Uutiset

UUTISET 1.-31.07.2007

070731 - Akatemia taipui Hongalle
Akatemia-beibit hävisivät Hongalle Espoonlahdessa. Atlantis Akatemia aloitti A-nuorten SM-sarjan tappiolla, kun FC Honka kukisti punapaidat Espoonlahdessa maalein 1-0 (1-0). Ottelun ratkaisu nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Atlantis-beibit eivät onnistuneet purkamaan isäntien avaushyökkäystä, ja Ionel Armean ampui lopulta pallon 25 metristä yli Ossi Koskelan. Tämän jälkeen helsinkiläiset heräsivät peliin mukaan, mutta maalinteko oli tällä kertaa beibeille ylivoimaista. Punapaidat taistelivat tiukasti loppuun saakka, mutta Hongan maali pysyi koskemattomana päätösvihellykseen asti.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Daut Kuqi, Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Ciro Francis (69. Olli Isosalo) ja Xhevdet Gela.


070730 - Rane ja Teme mukaan Akatemian valmennusryhmään
Rane tulee mukaan Akatemian valmennusryhmään. Amokrane Abdenour ja edustusjoukkueen kapteeni Teemu Kankkunen liittyvät mukaan Atlantis Akatemian valmennusryhmään. Amokrane on aikaisemmin valmentanut mm. naisten SM-sarjassa pelannutta Atlantis Ladies -joukkuetta. Viime vuodet mies on toiminut kansainvälisillä pelaajamarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan tasapainottajana. Mm. HJK:n riveissä pelanneet Farid Ghazi ja Mohamed Medjoudj olivat Ranen löytöjä.

Amokranen ja Kankkusen lisäksi Akatemian valmennusryhmään kuuluvat maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö ja kuntovalmentaja Sunny Akintmehin.


070730 - B-junnut aloittivat voitolla Ykkösessä
Henkka oli vireessä Hongan kaadossa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen B-juniorit aloittivat voitolla Ykkösessä, kun Kallen kollit hakivat sunnuntaina täyden pistepotin Otaniemestä kukistamalla Hongan kakkosjoukkueen 0-3. Kevätkierroksella sarjassa kakkoseksi sijoittuneet espoolaiset aloittivat vauhdilla, ja avausjaksolla punapaidat saivat kiittää mainiosti torjunutta Henri Mattssonia, etteivät isännät ratkaisseet peliä edukseen. Toisella jaksolla Atlantis pääsi paremmin otteluun mukaan, ja vieraiden terävät vastaiskut olivat myrkkyä Hongan puolustukselle. Punapaidat iskivät lopulta pallon kolmesti espoolaisten verkkoon ja nappasivat arvokkaat pisteet mukaansa. Kallen kollien seuraava koitos Ykkösessä on ensi sunnuntaina 5.8., kun Reipas saapuu Talin nurmelle klo 14.00.

070729 - Atlantiksen alavire jatkui
Temen peli päättyi sairaalamatkaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen alamäki jatkui sunnuntaina Töölön Pallokentällä, kun helsinkiläiset hävisivät kotiareenallaan TP-47:lle maalein 1-2 (0-2).

Torniolaiset saivat peliin unelma-alun, kun Jaakko Isteri pääsi jo kolmannella minuutilla puskemaan kulman jälkitilanteessa pallon Unisa Banguran selän taakse. Isännät heräsivät vasta maalin jälkeen peliin mukaan, mutta tehottomuus vaivasi punapaitoja. TP-47 sen sijaan iski uudelleen 36. minuutilla, kun Mikko Barsk ohjasi Unisa Banguran eteensä torjuman pallon verkkoon. Avausjakson lopulla tunteet kentällä kuumenivat, kun epävarmasti tuominnut tanskalainen Jakob Kehlet ei saanut pidettyä peliä hallinnassaan. Tilanne riistäytyi lopulta käsirysyksi torniolaismaalivahti Giorgi Nikuradzen murrettua otsallaan Atlantis-kippari Teemu Kankkusen nenän.

