Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2008

080728 - Atlantikselle tärkeät pinnat
Veikolla riitti taas hommia. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja TPV taistelivat maanantai-iltana Ykkösen sarjapisteistä Helsingissä. Isännät veivät aurinkoisella Pallokentällä arvokkaat pisteet maalein 2-0 (2-0).

TPV lähti otteluun pirteästi ja oli heti alkuminuuteilla karata johtoon. Mika Johanssonin upea kaksoistorjunta pelasti kuitenkin isännät. Tamperelaiset jatkoivat painostusta, mutta vähitellen myös Atlantis heräsi peliin mukaan. Isännät iskivät heti ensimmäisestä tilanteestaan, kun Kalle Vasse jatkoi 23. minuutilla Lasse Lindin vaparin Juha Soukialan selän taakse. Kuusi minuuttia myöhemmin nähtiin toinen erikoistilannemaali. Vapaaksi unohdettu Ernest Simon puski Panu Aution kulmasta tilanteeksi jo 2-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Simon otti ilon irti maalistaan. Kuva: Juhani Järvenpää.

TPV tuli toiselle jaksolle hakemaan kavennusta, mutta Atlantis ei laskenut vieraita enää peliin mukaan. Punapaidat puolustivat tarkasti ja iskivät vaarallisia vastaiskuja. Vaihtomies Obi Metzger oli muutamaan otteeseen lähellä onnistumista, mutta enempää osumia Bolliksella ei tällä kertaa nähty. Näin Atlantikselle arvokkaat pisteet kauden ensimmäisellä kotivoitolla.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Panu Autio, Jussi Hauhia, Teemu Kankkunen, Ernest Simon, Lasse Lind (85. Max Thibault), Kalle Vasse (64. Obi Metzger), Jarkko Vähäsarja, Mikko Halonen ja Risto Salmi (81. Kelechukwu Nnajiofor).


080727 - Maanantaina TPV Pallokentällä
TPV Atlantis kohtaa maanantaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä Tampereen Pallo-Veikot. Tiukka taisto Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

TPV on sarjataulukossa tällä hetkellä turvallisesti keskikastissa. Tamperelaisilla on koossa 15 pistettä, ja kruununa makea 2-1 voitto kärkijoukkue Viikingeistä. TPV toimii tällä kaudella mestarijoukkue Tampere Unitedin farmimiehistönä. TamU:n pelaajista mm. Juha Soukiala, Henri Schweleff, Jonne Hjelm, Chris James ja Daniel on tähän mennessä nähty farmijoukkueen paidassa. Joitain TamU:n miehiä nähtäneen varmasti myös maanantaina Bolliksella.

Atlantiksella on koossa ainoastaan 9 pistettä ja sijoitus sarjataulukossa uhkaavasti putoamisviivan alapuolella. Abdou Talatin suojatit juoksevatkin maanantaina Bollikselle vain voitto mielessään.


080726 - Akatemialle tappio Tampereella
Ei osunut Zakakaan Tampereella. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia aloitti tappiolla A-nuorten SM-sarjan, kun helsinkiläiset hävisivät lauantain avauskierroksella TPV:lle Tampereella. Loppunumerot Lamminpään kentällä isännille 1-0 (0-0).

Atlantis hallitsi avausjaksoa ja pääsi useasti varsinkin erikoistilanteista yrittämään maalintekoa. Akatemia-beibien kuviot olivat kuitenkin hakusessa, ja TPV selvitti vieraiden vaisut yritykset. Toisella jaksolla isännät tulivat vahvemmin peliin mukaan, ja 64. minuutilla helsinkiläisten alakerta haparoi, jolloin Jami Palsa livahti karkuun ohittaen vielä varmasti Ossi Koskelan. Atlantis rynnisti loppuminuutit vahvasti, mutta isäntien maali pysyi koskemattomana päätösvihellykseen saakka.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Zakaria Kibona (80. Mikael Lahtinen), Timothy Igwe, Kelechukwu Nnajiofor, Bethrand Okafor, Mutasim Bayati (62. Vasilis Souflas), Simo Miettinen, Shukri Tatli, Martin Monikainen, Olli Isosalo ja Xhevdet Gela.


