Uutiset

UUTISET 1.-30.04.2007

070430 - Zaka debytoi Ykkösessä
Zaka debytoi sunnuntaina Ykkösessä. Kuva: Juha Tamminen. Akatemia-hyökkääjä Zakaria Kibona (s. 1990) esiintyi sunnuntaina ensimmäistä kertaa sarjapelissä edustuksen paidassa. Junnusarjojen maalitykki vaihdettiin kentälle muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

Ville Lyytikäinen lupaa Kibonalle vastuuta jatkossakin. - Zaka on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Hänellä on potentiaalia pitkälle, jos poika vaan jaksaa tehdä töitä. Tarkoituksemme on tällä kaudella ajaa Zakaa sisään miesten peleihin, ja ensi vuonna voimme jo odottaa tuloksia.

Zakaria Kibona on Atlantis ´90-joukkueen kasvatti, jolla on nyt menossa kolmas kausi Akatemia-valmennuksessa. Hänen nykyinen sopimuksensa Atlantiksen kanssa on voimassa vuoden 2009 loppuun.


070429 - Atlantis taisteli pisteen Kokkolasta
Ride raatoi keskikentällä. KPV ja Atlantis kävivät tiukan fyysisen taiston sarjapisteistä Ykkösen avauskierroksella Kokkolassa. Isännät janosivat täyttä pistepottia, mutta punapaidat pistivät rajusti kampoihin, ja lopputuloksena pistejako maalein 0-0.

Avausjakso oli KPV:n lievää hallintaa. Isännät tulivat ensimmäiset 20 minuuttia vahvalla asenteella, mutta vähän kerrassaan myös helsinkiläiset pääsivät peliin mukaan. Unisa Bangura joutui muutaman kerran osoittamaan taitonsa Atlantis-maalilla, ja näin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla ote kääntyi enemmän Atlantikselle. Punapaidassa pirteästi debytoinut Muwahid Sesay pääsi pariin otteeseen testaamaan Kokkolan maalilla pelanneen Antti Peltosen taitoja, mutta tämä ei ollut yllätettävissä. Lopussa isännät saivat jälleen painetta Atlantis-maalille, mutta Unisa Bangura poimi varmasti KPV:n yritykset. Näin Kipparihallissa pisteet jaettiin tuloksella 0-0.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid, Teemu Kankkunen, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay (90+. Zakaria Kibona), Axel Orrström, Petteri Paajanen, Risto Salmi, Hassan Sesay ja Alimamy Jalloh (46. Benjamin Westö).


070428 - Sunnuntaina sarja-avaus Kokkolassa
KPV Atlantis aloittaa Ykkösen sarjakauden sunnuntaina Kokkolassa, kun helsinkiläiset kohtaavat vieraissa KPV:n. Ottelu pelataan klo 18.30 paikallisessa Kipparihallissa.

KPV on ennakkoveikkauksissa nostettu yhdeksi suurimmista nousijasuosikeista. Kokeneen Hannu Tourun luotsaama kokkolalaismiehistö onkin asettanut kauden tavoitteekseen liigapaikan. Viime syksynä vihreäpaidat pelasivat Suomen cupin finaalissa, joten potentiaalia ryhmästä löytyy. KPV:n suurin tähti on maalitykki Dawda Bah, mutta Tourun miehistöstä löytyy myös koko joukko muita nimimiehiä.

Atlantis-luotsi Ville Lyytikäinen lähtee kuitenkin luottavaisena Kokkolan vierailulle. - Meillä on pitkä bussimatka edessä. Sen aikana ehdin opettelemaan loppujenkin pelaajien nimet, joten kyllä me vahva nippu kentälle saadaan.

Atlantikselta ovat sunnuntaina varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Obi Metzger ja Jani Modig. Pasi Karppisen pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla.


070427 - Fredrik Vikström uusin sopimuspelaaja
Freda vaihtaa punapaitaan. Fredrik Vikström (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2007 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Vikström siirtyy punapaitoihin paikalliskilpailija HJK:n organisaatiosta.

