Uutiset

UUTISET 1.-31.05.2007

070531 - Westö Tenkasen löytöjä
Tenkanen poimi Bennyn silliaamiaiselta Atlantikseen. Juuri sarja-avauksen kynnyksellä Atlantiksen pelaajarinkiin liittynyt Benjamin Westö (s. 1987) on seuran lentävän managerin Aarne Tenkasen löytöjä.

- Eksyin vappuaamuna jonkun hurriporukan silliaamiaiselle. Lokitin siin muutaman bissen ja helan gårin jälkeen tuli sit juttuu futiksesta. Tää yks junnu brassaili siin skulanneensa klubissa ja saksassa. No mä pyysin sitä Villen treeneihin näytille ja nyt se skulaa sit meillä.

Tenkasen mielestä Westö on kuitenkin pelaajana vielä uransa alkutaipaleella. - Benny on tyypillinen Klubin junnu. Hyvä tatsi ja hyvä vensteri mut tykkää ihan liikaa boltsista ja lihaksista ei tietookaan. Mut kyl siit Villen koulussa viel pelimies kehittyy.


070530 - Futiskoulu alkaa maanantaina
Ronald on jälleen mukana Atlantiksen futiskoulussa. Atlantiksen suosittu Futiskoulu alkaa jälleen ensi maanantaina Tapulin urheilupuistossa. Koulu kestää maanantaista perjantaihin, ja opetusta on päivittäin klo 10.00-12.30.

Futiskoulu on tarkoitettu ´94-´02 -syntyneille pojille ja tytöille. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan. Opettajina toimii mm. Atlantiksen edustusjoukkueen pelaajia, joten oppia on tarjolla kokeneemmillekin pelimiehille. Edelliskesinä suursuosion saavuttanut Ronald McDonald on myös jälleen mukana hauskuttamassa lapsia ja vanhempia.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Atlantiksen toimisto (puh. 041-4351165).


070529 - Prinsessat aloittivat
Atlantis FC Uusin Atlantis-joukkue Atlantis ´01-´02/Prinsessat aloitti tiistaina toimintansa vanhempainillalla. Pikkuprinsessat pääsevät tositoimiin keskiviikkona 6.6., kun joukkue pitää ensimmäiset harjoitukset klo 18.00 Siltamäen urheilupuiston nurmella. Mukaan mahtuu vielä lisää innokkaita futistyttöjä. Lisätietoja Atlantiksen toimistosta tai joukkueenjohtaja Sini Lintuselta (p. 040-8527750). Mukaan voi tulla myös suoraan harjoituksiin.

070528 - Atlantis/B jatkaa tappiotta
Valmennuskaksikko Kalle Lindholm (oik.) ja Olle Mattsson. Atlantiksen B-juniorit jatkavat vakuuttavaa menoa P17-aluesarjassa. Viikko takaperin Kallen kollit hakivat Lahdesta täyden pistepotin kukistettuaan Reippaan Mukkulan keinonurmella 1-2. Atlantis-osumat kirjattiin Antti Hakalalle ja Nicolas Hornborgille.

Lauantaina kohdattiin Siltamäessä TiPS/2. Nyt voittonumerot olivat 3-1, ja maalintekijöinä tällä kertaa Petri Borodavkin, Mikael Lahtinen ja Teemu Wallin. Joukkueella on nyt viidestä pelistä koossa neljä voittoa ja yksi tasapeli, millä ollaan tiukasti mukana taistelemassa noususta Ykköseen.


070527 - Kauden avaustappio
Sampha ampui Atlantiksen ainokaisen. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis aiheutti kotiyleisölleen pahan pettymyksen, kun punapaidat hävisivät Pallokentällä vaisun esityksen jälkeen PP-70:lle 1-3 (0-1). Tamperelaiset pelasivat kurinalaisesti ja nappasivat ansaitusti täyden pistepotin.

PP-70 sai otteluun mainion alun, kun Mika Lahtinen pääsi Pasi Karppisen harhasyötön jälkeen 12. minuutilla vetopaikkaan ja ampui Adam Highfieldin käsien kautta pallon verkkoon. Isännillä oli tämän jälkeen muutama tasoituspaikka, mutta heikko viimeistely piti tamperelaisjohdon tauolle.