080725 - Akatemia aloittaa lauantaina
Akatemia-beibi A-nuorten SM-sarja käynnistyy lauantaina. Kevään voittajajoukkue HJK saa sarjaan kolme lähtöpistettä, kakkonen PK-35 kaksi ja kolmonen TPS yhden. Muut joukkueet aloittavat nollilta.

Atlantis matkustaa avauskierroksella sarjanousija TPV:n vieraaksi. Muutama Akatemia-beibi on vielä lomamatkalla synnyinseuduillaan ja alokas Esa Vironen vasta opettelee loma-anomusten täyttämistä, mutta helsinkiläiset lähtevät silti voitto mielessä Tampereelle. Ottelu Lamminpään kentällä alkaa kello 15.00.


080723 - JJK liian vahva kotonaan
Fredan nousuista syntyivät punapaitojen parhaat tilanteet Jyväskylässä. Kuva: Juhani Järvenpää. JJK ja Atlantis tarjosivat vauhdikkaan Ykkösen ottelun aurinkoisella Harjun stadionilla. Isännät ratkaisivat runsaslukuisen kotiyleisön (1.580) iloksi koitoksen edukseen toisella jaksolla maalein 2-0 (0-0).

Atlantis aloitti pirteästi ja hallitsi peliä hienokseltaan ensimmäiset 20 minuuttia. Vähän kerrassaan ote kuitenkin siirtyi kotijoukkueelle. Isännät hyödynsivät punapaitojen lukaisat harhasyötöt ja väänsivät vahvalla asenteella kaksinkamppailuissa. Avausmaali nähtiin 58. minuutilla, kun Ady upotti 22 metristä vapaapotkun Mika Johanssonin selän taakse. Sama mies oli asialla kaksi minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa tulinen vapari 17 metristä tömähti sivutolppaan. Atlantiksella oli muutama tasoituspaikka, mutta kun niitä ei hyödynnetty, Babatunde Wusu ratkaisi pelin 74. minuutilla kiertämällä helposti Ernest Simonin ja sijoittamalla pallon varmasti Johanssonin selän taakse. Tämän jälkeen punapaidoilta ei enää löytynyt eväitä nousta mukaan taistoon, ja isännät varmistivat helposti täyden pistepotin itselleen.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Panu Autio, Jussi Hauhia (74. Zakaria Kibona), Teemu Kankkunen, Ernest Simon, Lasse Lind, Fredrik Vikström, Kalle Vasse (85. Kelechukwu Nnajiofor), Mikko Halonen, Risto Salmi (68. Jarkko Vähäsarja) ja Obi Metzger.


080722 - Keskiviikkona Jyväskylään
JJK Atlantis matkustaa keskiviikkona Jyväskylään, missä helsinkiläiset kohtaavat Harjun stadionilla isäntäjoukkue JJK:n. Taistelu Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

JJK lähti kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Jyväskyläläisten alkukausi oli hiukan takkuinen, mutta nyt joukkue ajaa tiukasti kiinni kärkikaksikkoa Oulu - Viikingit. Sunnuntaina JJK pelasi Vuosaaressa Viikinkien vieraana tasan 1-1.

Atlantiksen alkukausi oli vielä murheellisempi, mutta viime peleissä punapaidoilta on löytynyt vahvaa taistelua. Joukkueella on nyt takana neljä peräkkäistä tasapeliä, ja lisäystä pistepussiin haetaan Jyväskylästäkin.

- JJK on vahva joukkue, mutta hyvänä päivänä pystymme voittamaan tässä sarjassa kenet tahansa. Voitimme heidät ennen sarja-avausta harjoituspelissä, ja voittoa lähdemme hakemaan nytkin, Atlantis-luotsi Abdou Talat kertoo.