Päävalmentaja Ville Lyytikäinen on erittäin tyytyväinen Vikströmin sopimukseen.- Freda on taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla sekä puolustavassa että hyökkäävässä roolissa. Ensisijaisesti olemme kaavailleet hänestä laitapakkia, mutta monipuolisuus tarjoaa vaihtoehtoja muuallekin.


070426 - Ykkösen avaustilaisuus Tampereella
Ykkösen päävalmentajat ja mestaruuspokaali Ykkönen seurat kokoontuivat torstaina Tampereelle kauden avaustilaisuuteen. Paikalla oli myös sankka joukko tiedotusvälineiden edustajia kuulemassa joukkueiden tuoreimmat kuulumiset sekä odotukset tulevasta kaudesta. Ennakkoveikkailuissa nostettiin vahvimmin kärkikahinoihin nelikkoa KuPS, KPV, RoPS ja TP-47, mutta yleisesti odotettiin erittäin tasaista ja mielenkiintoista sarjaa.

Ykkösen ensimmäinen kierros pelataan tulevana viikonloppuna. Atlantiksen kausi alkaa sunnuntai-ilta Kokkolassa, kun punapaidat kohtaavat Kipparihallissa KPV:n.


070425 - Ykköselle omat sivut
Ykkönen Palloliitto on avannut Ykköselle omat internet-sivut osoitteeseen www.miestenykkonen.fi. Täältä löytyy keskitetysti mm. kaikkien Ykkösen seurojen tuoreimmat uutiset, otteluennakot ja otteluraportit sekä joukkue-esittelyt.

070425 - Kankkunen uusin sopimuspelaaja
Teme jatkaa punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Teemu Kankkunen (s. 1980) on Atlantiksen uusin sopimuspelaaja. Toppari allekirjoitti seuran kanssa kauden 2007 loppuun ulottuvan sopimuksen.

- Teme on asennepelaaja, joka tuo jengiin tarvittavaa pääpelivoimaa. Viime kaudella Teme loukkaantui syyskuun alun Viikkarit-matsissa ja sen jälkeen oltiinkin loppusyksy kusessa erikoistilanteissa, kertoo Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen.


070424 - Obi operoitiin maanantaina
Obin reisi operoitiin maanantaina. Atlantis-hyökkääjä Obi Metzgerin oikea reisi operoitiin maanantaina. Maalitykin reisilihas oli poikki, eikä vamma olisi parantunut kunnolla ilman leikkausta.

Obi kulkee seuraavat kolme viikkoa kainalosauvoilla, minkä jälkeen alkaa raskas kuntoutusvaihe. Takaisin harjoitusvahvuuteen hyökkääjää odotellaan 2-3 kuukauden kuluttua.


070424 - Atlantis ´97 - kolme turnausta, kolme voittoa
Atlantis ´97 ja Valkeakosken pokaali Atlantis ´97 on kevään turnauksissa ollut hurjassa iskussa. Joukkue on osallistunut kolmeen turnaukseen ja napannut kaikissa kolmessa ykkössijan. Viime viikonloppuna vuorossa oli kaksipäiväinen VaNL-kevätturnaus Valkeakoskella, josta Simo Kavasen suojatit toivat kultamitalit ja voittopokaalin Helsinkiin.

070423 - Ville Lyytikäinen uusi Atlantis-luotsi
Ville Lyytikäinen Ville Lyytikäinen on Atlantiksen uusi päävalmentaja. Lyytikäinen on solminut seuran kanssa kauden 2007 loppuun ulottuvan valmentajasopimuksen.

Lyytikäinen on innokas tarttumaan uuteen haasteeseen. - Atlantis on joukkue, jossa on nuoruutta, intoa ja valtavasti taitoa. Edustusjoukkueen yhteydessä toimiva Akatemia johtaa parhaillaan A-nuorten SM-sarjaa. Toisaalta mukana on muutama kokenut pelimies, jotka ovat erinomaisia esimerkkejä nuoremmille. Tällaisen joukkueen valmentaminen on minulle fantastinen haaste.

- Vaikka olen valmentanut pitkään, Atlantis on hieman erilainen kuin mikään aikaisempi seurani. Mukana on paljon nuoria, lahjakkaita ja motivoituneita pelaajia, jotka ovat muuttaneet Suomeen erilaisista jalkapallokulttuureista. On erittäin mielenkiintoista päästä työskentelemään tällaisen joukkueen kanssa ja auttamaan näitä pelaajia eteenpäin urallaan.