Toisella jaksolla kotiyleisö odotti Atlantiksen rynnistystä. Isäntien taistelutahto oli kuitenkin kateissa, ja PP-70 pääsi uudestaan rokottamaan punapaitojen puolustusvirheistä. Ensin 62. minuutilla vapaaksi unohdettu David Le Bras ohjasi parista metristä 0-2. Hetkeä myöhemmin 71. minuutilla Mika Lahtinen nappasi Teemu Kankkuselta pallon ja sijoitti varmasti 0-3. Sampha Kamaran kavennusosuma 90. minuutilla oli isännille laiha lohtu. Loppunumerot 1-3. Kolme pistettä ja kaikki Veikkauspörssi-pisteet ansaitusti Tampereelle.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman (67. Sampha Kamara), Teemu Kankkunen, Pasi Karppinen, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Benjamin Westö, Axel Orrström, Petteri Paajanen (72. Daut Kuqi), Risto Salmi ja Alimamy Jalloh (51. Emmanuel Kwame).


070525 - Sunnuntaina vastassa PP-70
PP-70 Atlantis kohtaa sunnuntaina kotiareenallaan Pallokentällä tamperelaisjoukkue PP-70:n. Illan Veikkausliigan paikallisottelusta johtuen Bolliksen taisto alkaa jo klo 15.00.

PP-70 on aloittanut sarjan pirteästi. Joukkue toimii Tampere Unitedin farmiseurana, ja mm. TamU:n nuoret hyökkääjälupaukset Miki Sipiläinen ja Jonne Hjelm ovat hakeneet pelituntumaa PP-70:n riveistä.

Atlantiksen ryhmästä sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig. Myös tiistain PK-pelissä punaisen kortin hankkinut Hassan Sesay joutuu seuraamaan ottelua katsomosta käsin. Ville Lyytikäinen lupaa kuitenkin sunnuntaiksi kentälle voitontahtoisen Atlantis-joukkueen. - Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis, ja joukkue varmasti nauttii päästessään taas Bolliksen mainiolle nurmelle. Kotona lähdemme aina hakemaan täyttä pistepottia.


070524 - Temellä nauha hihassa
Teme kantaa kapteeninnauhaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Päävalmentaja Ville Lyytikäinen on valinnut Teemu Kankkusen edustusjoukkueen kapteeniksi kuluvalle kaudelle.

- Teme on kentällä todellinen taistelija, joka vaatii itseltään ja muilta aina sataprosenttista panosta. Hän on ollut isossa roolissa alkukauden otteluissa, kun olemme onnistuneet raapimaan pisteitä, vaikka peli ei aina kovin hyvin ole kulkenutkaan, Lyytikäinen kertoo.

Joukkueen varakapteeneiksi nimettiin Tomi Nyman ja Hassan Sesay.


070523 - Honka/A seuraava cup-vastustaja
Suomen cup Atlantis kohtaa Suomen cupin viidennellä kierroksella FC Hongan A-juniorijoukkueen. Ottelu pelataan espoolaisten kotikentällä sunnuntaina 10. kesäkuuta. Voittaja jatkaa cupissa 32 parhaan joukkoon.

070523 - Atlantis ´01 / Prisessat hakee pelaajia
Atlantis FC Uusimpana Atlantis-joukkueena aloittaa ensi viikolla toimintansa 2001- ja 2002-syntyneistä tytöistä koostuva Atlantis ´01 / Prinsessat. Joukkue pitää vanhempainillan tiistaina 29.5. klo 19.00 Atlantiksen toimistolla. Mukaan mahtuu vielä hyvin innokkaita tyttöjä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).

070523 - Emmanuel Kwame Tenkasen uusin löytö
Emmanuel Kwame Emmanuel Kwame (s. 1983) on Atlantiksen lentävän managerin Aarne Tenkasen uusin skouttaus. Ghanalaislähtöinen hyökkääjä debytoi eilen Atlantiksen paidassa Myllypurossa.

- Ville oli niin tyytyväinen Muwaihin et se lähetti mut uudestaan steissille kierrokselle. Toi Manu pisti heti silmään. Skroden näkönen kaveri jol on oikee tappajan katse. Vein sen Villen treeneihin ja eilen kundi oli jo kehissä. Ei sil mitään pumpulitatsii oo mut tiukka vääntäjä. Annetaan pojalle vähän aikaa niin hyvä tulee, Tenkanen kertoo.

Emmanuel Kwame on pelannut Ghanan U19-maajoukkueessa. Hyökkääjä muutti Suomeen keväällä ja pyrkii tätä kautta eteenpäin Euroopan kentille.