Toisella jaksolla joukkueet keskittyivät enemmän pelaamiseen. Atlantis janosi kavennusta, mutta vasta 75. minuutilla Muwahid Sesay onnistui ohittamaan Nikuradzen. Enempää osumia Bolliksella ei enää nähty, vaikka isännät hakivat loppuun saakka raivoisasti tasotusta.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid (51. Benjamin Westö), Teemu Kankkunen (84. Zakaria Kibona), Ville Lehtinen, Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Risto Salmi, Hassan Sesay ja Sampha Kamara.


070728 - Mamy hakee peliaikaa Somerolta
Mamy hakee minuutteja Somerolta. Atlantiksessa niukalle peliajalle jäänyt Alimamy Jalloh hakee ottelutuntumaa Kakkosessa pelaavan Someron Voiman miehistöstä. Ensi vaiheessa sierraleonelaislähtöisen hyökkääjän lainapesti kestää elokuun loppuun. Jalloh on tällä kaudella esiintynyt Atlantiksen paidassa neljässä Ykkösen ja kahdessa Suomen cupin ottelussa.

Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen taustoittaa Jallohin Someron komennusta. - Meil on Villen kanssa tapana käydä stadin yössä tsekkaamassa ettei pelaajat lähde liikaa viihteelle. Ville tsekkaa pintapaikat ja mä alan mestat. Mamy tuli näillä reissulla vastaan vähän turhan usein. Katotaan jos tää landekeikka sais poikaan vähän lisää virtaa. Someron yössä ei ainakaan pitäis olla liikaa houkutuksii...


070727 - Sunnuntaina vastassa TP-47
TP-47 Atlantiksen taistelu Ykkösen sarjapisteistä jatkuu sunnuntaina, kun TP-47 saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle. Ottelu Bolliksen samettinurmella alkaa klo 18.30.

TP-47 aloitti kauden erittäin vahvasti. Viime peleistä pisteitä on kuitenkin tippunut hiukan nihkeämmin, ja sijoitus taulukossa on pudonnut jo kuudenneksi. Torniolaisilla on matkaa sarjakärkeen nyt kymmenen pistettä. Brassitaituri Luiz Antonion valmentama joukkue havittelee kuitenkin yhä liiganousua ja saapuu Bollikselle ainoastaan voitto mielessään.

Atlantis on neljästä viime pelistä kerännyt yhden vaivaisen pisteen. Samalla sarjakärki on helsinkiläisiltäkin kadonnut jo kauas horisonttiin. Punapaidat juoksevat sunnuntaina kotiareenalleen vakaana aikomuksenaan kääntää kurssi jälleen ylöspäin. Atlantis saa taistoon mukaan flunssasta toipuneen Ville Lehtisen. Sivussa ryhmästä on ainoastaan pitkäaikaispotilas Obi Metzger.


070726 - Tasainen harjoituspeli Hongan reservien kanssa
Zaka osui torstaina Hongan verkkoon. Kuva: Juha Tamminen. Atlantiksen edustusmiehistön ja Akatemian yhdistelmäjoukkue kohtasi torstaina Talin nurmella Hongan reservimiehistön. Koitos päättyi lopulta sopuisasti tasalukemiin 1-1 (0-1). Punapaitojen tasoitusmaalin viimeisteli toisella jaksolla Zakaria Kibona.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura (46. Adam Highfield), Tomi Nyman (46. Ojembe Olatuga), Teemu Kankkunen (46. Adel Eid), Ville Lehtinen (46. Zakaria Kibona), Jani Modig (46. Melad Banna), Fredrik Vikström (46. Pasi Karppinen, 67. Miikka Kärkkäinen), Muwahid Sesay (46. Alimamy Jalloh), Axel Orrström (46. Xhevdet Gela), Risto Salmi (46. Micheal Ozor), Hassan Sesay (46. Esa Vironen) ja Sampha Kamara (46. Daut Kuqi, 79. Olli Isosalo).


