Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2006

060930 - Tasapeli Bolliksella
Dawda Bah omissa korkeuksissaan. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja KPV kävivät sateisella Pallokentällä tiukan väännön Ykkösen sarjapisteistä. Isännät veivät avausjaksoa, mutta toisella KPV nousi tasoihin Dawda Bah´n puskulla. Kun Atlantiksen loppurynnistys ei tuonut tulosta, pisteet tasattiin maalein 1-1 (1-0).

Avausjakso oli Atlantiksen hallintaa. Punapaidoilla oli useampiakin maukkaita maalipaikkoja, mutta ainoastaan kerran pallo saatiin Janne Björkgrenin selän taakse. Obi Metzger tarjoili 10. minuutilla Feras Abidille, ja tämän volley leijaili Björkgrenin yli KPV:n verkkoon. Isäntien puolustus piti kokkolalaisten harvat hyökkäykset varmasti kurissa.

Toiselle jaksolle KPV tuli rohkeammin ja sai otetta pelistä. Yritys palkittiin 66. minuutilla, kun Hannu Ypyä antoi vapaapotkun vasemmalta. Dawda Bah leijaili omissa korkeuksissaan ja puski pallon Tony Kaukomaan selän taakse. Tämän jälkeen punapaidat hakivat raivoisasti voittomaalia. Muutamaan otteeseen KPV:n maalille saatiin melkoinen hässäkkä, mutta verkkoon asti palloa ei enää onnistuttu toimittamaan.

Atlantiksen kokoonpano: Tony Kaukomaa, Panu Kuusela (61. Matias Juvonen), Adel Eid, Miika Jokiperä, Pasi Karppinen, Mikko Simula, Kimmo Tauriainen (69. Patrik Rikama), Feras Abid, Risto Salmi (83. Vesa Kosonen), Ojembe Olatuga ja Obi Metzger.


060929 - Taistelu jatkuu lauantaina
KPV Atlantiksen taistelu Ykkösessä jatkuu lauantaina, kun punapaidat saavat Pallokentälle vieraakseen KPV:n. Taisto sarjapisteistä alkaa Bolliksella klo 15.00.

Kevätkierroksella Atlantis haki Kokkolasta tiukan väännön jälkeen täyden pistepotin maalein 2-3. Tuon pelin jälkeen KPV-luotsi Steven Polack sai lähtöpassit, ja ruoriin hyppäsi Harri Kevari. Kevarin johdolla kokkolalaisten nimekäs miehistö on Suomen cupissa edennyt jo neljän parhaan joukkoon, mutta sarjassa menestys ei ole ollut aivan odotetunlainen. Viime kierroksilla vihreäpaidat ovat kuitenkin olleet hyvässä vireessä, ja joukkue on noussut jo turvallisesti keskikastiin.

Atlantis kävi viime sunnuntaina Rovaniemellä myrskyisän koitoksen, jossa helsinkiläiset toisen jakson raivoisalla taistelulla nousivat kahden maalin takaa-ajoasemasta lopulta 2-2 tasapeliin. Ottelun jälkeen venäläismaalivahti Aleksandr Mishtshukille helposti mennyt toinen maali nousi tiedotusvälineiden otsikoihin, kun paljastui että vedonlyöntimarkkinoilla RoPS:n kotivoittoa oli pelattu erittäin suurilla panoksilla.

- Olemme kaiken hälinän keskellä pyrkineet keskittymään vain lauantain peliin. Jos saamme samanlaisen taistelun päälle kuin Rovaniemellä toisella jaksolla, meitä ei helpolla voiteta jatkossakaan. Joukkue haluaa varmasti näyttää osaamisensa kotiareenalla, ja lähdemme ilman muuta hakemaan täyttä pistepottia, päävalmentaja Pasi Pihamaa miettii lauantain koitosta.


060928 - Ysivitosiin kova joukkue
Atlantis FC Atlantis saa ensi kaudelle kovan ryhmän ´95-ikäluokkaan. Seuralla tulee olemaan ikäluokassa kaksi joukkuetta, joista edustus pelaa piirin 1. lohkossa ja haastajat 3. lohkossa. Ysivitoset pitävät loka-marraskuussa Talin hallissa avoimia harjoituksia, joihin kiinnostuneet pelimiehet voivat tulla esittelemään taitojaan. Lisätietoja ysivitosten toiminnasta antaa Kari Lehtinen (puh. 040-5659249).

