Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2008

080929 - B-junnut viidentenä Ykkösessä
Atlantis FC Atlantiksen B-juniorit ovat kierrosta ennen loppua viidentenä B-nuorten Ykkösen A-lohkossa. Joukkue on samalla varmistanut paikan Ykköseen myös ensi kaudeksi.

B-junnut rakentavat jo innokkaasti ensi kauden miehistöään. Joukkue lähtee tavoittelemaan nousua SM-sarjaan ja tulee panostamaan merkittävästi valmennukseen ja harjoitusolosuhteisiin. Samalla yhteistyötä Atlantis Akatemian kanssa tullaan edelleen kehittämään. Parhailla B-junioreilla on jatkossa mahdollisuus harjoitella myös Akatemian mukana. Joukkue järjestää loka-marraskuussa avoimia harjoituksia, joissa uudet yrittäjät pääsevät esittämään taitojaan. Lisätietoja ensi kauden B-juniorijoukkueesta antaa joukkueenjohtaja Kari Aaltio (puh. 040-5350907).


080928 - Putoamistaisto jatkuu armottomana
Ykkönen Sunnuntain kierros ei tuonut ratkaisua Ykkösen putoamistaisteluun. VIFK:n voiton myötä kisa paikasta auringossa kiristyi entisestään. KäPa ja GrIFK ovat jo käytännössä varmoja lähtijöitä, mutta kolmas putoaja selviää mahdollisesti vasta päätöskierroksella.
	TPV	  23  7   6  10  23-27  27
	TP-47	  24  5  11   8  18-23  26
	Atlantis  23  5  10   8  24-30  25
	---------------------------------------------
	VIFK	  23  4  11   8  28-33  23
	GrIFK	  23  5   3  15  29-50  18
	KäPa	  23  2   6  15  11-40  12
	   

TPV kohtaa vielä Jipon (k), Viikingit (v) ja Atlantiksen (k). Torniolla on jäljellä kaksi ottelua: KPV (v) ja VIFK (k). Atlantiksella on vastassa AC Oulu (v), JJK (k) ja TPV (v). Vaasalaiset kohtaavat PK-35:n (v), KäPa:n (k) ja TP-47:n (v).


080928 - Bolliksen jännitysnäytelmä päättyi tasan
Freda johti punapaitojen alakertaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja TP-47 kävivät rajun taistelun Ykkösen sarjapisteistä Töölön Pallokentän iltavaloissa. Jännittävä koitos päättyi lopulta tasalukemiin 0-0, ja molemmat joukkueet joutuvat vielä kamppailemaan tiukasti sarjapaikkansa puolesta.

Avausjakso oli molemmilta tarkkaa peliä. Kummallakaan ei ollut varaa tappioon, ja taistoon lähdettiin pitämään ainakin oma pää puhtaana. Näin tilanteet olivat kortilla, eikä kumpikaan maalivahti joutunut venymään parhaimpaansa. Jokaisesta pallosta taisteltiin kuitenkin viimeiseen asti, ja tunteet kuumenivat ajoittain myös vaihtopenkeillä.

Juha raatoi jälleen suurella sydämellä keskikentän pohjalla. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla tarkka peli jatkui. Tornio sai muutaman tilanteen punapaitojen virheistä, mutta vastaavasti Atlantiksen aggressiivinen keskikenttäpeli toi lukuisia pallonriistoja ja niiden myötä maalipaikkoja myös vieraiden maalille. Mika Johansson ja Artur Konde hoitivat kuitenkin tonttinsa varmasti, eikä maaleja Bolliksen illassa nähty.

Putoamistastelu jatkuu sunnuntain kierroksen jälkeen edelleen raivoisana. Atlantis nousi 25 pisteeseen. TP-47:llä on pinna enemmän, mutta ottelu vähemmän pelaamatta. Putoamisviivaan alapuolella oleva VIFK nousi voitolla jo 23 pisteeseen.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Ernest Simon, Lasse Lind, Fredrik Vikström, Kerry Skepple, Kalle Vasse, Max Lundberg (68. Janne Arolinna), Juha Jussila, Mikko Halonen, Max Thibault ja Xhevdet Gela (81. Adel Eid).


080927 - KuPS liian taitava Akatemialle
Mutis toi asennetta beibien keskikentälle. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Talin nurmella A-nuorten SM-sarjassa Kuopion Palloseuran. Atlantis-beibit tarvitsivat kipeästi täydennystä pistepussiinsa, mutta kuopiolaiset olivat taitavampia ja veivät pisteet maalein 0-1 (0-1).

