Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2008

081030 - Kimmo Sivula palaa Atlantikseen
Kimmo nähdään jälleen Atlantis-paidassa. Kimmo Sivula (s. 1978) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Laitapuolustaja esiintyi Atlantiksessa edelliskerran kaudella 2005, jolloin tilille kertyi 16 Ykkösen ottelua. Tällä kaudella ikitaistelija pelasi Kakkosen HIFK:ssa.

Pasi Pihamaa toivottaa Sivulan tervetulleeksi miehistöönsä. - Kimmo on mainio isähahmo nuoreen ryhmäämme. Hän tuo joukkueeseen rutkasti asennetta ja kokemusta sekä samalla sopivasti lisää kilpailua alakerran pelipaikoista.


081029 - Miikka Kärkkäinen palaa Atlantikseen
Miikka palaa Atlantis-paitaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Miikka Kärkkäinen (s. 1988) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Laitapuolustaja pelasi Atlantis Akatemiassa vuoden 2007 ja siirtyi täksi kaudeksi hakemaan kokemusta miesten peleistä Kakkosen HIFK:hon. Nyt edessä on jälleen paluu Atlantiksen punapaitaan.

Pasi Pihamaa toivottaa Kärkkäisen tervetulleeksi miehistöönsä. - Miikka pelasi IFK:ssa erinomaisen kevätkierroksen ennen armeijaan menoaan. Hän on nuori ja nälkäinen kaveri, joka pääsee nyt tosissaan haastamaan kokeneempia pakkejamme.


081028 - Taustavoimiin vahvistuksia
Atlantis FC. Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian taustalla toimiva johtoryhmä on vahvistanut rivejään tulevalle kaudelle. Ryhmässä toimivat jatkossa seuraavat talousvaikuttajat: Panu Hämäri, Tani Järvinen, Markku Ritala, Mikko Sokero, Aarne Tenkanen, Christian Thibault, Ari Uronen sekä John Viol.

Johtoryhmän ensisijainen tehtävä on seuran varainhankinta, mutta ryhmä vastaa myös mm. ottelutapahtumien kehittämisestä sekä muista Atlantis-tapahtumista (konsertit, seminaarit ym.).


081028 - Kalle jatkaa Atlantiksessa
Kalle jatkaa Atlantiksen paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Kalle Vasse (s. 1980) on allekirjoittanut kauden 2009 kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Maalitykki palasi Atlantikseen vuosi sitten paikalliskilpailija Viikingeistä ja aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidassa.

Loukkaantumiset ovat kiusanneet Vassen uraa useampana vuonna. Keväinen polvileikkaus haittasi valmistautumista myös tähän kauteen, mutta kesän myötä maalivire löytyi. Hyökkääjä oli lopulta seitsemällä osumallaan punapaitojen paras viimeistelijä Ykkösessä.

Pasi Pihamaa miettii jo Vassen harjoitusohjelmaa tulevalle pre-seasonille. - Kalle on vanha kone, jonka virittäminen pelikuntoon on melkoista taidetta. Liikaa ei voi rääkätä, koska paikat eivät kestä. Toisaalta liian helpollakaan ei voi laskea, koska silloin ei jalka kesällä liiku. Mutta Jussilan veljeksillä on tästä niin paljon kokemusta, että eiköhän oikeat ohjelmat löydetä.


081027 - Muwaille jatkosopimus
Muwai jatkaa kaksi vuotta Atlantiksen paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Muwahid Sesay (s. 1984) on allekirjoittanut kauden 2010 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Sierra Leonen maajoukkuerinkiin kuuluvan laitahyökkääjän edellinen sopimus olisi päättynyt vuotta aikaisemmin.

Muwahid Sesay toipuu parhaillaan parin viikon takaisesta polvileikkauksesta, jossa hänen eturisti- ja sivusidettä korjattiin. Takaisin joukkueharjoituksiin maalitykkiä odotetaan alkuvuodesta.