060927 - Tutkintapyyntö poliisille
Poliisi Atlantis on lähettänyt poliisille sunnuntain RoPS - Atlantis -peliä koskevan tutkintapyynnön, jossa seuran maalivahdin Aleksandr Mishtshukin epäillään pyrkineen vaikuttamaan ottelun lopputulokseen kotijoukkueen eduksi. Tiedotusvälineiden mukaan Betfair-vedonlyöntipörssissä kyseistä ottelua pelattiin 314.000 eurolla, mistä peräti 98 % oli pelattu kotijoukkueen voitolle. Myös Aasian vedonlyöntimarkkinoilla ottelua kerrotaan pelatun usealla miljoonalla eurolla.

Poliisi on kiittänyt Atlantista nopeasta reagoinnista ja suoraselkäisestä toiminnasta asiassa. Kiitosta seuralle on tullut myös Palloliiton ja Veikkauksen tahoilta.


060925 - RoPS-pelistä jälkiselvittelyjä
Suomen Palloliitto Sunnuntain RoPS - Atlantis -peli sekä siihen liittynyt poikkeuksellisen vilkas vedonlyönti on aiheuttamassa runsaasti jälkiselvittelyjä. Atlantis on pyytänyt Palloliittoa tutkimaan otteluun mahdollisesti liittyvää sopupeliyritystä. Seura on informoinut tapahtumista myös Veikkausta, joka on edelleen ollut asiasta yhteydessä poliisiin.

- Toivomme että asia tutkittaisiin mahdollisimman perusteellisesti. Jos jotain merkkejä vilpistä ilmenee, syylliset pitäisi ehdottomasti saada vastuuseen teoistaan. Viime aikoina esiintyneet huhut sopupeleistä tai niiden yrityksistä vahingoittavat vakavasti koko suomifutista, ja niihin pitäisi reagoida kansainväliseen tyyliin todella voimakkaasti, Atlantiksen manageri Markku Ritala vaatii.

- Mishtshuk on loistava maalivahti ja hän on pelannut meillä hyvän alkukauden. Viime peleissä on kuitenkin mennyt muutamia helppoja maaleja, ja nyt RoPS:n toinen maali oli viimeinen pisara. On erittäin valitettavaa, jos Sasha on lähtenyt mukaan johonkin vilppiyritykseen - oli syy sitten mikä tahansa, päävalmentaja Pasi Pihamaa kertoo.


060925 - Tonylla mainio debyytti
Tony debytoi edustuksessa. Tony Kaukomaa debytoi mainiosti edustusjoukkueessa, kun vahvan kauden Akatemian maalilla pelannut veskarilupaus sai komennuksen tolppien väliin Rovaniemellä. Tony juoksi 50. minuutilla kentälle ensimmäiseen miesten Ykkösen otteluunsa ja piti maalinsa puhtaana loppupelin. Lisäksi hän oli nopeilla avauksillaan käynnistämässä useita hyviä helsinkiläishyökkäyksiä.

Pasi Pihamaa oli erittäin tyytyväinen Tonyn esitykseen Atlantis-maalilla. - RoPS:n toinen maali oli niin helppo, että sellaisia ei tällä tasolla saa tulla. Tony joutui kentälle kylmiltään, mutta osoitti olevansa luottamuksen arvoinen.


060924 - Atlantis taisteli tasurin Rovaniemellä
Obi osui kahdesti myös Rovaniemellä. RoPS ja Atlantis tarjosivat värikkään jännitysnäytelmän Rovaniemen keskuskentällä. Isännät karkasivat jo 2-0 johtoon, mutta Atlantis väänsi lopussa väkisin pelin tasoihin.

RoPS sai peliin mainion alun, kun Miika Jokiperä tönäisi isäntien hyökkääjän kumoon rankkarialueella, ja Mika Lahtinen tykitti pallon pilkulta oikeaan yläkulmaan. Atlantiksella oli myös muutama mainio maalipaikka, mutta Feras Abidin sihti ei ollut kohdallaan. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Toinen jakso ehti tuskin pyörähtää käyntiin, kun Matti Kutila vapautti Janne Turpeenniemen läpiajoon, ja tämä sijoitti pallon toistamiseen Aleksandr Mishtshukin selän taakse. Tämän jälkeen Pasi Pihamaa vaihtoi Tony Kaukomaan Mishtshukin tilalle, ja samantien punakone hyrähti käyntiin. Helsinkiläiset syttyivät raivoisaan takaa-ajoon. Tilanteita syntyi isäntien maalille, ja vihdoin 65. minuutilla tuli myös tulosta, kun Kimmo Tauriainen löysi Obi Metzgerin, ja tämä pujahti toppareiden välistä väkisin laukaisupaikkaan. Tarkka sijoitus upposi oikeaan alakulmaan. Helsinkiläisten vyörytys jatkui, mutta RoPS-muuri kesti, kunnes 92. minuutilla Obi uusi temppunsa ja sijoitti pallon toistamiseen Kalle Rönkön selän taakse. Atlantiksella oli kaksi minuuttia myöhemmin vielä läpiajo, mutta päivän tuhlaajapoika Fefe nosti pallon tolppaan. Näin loppulukemat Rovaniemellä 2-2.

