Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.11.2008

081128 - Sami Okkonen uusi Atlantis-pelaaja
Sami Okkonen vaihtoi Aylantis-paitaan. Sami Okkonen (s. 1987) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Hyökkääjä siirtyy punapaitoihin Kakkosen HIFK:sta.

Pasi Pihamaa toivottaa Okkosen tervetulleeksi miehistöönsä. - Sami on mielenkiintoinen hyökkääjälupaus, jolla maalinteko on verissä. Hänellä on nyt tilaisuus näyttää, riittävätkö eväät Ykkösen tasolle ja lähteä haastamaan meidän kokeneempaa kärkikalustoa.


081126 - Muwai panostaa ensi kauteen
Muwai panostaa tulevaan kauteen. Kuva: Juhani Järvenpää. Polvileikkauksesta toipuva Atlantis-hyökkääjä Muwahid Sesay satsaa täysillä tulevaan kauteen. Ensimmäinen tavoite on kuitenkin päästä jälleen täyteen pelikuntoon.

- Kuntoutan polvea meidän fysion ohjeiden mukaan. Käyn pari kertaa viikossa allasjuoksussa ja kolmesti viikossa joukkueharjoituksissa tekemässä omaa ohjelmaa. Lisäksi käyn säännöllisesti kuntosalilla.

Ensi kaudesta Muwai hakee uutta ponnahduslautaa uralleen. - Viime kausi oli todella vaikea sekä minulle että koko joukkueelle. Mutta ensi vuoteen tulen panostamaan kaikkeni. Meillä on nyt valmentaja, joka antaa afrikkalaispelaajille reilun mahdollisuuden ja haluan käyttää tämän tilaisuuden. Hyvän kauden jälkeen ovet voisivat aueta vaikka Ruotsiin tai Norjaan, joissa pelaa paljon sierraleonelaisia.

Lisää Muwahid Sesayn mietteitä päivän Hufvudstadsbladetissa.


081126 - Ville Rapeli siirtyy Atlantikseen
Ville Rapeli nähdään Atlantiksen maalilla. Ville Rapeli (s. 1980) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Maalivahti siirtyy punapaitoihin Kakkosen HIFK:sta. Aikaisemmin Rapeli on esiintynyt Ykkösessä Gnistanin ja Ponnistuksen paidassa.

Maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö toivottaa Rapelin tervetulleeksi talliinsa. - Ville on pitkään ollut lupaava maalivahti, joka viime vuosina on saanut kaivattua varmuutta otteisiinsa. Meillä on nyt todella motivoitunut ja nälkäinen maalivahtikaksikko. Timo ja Ville ovat molemmat kehityskelpoisia veskareita, jotka ovat valmiita tekemään rajusti töitä noustakseen Ykkösen maalivahtieliittiin.


081125 - Maaliskuussa pelimatka Tallinnaan
Tallinna Kalev Atlantis matkustaa maaliskuun 28. päivä pelimatkatkalle Tallinnaan. Helsinkiläiset kohtaavat tuolloin Kalevi Keskstaadionilla Tallinna Kalevin. Tallinnalaiset vierailevat ensin helmikuussa Suomessa, jolloin naapurit kohtaavat Atlantiksen Talin hallissa keskiviikkona 11.2.

081124 - Harjoituspelit alkavat 22. tammikuuta
Atlantis FC Atlantiksen edustusmiehistö aloittaa tulevan kauden harjoituspelit 22. tammikuuta, jolloin Kakkosen HyPS saapuu Taliin. Viikkoa myöhemmin vastaan asettuun toinen Kakkosen joukkue Gnistan. Helmi-maaliskuussa kohdataan mm. Ykkösen paikallisvastustajat Klubi 04, PK-35 ja Viikingit sekä Hämeenlinna ja TPV. Lisäksi ohjelmaan pyritään saamaan pari ottelua liigajoukkueita vastaan sekä perinteisesti muutama kansainvälinen peli.

081119 - Esa Terävä uusi Atlantis-pelaaja
Esa Terävä siirtyy Atlantiksen miehistöön. Esa Terävä (s. 1987) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikenttäpelaaja siirtyy punapaitoihin Kakkosen HIFK:sta. Aikaisemmin Terävä on esiintynyt Ykkösessä PK-35:n paidassa.

Pasi Pihamaa toivottaa Terävän tervetulleeksi miehistöönsä. - Esa on mainio lisä meidän keskikentälle. Hän on nuori, nälkäinen kaveri, jolla on jo paljon kokemusta kovista peleistä. Hän on myös monipuolinen pelaaja, jota pystyy käyttämään useassa eri roolissa.