- Olin ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa harjoitusottelussa sunnuntaina. Vaikka niukka tappio tuli, minulle jäi hyvä tunne tulevasta projektista. Odotan innolla tulevia harjoituksia, otteluita ja tapahtumia.

Myös seurassa ollaan erittäin tyytyväisiä päävalmentajavalintaan. - Ville on tottunut työskentelemään nuorten pelaajien kanssa. Halusimme valmentajan, joka pystyy kehittämään nuoria kavereitamme ja joka on valmis antamaan heille vastuuta. Ville on varmasti myös nälkäinen valmentaja, jolla riittää virtaa ja kunnianhimoa tähän projektiin. Hänellä on lisäksi arvokkaita kontakteja moniin eurooppalaisseuroihin, joita voimme hyödyntää eri tavoin, kertoo Atlantiksen manageri Markku Ritala.


070422 - PK-35 vahvempi kenraaliharjoituksessa
Tomi palasi sairastuvalta kokoonpanoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi sunnuntaina kauden viimeisessä harjoituspelissä tutun paikallisvastustajan PK-35:n. Joukkueet kävivät Talin hallissa tiukan fyysisen väännön, joka ratkesi pihlajamäkeläisten maalitykin Petteri Kaijasillan osumalla raitapaidoille lukemin 1-0 (1-0).

Avausjaksolla Atlantis hallitsi pelitapahtumia, mutta PK:n tarkka puolustuspeli vei parhaan tehon punasinisten hyökkäyksistä. PK sen sijaan käytti oman tilanteensa, kun vapaaksi unohdettu Petteri Kaijasilta tykitti pallon verkkoon 44. minuutilla. Toisella jaksolla molemmat joukkueet vaihtoivat lähes koko kentälliset. Kummallakin oli vielä jokunen puolikas maalipaikka, mutta enempää osumia Talissa ei enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman (72. Miikka Kärkkäinen), Adel Eid (60. ua.), Teemu Kankkunen (72. Esa Vironen), Fredrik Vikström (62. Ojembe Olatuga), Muwahid Sesay, Benjamin Westö (46. Sampha Kamara), Axel Orrström (62. Xhevdet Gela), Risto Salmi (68. Alan Arruda), Hassan Sesay (72. Max Thibault) ja Alimamy Jalloh (46. Zakaria Kibona).


070422 - Leijonat ja Tiikerit lyömättömiä Helsinki Openissa
Atlantis ´00/Tiikerit Atlantiksen naperojoukkueet ´00/Leijonat ja ´00/Tiikerit olivat hurjassa iskussa viikonlopun Helsinki Open -turnauksessa Pihlajamäessä. Molemmat ryhmät pelasivat viisi ottelua, ja tuloksena oli yhteensä kymmenen voittoa punapaidoille. Maalinteon lomassa Atlantis-naperot ehtivät harjoitella kansainvälisiltä kentiltä omaksuttuja tuuletuksia.

070421 - Akatemia jatkoi voitokkaasti
Tuukka ampui voittomaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia otti toisen voittonsa A-nuorten SM-sarjassa, kun helsinkiläiset kukistivat lauantaina Mukkulan tekonurmella isäntäjoukkue Kuusysin maalein 1-2 (1-1).

Avausjaksolla Atlantis pelasi vastatuuleen, eivätkä punapaidat tahtoneet saada peliään millään kulkemaan. Isäntien erikoistilanteet olivat alati vaarallisia, ja 16. minuutilla Markus Reini puski kulmasta Kuusysin johto-osuman. Punapaidat nousivat kuitenkin tasoihin 32. minuutilla, kun Zakaria Kibona vapautti Sampha Kamaran ja tämä ajoi oikealta läpi iskien pallon pienestä kulmasta verkkoon.

