Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2006

060330 - Kimmo, Sasha ja Vesa futistenniksen ykkösiä
Vesa hallitsee myös futistenniksen. Kuva: Juhani Järvenpää. Pasi Pihamaa tarjoilee tällä viikolla miehistölleen hiukan rankempaa treeniä. Rajun rutistuksen välillä ohjelmassa on kuitenkin myös kevyempiä päiviä. Keskiviikkona joukkue palautui alkuviikon rääkistä ratkomalla seuran futistennismestaruuden kolmimiehisjoukkuein.

Futistenniksessä ylivoimaisen ykköstrion muodostivat tekniikkataiturit Kimmo Tauriainen, Aleksandr Mishtshuk ja Vesa Kosonen. Nämä pallojonglöörit pyörittivät vastustajistaan selkeät voitot näytöstyyliin.


060329 - Aatu palaamassa vahvuuteen
Adel Eid Adel Eid on jälleen mukana edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa. Jalkavammasta toipunut Aatu liittyi maanantaina joukkueharjoituksiin ja on alkuviikon pystynyt treenaamaan täysipainoisesti.

Myös keuhkoputkentulehduksesta toipuva Vesa Kosonen alkaa vähitellen olla pelikunnossa. Matias Juvonen, Obi Metzger ja Petteri Paajanen harjoittelevat vielä toipilasryhmässä, mutta kolmikon pitäisi olla täydessä iskussa pikapuoliin. Sen sijaan Teemu Kankkunen, Patrik Rikama ja Vitali Suetov saavat toistaiseksi tyytyä treenaamaan kuntosalissa fysio Pasi Partasen valvonnassa.


060328 - Kimmolle kapteeninnauha
Kimmo Tauriainen Edustusjoukkueen pelaajat valitsivat Kimmo Tauriaisen selkeällä ääntenenemmistöllä joukkueen kapteeniksi kaudelle 2006. Kimmo kantoi Atlantiksessa kapteeninnauhaa myös kaudella 2000, kun punapaidat taistelivat suurella sydämellä Ykkösessä. Liigavuonna 2001 Kimmo toimi joukkueen varakapteenina.

Tulevalla kaudella Atlantiksen varakapteenina toimii Miika Jokiperä.


060327 - HJK-matsi peruuntui
HJK Tiistaiksi kaavailtu harjoitusottelu HJK:ta vastaan jouduttiin perumaan, sillä Helsingin kevät ei ole vielä sulattanut Finnair Stadiumin lumipeitettä. Talin hallissa ottelu olisi jouduttu aloittamaan sen verran aikaisin, että loukkaantumisten kaventamaa Atlantis-miehistöä ei saataisi riittävän iskukykyisenä paikalle.

060327 - Junnupalaveri toimistolla 10.4.
Atlantis FC Atlantiksen nuorempien juniorijoukkueiden joukkuetapaaminen pidetään seuran toimistolla maanantaina 10.4. alkaen klo 19.00. Illan ohjelmassa mm. kesän harjoitusvuorojen jako, Atlantis-päivä, kesän futiskoulu, uudet joukkueet, kesän pallopoika- ja maskottivuorot jne.

060326 - Tiistaina vastassa HJK
HJK Edustusjoukkueen seuraava harjoitusottelu on ensi tiistaina Finnair Stadiumilla, missä punapaidat kohtaavat HJK:n klo 15.15. Joukkueet olivat viimeksi vastakkain tammikuussa Talissa, jolloin sinivalkoiset olivat parempia maalein 1-0.

060325 - Atlantis Akatemia - NuPS 2-0
Tony piti nollan Nummelaa vastaan. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Talin hallissa kolmosessa pelaavan Nummelan Palloseuran. Atlantis-junnut käänsivät taiston lopulta edukseen maalein 2-0 (0-0).