081119 - Treffipub uusi yhteistyökumppani
Tenkanen ja Atlantis-pelurit viihtyvät Treffipubissa. Herttoniemessä sijaitseva Treffipub on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Aarne Tenkasen kantamestana tunnettu Treffipub on monipuolinen viihdekeidas, josta löytyy tarjontaa moneen makuun.

- Treffipubissa on aina hyvä meno. Keskiviikkoisin ja viikonloppuisin kannattaa käydä tsekkaamassa loistavat bändit. Treffissä on myös iso screeni, mistä näkee eurofutiksen huippumatsit. Tule messiin!", lentävä manageri suosittelee.


081118 - Taitokoulu alkoi
Leijonat ovat innolla mukana Taitokoulussa. Atlantiksen talven Taitokoulu alkoi maanantaina Talin jalkapallohallissa. Huhtikuun loppuun saakka seuran ´98 - ´00 -syntyneet pallotaiturit hiovat taitojaan joka toinen maanantai-ilta Talin futispyhätössä. Ohjaajina Taitokoulussa toimivat mm. edustusjoukkueen ja Akatemian pelimiehet.

081117 - Akatemialla kova valmennuskolmikko
Teme valmentaa Akatemia-beibejä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia lähtee uuteen tuotantokauteen kovalla valmennustiimillä: Teemu Kankkunen, Sunny Akintmehin (yksilövalmennus) ja Petri Pyhältö (maalivahtivalmennus). Akatemia toimii tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten kolmikko raportoi suoraan päävalmentaja Pasi Pihamaalle.

Atlantis Akatemiasta on parin viime vuoden aikana noussut kymmenkunta pelaajaa seuran edustusjoukkueeseen. Ensi kaudella päätavoite on entiseen tapaan kehittää pelaajia edustuksen käyttöön, mutta samalla haetaan myös pikaista paluuta A-nuorten SM-sarjaan. Akatemia harjoittelee 5-6 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa, minkä lisäksi ohjelmassa on kahdet aamuharjoitukset.

Akatemia pitää avoimet harjoitukset marras-joulukuussa Talin hallissa perjantaisin klo 17.30 ja lauantaisin klo 14.00. Jalkapallon ammattimaiseen harjoitteluun valmiit ´90-´93 -syntyneet pallotaiturit ovat tervetulleita esittelemään taitojaan.


081115 - Aatulle jatkosopimus
Aatu jatkaa Atlantis-paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Adel Eid (s. 1984) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Luottopuolustaja aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa. Kaudella 2006 Eid valittiin Atlantiksen Vuoden pelaajaksi.

Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen Eidin jatkosopimukseen. - Aatu kärsi tällä kaudella loukkaantumisista, mutta päästyään pelikuntoon hän oli eräs tärkeimpiä lenkkejä meidän syksyn eloonjäämistaistelussa. Aatu on myös viimeisen päälle joukkuepelaaja, jonka ammattimaisesta asenteesta ja sitoutumisesta monella nuorella on paljon oppimista.


081111 - Timolle jatkosopimus
Timo jatkaa Atlantis-maalilla. Kuva: Juhani Järvenpää. Timo Aaltonen (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Maalivahti siirtyi punapaitoihin vuosi takaperin FC Espoosta.

Aaltonen aloitti päättyneen kauden Mika Johanssonin kakkosena, mutta pääsi tämän loukkaannuttua näyttämään kykynsä, ja loppukaudesta vastuuta tuli jo ratkaisupeleissäkin. Tilastoihin kertyi yhteensä viisi ottelua Ykkösessä sekä kaksi peliä Suomen cupissa.

Maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö ottaa Aaltosen mielellään talliinsa. - Timolla oli alkukaudesta epäkiitollinen asema Veikon kakkosena. Hän kuitenkin malttoi odottaa tilaisuuttaan, ja kun se vihdoin tuli, käytti sen mainiosti hyväkseen. Syksyllä Timo pelasi loisto-ottelut mm. JJK:ta ja Viikkareita vastaan.


081110 - Anssi Tamminen palaa Atlantikseen
Petsku nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Anssi Tamminen on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Toppari esiintyi Atlantiksessa edelliskerran kaudella 2002, jolloin tilille kertyi 20 Kakkosen ottelua ja 3 maalia. Tänä vuonna Anssi pelasi PK-35:ssa.

Pasi Pihamaa toivottaa Tammisen lämpimästi tervetulleeksi miehistöönsä. - Anssi täydentää hyvin meidän alakertaamme ja tuo lisää kilpailua pelipaikoista. Hän on toppari, joka osaa myös rakentaa peliä. Näen Anssin edelleen myös kehittyvänä pelaajana, joka pystyy vielä nostamaan tasoaan.