080720 - Atlantis ja Oulu tasasivat pisteet
Obi osui Oulun verkkoon. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis ja AC Oulu tarjosivat vauhdikkaan Ykkösen koitoksen sateisella Töölön Pallokentällä. Tiukka taisto päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1 (1-1).

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvällä sykkeellä. Oulu hallitsi hienokseltaan kenttäpeliä, mutta Atlantis puolusti tarkasti. Mamadou Konate pääsi kuitenkin 33. minuutilla ohittamaan Atlantis-kippari Teemu Kankkusen ja sijoitti pallon varmasti Mika Johanssonin selän taakse. Isännät vastasivat vain neljä minuuttia myöhemmin. Mikko Halonen pelasi Obi Metzgerille, ja tämä tykitti pallon 22 metristä tolpan kautta Dennys Rodriguesin selän taakse. Näin tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet hakivat voittomaalia. Johansson ja Rodrigues torjuivat kuitenkin varmasti, eikä Bolliksella enempää osumia nähty. Ottelu tarjosi avausjakson sateesta huolimatta yleisölle hyvää futisviihdettä, johon oman panoksensa toi erinomaisesti tuominnut tanskalaiserotuomari Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Panu Autio, Jussi Hauhia, Teemu Kankkunen, Ernest Simon, Lasse Lind, Fredrik Vikström, Kalle Vasse (84. Zakaria Kibona), Mikko Halonen, Max Thibault (46. Risto Salmi) ja Obi Metzger.


080719 - Akke palaa Bollikselle
Akke nähdään sunnuntaina Bolliksella. Kuva: Juhani Järvenpää. Entinen Atlantis-peluri Axel Orrström nähdään sunnuntaina AC Oulun paidassa Pallokentällä.

- Siitä tulee minulle henkilökohtaisesti aivan loistava matsi ja ainakaan motivoitumisessa ei tule olemaan pienimpiäkään ongelmia. Varmasti tulee olemaan nostalginen fiilis palata entiselle kotikentälle. Jos joku, niin tämä peli on sellainen, jota en todellakaan halua hävitä, Akke kertoo AC Oulun kotisivuilla.

Kolme kautta Atlantiksen riveissä pelannut keskikenttämies varoittaa kuitenkin kotijoukkueen vaarallisuudesta.

- Sarjataulukko ei todellakaan kerro joukkueen todellisesta tasosta. Se porukka ei ole niin huono, miltä taulukko näyttää ja ja meillä ei ole varaa pienimpäänkään ylimielisyyteen. He ovat pelanneet alkukauden todella heikosti, mutta siellä on sen verran hyviä ja taitavia pelaajia, että eivät varmasti tule putoamaan.

- Heillä on vähän "kussut" homma siihen, että he yrittävät pelata liian hienoa jalkapalloa. Lisäksi puolustajilla, etenkin toppareilla, on suuria ongelmia pelin avaamisessa. Kaikki ovat pelanneet vähän alakanttiin, mutta hyvänä päivänä se on erittäin hyvä joukkue.


080717 - Sunnuntaina kärkijoukkue AC Oulu Bollikselle
AC Oulu Töölön Pallokentällä on sunnuntaina tarjolla mainiota futisviihdettä, kun Ykkösen kärkijoukkue AC Oulu saapuu Atlantiksen vieraaksi. Tiukka taisto sarjapisteistä alkaa kello 18.30.

AC Oulu on Ykkösessä ainoana joukkueena tappioitta. Mediavalmentaja Juha Malisen johtama oululaismiehistö on tehnyt sarjassa selvää jälkeä: yhdestätoista ottelusta 7 voittoa ja 4 tasapeliä. Vahvasta joukkuepelistä kertovat ainoastaan ainoastaan viisi päästettyä maalia.

Oulun riveistä löytyy monta alkukaudella vahvasti esiintynyttä pelimiestä: esim. brassimaalivahti Rodrigues, ranskalaistoppari Houche, sambialainen keskikenttätaituri Dominic Yobe, nuori nigerialainen Iyam Friday, Norsunluurannikon maalitykki Mamadou Konate sekä kippari Antti Pehkonen ja vasemman laidan pikakiitäjä Jarno Tenkula. Myös viime kaudella Atlantiksen paidassa esiintyneet Niko Kukka ja Axel Orrström ovat aloittaneet hyvin oululaisjoukkueessa.