070522 - Atlantis vei Myllypuron derbyn
Tiukkaa vääntöä - Salmi & Kaijasilta. Kuva: Juhani Järvenpää. PK-35 ja Atlantis kävivät tiukan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Myllypuron nurmella. Suuria pelillisiä hienouksia ottelu ei tarjonnut, mutta armotonta vääntöä sitäkin enemmän. Vieraat käänsivät lopulta taiston väkisin edukseen ja veivät pinnat maalein 1-2 (1-0).

PK-35 sai peliin mainion alun, kun Adam Highfield torjui eteensä Vesa Kososen laukauksen, ja Petteri Kaijasilta ohjasi paluupallon verkkoon 12. minuutilla. Tämän jälkeen Atlantis hallitsi hienokseltaan peliä, mutta isännät loivat vaarallisemmat maalipaikat. Tauolle kuitenkin 1-0 lukemissa.

Voittomaali! Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla punamustien liike alkoi hiipua, ja Petteri Paajasen juostua kentälle 66. minuutilla alkoi Atlantiksen vyörytys. Ensin 71. minuutilla Paajanen keskitti oikealta, ja Muwahid Sesay tykitti ilmasta tasoituksen. Viisi minuuttia myöhemmin Risto Salmen keskitys vasemmalta tavoitti Petskun pään, ja tämä puski voimalla pallon Matthew McKennan selän taakse. Vain kaksi minuuttia myöhemmin erotuomari Mika Koskinen nosti Hassan Sesaylle toisen keltaisen kortin, ja isännät pääsivät hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Atlantis pelasi kuitenkin lopun tarkasti, eikä lisämaaleja enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman, Adel Eid (46. Benjamin Westö), Teemu Kankkunen, Pasi Karppinen, Fredrik Vikström (66. Petteri Paajanen), Muwahid Sesay (90+3. Alimamy Jalloh), Emmanuel Kwame, Axel Orrström, Risto Salmi ja Hassan Sesay (78. ua).


070521 - Tiistaina vastassa PK-35
PK-35 Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa tiistaina Myllypuroon, missä joukkue kohtaa paikallisvastustaja PK-35:n. Ottelu Myllypuron urheilupuistossa alkaa klo 18.30.

Viime kaudella Atlantis ja PK-35 tasasivat pisteet molemmissa Ykkösen kohtaamisissa. Myllypurossa pelattiin maaliton tasapeli, ja Bolliksella päädyttiin pistejakoon lukemin 1-1.


060520 - Akatemia juhli Bolliksella
Guelor tuli jälleen vahvasti vaihdosta mukaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia tarjosi upean maalikimaran Pallokentällä, kun punapaidat kukistivat A-nuorten SM-sarjassa Interin lukemin 4-1 (3-1). Jallun beibit viihtyivät mainiosti Bolliksen samettinurmella, ja turkulaisten puolustus oli useaan otteeseen helisemässä isäntien hyökkäyspelin kanssa. Tällä kertaa myös beibien puolustuspaketti pysyi suhteellisen hyvin kasassa, eikä Ossi Koskelalla ollut isompaa hätää Atlantiksen maalilla.

Akatemia iski terävästi heti alussa. Olli Isosalo ampui johtomaalin jo toisella minuutilla Inter-veskari Toni Virtasen torjuttua Tuukka Myyrän laukauksen eteensä. Lisää tuli vain neljä minuuttia myöhemmin, kun Jimbi puski Daniel Hiilosvuon kulmasta pallon verkkoon. Turkulaiset pääsivät hetkeksi peliin mukaan 17. minuutilla Petteri Alinin kavennettua pilkulta. Kymmenen minuuttia myöhemmin Tuukka Myyrä vapautti Daut Kuqin läpiajoon, ja tämä sijoitti varmasti taukolukemiksi 3-1. Lopullinen niitti nähtiin 89. minuutilla, kun todella terävästi esiintynyt vaihtomies Guelor Silutoni syötti Sampha Kamaran avopaikkaan, ja tämä viimeisteli loppulukemat 4-1.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (80. Ciro Francis), Tuukka Myyrä, Ojembe Olatuga, Sampha Kamara (89. Edgar Zindoga), Micheal Ozor (87. Guelor Silutoni), Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo (90. Arber Istrefi) ja Olli Isosalo (61. Zakaria Kibona).


