Uutiset

UUTISET 1.-28.02.2007

070228 - Seve sitkein beep-testissä
Xhevdet Gela Atlantiksen edustusmiehistöllä ja Akatemialla oli keskiviikkona ohjelmassa futaajien rakastama beep-testi. Kovimmat lukemat kellotti Akatemian keskikentän työmyyrä Xhevdet Gela, joka rutisti peräti 40 sekunnin eron parhaimpiin edustuspelaajiin. Näistä pisimmälle sinnittelivät Tomi Nyman ja Antti Peltonen. Beep-testin perinteinen ykkösnimi, Malmin ihmisveturi Juha Jussila tyytyi reisivammaisena vielä sivustakatsojan rooliin.

070226 - Unisa Bangura uusi sopimuspelaaja
Unisa Bangura Unisa Bangura (s. 1987) on allekirjoittanut kauden 2007 loppuun ulottuvan sopimuksen Atlantiksen kanssa. Viime kaudella sierraleonelaislähtöinen maalivahti vartioi HJK:n farmijoukkueen Klubi 04:n maalia.

Atlantiksen maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö toivottaa uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi kovaan kouluunsa. - Unisa on erittäin mielenkiintoinen maalivahtilupaus. Hän on paljon Patrick Bantamoin tyylinen kaveri, jonka uraa loukkaantumiset ovat hieman hidastaneet. Jos poika nyt säilyy terveenä ja jaksaa tehdä töitä, hänellä on kaikki eväät nousta Bantamoin tasolle joku päivä.


070225 - Marja Vuento Atlantiksen tukijoukkoihin
Marja Vuento Rikosylikonstaapeli, kansanedustajaehdokas Marja Vuento on liittynyt mukaan Atlantiksen tukijoukkoihin. Vuento on työssään tutustunut yhteiskunnan moniin ongelmiin ja haluaa antaa tukensa Atlantiksen harjoittamalle mittavalle nuorisotyölle sekä myös seuran arvokkaalle panokselle maahanmuuttajien integroimisessa suomalaisyhteiskuntaan. Marjan ajatuksiin ja aikaansaannoksiin voit tutustua lähemmin hänen kotisivuillaan www.marjavuento.fi.

070225 - Lomat on pidetty
Paffa on jälleen mukana joukkueharjoituksissa. Atlantiksen edustusmiehistö ja Akatemia palaavat maanantaina talvilomalta takaisin yhteisharjoituksiin. Joukkueilla on edessä seuraava viiden viikon tiukka harjoitusjakso, minkä aikana luodaan valmiuksia tulevan kauden koitoksiin.

Pasi Pihamaan miehistö saa loman päätteeksi sairastuvalta takaisin joukon pelimiehiä, minkä lisäksi ryhmään liittyy lähipäivinä myös muutama uusi yrittäjä. Maaliskuun puoliväliin mennessä ensi kauden joukkueen pitäisi olla kasassa.

Juho Rantalan luotsaama Akatemia odottaa myös muutamaa vahvistusta vielä ennen 14. huhtikuuta alkavaa A-poikien SM-sarjaa. Kiikarissa on pari pelimiehenalkua, jotka tulisivat kärkkymään peliaikaa myös edustuksen riveissä.


070221 - Jani ja Ride mukana futsalin EM-karsinnoissa
Ride on mukana Hollannissa futsalin EM-karsinnoissa. Atlantiksen keskikenttätaiturit Jani Modig ja Risto Salmi taistelevat tällä viikolla maajoukkuepaidassa Hollannissa pelattavissa futsalin EM-jatkokarsinnoissa. Suomen kanssa paikasta syksyn EM-kisoihin kisaavat isäntämaa Hollanti, Serbia ja Azerbaidzhan. Karsintapelit päättyvät sunnuntaina, ja maanantaina kaksikko on jo mukana, kun Atlantiksen edustusmiehistö palaa viikon lomalta takaisin yhteisharjoituksiin.