Pasi Pihamaa odottaa Sesaylta vahvaa panosta ensi kaudella. - Muwai oli kaudella 2007 eräs Ykkösen parhaita pelaajia. Tämä vuosi meni loukkaantumisten takia piloille, mutta nyt katsomme mitä pojasta saadaan irti. Tulemme harjoittelemaan tammikuun alusta kuudesti viikossa, minkä lisäksi pidämme kahdet aamuharjoitukset niille pelaajille, joilla näihin on mahdollisuus osallistua.


081026 - Ikäheimo vetämään B-junnuja
Juha vetää B-junnuja ensi kaudella. Atlantiksen B-juniorit ovat ensi kaudella mainiossa opissa. Joukkueen päävalmentajana toimii viimeksi Atlantis Akatemiaa vetänyt Juha Ikäheimo.

Atlantiksen B-juniorit pelaavat B-nuorten Ykkösessä tavoitellen nousua SM-sarjaan. Joukkue tekee tiivistä yhteistyötä Atlantis Akatemian kanssa. Parhailla B-junioreilla on mahdollisuus harjoitella myös Akatemian mukana. Lisätietoja ensi kauden B-juniorijoukkueesta antaa joukkueenjohtaja Kari Aaltio (puh. 040-5350907).


081025 - Zaka Prinsessojen valmennustiimiin
Prinsessat haluavat nyt oppia myös futista. Atlantiksen linssiludejoukkue Atlantis ´01 / Prinsessat on tehnyt kovan kaappauksen valmentajamarkkinoilta. Akatemia-hyökkääjä Zakaria Kibona on liittynyt joukkueen valmennustiimiin. Zaka toimii jatkossa Prinsessojen teknisenä valmentaja.

Prinsessojen iloiseen joukkoon mahtuu vielä muutama ´01-´02 - syntynyt pikkuprinsessa, joka on innostunut futisharrastuksesta. Lisätietoja kiinnostuneille antaa joukkueenjohtaja Sini Lintunen (p. 044-5893100).


081022 - Akatemia aloittaa 7. marraskuuta
Akatemian uusi tuotantokausi alkaa. Atlantis Akatemian uusi tuotantokausi alkaa 7. marraskuuta, kun Akatemia pitää avoimet harjoitukset Talin hallissa klo 17.30-18.30. Marras-joulukuussa Akatemia-beibeillä on kolme yhteistapahtumaa viikossa. Tammikuun alusta tahti nouseen kuuteen harjoituskertaan viikossa.

Akatemia toimii tiiviissä yhteistyössä Atlantiksen edustusjoukkueen kanssa. Joukkueet harjoittelevat usein samanaikaisesti, ja Akatemia-pelaajilla on myös käytettävissä edustuksen lääkäri-, fysio- ja hierontapalvelut.

Atlantis Akatemian ensisijainen tehtävä on tuottaa pelaajia seuran edustusjoukkueen käyttöön. Päättyneellä kaudella 7 Akatemia-pelaajaa esiintyi edustuksen sarjapeleissä. Eniten vastuuta saivat Xhevdet Gela ja Zakaria Kibona, jotka molemmat pelasivat 15 ottelua. Kelechi Nnajiofor ja Esa Vironen keräsivät myös rutkasti arvokkaita peliminuutteja.

Tulevalle kaudelle Akatemiaan tullaan ottamaan 6-8 uutta, motivoitunutta pelimiehenalkua. Tämänvuotisesta Akatemiasta kymmenkunta sopimusta jatkuu ensi kaudelle.


081021 - Jussilat Pihamaan apuna
Juha nähdään kentällä myös kaudella 2009. Kuva: Juhani Järvenpää. Jussilan kaksoisveljekset Jani ja Juha toimivat kaudella 2009 Pasi Pihamaan apu- ja kuntovalmentajina. Juha nähdään tarvittaessa vielä myös pelikentällä.

Jussilan veljeksillä on takanaan pitkä peliura. Kaksoset lähtivät jo nuorina Belgiaan Ekerenin joukkueeseen. Suomeen palattuaan he pelasivat mm. Jaron liigamiehistössä. Atlantikseen tinkimättöminä harjoittelijoina tunnetut veljekset tulivat kaudelle 2003. Jani joutui pian lopettamaan uransa toistuviin loukkaantumisiin, mutta Juha valittiin kaudella 2004 Atlantiksen Vuoden pelaajaksi ja hän oli isossa roolissa vielä tänä syksynä, kun punapaidat varmistivat Ykkösen sarjapaikkansa rajun taistelun jälkeen.