Toisella jaksolla Atlantis hallitsi myötätuuleen pelitapahtumia. Punapaidoilla oli useita maalipaikkoja, mutta ainoastaan Tuukka Myyrä onnistui viimeistelyssä, kun tämä 64. minuutilla pääsi kulman jälkitilanteessa ampumaan vastapalloon voittomaalin. Näin täysi pistepotti helsinkiläisille.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Micheal Ozor (70. Daut Kuqi), Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Olli Isosalo ja Xhevdet Gela.


070420 - Bollis vihertää jo
Bollis on jo pelikunnossa. Töölön Pallokentän samettinurmi vihertää jo lupaavasti, vaikka Atlantiksen kotiavaukseen on vielä kaksi viikkoa aikaa. Liikuntapaikkahoitaja Juha Suhonen uskoo, ettei koko maasta löydy tällä hetkellä paremmassa kunnossa olevaa luonnonnurmea. Jusu lupaakin Bolliksen tarjoavan erinomaiset puitteet, kun Atlantis kohtaa toukokuun 6. päivä kotiareenallaan Jipon.

070419 - Sampha Kamara uusi Akatemia-pelaaja
Sampha allekirjoitti Akatemia-sopimuksen. Sampha Kamara (s. 1988) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa Akatemia-sopimuksen. Keskikentän vasemmalla laidalla ja kärjessä viihtyvä taituri tuo Akatemian hyökkäyspeliin rutkasti lisää tehoja. Kamara kuului vuonna 2003 Suomeen jääneeseen Sierra Leonen nuorisomaajoukkueeseen.

- Sampha on osoittanut olevansa Akatemialle kova vahvistus. Häntä tullaan varmasti näkemään paljon myös edustuksen mukana. Sampha asui talven Joensuussa ja harjoitteli Jipon mukana. Jippo tarjosi hänelle sopimustakin edustusjoukkueeseen, mutta poika halusi muuttaa Helsinkiin, Akatemia-rehtori Juho Rantala kertoo.


070418 - Akatemia tippui rankkareilla cupista
Miku debytoi pirteästi Akatemian paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi tiistaina Suomen cupin toisella kierroksella Käpylän Pallon A-juniorit. Ottelu oli vanhaan tapaan tiukkaa taistoa, jossa ratkaisu nähtiin vasta rangaistuspotkukilpailussa. KäPa oli pilkkukisassa taitavampi ampuen pallon neljästi Henri Mattssonin selän taakse, kun punapaidoista onnistuivat ainoastaan Esa Vironen, Xhevdet Gela ja Max Thibault. Näin KäPa/A jatkaa kolmannelle kierrokselle maalein 4-3.

Juho Rantala antoi pelissä näyttöpaikan muutamalle uudelle tulokkaalle. B-junnuista nostettu kaksikko Mikael Lahtinen - Henri Mattsson esiintyi todella pirteästi ja sai ottelun jälkeen Jallulla erityiskiitokset. Myös punapaidassa debytoinut Max Thibault pelasi varmasti puolustuksen keskustassa.

Akatemian kokoonpano: Henri Mattsson, Guelor Silutoni, Miikka Kärkkäinen (58. Xhevdet Gela), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Olli Isosalo (53. Tuukka Myyrä), Arber Istrefi, Edgar Zindoga, Max Thibault, Mikael Lahtinen (71. Zakaria Kibona) ja Jonathan Bordier.


070418 - Atlantis/B voitokas Espoon turnauksessa
Kallen kollit on iskussa. Atlantiksen B-juniorit hakivat viikonloppuna kultamitalit Espoossa pelatusta kahdeksan joukkueen turnauksesta. Kalle Lindholmin suojatit raatoivat kahdessa päivässä kuusi peliä, joista tuloksena viisi voittoa ja yksi tasuri. Joukkueen tsempparipalkinnon vei Santtu Lehtinen.

Atlantis/B pelaa B-nuorten aluesarjassa hakien loppukaudeksi paikkaa I divisioonaan. Sarja-avaus on tiistaina 24. huhtikuuta, jolloin Kallen kollit kohtaavat EPS/B2:n. Joukkue tekee myös tiivistä yhteistyötä Atlantis Akatemian kanssa. Muutama poika harjoittelee säännöllisesti Akatemian mukana, ja he ovat kokoonpanossa myös Akatemian keskiviikkoisessa Suomen cup -pelissä. Vastaavasti Akatemian nuorempaa osastoa tullaan kauden aikana näkemään B:n peleissä.