Ensimmäiset 30 minuuttia pelissä oli hyvä tempo, ja Tony Kaukomaa sai muutamaan otteeseen venyä parhaimpaansa pitääkseen maalinsa puhtaana. Akatemian ryhmästä puuttui muutama pelimies, mikä näkyi varsinkin hyökkäyspelissä. Vähän kerrassaan Pirkkolan treenit alkoivat kuitenkin kantaa hedelmää. Vieraiden väsyessä punapaidat saivat otetta. Ensin Janne Pöyhönen vapautti Axel Orrströmin läpiajoon, ja Akke sijoitti varmasti avausmaalin. Hetkeä myöhemmin pallojonglööri Fatos Elshani hämmensi koko vieraiden alakerran ja petasi avopaikan Zakaria Kibonalle, mistä tämä sijoitti varmasti loppunumerot 2-0.


060324 - Atlantis - VIFK 1-2
Fefe osui lopulta perjantainakin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis joutui perjantaina tunnustamaan Vasa IFK:n paremmaksi maalein 1-2. Punapaitojen esitys ei tällä kertaa suuria riemunaiheita herättänyt. Avausjaksolla isänniltä puuttui liike ja taistelutahto. Toisella puolikkaalla yritystä löytyi hiukan enemmän, mutta viimeistely oli kovin tuskaista.

VIFK iski johtomaalin 28. minuutilla, kun vieraiden Tony Björk pääsi 15 metristä vapaasti sijoittamaan pallon tolpan vierestä Aleksandr Mishtshukin selän taakse. Tämän jälkeen Pasi Pihamaa yritti vaihdoilla ja pelipaikkojen muutoksilla herätellä uinuvaa ryhmäänsä, mutta tuloksetta.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli aggressiivisemmin. VIFK iski kuitenkin heti uudelleen, kun Björk pääsi 49. minuutilla ohittamaan toistamiseen Mishtshukin. Isännätkin alkoivat vähitellen saada tilanteita, mutta tehoja ei punapaidoilta tänään löytynyt. Vaasalaiset saivat vielä 75. minuutilla rankkarin Pekka Utriaisen rikkeen jälkeen, mutta sen Björk ampui ylärimaan. Atlantiksen kavennus nähtiin 84. minuutilla, kun Feras Abid katkaisi vieraiden puoltenvaihdon ja livahti lähiajoon kuljettaen lopulta pallon verkkoon asti. Näin loppunumerot Talissa 1-2.

Atlantiksen kokoonpano: Aleksandr Mishtshuk, Miika Jokiperä, Teemu Kankkunen (32. Patrik Rikama, 62. Zakaria Kibona), Juha Jussila, Mikko Simula, Kimmo Tauriainen, Pekka Utriainen, Feras Abid, Axel Orrström (25. Tuukka Myyrä, 45. Auror Zadrina), Risto Salmi, Janne Arolinna (37. Axel Orrström, 45. Janne Arolinna).


060324 - VIFK perjantaina Taliin
Vasa IFK Atlantis kohtaa perjantaina klo 15.30 Talin hallissa Vasa IFK:n. Perinteikäs, vuonna 1900 perustettu vaasalaisseura nousi viime syksynä Ykköseen kukistettuaan karsintapeleissä SalPa:n.

Atlantiksen riveistä puuttuu loukkaantumisten ja flunssa-aallon takia edelleen koko joukko pelimiehiä. Ryhmää täydennetään jälleen Hämeenlinnassa edukseen esiintyneillä Akatemia-pelaajilla. Junnuista kokoonpanoon tulevat mukaan Janne Arolinna, Zakaria Kibona, Tuukka Myyrä ja Auror Zadrina.


060323 - Mishtshuk palaa Atlantikseen
Aleksandr Mishtshuk Maalivahti Aleksandr Mishtshuk (s. 1977) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2006 loppuun ulottuvan sopimuksen. Mishtshuk pelasi edelliskerran Atlantiksen riveissä kaudella 2001 Veikkausliigassa. Yhteensä hän on pelannut 68 liigaottelua. Viime vuonna Sasha pelasi FC Anzhin joukkueessa Venäjällä.