081020 - Pyhältö palaa Atlantikseen
Petu vastaa jälleen Atlantiksen maalivahtivalmennuksesta. Petri Pyhältö palaa vuoden tauon jälkeen Atlantikseen. Pyhältö vastaa tulevalla kaudella jälleen seuran edustusjoukkueen ja Akatemian maalivahtivalmennuksesta.

Petri Pyhältö on työskennellyt Atlantiksessa vuodesta 2001. Petun kovassa koulussa ovat vuosien varrella oppia ammentaneet mm. Ville Wallen, Mika Johansson, Adam Highfield ja Antti Peltonen.

Petun maalivahtitalliin mahtuu ensi kaudelle vielä muutama ´90-´93 -syntynyt maalivahtilupaus, joka on valmis sitoutumaan systemaattiseen valmennukseen ja omaa edellytykset harjoitella myös edustusjoukkueen mukana. Kiinnostuneille lisätietoa: Petri Pyhältö (puh. 040-5008801).


081018 - JJK liigaan, Viikkarit karsimaan
Ykkönen JJK voitti päätöskierroksella Kemin ja pääsi runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä juhlimaan nousua Veikkausliigaan. Lämpimät onnittelut jyväskyläläisille!

Syksyllä pahasti hyytynyt Viikingit jäi lopulta kakkoseksi, ja vuosaarelaisten kausi jatkuu nousukarsinnoilla. Vastustajaksi karsintapeleissä tulee todennäköisesti Kuopion Palloseura. Tsemppiä Viikkareille karsintoihin!

Ykkösen armoton putoamistaistelu päättyi VIFK:n, GrIFK:n ja KäPa:n tippumiseen. TP-47 voitti päätöskierroksella kotonaan vaasalaiset 2-0 ja säilytti lopulta paikkansa. Ensi kaudelle Ykköseen nousevat toinen vaasalaisjoukkue Kiisto, HJK:n farmiryhmä Klubi 04 sekä viime vuodet kovasti panostanut PoPa Porista.


081018 - TPV nälkäisempi päätöspelissä
Janne pääsi avaukseen ja väläytti muutaman kerran nopeuttaan. Tampereen Pallo-Veikot ja Atlantis kävivät leppoisan koitoksen Ykkösen päätöskierroksella Tammelassa. Isännät olivat kotiareenallaan nälkäisempiä ja veivät voiton lopulta maalein 1-0 (0-0).

Atlantiksen suurin lataus oli purkautunut jo edellisviikonloppuna, kun sarjapaikka varmistui JJK-voitolla. Tammelassa helsinkiläisten pelinrakentelu oli tehotonta näpertelyä, joka usein päättyi harhasyöttöön vastustajalle. TPV halusi voittoa enemmän, ja lopulta 81. minuutilla Mikko-Ville Hyyhönen puski kulman jälkitilanteessa pallon väkisin Timo Aaltosen selän taakse. Vieraiden parhaat tilanteet tulivat avaukseen päässeen Janne Arolinnan pyrähdyksistä, mutta loppuun saakka tilanteita ei onnistuttu viemään. Näin täysi pistepotti jäi tamperelaisille.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Adel Eid, Teemu Kankkunen, Ernest Simon, Lasse Lind (67. Xhevdet Gela), Fredrik Vikström, Kerry Skepple (67. Max Thibault), Max Lundberg, Mikko Halonen, Janne Arolinna ja Kelechi Nnajiofor (42. Kalle Vasse).


081017 - Lauantaina päätöskamppailu Tampereella
TPV Atlantis kohtaa lauantaina Ykkösen päätöskierroksella Tampereen Pallo-Veikot. Ottelu Tammelan stadionilla alkaa klo 15.00.

Atlantis ja TPV olivat viime kierroksen yllättäjiä Ykkösessä, kun molemmat kukistivat toisen sarjan kärkimiehistöistä. Atlantis kaatoi Bolliksella JJK:n 1-0 ja Paltsarit Vuosaaressa Viikingit 2-0. Samalla kumpikin varmisti sarjapaikan myös tulevalle kaudelle. TPV on sarjataulossa nyt kymmenentenä 31 pisteellä ja Atlantis heti seuraavana 29 pinnalla.