070417 - Kaukomaan sopimus purettu
Tony hakee uusia haasteita. Kuva: Juha Tamminen. Tony Kaukomaa ja Atlantis ovat purkaneet yhteisymmärryksessä keskinäisen pelaajasopimuksen. Maalivahtilupaus on menossa heinäkuussa armeijaan, eikä näin pysty tällä kaudella panostamaan jalkapalloon täysipainoisesti. Vuodenvaihteessa toteutetun ikärajamuutoksen vuoksi myöskään Akatemiassa ei peliminuutteja olisi enää ollut tarjolla. Näin Tony etsii uusia haasteita nyt muualta.

060417 - Atlantis ´99 järjestää turnauksen
Atlantis FC Atlantis ´99 järjestää 1999-syntyneiden poikien Sisu-turnauksen sunnuntaina 6. toukokuuta Pukinmäen kentällä. Mukaan on tulossa 10 joukkuetta, minkä lisäksi isännät osallistuvat kahdella miehistöllä. Tervetuloa seuraamaan pikkujunnujen taidonnäytteitä!

070416 - Burklon sopimus purettu
Jon hakee uusia haasteita. Jon Burklo ja Atlantis ovat purkaneet yhteisymmärryksessä keskinäisen pelaajasopimuksen. Amerikkalaispuolustaja saapui Suomeen tammikuussa ja ehti olla Atlantiksen mukana kolmisen kuukautta. Burklo etsii nyt uusia haasteita muualta.

070415 - Pihamaan sopimus purettu
Pasi hakee muualta uusia haasteita. Pasi Pihamaa ja Atlantis ovat purkaneet yhteisymmärryksessä kauden 2007 loppuun ulottuneen valmentajasopimuksen. Pihamaa etsii nyt muualta uusia haasteita. Atlantis toivottaa Pasille menestystä uusissa tehtävissä ja kiittää lämpimästi vuosien varrella seuran hyväksi tehdystä upeasta työstä.

Pasi Pihamaa haluaa myös kiittää Atlantista menneistä vuosista ja siitä mahdollisuudesta, jonka seura hänelle on tarjonnut. Pasi kiittää myös kaikkia pelaajia, kannattajia ja muita seuran jäseniä hyvästä yhteistyöstä.

Atlantis julkistaa uuden päävalmentajan nimen alkavalla viikolla.


070414 - Akatemia aloitti voitolla SM-sarjan
Zaka ampui beibien avausmaalin. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina seuran historian ensimmäisessä A-poikien SM-sarjaottelussa KooTeePeen. Jallun beibit esittivät juhlan kunniaksi kauden parastaan ja nappasivat pirteällä esityksellä täydet kolme pistettä maalein 2-1 (1-1).

Atlantis-junnut ottivat hienokseltaan komennon alusta alkaen, mutta vieraiden erikoistilanteet olivat alati vaarallisia. Kerran ne tuottivat myös tulosta, kun punapaitojen vartiointi petti ja kotkalaisten maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukki pääsi ohjaamaan pallon verkkoon. Vähän kerrassaan ote siirtyi enemmän Atlantikselle, ja 40. minuutilla Zakaria Kibona tykitti paristakympistä tasoitusosuman. Toisella jaksolla punapaidat jatkoivat painostustaan, ja 75. minuutilla Sampha Kamara ampui voittomaalin rangaistusalueen kulmalta. Kotka haki vielä raivoisasti tasoitusta, mutta beibien taistelu kesti loppuun saakka. Näin Atlantikselle sarja-avauksesta täysi pistepotti.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Daut Kuqi, Tuukka Myyrä (87. Arber Istrefi), Zakaria Kibona (85. Edgar Zindoga), Sampha Kamara, Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Olli Isosalo ja Xhevdet Gela.


070413 - Antin sopimus purettu
Antti hakee uusia haasteita. Antti Peltonen ja Atlantis ovat purkaneet yhteisymmärryksessä keskinäisen pelaajasopimuksen. Maalivahti etsii nyt uusia haasteita muualta. Atlantis toivottaa Antille kaikkea hyvää ja menestystä urallaan.