081107 - Edustus aloittaa tiistaina
Pasi kerää suojattinsa koolle tiistaina. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edustusmiehistö kokoontuu ensimmäiseen yhteistapahtumaan tiistaina, kun Pasi Pihamaa kerää ensi kauden sopimuspelaajat koolle Pukinmäkeen. Joukkue kokoontuu marraskuussa kerran viikossa.

Edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa joulukuussa. Joukkue harjoittelee joulukuussa yhdessä kolmesti viikossa. Varsinainen pre-season käynnistyy tammikuussa, jolloin viikko-ohjelmassa on kaksi aamu- ja kuusi iltaharjoitusta.


081106 - Esalle jatkosopimus
Esa jatkaa Atlantiksen paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Esa Vironen (s. 1989) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Laitapuolustaja on pelannut kaksi vuotta Atlantis Akatemiassa ja aloittaa nyt ensimmäisen kautensa edustuksen mukana.

Esa Vironen sai jo kuluneella kaudella vastuuta myös miesten ringissä. Tilastoihin kertyi kuusi ottelua Ykkösessä sekä muutama peli Suomen cupissa.

Pasi Pihamaa ottaa Virosen mielellään mukaan miehistöönsä. - Esa on tehnyt kaksi vuotta hyvää työtä Akatemia-babynä. Oman Akatemian kasvateille tarjoaa aina mielellään tilaisuuden näyttää kykynsä myös miesten mukana. Ensi kauden edustusjoukkueestamme jo lähes kymmenkunta pelaajaa on Atlantis Akatemian tuotantoa.


081105 - Teme Akatemian valmennustiimiin
Teme valmentaa Akatemia-beibejä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-toppari Teemu Kankkunen liittyy Atlantis Akatemian valmennusryhmään. Kankkusella on takanaan vankka peliura Ykkösestä. Valmennuskokemusta Temellä on Atlantis Akatemian mukana jo kaudelta 2007.

Atlantis Akatemia aloittaa perjantaina uuden tuotantokauden avoimet harjoitukset. Akatemia pitää avoimet harjoitukset marraskuussa Talin hallissa perjantaisin klo 17.30 ja lauantaisin klo 14.00. Jalkapallon ammattimaiseen harjoitteluun valmiit ´90-´93 -syntyneet pallotaiturit ovat tervetulleita esittelemään taitojaan.


081104 - Petteri Paajanen palaa Atlantikseen
Petsku nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Petteri Paajanen (s. 1982) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Hyökkääjäjärkäle esiintyi Atlantiksessa edelliskerran kausilla 2005-2007, jolloin tilille kertyi 69 Ykkösen ottelua ja 18 maalia. Tänä vuonna Petsku pelasi PK-35:ssa.

Pasi Pihamaa toivottaa Paajasen lämpimästi tervetulleeksi miehistöönsä. - Petsku tuo kokoa ja pääpelivoimaa joukkueeseen. Hän täydentää mainiosti meidän hyökkäyskalustoamme ja tarjoaa uusia vaihtoehtoja hyökkäyspeliimme. Näen Petskun edelleen myös pelaajana, josta on mahdollisuus saada irti paljon enemmän, kuin mitä hän on parina viime kautena esittänyt.


081102 - Esa jatkaa huoltajana
Esa jatkaa edustuksen huoltajana. Atlantiksen pitkäaikainen seuraikoni Esa Fräntilä jatkaa seuran edustusjoukkueen huoltajana myös tulevalla kaudella. Fräntilä vastaa huollosta apunaan Akatemian huoltaja Henry Wallen.

Esa Fräntilän ura Atlantiksessa alkoi jo 1992. Vuosien varrelta on kertynyt monenlaisia muistoja. - Kovin paikka oli varmasti syksyn 1999 tapahtumat ja Miki Lehtosen poismeno. Se kosketti rajusti koko joukkuetta. Onneksi mukaan mahtuu myös paljon iloisia hetkiä. Tälläkin hetkellä joukkueessa on niin hyvä tekemisen meininki, että ensi kautta odottaa mielenkiinnolla.


081101 - Simon Vuoden pelaaja
Simon palkittiin Vuoden pelaajana. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edustusmiehistö vietti perjantai-iltana kauden päättäjäisiä Viking XPRS:llä. Juhlan ohessa palkittiin myös vuoden aikana ansioituneita pelimiehiä:
 • Fanien tuoppikisa: Kalle Vasse
 • Fanien suosikkibaby: Xhevdet Gela
 • Fanien suosikkipelaaja: Teemu Kankkunen
 • Vuoden maali: Jussi Hauhia
 • Lehdistön ihannepoika: Obi Metzger
 • Vuoden tulokas: Max Thibault
 • Vuoden comeback: Juha Jussila & Pasi Pihamaa
 • Vuoden Akatemia-baby: Xhevdet Gela
 • Vuoden pelaaja: Ernest Simon

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)