KuPS aloitti pelin vahvalla prässillä, ja tämä toikin tulosta. Keltapaidat katkoivat Atlantiksen pelinrakentelun alkuunsa, ja kun luottotoppari Shukri Tatli oli Ramadan paaston heikentämä, kuopiolaiset pääsivät mellastamaan vapaasti. Vapaaksi unohdettu Joni Nissinen puski jo 12. minuutilla vieraiden johto-osuman. Tämän jälkeen Atlantiskin pääsi vähitellen peliin mukaan, mutta kaivattu tasoitus kaatui jälleen kerran beibien heikkoon viimeistelyyn. Kuopiolaisillakin oli omat paikkansa lisäosumiin. Ossi Koskela ei kuitenkaan ollut enää yllätettävissä. Näin loppunumerot vieraille 0-1, ja Akatemian sarjapaikka ratkeaa päätöskierroksella Lahdessa Reippaan vieraana.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Zakaria Kibona (37. Martin Monikainen), Adekola Olabiyi (75. Emrah Okic), Philip Nduka, Kelechukwu Nnajiofor, Bethrand Okafor (75. Tom Mikkola), Mutasim Bayati, Shukri Tatli, Esa Vironen, Olli Isosalo ja Mikael Lahtinen (63. Timothy Igwe).


080926 - Taistelu sarjapaikasta jatkuu sunnuntaina
TP-47 Atlantiksen taistelu Ykkösen sarjapaikasta jatkuu sunnuntaina, kun TP-47 saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle. Molemmat joukkueet kaipaavat vielä kipeästi täydennystä pistepussiinsa, ennen kuin sarjasopimus ensi kaudelle on selvä. Todellinen "kuuden pisteen" ottelu alkaa Bolliksen iltavaloissa klo 18.30.

TP-47 lähti kauteen yhtenä Ykkösen ennakkosuosikeista. Joukkue aloittikin sarjan pirteästi, mutta syksyllä pisteitä on kertynyt nihkeästi. Torniolla on nyt kasassa 25 pistettä, ja joukkue on tiukasti mukana putoamistaistelussa.

Atlantiksenkin kausi on ollut takkuinen, mutta neljästä viime pelistä punapaidat ovat Pasi Pihamaan johdolla napanneet kolme voittoa. Helsinkiläisillä on nyt kasassa 24 pistettä, ja putoamisviivaan on matkaa neljä pinnaa.

Kevätkierroksella Atlantis ja TP-47 pelasivat Torniossa maalittoman tasapelin. Tälläkin kertaa luvassa on tasainen vääntö, ja pisteistä taistellaan varmasti rajusti päätösvihellykseen saakka.


080925 - Aatu vetämään ysikaseja
Aatu otta ysikasit hoitoonsa. Kuva: Juhani Järvenpää. Myös Atlantis ´98 on tehnyt valmentajamarkkinoilla kovan luokan kaappauksen. Ysikasit ovat onnistuneet hankkimaan uudeksi päävalmentajakseen Atlantis-peluri Adel Eidin. Punapaitojen luottopuolustaja aloittaa uudessa tehtävässään jo lokakuussa.

Adel Eid on urallaan pelannut kaksi Veikkausliiga-ottelua. Ykkösessä kokemusta löytyy Atlantiksen lisäksi Hongan paidasta. Aatu opiskelee parhaillaan liikunnanohjaajaksi Vierumäellä. Käytännön valmennuskokemusta löytyy jo parin vuoden ajalta Atlantis ´95 / Haastajien peräsimestä. Aatu jatkaa myös Haastajien parissa tulevalla kaudella.

Ysikaseihin on uuden tähtivalmentajan myötä ensi kaudelle paljon innokkaita tulijoita. Joukkue järjestää loka-marraskuussa avoimia harjoituksia Talin hallissa, jolloin uudet yrittäjät pääsevät esittämään taitojaan. Lisätietoja Aatun armeijasta antaa joukkueenjohtaja Niina Helenius (puh. 050-5703059).


080924 - Jakke vetämään ysiseiskoja
Pasi, paikkasi on vaarassa. Jakke rupeaa valmentamaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ´97 panostaa tulevalla kaudella rajusti joukkueen valmennukseen. Ysiseiskat ovat onnistuneet kaappaamaan uudeksi päävalmentajakseen Atlantis-peluri Jarkko Vähäsarjan. Punapaitojen vasen laitapakki aloittaa uudessa tehtävässään marraskuun alussa.

Jarkko Vähäsarja on urallaan pelannut neljä Veikkausliiga-ottelua. Ykkösessä kokemusta löytyy Atlantiksen lisäksi Hongan ja Viikinkien paidasta. Valmennustaitonsa Jakke on osoittanut mm. Atlantiksen futiskouluissa, joissa tulevat pelimiehet ja -naiset ottivat hänet välittömästi uudeksi idolikseen.

Kulttivalmentajan joukkueeseen on ensi kaudella tungosta. Mukaan mahtuu ainoastaan muutama uusi pelimies. Ysiseiskat järjestävät loka-marraskuussa avoimia harjoituksia Talin hallissa, jolloin uudet yrittäjät pääsevät esittämään taitojaan. Lisätietoja Jaken opetuslapsista antaa joukkueenjohtaja Sauli Vehma (puh. 050-3312271).


080924 - Putoamistaistelu jatkuu kiivaana
Ykkönen Ykkösessä käydään tänä vuonna ennätysmäisen kova putoamistaistelu. Vaaravyöhykkeessä on vielä kuusi joukkuetta. Näistä neljä otti viime kierroksella täyden pistepotin, ja Torniokin nappasi pinnan kärkijoukkue Viikingeiltä. Ainoastaan KäPa:n putoaminen käytännössä sinetöityi tiistain tappion myötä.