Peltosen lähdön jälkeen Atlantiksen maalivahteina jatkavat Unisa Bangura ja Tony Kaukomaa. Kaksikkoa täydentää Akatemia-veskari Ossi Koskela.


060412 - Edustuksen talous tiukoilla
Edustuksella on euroista pulaa. Atlantiksen edustusmiehistön taloustilanne on ollut koko alkuvuoden kireä. Kevään aikana myös pelaaja- ja valmentajapalkkioita on jäänyt rästiin, mikä on aiheuttanut huolta joukkueen keskuudessa.

- Seuralla on erääntynyttä velkaa noin 30.000 euroa. Summa ei ole ylivoimainen, mutta pienillä resursseilla toimittaessa senkin hoitaminen on kova haaste. Tarkoitus on kuitenkin ensi viikon aikana saada taloustilanne sellaiseen kuntoon, että pääsemme rauhassa valmistautumaan alkavaan kauteen, edustusjoukkueen taustaryhmään kuuluva Panu Hämäri kertoo.


070412 - Paffa myös sairaslistalle
Paffa huilaa muutaman viikon. Kuva: Juhani Järvenpää. Pasi Karppisen viime viikolla loukkaantununeesta polvesta löytyi alustavissa tutkimuksissa kierukkavamma. Mikäli huominen magneettikuvaus vahvistaa diagnoosin, polvi operoidaan ja laitapuolustaja on sivussa pari viikkoa.

070410 - Jani pitkään sivussa
Janilla on edessä pitkä huili. Kuva: Juhani Järvenpää. Jani Modigin nilkkavamma osoittautui tutkimuksissa niin pahaksi, että keskikenttätaituri operoitiin viime keskiviikkona. Janilla on edessä 2-3 kuukauden kuntoutusjakso. Takaisin pelikentille miestä odotellaan vasta juhannuksen jälkeen.

070409 - Akatemia jatkoon cupissa
Zaka osui kahdesti PPV:n verkkoon. Kuva: Juha Tamminen. Atlantis Akatemia kohtasi maanantaina Pallokentän keinonurmella Suomen cupin cupin avauskierroksella kolmosessa pelaavan PPV:n. Jallun beibit näyttivät hoitavan jatkopaikan varmasti, mutta toisen jakson kahdella typerällä ulosajolla Akatemia teki pelin itselleen kovin vaikeaksi. Loppunumerot kuitenkin punapaidoille 4-3 (3-1). Näin Akatemia jatkaa cupin 2. kierrokselle, missä vastaan asettuu KäPa:n A-juniorit. Beibeistä maalinteossa onnistuivat tällä kertaa Zakaria Kibona kahdesti (1. ja 33.) sekä Daut Kuqi (22.) ja Olli Isosalo (56.) kertaalleen.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Daut Kuqi, Zakaria Kibona (58. Edgar Zindogu), Ojembe Olatuga (62. ua), Sampha Kamara, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Ciro Francis (82. ua), Arber Istrefi (46. Olli Isosalo), Xhevdet Gela.


070408 - Atlantis ´93 kovassa seurassa Valkeakoskella
Atlantis ´93 haki oppia Valkeakoskelta Atlantis ´93 osallistui Valkeakoskella Hakan järjestämään ´92-´93-syntyneiden poikien Botnia Shipping -turnaukseen. Atlantis-junnut kukistivat avauspelissä tiukan väännön jälkeen KuPS ´93:n maalein 2-1. Lasse Anttonen viimeisteli molemmat helsinkiläisosumat. Seuraavassa koitoksessa Hakan ´92-´93 ryhmä oli liian vahva ja vei finaalipaikan lukemin 4-0. Pronssiottelussa punapaidat kohtasivat Jazzin ´92-joukkueen, joka vei mitalit Poriin 4-1 voitolla.

Valmentaja Juha Ikäheimo oli kuitenkin tyytyväinen suojattiensa esityksiin kovassa seurassa. Esityiskiitokset Juhalta sai joukkueen Fair Play -tsemppariksi valittu Jimmy Laamanen sekä kolme maalia iskenyt Lasse Anttonen.


