Uutiset

UUTISET 1.-31.12.2006

061230 - Atlantis-tytöille omat sivut
Atlantis-tytöt ovat saaneet omat sivut. Atlantiksen vanhemmat tyttöjoukkueet ´95-´96 ja ´97-´98 ovat avanneet omat tyylikkäät kotisivut. Käykää ihastelemassa!

Tyttöfutis on Atlantiksessa hyvässä myötätuulessa. Vuoden sisällä on käynnistynyt kolme tyttöjoukkuetta - yllämainittujen lisäksi myös ´99-´00 -syntyneillä pikkutytöillä on oma joukkue, jota valmentaa Akatemia-pelaaja Zakaria Kibona.


061228 - Atlantis ´93 haki pronssia Tampereelta
Ysikolmoset hakivat pronssia Tampereelta. Atlantis ´93 osallistui keskiviikkona Umbro-turnaukseen Tampereen Pirkkahallissa. Helsinkiläiset hävisivät alkulohkossaan TPV:n ykkösjoukkueelle, mutta kaatoivat heti perään JJK:n. Pronssiottelussa punapaidat murskasivat TPV:n kakkosryhmän peräti 8-1.

Ysikolmoset etsivät tasokkaaseen ryhmäänsä vielä paria motivoitunutta pelimiestä. Joukkueella on 4-5 tapahtumaa viikossa erinomaisissa olosuhteissa. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja valmentaja Juha Ikäheimolta (puh. 0400-629423).


061227 - Herra 47 koulutti Akatemiaa
Panulla riitti töitä. Herra 47 tarjosi Talin hallissa kovaa koulua hieman kokeilupitoiselle Akatemia-miehistölle. Aki Riihilahden ja Janne Saarisen tähdittämä Dream Team omaa pitkälti yli tuhannen pääsarjaottelun kokemuksen, ja tätä konkarit myös taidolla hyödynsivät. Akatemia-pojat saivat useaan otteeseen ihastella, kun Herra 47:n puolenvaihdot avasivat näytöstyyliin punapaitojen alakerran. Panu Hetemäki olikin Akatemian maalilla täystyöllistetty ja sai venyä parhaimpaansa pitääkseen numerot siedettävinä. Lopputulos kuitenkin 1-5 konkareille. Herra 47:n maalit viimeistelivät Janne Kauria (2), Erkka V. Lehtola (2) ja Tommi Paavola. Akatemian lohdutusosuman iski näyttävästi Olli Isosalo.

061224 - Hyvää ja rauhallista joulua!
Hyvää ja rauhallista joulua!
"Juoksu on päättynyt,
Helsinki loistaa!
Aatto on astunut,"
joulu jo on!"
Eräs jouluruno
Ilmari Kianto
.

061220 - Edustus joululomalle
Pasi laski suojattinsa joululomalle. Atlantiksen edustusmiehistö lähti tiistaina parin viikon joululomalle. Pasi Pihamaan suojatit palaavat seuraavan kerran yhteisharjoituksiin tiistaina 2. tammikuuta.

- Olemme nyt kolme viikkoa totutelleet jälleen varovasti harjoittelemaan. Tammikuun alusta palaamme normaalirytmiin. Treenaamme kuudesti viikossa. Lisäksi perjantaisin on aamuharjoitukset niille, jotka päiväsaikaan pääsevät mukaan, päävalmentaja kertoo alkuvuoden ohjelmasta.

- Pelaamme tammikuussa jo ensimmäiset harjoitusottelut Gnistania ja Viikkareita vastaan, jotta saamme hieman pelituntumaa ennen Lahti cupia. Näissä matseissa pääsemme myös hyvin testaamaan uusia yrittäjiä.


061220 - Jani vaihtaa Jaron paitaan
Jani vaihtaa Jaron punapaitaan. Viime kaudella Atlantiksessa esiintynyt hyökkääjä Jani Koivisto on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen FF Jaron kanssa. Jani pelasi Atlantiksen paidassa 12 ottelua, joista saldona oli 5 maalia. Nyt pallotaituri lähtee koettamaan taitojaan liiga-areenoille. Tsemppiä Janille Pietarsaaren valloitukseen!

061215 - Daut Kuqi uusin Akatemia-pelaaja
Daut vaihtaa Klubista punapaitaan. Tutun jalkapallosuvun nuorin vesa Daut Kuqi (s. 1990) on allekirjoittanut kaksivuotisen Akatemia-sopimuksen Atlantiksen kanssa. Daut siirtyy punapaitaan paikalliskilpailija HJK:sta, missä hän oli viime syksynä voittamassa B-poikien Suomen mestaruutta.

Akatemia-rehtori Juho Rantala toivottaa uuden tulokkaan lämpimästi tervetulleeksi kovaan kouluun. - Daut on suomalaisittain poikkeuksellinen hyökkääjälahjakkuus, jolla maalinteko on verissä. Meillä on nyt Akatemiassa todella mielenkiintoinen kärkikaksikko Daut - Zaka. Kaverit tulevat varmasti tekemään pahaa jälkeä A-poikien SM-sarjassa, vaikka ovat vielä B-ikäisiä. Jos ei sitten Pasi vie heitä ryhmäänsä...


061214 - Fefe ja Made Bonnin riveihin
Fefe vaihtaa Bonnin paitaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-pelurit Feras Abid ja Matias Juvonen ovat allekirjoittaneet puolentoista vuoden sopimukset Bonner SC:n kanssa. Kaksikko muuttaa Saksaan tammikuussa ja on mukana bonnilaismiehistössä heti kevätkierroksen käynnistyessä.