Atlantiksen kokoonpano: Aleksandr Mishtshuk (50. Tony Kaukomaa), Panu Kuusela, Adel Eid, Miika Jokiperä (76. Vesa Kosonen), Pasi Karppinen, Mikko Simula, Kimmo Tauriainen, Jani Koivisto (43. Obi Metzger), Feras Abid, Risto Salmi ja Ojembe Olatuga.


060923 - Akatemialla maalijuhla
Obi osui kahdesti. Atlantis Akatemia jatkoi voittokulkuaan A-poikien Ykkösessä, kun Jallun beibit höykyttivät Mikkelin Kissoja Pallokentän keinonurmella selvin lukemin 7-0 (3-0). Akatemian maalintekijöinä olivat tällä kertaa Obi Metzger kahdesti (38. ja 58. min.) sekä Alimamy Jalloh (20.), Tuukka Myyrä (76.), Peter Ogunbanwo (61.), Micheal Ozor (16.) ja Tuomas Savukoski (82.) kukin kertaalleen.

Juho Rantala antoi kiitosta beibien esitykselle. - Joukkueella oli kentällä hyvä fiilis ja peli-ilo näkyi kauas. Ensi viikonloppuna on viimeinen sarjapeli. Se kun vielä jaksetaan puristaa, voidaan vähän aikaa ottaa rauhallisemmin. Pojat saavat parannella kolhujaan, ja samalla ruvetaan vähitellen valmistautumaan ensi kauteen.

Akatemian kokoonpano: Tony Kaukomaa (63. Panu Hetemäki), Tuukka Myyrä, Obi Metzger (61. Tuomas Savukoski), Auror Zadrina, Alimamy Jalloh (45. Iiro Ikäheimo), Micheal Ozor (65. Fatos Elshani), Peter Ogunbanwo, Tuomas Tukia, Adam Abdi, Xhevdet Gela ja Ari Sharif.


060922 - Atlantis sunnuntaina Rovaniemelle
Rovaniemen Palloseura Atlantiksen taistelu Ykkösessä jatkuu sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Rovaniemelle. Punapaidat kohtaavat Rovaniemen Palloseuran Keskuskentällä klo 15.00.

RoPS tarvitsee sunnuntaina kotiareenallaan ehdottomasti täyden pistepotin. - Haemme ensisijassa revassia edellisen pelin romahdukselle (0-6 Klubi 04:lle). Toki olemme myös pakkovoiton edessä. Voitto antaisi meille vielä mahdollisuuksia tavoitella nousupaikkaa, kertoo RoPS-luotsi Jukka Ikäläinen.

Pasi Pihamaa vie kuitenkin suojattinsa luottavaisena pohjoisen visiitille. - Kukistimme RoPS:n kotona hyvällä pelillä. Samanlaisella taistelulla meillä on mahdollisuuksia napata jotain mukaan vieraistakin. Joukkueella on ollut hyvä vire harjoituksissa tällä viikolla. Toivottavasti saamme sen esiin myös sunnuntaina.


060922 - Atlantis ´93:lla kovat tavoitteet
Atlantis ´93 Bulgariassa Atlantis ´93 lähtee kovin tavoittein tulevaan vuoteen. Jo tällä kaudella mukavasti menestynyt joukkue havittelee ensi vuonna nousua ikäluokkansa terävimpään kärkeen.

Juha Ikäheimon ja Tomppa Ekströmin luotsaamat ysikolmoset harjoittelevat talvikaudella 4-5 kertaa viikossa. Keväällä joukkue leireilee Eerikkilässä ja kesäksi on suunnitteilla matka johonkin kovaan ulkomaiseen junioriturnaukseen.

Atlantis ´93 järjestää loka-marraskuussa avoimia harjoituksia Talin hallissa. Joukkue hakee neljää-viittä motivoitunutta pelimiestä, jotka ovat valmiita panostamaan jalkapalloon. Heille on tarjolla pätevää valmennusta erinomaisissa olosuhteissa. Lahjakkaimmille tarjoutuu myös mahdollisuus harjoitella osin Atlantis Akatemian mukana.