060519 - Upea futisjuhla Tapulissa
Nollanollien tiukkaa vääntöä Atlantis-päivänä. Nuoremmat Atlantis-junnut (ikäluokat ´95-´01) viettivät onnistuneet futisjuhlan Tapulin urheilupuistossa. Yhteensä 13 joukkuetta kolmessa eri tasolohkossa mittelivät taitojaan hyvässä hengessä. Kun aurinko vielä lämmitti mukavasti, eivät pienet tuulenpuuskatkaan haitanneet menoa.

Turnauksen tauolla edustusjoukkueen pelaajista Zakaria Kibona ja Muwahid Sesay esittelivät taitojaan nuoremmille pelimiehille ja -naisille. Kaksikon temppuvalikoima herätti ansaittua ihailua.


070519 - Lauantaina Atlantis-päivä Tapulissa
Atlantis FC Atlantis-joukkueet täyttävät lauantaina Tapulin urheilupuiston, kun perinteistä Atlantis-päivää vietetään aurinkoisessa kevätsäässä. Nuorempien ikäluokkien Atlantis-joukkueet pelaavat toisiaan vastaan turnauksen klo 10-15. Paikalla on lisäksi buffet, varustemyynti sekä vierailevina tähtinä edustuksen ja Akatemian pelaajia. Tervetuloa mukaan futisjuhlaan!

070518 - Ville tyytyväinen viikon satoon
Ville on tyytyväinen härkäviikon tuloksiin. Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen on tyytyväinen kuluneen viikon antiin. - Härkäviikkomme (pelit sunnuntaina, tiistaina ja torstaina) toi cupin jatkopaikan, vieraspisteen ja kotivoiton. Tästä on pienen huilin kautta hyvä jatkaa tiistain seuraavaan paikallispeliin.

Kiitosta tulee myös eilispäivän Klubi 04 -pelistä. - Ensimmäisen minuutin jälkeen pelasimme hyvin, vaikka parannettavaa vielä onkin. Erityisesti keskitykset ja liike maalilla vaativat hiomista. Klubin tasoitusmaali tuli meidän pahasta virheestä, mutta onneksi joukkueesta löytyi taas niin paljon voitontahtoa, että käänsimme lopussa väkisin pelin eduksemme.


070517 - Atlantis vei Bolliksen derbyn
Ride ampui voittomaalin Bolliksen derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Klubi 04 kävivät tiukan taistelun Ykkösen sarjapisteistä Töölön Pallokentällä. Isännät käänsivät lopulta taiston väkisin edukseen ja veivät pinnat maalein 2-1. Yleisö sai pelin ohella nautiskella aurinkoisessa kevätsäästä ja Atlantiksen tyylikkäistä jäätelötytöistä.

Avausjakso tarjosi vauhdikasta peliä. Atlantis otti vähitellen komennon kentällä ja rakenteli laitojen kautta hyviä tilanteita. Klubi oli napannut Markus Halstin suoraan HJK:n liigaottelun vaihtopenkiltä puolustuksensa vahvistukseksi, mutta 25. minuutilla Halsti unohti Petteri Paajasen vapaaksi ja tämä viimeisteli Tomi Nymanin keskityksestä avausosuman. Klubi pääsi kuitenkin peliin mukaan 34. minuutilla, kun Akseli Pelvas nappasi punapaitojen harhasyötön ja tykitti paristakympistä pallon Adam Highfieldin selän taakse. Näissä lukemissa mentiin tauolle.

Toisella jaksolla ottelun tempo laski. Isäntien hyökkäyspelistä katosi paras terä, ja kuviot menivät tehottomaksi näpertelyksi. Toisaalta Klubikaan ei juuri maalipaikkoja saanut aikaiseksi. Loppua kohden punapaidat kuitenkin lisäsivät painetta, ja 79. minuutilla yritys palkittiin, kun Risto Salmi pääsi reboundista iskemään voittomaalin. Näin loppulukemat Bolliksella 2-1.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman, Adel Eid, Teemu Kankkunen (78. Sampha Kamara), Pasi Karppinen, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay (46. Benjamin Westö), Axel Orrström, Petteri Paajanen (60. Zakaria Kibona), Risto Salmi ja Hassan Sesay.


070516 - Torstaina paikallispeli Bolliksella
Klubi 04 Atlantis kohtaa torstaina Töölön Pallokentällä HJK:n farmijoukkueen Klubi 04:n. Tiukka paikallistaisto Bolliksen sametilla alkaa klo 17.00.

