Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.11.2007

071129 - Ridelle jatkosopimus
Ride jatkaa punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Risto Salmi (s. 1978) on allekirjoittanut vuoden 2008 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Keskikenttätaituri aloittaa nyt viidennen kautensa punapaidoissa.

Salmi on ollut joukkueen avainpelaajia koko Atlantis-uransa ajan. Viime kaudella Ride esiintyi kentällä kaikissa 26 Ykkösen ottelussa. Pelinrakentelun ohella mies onnistui viidesti maalinteossa.

Atlantis-luotsi Abdou Talat on erittäin tyytyväinen Salmen jatkosopimukseen. - Risto on taitava ja älykäs pelaaja, joka on isossa roolissa meidän pelinrakentelussa. Hän on myös erinomainen esikuva meidän nuorille pelaajille.


071128 - Edustus aloittaa sunnuntaina
Dalla kerää suojattinsa koolle sunnuntaina. Atlantiksen edustusmiehistö aloittaa sunnuntaina valmistautumisen ensi kauteen. Joukkue harjoittelee joulukuussa kolmesti viikossa, ja varsinainen pre-season käynnistyy joululoman jälkeen tammikuun alussa.

Joulukuun ohjelmaan sisältyy myös kaksi testipeliä. Perjantaina 7. päivä punapaidat kohtaavat HJK:n liigamiehistön, ja viikkoa myöhemmin 14. päivä vastaan asettuu Kakkoseen noussut HIFK.


071127 - HJK/A - Atlantis Akatemia 1-3
Dudu osui kerran Klubin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia pelasi tiistai-iltana kauden ensimmäisen testiottelun, kun Atlantis-beibit kohtasivat Talin hallissa HJK:n A-nuoret. Punapaidat olivat taistossa sen verran vahvempia, että loppunumerot Atlantikselle 1-3 (1-2). Beibien maalit iskivät Thomas Lindroos, Daniel Hiilosvuo ja Mikael Lahtinen.

Abdou Talat ja Teemu Kankkunen antoivat tiistaina koko ryhmälle peliaikaa. Moni myös käytti tilaisuutensa hyväksi, ja antoi kelpo näytön osaamisestaan. - Ryhmässä on paljon taitavia poikia. Moni heistä on jo osoittanut ansaitsevansa Akatemia-sopimuksen. Pitää kuitenkin muistaa, että se on vasta alku. Nyt työ vasta alkaa, Talat muistuttaa beibejä.


071126 - Akatemialla tiistaina ensimmäinen testipeli
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia kohtaa tiistaina klo 20.30 Talin hallissa HJK:n A-juniorit. Molemmat ryhmät tarjoavat pelissä uusille yrittäjille tilaisuuden esittää osaamistaan. Akatemian mukana on myös muutama ´88-syntynyt pelimies antamassa näyttöjä valmennusjohdolle.

071126 - Aatulle jatkosopimus
Aatu jatkaa punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Adel Eid (s. 1984) on allekirjoittanut vuoden 2008 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Kaudella 2006 Atlantiksen Vuoden pelaajaksi valittu toppari aloittaa nyt kolmannen kautensa punasinisten riveissä.

- Jatkopäätös oli minulle helppo. Tunnen Dallan vanhastaan, ja uskon kehittyväni pelaajana hänen valmennuksessaan. Olemme myös saamassa vahvan joukkueen ensi kaudeksi. Tarkoitus on päästä jälleen mukaan Ykkösen kärkikahinoihin, Eid kertoo.


071122 - Edustuksen budjetti kasvussa
Atlantis FC Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian budjetti kasvaa hieman ensi kaudelle. Tänä vuonna edustuksen ja Akatemian yhteinen budjetti oli noin 160.000 euroa. Ensi vuoden toimintaa rakennetaan 175.000 euron budjetilla.

- Olemme tänä vuonna pystyneet kasvattamaan ja monipuolistamaan seuran tulopohjaa. Tätä kehitystä pyrimme jatkamaan ensi vuonna. Tarkoitus on myös laajentaa seuran taustalla toimivaa johtoryhmää. Etsimme aktiivisesti innokkaita futisihmisiä, jotka ovat halukkaita lähtemään mukaan Atlantiksen toimintaan, seuran johtoryhmän varapuheenjohtaja Christian Thibault kertoo.