Ensi sunnuntaina pelataan jälleen kovilla panoksilla, kun Atlantis kohtaa Bolliksella TP-47:n ja Vaasa Hietalahdessa GrIFK:n. Kenelläkään nelikosta ei ole varaa tappioon näissä supersunnuntain koitoksissa.

	TPV	  22  7   5   9  23-25  27
	TP-47	  23  5  10   8  18-23  25
	Atlantis  22  5   9   8  24-30  24
	---------------------------------------------
	VIFK	  22  3  11   8  26-33  20
	GrIFK	  22  5   3  14  29-48  18
	KäPa	  22  2   6  14  11-39  12
	   

Atlantiksella on vastassa vielä TP-47 (k), AC Oulu (v), JJK (k) ja TPV (v). VIFK:n loppuohjelma on ehkä kaikkein suosiollisin, sillä vaasalaiset kohtaavat GrIFK:n (k), PK-35:n (v), KäPa:n (k) ja TP-47:n (v). Torniolla puolestaan on jäljellä enää kolme peliä: Atlantis (v), KPV (v) ja VIFK (k). Granille sunnuntain Vaasan vierailu on kohtalon peli, sillä sen jälkeen vastaan asettuvat: Hämeenlinna (k), JIPPO (k) ja PK-35 (v).


080923 - Atlantikselle tärkeät pinnat
Kerry iski avausmaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis otti tiistaina tärkeän voiton, kun punapaidat kukistivat Ykkösen paikallistaistossa Käpylän Pallon maalein 2-0 (1-0). Voitolla helsinkiläiset kasvattivat eron putoamisviivaan jälleen neljään pisteeseen.

Atlantis lähti peliin hyvällä sykkeellä. Punapaidat vyöryttivät yhtenään hyökkäyksiä KäPa:n maalille. Ansaittu avausmaali nähtiin 21. minuutilla, kun Juha Jussila lähetti mainion pystysyötön Kalle Vasselle, joka jatkoi maalin eteen Kerry Skepplelle. Antiguan maajoukkuekärki pisti pallon varmasti pussiin. Isännillä oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta vähitellen myös KäPa pääsi paremmin mukaan peliin. Tauolle kuitenkin kotijohdossa 1-0.

Ja Kalle jatkoi toisella jaksolla. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla peli oli tasaisempaa. Atlantis kuitenkin iski toistamiseen 67. minuutilla. Xhevdet Gela keskitti vapaapotkun vasemmalta, ja Kalle Vasse puski pallon takakulmaan. Vassella oli tilaisuus kaunistella maalisaldoaan 83. minuutilla, mutta Miikka Häkkinen torjui Kallen rankkarin. Vieraillakin oli lopussa omat tilanteensa, mutta punapaitojen puolustus kesti. Näin loppunumerot Bolliksen iltavaloissa 2-0.

Voitolla Atlantis nousi 24 pisteeseen ja kasvatti eron putoamisviivaan jälleen neljään pisteeseen. Punapaitojen seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina, kun TP-47 saapuu vieraaksi Pallokentälle. Tornio on sarjataulukossa ainoastaan pinnan helsinkiläisiä edellä, joten sunnuntaina Bolliksella pelataan jälleen isoilla panoksilla.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Ernest Simon, Lasse Lind, Fredrik Vikström, Kerry Skepple, Kalle Vasse (88. Zakaria Kibona), Max Lundberg (65. Janne Arolinna), Juha Jussila, Mikko Halonen, Max Thibault ja Xhevdet Gela.


080923 - Jorma Karlstedt otteluisäntänä
Otteluisäntä Jorma Karlstedt Tiistain kuuman Atlantis FC - KäPa -paikallistaiston otteluisäntänä toimii Jorma Karlstedt. Karlstedt on Kokoomuksen kunnallisvaaliehdokas, jolle urheilu on lähellä sydäntä. Hänen vaaliohjelmansa avainteemoja on Helsingin liikunta- ja harrastusmahdollisuuksien kehittäminen.

080922 - Tiistaina jälleen paikallistaisto Bolliksella
KäPa Tiistaina pelataan Töölön Pallokentällä jälleen Ykkösen tiukka paikallistaisto, kun Atlantis kohtaa kotiareenallaan Käpylän Pallon. Ottelu Bolliksen iltavaloissa alkaa klo 18.30.

KäPa pelaa ensimmäistä kauttaan Ykkösessä. Joukkue aloitti sarjan voitokkaasti, mutta sen jälkeen pisteitä on kertynyt nihkeästi. Käpylällä on nyt kasassa 12 pistettä, ja mustapaitoja uhkaa pikainen paluu Kakkoseen.

Atlantiksenkin kausi on ollut takkuinen, mutta Pasi Pihamaan palattua elokuun lopulla joukkueen peräsimeen punapaidat ottivat arvokkaat voitot Vaasassa ja Kauniaisissa. Sarjataulukossa punasinisillä on kasassa 21 pinnaa. Putoamisviiva on jälleen ainoastaan pisteen päässä, kun lähimmät kilpakumppanit VIFK ja GrIFK voittivat sunnuntaina omat pelinsä.