070219 - Panu Hämäri vetämään Atlantis Palveluita
Panu Hämäri Kokenut yrityskouluttaja Panu Hämäri on aloittanut Atlantis Palvelut Oy:n toimitusjohtajana. Atlantis Palvelut on Atlantis FC:n omistama osakeyhtiö, jonka tarkoituksena on hankkia varoja seuran toiminnan rahoittamiseksi.

- Tavoitteena on, että jo tällä kaudella merkittävä osa edustusjoukkueen budjetista kerätään Atlantis Palveluiden kautta. Meidän käytettävissä on iso joukko eri alojen vankkoja ammattilaisia, joiden osaamista tarjoamme yrityksille taatusti kilpailukyisin hinnoin, Hämäri kertoo.

Atlantis Palveluiden tuotevalikoima käsittää mm. liikkeenjohdon ja henkilöstön koulutuspalvelut, erilaiset ITC-palvelut, mainosalan palvelut, Aarne Tenkasen isännöimät viihdepalvelut sekä monipuolisen vuokratyövoiman tarjonnan. Lisätietoja yhtiön tarjoamista palveluista antaa toimitusjohtaja Panu Hämäri (email: panu.hamari@atlantisfc.fi ja puh: 040-4513340).


070218 - Aatusta joukkueen kapteeni
Kapteeni työssään. Kuva: Juha Tamminen. Atlantiksen edustusmiehistö päätti lauantaina vuoden ensimmäisen harjoitusjakson yhteiseen saunailtaan. Epävirallisemman ohjelman lisäksi joukkue valitsi samalla keskuudestaan kapteenit tulevalle kaudelle. Kapteenin nauhaa kantaa jatkossa Adel Eid, ja varakapteeneina toimivat Tomi Nyman ja Miika Jokiperä.

Eid otti kunniatehtävän nöyrästi vastaan. - Tauriaisen Kimmon saappaat ovat isot kenenkään yksin täyttää. Tarvitsen siinä Tomin ja Miikan ja myös koko joukkueen apua. Yhdessä voimme siinä onnistua.

Aatu paalutti samalla myös tavoitteen tulevalle kaudelle. - Minun tavoitteena on juhlia syksyllä nousua liigaan, ja uskon että voimme tämän tavoitteen saavuttaa.


070217 - KäPa antoi oppitunnin Akatemialle
Jimbi piti beibien alakertaa kasassa. Kuva: Juha Tamminen. KäPa tarjosi Atlantis Akatemialle arvokasta oppia, kun joukkueet kohtasivat lauantaina Talin hallissa. Akatemia pysyi käpyläläisten vauhdissa kohtuullisesti 75. minuuttia, mutta beibien luottotoppari Jimbin loukkaannuttua, lukemat muuttuivat hetkessä 0-1:stä 0-4:ään. Mustapaitojen viimeistelijöinä Atlantiksellekin tutut miehet: Jouni Aura (20. min.), Eero Voipio (75. min.), Ville Spangar (77. min.) ja Jori Apila (84. min.).

Rumista loppunumeroista huolimatta Akatemia-rehtori Juho Rantala piti koitosta arvokkaana oppituntina beibeilleen. - Teimme paljon henkilökohtaisia virheitä, joista tämän tason vastustaja rankaisee armotta. Toivottavasti tästä kuitenkin oppia tarttuu pojille mukaan.

Rantala laski suojattinsa lauantain pelin jälkeen reilun viikon henkilökohtaisen harjoittelun jaksolle. Takaisin yhteisharjoituksiin Akatemia-ryhmä palaa maanantaina 26. päivä. Seuraava harjoitusottelu on lauantaina 3. maaliskuuta, kun beibit kohtaavat Gnistanin miesten joukkueen.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Daut Kuqi, Zakaria Kibona, Jimbi (75. Oskari Lehtonen), Miikka Kärkkäinen, Olli Isosalo, Arber Istrefi, Xhevdet Gela, Ciro Francis (20. Guelor Silutoni), Abu Farah ja Edgar Zindogu.