060920 - Akatemialla avoimet harjoitukset lokakuussa
Akatemia etsii muutamaa pelimiestä ensi kaudeksi. Atlantis Akatemia järjestää lokakuussa avoimia harjoituksia Talin hallissa. Ensi kauden joukkueeseen haetaan 4-5 kenttäpelaajaa sekä maalivahtia.

- Meillä on jo koossa erittäin hyvä runko ensi kauden Akatemiaan, sillä monen pelaajan sopimus jatkuu vähintäin kauden 2007 loppuun. Haemme syksyn avoimissa harjoituksissa ryhmään 4-5 kenttäpelaajaa sekä yhtä maalivahtia. Pelaajien tulee olla syntyneitä 1988-1991 ja mielellään poikamaajoukkuepelaajia tai lähellä tätä tasoa, sillä Akatemia harjoittelee tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, ja pojilla täytyy tarvittaessa olla edellytykset osallistua myös edustuksen harjoituksiin, Akatemia-luotsi Juho Rantala kertoo.

- Edellytämme myös erittäin vahvaa sitoutumista, sillä Akatemia harjoittelee 5-6 päivänä viikossa. Lisäksi tulee aamuharjoituksia joko koulun tai seuran toimesta, Jallu jatkaa.


060919 - Joukkueiden avoimet harjoitukset
Atlantis FC Atlantiksen juniorijoukkueet järjestävät loka-marraskuussa Talin hallissa avoimia harjoitustapahtumia, joihin uudet pelaajat ovat tervetulleita esittäytymään ja tutustumaan joukkueiden toimintaan. Joukkueiden harjoitusajat löytyvät alla olevasta linkistä. Lisätietoja saa myös kunkin joukkueen yhdyshenkilöiltä. Tervetuloa mukaan hyvään seuraan! Harjoitusajat.

060918 - Panulla onnistunut paluu
Panu palasi kehiin. Kuva: Juhani Järvenpää. Panu Kuusela palasi lauantain Hämeenlinna-pelissä tositoimiin yli kahden kuukauden sairasloman jälkeen. Panu loukkasi heinäkuun alussa nilkkansa, ja edessä oli pitkä kuntoutusjakso. Fysio Pasi Partasen valvonnassa kuntoutus eteni vaiheittain, ja viime viikolla laituri liittyi jälleen joukkueharjoituksiin.

- Hieman arvelutti ennen peliä, kun alla oli vain kolme treeniä joukkueen mukana. Yllättävän nopeasti ottelutuntuma kuitenkin löytyi, lauantaina 56 minuuttia vasemmalla laidalla raatanut juoksukone mietti pelin jälkeen.


060917 - Akatemia kukisti VJS:n
Alimamy ampui ratkaisuosumat. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia jatkoi voitokkaasti A-poikien Ykkösessä, kun joukkue voitti Pallokentän keinonurmella VJS:n maalein 3-1 (2-1). Jallun beibeillä oli vaihteeksi heikompi päivänsä, ja varsinkin avausjaksolla punapaitojen peli ei millään tahtonut ottaa sujuakseen. VJS livahtikin johtoon 17. minuutilla Sandro Gelmin maalilla Tatu Liljaman unohdettua vartioitavansa. Alimamy Jalloh kuitenkin käänsi ottelun punapaidoille tykitettyään juuri ennen taukovihellystä pallon kahdesti vantaalaisten verkkoon (36. ja 44. min.). Toisella jaksolla Zakaria Kibona kaadettiin rangaistusalueella, ja kippari Auror Zadrina niittasi 56. minuutilla pilkulta loppunumerot 3-1.

Akatemian kokoonpano: Tony Kaukomaa, Janne Arolinna, Tuukka Myyrä, Ojembe Olatuga, Auror Zadrina, Alimamy Jalloh, Micheal Ozor, Peter Ogunbanwo (66. Tuomas Savukoski (77. Ari Sharif)), Adam Abdi (83. Iiro Ikäheimo), Tatu Liljama (46. Zakaria Kibona) ja Xhevdet Gela.


060916 - Atlantikselle arvokkaat pinnat
Avausmaali... Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis nappasi arvokkaat sarjapisteet, kun helsinkiläiset kukistivat Pallokentällä vauhdikkaassa ottelussa FC Hämeenlinnan maalein 3-2 (2-0).