Kevätkierroksella Atlantis ja KäPa pelasivat Käpylässä maalittoman tasapelin. Tälläkin kertaa luvassa on tasainen taisto, jossa vahvemmalla on joukkue, joka enemmän janoaa pisteitä.


080920 - Akatemia jäi tasapeliin Interin kanssa
Tikkurilan täsmäase on iskenyt. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Inter kävivät lauantaina Talin nurmella tiukan taiston A-nuorten SM-sarjassa. Molemmat joukkueet tarvitsivat kipeästi täydennystä pistepussiinsa turvatakseen sarjapaikkansa ensi kaudelle. Helsinkiläiset taistelivat kovalla asenteella ja olivat pitkään kiinni voitossa, mutta Inter nousi lopussa tasoihin ja näin pisteet jakoon maalein 1-1 (1-0).

Atlantis hallitsi avausjaksoa. Punapaidat hyökkäsivät laajalla rintamalla ja beibeillä oli mahdollisuudet ratkaista koitos edukseen. Viimeistely onnistui kuitenkin vain kertaalleen, kun Akatemian supertähtönen Shukri Tatli pelasi 24. minuutilla Martin Monikaiselle maalipaikan, eikä Tikkurilan täsmäase erehtynyt. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Toinen jakso jatkui Atlantiksen komennossa. Mutta kun lisämaaleja ei syntynyt, Inter iski 70. minuutilla kuin salama kirkkaalta taivaalta. Bujar Ahmetin laukaus painui Ossi Koskelan selän taakse, ja numerot olivat 1-1. Tasoitus sekoitti hetkeksi punapaitojen kuviot, ja vasta loppuminuuteilla saatiin jälleen paine vieraiden maalille. Onnikaan ei kuitenkaan ollut tällä kertaa beibien mukana, ja näin Akatemian sarjapaikka jää kahden viimeisen pelin varaan.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Zakaria Kibona, Adekola Olabiyi, Philip Nduka (79. Timothy Igwe), Kelechukwu Nnajiofor (72. Mikael Lahtinen), Bethrand Okafor (89. Emrah Okic), Shukri Tatli, Esa Vironen, Martin Monikainen, Olli Isosalo ja Xhevdet Gela.


080918 - Jude sairastuvalle
Jude liittyi sairastuvalle loppukaudeksi. Kuva: Juhani Järvenpää. Tiistain PK-pelissä nilkkansa loukannut Jussi Hauhia liittyy Atlantiksen pitkäaikaispotilaiden joukkoon. Toppari on sivussa pelikentiltä koko loppukauden. Juden lisäksi myös Janne Mollbergin, Risto Salmen, Muwahid Sesayn ja Jarkko Vähäsarjan kausi on jo paketissa. Panu Autio, Adel Eid, Juha Jussila ja Max Lundberg sen sijaan saattavat ehtiä vielä mukaan kauden viimeisiin peleihin.

080916 - PK-35 vei paikallistaiston
Marcio vei Seveä Bolliksen iltavaloissa. Kuva: Juhani Järvenpää. PK-35 jyräsi Atlantiksen Ykkösen paikallistaistossa tiistai-iltana. Vieraat hakivat Bollikselta arvokkaat pinnat maalein 1-4 (0-1).

Avausjakso ei suuria hienouksia tarjonnut. Molemmilla joukkueilla oli muutama puolittainen maalipaikka, mutta kovin näyttäviä hyökkäyskuvioita ei kumpikaan saanut sommitelluksi. Yleisö odotti jo puoliaikavihellystä, kun PK:n Otto-Pekka Jurvainen lähetti vielä vasemmalta kovan keskityspallon, jonka Jussi Hauhia puski voimalla omaan verkkoon. Näin tauolle vierasjohdossa 0-1.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan tasoitusta. Zakaria Kibona ja Lasse Lind tulivat vaihdosta tuomaan lisää hyökkäysvoimaa. Punapaitojen kiri lopahti kuitenkin lyhyeen, kun PK:n vaihtomies Vesa Kosonen ampui 64. minuutilla pallon Mika Johanssonin selän taakse. Kosonen oli asialla toistamiseen 77. minuutilla, ja tilanne jo 0-3. Obi Metzger kaadettiin tämän jälkeen rangaistusalueella, ja Kalle Vasse toi 82. minuutilla pilkulta hieman lohtua isännille. Vain minuuttia myöhemmin Petteri Kaijasilta kuittasi kuitenkin loppunumeroiksi 1-4.

Voitolla PK-35 nousi 28 pisteeseen ja varmisti käytännössä sarjapaikan ensi kaudelle. Atlantis sen sijaan joutuu taistelemaan vielä tiukasti sarjasopimuksen uusimisesta, sillä ero putoamisviivaan säilyi ainoastaan neljässä pisteessä. Seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi tiistaina, kun toinen paikallisvastustaja KäPa saapuu Bollikselle.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Jussi Hauhia, Teemu Kankkunen (46. Lasse Lind), Ernest Simon, Ferdrik Vikström, Kerry Skepple (46. Zakaria Kibona), Kalle Vasse, Mikko Halonen, Obi Metzger (87. ua), Esa Vironen ja Xhevdet Gela (75. Max Thibault).