070215 - Atlantis ja Hämeenlinna tasapeliin
Esa pelasi täydet minuutit edustuksen paidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja Hämeenlinna kohtasivat torstaina Talin hallissa. Punapaitojen esitys ei tällä kertaa ollut olleenkaan yhtä hallittu kuin sunnuntain PK-pelissä. Toisaalta myös Hämeenlinna osoitti vaarallisuutensa, ja Atlantis saakin olla tyytyväinen loppunumeroihin 2-2 (1-1).

Ottelun avausmaalin puski 28. minuutilla Petteri Paajanen Hassan Sesayn kulman jälkitilanteessa. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Unisa Bangura kaatoi Panu Aution, ja Pekka Sihvola viimeisteli pilkulta tasoituksen. Hämeenlinna meni johtoon 57. minuutilla, kun Jussi Pellikka nappasi pallon Risto Salmelta ja ampui paristakympistä oikeaan alakulmaan. Isäntien tasoituksen iski Hassan Sesay 68. minuutilla.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Miika Jokiperä, Jani Modig, Jon Burklo, Lauri Hakanen (46. Daniel Hiilosvuo (70. Lauri Hakanen)), Petteri Paajanen (46. Ojembe Olatuga), Risto Salmi, Hassan Sesay, Alimamy Jalloh (80. Petteri Paajanen) ja Esa Vironen.


070214 - Torstaina vastassa FC Hämeenlinna
FC Hämeenlinna Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa torstaina klo 17.00 Talin hallissa FC Hämeenlinnan. Hämeenlinnalaiset ovat vahvistaneet ryhmäänsä melkoisesti tulevalle kaudelle, ja joukkue onkin hyvä mittari Pasi Pihamaan miehistön iskukyvylle.

Atlantis joutuu torstain taistoon hieman siipirikkoisena. Reisivaivaiset Juha Jussila ja Obi Metzger ovat vielä sivussa, samoin pikkuvammojen vuoksi myös Pasi Karppinen ja Axel Orrström. Akatemiasta on kuitenkin luvassa mukaan joukko innokkaita tuuraajia.


070212 - SLU tukee Atlantiksen monikulttuurihanketta
Suomen Liikunta ja Urheilu ry Suomen Liikunta ja Urheilu on myöntänyt Atlantikselle avustusta monikulttuurisen liikunnan hankkeeseen. Atlantis käynnisti viime vuonna oman Kaikki mukaan -projektin, jolla pyritään edesauttamaan etnisten vähemmistöjen integroitumista urheiluseuratoimintaan. Projekti osottautui erittäin menestyksekkääksi ja sai paljon kiitosta myös SLU:lta. Tänä vuonna Kaikki mukaan -projekti jatkuu entistä laajemmassa mittakaavassa.

070212 - Atlantis ´97 haki kultaa Valkeakoskelta
Voittopokaali ilmassa. Atlantis ´97 voitti lauantaina Valkeakoskella pelatun kahdeksan joukkueen turnauksen. Simo Kavasen suojatit keräsivät ensin alkulohkossa kaksi voittoa ja yhden tasurin, mikä riitti lohkovoittoon ja finaalipaikkaan. Loppuottelussa TKT Tampere tarjosi tiukan vastuksen, mutta Teppo Saarinen tuikkasi lisäajalla punapaidoille voitto-osuman, ja näin pokaali ja kultamitalit matkasivat Helsinkiin.

070211 - Atlantis kukisti PK-35:n
Tomi teki avausmaalinsa Atlantiksen paidassa. Atlantis kohtasi sunnuntai-iltana Talin hallissa tutun paikallisvastustajan PK-35:n. Edellispäivän Fireball-turnaus ei punapaitojen jaloissa enää tuntunut painavan, sillä PK kaatui selvin numeroin 3-0 (1-0).

