Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2009

090131 - Akatemia taipui Colo-Cololle
Mara ei saanut palloa Colo-Colon verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia aloitti uuden tuotantokauden harjoituspelit, kun Akatemia-beibit kohtasivat lauantai-iltana Talin hallissa Colo-Colon. Akatemia oli saanut vahvistukseksi muutaman yli-ikäisen pelimiehen, joista John Keister iski pallon kahdesti Colo-Colon verkkoon. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä vieraat onnistuivat ohittamaan kolmesti Eemeli Lohvansuun. Akatemia haki koko toisen jakson raivoisasti tasoitusosumaa, mutta tällä kertaa lisämaaleja ei nähty. Näin loppunumerot Talissa 2-3 (1-3).

090130 - ManTec uusi yhteistyökumppani
ManTec Atlantis ja ManTec ovat sopineet yhteistyöstä kuluvalle vuodelle. ManTec on kansainvälinen yritysjohdon konsultointiin erikoistunut yritys, joka palvelee asiakkaitaan pyrkien kehittämään näiden toiminnan tuottavuutta ja kannattavuutta. Yhtiö toimii pohjoismaiden lisäksi mm. Englannissa, Saksassa, Puolassa sekä Kauko-Idässä.

090129 - Atlantis - Gnistan 1-3
Obi ampui Atlantiksen ainokaisen. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis ja Gnistan kohtasivat torstai-iltana harjoitusottelussa Talin hallissa. Punapaidat eivät ehtineet herätä peliin mukaan olleenkaan, ennen kuin täysin vapaaksi unohdettu Turkka Anttila puski 4. minuutilla kulmasta Gnisun avausmaalin. Tämän jälkeen Atlantis otti vähitellen pelin haltuunsa, mutta maalipaikkoja ei juurikaan nähty. Pari vaihtoa sekä Pasi Pihamaan kevyt puhuttelu puoliajalla herättivät hetkeksi joukkuetta, ja Obi Metzger ampuikin 60. minuutilla tasoituksen alakulmaan. Kuittaus tuli kuitenkin vain neljä minuuttia myöhemmin, kun Atlantiksen alakerta nukahti jälleen ja Jesse Holmström pääsi puskemaan Gnisun uudelleen johtoon. Punapaitojen puolustus rakoili taas 70. minuutilla, ja Antti Uusitalo pääsi kolmannen kerran ohittamaan Timo Aaltosen. Näin loppunumerot Talissa Gnistanille 1-3. Pelin jälkeen Atlantis-joukkueella oli ohjelmassa vielä pieni juoksuharjoitus.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Esa Vironen (60. Matias), Kalle Vasse, Max Thibault, Miikka Kärkkäinen (62. Shukri Tatli), Janne Arolinna, Esa Terävä, Petteri Paajanen (37. Daniel Hiilosvuo), Jirijoonas Kanth (37. Lassi Luoto), Templar Lokake ja Obi Metzger (60. Petteri Paajanen).


090128 - Torstaina vastassa Gnistan
IF Gnistan Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat torstaina, kun punapaidat kohtaavat Kakkosessa pelaavan IF Gnistanin. Ottelu alkaa Talin hallissa klo 19.30.

Pasi Pihamaa antaa ottelussa jälleen näyttöpaikan muutamalle testipelaajalle.- Pienensimme hiukan harjoitusrinkiä, ja pudotimme HyPS-pelin jälkeen John Keisterin ryhmästä. John on hyvä pelaaja, mutta meillä on jo viisi hyökkääjää, eikä hän pystynyt heitä ohittamaan. Testissä ovat tällä hetkellä vielä Jirijoonas Kanth, Templar Lokake, Lassi Luoto ja Valdrin Seferi.


090127 - Janne Arolinna jatkaa Atlantiksessa
Janne allekirjoitti sopimuksen kaudelle 2009. Janne Arolinna (s. 1987) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Arolinnalla on entuudestaan kokemusta Ykkösestä Atlantiksen ja Klubi 04:n riveistä. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi varusmiespalvelun ohella punapaidassa 7 ottelua.

Pasi Pihamaa on tyytyväinen Arolinnan jatkosopimukseen. - Janne tuo hyvän vaihtoehton meidän oikealle laidalle. Hänen nopeutensa on kova ase, ja vähitellen näyttää työnteko alkavan sujua molempiin suuntiin.