070725 - Red Devil jatkaa yhteistyökumppanina
Red Devil Energiajuoma Red Devil jatkaa Atlantiksen yhteistyökumppanina myös kuluvalla kaudella. Red Devilin logo näkyy näin jatkossakin edustusjoukkueen ja Akatemian peliasuissa, ja suosittua energiajuomaa pääsee maistelemaan Atlantiksen kotiotteluissa.

Red Devil on muutamassa vuodessa saavuttanut suursuosion ympäri maailmaa. Juoman mannekiineina toimivat Atlantiksen ohella mm. suomalaiset vauhtihirmut Mika Häkkinen ja Sami Seliö.


070722 - Ei tuliaisia Rovaniemeltä
Muwai ei päässyt juhlimaan Rovaniemellä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen Rovaniemen vierailu ei tuonut lisäystä helsinkiläisten pistepussiin. Punapaidat esittivät Keskuskentällä hyvää taistelua, mutta kun maalipaikkoja ei pystytty hyödyntämään, pisteet jäivät isännille lukemin 2-0 (0-0).

Avausjakso oli hyvin Atlantiksen kontrollissa. Unisa Bangura pääsi helpolla punapaitojen maalilla. Sen sijaan isäntien Kalle Rönkkö joutui muutamaan otteeseen venymään parhaimpaansa torjuessaan vieraiden lähentelyt. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Ratkaisu nähtiin toisen jakson 68. minuutilla. Hassan Sesay kaatoi Dejan Godarin, ja Chanda Mwaba ampui pilkulta varmasti rovaniemeläisten johto-osuman. Tämän jälkeen Atlantis haki tasoitusta, mutta paras terä punapaitojen pelistä oli poissa. Lopun vaarallisimmat tilanteet nähtiinkin Unisa Banguran maalilla, joista isäntien Nchimunya Mweetba lopulta 90. minuutilla sinetöi upealla saksipotkulla loppunumerot 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid (63. Pasi Karppinen), Teemu Kankkunen (77. Zakaria Kibona), Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka, Axel Orrström, Risto Salmi ja Hassan Sesay.


070720 - Sunnuntaina Rovaniemelle
Rovaniemen Palloseura Atlantiksen taistelu Ykkösen sarjapisteistä jatkuu sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkustavat Rovaniemelle. Punapaidat kohtaavat klo 18.30 Keskuskentällä Rovaniemen Palloseuran.

RoPS on ollut viime viikot vahvassa vireessä. Rovaniemeläiset ovat voittaneet neljä viimeistä peliään ja kivunneet sarjataulukossa jo neljänneksi vain kahden pisteen päähän kärkikaksikosta. Erityisesti sambialaiskärki Nchimunya Mweetba on ollut iskussa, sillä mies on onnistunut viimeistelyssä viidessä perättäisessä ottelussa.

Atlantis on kuudesta viime pelistä kerännyt ainoastaan neljä pistettä. Helsinkiläiset matkustavat kuitenkin Rovaniemelle iskukykyisellä ryhmällä. Sivussa ovat varmuudella ainoastaan pitkäaikaispotilas Obi Metzger sekä armeijan palvelukseen astunut Benjamin Westö. Flunssasta kärsineen hyökkääjäjärkäleen Ville Lehtisen pelikunto selviää lauantain aamuharjoituksissa.


070719 - Akatemia havittelee mitalia
Beibit havittelevat mitalia. Atlantiksen Akatemia-joukkue palasi tiistaina yhteisharjoituksiin puolentoista viikon kesälomalta. Ensimmäinen ottelu A-nuorten SM-sarjassa on edessä 31. heinäkuuta, kun beibit matkustavat Espooseen FC Hongan vieraaksi.

