Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2008

080131 - Uusia Atlantis-joukkueita aloittaa
Atlantis FC Atlantis käynnistää kevään aikana kolme uutta juniorijoukkuetta seuraaviin ikäluokkiin:
  • 2001-syntyneet pojat
  • 2002-syntyneet pojat
  • 2003-syntyneet pojat
Joukkueet harjoittelevat pohjois-Helsingin kentillä ensi vaiheessa kerran viikossa. Atlantiksessa jalkapallo on edullinen harrastus. Jäsenmaksu sekä joukkueiden jäseniltään keräämät harjoitusmaksut on pystytty pitämään erittäin kohtuullisina.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistolta (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi) tai seuran junioripäälliköltä Simo Kavaselta (puh. 040-5461035 tai simo.kavanen@atlantisfc.fi).


080130 - Varkaita paratiisissa
Poliisi metsästää Talin kännykkävarasta. Talin jalkapalloparatiisissa vieraili keskiviikkona kutsumaton vieras. Kun Atlantis-pelurit palasivat harjoitusten jälkeen pukukoppiin, lompakoiden sisältö ja kännykät olivat kadonneet. Poliisi on kuitenkin jo teosta epäillyn nuorukaisen kintereillä.

080129 - Teme talvehtii Uudessa-Seelannissa
Teme valmistautuu ensi kauteen Uudessa-Seelannissa. Atlantis-toppari Teemu Kankkunen viettää alkuvuoden Uudessa-Seelannissa. Kankkunen pelaa ja harjoittelee lähikuukaudet Adam Highfieldin kasvattajaseuran Canterbury Unitedin mukana ja palaa Suomeen huhtikuussa ennen siirtoikkunan umpeutumista. Näin toppari on tarvittaessa edustuskelpoinen jo sarja-avauksessa 2. toukokuuta.

080129 - Esa Fräntilä palaa Atlantikseen
Fränä palaa Atlantikseen. Atlantiksen legendaarinen huoltajavelho Esa Fräntilä on liittynyt jälleen seuran edustusjoukkueen taustaryhmään. Fräntilä toimi Atlantiksessa aikaisemmin vuosina 1996-2000. Sitä ennen hän vaikutti pitkään Johanneksen Dynamon taustajoukoissa.

Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen houkutteli Fräntilän uudelleen mukaan aktiivipalvelukseen. - Fränä eksy yks perjantai meiän keikalle Jakikseen. Keikan jälkeen otettiin sit pari stobea ja muisteltiin vähän menneitä. Aamuun mennessä kaveri oli jo kypsä paneen nimet paperiin...


080128 - Tähtikoulut alkavat
Zaka opettaa temppujaan Tähtikoulussa. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis käynnistää helmikuussa uuden Tähtikoulun, jossa edustusjoukkueen ja Akatemian tähtipelaajat ohjaavat seuran junioripelaajia. Tähtikoulu on tarkoitettu ´95-´02 -syntyneille tulevaisuuden pelimiehille ja -naisille.

Tähtikoulu on joukkueharjoittelua täydentävä, pelaajan henkilökohtaisen taidon kehittämiseen tarkoitettu tapahtuma. Tähtikoulu-tunneilla seuran tähtipelaajat näyttävät mallia ja opastavat junnuja oikeisiin suorituksiin. Ensimmäiset Tähtikoulu-tapahtumat pidetään Talin hallissa 3. ja 17. helmikuuta.


080126 - Max Thibault uusi sopimuspelaaja
Max jatkaa Atlantiksessa myös tulevalla kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää. Max Thibault (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2008 kattavan pelaajasopimuksen. Viime kaudella Thibault pelasi Atlantis Akatemiassa.

Abdou Talat on ollut tyytyväinen Thibaultin esityksiin harjoituskaudella. - Max on tehnyt hyvin töitä harjoituksissa ja esiintynyt pirteästi peleissä. Hän on kehittynyt paljon ja on ensi kaudella yksi näistä nuorista, jotka haastavat meidän kokeneempia pelimiehiä.