Atlantiksen ja Klubi 04:n kohtaamiset olivat viime kaudella erittäin tasaisia. Finskillä pisteet tasattiin maalein 1-1, mutta Klubi haki Bollikselta täyden pistepotin lukemin 0-1. Atlantiksella on näin kotiareenallaan nyt revanssin paikka.

HJK marssittaa paikallispeleihin perinteisesti mahdollisimman iskukykyisen joukkueen. Nyt pelaajataktikointia varmasti hieman häiritsee samana päivänä pelattava HJK:n liigaottelu, mutta jokunen liigavahvistus Klubin paidassa varmasti jälleen nähdään.

Atlantikselta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig. Sen sijaan Pasi Karppinen palaa pelikieltonsa kärsittyään takaisin kokoonpanoon. Lisäksi mukana on tavan mukaan joukko Akatemia-pelaajia.


070515 - Atlantis jatkaa cupissa
Mamy oli kotonaan Tikkurilan hiekalla. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis kohtasi tiistai-iltana Suomen cupin neljännellä kierroksella Tikkurilan Palloseuran. Ottelu Tikkurilan pienellä hiekkakentällä ei suuria hienouksia tarjonnut, mutta punapaitojen pelitempo oli sen verran isäntiä vauhdikkaampaa, että Atlantis raivasi helposti tiensä jatkoon maalein 0-3 (0-1). Ville Lyytikäinen antoi ottelussa monelle Akatemia-pelaajalle mahdollisuuden näyttää osaamistaan miesten pelissä, ja nämä kiittivät hyvin luottamuksesta.

Avausmaali nähtiin 43. minuutilla, kun Adel Eid ohjasi pallon verkkoon Benjamin Westön kulmapotkun jälkeen. Toisella jaksolla päärooliin nousi Zakaria Kibona. Ensin 47. minuutilla Zaka viimeisteli ensimmäisen osumansa miesten sarjoissa ampumalla irtopallon oikeaan alakulmaan. Lisää nähtiin 66. minuutilla Sampha Kamaran vapautettua Zakan vasemmalta läpiajoon. Maalitykki viimeisteli varmasti loppunumerot 0-3 ja sai samantien komennon penkille valmistautumaan torstain sarjapeliin.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Adel Eid (59. Axel Orrström), Benjamin Westö, Max Thibault, Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (68. Miikka Kärkkäinen), Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Alimamy Jalloh, Esa Vironen ja Daniel Hiilosvuo (46. Fredrik Vikström).


070514 - Nollakakkoset aloittivat
Atlantis FC Uusin Atlantis-joukkue Atlantis ´02 aloitti maanantaina toimintansa vanhempainillalla. Pikkunaperot pääsevät tositoimiin jo keskiviikkona, kun joukkue pitää klo 18.00 ensimmäiset harjoitukset Tapulin urheilupuistossa. Nollakakkosia rupeaa luotsaamaan kokenut valmentajavelho Kristian Nivala, joten naperoille on luvassa mainiota oppia. Mukaan ryhmään mahtuu vielä muutama innokas pelimiehenalku. Lisätietoja Atlantiksen toimistosta tai suoraan keskiviikon harjoituksista.

070513 - Maaliton pistejako Tammelassa
Aatu raatoi vahvasti keskikentän pohjalla. Kuva: Juhani Järvenpää. TPV ja Atlantis pelasivat maalittoman tasapelin Tammelan stadionilla sunnuntai-iltana. Tammelan muhkurainen kenttä karsi pelistä suurimmat hienoudet, mutta pisteistä taisteltiin tiukasti loppuvihellykseen saakka.

Ottelu tarjosi tarkkaa puolustuspeliä, jossa molemmat joukkueet pyrkivät minimoimaan virheet omassa päässä. Kummankin miehistön hyökkäyspeli oli epätasaisella nurmella kovin ponnetonta, eikä todellisia huippupaikkoja nähty kummallakaan maalilla. TPV:n kapteenin Janne Sallin ulosajo 89. minuutilla toi lisäpotkua Atlantiksen peliin, mutta erotuomarin päätösvihellys lopetti helsinkiläisten rynnistyksen lyhyeen.

Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen kiitteli ottelun jälkeen suojattiensa taistelutahtoa. - Pelasimme jälleen hyvällä asenteella. Tänään olisi ollut tarjolla enemmänkin kuin yksi piste, mutta emme onnistuneet rikkomaan tamperelaisten puolustusta.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid, Teemu Kankkunen, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Benjamin Westö (55. Alimamy Jalloh), Axel Orrström, Petteri Paajanen (83. Zakaria Kibona), Risto Salmi ja Hassan Sesay.


070512 - TPS koulutti Akatemiaa
Sampha ampui Akatemian lohdutusosuman. Kuva: Juhani Järvenpää. TPS oli liian vahva vastus Akatemialle A-poikien SM-sarjassa lauantaina. Turkulaiset hyödynsivät Talin hallissa pelatussa ottelussa Atlantis-junnujen puolustusvirheet ja veivät pisteet mukanaan maalein 1-3 (1-1).

TPS:n Patrick Lomski oli vasemmalla laidalla täysin pitelemätön punapaitojen alakerralle ja alusti tukun mainioita maalipaikkoja. Avausjaksolla turkulaiset hyödynsivät näistä yhden, kun Juha Lähde viimeisteli 13. minuutilla. Isäntien vastaus tuli kuitenkin 20. minuutilla, kun Zakaria Kibona pudotti Daut Kuqille ja tämä jatkoi edelleen Sampha Kamaralle, joka sijoitti pallon varmasti yläkulmaan. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson alussa. Ensin Micheal Ozor ohjasi TPS-kulman omaan verkkoon 49. minuutilla, ja kuusi minuuttia myöhemmin Lomski ampui sivuvaparin suoraan maaliin. Tämän jälkeen ote siirtyi punapaidoille, mutta kun lisäosumia ei enää nähty, pisteet matkasivat Turkuun.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (62. Guelor Silutoni), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (82. Arber Istrefi), Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen ja Daniel Hiilosvuo (76. Edgar Zindoga).


070511 - Sunnuntaina Tampereelle
TPV Atlantis kohtaa sunnuntaina Tammelan stadionilla sarjanousija TPV:n. Taistelu Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

Tamperelaiset voittivat avauskierroksella kotonaan GBK:n 2-1, mutta viime sunnuntaina TP-47 latoi Torniossa murskaluvut 5-0. Rökäletappion jälkeen TPV juoksee sunnuntaina varmasti nälkäisenä kotiareenalleen.

TPV:n riveistä puuttuu pelikiellossa oleva maalitykki Mikko Mäkelä. Atlantikselta on samasta syystä sivussa laitapakki Pasi Karppinen. Lisäksi helsinkiläisten miehistöstä ovat poissa pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig.


070510 - Muwahid Sesay uusin sopimuspelaaja
Muwahid Sesay Muwahid Sesay (s. 1984) on allekirjoittanut kauden 2008 loppuun ulottuvan sopimuksen Atlantiksen kanssa. Sierraleonelaislähtöinen pelimies viihtyy kärjessä sekä keskikentän vasemmalla laidalla.

Sesayn skoutannut Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen kertoo tuoreimmasta löydöstään. - Kun Obi loukkaantu, Ville kerto et se tarvitsee vahvistusta kärkeen. Mä en enää jaksanu ruveta pistään itteä kondikseen vaan kävin steissillä vähän tsekkaamas tarjontaa. Muwaista näki heti et sil on hyvä tatsi boltsiin. Nopeet jalatkin sil on, mikä nähtiin kun skoudet tuli häiritseen meidän treenejä. Ei muuta kun poika Villen treeneihin ja soppari handuun.

Muwahid Sesay on Sierra Leonen maajoukkuerinkiin kuuluva pelaaja. Hän on myös edustanut aikaisempaa seuraansa Ports Authoritya hyvällä menestyksellä Afrikan Confederation Cupissa.


070509 - Uusia Atlantis-joukkueita aloittaa
Atlantis FC Atlantis käynnistää toukokuussa uusia joukkueita ´01 ja ´02-syntyneille pojille ja tytöille. Pidämme seuran toimistolla joukkueiden aloituspalaverit pelaajien vanhemmille seuraavasti:
  • ma 14.05. klo 19.00 ´02-syntyneet pojat
  • ke 23.05. klo 19.00 ´01-syntyneet pojat
  • ti 29.05. klo 19.00 ´01-´02 -syntyneet tytöt

Myös moneen vanhempien ikäluokkien joukkueeseen mahtuu uusia pelaajia. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistolle (puh. 041-4351165 ja toimisto@atlantisfc.fi).