090123 - Muwai lähestyy pelikuntoa
Muwai nähdään jälleen pian tositoimissa. Kuva: Juhani Järvenpää. Muwahid Sesay lähestyy hyvää vauhtia pelikuntoa. Lokakuussa operoitu polvi on parantunut mainiosti, ja vasemman laidan pikakiitäjä on päässyt jo muutaman viikon tekemään juoksuharjoitteita.

- Muwai on tehnyt todella paljon töitä kuntoutusjakson aikana, ja toipuminen on selvästi edellä normaaliaikataulua. Emme kuitenkaan halua ottaa mitään riskiä paluun kanssa, vaan mieluummin jatkamme kuntoutusta rauhassa, joukkueen fysio Matti Ilander kertoo.

Sesay odottaa itse malttamattomana paluuta tositoimiin ja tulevan kauden koitoksia. - Haluaisin päästä taas pelaamaan. Olemme harjoitelleet todella kovaa, ja joskus treeneissä tuntuu että Pasi yrittää tappaa minut. Mutta tarvitsen tätä päästäkseni taas huippukuntoon. Haluan pelata hyvän kauden, ja olen valmis tekemään paljon töitä sen eteen.


090122 - Atlantis - HyPS 3-0
Tuhlaajapoika Kalle osui torstaina vaan pilkulta. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja HyPS kohtasivat torstai-iltana harjoitusottelussa Talin hallissa. Ensimmäinen vartti oli molemmilta joukkueilta pientä hakemista, mutta sen jälkeen punakone hyrähti käyntiin. Tulostakin tuli heti 17. minuutilla, kun Templar Lokake antoi kulman ja Anssi Tamminen puski pallon verkkoon. Koitos jatkui isäntien hallinnassa, ja ennen taukovihellystä nähtiin vielä kaksi lisäosumaa. Ensin 38. minuutilla Kalle Vasse viimeisteli Petteri Paajasen kaatamisesta tuomitun pilkun varmasti Petri Haapasaaren selän taakse. Neljä minuuttia myöhemmin Paajanen oli itse asialla iskien Vassen tarjoilusta taukotilanteeksi 3-0.

Toisella jaksolla punapaitojen hallinta jatkui, mutta isäntien viimeistely oli vielä pahasti talviterässä. Vasse kolisutteli pariin otteeseen maalipuita, ja vaihtomiehet John Keister sekä Obi Metzger tuulettivat hallin päätyverkkoja. Kun enempää osumia ei nähty, loppunumerot olivat Talissa 3-0.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa oli tyytyväinen joukkueensa testipeelaajien esityksiin. - Moni testipelaaja antoi nyt huomattavasti paremman näytön kuin viime viikolla Turussa. Tietysti vastuskin oli nyt eri luokkaa. Kuitenkin esimerkiksi Janne Arolinna ja Templar Lokake paransivat torstain esityksillään selkeästi osakkeitaan.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Adel Eid (80. Shukri Tatli), Kalle Vasse (54. Obi Metzger), Max Thibault, Miikka Kärkkäinen (67. Valdrin Seferi), Anssi Tamminen (54. Esa Vironen), Esa Terävä, Petteri Paajanen (54. John Keister), Jirijoonas Kanth (54. Lassi Luoto), Templar Lokake ja Janne Arolinna.


090121 - Ykkösen sarjaohjelma julkistettu
Ykkönen Ykkösen lopullinen sarjaohjelma on julkistettu tänään. Atlantiksen ohjelma löytyy nyt kokonaisuudessaan Edustus-valikosta. Tarkistetussa ohjelmassa Atlantiksen sarja-avaus on jo perjantaina 17. huhtikuuta, kun Finnair Stadiumilla pelataan paikallistaisto Klubi 04 - Atlantis FC. Viikkoa myöhemmin edessä on toinen derby, kun Vuosaaressa kohdataan FC Viikingit.

090121 - Torstaina vastassa HyPS
Hyvinkään Palloseura Atlantiksen harjoituspelit jatkuvat torstaina, kun Kakkosessa pelaava Hyvinkään Palloseura saapuu vieraaksi Helsinkiin. Koitos alkaa Talin hallissa klo 19.30.

Pasi Pihamaa antaa ottelussa jälleen näyttöpaikan testipelaajille.- Meillä on useammalla pelaajalla erilaisia pikkuvammoja, joten näytillä olleet kaverit saavat nyt hyvän tilaisuuden esitellä osaamistaan.


090119 - Masino-yhtiöt uusi yhteistyökumppani
Masino-yhtiöt Atlantis ja Masino-yhtiöt ovat sopineet monipuolisesta yhteistyöstä kuluvalle vuodelle. Masino-yhtiöt on suomalainen yritysryhmä, joka palvelee eri teollisuudenaloja omilla tuotesektoreillaan. Yhtiöiden liiketoiminta-alueet ovat voimansiirto, hydrauliikka, suodatustekniikka, putkistovarusteet sekä kiinnitys- ja hitsaustekniikka.