Mishtshuk palaa mielellään Atlantikseen. - Pelasin viime kaudella Venäjällä. He olisivat halunneet jatkaa sopimusta, mutta minulla on perhe täällä ja jatkuva matkustaminen oli raskasta. Atlantis on minulle tuttu seura ja tänne on mukava tulla takaisin.

Sashalla on yhä myös tavoitteita maalivahtina. - Tiedän että Atlantiksessa on erinomainen maalivahtivalmennus, ja pyrin edelleen kehittymään maalivahtina. Toivon voivani vielä joskus pelata Atlantiksen kanssa liigassa. Eikä ole mahdotonta, että pelaisin vielä jossain ulkomaillakin.


060322 - Auror saanut vastuuta
Auror Zadrina Akatemia-pelaaja Auror Zadrina on pelannut kahdessa viimeisimmässä edustuksen pelissä täydet minuutit punapaitojen alakerrassa. TPV:tä vastaan Auror nähtiin topparin paikalla ja Hämeenlinnassa poika viiletti vasempana pakkina.

Pasi Pihamaa on ollut tyytyväinen Aurorin esityksiin. - Auror on tehnyt nöyrästi töitä koko talven ja kehittynyt isoin harppauksin. Hän on monipuolinen pelaaja, jolla on riittävä taitotaso ja sopivasti äijämäisyyttä myös miesten peleihin. Auror on ilman muuta niitä Akatemian poikia, jotka jatkossakin taistelevat peliminuuteista edustuksessa.

Myös Auror on viihtynyt Akatemian koulussa. - Harjoittelemme 5-6 kertaa viikossa, mutta se ei ole mikään ongelma, sillä olen valmis tekemään töitä. On ollut hienoa päästä mukaan edustuksen peleihin. Niissä oppii valtavasti. Ja tuntuu kivalta, että kokeneet pelimiehet jaksavat kannustaa, vaikka välillä tekeekin virheitä.


060320 - Miikalla vahva comeback
Miika oli sinnuntaina vireessä. Kuva: Juhani Järvenpää. Miika Jokiperä oli tammikuussa hautaamassa lopullisesti haaveet pelisurasta. Pitkä taistelu sairautta vastaan oli päättymässä futiksen tappioon. Sunnuntaina Miika kuitenkin johti Atlantiksen alakertaa vakuuttavin ottein. Pelimies on vielä kerran tekemässä paluuta.

- Pelaaminen ei tuntunut edes kovin vaikealta, vaikka edellisestä kunnon matsista oli lähes puoli vuotta. Tosin topparina ei yleensä joudu juoksemaan niin paljon kuin muilla pelipaikoilla. Ekalla jaksolla meinasi kyllä muutaman kerran tulla vähän kiire, toppari muisteli comeback-peliään.

Seuraavan kerran Miika ja muut punapaidat nähdään tositoimissa ensi perjantaina, kun sarjanousija VIFK saapuu Talin halliin.


060319 - Pihamaa Pullerin kuningas
Pullerin kuningas. Flunssa-aalto harvensi sunnuntaina muutenkin repaleista Atlantis-miehistöä niin rajusti, että päävalmentaja Pasi Pihamaakin nähtiin pitkästä aikaa avauskokoonpanossa. Pasi olikin Pullerin hallin ehdoton kuningas - mies oli avausjaksolla alustamassa kaikkia kolmea Atlantis-maalia, mikä lopulta riitti helsinkiläisten 1-3 (0-3) vierasvoittoon.

Pihamaan lisäksi Atlantiksen ryhmää oli täydennetty Akatemia-pelaajilla. Tuukka Myyrä ja Auror Zadrina pelasivat täydet 90 minuuttia ja Obi Metzger sekä Zakaria Kibona 45 minuuttia kumpikin. Koko nelikko täytti paikkansa mainiosti.