- Osa pojista harjoitteli loman aikana edustuksen mukana. Loput treenasivat henkilökohtaisen ohjelman mukaan. Nyt meillä on vielä pari viikkoa aikaa hioa kuvioita yhdessä ennen sarja-avausta, Akatemia-valmentaja Petri Pyhältö kertoo.

Akatemia sijoittui keväällä A-nuorten SM-karsintasarjassa neljänneksi, ja tätä sijoitusta on nyt tarkoitus lähteä parantamaan. - Poikien yhteinen tavoite on mitali. Jos jokainen on valmis panemaan itsensä täysillä likoon, meillä on mahdollisuudet jopa mitaleille. Sarja on kuitenkin niin tasainen, että mikäli asenne ei kaikilla ole kohdallaan, edessä on helposti taistelu sarjapaikasta.

Joukkueeseen etsitään syyskierrokselle vielä yhtä tai kahta pelimiestä. - Akatemiassa on ainoastaan viitisentoista pelaajaa, joista osa on mukana myös edustuksen peleissä. Tarvittaessa saamme vahvistuksia B-junnuilta, mutta hieman lisää leveyttä pyrimme rinkiin saamaan. Emme kuitenkaan halua tinkiä ryhmän tasosta, joten vaatimukset uusille yrittäjille ovat kohtuulliset kovat, Pyhältö päättää.


070716 - Zaka pelasti pisteen Atlantikselle
Zaka ampui tasoituksen lisäajalla. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis ja Hämeenlinna pelasivat kauden kolmannen tasapelinsä, kun kevään harjoituspelit saivat jatkoksi 2-2 (1-2) tasalukemat Töölön Pallokentällä. Isännille pisteen pelasti Akatemia-pelaaja Zakaria Kibona ampumalla lisäajalla ensimmäisen Ykkösen maalinsa.

Hämeenlinna aloitti ottelun pirteästi, ja Panu Autio iski vieraille johto-osuman jo 7. minuutilla. Tämä herätti punapaidat. Muwahid Sesayn johdolla isännät vyöryttivät hyökkäyksiään kohti Hämeenlinnan maalia. Tasoitus nähtiin 18. minuutilla, kun Jani Modig ampui pilkulta pallon Juha Soukialan selän taakse. Vieraat kuitenkin iskivät uudelleen 29. minuutilla, kun Jukka Vanninen pääsi sijoittamaan Pekka Sihvolan tarjoilusta taukotilanteeksi 1-2.

Toiselle jaksolle odotettiin aggressiivista kotijoukkuetta, mutta punapaitojen rajuin taistelutahto tuntui jääneen pukukoppiin. Atlantis hallitsi hienokseltaan, mutta maalipaikkoja ei enää syntynyt avausjakson tapaan. Hämeenlinna näytti jo vievän täyden pistepotin mennessään, kunnes 93. minuutilla vaihtopelaaja Zakaria Kibona ampui 22. metristä pallon tarkasti vasempaan yläkulmaan. Osuma oli juniorisarjojen maalitykin ensimmäinen Ykkösessä. Näin loppulukemat aurinkoisella Bolliksella 2-2.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Teemu Kankkunen (86. Daut Kuqi), Pasi Karppinen, Jani Modig (76. Zakaria Kibona), Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka, Axel Orrström (61. Adel Eid), Petteri Paajanen, Risto Salmi ja Hassan Sesay.


070715 - Maanantaina vastassa FC Hämeenlinna
FC Hämeenlinna Atlantis kohtaa maanantaina Töölön Pallokentällä FC Hämeenlinnan. Taistelu Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

Atlantis ja Hämeenlinna pelasivat keväällä kaksi harjoitusottelua keskenään. Molemmat taistot päättyivät silloin tasalukemiin. Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen odottaa nytkin tiukkaa vääntöä.