090118 - Yhteistyö Atlantis Palveluiden kanssa jatkuu
Atlantis Palvelut Oy Atlantis ja Atlantis Palvelut Oy ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyön jatkumisesta. Atlantis Palvelut osallistuu monin tavoin Atlantiksen toimintaan vastaten mm. seuran nuorisotyötä tukevan Satasen klubin myynnistä. Satasen klubi on yrityksille rakennettu näppärä tapa tukea hyvää asiaa. Vastineeksi sadan euron jäsenmaksulle klubiyritykset saavat tänä vuonna mm. näkyvyyttä seuran kotisivuilla, kaksi kausikorttia sekä Atlantiksen t-paidan. Klubi-isäntänä toimii Atlantis Palveluiden toimitusjohtaja Panu Hämäri.

090117 - Ykkösen sarjaohjelma valmistui
Ykkönen Ykkösen seurat kokoontuivat lauantaina Palloliiton tiloihin laatimaan ensi kauden sarjaohjelmaa. Ohjelma saatiin hyvässä hengessä lähes lopulliseen muotoonsa, ja julkaistaan viimeisten viilausten jälkeen ensi keskiviikkona.

Atlantiksen sarja-avaus tapahtuu viimevuotiseen tapaan Vuosaaressa, kun joukkue matkustaa FC Viikinkien vieraaksi perjantaina 24. huhtikuuta. Ensimmäinen kotipeli on sunnuntaina 3. toukokuuta, jolloin nimekäs sarjanousija PoPa saapuu Bollikselle. Päätöskierros pelataan 17. lokakuuta, jolloin Atlantis puolestaan matkustaa PoPa:n vieraaksi Poriin.


090116 - TPS voittoon Paatelaisen maalilla
Petsku väänsi vahvasti turkulaisia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää. TPS ja Atlantis kohtasivat perjantaina kirpeässä pakkassäässä Turun Urheilupuiston yläkentällä. Kenttä oli kuitenkin täydessä pelikunnossa, ja joukkueet tarjosivat pirteän tammikuun koitoksen. Isännät olivat taistossa vielä askeleen edellä, ja veivät voiton Mikko Paatelaisen osumalla 1-0 (0-0).

TPS aloitti ottelun rajulla tempolla, ja punapaidat olivat ensimmäiset 10 minuuttia liigavauhdista ihmeissään. Vähitellen vieraatkin pääsivät peliin mukaan, ja avausjakson Atlantiksen maalilla pelannut Timo Aaltonen selvisi lopulta kohtuullisen helpolla. Toisessa päässä Petteri Paajanen väänsi vahvasti Jarno Heinikankaan kanssa ja tarjoili Jirijoonas Kanthille mainion maalipaikan, mutta tämän veto jäi heppoiseksi.

Aatu johti varmasti punapaitojen alakertaa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toinen jakso oli tasaisempaa taistoa. Isäntien kovin into hyytyi pakkasessa, ja punapaidat saivat ajoittain mukavasti painetta turkulaisten päähän. Puoliajalla kentälle tulleet Obi Metzger ja John Kaister pääsivät muutaman kerran laukomaan vaarallisesti, mutta Jani Tuomala oli ohittamaton. Kesken vieraiden hyvän jakson puolustus herpaantui hetkeksi, ja Alban Ferati karkasi 70. minuutilla vasemmalta läpiajoon. Syöttö takaviistoon, ja Mikko Paatelainen iski pallon Ville Rapelin selän taakse. Molemmilla joukkueilla oli tämän jälkeen vielä omat paikkansa, mutta enempää osumia ei Urheilupuistossa enää nähty.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa oli avauspeliin kohtuullisen tyytyväinen. - Pelissä oli paljon hyvää, mutta paljon jäi vielä parannettavaakin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa seuraavaan koitokseen.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen (46. Ville Rapeli), Adel Eid, Xhevdet Gela, Kalle Vasse (46. Obi Metzger), Max Thibault, Kimmo Sivula (46. Anssi Tamminen), Miikka Kärkkäinen (77. Shukri Tatli), Esa Terävä, Petteri Paajanen (46. John Kaister), Janne Arolinna (65. Valdrin Seferi) ja Jirijoonas Kanth (46. Templar Lokake).