Punapaitojen avausmaali nähtiin 28. minuutilla, kun Obi Metzger ampui Pihamaan kaadosta tuomitun rankkarin sisään. Jatkoa seurasi 36. minuutilla, jolloin Pasi tarjoili oikealta nappikeskityksen, ja Axel Orrström puski helposti 0-2. Vain neljä minuuttia myöhemmin Pasi vapautti ulkosyrjällä Obin läpiajoon, ja tämä nosti pallon varmasti yli maalivahdin. Isäntien kavennusosuman ampui pilkulta 47. minuutilla Aleksi Latvanen, mutta loppuajan punapaitojen puolustus piti hämeenlinnalaishyökkäykset kurissa.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Miika Jokiperä, Teemu Kankkunen, Juha Jussila, Matias Juvonen, Axel Orrström, Risto Salmi, Tuukka Myyrä, Obi Metzger (45. Zakaria Kibona), Auror Zadrina, Pasi Pihamaa (45. Teemu Savukoski).


060318 - Sunnuntaina Hämeenlinnaan
FC Hämeenlinna Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Hämeenlinnaan. Punapaidat kohtaavat FC Hämeenlinnan paikallisessa Pullerihallissa klo 14.15. Joukkueet olivat vastakkain myös kuukausi takaperin Talissa, jolloin Atlantis oli vahvempi maalein 3-2.

Atlantis matkustaa Hämeenlinnaan hieman siipirikkona. Nippu pelimiehiä on sivussa erilaisten vammojen vuoksi, ja ryhmää on täydennetty neljällä Akatemia-pelaajalla. Junnuista Hämeenlinnan bussiin hyppäävät Janne Arolinna, Zakaria Kibona, Tuukka Myyrä ja Auror Zadrina.

Pasi Pihamaa harmittelee loukkaantumissumaa. - Monella pelaajalla on pikkuvammoja. Onneksi kaikkien pitäisi olla pelikunnossa viikon-parin sisällä. Loukkaantumisen jälkeen pelituntuman löytyminen vie kuitenkin aina oman aikansa, eikä sarja-avaukseen ole enää kuin reilu kuukausi. Toisaalta nämä pelit ovat Akatemian pojille arvokasta oppia ja samalla tilaisuus testata, miten he pärjäävät miesten peleissä. Nyt pojilla on tilaisuus antaa näyttöjä kesää varten.


060316 - Sibbo Vargarna - Atlantis Akatemia 1-3
Superjunnu Virtanen osui Keravalla. Atlantis Akatemia kohtasi Keravalla Sibbo Vargarnan kolmosen miehistön. Ottelu ei suuria hienouksia tarjonnut, mutta Pasi Pihamaan puoliaikaripitys herätti sen verran Atlantis-junnuja, että nämä nappasivat voiton Helsinkiin maalein 1-3 (1-1). Punapaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Mamet Mula, superjunnu Vesa-Pekka Virtanen ja Tuukka Myyrä.

060315 - Ykköseen oma lisenssijärjestelmä
Ykkönen Palloliiton liittohallitus on päättänyt, että Ykkösessä otetaan käyttöön oma lisenssijärjestelmä kaudella 2007. Ykköslisenssi muistuttaa pitkälti liigalisenssiä, ja se tulee olemaan edellytyksenä Ykköseen osallistumiselle. Lisenssivaatimuksiin sisältyy mm. talouteen, olosuhteisiin, pelaajasopimuksiin ja juniorityöhön liittyviä määräyksiä.

060314 - K-market Ratis yhteistyökumppaniksi
K-Market Ratis K-market Ratis on solminut Atlantiksen kanssa yhteistyösopimuksen tulevalle kaudelle. K-market Ratis on länsi-Pasilassa sijaitseva palveleva ruokauppa. Ratis toimittaa myös kesän kotipeliemme maukkaat tarjoilut.

060313 - Auror sai kiitosta Pasilta
Pasi kiitteli Aurorin esitystä TPV:tä vastaan. Päävalmentaja Pasi Pihamaa kiitteli Akatemia-pelaaja Auror Zadrinan esitystä lauantain TPV-pelissä. - Auror pelasi hyvän ottelun alakerrassa. Hän oli meidän junnuista ainoa, joka esitti vähän jätkämäisiäkin otteita. Parannettavaa on vielä paljon mm. sijoittumisessa ja syöttöpelissä, mutta kokonaisuutena pojalta ihan hyvä 90 minuuttinen.