Kevätkierroksella Atlantis voitti TPV:n kotiareenallaan 2-0, joten tamperelaiset hakevat varmasti nyt revanssia. Atlantis on kuitenkin pelannut vahvan syksyn ja lähtee myös päätöskamppailuun ehdottomasti voitto mielessä.


081017 - Thibault kunnallisvaaliehdokkaana
Chrisu tuo uusia tuulia Espoon kunnallispolitiikkaan. Christian Thibault on ehdolla Espoon kaupunginvaltuustoon syksyn kunnallisvaaleissa. Atlantis-pomo on mukana RKP:n ehdokaslistalla.

Christian Thibault on kansainvälinen persoona, jolle urheilu, nuoret ja kulttuuri ovat erityisen lähellä sydäntä. Saksalaissyntyinen Thibault on Suomessa tehnyt mittavan uran monikulttuurisen yhteiskunnan ja erityisesti monikulttuurisen urheilun puolesta.


081016 - Vanhat veivät nuoria
Lakun maali kaatoi junnut. Kuva: Juhani Järvenpää. Edustusjoukkueen kauden viimeisissä harjoituksissa oli torstaina ohjelmassa perinteinen Vanhat-Nuoret -koitos. Vanhukset pitivät vielä pintansa, kun Teemu Kankkunen ja Lasse Lind upottivat pallon Timo Aaltosen selän taakse. Junnuista ainoastaan Kelechi Nnajiofor onnistui ohittamaan Mika Johanssonin. Näin loppunumerot Vanhoille 2-1.

081015 - Muwai kävi leikkauspöydällä
Muwain polvi operoitiin keskiviikkona. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-hyökkääjä Muwahid Sesayn polvi operoitiin keskiviikkona. Tohtori Ismo Syvähuoko korjaili laitahyökkääjän sivu- ja eturistisidettä entistä ehommaksi. Sesay loukkasi polvensa harjoituksissa elokuussa, ja kun jalka ei parantunut levolla, edessä oli tähystys. Takaisin joukkueharjoituksiin maalitykkiä odotellaan helmikuussa.

081014 - Tenkanen ylistää Atlantiksen taistelutahtoa
Pasi astui ruoriin elokuun lopussa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen kiittelee vuolaasti joukkueensa taistelutahtoa syksyn armottomassa putoamistaistossa.

- Syksyn matseis meil on ollu aivan uskomaton asenne. Sillä me lopulta tää sarjapaikka klaarattiin. Viel elokuun lopus tuli kuokkaan Hämeenlinnalta ja kundit oli ihan maassa. Boltsi ei tuntunu pomppivan meille yhtään ja Dallakin oli valmis astumaan sivuun. Onneks törmäsin samana iltana hotelli Vantaan baaritiskillä Pihikseen ja aamuun mennessä uuden koutsin diili oli selvä.

Vaasasta haettiin itseluottamusta ja arvokkaat pinnat. Kuva: Juhani Järvenpää.

- Pihis teki pienii muutoksii peluutukseen mut tärkeint oli et se sai jengin syttymään. Atlantis hankki syksyn voitot aivan uskomattomalla tsemillä. Heti ekas matsis Vaasas puolet avauksest oli junnui mut jengi vääns väkisin pinnat himaan. Ja ne oli lopulta helvetin ratkaisevat pinnat.

- Moni kundi nosti syksyn aikana tasoaan todella paljon. Joku Laku tai Aatu oli nyt ihan eri mies kun alkukaudest. Ja junnut kanto vastuunsa aivan uskomattoman hyvin. Seve ja Zaka hoiti Granist viel pinnatkin meille.

Samaan putkeen meni nurin kärkijengi JJK:kin. Kuva: Juhani Järvenpää.

- Fiiliksen lisäks toinen iso muutos oli Jussilan tulo keskikentän pohjalle. Kaveri tekee duunia kun pieni eläin ja pelaa uskomattoman fiksusti boltsin omille.