090114 - Perjantaina Turkuun
Turun Palloseura Atlantiksen pre-season on päässyt hyvään vauhtiin. Pasi Pihamaan suojatit harjoittelevat nyt toista viikkoa, ja perjantaina on edessä ensimmäinen tosi koitos, kun helsinkiläiset matkaavat Turun Palloseuran vieraaksi.

- Treenikausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Harjoittelemme kahdeksan kertaa viikossa, ja treeneissä on alusta alkaen ollut hyvä meininki, Atlantis-luotsi Pihamaa kertoo.

- Perjantaina on edessä kova haaste, kun kohtaamme Tepsin Turussa. Saamme mukaan kaikki sopimuspelaajat lukuun ottamatta pitkäaikaispotilaita Zakaria Kibonaa ja Muwahid Sesayta, Norjassa näytillä olevaa Ernest Simonia, pienestä reisivammasta kärsivää Sami Okkosta ja armeijassa palvelevaa Esa Virosta. Mukaan lähtee myös viisi testipelaajaa Janne Arolinna, Templar Lokake, Lassi Luoto, John Kaister sekä Valdrin Seferi.


090113 - Viking Line -yhteistyö jatkuu
Viking Line Abp Atlantis ja Viking Line ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyön jatkamisesta. Viking Line toimii näin jatkossakin Atlantis-joukkueiden omana varustamona ja yhtenä edustusjoukkueen pääyhteistyökumppaneista. Luonnollisesti myös perinteinen kevään ulkomaanleiri sekä syksyn päättäjäisristeily tehdään jälleen punaisilla laivoilla.

090112 - Sarjaohjelma valmistuu lauantaina
Ykkönen Ykkösen seurat kokoontuvat tulevana lauantaina Helsinkiin sopimaan ensi kauden sarjaohjelmasta. Ykkönen käynnistyy tänä vuonna jo huhtikuun puolella, sillä avauskierroksen runkopäivä on sunnuntaina 26.4. Päätöskierros pelataan lauantaina 17. lokakuuta.

090108 - Atlantis jatkaa Adidas-joukkueena
Adidas Atlantiksen ja Adidas Suomen vuonna 1980 käynnistynyt yhteistyö jatkuu myös tulevalla kaudella. Näin kaikki Atlantis-joukkueet esiintyvät jatkossakin tutuissa kolmen raidan laatutuotteissa.

090105 - Akatemia aloitti uuden tuotantokauden
Teme tekee beibeistä futaajia. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia on aloittanut valmistautumisen uuteen kauteen. Akatemia harjoittelee tammikuussa 5-6 kertaa viikossa Talin hallissa ja Pallokentän lämmitettävillä kentillä.

- Ensisijainen tehtävämme on tuottaa pelaajia Atlantiksen edustusjoukkueen käyttöön. Tällä hetkellä Zaka, Kele, Mara ja Suke ovat lähimpänä tätä tavoitetta. Toivottavasti muutama heistä onnistuu ensi kaudella lyömään itsensä läpi. Varmasti kauden aikana esiin nousee myös uusia nimiä, kertoo Akatemia-valmentaja Teemu Kankkunen.

- Meillä on vielä pieni harjoitusrinki, ja etsimmekin ryhmään lisää motivoituneita ´90-´93 -syntyneitä pelimiehiä, jotka ovat valmiita panostamaan futikseen. Otamme kuitenkin Akatemiaan vain 16-18 pelaajaa. Tarvittaessa täydennämme joukkuetta omista B-junnuista.

- Akatemia pelaa kevätkierroksella A-nuorten Ykkösen A-lohkossa. Mukana on paljon kovia joukkueita, mutta haemme ehdottomasti nousua SM-sarjaan jo syksyksi.

Akatemia-toiminnasta kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja valmentaja Teemu Kankkuselta (puh: 044-5801301) tai Atlantiksen toimistosta (puh: 041-4351165 ja email: toimisto@atlantisfc.fi).


090103 - Edustus palasi lomilta
Seve oli sitkein beep-testissä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edustusmiehistö palasi lauantaina yhteisharjoituksiin kahden viikon joululomalta. Pasi Pihamaan suojatteja odotti perinteiseen tapaan puntari sekä pieni testirupeama.

Kosovon ihmisveturi Xhevdet Gela oli viime vuoden tyyliin sitkein futaajien rakastamassa beep-testissä. Esa Vironen tarjosi kuitenkin Sevelle kelpo vastuksen. Todellista titaanien taistoa ei vielä nähty, sillä vanha mestari Juha Jussila tyytyi katselemaan nuorempien menoa valmentajan roolissa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)