Avausjakso oli tiukkaa vääntöä, jossa molemmat joukkueet pelasivat omilla vahvuuksillaan. Atlantis rakensi tilanteita nopeilla puolenvaihdoilla, PK-35 taas pelasi suoraviivaisesti vahvalle kärkiparilleen Petteri Kaijasilta - Vesa Kosonen. Molemmilla oli muutama mainio maalipaikka, mutta varmat maalivahdit Matthew McKenna ja Unisa Bangura pitivät maalinsa puhtaina. Juuri ennen taukovihellystä Hassan Sesay pääsi avopaikkaan ja sijoitti pallon varmasti alakulmaan. Näin tauolle lukemissa 1-0.

Toinen jakso oli Atlantiksen. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä selkeämmin joukkue hallitsi peliä. Sesay viimeisteli 64. minuutilla Alimamy Jallohin esityöstä 2-0, ja Tomi Nyman puski 85. minuutilla Jon Burklon vaparista loppunumerot 3-0.

Atlantiksen kokoonpano: Unica Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid, Pasi Karppinen, Jani Modig (78. Jon Burklo), Ville Kaipainen (46. Risto Salmi), Jon Burklo (60. Ville Kaipainen), Petteri Paajanen, Risto Salmi (31. Miika Jokiperä), Hassan Sesay ja Alimamy Jalloh.


070211 - Atlantis Akatemia - Gnistan/A 2-0
Olli toi tehoa Akatemian keskikenttäpeliin. Atlantis Akatemia kohtasi sunnuntaina Pallokentän keinonurmella piirisarjan ottelussa Gnistanin A-juniorit. Liukas kenttä ja erilaiset mentaaliongelmat tekivät ottelusta vaikean Jallun beibeille, mutta lopulta punapaidat ratkaisivat toisella jaksolla pelin edukseen maalein 2-0 (0-0).

Akatemiasta maalinteossa onnistuivat tällä kertaa Daut Kuqi (48. min) ja Edgar Zindogu (70. min). Valmennusjohdolta erityiskiitoksen sai myös Olli Isosalo, joka vaihdosta kentälle tullessaan toi rutkasti lisätehoja beibien keskikenttäpeliin.


070210 - Atlantis neljänneksi Turussa
Mamy oli tulessa Turussa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis esiintyi pirteästi Turkuhallissa lauantaina pelatussa Fireball-turnauksessa. Punapaidat olivat pitkään kiinni jopa finaalipaikassa, mutta lopulta sijoitukseksi muodostui neljäs.

Avauspelissä Atlantis kohtasi tutun paikallisvastustajan HJK:n. Ykkösviisikko Adel Eid - Tomi Nyman - Alimamy Jalloh - Petteri Paajanen - Hassan Sesay oli tulessa alusta alkaen ja iski pallon kolmesti Mika Johanssonin selän taakse (Paajanen 7., Sesay 14. ja Jalloh 15.). Kabba Samuran kavennus 18. minuutilla oli laiha lohtu Klubille, sillä 3-1 jäi loppunumeroiksi.

Seuraavaksi vastaan asettui Honka. Atlantis tarjosi jälleen vauhdikasta hyökkäyspeliä ja haki toisella jaksolla tosissaan johtomaalia. Kesken punaisten painostuksen Hongan Aleksander Kokko pääsi kuitenkin 18. minuutilla viemään keltamustat johtoon. Juuri ennen loppuvihellystä Mika Helin viimeisteli vielä loppunumerot 0-2.

Pronssiottelussa vastassa oli Inter. Atlantis aloitti jälleen pirteästi, mutta kun palloa ei saatu verkkoon hyvistäkään paikoista, turkulaiset ohittavat toisella jaksolla kahdesti Tony Kaukomaan (Mutumba 13. ja Gustafsson 15.) ja nappasivat pronssimitalit itselleen.


