Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2009

090228 - Akatemialla avoimet ovet Tuusulassa
Guelor osui kahdesti Tuusulassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Tuusulan keinonurmella Kolmosessa pelaavan Tuusulan Palloseuran. Akatemia-beibit pyörittivät peliä ajoittain varsin näyttävästi ja iskivät myös neljä kaunista osumaa. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä isännät hyödynsivät kokemuksellaan punapaitojen puolustusvirheet ja pistivät vielä yhden paremmaksi. Näin loppunumerot Tuusulassa TuPS:lle 5-4 (2-3). Akatemian maaleista vastasivat tällä kertaa Guelor Silutoni (2) sekä Aleksi Ristola ja Martin Monikainen.

090227 - Jasper Valentijn Atlantiksen testissä
Jasper Valentijn on Atlantiksen testissä. Hollantilaispelaaja Jasper Valentijn (s. 1988) on harjoitellut tämän viikon Atlantiksen mukana. 193-senttinen laitapuolustaja nähtiin torstaina myös tositoimissa, kun punapaidat kohtasivat HIFK:n.

Valentijn on 20-vuotias Heerenveenin juniorikoulun kasvatti, joka on päässyt kokeilemaan kykyjään myös seuran edustusmiehistön mukana. Vielä ei pelipaikkaa ole sieltä löytynyt, vaan parhaillaan on menossa toinen kausi Hollannin kolmannella sarjatasolla pelaavan ONS Sneekin riveissä.

Valentijn on viihtynyt Atlantiksen mukana mainiosti. - Minut on otettu joukkueessa todella hyvin vastaan. Täällä on taitavia pelaajia, ja minusta taso on täällä parempi kuin Hollannin Hoofdklassessa. Tulisinkin mielelläni Atlantikseen. Uskon että se olisi askel eteenpäin urallani.


090226 - Atlantis kukisti HIFK:n
Petsku osui kahdesti HIFK:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis kohtasi torstai-iltana Talin hallissa HIFK:n. Avausjakso oli tiukkaa vääntöä, mutta toisella puolikkaalla joukkueiden tasoero tuli selvemmin esiin ja punapaidat ottivat lopulta voiton maalein 3-1 (0-0).

Atlantis hallitsi avausjaksoa, mutta tähtirintojen jykevä topparipari Petri Heinänen - Teemu Kankkunen katkoi varmasti punapaitojen lähentelyt. Toisessa päässä HIFK iski muutaman terävän vastaiskun, mutta isäntien alakerta selvitti tilanteet. Lukuisat katkot tekivät pelistä rikkonaisen, eikä kentällä ihmeellisiä hienouksia nähty.

Toisella jaksolla Atlantiksen syöttömylly pääsi paremmin vauhtiin, ja tähtirinnat alkoivat tippua kyydistä. Petteri Paajanen iski avausmaalin 65. minuutilla. Esa Terävä viimeisteli 81. minuutilla tilanteeksi jo 2-0, ja Paajanen osui toistamiseen 84. minuutilla. Punapaidat olivat asialla vielä kertaalleen kolme minuuttia myöhemmin, kun Anssi Tamminen jatkoi päällään ja Miikka Kärkkäinen puski voimalla pallon verkkoon. Valitettavasti tällä kertaa pallo oli Ville Rapelin selän takana. Näin loppunumerot Talissa 3-1.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Adel Eid, Max Thibault, Anssi Tamminen, Arber Istrefi, Lassi Luoto (46. Kalle Vasse), Esa Terävä, Petteri Paajanen, Templar Lokake (46. Miikka Kärkkäinen), Jasper Valentijn (75. Jirijoonas Kanth) ja Obi Metzger.


090225 - Torstaina vastassa HIFK
HIFK Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat torstaina, kun punapaidat kohtaavat Talin hallissa Kakkosessa pelaavan HIFK:n. Koitos alkaa klo 19.30.

HIFK:n miehistö on uudistunut melkoisesti tälle kaudelle, mutta virolaisen Gert Remmelin luotsaama joukkue lähtee varmasti tavoittelemaan lohkonsa kärkisijoja. Tähtirintojen paidassa nähdään mm. Atlantiksen viimevuotinen kippari ja nykyinen Akatemia-valmentaja Teemu Kankkunen sekä toissa kesänä muutaman pelin Atlantiksen riveissä esiintynyt hyökkääjävonkale Ville Lehtinen.