Atlantis lähti peliin vahvalla asenteella. Joukkue oli sisuuntunut edellisviikonlopun Viikingit-nöyryytyksestä, ja punapaidat rakensivat hyviä tilanteita Hämeenlinnan päätyyn. Kahdesti niistä tuli avausjaksolla myös tulosta. Ensin 7. minuutilla Panu Kuusela vapautti Feras Abidin läpiajoon, ja taskuraketti ohitti varmasti Juha Soukialan. Lisää nähtiin 22. minuutilla, kun Pasi Karppisen nappikeskitys tavoitti Abidin, ja tämä puski pallon toistamiseen verkkoon. Isäntien aggressiivinen karvaus vei parhaan terän Hämeenlinnan hyökkäyspelistä, mutta loppua kohden vieraatkin pääsivät muutaman kerran hyvin maalipaikkoihin. Tauolle kuitenkin kotijohdossa 2-0.

... ja juhlintaa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Atlantis tuli toisellekin jaksolle terävästi. Adel Eid huudatti kotikatsomoa 49. minuutilla, kun puolustaja ampui Petteri Paajasen jatkosta pallon 20 metristä oikeaan alakulmaan. Tässä vaiheessa peli tuntui selvältä, mutta Hämeenlinna nousi vielä kuin varkain mukaan taisteluun. Ensin Aleksi Latvanen livahti 57. minuutilla läpiajoon, ja isäntien odotellessa paitsiovihellystä tämä sijoitti pallon varmasti ohi Aleksandr Mishtshukin. Latvanen oli asialla myös 81. minuutilla, kun hän sai irtopallon rangaistusalueella ja pääsi toistamiseen ohittamaan Mishtshukin. Loppuminuutit kotiyleisö pelkäsi pahinta, mutta punapaitojen puolustus katkoi varmasti vieraiden viimeiset hyökkäykset. Näin pisteet Atlantikselle maalein 3-2.

Atlantiksen kokoonpano: Aleksandr Mishtshuk, Panu Kuusela (56. Risto Salmi), Adel Eid, Miika Jokiperä, Pasi Karppinen, Mikko Simula, Kimmo Tauriainen (81. Izuchukwu Aniche), Matias Juvonen, Feras Abid, Petteri Paajanen (67. Alimamy Jalloh) ja Ojembe Olatuga.


060915 - Juha tekee comebackin
Juha palaa pelikentille. Juha Jussila (s. 1975) palaa Atlantis-miehistöön loppukaudeksi. Kaudesta 2003 punapaitoja edustanut keskikentän työmyyrä on kaksi viime vuotta kärsinyt loukkaantumisista ja ehti keväällä jo lopettaa peliuransa. Nyt Juha palaa kuitenkin Atlantiksen avuksi syksyn koitoksiin ja on mukana joukkueen kokoonpanossa jo lauantain Hämeenlinna-pelissä.

Juha Jussila on pelannut Atlantiksen paidassa 50 virallista ottelua vuosina 2003-5. Syksyllä 2004 hänet valittiin joukkueen Vuoden pelaajaksi.


060915 - Taisto jatkuu lauantaina
FC Hämeenlinna Atlantiksen taistelu Ykkösessä jatkuu lauantaina, kun punapaidat saavat kotiareenalleen viime aikoina vahvasti esiintyneen FC Hämeenlinnan. Ottelu Bolliksella alkaa klo 15.00.

Kevätkierroksella Atlantis voitti keskinäisen ottelun Kaurialassa maalein 1-3, mutta Hämeenlinna on vahvistanut tuntuvasti miehistöään syksyksi. Läänin pääkaupunkiin ovat siirtyneet mm. Vesa Heikinheimo ja Lasse Lind Hongasta, Jon Poulsen Vaasasta, ranskalaispelaaja Noam Surrier sekä espoolaiset Kristian Kojola ja Tommi Vesala.

Atlantiksella on alla tyly 1-4 vierastappio Viikingeille. Nyt punapaidat yrittävät kotiareenallaan paluuta voittokantaan. Pasi Pihamaa lupaakin Bolliksen viheriölle taistelevan Atlantis-miehistön. - Vuosaaren vierailu oli meiltä hampaaton esitys. Kotikentällä on nyt tarkoitus näyttää, mihin tämä joukkue pystyy.


060913 - Adam palaa kotimaahansa
Adam matkustaa kotimaahan. Neljä kautta Atlantista edustanut Adam Highfield lentää tällä viikolla kotimaahansa Uuteen-Seelantiin ja siirtyy kasvattajaseuransa Canterbury Unitedin riveihin. Adam ehti pelata neljän vuoden aikana Atlantiksen paidassa 56 virallista ottelua ja oli isossa roolissa mm. syksyn 2004 nousukarsintapeleissä.

Maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö toivottaa Adamille hyvää jatkoa ja menestystä Uuden-Seelannin kentillä. - Halusimme tarjota Adamille mahdollisuuden siirtyä ennen heidän sarjakautensa alkua, vaikka hän nyt ei olekaan käytettävissä meidän loppupeleissä. Meillä on kuitenkin pätevä veskarikaksikko Sasha Mishtshuk ja Tony Kaukomaa. Lisäksi seura pääsi Canterburyn kanssa hyvässä hengessä sovintoon siirron ehdoista.

Highfield haluaa kiittää kaikkia atlantislaisia ja Atlantis-faneja menneistä vuosista. - Olen viihtynyt Suomessa todella hyvin. Varmasti tulen myös jossain vaiheessa takaisin tänne. Minulla on suomalainen avovaimo ja pieni lapsi, ja Suomi on heidän kotimaansa.


060912 - Futisleikkis alkaa 24. syyskuuta
Atlantis FC Atlantiksen suosittu futisleikkis alkaa jälleen 24. syyskuuta. Leikkis tarjoaa ensiaskeleet hyvän harrastuksen pariin. Luvassa on pätevien ohjaajien johdolla myös hauskoja leikkejä, pelejä ja paljon muuta mukavaa. Futisleikkis on tarkoitettu 1999-2002 -syntyneille pojille ja tytöille, jotka ovat aloittamassa futisharrastusta tai ehtineet siihen jo jonkin verran tutustua.

Leikkis alkaa sunnuntaina 24. syyskuuta ja opetusta on tunti viikossa sunnuntaisin klo 12-13 syyskuusta huhtikuuhun. Paikkana on Maatullin koulun (Osoite: Kimnaasinpolku 5, Tapulikaupunki) liikuntasali. Futisleikkiksen osallistumismaksu on 125 euroa, mikä sisältää ammattitaitoisen opetuksen, Palloliiton nappulalisenssivakuutuksen sekä hyvän varustepaketin (harjoituspallo, Atlantis-t-paita ja Atlantis-lippis). Jo peliuransa aloittaneille koulun hinta on ilman vakuutusta ja varustepakettia ainoastaan 100 euroa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


060911 - Fantasy Club ja Piilopaikka uusia yhteistyökumppaneita
Fantasy Club Itäkeskuksessa sijaitseva Fantasy Club sekä Hakunilan menomesta Piilopaikka ovat Atlantiksen uusia yhteistyökumppaneita. Näitä virkistyskeitaita suosittelee myös seuran lentävä manageri Aarne Tenkanen.

060910 - Akatemia kuritti Käpylää
Micheal osui kahdesti KäPa:n verkkoon. Atlantis Akatemia esitti avausjaksolla kauden parastaan, kun Jallun beibit kukistivat A-poikien Ykkösen kärkiottelussa Käpylän Pallon. Loppunumerot Laajasalon nurmella olivat Atlantiksen hyväksi 1-5 (0-3). Punapaidoista maalinteossa onnistuivat tällä kertaa kaksi ensimmäistä osumaa näyttävästi tykittänyt Micheal Ozor (29. ja 33. min.) sekä Tuomas Tukia (44.), Zakaria Kibona (70. rp) ja Adam Abdi (76.).

Akatemian kokoonpano: Tony Kaukomaa (85. Panu Hetemäki), Axel Orrström, Janne Arolinna (83. Iiro Ikäheimo), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga (81. Tatu Liljama), Auror Zadrina (62. Adam Abdi), Alimamy Jalloh (78. Tuomas Savukoski), Micheal Ozor (73. Ari Sharif), Tuomas Tukia ja Xhevdet Gela.


060909 - Viikingit murskasi Atlantiksen
Obi ampui Atlantiksen ainokaisen Vuosaaressa. FC Viikingit oli tyly isäntä Ykkösen paikallistaistossa. Vuosaarelaiset tyrmäsivät toisella jaksolla Atlantiksen ja nappasivat kolme arvokasta sarjapistettä maalein 4-1 (1-1).

Viikingit hallitsi Heteniityn kentällä pelitapahtumia hienokseltaan alusta asti. Isännät pääsivät muutamaan otteeseen ahdistelemaan vaarallisesti Aleksandr Mishtshukin vartioimaa Atlantis-maalia, mutta viimeistely ei alussa ollut kohdallaan. Vieraatkin pääsivät vähitellen peliin mukaan, ja 40. minuutilla Petteri Paajanen jatkoi päällään Obi Metzgerille, jonka kanuunaveto 18 metristä upposi oikeaan yläkulmaan. Viikingit kuitenkin kuittasi vain reilu minuutti myöhemmin, kun Jukka Hirvosen näyttävä kaukolaukaus pomppasi Mishtshukin käsien kautta verkkoon. Näin tauolle tasatilanteessa 1-1.