- Kolmas tärkee juttu oli Kerryn tulo kärkeen. Me oltiin koko kaus haettu kaverii joka pistäis boltsit verkkoon. Sit tuli mies Antiguasta ja heitti kolme tärkeetä byyrii.

- Kokonaisuutena syksy pelasti meidän kauden ja täst on hyvä lähtee rakentaan ens vuoden kuvioita. Ens kaudella me ei tapella putoamista vastaan, manageri lupaa.


081012 - Sarjapaikka varmistui
Ykkönen Viikonlopun kierros toi lisäselvyyttä Ykkösen putoamistaisteluun. Atlantis ja TPV varmistivat voitoillaan sarjapaikan ensi kaudeksi. TP-47 jäi sunnuntaina tasapeliin Kokkolassa, ja torniolaisten kohtalo ratkeaa päätöskierroksen ottelussa VIFK:ta vastaan. GrIFK ja KäPa ovat jo varmoja putoajia.
	TPV	  25  8   4  10  27-29  31
	Atlantis  25  6  11   8  27-32  29
	VIFK    25  5  12   8  33-34  27
	---------------------------------------------
	TP-47	  25  5  12   8  19-24  27
	GrIFK	  25  7   3  15  35-52  24
	KäPa	  25  3   6  16  14-45  15
	   

081012 - Upea futisjuhla Tapulissa
Nollanollien tiukkaa vääntöä Atlantis-päivänä. Nuoremmat Atlantis-junnut (ikäluokat ´94-´03) viettivät onnistuneet futisjuhlan Tapulin urheilupuistossa. Joukkueet mittelivät taitojaan hyvässä hengessä kolmessa eri tasolohkossa. Kun aurinko vielä lämmitti mukavasti aurinkoista syyspäivää, turnausfiilis pysyi korkealla aamusta iltaan.

081011 - Atlantis siirsi JJK:n nousujuhlia
Aatu johti alakertaa vakuuttavasti. Kuva: Juhani Järvenpää. Töölön Pallokentällä vietettiin lauantaina hienoa futisjuhlaa, kun Atlantis ja JJK iskivät yhteen Ykkösen huippupelissä. Molemmat joukkueet janosivat pisteitä, mutta taisto päättyi lopulta Atlantiksen juhliin maalein 1-0 (1-0).

JJK lähti peliin vahvalla asenteella. Isännät pääsivät kuitenkin pian mukaan vauhtiin. Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, mutta punapaitojen pallotaiturit rakensivat liukkaalla kentällä muutaman mainion maalipaikan. Verkkoon saakka palloa ei kuitenkaan onnistuttu saamaan, ja näin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Antiguan maalitykki iski jälleen. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toiselle jaksolle JJK tuli jälleen vahvasti. Alkurynnistyksen jälkeen isännät kuitenkin iskivät. Xhevdet Gela pelasi 55. minuutilla oikealle, Max Lundberg keskitti ja Kerry Spepple jatkoi. Pallo kimposi Markus Paijan jalan kautta tolppaan ja siitä Sami Myllymäen selän taakse. Osuma kirjattiin lopulta Paijan omaksi maaliksi. Tämän jälkeen jyväskyläläiset lähtivät raivoisaan takaa-ajoon. Punapaitojen alakerta pelasi kuitenkin Adel Eidin ja Ernest Simonin johdolla vakuuttavasti, ja loput pallot poimi maalilla Timo Aaltonen. Pelätty maalitykki Babatunde Wusu osoitti muutaman kerran vaarallisuutensa, mutta tolppaa lähemmäksi mies ei tällä kertaa osunut. Näin loppuvihellyksen kaikuessa tulostaululla loistivat lukemat 1-0.

Atlantis nousi voitolla 29 pisteeseen. Yksi piste päätöskierroksen TPV-pelistä riittää varmuudella sarjapaikan uusimiseen, vaikka VIFK ja KPV voittaisivat sunnuntaina omat pelinsä. JJK:n nousujuhlat siirtyivät vielä tulevaisuuteen, mutta Viikinkien hävittyä lauantaina jyväskyläläisillä on hyvä mahdollisuus ratkaista nousu viikon päästä kotiareenallaan.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen, Adel Eid, Ernest Simon, Lasse Lind, Fredrik Vikström, Kerry Skepple, Kalle Vasse, Juha Jussila, Mikko Halonen, Max Thibault (20. Max Lundberg) ja Xhevdet Gela (87. Janne Arolinna).