Atlantiksen alkukausi on ollut iso pettymys sekä joukkueelle että kannattajille. Kymmenestä pelistä koossa on ainoastaan 8 pistettä, ja sijoitus kolmanneksi viimeinen. Edellispeli Torniossa antoi kuitenkin jo viitteitä paremmasta. Punapaidat taistelivat suurella sydämälle vajaallakin miehistöllä pisteen mukaansa. Tällä asenteella on hyvä lähteä haastamaan myös kärkijoukkue AC Oulua sunnuntaina.


080715 - Thibaultille opetusministeriön ansiomitalli
Tuija Brax ja Christian Thibault Atlantis-pomo Christian Thibault on palkittu opetusministeriön ansiomitalilla kultaisin ristein. Palkinnon perusteena on Thibaultin pitkäaikainen vapaaehtoistyö liikunnan ja urheilun suvaitsevaisuuskentällä. Hän on mm. ollut käynnistämässä kymmenen vuotta sitten SLU:n suvaitsevaisuustyötä ja suvaitsevaisuusvaliokuntaa. Lisäksi Christian on toiminut pitkään monikulttuurisen liikuntajärjestön Liikkukaa ry:n johtotehtävissä.

080714 - Adam otti veskarit komentoonsa
Maalivahtivalmentaja Highfield Atlantiksen edustusmiehistö palasi maanantaina kesälomilta takaisin yhteisharjoituksiin. Uutena vahvuuteen oli liittynyt entinen Atlantis-veskari Adam Highfield, joka vastaa jatkossa edustusjoukkueen ja Akatemian maalivahtien valmennuksesta. Veikko, Timo ja Ossi saivat heti totutella kovaan komentoon, mutta kolmikko vakuutti vielä treenien jälkeenkin tyytyväisyyttään uuteen koutsiinsa.

080714 - B-junnut etsii muutamaa vahvistusta
Atlantis FC Atlantiksen B-juniorit etsivät paria motivoitunutta ´91-´93 -syntynyttä pelimiestä sekä maalivahtia tasokkaaseen ryhmäänsä. Joukkue pelaa B-nuorten Ykkösen A-lohkossa tavoitellen syksyllä nousua SM-sarjaan. Ryhmän valmennuksesta vastaa kova kolmikko: Aiyad Hamid, Jari Europaeus ja Juha Karvinen. Lisätietoa antaa: Aiyad Hamid (puh. 040-7707724).

080711 - Roopelle Fair play -fillari
Roope & palkintofillari. Atlantis Tiikereiden Roope Harvo kävi perjantaina Finnair Stadiumilla pokkaamassa itselleen Hesa cupin H8-ikäluokan Fair play -pelaajien kesken arvotun maastopyörän. Onnittelut uuden fillarin ylpeälle omistajalle!

080711 - ´95 hopealle Hesa cupin B-finaalissa
Atlantis ´95 eteni Hesa cupissa B-finaaliin. Atlantis ´95 nähtiin perjantaina Hesa cupin B-finaalissa. Tapio Koskisen suojatit kukistivat välierässä Järvenpään Palloseuran 3-1, mutta loppuottelussa FC Espoo oli vahvempi pilkkukisan jälkeen maalein 4-3. Varsinainen peliaika päättyi tasanumeroihin 1-1.

080710 - Atlantis Palvelut myymään Satasen klubia
Panu lupaa vähintäin sata yritystä Satasen klubiin. Atlantiksen yhteistyöyritys Atlantis Palvelut Oy ryhtyy myymään yrityksille Atlantiksen Satasen klubin jäsenyyttä. Yhtiön toimitusjohtaja Panu Hämäri sekä partnerit Lauri Kannas ja Eemil Marttila lupaavat, että vuodenvaihteeseen mennessä klubissa on mukana vähintäin 100 yritystä.