- Lisäpanostuksen käytämme ensisijaisesti valmennuksen ja joukkueen taustojen vahvistamiseen. Pyrimme tarjoamaan pelaajille mahdollisimman hyvät olosuhteet. Myös edustuksen pelaajarinki tulee olemaan hiukan viimekautista laajempi. Kovin isoa rinkiä emme kuitenkaan ota, koska haluamme että parhailla Akatemia-pelaajilla on realistiset mahdollisuudet saada peliaikaa myös miesten mukana, Thibault jatkaa.


071116 - Akatemialle kovia harjoituspelejä
Akatemia-beibi Atlantiksen Akatemia-ryhmä on marraskuussa harjoitellut Talin hallissa kolmesti viikossa Abdou Talatin ja Teemu Kankkusen johdolla. Tällä rytmillä beibit jatkavat jouluun saakka.

Harjoitustahti tiivistyy tammikuun alusta, ja samalla alkavat myös harjoituspelit. Akatemia kohtaa tammikuun 13. päivä Kakkosen EIF:n ja 19. päivä Klubi 04:n. Helmikuun 3. päivä vastaan asettuu Viron pääsarjajoukkue Kalev.

- Tarkoitus on pelata kevään aikana kymmenisen kovaa harjoitusottelua miesjoukkueita vastaan. Nämä pelit ovat beibeille arvokasta oppia, Akatemia-valmentaja Kankkunen kertoo.


071115 - Akke näytille Skotlantiin
Akke matkaa Skotlantiin näytille. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen keskikenttätaituri Axel Orrström matkustaa perjantaina harjoitusleirille Skotlantiin. Akke esittelee kahdeksan päivän ajan osaamistaan paikallisessa Ykkösessä pelaavan Clyde FC:n valmennusjohdolle. Clyde FC on tällä hetkellä kymmenen joukkueen sarjassa seitsemäntenä ja taistelee tiukasti sarjapaikastaan.

071114 - Edustus aloittaa joulukuun alusta
Abdou Talat Atlantiksen edustusmiehistö aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen joulukuun alussa, kun päävalmentaja Abdou Talat kerää suojattinsa ensimmäistä kertaa koolle. Mukana on sopimuspelaajien lisäksi joukko uusia yrittäjiä antamassa näyttöjä valmennusjohdolle.

Talatin miehistö harjoittelee joulukuussa kolmesti viikossa. Perjantaina 21.12. Dalla laskee ryhmänsä joululomalle, ja takaisin Talin futispyhättöön palataan jälleen tammikuun alussa. Joulukuun ohjelmaan sisältyy myös yksi harjoituspeli.


071113 - Teema Tenkasen uusin kantamesta
Ravintola Teema Koivukylässä sijaitseva uusiutunut Ravintola Teema on tuorein tulokas Aarne Tenkasen kantamestojen joukossa.

- Teema on Koivukylän ehdoton ykkösmesta. Sieltä löytyy bilis, darts ja tietysti Koivukylän parasta bissee. Viikonloppuisin myös hyviä bändejä, Tenkanen suosittelee.


071112 - Edustus tavoittelee voitollista tilinpäätöstä
Euro Atlantiksen edustusjoukkueen ja Akatemian toiminnasta vastaava Atlantis FC Edustus ry tavoittelee voitollista tulosta vuodenvaihteessa päättyvältä tilikaudelta.

- Yhdeksän kuukauden välitilinpäätös oli vielä niukasti tappiollinen, mutta tarkoitus on loppuvuoden aikana nostaa tulos voitolliseksi, seuran johtoryhmän varapuheenjohtaja Christian Thibault kertoo.

- Alkuvuosi oli meille vaikea, mutta keväästä lähtien seuran taustaryhmä on tehnyt hyvää työtä. Uskon että tämänvuotinen 160.000 euron budjetti saadaan kerättyä kokoon ja tulos samalla voitolliseksi, Thibault jatkaa.


071108 - Ysivitosille kova kolmivuotissuunnitelma
Atlantis ´95 Atlantis ´95:n vanhempainkokous vahvisti keskiviikkoiltana joukkueelle kolmivuotissuunnitelman vuosille 2008-2010. Päävalmentaja Tapio Koskinen hahmotti suuntaviivat joukkueen harjoittelulle, ja joukkueenjohtaja Kari Lehtinen paalutti tavoitteet joukkueen taustaorganisaatiolle. Ysivitosten edustusjoukkueen lähivuosien tavoite on vaatimattomasti olla ikäluokassaan Helsingin piirin paras joukkue.