070209 - Lauantaina Fireball-turnaus
Fireball Atlantis osallistuu lauantaina Turkuhallissa pelattavaan Fireball-turnaukseen. Punapaidat kohtaavat alkulohkossaan klo 15.30 HJK:n ja klo 16.30 Hongan. Sijoitusottelu pelataan myöhemmin illalla. Pelien lisäksi tapahtumassa on runsaasti muuta ohjelmistoa. Estraadilla nähdään mm. Elastinen, Niko Ahvonen, Pave Maijanen sekä Players-showryhmä.

070209 - Kaikille Ykkösen seuroille lisenssit
Ykkönen Palloliiton lisenssikomitea myönsi perjantaina kaikille Ykkösen seuroille lisenssit tulevalle pelikaudelle. Osa seuroista sai lisenssin poikkeusluvalla, koska kaikkien kentät eivät täytä lisenssimääräysten vaatimuksia. Myös Atlantiksen lisenssi sisältää poikkeusluvan pelata kotiottelut Töölön Pallokentällä vuoteen 2010 saakka, vaikka Pallokentältä ei löydy vaadittavia katettuja katsomopaikkoja.

070208 - Atlantis kukisti Klubi 04:n
Aatu raatoi taas suurella sydämellä. Atlantis kukisti torstaina Talin hallissa Klubi 04:n maalein 1-0 (1-0). Tammikuun Lahti Cupissa HJK:n farmiryhmä vielä nöyryytti punapaitoja 4-0, mutta nyt osat olivat vaihtuneet.

Atlantis lähti taistoon hyvällä sykkeellä, ja punapaidat hallitsivat kenttäpeliä selkeästi. Tulostakin tuli 14. minuutilla, kun Hassan Sesay rokotti entistä seuraansa iskemällä pallon Klubin verkkoon Jani Modigin esityöstä. Maalin jälkeen raitapaidat pääsivät vähitellen paremmin peliin mukaan, mutta avausjakso mentiin punaisten komennossa.

Toiselle jaksolle Klubi 04 tuli terävämmin, ja Atlantiksella taas liike väheni. Molemmilla joukkueilla oli muutama mainio maalipaikka, mutta lisäosumia ei Talissa enää nähty.

Atlantiksen kokoonpano: Tony Kaukomaa, Tomi Nyman (58. Miika Jokiperä), Adel Eid (75. Ville Kaipainen), Pasi Karppinen, Jani Modig, Jon Burklo, Axel Orrström (25. Risto Salmi), Lauri Hakanen (46. Ojembe Olatuga), Petteri Paajanen, Hassan Sesay ja Alimamy Jalloh.


070207 - Edustuksella vilkas loppuviikko
Pasi pistää suojattinsa töihin tällä viikolla. Atlantiksen edustusmiehistöllä riittää ohjelmaa loppuviikosta. Torstaina punapaidat kohtaavat Talin hallissa paikallisvastustaja Klubi 04:n. Lauantaina Pasi Pihamaa vie suojattinsa Fireball-turnaukseen Turkuun, ja sunnuntaina Talissa on vastassa Ykkösen toinen paikallisvastustaja PK-35.

- Kaksi kovaa peliä ja vielä Fireball-turnaus päälle pistävät varmasti kaverit tiukoille. Meillä on pieni rinki, ja siitäkin Juha ja Obi ovat sivussa lomaviikkoon saakka. Onneksi mukana on muutama testipelaaja, ja Akatemiasta saadaan tarvittaessa apuja, Pihamaa miettii loppuviikon ohjelmaa.


070205 - John Koroma huoltajaksi
John toimii edustuksen ja Akatemian huoltajana. John Koroma aloitti helmikuun alussa edustusjoukkueen ja Akatemian päätoimisena huoltajana. John vastaa molempien joukkueiden varustehuollosta sekä toimii myös fysio Pasi Partasen apuna joukkueiden toisena hierojana.

John Koroma on syntynyt Sierra Leonessa, mutta asunut Suomessa jo parikymmentä vuotta. Hän toimi nuorten MM-kisoissa 2003 Sierra Leonen joukkueen yhdyshenkilönä.