070508 - Suomen cupissa vastassa TiPS
Suomen cup Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa Suomen cupin avauspelissään tutun lähinaapurin Tikkurilan Palloseuran. Cup-taisto pelataan tiistaina 15.5. klo 18.30 Tikkurilan hiekalla.

Atlantis ja TiPS ovat viimeksi kohdanneet kaudella 2003, jolloin molemmat joukkueet pelasivat Kakkosessa. TiPS tippui kauden päätteeksi Kolmoseen, ja joukkueen maalitykki Petteri Paajanen siirtyi Atlantiksen riveihin.


070507 - Ville tyytyväinen suojattiensa taistelutahtoon
Ride taisteli sunnuntaina suurella sydämellä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen kehui Jippo-pelin jälkeen erityisesti joukkueensa asennetta ja työmoraalia.

- Avauspeleissä olemme raapineet pisteitä valtavalla taistelutahdolla. Peli on vielä kaukana siitä, mihin parhaimmillaan pystymme, mutta tässä joukkueessa on niin paljon taitoa ja nopeutta, että vähitellen sekin alkaa varmasti toimia.

- Koko joukkue on pelannut todella vahvalla asenteella. Erityisesti täytyy nostaa hattua Teemu Kankkuselle ja Risto Salmelle, jotka olivat loppuviikon flunssassa, mutta jaksoivat silti raataa sunnuntaina täydet 90 minuuttia.


070506 - Atlantis taisteli voiton kotiavauksesta
Voittomaali! Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Jippo kävivät tiukan taistelun sarjapisteistä Pallokentän mainiolla nurmella. Isännät joutuivat pelaamaan koko toisen jakson vajaalla, mutta Jippo ei onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa. Näin Atlantis vei täyden pistepotin Petteri Paajasen avausjakson osumalla 1-0 (1-0).

Jippo lähti otteluun terävästi ja sai heti alkuun kehiteltyä muutaman hyvän erikoistilanteen. Joukkueen kapteenin Mika Lähderinteen loukkaantuminen 10. minuutilla sekoitti kuitenkin vieraiden kuvioita, ja Atlantis otti vähitellen pelin haltuunsa. Tulosta saatiin 38. minuutilla, kun Benjamin Westön kulma kaartoi suoraan Petteri Paajasen päähän ja tämä puski pallon varmasti verkkoon. Asetelmat kuitenkin muuttuivat jälleen 45. minuutilla, kun erotuomari Miikka Lähdesmäki lähetti Pasi Karppisen repimisestä punaisella kortilla suihkuun.

Jippo haki toisella jaksolla tasoitusta miesylivoimalla, mutta Atlantis puolusti tarkasti, eikä maalipaikkoja nähty juuri kummassakaan päässä. Joensuulaisten paras tilanne syntyi Unisa Banguran arviointivirheestä, mutta punapaitojen alakertaa vahvalla asenteellaan johtanut Teemu Kankkunen siivosi pallon maaliviivalta. Näin Atlantikselle täysi pistepotti kotiavauksesta.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen, Pasi Karppinen (45. ua), Muwahid Sesay (90. Ojembe Olatuga), Benjamin Westö (61. Zakaria Kibona), Axel Orrström, Petteri Paajanen, Risto Salmi, Hassan Sesay ja Sampha Kamara (46. Adel Eid).


070506 - Kausikortit myynnissä portilla
Atlantiksen kausikortti 2007 Atlantiksen kausikortin voi hankkia kätevästi kotiotteluiden lipunmyyntipisteestä. Kausikortin hinta on ainoastaan 50 euroa, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Ykkösen ja Suomen cupin kotiotteluihin.

Omalla autolla Pallokentälle saapuvien kannattaa pysäköidä auto Olympiastadionin viereen Urheilumuseon eteen. Täältä pääsee portaita pitkin alas suoraan lipunmyyntipisteeseen.


070505 - Göstan musiikki soi Atlantiksen peleissä
Göstan muisto säilyy Atlantiksen peleissä. Gösta Sundqvistin musiikki on tälläkin kaudella tuttuun tapaan erityisasemassa Atlantiksen kotileissä. Atlantis-legendan upeaa tuotantoa kuullaan laajalti kauden aikana. Luvassa on sekä tunnettuja hittejä että harvinaisempia helmiä. Välistä ääneen pääsee myös Göstan oppipoika Aarne Tenkanen.