081010 - Lauantaina huippuottelu Bolliksella
JJK Töölön Pallokentällä vietetään lauantaina suurta futisjuhlaa, kun Atlantis ja JJK kohtaavat Ykkösen huippuottelussa klo 14.00. Kolme tuntia myöhemmin viereisellä Olympiastadionilla alkaa maaottelu Suomi - Azerbaidzhan.

JJK nousi viime viikonloppuna Ykkösen kärkeen kukistettuaan kotonaan Viikingit 1-0. Voittomalla kaksi viimeistä peliään jyväskyläläiset nousisivat suoraan Veikkausliigaan. Joukkue saa lauantaina tuekseen innokkaan fanijoukon, sillä Jyväskylästä on tulossa bussilasteittain kannattajia Bolliksen taistoon.

Atlantis on koko syksyn taistellut raivoisasti sarjapaikastaan. Joukkue on Pasi Pihamaan komennossa kerännyt kuudesta ottelusta kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion. Viime sunnuntaina punapaidat nousivat Oulussa väkisin 2-2 tasanumeroihin AC Oulun vieraana. Pisteitä tarvitaan kuitenkin edelleen, jotta sarjapaikka tulevalle kaudelle varmistuisi.

Kevätkierroksella JJK kukisti Atlantiksen kotonaan 2-0. Adyn vaparit ja maalitykki Babatunde Wusu olivat silloin liikaa helsinkiläisille. Nyt punapaidat pääsevät kotiareenallaan hakemaan revanssia ottelussa, jossa pisteistä taistellaan varmasti päätösvihellykseen saakka.


081010 - Sunnuntaina Atlantis-päivä Tapulissa
Atlantis FC Atlantis-joukkueet täyttävät sunnuntaina Tapulin urheilupuiston, kun perinteistä Atlantis-päivää vietetään kauden päätteeksi. Nuorempien ikäluokkien Atlantis-joukkueet pelaavat toisiaan vastaan turnauksen klo 10-16. Paikalla on lisäksi buffet, varustemyynti sekä vierailevina tähtinä edustuksen ja Akatemian pelaajia. Tervetuloa mukaan futisjuhlaan!

081008 - Zaka kävi operoitavana
Zakan polvi operoitiin keskiviikkona. Kuva: Juhani Järvenpää. Akatemia-hyökkääjä Zakaria Kibonan polvi operoitiin keskiviikkona. Tohtori Ismo Syvähuokon suorittamassa tähystysleikkauksessa korjattiin keväällä repeytynyt eturistiside. Ristisiteessä todettiin tähystyksessä 80 prosentin repeämä.

Kibona pelasi tällä kaudella 15 Ykkösen ottelua. Takaisin joukkueharjoituksiin maalitykki pääsee jälleen alkuvuodesta.


081007 - Atlantis mukana UEFA:n rasisminvastaisessa kampanjassa
FARE Atlantis osallistuu FARE:n (Football Against Racism in Europe) ja UEFA:n toteuttamaan mittavaan rasisminvastaiseen kampanjaan 16.-28. lokakuuta. Mukana kampanjassa on seuroja ja yhteisöjä yhteensä 40 Euroopan maasta. FARE:n rasisminvastainen viesti tulee kampanjan aikana näkymään mm. UEFA:n Champion League -pelien sekä EM-karsintaotteluiden yhteydessä.