Atlantis sai toiselle jaksolle hyvän startin, kun Feras Abid irtosi oikealta läpiajoon. Laukaus suuntautui kuitenkin päin Harri Kairavuota, ja isännät selvisivät säikähdyksellä. Sen sijaan toisessa päässä tapahtui 50. minuutilla. Jukka Hirvonen antoi kulman, ja Kalle Sorja puski vapaasti pallon verkkoon. Kotiyleisö sai lisää juhlan aihetta vartti myöhemmin. Janne Mollberg keskitti oikealta, ja Kristian Kunnas jatkoi pallon Mishtshukin selän taakse. Heti tämän jälkeen erotuomari Mika Koskinen nosti Obi Metzgerille toisen keltaisen, ja Atlantis joutui jatkamaan vajaalla. Samalla vieraiden selkäranka taittui, ja taisto oli ohitse. Joonas Sarelius kaunisteli vielä 86. minuutilla loppunumeroiksi 4-1 Viikingeille.

Atlantiksen kokoonpano: Aleksandr Mishtshuk, Adel Eid, Miika Jokiperä, Teemu Kankkunen (25. Ojembe Olatuga), Mikko Simula, Jani Koivisto (60. Vesa Kosonen), Feras Abid, Axel Orrström, Patrik Rikama (75. Pasi Karppinen), Petteri Paajanen ja Obi Metzger (67. ua).


060908 - Atlantis Vuosaarta valloittamaan
FC Viikingit Atlantis matkustaa lauantaina Vuosaareen, missä vastaan asettuu vahvassa iskussa oleva FC Viikingit. Ottelu alkaa Heteniityn kentällä klo 16.00.

Paikallistaistoa on odotettu hartaasti molemmissa leireissä. Nykyisin Viikinkien paidassa esiintyvä entinen Atlantis-peluri Pasi Solehmainen hehkuttaa koitosta vuosaarelaisten otteluennakossa. - Tämmöisiä pelejä ei usein osu kohdalle. Sarjan ykkönen ja kakkonen kohtaavat paikallisottelussa, jonka voittaja on lähellä nousua Veikkausliigaan. Toivottavasti yleisö löytää myös paikalle, sillä tiedossa on yksi kauden kovimmista peleistä.

Atlantis-kippari Kimmo Tauriainen odottaa myös innolla lauantain vääntöä. - Paikallisottelut ovat aina kauden kohokohtia, ja nyt pelissä on vielä kunnon panos. Tällaiset ottelut nostavat koko Ykkösen profiilia.


060907 - Jallun beibeillä sunnuntaina kärkiottelu
Jallun beibit kohtaavat lauantaina KäPa:n. Atlantis Akatemia kohtaa sunnuntaina klo 15.00 Laajasalon nurmella Käpylän Pallon A-pojat. KäPa on pelannut syksyn I divisioonassa todella vahvasti, ja joukkue on napannut viidestä pelistä täydet viisi voittoa.

Juho Rantala odottaa mielenkiinnolla sunnuntain koitosta. - Käpylällä on erittäin vahva ryhmä. Pelasimme KäPa:a vastaan kakkosen nousukarsinnoissa. Silloin meidän nopea avausmaali sotki heidän kuvionsa, mutta saimme tehdä täyden työn voiton eteen. Nyt vastus on varmasti vielä kovempi.


060906 - Lauantaina tiukka paikallistaisto
Pasi odottaa jo lauantain koitosta. Kuva: Juhani Järvenpää. Lauantaina pelataan Ykkösessä raju paikallisvääntö, kun sarjan kärjoukkueet Viikingit ja Atlantis iskevät yhteen Vuosaaressa. Taistelu sarjapisteistä alkaa klo 16.00.

Kevätkierroksella Atlantis voitti Bolliksella joukkueiden keskinäisen koitoksen maalein 2-1. Nyt Viikingit on kuitenkin päässyt rajuun syysvireeseen, ja Jari Europaeuksen suojatit ovat viidestä viimeisestä ottelusta keränneet neljä voittoa ja yhden tasurin. Samalla joukkue on tarrannut tiukasti kiinni liigapaikkaan.

Pasi Pihamaa luotsaa kuitenkin luottavaisena miehistönsä Vuosaaren hornankattilaan. - Muutama ikävä loukkaantuminen on verottanut meidän pientä rinkiä, mutta lauantaina kentälle juoksee iskukykyinen ja taatusti taistelutahtoinen Atlantis-joukkue. Tätä ottelua ei varmasti kumpikaan suostu helpolla häviämään. Luvassa on tasainen vääntö, joka voi ratketa pieneen virheeseen tai yhteen onnistuneeseen yksilösuoritukseen.