070204 - Atlantis ´95 kisaa Espoon hallisarjan voitosta
Atlantis ´95 Atlantis ´95 jatkoi vahvoja esityksiään Espoon hallisarjassa. Syksyllä Kari Lehtisen ja Kari Minkkisen suojatit voittivat oman alkulohkonsa, ja lauantaina joukkue nappasi paikan välieriin kerättyään omassa jatkolohkossaan kaksi voittoa ja yhden tasurin. Hallisarjan välierät ja finaalit pelataan huhtikuun alussa.

070203 - Atlantis kukisti Kalevin
Petteri keräsi tehot 1+2 Kalevia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis kukisti Viron pääsarjassa pelaavan Tallinna Kalevin maalein 4-0 (1-0) Talin hallissa lauantaina. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia punapaidat hakivat vielä pelirytmiä, mutta sen jälkeen syötöt alkoivat napsahdella kohdalleen, ja tallinnalaiset jäivät alakynteen.

Avausmaali nähtiin 25. minuutilla. Alimamy Jalloh pelasi Petteri Paajaselle, ja tämä syötti Risto Salmen läpiajoon. Ride sijoitti varmasti pallon verkkoon. Lisää saatiin 53. minuutilla, kun ylösnoussut Jon Burklo syötti kulmalipulta takaviistoon, ja Jani Modig viimeisteli kylmästi. Kolmannen osuman tykitti Jalloh vastapallosta 67. minuutilla Paajasen puskun kimmottua ylärimasta takaisin kentälle. Loppunumerot tyylitteli 80. minuutilla Paajanen itse Ville Kaipaisen esityöstä.

Atlantiksen kokoonpano: Tony Kaukomaa (46. Unisa Bangura), Tomi Nyman, Adel Eid, Pasi Karppinen (64. Miikka Kärkkäinen), Jani Modig (68. Ville Kaipainen), Jon Burklo, Axel Orrström (57. Miika Jokiperä), Lauri Hakanen, Petteri Paajanen, Risto Salmi (64. Zakaria Kibona) ja Alimamy Jalloh.


070202 - Jon Burklo uusi sopimuspelaaja
Jon allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Atlantiksen kanssa. Jon Burklo (s. 1984) on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen Atlantiksen kanssa. Amerikkalaispuolustaja saapui Atlantiksen testiin tammikuussa ja antoi hyvän kuvan taidoistaan. Kotimaassaan Burklo on pelannut Cincinatti Kingsin riveissä USL-sarjaa.

Pasi Pihamaa toivottaa uuden tulokkaan tervetulleeksi punapaitoihin. - Jon on nopeasti päässyt sisään joukkueeseen. Hän on positiivinen kaveri, joka pelaa aina hyvällä asenteella. Viikingit-pelissä hän osoitti pärjäävänsä hyvin liigatason kavereita vastaan.

Seuraavan kerran Burklo nähdään tositoimissa lauantaina, kun Atlantis kohtaa klo 16.00 Talin hallissa virolaisjoukkue Tallinna Kalevin.


070201 - Atlantis Akatemia - PK K-U 0-2
Miika nähtiin jälleen punapaidassa. Atlantis Akatemia kohtasi torstaina Talin hallissa kolmosessa pelaavan PK Keski-Uusimaan. Akatemialla riitti tavan mukaan intoa ja vauhtia, mutta järki ja tehot olivat tällä kertaa kateissa. Akatemia-rehtori Juho Rantala pitikin pelin jälkeen beibeilleen puolen tunnin luennon jalkapallon alkeista. Loppunumerot Talissa olivat vieraiden hyväksi 0-2 (0-1).

Illan iloisinta Atlantis-antia oli Miika Jokiperän paluu viheriölle. Sairaslomalta palaava toppari pelasi viimeiset 45 minuuttia Akatemian alakerrassa. Liike oli vielä verkkaista, mutta pelisilmä sentään tuntui olevan tallella.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)