Abid ja Juvonen olivat testileirillä Bonnissa marraskuussa, ja suomalaisten otteet tekivät vaikutuksen valmentaja Asif Sariciin. Bonnilaisjoukkue on syksyn peleissä kärsinyt tehottumuudesta, ja saksalaiset odottavat Fefen tuovan ryhmään lisää hyökkäysvoimaa. Madelle puolestaan on kaavailtu oikealle laidalle perisaksalaisen työhevosen roolia.

Pelaajasiirto on osa Atlantiksen ja BSC:n yhteistyötä. Saksalaismiehistössä nähtäneen jatkossa lisääkin Atlantis-pelureita. Vastaavasti Helsinkiin on tulossa bonnilaisten talentteja ammentamaan oppia Atlantis Akatemiaan.


061213 - Atlantis jatkaa Adidas-joukkueena
Adidas Atlantiksen ja Adidas Suomen vuonna 1980 käynnistynyt yhteistyö jatkuu myös tulevalla kaudella. Näin kaikki Atlantis-joukkueet esiintyvät jatkossakin tutuissa kolmen raidan laatutuotteissa.

061212 - Nuori Suomi myönsi Atlantikselle paikallistukea
Nuori Suomi Nuori Suomi on myöntänyt Atlantikselle lasten ja nuorten seuratoiminnan kehittämiseen tarkoitettua paikallistukea. Paikallistuen tavoitteena on kehittää seuratoimintaa niin, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi kokea olevansa tärkeä ja nauttia liikkumisesta urheiluseurassa. Tuki on opetusministeriön liikuntayksikön myöntämiä veikkausvoittovaroja.

061211 - Atlantis yhteistyöhön Bonner SC:n kanssa
Bonner SC Atlantis FC on solminut yhteistyösopimuksen saksalaiseura Bonner SC:n kanssa. Saksan Oberligassa pelaava bonnilaisseura tähyää innokkaasti ylemmille sarjaportaille ja turvautuu tässä myös suomalaisapuun. Seuran edustusjoukkueen budjetti on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Atlantiksen yhteistyö bonnilaisten kanssa tulee sisältämään mm. pelaajavaihtoa, turnauskutsuja ja harjoitusleirejä. Myös talouspuolella on suunnitteilla erilaisia yhteishankkeita.


061206 - Akelle jatkosopimus
Akke jatkaa punapaidassa. Kuva: Juha Tamminen. Keskikentän työmyyrä Axel Orrström (s. 1986) on allekirjoittanut kauden 2007 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Tammikuun alussa armeijasta vapautuva Akke aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidoissa.

Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen keskikenttätaiturinsa jatkopaperista. - Akke pelasi erinomaisen alkukauden ennen inttiin menoaan. Odotan häneltä todella paljon ensi vuonna. Nyt tarjolla on myös entistä isompi rooli, kun Kimmon keskikentälle jättämä aukko jää nuorempien paikattavaksi.


061205 - Akatemialle kovia treenimatseja
Micheal ja muut beibit saavat kovia treenipelejä keväälle. Atlantis Akatemia pelaa harjoituskauden aikana koko joukon kovia harjoituspelejä. - Ensimmäinen vääntö on jo 27. joulukuuta, kun Herra 47:n tähtisikermä haastaa beibit. Ensi vuoden puolella kohdataan mm. kahdesti FC Espoo ja käydään Tampereen Pirkkahallissa Kooveen vieraana. Yhteensä beibit pelaavat kymmenkunta harjoitusottelua miesten Kakkosen joukkueita vastaan, Akatemia-rehtori Juho Rantala kertoo.

061203 - Tenkasen kantamestat - Piilopaikka
Ravintola Piilopaikka Seuraavana kantamestanaan Aarne Tenkanen esittelee Ravintola Piilopaikan Hakunilassa (osoite: Laukkarinne 4, Hakunilan ostoskeskus).

- Piilopaikka on itä-Vantaan perinteinen ykkösmesta. Sieltä löytyy bilis, darts ja viikonloppuisin black jack sekä tietysti hyvää seuraa. Piilopaikassa nähdään usein myös Suomen huippubändejä.


061201 - Petulle jatkosopimus
Petu jatkaa Atlantiksen riveissä. Petri Pyhältö aloittaa seitsemännen kautensa Atlantiksen riveissä, kun maalivahtivalmentaja allekirjoitti kauden 2007 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Pyhältö vastaa edustusjoukkueen ja Akatemian maalivahtivalmennuksesta, minkä lisäksi hän vetää seuran nuorempien veskarilupausten maalivahtikoulua.

Moni maalivahti on vuosien varrella hakenut oppia Petun tallista. Mm. HJK:n kaksikko Ville Wallen - Mika Johansson sekä parhaillaan Englannista pelipaikkaa etsivä Antti Peltonen ovat käyneet Pyhältön kovaa koulua.

Ensi kauden maalivahtitalliin on vielä yksi paikka auki. - Etsimme edustusmiehistöön yhtä pätevää kaveria. Pelkät meriitit eivät riitä, pitää olla myös todellista halua kehittyä ja valmiutta tähän vaadittavaan työntekoon, tallipäällikkö paaluttaa.

Atlantiksella on voimassa oleva sopimus neljän maalivahdin kanssa: edustuksen Tony Kaukomaa (sopimus jatkuu kauden 2008 loppuun) sekä Akatemian Panu Hetemäki (2007), Ossi Koskela (2008) ja Zyron Paro (2009).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)