Pasi antoi ottelussa tarkoituksella paljon peliaikaa Akatemia-pelaajille. - Meillä oli toisella jaksolla kuusi A- tai B-ikäistä poikaa kentällä. Luonnollisesti se näkyi pelissä, mutta toisaalta oli hyvä, että junnut näkivät, mitä kovemmissa peleissä vaaditaan. Toivottavasti oppia tarttui mukaan.


060311 - Atlantis - TPV 1-1
Mame puski Atlantiksen osuman. Atlantis kohtasi lauantaina Talissa TPV:n. Suhteellisen nuorella ryhmällä esiintynyt isäntäjoukkue hallitsi avausjaksoa, mutta toisella puolikkaalla vauhti hiipui, ja vieraat nousivat tasoihin. Loppunumerot 1-1 (1-0).

Ensimmäinen puoliaika oli Atlantiksen hallintaa. Laitapakkeina pelanneet Mikko Simula ja Kimmo Tauriainen pääsivät hyvin peliin mukaan ja käynnistivät monta mainiota hyökkäystä. Punapaitojen viimeistely oli kuitenkin kovin ponnetonta. Jakson ainokainen nähtiin 14. minuutilla, kun Simi pelasi oikeaan laitaan Pekka Utriaiselle, ja Utin nappikeskitys tavoitti Mamet Mulan pään. Mamen pusku sinetöi taukonumerot 1-0.

Toiselle jaksolle Atlantis heitti kentälle lisää nuorta voimaa. Junnut eivät kuitenkaan tuoneet kaivattua lisävauhtia, vaan pelin tempo laski silmissä. Akatemia-pelureiden syöttötaito ja tilannekovuus eivät riittäneet TPV:n kyydissä, ja vieraat pääsivät muutamaan otteeseen hätyyttelemään vaarallisesti Adam Highfieldin vartioimaa maalia. Lopulta 80. minuutilla yritys palkittiin, kun Markus Räikkönen livahti vasemmalta tekopaikkaan ja viimeisteli etukulmasta tasoituksen.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Teemu Kankkunen (59. Miika Jokiperä), Mikko Simula, Kimmo Tauriainen, Vesa Kosonen (59. Tuukka Myyrä), Pekka Utriainen, Feras Abid (68. Mamet Mula), Axel Orrström, Janne Arolinna, Auror Zadrina, Mamet Mula (55. Zakaria Kibona).


060310 - Lauantaina vastassa TPV
Tampereen Pallo-Veikot Atlantis kohtaa lauantaina klo 13 Talissa perinteikkään tamperelaisseuran TPV:n. Kakkosen länsilohkossa pelaava vuoden 1994 Suomen mestari on tekemässä paluuta kotimaisen futiksen parrasvaloihin ja tavoittelee tulevalla kaudella tosissaan nousua Ykköseen. Samalla TPV haastaa tiukasti PP-70:n kisassa Tampereen kakkosjoukkueen asemasta.

Atlantis lähtee lauantain taistoon kohtuullisen nuorella ryhmällä. Erilaiset vammat ovat verottaneet edustusmiehistöä sen verran runsaasti, että Pasi Pihamaa nosti kokoonpanoon viisi Akatemia-peluria. Junnuista mukaan tulevat Janne Arolinna, Zakaria Kibona, Mamet Mula, Tuukka Myyrä sekä Auror Zadrina.


060310 - Akatemian cup-vastustajaksi SAPA
Suomen Cup Atlantis Akatemia kohtaa Suomen Cupin avauskierroksella kolmosessa pelaavan SAPAn. Atlantis-junnuille on luvassa tiukka haaste, sillä SAPAn riveissä pelaa monta tuttua stadilaista pelimiestä. Cup-taiston alustava pelipäivä on lauantai 8. huhtikuuta ja paikka Talin halli.