- Teemme klubista yrityksille niin mielenkiintoisen, että siihen on varmasti tulijoita. Kun klubi toimii hyvin ja yritykset ovat tyytyväisiä, näiden joukosta löytyy jatkossa myös isompia yhteistyökumppaneita, Hämäri kaavailee.

Tällä hetkellä Satasen klubissa on hiukan vajaa 20 jäsenyritystä. Viimeisimpinä mukaan ovat liittyneet Pukinmäen ykkösravintola Mordillo, sähköasennusten ammattilainen A-Pro Oy, valmennustalo Pro Partners Oy sekä internet-palveluita tarjoava Webforum Finland.


080710 - ´95 matkalla B-finaaliin Hesa cupissa
Atlantis ´95 on päässyt vauhtiin pudotuspeleissä. Atlantis ´95 on hyvää vauhtia matkalla Hesa cupin B-finaaliin. Tapio Koskisen suojatit kukistivat torstain pudotuspeleissä ensin EsPan 6-0 ja myöhemmin brassijoukkue Clube da Turman 5-0. Perjantain välierässä vastaan asettuu JäPS. Ottelu pelataan Käpylässä klo 12.05.

080710 - Leijonat iskussa Hesa cupissa
Vahva Leijona-lauma. Atlantis ´00/Leijonat olivat vahvassa vireessä Hesa cupissa. Punapaidat pelasivat ikäluokkansa ykköslohkossa kuusi kovaa ottelua, joista saldona neljä voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio. Virallista sarjataulukkoa ei tässä ikäluokassa vielä lasketa, mutta Leijonat olivat turnauksessa H8-poikien ehdotonta eliittiä. Joukkue muisti tsempparipalkinnolla maalivahti Arttu Vehmaa, joka sai palkintokaappiinsa upean leijonakorun.

080709 - Tenkanen uskoo Akatemiaan
Tenkanen uskoo beibeihin. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen näkee seuran oman akatemian olevan avainasemassa edustusjoukkueen lähivuosien kehitykselle.

- Meidän pelimerkeillä ei tänne sellasia pelimiehiä houkutella et niillä liigan portit aukeais. Ne meidän täytyy kasvattaa itse. Tarkotus onkin et parin vuoden päästä ainakin puolet edustuksen kundeista ois tullu jengiin Akatemian kautta.

Atlantis Akatemia on jo pari vuotta tuottanut pelaajia edustuksen käyttöön.

- Tänä vuonna beibeistä Zaka, Seve ja Esa on saanu eniten vastuuta edustuksessa. Kele, Olli, Ossi, Suke ja Yön Timo on myös haistellu edustuksen meininkiä. Vanhemmista kundeista taas Obi, Janne ja Max Talbot on noussu jengiin Akatemian kautta.


080707 - Ysikaseille omat sivut
Atlantis FC Atlantis ´98 on avannut joukkueen omat kotisivut. Upeat sivut löytyvät osoitteesta www.atlantis-98.net. Käykää ihastelemassa!

080707 - Edustus viikon lomalle
Dalla antoi viikon kesäloman. Atlantis-luotsi Abdou Talat laski suojattinsa Tornion matkan jälkeen viikon kesälomalle. Takaisin yhteisharjoituksiin joukkue palaa jälleen ensi maanantaina. Samanaikaisesti päättyy myös Akatemia-beibien kesäloma.

Janne Arolinnan ja Esa Virosen loma loppui kuitenkin lyhyeen, sillä kaksikko suuntasi maanantaina Santahaminaan aloittamaan varusmiespalvelusta.


080705 - Atlantis taisteli tasapelin Torniossa
Veikko keräsi palkinnot Torniossa. Kuva: Juhani Järvenpää. TP-47 ja Atlantis tarjosivat dramaattisen taiston Ykkösen sarjapisteistä Pohjan stadionilla lauantaina. Lähes kolmetuntinen jännitysnäytelmä päättyi lopulta tasalukemiin 0-0.