- Molemmilla joukkueilla on tappio alla, ja kumpikin janoaa varmasti lisäpisteitä. Meidän täytyy saada KuPS-pelin taistelu esiin nyt myös kotikentällä. Sillä asenteella olemme varmasti kiinni kolmessa pisteessä.

Atlantis saa maanantaina mukaan pelikiellosta vapautuneen Hassan Sesayn. Myös hyökkääjäjärkäle Ville Lehtinen nähdään nyt ensimmäistä kertaa uudella kotiareenallaan.


070713 - Ville Lehtinen Atlantiksen paitaan
Ville vaihtoi Atlantiksen punapaitaan. Ville Lehtinen (s. 1978) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa viiden ottelun pelaajasopimuksen. Uransa jo kertaalleen lopettanut Lehtinen on pelannut 119 liigaottelua ja ampunut näissä 33 maalia. Villellä on myös kansainvälistä kokemusta Sheffield Unitedin ja FK Bodö/Glimtin riveistä. Viimeksi hyökkääjäjärkäle nähtiin kentillä lokakuussa juhlimassa Suomen mestaruutta Tampere Unitedin paidassa.

Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen odottaa mielenkiinnolla Lehtisen esityksiä punapaidassa. - Törmäsin Villeen yks ilta baanalla ja kun tuli puhe futiksesta näki heti et sil ois viel kipinää päästä skulaamaan. Nyt testataan onks äijästä viel pelimieheks.

Myös Lehtinen on innoissaan comebackistään. - Kiva kokeilla pysyykö vielä vauhdissa mukana. Olen harjoitellut jonkun aikaa Atlantiksen mukana, mutta vie varmasti oman aikansa, ennen kuin on taas täydessä iskussa. Yritän kuitenkin kokemuksellani olla avuksi Atlantikselle. Meillä on nuori ryhmä, jossa on valtavasti potentiaalia. Uskon että olemme vielä kova tekijä tässä sarjassa.


070712 - Atlantis taipui taistellen
Fredan kavennusmaali toi Atlantiksen mukaan peliin. KuPS ja Atlantis kävivät torstaina Magnum Areenalla rajun taiston Ykkösen sarjapisteistä. Isännät veivät lopulta vauhdikkaan ja jännittävän ottelun lukemin 3-2 (3-1).

KuPS lähti peliin vahvalla asenteella, ja helsinkiläiset olivat ihmeissään keltapaitojen myllyttäessä hyökkäyksiään laitojen kautta. Ensin 19. minuutilla Olli Kosonen keskitti oikealta, ja Ilja Venäläinen viimeisteli avausmaalin. Kuusi minuuttia myöhemmin Tamas Gruborovics keskitti vasemmalta, ja jälleen oli Venäläinen oikeassa paikassa. Tämän jälkeen punapaidatkin pääsivät peliin mukaan. Niko Kukka lähetti 32. minuutilla vasemmalta mainion pallon, jonka Fredrik Vikström puski verkkoon. Hetkeä myöhemmin Muwahid Sesayn pusku osui tolppaan. Juuri ennen taukovihellystä kuitenkin Pele Koljonen karkasi Venäläisen syötöstä läpiajoon ja ohitti varmasti Unisa Banguran. Näin tauolle kotijohdossa 3-1.

Toinen jakos oli Atlantikselta vahvaa vääntöä. Muwahid Sesay kavensi 56. minuutilla lukemiksi 3-2 upottamalla pallon pienestä kulmasta Roope Matsin selän taakse. Helsinkiläiset jahtasivat loppuun saakka rajusti tasoitusta, mutta kolmatta kertaa Matsi ei ollut enää yllätettävissä. Näin pisteet jäivät Kuopioon hyvätasoisessa Ykkösen väännössä reilun 1.800 katsojan edessä.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman (46. Axel Orrström), Teemu Kankkunen, Pasi Karppinen, Ville Lehtinen, Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka (78. Daniel Hiilosvuo), Risto Salmi ja Zakaria Kibona (46. Petteri Paajanen).