080915 - Tiistaina tiukka paikallistaisto Bolliksella
PK-35 Tiistaina pelataan Töölön Pallokentällä Ykkösen tiukka paikallistaisto, kun pohjois-Helsingin jätit Atlantis ja PK-35 iskevät yhteen. Ottelu Bolliksen iltavaloissa alkaa klo 18.30.

PK-35 aloitti kauden vakuuttavasti, ja joukkue oli pitkään mukana kärjen vauhdissa. Punamustien vauhti kuitenkin hiipui keskikesällä, ja nyt PK tarvitsee vielä pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa.

Atlantiksen kausi on ollut takkuinen, mutta Pasi Pihamaan palattua elokuun lopulla joukkueen peräsimeen punapaidat ovat päässeet uuteen lentoon. Atlantiskin tarvitsee vielä kipeästi voittoja sarjasopimuksen uusimiseksi.

Atlantiksen ja PK-35:n kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tasaisia vääntöjä. Joukkueet ja pelaajat tuntevat hyvin toisensa. PK oli kevätkierroksella Pukinmäessä parempi maalein 2-0, joten Atlantiksella on nyt kotiareenallaan revanssin paikka.


080912 - Akatemialle tappio Kotkassa
Alakerran päällikkö. Kuva: Juhani Järvenpää. KooTeePee ja Atlantis kävivät perjantaina Arto Tolsa Areenalla tiukan taiston A-nuorten SM-sarjassa. Molemmat joukkueet tarvitsivat kipeästi täydennystä pistepussiinsa turvatakseen sarjapaikkansa ensi kaudelle. Kotkalaiset taistelivat kovalla asenteella ja nappasivat lopulta elintärkeän voiton maalein 1-0 (1-0).

KooTeePee taisteli avausjakson suurella sydämellä ja voitti valtaosan kaksinkamppailuista. Helsinkiläisistä ainoastaan alakerran päällikkö Shukri Tatli pärjäsi väännössä kotkalaisten ahtaajajunnujen kanssa. Ottelun ratkaisu nähtiin jo 10. minuutilla, kun kotkalaiset katkaisivat keskialueella Tom Mikkolan syötön ja lähtivät samantien vasemmalta vastaiskuun, jonka Anssi Jokela päätti näyttävästi Ossi Koskelan selän taakse.

Punapaidat lähtivät toisella jaksolla kääntämään peliä edukseen, mutta epätarkka viimeistely ja paikalliset avustavat tuomarit pitivät Atlantiksen maalisaldon nollilla. Akatemia-beibit painoivat viimeiset 45 minuuttia hyvällä sykkeellä, mutta tällä kertaa palkinto jäi saamatta ja samalla sarjapaikan uusiminen viimeisten kolmen ottelun varaan.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Zakaria Kibona, Kelechukwu Nnajiofor, Tom Mikkola (63. Bethrand Okafor), Shukri Tatli, Esa Vironen (85. Simo Miettinen), Martin Monikainen (70. Philip Nduka), Olli Isosalo, Emrah Okic (44. Adekola Olabiyi), Mikael Lahtinen (70. Mutasim Bayati) ja Xhevdet Gela.


080911 - Toipilaita palaamassa tositoimiin
Max pääsi torstaina mukaan joukkueharjoituksiin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen ylibuukatulla sairastuvalla näkyi vihdoinkin pienoinen valonkajastus, kun Adel Eid, Lasse Lind, Max Lundberg ja Muwahid Sesay pääsivät torstaina jo osittain mukaan joukkueharjoituksiin. Pelikunnossa nelikko ei vielä ole, mutta hyvää vauhtia toipumassa. Kun myös Obi Metzgeriä odotellaan perjantaina takaisin Suomeen MM-karsintamatkaltaan, harjoitusvahvuudesta puuttuvat tämän jälkeen enää Panu Autio ja Risto Salmi sekä koko loppukauden sivussa oleva kaksikko Janne Mollberg ja Jarkko Vähäsarja.

080910 - Simo aloitti hierojana
Simo huolehtii Atlantis-pelaajien lihashuollosta. Simo Turunen on aloittanut Atlantiksen kokopäivätoimisena hierojana. Simo vastaa edustus- ja Akatemia-pelaajien lihashuollosta sekä toimii Esa Fräntilän ja Henry Wallenin apuna joukkueiden varustehuollossa.

Simo Turunen on Atlantis-manageri Aarne Tenkasen löytöjä kaukaisesta Savonmaasta. - Oltiin kerran keikalla Kuopiossa, kun kaveri tuli kyseleen et ooks mä se kuuluisa jalismanageri ja pääsiskö se mukaan mun jengiin. No mä kysyin et mitä sä osaat ja se sano et se on kova poika hieromaan. No mä sanoin siihen et mäkin oon kova hieromaan naisia, mut se vaan skriinas ovelasti ja sano et se osaa hieroo miehiäkin. No me otettiin kundi mukaan etelään ja mä toin sen seuraaviin treeneihin. Sit me testattiin sen taitoja Kankkusen Temellä, ja kun Teme oli aikansa ulvonut tuskasta Simon käsittelyssä, tarjottiin pojalle samantien diiliä.