TP-47 pelasi avausjakson voimakkaaseen myötätuuleen ja hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia. Muhkuraisella nurmella kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut syöttöpeliään toimimaan, eikä maalipaikkoja juuri nähty. Pelin 35. minuutilla minuutilla sattui ikävä loukkaantuminen, kun isäntien Juha Saario ja Muwahid Sesay tavoittelivat palloa keskialueella. Saario liukui tilanteeseen, ja pallon napannut Sesay putosi tämän jalan päälle. Saarion sääriluu murtui, ja ottelu oli keskeytyksissä yli 40 minuuttia. Ottelun kokematon päätuomari Juha-Matti Kanniainen häkeltyi tilanteessa torniolaismanagerin huudoista ja näytti Muwaille punaista. Samalla lähtökäskyn katsomoon sai tuomiosta kysellyt Atlantis-valmentaja Abdou Talat.

Avausjakson loppu ja toinen jakso pelattiin loukkaantumistauon jälkeen yhteen putkeen. Ylivoimalla pelannut isäntäjoukkue haki vahvasti voittomaalia, mutta Mika Johansson oli ohittamaton este. Tolpatkin olivat muutaman otteeseen Veikon apuna, mutta nolla pysyi loppuvihellykseen saakka. Kun vieraatkaan eivät harvoista paikoistaan onnistuneet, loppunumerot Pohjan stadionilla olivat 0-0.

Atlantiksen kokoonpano: Mika Johansson, Jussi Hauhia, Teemu Kankkunen, Ernest Simon, Lasse Lind (86. Max Thibault), Fredrik Vikström, Kalle Vasse (75. Janne Arolinna), Zakaria Kibona (54. Panu Autio), Muwahid Sesay (36. ua), Jarkko Vähäsarja ja Mikko Halonen.


080704 - Akatemian otteluohjelma valmis
Akatemia-beibien syksyn matsipäivät ovat selvillä. Palloliitto vahvisti perjantaina A-nuorten SM-sarjan syyskierroksen ohjelman. Atlantis Akatemian pelit alkavat lauantaina 26. heinäkuuta sarjanousija TPV:n vieraana. Viimeinen kierros pelataan lauantaina 4. lokakuuta, jolloin Atlantis-beibit kohtaavat Lahdessa Reippaan. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Akatemia-valikosta.

080702 - Obi janoaa maaleja
Obi tuo lisätehoja punapaitojen hyökkäyspeliin. Obi Metzger palasi maanantain KäPa-ottelussa Atlantiksen kokoonpanoon ja toi heti lisää juonikkuutta punapaitojen hyökkäyspeliin. Maalinteossä hyökkääjä ei kuitenkaan Käpylässä vielä onnistunut.

- Tarvitsemme lisää vaarallisuutta hyökkäyksiimme. Meidän täytyy hyökätä nopeammin ja röyhkeämmin, niin varmasti tulostakin alkaa tulla, Obi miettii.

Metzger oli Sierra Leonen maajoukkueen mukana neljässä MM-karsintapelissä. Peliminuutteja ei kovassa seurassa kuitenkaan vielä irronnut.

- Sierra Leonella on vahva joukkue ja paljon hyviä hyökkääjiä. Voitimme Etelä-Afrikan kotona ja pelasimme tasan vieraissa. Nigerialle hävisimme kotona viime hetken maalilla. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, sillä jokainen haluaa kentälle. Tärkeintä kuitenkin on, että joukkue menestyy.


080701 - Temellä vahva paluu
Teme on taas iskussa. Teemu Kankkunen on tehnyt vahvan paluun Atlantis-miehistöön. Vajaa kuukausi takaperin harjoitusvahvuuteen liittynyt toppari on kahdessa viime pelissä käynyt pokkaamassa palkintoraadin Veikkaus-mitalin.

- Antoivat varmaan säälistä noi mitalit. Näytti kai niin pahalta, kun ylipainoinen kaveri yritti kentällä lyllertää muiden perässä, Teme itse kuittaa huomionosoitukset.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)