070712 - Torstaina Kuopioon
KuPS Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa torstaina KuPS:n vieraaksi Kuopioon. Taistelu Ykkösen sarjapisteistä alkaa paikallisella Magnum Areenalla klo 18.30.

Isäntäjoukkue KuPS on aloittanut kauden vahvasti. Joukkue lähti Ykköseen suurimpana nousijasuosikkina, eivätkä kuopiolaiset ole hävinneet tällä kaudella vielä peliäkään. Myös torstaina kuopiolaisyleisö odottaa omiltaan varmaa kotivoittoa.

Atlantis matkustaa Kuopioon ilman korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa olevaa Hassan Sesayta. Myös pitkäaikaispotilas Obi Metzger on edelleen poissa kokoonpanosta.


070711 - Kahdeksan Atlantis-joukkuetta jatkopeleihin
Hesa cup Yhteensä kahdeksan Atlantis-joukkuetta selvisi Hesa cupissa torstaina alkaviin jatkopeleihin. B, ´95, ´96 ja ´97 sijoittuivat omissa alkulohkoissaan kahden parhaan joukkoon ja jatkavat pudotuspeleissä kohti finaaleja. ´92, ´93, ´93/Itä ja ´97:n toinen joukkue tulivat lohkoissaan kolmosiksi, ja joukkueet pelaavat vielä paikasta B-finaaliin.

070711 - Ravintola Alem jatkaa yhteistyökumppanina
Ravintola Alem Ravintola Alem toimii tälläkin kaudella Atlantiksen yhteistyökumppanina. Alem on viihtyisä ja tilava ruokaravintola Malmilla (osoite: Tilketori 4). Alemissa on kaikille Atlantiksen jäsenille ja kannattajille oma Atlantis-hinnasto, josta löydät herkulliset ruoka-annokset ja monipuolisen juomavalikoiman edullisin Atlantis-hinnoin.

070710 - Hesa cup täydessä vauhdissa
Hesa cup Perinteinen Helsinki cup täyttää jälleen tällä viikolla pääkaupunkiseudun futisareenat. Akatemia ei ole mukana puolustamassa viimekesäistä finaalipaikkaansa, mutta nuorempia Atlantis-joukkueita cupissa on tavan mukaan iso joukko. Monessa ikäluokassa punasiniset ovat myös hyvää vauhtia etenemässä kohti pudotuspelejä.

070709 - Akatemian sarjaohjelma valmiina
Akatemia-beibi Atlantis Akatemian otteluohjelma syksyn A-poikien SM-sarjassa on vahvistettu. Beibien urakka alkaa tiistaina 31. heinäkuuta Espoossa, kun punapaidat kohtaavat sarjanousija FC Hongan. Viimeinen kierros pelataan lauantaina 6. lokakuuta, jolloin vastassa on tuttu kiistakumppani PK-35. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Akatemian omasta valikosta.

070708 - Dudu debytoi Ykkösessä
Dudu debytoi Ykkösessä. Kuva: Juhani Järvenpää. Akatemia-pelaaja Daniel Hiilosvuo (s. 1988) esiintyi lauantain VIFK-ottelussa ensimmäistä kertaa Ykkösessä. Akatemiassa pirteitä otteita esittänyt laitalinkki juoksi kentälle 73. minuutilla, kun Ville Lyytikäinen haki miehistöönsä lisää hyökkäysvoimaa. Dudu pääsikin tarjoilemaan kärjille muutaman mainion keskityspallon, mutta kaivattua tasoitusmaalia nämäkään tilanteet eivät tuoneet. Ensiesiintyminen oli kuitenkin sen verran lupaava, että vastuuta lienee luvassa jatkossakin.