060905 - Akatemia kukisti MPS:n
Zaka ampui voittomaalin. Kuva: Juha Tamminen. MPS ja Atlantis Akatemia kävivät tiistai-iltana tiukan väännön sarjapisteistä A-poikien Ykkösessä. Tapanilan muhkurainen nurmi karsi pelistä hienoudet, mutta taistelua Mosan pellolla riitti. Atlantis käänsi ottelun edukseen toisella jaksolla, kun 54. minuutilla Janne Arolinna antoi oikealta mainion keskityksen ja musta salama Zakaria Kibona syöksyi pallon verkkoon. Malmilla oli muutama mainio tasoituspaikka, mutta Tony Kaukomaa torjui varmasti keltapaitojen lähentelyt. Toisaalta Atlantiksella oli loistopaikkoja lisäosumiin, mutta Obi Metzgerin sihti ei tänään ollut kohdallaan.

Akatemian kokoonpano: Tony Kaukomaa, Axel Orrström (67. Tatu Liljama), Janne Arolinna, Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga, Obi Metzger, Alimamy Jalloh, Micheal Ozor, Tuomas Tukia, Adam Abdi (43. Tuukka Myyrä) ja Xhevdet Gela.


060904 - Comtilat uusi yhteistyökumppani
Comtilat Comtilat Oy on Atlantiksen uusi yhteistyökumppani. Comtilat on toimitilojen hakijoita palveleva markkinointi- ja konsultointiorganisaatio. Lisätietoa yrityksen toiminnasta löydät osoitteesta www.comtilat.com.

060902 - Pistejako Bolliksella
Janin vapari on verkossa - kapteeni tuulettaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja TP-47 tarjosivat vauhdikkaan Ykkösen taiston Pallokentän kauden ennätysyleisölle (742). Tiukka vääntö päättyi lopulta tasalukemiin 1-1 (1-1).

Avausjakso oli hienokseltaan isäntäjoukkueen hallintaa. Tulosta tuli 21. minuutilla, kun Jani Koivisto upotti vaparin 22 metristä Anssi Jaakkolan selän taakse. Hiukan myöhemmin Feras Abid karkasi oikealta läpi, mutta laukaus suuntautui päin Jaakkolaa. Minuutti ennen taukovihellystä vuorostaan Tornio sai vaparin, jonka Tarmo Koivuranta sijoitti tarkasti etukulmasta ohi Adam Highfieldin. Näin tauolle tilanteessa 1-1.

Toisella jaksolla Atlantis haki voittomaalia. Pasi Pihamaa vaihtoi kärkeen isot pojat Vesa Kososen ja Petteri Paajasen. Punapaidat rakensivatkin muutaman oivan maalipaikan, mutta verkkoon asti palloa ei enää saatu. TP keskittyi toisella jaksolla enemmän oman pään varjeluun, ja joukkue pääsikin tyytyväisenä kotimatkalle, kun tulostaululla komeili loppuvihellyksen soidessa edelleen 1-1 lukemat.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Adel Eid, Teemu Kankkunen, Mikko Simula, Kimmo Tauriainen (79. Miika Jokiperä), Jani Koivisto (56. Petteri Paajanen), Matias Juvonen, Feras Abid, Axel Orrström, Patrik Rikama ja Obi Metzger (56. Vesa Kosonen).


060901 - Lauantaina kärkiottelu Bolliksella
TP-47 Atlantis saa lauantaina Töölön Pallokentälle vieraakseen kovan pohjoisen joukkueen Tornion Pallo -47:n. Ykkösen kärkitaisto alkaa Bolliksella klo 15.00.

Kevätkierroksella TP-47 oli Pohjan Stadionilla vahvempi maalein 2-0, joten Atlantis pääsee nyt kotiareenallaan hakemaan revanssia. Torniolla on kuitenkin jalkeilla vahva joukkue, joka tavoittelee tosissaan nousua Veikkausliigaan. Kevään koitoksessa vieraiden avainpelaajia olivat kamerunilaiskaksikko Gaston Bindzi - Manga Egonkollo, vaarallinen kärkimies Mikko Barsk sekä kokenut kippari Tarmo Koivuranta.

Pasi Pihamaa luottaa kuitenkin Atlantiksen mahdollisuuksiin. - Keväällä olimme Torniossa selvästi altavastaajia. Nytkin takana on tiukka viikko, sillä tämä on kolmas peli viikon sisään. Se näkyy väkisin meidän pienessä ringissä. Joukkueessa on kuitenkin erinomainen fiilis, ja sen turvin lähdetään lauantainakin kolmea pistettä hakemaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)