080125 - Atlantis -Nõmme Kalju 4-1
Aatu osui virolaisten maaliin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi perjantaina Viron pääsarjassa pelaavan Nõmme Kaljun. Helsinkiläisten hyökkäykset olivat sen verran vaarallisempia, että punapaidat veivät koitoksen maalein 4-1 (2-0).

Abdou Talat juoksutti perjantaina ensimmäistä kertaa kentälle varsinaisen ykkösmiehistönsä. Sopimuspelaajista sivussa olivat ainoastaan reisivaivainen Obi Metzger sekä futsal-maajoukkueen mukana leireilevät Panu Autio ja Risto Salmi. Lisäksi jokunen testipelaaja oli toipilaana katsomon puolella. Punapaitojen maalit viimeistelivät tällä kertaa Janne Mollberg, Kalle Vasse, Adel Eid ja Shukri Tatli.

Atlantiksen kokoonpano: Timo Aaltonen (46. Tuomas Kettunen), Adel Eid, Daniel Taylor (46. Mehdi Khelaifia), Fredrik Vikström, Esa Vironen (46. Olli Isosalo), Max Thibault (46. Xhevdet Gela), Lasse Lind, Max Lundberg, Janne Mollberg (68. Shukri Tatli), Kalle Vasse (46. Jarkko Vähäsarja) ja Muwahid Sesay (63. Zakaria Kibona).


080124 - Max Lundberg siirtyy Atlantikseen
Max Lundberg siirtyy Atlantiksen riveihin. Keskikenttäpelaaja Max Lundberg (s. 1983) siirtyy Atlantikseen paikalliskilpailija Viikinkien miehistöstä. Lundberg on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2008 loppuun ulottuvan sopimuksen. Viime kaudella Lunberg pelasi Viikinkien paidassa 22 Veikkausliiga-ottelua. Aikaisemmilta vuosilta hänellä on kokemusta mm. espanjalaisseura C.E. Jupiterin riveistä.

Atlantis-luotsi Abdou Talat toivottaa Lundbergin tervetulleeksi miehistöönsä. - Max on erinomainen vahvistus meidän keskikentälle. Keskellä on nyt kokenut kolmikko Laku, Max ja Ride, joita meidän nälkäiset nuoret pääsevät haastamaan. Tämä tuo tervettä kilpailua, ja kevään aikana jokainen saa varmasti mahdollisuutensa näyttää osaamistaan.


080124 - Akke siirtyy Skotlantiin
Akke siirtyy Sotlannin kentille. Kuva: Juhani Järvenpää. Keskikenttäpelaaja Axel Orrström siirtyy Skotlannin neljännellä sarjatasolla pelaavan Dumbarton FC:n riveihin. Orrström on allekirjoittanut skottiseuran kanssa toukokuuhun 2008 ulottuvan sopimuksen.

Dumbarton FC:n manageri Jim Chapman kommentoi suomalaistulokastaan seuran kotisivuilla. - The Finnish lad we've had on trial and I've seen enough to give him a deal.


080123 - Fredalle jatkosopimus
Freda taistelee ensi kaudellakin punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Fredrik Vikström (s. 1986) on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Uusi sopimus ulottuu kauden 2008 loppuun. Viime kaudella Vikström pelasi punapaitojen riveissä 24 Ykkösen ottelua.

Atlantis-luotsi Abdou Talat on mielissään Vikströmin jatkopäätöksestä. - Freda on nuori, kehittyvä pelaaja, jolla kuitenkin on jo paljon kokemusta Ykkösen peleistä. Hän tarjoaa meille erinomaisen vaihtoehdon laitapakin paikalle.


080122 - Viking Line -yhteistyö jatkuu
Viking Line Abp Atlantis ja Viking Line ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyön jatkamisesta. Viking Line toimii näin jatkossakin Atlantis-joukkueiden omana varustamona ja yhtenä edustusjoukkueen pääyhteistyökumppaneista. Luonnollisesti myös perinteinen ulkomaan pelimatka sekä syksyn päättäjäisristeily tehdään jälleen punaisilla laivoilla.