071107 - Ensi kaudella paljon paikallispelejä
Ykkönen Ykkösessä pelataan pääkaupunkiseudulla ensi kaudella paljon mielenkiintoisia paikallispelejä, kun Atlantiksen ja PK-35:n lisäksi sarjassa nähdään nousijat KäPa ja GrIFK sekä liigasta pudonnut Viikingit. Loput pelimatkat ovatkin sitten pidempiä, sillä muut Ykkösen joukkueet ovat: AC Oulu (Oulu), FC Hämeenlinna (Hämeenlinna), JIPPO (Joensuu), JJK (Jyväskylä), KPV (Kokkola), PS Kemi (Kemi), TPV (Tampere), TP-47 (Tornio) ja VIFK (Vaasa).

071105 - Mönchengladbach tarkkailee Obia ja Muwaita
Borussia Mönchengladbach Atlantiksen kärkipari Obi Metzger - Muwahid Sesay on herättänyt mielenkiintoa saksalaisseura Borussia Mönchengladbachissa. Nykyisin kakkosbundesliigassa pelaava perinteikäs seura on suomalaisille tuttu mm. Mikael Forssellin entisenä työnantajana.

Gladbachin kykyjenetsijä Mario Vossen oli tarkkailemassa kaksikkoa Atlantiksen viimeisessä kotiottelussa, ja seura on kutsumassa poikia harjoitusleirille myöhemmin talvella. Metzgerillä ja Sesaylla on Atlantiksen kanssa voimassa oleva sopimus vuoden 2008 loppuun.


071102 - Vilskettä Akatemian avoimissa harjoituksissa
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian avoimissa harjoituksissa on riittänyt vilskettä lokakuussa. Taitojaan on käynyt esittelemässä lähes 50 pelimiehenalkua, ja vähitellen ryhmä on karsiutunut noin 30 pelaajaan.

Avoimet harjoitukset jatkuvat vielä marraskuussa kolmesti viikossa Talin hallissa. Uudet tulokkaat ovat edelleen tervetulleita näyttämään osaamistaan. Marraskuussa tapahtumat vetää edustusjoukkueen valmentaja Abdou Talat apunaan Akatemian valmennusryhmään kuuluva Teemu Kankkunen. Seuraavat harjoitusajat:

  • ti 06.11. klo 15.00-16.00 Talin hallissa
  • pe 09.11. klo 15.30-17.30 Talin hallissa
  • su 11.11. klo 20.30-21.30 Talin hallissa
  • ke 14.11. klo 15.00-16.00 Talin hallissa
  • pe 16.11. klo 15.30-17.30 Talin hallissa
  • su 18.11. klo 20.30-21.30 Talin hallissa
071101 - Abdou Talat uusi Atlantis-valmentaja
Abdou Talat Abdou Talat on Atlantiksen edustusjoukkueen uusi päävalmentaja. Talat on sopinut Atlantiksen kanssa kaksivuotisesta valmennuspestistä.

Abdou Talat on toiminut viimeksi kolme vuotta Keith Armstrongin alaisuudessa HJK:n kakkosvalmentajana sekä farmiseura Klubi 04:n päävalmentajana. Aikaisemmin Talat on valmentanut mm. FC Honkaa Ykkösessä ja Käpylän Palloa Kakkosessa. Pelaaja- ja valmentajauransa Suomessa mies aloitti perinteikkään Suurmetsän Urheilijoiden riveissä.

- Atlantiksella on nuori ja taitava joukkue, jossa on mukana todellisia lahjakkuuksia. Ryhmässä on myös joukko kokeneempia pelimiehiä, jotka jo ovat taitonsa Ykkösessä osoittaneet. Seuran oma akatemia tuottaa joka vuosi lisää nuoria haastajia edustusjoukkueen käyttöön. Atlantiksella on myös selkeä halu kehittää edelleen toimintaansa, jotta se jossain vaiheessa voisi jälleen pelata Veikkausliigassa. Olen valmis tarttumaan haasteeseen ja lähden mielelläni mukaan tällaiseen projektiin, Talat kuvailee päätöksensä taustoja.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)