060309 - Medimagneetti-yhteistyö jatkuu
Medimagneetti Oy Atlantis on sopinut pitkäaikaisen yhteistyön jatkamisesta Medimagneetti Oy:n kanssa. Edustusjoukkueen ja Akatemian pelaajien magneettikuvaukset hoidetaan näin jatkossakin Medimagneetin tiloissa Ruoholahdenkadulla. Suosittelemme lämpimästi Medimagneetin ammattitaitoista palvelua kaikille Atlantis-pelaajille.

060308 - Akatemia osallistuu A-poikien II divisioonaan
Atlantis FC Atlantis Akatemia osallistuu kevätkierroksella A-poikien II divisioonaan. Atlantiksen lisäksi 1. lohkossa pelaavat EBK, GrIFK, Honka/2, HPS, NJS ja PK-35/2. Lohkovoittaja pääsee karsimaan noususta I divisioonaan syyskierrokselle. Lohkon kakkonen ja kolmonen osallistuvat syksyllä kakkosen yläloppusarjaan.

Atlantis Akatemia pelaa A-nuorten otteluiden lisäksi runsaasti harjoituspelejä miesjoukkueita vastaan ympäri vuoden. Lisäksi Akatemia osallistuu mm. Suomen cupiin ja Hesa cupiin.


060307 - PK-35 - Atlantis 2-2
Vitali puski johtomaalin. Kuva: Juhani Järvenpää. Paikalliskilpailijat PK-35 ja Atlantis kohtasivat tiistaina harjoituspelissä Talin hallissa. Vauhtia ja tiukkaa vääntöä ottelussa riitti, mutta suuremmat pelilliset hienoudet molemmat joukkueet säästivät kesälle. Maalit tasattiin jälleen perinteisesti - loppulukemat tällä kertaa 2-2.

Avausjaksolla Atlantis iski kertaalleen, kun Obi Metzger pohjusti 21. minuutilla Feras Abidille avopaikan, eikä Fefe erehtynyt. PK kuittasi toisen jakson 64. minuutilla kulman jälkitilanteesta, kun punapaidat eivät saaneet purettua ruuhkaa, ja Alfred Sinnemäki pääsi tasoittamaan 10 metristä. Atlantis meni uudelleen johtoon 70. minuutilla. Matias Juvonen keskitti lyhyen kulman jälkeen, ja Vitali Suetov puski pallon verkkoon. PK ei kuitenkaan antanut periksi, vaan 70. minuutilla Charles Obi pohjusti Petteri Kaijasillalle tekopaikan, ja maalitykki viimeisteli varmasti tasoituksen. Näin loppunumerot Talissa 2-2.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Adel Eid (55. Axel Orrström), Teemu Kankkunen, Juha Jussila (62. Feras Abid), Kimmo Tauriainen, Pekka Utriainen, Matias Juvonen, Feras Abid (57. Mikko Simula), Risto Salmi (61. Vitali Suetov), Janne Arolinna, Obi Metzger (45. Vesa Kosonen).


060306 - Tiistaina vastassa PK-35
PK-35 Atlantiksen edustusjoukkue kohtaa tiistaina Talin hallissa tutun paikallisvastustajan PK-35:n. Viime kaudella Ykkösessä joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut päättyivät tasanumeroihin, ja tiukka vääntö on varmasti edessä tälläkin kertaa.

Atlantiksen riveistä puuttuvat maanantaina Akatemian ottelussa pelanneet pitkäaikaispotilaat Miika Jokiperä ja Axel Orrström sekä reisivaivainen Petteri Paajanen. Näytillä ollut nigerialaispelaaja Kehinde Ayo on myös palannut kotiin ilman sopimusta.