070707 - VIFK haki pisteet Bollikselta
Tiukkaa vääntöä Bolliksella. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja VIFK tarjosivat vauhdikkaan Ykkösen koitoksen Töölön Pallokentällä. Sateen liukastamalla nurmella tilanteita riitti molemmissa päissä tuhlattavaksi asti. VIFK oli kuitenkin viimeistelyssään sen verran taidokkaampi, että vei pisteet mennessään Vaasaan lukemin 1-2 (1-1).

VIFK sai otteluun vahvan alun, kun Tony Björk sijoitti 8. minuutilla vapaapotkun 18 metristä tarkasti oikeaan alakulmaan. Tämän jälkeen isännät hakivat tasoitusta, mutta tulosta tuli vasta 39. minuutilla, kun Muwahid Sesay puski Benjamin Westön keskityksestä pallon Thomas Kolamin selän taakse. Myös vaasalaisilla oli runsaasti paikkoja lisäosumiin, kun punapaitojen puolustuspeli ei ollut tarkimmillaan. Tauolle kuitenkin tilanteessa 1-1.

Vaasalaiset iskivät tehokkaasti myös toisen jakson alussa. Johnny Klasberg karkasi 52. minuutilla läpiajoon ja nosti pallon varmasti yli Adam Highfieldin. Atlantis haki jälleen raivokkaasti tasoitusta, mutta verkkoon asti palloa ei enää saatu. Näin VIFK haki pisteet Pallokentältä maalein 1-2.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman, Adel Eid (73. Daniel Hiilosvuo), Teemu Kankkunen, Muwahid Sesay, Niko Kukka, Axel Orrström, Petteri Paajanen (53. Zakaria Kibona), Risto Salmi, Benjamin Westö (65. Jani Modig) ja Hassan Sesay.


070707 - Niko Kukka Atlantiksen mukaan
Niko nähdään lauantaina Atlantiksen riveissä. Niko Kukka siirtyy lainasopimuksella Hongasta Atlantikseen. Kukka on punapaitojen mukana ainakin seuraavat kolme peliä. Laitapuolustaja on edustuskelpoinen jo lauantain VIFK-ottelussa.

Niko Kukka (s. 1987) on HJK:n kasvatti, joka viime kaudella toimi farmijoukkue Klubi 04:n kapteenina. Kukka vaihtoi syksyllä Hongan paitaan, ja vasenjalkainen puolustajalupaus on tällä kaudella pelannut espoolaisten riveissä jo kuusi liigaottelua.


070706 - Lauantaina Bolliksella vastassa VIFK
VIFK Atlantis kohtaa lauantaina kotiareenallaan Vasa IFK:n. Ottelu Töölön Pallokentän samettinurmella alkaa klo 17.00.

Atlantis ja VIFK kävivät viime kaudella kaksi tiukkaa taistoa sarjapisteistä. Bolliksella punapaidat olivat vahvempia maalein 2-1, mutta Hietalahdessa pinnat tasattiin lukemin 2-2. Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen odottaa nytkin tasaista vääntöä.

- Pelasimme keskiviikkona pirteästi U21:tä vastaan. Nyt kierroksia tarvitaan kuitenkin lisää, kun taistellaan taas pisteistä. Joukkue on kuitenkin hyvässä vireessä, joten kotivoittoa lähdemme ilman muuta hakemaan.

Atlantikselta on pelikieltojen takia lauantaina sivussa Unisa Bangura, Pasi Karppinen ja Fredrik Vikström.


070705 - Obin paluu lykkääntyy
Obin reisi kipeytyi uudestaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Obi Metzgerin paluu pelikentille lykkääntyy ainakin muutamalla viikolla, kun maalitykin huhtikuussa operoitu reisi kipeytyi uudelleen viime viikon harjoituksissa. Seuraavat pari viikkoa ohjelmassa on jälleen vain kuntosalia ja uintia, ennen kuin hyökkääjä saa uudelleen juoksuluvan. Joukkueharjoituksiin Obia odotellaan vasta loppukuusta.