070407 - Atlantis ´95 pronssille Espoon hallisarjassa
Atlantis ´95 Espoon hallisarjassa Atlantis ´95 kohtasi pitkäperjantaina Espoon hallisarjan välierissä HJK-Malmin. Punapaidat karkasivat heti alussa 1-0 johtoon, mutta sinivalkoiset käänsivät lopulta väkisin pelin edukseen maalein 1-3. Pronssiottelussa vastaan asettui Espoon Pallo. Atlantis-junnut latoivat taululle tylyt 6-0 numerot ja nappasivat kotiin hallisarjan pronssimitalit.

070406 - BSC-valmentaja ei kiitellyt omiaan
Jimbi ja Jon painimassa Dalibor Karnayn kanssa. Bonner SC:n valmentaja Asif Saric ei juuri kiitellyt omiensa esitystä torstain Atlantis-pelissä. Saric tarjosi ottelussa tilaisuuden myös sarjapeleissä vähemmän minuutteja saaneille pelimiehilleen, mutta nämä eivät onnistuneet hyödyntämään mahdollisuuttaan.

- Yksikään vaihtopelaajista ei tässä ottelussa esiintynyt edukseen. Tällainen esitys tekee tietysti minulle valmentajana helpoksi valita jatkossa avauskokoonpanomme, Saric tilitti paikallisen Bonner Rundschaun haastattelussa.

BSC rakentaa parhaillaan kiivaasti ensi kauden miehistöään. - Tarkoituksemme on pitää nykyinen runko kasassa ja hankkia siihen tarvittavat vahvistukset. Silloin myös osa nykyisistä pelaajista saa lähteä, sillä ensi vuonna on tarkoitus hakea nousua Regional-liigaan, bonnilaisluotsi kertoi.


070405 - Atlantis haki voiton Bonnista
Paffa osui Bonnin verkkoon. Atlantis haki riemukkaan voiton Saksasta, kun punapaidat kukistivat Oberligassa pelaavan Bonner SC:n torstai-iltana maalein 1-2 (1-0). Ottelu pelattiin Sportpark Nord -stadionin mainiolla nurmella.

Atlantis otti pelin hienokseltaan hallintaan heti alusta lähtien, mutta todellisia huippupaikkoja helsinkiläiset eivät avausjaksolla saaneet aikaiseksi. BSC haki pystypalloilla nopeaa kärkipariaan Feras Abid - Murat Bakir, mutta isännät juoksivat paitsioon kerta toisensa jälleen. Karran Bakir kuitenkin onnistui livahtamaan läpiajoon punapaitojen alakerran haparoidessa, ja hän sijoitti pallon varmasti ohi Unisa Banguran. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle isäntien päävalmentaja Asif Saric vaihtoi ryhmitystä. Joukkueen unkarilainen ykköstykki Dalibor Karnay tuli yksinäiseksi kärjeksi, ja Fefe sai komennuksen penkille. Avausjakson oikeana linkkinä raatanut Matias Juvonen siirtyi samalla laitapuolustajaksi. Joukkueen kolmas suomalaispelaaja Joni Korhonen pelasi molemmissa ryhmityksissä keskikentän keskellä.

Hassan ampui voittomaalin.

Atlantis onnistui tasoituksessa 51. minuutilla, kun Jon Burklon vapari tavoitti Risto Salmen, joka liippasi pallon edelleen Pasi Karppiselle. Paffa ohjasi pallon varmasti sisäsyrjällä Fabian Menningenin selän taakse. Molemmat joukkueet antoivat toisella jaksolla näyttöpaikkoja nuoremmille pelaajilleen. Bonnilaisista kentällä nähtiin mm. seuran A-junioreissa pelaavat Max Thibault ja Jussi Väyrynen. Pasi Pihamaa taas juoksutti viheriölle Akatemian kolmikon Esa Vironen, Xhevdet Gela ja Zakaria Kibona. Atlantis-junnut toivat lisää virtaa punapaitojen karvauspeliin, ja 85. minuutilla tämä toi tulosta. Zakan karvaus pakotti isännät harhasyöttöön, josta Lauri Hakanen pääsi tavoittelemaan vahvan ottelun pelannutta Hassan Sesayta. Bonnilaisten alakerran haparoidessa Hassan nappasi pallon ja ohitti kylmästi Menningenin. Näin loppunumerot helsinkiläisille 1-2.