080119 - Klubi 04 - Atlantis 2-0
Aatu johti punapaitojen alakertaa lauantaina. Kuva: Juhani Järvenpää. HJK:n farmiryhmä Klubi 04 koulutti Atlantis-miehistöä maalein 2-0 Talin hallissa lauantaina. Abdou Talat lähetti Akatemia-beibien vahvistukseksi muutaman edustuspelaajan ja muutaman testipelaajan, mutta isoja apuja eivät nämäkään punapaidoille tällä kertaa tuoneet. Dalla ei pelin jälkeen suojattejaan juuri kiitellyt, vaan tyytyi ainoastaan toteamaan, että harjoitukset jatkuvat kaikilla sunnuntaina.

080118 - Talat testasi suojattinsa
Seve oli sitkein beep-testissä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-luotsi Abdou Talat testautti perjantaina suojattinsa Talin hallissa. Edustuspelaajat ja Akatemia-beibit joutuivat Sasu Setälän tarkkaan syyniin. 30 metrin pikapyrähdyksen nopein oli itsensäkin yllättänyt Panu Autio kannoillaan tummat pikakiitäjät Zakaria Kibona ja Obi Metzger. Autio oli kimmoisin myös ponnistusvoimatestissä perässään Akatemian Mikael Lahtinen. Futaajien rakastamassa beep-testissä sitkeimmät olivat Kosovon ihmisveturi Xhevdet Gela ja Jarkko Vähäsarja.

080115 - Ykkösen otteluohjelma valmistui
Ykkönen Ykkösen seurat kokoontuivat sunnuntaina Helsinkiin sopimaan tulevan kauden otteluohjelmasta. Ohjelma valmistui hyvässä yhteisymmärryksessä, ja vahvistetaan lopullisesti vielä tällä viikolla.

Atlantis matkustaa avauskierroksella Vuosaareen, missä perjantaina 2. toukokuuta vastaan asettuu paikalliskilpailija FC Viikingit. Päätöskierroksella 18. lokakuuta punapaidat kohtaavat Tampereella TPV:n. Otteluohjelma kokonaisuudessaan löytyy Edustus-valikosta.


080113 - Atlantis-EIF 4-0
Ossi piti nollan EIF:iä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis kohtasi sunnuntai-iltana harjoituspelissä Kakkosessa pelaavan Ekenäs IF:n. Punapaidat olivat Talin hallissa vahvempia lukemin 4-0 (2-0).

Atlantis-luotsi Abdou Talat peluutti avausjaksolla pääasiassa edustusmiehistön pelaajia. Kentällä nähtiinkin ajoittain tiukkaa vääntöä molemmin puolin. Isännät rakensivat myös muutaman maukkaan hyökkäyskuvion, joista kaksi johti maaliin: ensin 17. minuutilla EIF-puolustaja suti pallon omaan verkkoon ja 32. minuutilla Felix Siivonen päätti nopean hyökkäyksen tuloksekkaasti.

Toisella jaksolla Akatemia-pelaajat saivat vastuuta. EIF hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta Ossi Koskela poimi varmasti tammisaarelaisten muutamat tekopaikat. Lopussa beibit onnistuivat vielä kahdesti maalinteossakin: 82. minuutilla Martin Monikainen sijoitti 3-0 ja 86. minuutilla Drilon Kllokoqi viimeisteli loppunumerot 4-0.


080112 - Panu Autio uusi Atlantis-pelaaja
Panu Autio nähdään kesällä Atlantis-paidassa. Panu Autio (s. 1985) siirtyy FC Hämeenlinnasta Atlantiksen riveihin. Keskikentän vasemmalla laidalla viihtyvä pallotaituri on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2008 kattavan pelaajasopimuksen. Viime kaudella Autio oli Hämeenlinnan paras maalintekijä kuudella osumallaan.

Autio on myös futsalissa Suomen ehdottomia huippuja. Hän on maajoukkueen vakiokalustoa ja yksi sinivalkoisten avainpelaajia helmikuun EM-karsinnoissa Tsekissä.