090224 - Arber Istrefi uusi sopimuspelaaja
Arbe palaa Atlantikseen. Arber Istrefi (s. 1989) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän väkkärä pelasi Atlantis Akatemiassa kaudella 2007, haki viime vuonna tuntumaa miesten koitoksiin FC Espoossa ja palaa nyt takaisin punapaitoihin tavoittelemaan pelipaikkaa Ykkösestä.

Pasi Pihamaa toivottaa Istrefin tervetulleeksi miehistöönsä. - Arbe on kehittynyt valtavasti kahdessa vuodessa. Työtä on vielä paljon edessä, mutta poika on erittäin motivoitunut harjoittelija ja pystyy jo nyt haastamaan meidän kokeneempia keskikenttäpelaajia.


090221 - Eskille kapteeninnauha
Eski kantaa ensi kaudella kapteeninnauhaa. Esa Terävä toimii alkavalla kaudella Atlantiksen kapteenina. Keskikentän työmyyrä siirtyi punapaitoihin viime syksynä HIFK:sta ja valittiin heti tulokaskaudellaan joukkueen kippariksi.

Atlantis-miehistön apukapteeneina toimivat maalitykki Kalle Vasse sekä alakerran päällikkö Adel Eid.


090219 - Akatemia taipui KooTeePeelle
Suke johti Akatemian keskikenttää. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi torstai-iltana Talin hallissa KooTeePeen A-juniorit. Tasainen taisto päättyi lopulta kotkalaisvieraiden eduksi 0-1.

Akatemia-valmentaja Teemu Kankkunen tarjosi pelissä näyttöpaikan muutamalle B-juniorille sekä parille testipelaajalle, joista osa esitti varsin lupaavia otteita. - Keskikentällä raatanut Jesse Tuomisalo sekä Aude Kwantoko ja Guelor Silutoni antoivat hyvät näytöt osaamisestaan. Muitakin onnistujia ryhmästä löytyi, Akatemia-luotsi ruoti pelin antia tyytyväisenä.


090218 - Pekka Mäkitalo Atlantis-junioreiden uusi toiminnanjohtaja
Pekka lähtee kehittämään Atlantiksen junioritoimintaa. Pekka Mäkitalo (s. 1954) on aloittanut Atlantiksen junioripuolen päätoimisena toiminnanjohtajana. Mäkitalo on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja toiminut viimeksi Gasum Oy:n henkilöstöpäällikkönä.

Uusi toiminnanjohtaja tarttuu innolla tuleviin haasteisiin. - Jalkapallo on ollut minulle pitkään rakas harrastus ja olen aikaisemminkin ollut mukana seuratoiminnassa, mutta nyt pääsen ensimmäistä kertaa tekemään sitä työkseni. Tarkoituksemme on kehittää merkittävästi Atlantiksen junioritoimintaa. Pyrimme kasvattamaan huomattavasti junioripelaajien määrää ja kehittämään toiminnan tasoa, jotta seura pystyisi tarjoamaan houkuttelevan vaihtoehdon sekä niille, jotka haluavat panostaa tosissaan futisuraansa että niille joille jalkapallo on ensisijaisesti hyvä harrastus.


090214 - Edustus viikon talvilomalle
Pasi laski suojattinsa viikon lomalle. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edustusmiehistö lähti lauantaina viikon talvilomalle. Joukkue veti aamulla Talissa pre-seasonin ykkösjakson päätösharjoitukset ja suunnisti tämän jälkeen Malmille sarvisaunaan, missä uudet tulokkaat hyväksyttiin perinteisin menoin joukkueen jäseniksi.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa on ollut tyytyväinen suojattiensa harjoitusmotivaatioon. - Olemme harjoitelleet nyt kuusi viikkoa, ja joukkueella on ollut hyvä tekemisen meininki. Viikon loma tulee varmasti tarpeeseen, sillä sen jälkeen jatkamme taas kahdeksan kertaa viikossa.