070705 - Atlantis ´95 taistelee piirimestaruudesta
Atlantis ´95 on iskussa. Atlantiksen ´95-syntyneiden edustusjoukkue sijoittui kevään piirisarjassa alkulohkossaan kakkoseksi ja pelaa syksyllä valiosarjassa Helsingin piirin mestaruudesta. Alkulohkossa Atlantis-junnut keräsivät tililleen kolme voittoa, yhden tasurin ja yhden tappion. Syksyn tavoitteeksi punapaidat ovat asettaneet ikäluokkansa piirimestaruuden.

070704 - Emet ratkaisi voiton kaksykkösille
Muwai piti suomalaispakkeja tiukoilla. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis tarjosi Talin nurmella tiukan vastuksen Suomen U21-maajoukkueelle, mutta Jaron Jonas Emetin kaukolaukaus ratkaisi voiton sinivalkoisille lukemin 1-0 (1-0). Emet yllätti Adam Highfieldin lähes 25 metristä jo 4. minuutilla. Tämän jälkeen Atlantis sai hyvän otteen pelistä, ja varsinkin Muwahid Sesay piti Suomen alakertaa muutamaan otteeseen todella tiukoilla. Ottelun tempo ei lämpimässä säässä noussut kovin korkeaksi, mutta molemmat joukkueet esittävät ajoittain taidokkaita kuvioita. Ville Lyytikäinen tarjosi runsaasti peliaikaa myös Akatemia-pelaajille, ja beibit pysyivät mainiosti maajoukkueen kyydissä.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield (46. Unisa Bangura), Adel Eid (53. Fredrik Vikström), Teemu Kankkunen (53. Tomi Nyman), Muwahid Sesay (53. Sampha Kamara, 59. Micheal Ozor), Benjamin Westö, Axel Orrström (59. Tuukka Myyrä), Risto Salmi (46. Xhevdet Gela), Daut Kuqi (53. Daniel Hiilosvuo), Ojembe Olatuga, Hassan Sesay (53. Esa Vironen), Alimamy Jalloh (46. Zakaria Kibona).


070703 - Keskiviikkona vastassa U21-maajoukkue
Ville testaa keskiviikkona myös Akatemia-beibejä. Atlantis kohtaa keskiviikkona klo 14.00 Talin nurmella Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen. Markku Kanervan valmentama U21-miehistö on aloittanut EM-karsinnat mainiosti kukistettuaan avausottelussa vieraskentällä Tanskan 0-1.

Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen ottaa keskiviikon koitokseen mukaan myös joukon Akatemia-pelaajia. - Meillä on jo lauantaina sarjapeli, joten nyt on oiva tilaisuus tarjota Akatemia-pojille mahdollisuus näyttää osaamistaan kovassa seurassa. Hyvillä esityksillä peliaikaa on varmasti tiedossa jatkossakin.


070702 - Tenkanen vaatii kovempaa asennetta Akatemia-pelaajilta
Lentävä manageri Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen kaipaa tiukempaa asennetta ja kovempaa työmoraalia Akatemia-pelaajilta. Beibien esitys PK:ta vastaan ei Tenkaselta hirveästi kiitosta saanut.

- Oon tällä kaudella tsiigannu kaks akatemian paikallismatsia. Jengis on taitavia kundeja mut ne ei skulaa joukkueelle. Klubia vastaan beibit tsemppas mut pk-matsi oli munaton esitys. Siin harva kundi pisti persettä nurmeen. Ei tollasella sneppailulla oo mitään jakoo miesten geimeissä.

Akatemian neljäs sija A-nuorten SM-karsintasarjassa saa kuitenkin kiitosta manageriltakin. - Eka kaus mestiksessä ja heti mukana kärkikahinoissa. Syksyks vaan lisää vääntöä baanalle ja enemmän järkee peliin niin saumat on vaikka mihin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)