Autio liittyy innolla Atlantiksen miehistöön. - Minulle jäi Hämeenlinnasta hyvät muistot, mutta asun ja opiskelen Helsingissä, joten Atlantis oli minulle paras vaihtoehto. Täällä on erinomainen valmennus, ja saamme ensi kaudeksi kasaan vahvan joukkueen. Odotankin innolla tulevaa kautta ja varsinkin pääkaupunkiseudun kuumia paikallispelejä.


080110 - Atlantis Senators aloittaa
Tenkanen manageroi myös Senatorsia. Atlantis käynnistää uuden tasokkaan harrastejoukkueen. Seuran taustavaikuttajista ja muista Atlantis-henkisistä futisihmisistä koostuva Atlantis Senators pelailee kerran viikossa loisto-olosuhteissa Talin futispyhätössä. Joukkueen managerina toimii Mikko Sokero apunaan lentävä manageri Aarne Tenkanen.

Atlantis Senatorsin liittymismaksu on 250 euroa, mikä sisältää:

  • harjoitukset Talin hallissa perjantaisin tammikuusta toukokuuhun
  • 2 kpl kausikortteja Atlantiksen peleihin
  • varustepaketin
  • muuta mukavaa oheisohjelmaa (mm. Aarne Tenkanen)
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Mikko Sokero (puh: 0400-691301 ja email: mikko.sokero@atlantisfc.fi).

080107 - Atlantis jatkaa Adidas-joukkueena
Adidas Atlantiksen ja Adidas Suomen vuonna 1980 käynnistynyt yhteistyö jatkuu myös tulevalla kaudella. Näin kaikki Atlantis-joukkueet esiintyvät jatkossakin tutuissa kolmen raidan laatutuotteissa.

080103 - Euffa mukaan B-junnujen valmennustiimiin
Atlantis FC Entinen Atlantis-valmentaja Jari Europaeus on liittynyt mukaan Atlantiksen B-junioreiden valmennusryhmään. Viimeksi Euffa on valmentanut FC Viikinkejä Veikkausliigassa. Atlantiksen B-junnuilla on nyt koossa kova valmentajanelikko: Aiyad Hamid (Dino), Kurt Fager, Jari Europaeus ja Vesa-Pekka Virtanen.

B-juniorit osallistuvat tulevalla kaudella kahteen sarjaan: B-nuorten I divisioonaan ja P17-aluesarjaan. Joukkue harjoittelee viidesti viikossa hyvissä olosuhteissa. Lisäksi parhaat B-juniorit tulevat osallistumaan Akatemian harjoituksiin. Lisätietoa B-junnujen toiminnasta löydät joukkueen omilta sivuilta.


080102 - Atlantiksen www-sivut 10 vuotta
Atlantis FC Atlantiksen www-sivut täyttivät keskiviikkona 10 vuotta. Atlantis valitsi yhtenä ensimmäisistä suomalaisseuroista internetin keskeiseksi tiedotuskanavakseen. Sivut ovatkin vuosien varrella palvelleet erinomaisesti seuran sisäistä ja ulkoista viestintää.

Ensimmäinen uutinen Atlantiksen sivuilla julkaistiin 2. tammikuuta 1998. Tämän jälkeen uutisia on päivitetty yhä tihenevään tahtiin. Kaikki uutiset kymmenen vuoden ajalta löytyvät yhä Uutisarkistosta.


080102 - Pre-season alkaa perjantaina
Dalla pääsee perjantaina tositoimiin. Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian harjoituskausi käynnistyy perjantaina, kun päävalmentaja Abdou Talat kerää suojattinsa koolle ensimmäistä kertaa. Perjantain ohjelmassa on aloitustestit molemmille ryhmille.

Edustusmiehistö ja Akatemia harjoittelevat koko alkuvuoden pääsääntöisesti Talin hallissa. Fyysinen harjoittelu tapahtuu Myllypuron Liikuntamyllyssä. Keväämmällä hyödynnetään tarpeen mukaan myös Pallokentän ja Oulunkylän keinonurmikenttiä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)