Tiukan ottelun jälkeen joukkueet kokoontuivat yhteisillalliselle paikalliseen Zur Tränke -ravintolaan. Helsinkiläiset lähtivät paluumatkalle Suomeen aikaisin perjantaiaamuna, missä odottaa muutaman päivän pääsiäisvapaa. Takaisin yhteisharjoituksiin Atlantis palaa ensi tiistaina.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Adel Eid (64. Xhevdet Gela), Miika Jokiperä, Pasi Karppinen (68. Zakaria Kibona), Jon Burklo, Axel Orrström, Petteri Paajanen (41. Teemu Kankkunen), Risto Salmi (59. Esa Vironen), Ojembe Olatuga, Hassan Sesay ja Sampha Kamara (53. Lauri Hakanen).


060403 - Keskiviikkona Saksaan
Bonner SC Atlantis matkustaa keskiviikkona pelimatkalle Saksaan. Punapaidat kohtaavat torstai-iltana harjoitusottelussa yhteistyöseura Bonner SC:n. Feras Abidin ja Matias Juvosen vahvistama bonnilaisjoukkue on kevätkierroksella ollut vahvassa vireessä. Sunnuntaina BSC voitti kotiareenallaan Solingenin murskaavasti 6-1, joten kovaa kyytiä helsinkiläisille on luvassa.

Atlantis lähtee matkaan hiukan siipirikkona, sillä toipilaat Juha Jussila, Jani Modig, Tomi Nyman ja Antti Peltonen jäävät kotimaahan parantelemaan vammojaan. Juhaa ja Tomia odotetaan takaisin harjoitusvahvuuteen pian pääsiäisen jälkeen. Janilla sen sijaan kuntoutusjaksoa on edessä vielä kohtuullisen pitkään. Antin olkapäävammasta saadaan tarkempaa selkoa vasta magneettikuvauksen jälkeen.


070402 - Atlantis ´95 haki pronssia Hämeenlinnasta
Atlantis ´95 Hämeenlinnassa Atlantis ´95 osallistui viikonloppuna HJS:n turnaukseen Pullerin hallissa Hämeenlinnassa. Alkulohkossa helsinkiläiset tekivät selvää jälkeä ja nappasivat ykköspaikan. Punapaidat olivat kuitenkin liikkeellä vain yhdellä vaihtopelaajalla, ja välierissä askel alkoi jo hiukan painaa. VJS veikin lopulta finaalipaikan maalein 2-5. Pronssipelissä tuttu paikallisvastustaja KäPa jäi Atlantis-junnujen jyrän alle lukemin 4-0, ja näin pojille pronssimitalit tuliaisiksi Hämeenlinnan vierailulta.

070401 - Akatemia vei piirimestaruuden
Zaka keräsi tehot 2+1. Atlantis Akatemia kohtasi Helsingin piirin valioluokan finaalissa KäPa:n A-juniorit. Jallun beibit tehtailivat lopulta selkeät 4-0 (2-0) voittolukemat ja nappasivat näin piirimestaruuden. Akatemiasta maalinteossa onnistuivat tällä kertaa Zakaria Kibona (19. rp ja 81.), Sampha Kamara (24.) sekä Xhevdet Gela (79.).

Akatemian paidassa debytoinut Sampha Kamara sai heti kiitosta rehtori Juho Rantalalta. - Sampha on tähän ryhmään tervetullut vahvistus. Hän tuo joukkueeseen rutkasti taitoa ja kovuutta. Samalla hän omalla panoksellaan auttaa myös muita pelaajia nostamaan tasoaan.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Daut Kuqi (60. Arber Istrefi), Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga, Sampha Kamara (82. Olli Isosalo), Miikka Kärkkäinen (70. Edgar Zindogu), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Olli Isosalo (35. Tuukka Myyrä), Ciro Francis, Xhevdet Gela.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)