080909 - Juhalla vahva paluu
Juha raatoi keskikentällä entiseen malliin. Juha Jussila nähtiin sunnuntaina Atlantis-paidassa lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Armoton taistelija toi rutkasti lisää liikettä ja taistelua punasinisten keskikentälle.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa arvostaa Jussilan panoksen erittäin korkealle. - Juha kerää ottelusta toiseen aivan uskomattoman määrän kilometrejä. Häntä vastaan on todella ikävä pelata, kun mies ei tunnu väsyvän millään.

- Juha on myös korvaamattoman arvokas tuki meidän nuorille keskikenttäpelaajille. Kauniaisissa muut keskialueella pelanneet Seve, Kelechi, Mikko ja Max ovat kaikki 18-20 -vuotiaita. Juha tekee liikkumisellaan ja sijoittumisellaan heidän pelinsä paljon helpommaksi.


080909 - Kerry Skepple uusi Atlantis-pelaaja
Kerry on Antiguan maalitykki. Hyökkääjä Kerry Skepple (s. 1980) on liittynyt Atlantiksen miehistöön loppukaudeksi. Sähäkkä kärkipelaaja debytoi punapaidassa sunnuntain GrIFK-ottelussa.

Kerry Skepple löydettiin Atlantikseen Aarne Tenkasen kansainvälisten kontaktien kautta. - Oltiin viime talvena parin frendin kans vähän lomailemas Karibialla. Poikettiin sillon pienellä Antiguan saarella. Tsittasin siel palmupuun alla ja tsiigasin kun paikalliset skulas fudista. Yks kundi pisti siin heti silmään ja mä menin sit jutskaan sille matsin jälkeen et lähe Eurooppaan ammattilaiseks. No sehän innostu heti ja viime viikol se sit soitti et nyt se on lentokentäl. No ei muuta ku kaveri treeneihin seuraavana päivänä ja Pihis otti sen samantien mukaan matsiin.

Kerry Skepple on Antigua ja Barbudan maajoukkuepelaaja, joka viimeksi kesäkuussa iski MM-karsintapelissä kaksi maalia Kuuban verkkoon. Sitä ennen hän latoi maajoukkueen neljässä harjoitusottelussa kuusi osumaa.


080908 - Pelastavatko beibit sarjapaikan?
Ensimmäinen Ykkösen maali!. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantikselta on kahdessa viime Ykkösen pelissä ollut loukkaantumisten takia sivussa kymmenisen edustuksen sopimuspelaajaa. Molemmissa taistoissa avauksessa on ollut neljä Akatemia-pelaajaa, ja Vaasassa kentälle kirmasi penkiltä vielä lisää nuorta voimaa.

Akatemia-pelaajat ovat myös tarttuneet saamaansa tilaisuuteen. VIFK-pelissä koko nelikko Xhevdet Gela, Zakaria Kibona, Kelechukwu Nnajiofor ja Esa Vironen täytti paikkansa mainiosti. Kauniaisissa beibit olivat jo ratkaisijan roolissa. Kaksi maalia iskenyt Seve palkittiin Veikauspörssin kultamitallilla ja kertaalleen osunut Zaka hopealla.

Punainen 14 pahanteossa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Osa kokeneemmista pelimiehistä ehtii vielä toipua vammoistaan syksyn päätöskierroksille, mutta automaattisesti peliaikaa ei kenellekään ole luvassa. - Jokaisen pitää paikkansa ansaita. On ainoastaan positiivinen ongelma, jos pelipaikoista syntyy kilpailua, Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa miettii.


080908 - Ykkösessä tiukka putoamistaisto
Ykkönen Atlantis on VIFK- ja GrIFK-voitoillaan parantanut reippaasti asemiaan Ykkösen sarjataulukossa, mutta kuivilla punapaidat eivät vielä lähimainkaan ole. Ykkösessä käydään tänä vuonna ennätysmäisen kova putoamistaistelu, jossa on mukana vielä kahdeksan joukkuetta.
	PK-35	  20  6   7   7  26-28  25
	PS Kemi	  21  6   7   8  25-28  25
	TPV	  20  6   5   9  20-25  23
	TP-47	  21  5   8   8  18-23  23
	Atlantis  20  4   9   7  21-26  21
	---------------------------------------------
	VIFK	  20  2  11   7  24-31  17
	GrIFK	  20  4   3  13  23-45  15
	KäPa	  20  2   6  12  11-32  12
	   
Kolme viimeisintä joukkuetta putoaa ensi kaudeksi Kakkoseen. Perinteisesti sarjapaikan uusimiseen on vaadittu kolmisenkymmentä pistettä.

Atlantiksella on sarjapaikka täysin omissa käsissään, sillä punapaidat kohtaavat alakerran joukkueista vielä PK-35:n (k), KäPa:n (k), TP-47:n (k) ja TPV:n (v). Kärkiryhmistä vastaan asettuvat AC Oulu (v) ja JJK (k).

VIFK:n loppuohjelma ei vättämättä ole ylivoimainen, sillä vaasalaiset vierailevat ensin Joensuussa ja Hämeenlinnassa, mutta kohtaavat sen jälkeen vielä GrIFK:n (k), PK-35:n (v), KäPa:n (k) ja TP-47:n (v).