081006 - Putoamistaisto jatkuu armottomana
Ykkönen Viikonlopun kierros ei tuonut ratkaisua Ykkösen putoamistaisteluun. TP-47:llä ei ollut peliä, mutta kolme muuta vaaravyöhykkeessä olevaa joukkuetta saalistivat kaikki yhden pisteen. GrIFK nappasi täyden pistepotin Hämeenlinnalta, mutta kauniaislaisilla on matkaa putoamisviivaan vielä viisi pinnaa.
	TPV	  24  7   4  10  25-29  28
	TP-47	  24  5  11   8  18-23  26
	Atlantis  24  5  11   8  26-32  26
	---------------------------------------------
	VIFK	  24  4  12   8  28-33  24
	GrIFK	  24  6   3  15  32-51  21
	KäPa	  24  3   6  15  13-40  15
	   

Kaikilla joukkueilla on jäljellä vielä kaksi ottelua. TPV kohtaa Viikingit (v) ja Atlantiksen (k), Tornio KPV:n (v) ja VIFK:n (k), Atlantis JJK:n (k) ja TPV:n (v) sekä VIFK KäPa:n (k) ja TP-47:n (v).


081005 - Atlantis taisteli pinnan Oulusta
Max käynnisti takaa-ajon. Kuva: Juhani Järvenpää. AC Oulu ja Atlantis kävivät rajun taiston Ykkösen sarjapisteistä Castrenin urheilupuistossa sunnuntai-iltana. Isännät veivät avausjaksoa, mutta toisella puolikkaalla helsinkiläiset nousivat armottomalla taistelulla väkisin tasoihin. Jännittävä koitos päättyi lopulta pistejakoon maalein 2-2 (2-0).

AC Oulu lähti peliin vahvalla asenteella. Tulostakin syntyi jo 12. minuutilla, kun Esa Virosen palautuspallo päätyi Mika Johanssonin käsiin, ja Niko Kukka pääsi tykittämään vaparista voimalla pallon verkkoon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Jarno Tenkula karkasi vasemmalta: nappikeskitys Mamadou Konaten päähän ja 2-0. Vähitellen vieraatkin pääsivät taistoon mukaan, mutta Obi Metzgerin loukkaantuminen vei parhaan terän punapaitojen hyökkäyspelistä.

Kerry viimeisteli tasoituksen. Kuva: Juhani Järvenpää.

Atlantis lähti toisella jaksolla raivoisaan takaa-ajoon. Pasi Pihamaa oli puoliajalla muokannut taktiset kuviot uuteen uskoon, ja nyt punapaidat pistivät Oulun alakerran puntariin. Kaivattu kavennus nähtiin 56. minuutilla, kun rajusti raatanut Max Thibault kaivoi pallon väkisin vieraille. Kerry Skepplen keskitys tavoitti Max Lundbergin, ja tämän ohjaus upposi Dennys Rodriquesin selän taakse. Punapaitojen myllytys jatkui, ja 82. minuutilla tuli ansaittu palkinto: Lasse Lindin taituroinnin jälkeen Skepple pääsi iskemään pallon verkkoon. Viimeiset minuutit molemmat joukkueet hakivat voittomaalia, mutta enempää osumia Castrenin iltavaloissa ei nähty. Näin Atlantikselle arvokas piste tuliaisiksi Oulun vierailulta.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Adel Eid, Ernest Simon, Lasse Lind, Kerry Skepple, Kalle Vasse, Max Lundberg (69. Mikko Halonen), Juha Jussila, Max Thibault, Obi Metzger (39. Xhevdet Gela) ja Esa Vironen.


081004 - Sunnuntaina Ouluun
AC Oulu Atlantiksen taistelu Ykkösen sarjapaikasta jatkuu sunnuntaina, kun punapaidat matkustavat AC Oulun vieraaksi Castrenin urheilupuistoon. Ottelu alkaa klo 18.30.

AC Oulu on taistellut koko kauden tiukasti mukana Ykkösen kärkikahinoissa, mutta syksyn pieni herpaantuminen vei lopulta oululaisten liigahaaveet. Lopullinen niitti tuli torstaina Kemissä, kun PS Kemi kaatoi sinipaidat 2-1. AC Oulu on kuitenkin sarjataulukossa edelleen kolmantena 40 pisteellä.

Atlantiksen kausi on ollut takkuinen, mutta elokuun lopun valmentajanvaihdoksen jälkeen punapaidat ovat napanneet viidestä pelistä 10 pinnaa. Helsinkiläisillä on nyt kasassa 25 pistettä, mutta matkaa putoamisviivaan ainoastaan piste. Putoamiskurimuksessa on kuitenkin vielä neljä joukkuetta neljän pisteen sisällä. Näistä yksi lähtee KäPa:n ja GrIFK:n seuraksi Kakkoseen.