060306 - HDS - Atlantis Akatemia 0-5
Miika osoitti pelisilmää. Atlantis Akatemia kohtasi maanantai-iltana Saharan keinonurmella nelosessa pelaavan Helsinki Diplomat Sports Clubin. Kylmä ilma ja hiukan liukas kenttä vaikeuttivat pelaamista, mutta Atlantis-junnut esittivät silti muutaman maukkaan hyökkäyskuvion. Kun Akatemian puolustus piti Miika Jokiperän johdolla HDS:n kärjet kurissa, olivat loppunumerot selkeät 0-5. Atlantiksen maalintekijöinä kunnostautuivat Mamet Mula, Axel Orrström (rp), Kelechi Arima, Adam Abdi sekä Miika Jokiperä, jonka vaparimaali 25 metristä oli illan komein.

060305 - Zaka taas maajoukkueleirille
Zaka viihtyy Eerikkilässä. Timo Liekoski leirityttää ahkerasti 17-vuotiaiden maajoukkue-ehdokkaita. Joukkue kokoontuu jälleen 13. maaliskuuta Eerikkilään kolmipäiväiselle leirille. Mukaan on kutsuttu myös Atlantiksen Akatemia-pelaaja Zakaria Kibona. Zaka loukkasi perjantain harjoituksissa hiukan nilkkaansa ja harjoitteli lauantaina ainoastaan salilla, mutta leiriin mennessä pojan pitäisi olla taas täydessä iskussa.

060304 - Akke palaa ruotuun
Akke on jälleen iskussa. Kuva: Juhani Järvenpää. Jalkapöydän vammastaan hyvää vauhtia toipuva Axel Orrström harjoitteli kuluneen viikon Atlantis Akatemian mukana, ja maanantaina punainen 22 nähdään taas tositoimissa, kun Akatemia kohtaa HDS:n Saharassa. Tiistaina Akke liittyy jälleen edustuksen harjoitusrinkiin.

Toinen pitkäaikaispotilas Miika Jokiperä on myös vähitellen kuntoutumassa, ja Miikakin osallistuu maanantaina Akatemian HDS-peliin.


060303 - Arbesko yhteistyöhön Atlantiksen kanssa
Arbesko Jalkineet Korkealaatuisiin turva- ja työjalkineisiin erikoistunut Arbesko on aloittanut yhteistyön Atlantiksen kanssa. Arbeskolta löytyy kovan luokan osaamista myös urheilun puolelta, sillä yhtiön yksilöllisesti valmistettavat pohjalliset ja sukat soveltuvat erinomaisesti urheilijoisen käyttöön. Näitä myös Atlantiksen pelaajat tulevat käyttämään.

060301 - Levadia lopussa vahvempi
Obi tykitti johtomaalin. Atlantis ja Levadia kävivät Talin hallissa kuuman ja värikkään väännön, jonka virolaiset lopulta käänsivät edukseen maalein 1-3 (0-0). Yleisölle tarjottiin vauhdikkaan pelin lisäksi muutama pikku kahina, joissa veljeskansat sopuisasti selvittelivät välejään.

Avausjaksolla pelattiin kovalla sykkeellä. Levadia osoitti muutamaan otteeseen vaarallisuutensa, mutta Atlantiksen puolustus Adel Eidin ja Pekka Utriaisen johdolla hoiti tyylikkäästi vieraiden lähentelyt. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Pasi Pihamaa vaihtoi hiukan ennen puoliaikaa Akatemia-pelaaja Obi Metzgerin kentälle, ja tämä kiitti luottamuksesta upottamalla 48. minuutilla kunnon kanuunan takanurkkaan. Levadia tasoitti hieman helposti 65. minuutilla, kun Nikita Andrejev pääsi ohjaamaan parista metristä pallon verkkoon. Jatkoa seurasi 72. minuutilla, jolloin Konstantin Nahk ampui pilkulta vieraiden johtomaalin. Loppunumerot 1-3 viimeisteli 87. minuutilla jälleen Andrejev isäntien haettua raivoisasti tasoitusta.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Adel Eid, Juha Jussila (74. Teemu Kankkunen), Kimmo Tauriainen (62. Risto Salmi), Pekka Utriainen, Vitali Suetov, Kehinde Ayo (39. Obi Metzger), Matias Juvonen, Feras Abid, Patrik Rikama, Petteri Paajanen (14. Vesa Kosonen).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)