TPV ja Tornio ovat vastakkain ensi lauantaina Tammelassa, mutta sen jälkeen molemmilla on vastassa lähes pelkästään sarjan kärkiryhmiä. PK-35 ja Kemi ovat putoamistaistossa tällä hetkellä vahvimmilla, sillä kummallekin saattaa riittää yksikin voitto jäljelläolevista peleistä.


080907 - Atlantis haki pinnat Kauniaisista
GrIFK ei saanut Seveä kuriin. Kuva: Juhani Järvenpää. GrIFK ja Atlantis taistelivat sunnuntaina Kauniaisissa Ykkösen sarjapisteistä. Punapaidat jatkoivat iloista hyökkäyspeliään ja nappasivat lopulta arvokkaat pinnat mukaansa maalein 1-4 (0-3).

Atlantis lähti taistoon jälleen erittäin nuorella ryhmällä. Avauksessa oli VIFK-pelin tapaan neljä Akatemia-pelaajaa, ja beibit johtivatkin punapaitojen ilotulitusta Kauniaisissa. Mikko Halonen ampui 15. minuutilla tulisesti oikealta. Pallo oli jo menossa reippaasti ohi, mutta Xhevdet Gela syöksyi tilanteeseen ja puski vieraat johtoon uransa ensimmäisellä Ykkösen maalilla. Lisää tuli 38. minuutilla, kun Kalle Vasse viskasi pitkän sivurajaheiton, Ernest Simon jatkoi päällään ja Seve pääsi toistamiseen ohittamaan Jan Vesterisen. Kolmas beibimaali seurasi vain kolme minuuttia myöhemmin. Esa Vironen antoi kulman oikealta, Simon oli jälleen päineen paikalla ja Zakaria Kibona ehti ensimmäisenä irtopalloon. Näin tauolle Atlantiksen 0-3 johtolukemissa.

Juden tykki on puhunut: 1-4. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla isännät pääsivät peliin mukaan, kun Petter Meyer jatkoi jo 49. minuutilla keskityspallon Mika Johanssonin selän taakse. Atlantiksen vastaus tuli kuitenkin vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Jussi Hauhia tykitti vapaapotkun 30 metristä muuriin, mistä pallo kimposi Vesterisen selän taakse. Tästä GrIFK ei enää noussut. Näin Atlantis vei "kuuden" pisteen ottelun maalein 1-4. Punapaidat kasvattivat samalla eron GrIFK:hon jo kuuteen pisteeseen, kun molemmilla on kuusi peliä jäljellä. Ero viimeisenä putoamisviivan alapuolella olevaan VIFK:hon kasvoi nyt neljään pisteeseen.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Jussi Hauhia, Teemu Kankkunen, Ernest Simon, Kalle Vasse, Zakaria Kibona (77. Kerry Skepple), Juha Jussila, Mikko Halonen (72. Max Thibault), Kelechukwu Nnajiofor, Esa Vironen ja Xhevdet Gela.


080907 - Sunnuntaina Kauniaisiin
GrIFK Atlantiksen taival Ykkösessä jatkuu sunnuntaina vieraspelillä Kauniaisissa, missä punapaidat kohtaavat isäntäjoukkue GrIFK:n. Ottelu Kauniaisten stadionilla alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15.00.

GrIFK on viime kierroksilla herännyt tosissaan taisteluun sarjapaikastaan, sillä viidestä edellisestä ottelusta on saaliina ollut kolme täyttä pistepottia. Joukkueella on nyt kasassa 15 pistettä ja matkaa putoamisviivaan enää ainoastaan kolme pinnaa.

Atlantis otti viime sunnuntaina uuden luotsinsa Pasi Pihamaan johdolla riemukkaan voiton Vaasassa ja nousi samalla 18 pisteeseen juuri putoamisviivan yläpuolelle. Punapaidat ovat kärsineet pahasta loukkaantumissumasta ja matkustavat myös Kauniaisiin erittäin nuorella joukkueella.


080906 - Sierra Leone voitti - Obi kentälle lopussa
Obi ei päässyt kentälle MM-karsinnassa. Sierra Leone kaatoi Päivääntasaajan Guinean MM-karsintapelissä lauantaina. Loppunumerot Freetownissa olivat isännille 2-1. Voitolla Leone Starsit ovat tiukasti kiinni MM-karsintalohkon kakkospaikassa. Atlantis-hyökkääjä Obi Metzger oli mukana Sierra Leonen kokoonpanossa. Obi aloitti penkillä ja vaihdettiin kentälle ottelun 89. minuutilla. Kyseessä oli Obin ensiesiintyminen MM-karsinnoissa.

080906 - Akatemialle tärkeä voitto
Vantaan pissisten epäjumala ampui vuoden maalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja MyPa kävivät lauantaina Talin nurmella tiukan taiston A-nuorten SM-sarjassa. Molemmat joukkueet tarvitsivat kipeästi täydennystä pistepussiinsa turvatakseen sarjapaikkansa ensi kaudelle. Ottelu ei hirveästi pelillisiä hienouksia tarjonnut, mutta kovaa yritystä molemmin puolin, ja lopulta isäntäjoukkueelle arvokkaan voiton maalein 3-2 (1-1).