Myös testipelaajia on jälleen hiukan karsittu. - Olemme hiukan tiivistäneet harjoitusrinkiä, ja Daniel Hiilosvuo, Valdrin Seferi sekä Daniel Taylor eivät enää jatka ryhmässä. Kaikilla kolmella on hyviä avuja, mutta emme todennäköisesti olisi pystyneet tarjoamaan heille riittävästi peliaikaa, joten tässä vaiheessa heidän on järkevämpää hakea sitä muualta.


090214 - Maffi Tenkasen uusin kantamesta
Hotelliravintola Maffi Hotelliravintola Maffi Raumalla on Atlantis-manageri Aarne Tenkasen uusin kantamesta. - Bunkkaan Maffissa aina kun käyn Raumalla. Baarista löytyy kaikki sporttikanavat, bilis, snooker sekä tietysti Rauman mehevimmät misut. Jatkohoidot onnistuu kätevästi hotellin puolella. Suosittelen!

090213 - Akatemian sarjaohjelma valmistui
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian kevätkierroksen sarjaohjelma on valmistunut. Akatemia pelaa A-poikien Ykkösen A-lohkossa tavoitellen nousua SM-sarjaan.

Akatemian sarja-avaus on lauantaina 18. huhtikuuta, jolloin beibit kohtaavat kotonaan viime syksynä SM-sarjasta tippuneen FC KooTeePeen. Päätöskierros pelataan lauantaina 27. kesäkuuta. Silloin beibit matkustavat Oulunkylään Gnistanin vieraaksi.


090213 - Zaka palasi tositoimiin
Zaka palasi neljän kuukauden sairaslomalta. Kuva: Juha Tamminen. Akatemia-hyökkääjä Zakaria Kibona palasi torstaina neljän kuukauden sairaslomalta takaisin tositoimiin, kun poika oli kokoonpanossa edustuksen TPV-pelissä. Punainen 14 viilettikin toisella jaksolla kentällä kuin laitumeltaan karannut varsa.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa odottaa mielenkiinnolla Kibonan panosta tulevalla kaudella. - Tämä on Zakan viimeinen junnuvuosi. Nyt hänen on näytettävä, pystyykö lunastamaan odotukset ja lyömään itsensä läpi miesten peleissä.


090212 - Atlantis kukisti TPV:n
Aatu piti toistamiseen peräkkäin oman pään puhtaana. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edellispäivän Kalev-voitto sai jatkoa, kun punapaidat kukistivat torstaina Tampereen Pallo-Veikot. Loppunumerot olivat Talin hallissa isännille 2-0 (1-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Atlantis ei saanut palloralliaan kunnolla käyntiin, ja tamperelaisten fyysinen karvaus tuotti lisätuskaa isäntien pelinrakentelulle. Punapaidat onnistuivat kuitenkin kertaalleen ohittamaan Mika Hilanderin, kun pirteästi debytoinut testipelaaja Aleksi Ristola ryntäsi 10. minuutilla pistopallon perään ja ohjasi lopulta Hilanderin hukkaaman pallon tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai pelin paremmin haltuunsa. Isännät rakentelivat muutaman maukkaan hyökkäyskuvion, joista yksi johti vaihtomaalivahti Ibrahim Banguran ulosajoon 60. minuutilla tämän pelattua palloa kädellään rangaistusalueen ulkopuolella. Tolppien väliin palannut Hilander haparoi toistamiseen 80. minuutilla, kun ärhäkkä Ristola nappasi häneltä pallon ja pisti sen jälleen tyhjään maaliin. Näin loppunumerot Talissa isännille 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Esa Vironen, Adel Eid, Max Thibault (46. Xhevdet Gela), Miikka Kärkkäinen (68. Max Thibault), Anssi Tamminen, Lassi Luoto, Petteri Paajanen (75. Lotvi), Daniel Hiilosvuo (46. Zakaria Kibona), Templar Lokake (46. Esa Terävä) ja Aleksi Ristola (46. Obi Metzger (75. Aleksi Ristola)).


090211 - Atlantis murskasi Kalevin
Eski osui kolmesti. Atlantis oli tyly isäntä Tallinna Kaleville, kun joukkueet kohtasivat keskiviikkona Talin hallissa. Punapaitojen vauhti oli liikaa virolaisvieraille, ja päätösvihellyksen soidessa loppunumerot olivat selkeät 6-0 (1-0).