Kevätkierroksella Atlantis ja AC Oulu pelasivat Bolliksella 1-1 tasapelin. Tälläkin kertaa luvassa on tasainen vääntö, mutta punapaidat tulevat varmasti antamaan kaikkensa saadakseen kotimatkalle mieluisia tuliaisia.


081004 - Akatemia putosi Ykköseen
Miku toi asennetta beibien keskikentälle. Kuva: Juhani Järvenpää. FC Reipas oli liian kova vastus Atlantis Akatemialle A-nuorten SM-sarjan päätöskierroksella. Lahtelaiset lähtivät ratkaisupeliin vahvalla ryhmällä ja veivät Kisapuiston keinonurmella ansaitun voiton maalein 4-1 (1-0).

Atlantis aloitti pelin hyvällä asenteella, mutta kun viimeistely oli totutun heikkoa, isännät pääsivät nopeasti taistoon mukaan. Avausjakson ainoa maali nähtiin 36. minuutilla, kun lahtelaiset katkaisivat Bethrand Okaforin avauksen ja Jussi Länsitalo viimeisteli varmasti Ossi Koskelan selän taakse. Atlantis vaihtoi tauolla Mikael Lahtisen tuomaan lisää vääntöä keskikentälle, ja punapaidat hakivat voimalla tasoitusta. Isännät hyödynsivät kuitenkin beibien virheet jälleen 61. ja 67. minuuteilla, ja peli oli käytännössä ohi. Mutasim Bayatin kavennus 70. minuutilla toi vielä pienen toivonkipinän, mutta pari minuuttia myöhemmin Länsitalo viimeisteli loppunumerot 4-1. Näin Reipas jatkaa SM-sarjassa, ja Atlantis joutuu ensi keväänä hakemaan vauhtia Ykkösestä.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Adekola Olabiyi, Philip Nduka, Kelechukwu Nnajiofor, Bethrand Okafor (46. Mikael Lahtinen), Mutasim Bayati (78. Timothy Igwe), Tom Mikkola (67. Zakaria Kibona), Shukri Tatli, Martin Monikainen, Olli Isosalo ja Xhevdet Gela (78. Simo Miettinen).


081002 - Zaka jatkaa ysiysien valmentajana
Zaka näyttää mallia suojateilleen. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ´99 jatkaa myös ensi kaudella pätevässä valmennuksessa, kun Zakaria Kibona on sopinut joukkueen kanssa valmennuspestinsä jatkosta. Akatemian maalitykki aloitti ysiysien luotsaamisen runsas vuosi takaperin.

Zakaria Kibona on Akatemia-pelien ohella ehtinyt pelaamaan jo parikymmentä ottelua miesten Ykkösessä. Zaka on ollut mukana myös Suomen poikamaajoukkueiden leirivahvuudessa, mutta virallisia maaotteluita Tansaniasta 7-vuotiaana muuttanut maalitykki pääsee pelaamaan vasta, kun uuden kotimaan passi on taskussa.

Kibona on ollut suojattiensa parissa erittäin pidetty valmentaja, ja Atlantiksen ysiyseihin onkin ensi kaudelle varmasti uusia innokkaita tulijoita. Joukkue järjestää loka-marraskuussa avoimia harjoituksia Talin hallissa, jolloin uudet yrittäjät pääsevät esittämään taitojaan. Lisätietoja Zakan taitureista antaa joukkueenjohtaja Kirsi Saurila (puh. 041-5199247).


081001 - Joukkueiden avoimet harjoitukset
Atlantis FC Atlantiksen juniorijoukkueet järjestävät loka-marraskuussa Talin hallissa avoimia harjoitustapahtumia, joihin uudet pelaajat ovat tervetulleita esittäytymään ja tutustumaan joukkueiden toimintaan. Joukkueiden harjoitusajat löytyvät alla olevasta linkistä. Lisätietoja saa myös kunkin joukkueen yhteyshenkilöiltä. Tervetuloa mukaan hyvään seuraan! Harjoitusajat.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)