Atlantis iski johtomaalin 20. minuutilla, kun Emrah Okic karkasi vasemmalta läpiajoon ja ampui pallon etukulmasta sisään. MyPa kuitenkin kuittasi 36. minuutilla, kun vapaaksi unohdettu Jesse Hyökki puski kulmasta tasoituksen. Ottelun tähtihetki nähtiin 62. minuutilla. Akatemian mediajulkkis, Vantaan pissisten epäjumala Shukri Tatli osoitti ylivertaista pelisilmäänsä ampumalla 65 metristä pallon yli ulkona seikkailleen MyPa-veskari Sebastian Kajanderin. Riemua kesti kuitenkin vain kaksi minuuttia, kun Akatemian verkkainen pehmotoppari Shukri Tatli rikkoi MyPa-hyökkääjää 20 metrissä, ja Roope Rautiainen tykitti vaparista pallon Ossi Koskelan selän taakse. Beibit eivät kuitenkaan luovuttaneet. Vaihtomies Mutasim Bayati suti 73. minuutilla pallon kohti vieraiden maalia. Martin Monikainen haistoi jatkopallon, ja lopulta Timothy Igwe pääsi tykittämään voitto-osuman maalin kattoon. MyPa haki vielä rajusti tasoitusta, mutta Ossi Koskelaa ei enää ohitettu, ja näin arvokkaat pisteet Atlantikselle.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Zakaria Kibona (46. Philip Nduka), Timothy Igwe, Kelechukwu Nnajiofor (46. Bethrand Okafor), Tom Mikkola, Shukri Tatli, Martin Monikainen (87. Simo Miettinen), Olli Isosalo, Emrah Okic (68. Mutasim Bayati), Mikael Lahtinen ja Xhevdet Gela (46. Vasilis Souflas).


080905 - Juha Jussila palaa Atlantikseen
Juha palaa Atlantikseen. Keskikentän työmyyrä Juha Jussila (s. 1975) palaa Atlantikseen. Jussila siirtyy seuraan HIFK:n riveistä. Hän on edustuskelpoinen jo sunnuntain GrIFK-pelissä. Pelaamisen ohella Juha toimii Pasi Pihamaan apuna valmennustiimissä.

Juha Jussila on pelannut Atlantiksessa vuosina 2003-2006 yhteensä 53 ottelua. Kaudella 2004 Juha valittiin Atlantiksen Vuoden pelaajaksi.


080903 - Panu sairastuvalle
Panu on sivussa lähiviikot. Kuva: Siimphoto. Atlantiksen entuudestaan täpötäysi sairastupa sai uuden potilaan sunnuntaina, kun punapaitojen vasemman laidan pikakiitäjä Panu Autio loukkasi nilkkansa VIFK-pelissä. Nilkasta ovat nivelsiteet revenneet, ja huilia on edessä ainakin 3-4 viikkoa. Pahimmassa tapauksessa koko loppukausi jää väliin.

Muista toipilaista Adel Eid, Lasse Lind, Max Lundberg, Muwahid Sesay ja Max Thibault ovat jo saaneet juoksuluvan, mutta joukkueharjoituksiin viisikko ei ole vielä päässyt. Janne Mollberg, Risto Salmi ja Jarkko Vähäsarja ovat sivussa koko loppukauden, mutta Fredrik Vikström on jo toipunut poskiontelontulehduksesta.


080902 - Obi matkusti Sierra Leonen MM-karsintapeliin
Obi nähdään seuraavaksi Sierra Leonen maajoukkuepaidassa. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis-hyökkääjä Obi Metzger matkusti tiistaina Sierra Leonen maajoukkueen kokoontumisleirille Freetowniin. Metzger osallistuu lauantaina Sierra Leonen paidassa MM-karsintapeliin Päiväntasaajan Guineaa vastaan. Leone Starseilla on neljästä pelistä koossa neljä pistettä, ja joukkue kisaa Etelä-Afrikan kanssa tiukasti lohkon kakkossijasta. Nigeria on jo varmistanut lohkovoiton. Obin mukana Suomesta lähti matkaan myös MIFK:n keskikenttäpelaaja Samuel Barlay.

080902 - Comtilat uusi yhteistyökumppani
Comtilat Oy Atlantis ja Comtilat Oy ovat solmineet 3-vuotisen, monitahoisen yhteistyösopimuksen. Uusi yhteistyökumppanimme on erikoistunut hankkimaan toimitiloja ja yhteistyökumppaneita erityisesti franchising-ketjuille. Yhtiön asiakkaina ovat kaikki merkittävät Suomessa toimivat franchising-ketjut.

080901 - Sunny Akatemian valmennusryhmään
Sunny Sunny Akintmehin vahvistaa jatkossa Atlantis Akatemian valmennusryhmää. Hymyilevä kiduttaja ottaa vastuulleen Akatemian aamuharjoitukset. Sunny on taitoharjoittelun vankka ammattilainen, joka hallitsee myös fyysiset harjoitteet. Ex-hyökkääjä pelasi itse ammattilaisena Belgiassa, ennen kuin vaikea polvivamma päätti peliuran, joten Akatemia-beibeille on tarjolla kovan luokan oppia.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)