Avausjaksolla pelissä oli hyvä tempo. Atlantis otti vähän kerrassaan otteen haltuunsa, ja 25. minuutilla Esa Terävä jatkoi Esa Virosen keskityksestä pallon Kalevin verkkoon. Punapaidat pistivät palloa liikkeelle, ja virolaiset jäivät perässäjuoksijan osaan.

Kalle osui kahdesti. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Kalev väsyi, ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä selkeämpää oli isäntien hallinta. Ensin 53. minuutilla Terävä jatkoi Kalle Vassen ja Obi Metzgerin esityöstä tilanteeksi 2-0, ja viisi minuuttia myöhemmin Metzger ampui yläristikkoon, mistä Vasse pisti reboundin verkkoon. Xhevdet Gela käytti 72. minuutilla Terävää seinänä ja tyylitteli näyttävästi isäntien neljännen osuman. Vasse (77. min.) ja Terävä (80. min.) iskivät kumpikin vielä kertaalleen, ja näin loppunumerot Talissa peräti 6-0.

Atlantiksen kokoonpano: Ville Rapeli, Esa Vironen, Adel Eid, Xhevdet Gela, Kalle Vasse, Max Thibault, Anssi Tamminen, Esa Terävä, Daniel Hiilosvuo (46. Daniel Taylor), Templar Lokake (65. Daniel Hiilosvuo) ja Obi Metzger.


090210 - Keskiviikkona vastassa Kalev ja torstaina TPV
Tallinna Kalev Atlantis pelaa tällä viikolla Talissa kaksi harjoitusottelua, kun punapaidat kohtaavat keskiviikkona 11.2. Tallinna Kalevin ja torstaina 12.2. TPV:n. Keskiviikon koitos alkaa klo 15.30 ja torstain klo 19.30.

- Tämä on hyvä puristus ennen tulevaa lomaviikkoa. Pystymme nyt antamaan kaikille kunnon näyttöpaikan. Näiden pelien jälkeen teemme mahdollisesti jonkun lisäsopimuksen ja tiivistämme samalla hiukan harjoitusrinkiä, Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa kertoo.


090210 - Sauli aloitti hierojana
Sauli hieroo Atlantiksen pelaajat. Sauli Ylisuvanto on aloittanut Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian päätoimisena hierojana. Ylisuvanto on käynyt Tampereen urheiluhierojakoulun ja omaa jalkapallotaustan Jokereiden sekä Viikinkien riveistä.

Atlantis-pelurit olivat heti ensimmäisenä päivänä jonossa Saulin vastaanotolle. - Hyvä kaveri, kuului ensimmäiseksi testipotilaaksi valitun Ville Rapelin tuomio.


090209 - Hannu & Pekka jatkaa yhteistyökumppanina
Fysikaalinen hoitolaitos Hannu & Pekka Fysikaalinen hoitolaitos Hannu & Pekka vastaa tänäkin vuonna Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian fysioterapiasta. Joukkueen omana fysioterapeuttina toimii alan todellinen ammattilainen Matti Ilander.

090205 - Sukesta Akatemian kippari
Suke kantaa ensi kaudella kapteeninnauhaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemian mediabeibi, Vantaan pissisten kestoidoli Shukri Tatli kantaa tulevalla kaudella Akatemian kapteeninnauhaa. Tuore kippari on talven aikana päässyt näyttämään osaamistaan myös edustusjoukkueen peleissä.

Akatemia luottotoppari uskoo punapaitojen menestyvän A-nuorten Ykkösessä. - Meillä on joukkueessa tälle tasolle loistavia yksilöitä, kuten Zaka, Kele ja Mara. Heidän ympärilleen saamme kasattua hyvän ryhmän. Pelaajia on vielä vähän, mutta B-junnuista saamme tarvittaessa apuja. Olen varma, että kesällä olemme Ykkösessä paha vastus kenelle tahansa.


090204 - Viikkarit-peli peruuntuu
FC Viikingit Torstaiksi kaavailtu harjoitusottelu FC Viikinkejä vastaan peruuntuu vuosaarelaisten loukkaantumissuman vuoksi. Atlantiksen seuraavat harjoituspelit ovat näin vasta ensi viikolla, kun punapaidat kohtaavat keskiviikkona 11.2. Tallinna Kalevin ja torstaina 12.2. TPV:n.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)