070505 - B-junnut edelleen tappioitta
Kallen kollit pelaa noususta Ykköseen. Atlantis/B on aloittanut pirteästi P17-aluesarjan. Kallen kolleilla on kahden pelin jälkeen koossa yksi voitto ja yksi tasuri. Torstaina punapaidat kävivät tiukan koitoksen Leppävaaran keinonurmalla FC Espoon kanssa, mikä lopulta päättyi tasalukemiin 2-2. Atlantiksen maalit kirjattiin Niclas Hornborgille ja Karim Touraylle.

070504 - Sunnuntaina kotiavaus Bolliksella
JIPPO Atlantis kohtaa sunnuntaina ensimmäisessä kotipelissään Jipon Joensuusta. Ottelu Pallokentän erinomaisella nurmella alkaa klo 18.30.

Viime kaudella Atlantiksen ja Jipon kohtaamiset olivat tasaisia vääntöjä, joissa pisteistä taisteltiin loppuvihellykseen asti. Joensuussa kohtaaminen päättyi tasalukemiin 1-1, mutta Bolliksella Atlantis oli vahvempi maalein 1-0.

Ville Lyytikäinen odottaa tälläkin kertaa erittäin tiukkaa koitosta. - Jippo puolustaa kurinalaisesti, mutta meidän on löydettävä lääkkeet heidän puolustuksensa murtamiseen. Toisaalta joensuulaisten vastaiskujen kanssa täytyy olla tarkkana koko ajan, sillä Sasha Anttilainen kärjessä on vaarallinen kaveri.

Atlantis saa Jippo-peliin mukaan polvivammasta toipuneen Pasi Karppisen. Pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig jatkavat vielä sairaslistalla.


070503 - Akatemialle avaustappio
Jimbi taisteli vahvasti Anjalankoskella. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis Akatemia kärsi kauden avaustappion A-poikien SM-sarjassa, kun helsinkiläiset hävisivät Anjalankoskella MyPa:lle maalein 2-1 (1-0).

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla on muutama mainio maaliapaikka, mutta ainoastaan isäntien Riku Venäläinen onnistui viimeistelyssä, kun hän 34. minuutilla sijoitti pallon Atlantiksen verkkoon. Vieraat saivat toiselle jaksolle mainion alun, kun Daniel Hiilosvuo 48. minuutilla vapautti Sampha Kamaran läpiajoon ja tämä viimeisteli varmasti tasoituksen. Isännät tulivat kuitenkin uudelleen. Einari Kurittu karkasi Atlantis-puolustukselta 57. minuutilla ja ohitti varmasti Ossi Koskelan. Hetkeä myöhemmin Ojembe Olatuga ampui pallon rangaistusalueen rajalta verkkoon, mutta avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi. Näin loppulukemat MyPa:lle 2-1.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (59. Micheal Ozor), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo (61. Olli Isosalo) ja Xhevdet Gela (ua. 90.)


070502 - Adam Highfield uusin sopimuspelaaja
Adam palaa Atlantikseen. Adam Highfield (s. 1981) palaa Atlantikseen. Kotimaassaan Uudessa-Seelannissa talvehtinut maalivahti on palannut Suomeen ja allekirjoittanut pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa.

Highfield aloittaa Atlantiksessa nyt viidennen kautensa. Hän on pelannut seurassa 56 virallista ottelua ja oli isossa roolissa mm. syksyn 2004 nousukarsintapeleissä. Adam palasi viime syksynä kasvattajaseuraansa Canterbury Unitediin, ja kauden päätteeksi hänet valittiin koko liigan parhaaksi maalivahdiksi.


070501 - Terhi Uusi-Luomalahti edustuksen fysioksi
Tepa aloitti edustuksen fysiona. Terhi Uusi-Luomalahti on aloittanut Atlantiksen edustusjoukkueen fysiona. Hän vastaa myös joukkueen palauttavien harjoitusten vetämisestä sekä toipilaiden kuntoutuksesta.

Uusi-Luomalahti on toiminut naisten maajoukkueen ja tyttöjen U21-joukkueen fysioterapeuttina. Lisäksi hänellä on menestyksekäs maajoukkueura myös pelaajana.

- Atlantikseen oli mukava tulla mukaan. Ryhmässä on erittäin hyvä henki ja työtä tehdään tosissaan, Tepa kertoo ensivaikutelmistaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)