Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2006

060131 - Keskiviikkona kohdataan TPS
TPS Edustusjoukkueen kovat treenimatsit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Turun Palloseura saapuu Talin jalkapallopyhättöön. Viimeksi Atlantis kohtasi TPS:n syksyllä 2000, kun punapaidat pudottivat turkulaiset liigakarsinnassa Ykköseen. TPS palasi nopeasti liigakartalle ja on sen jälkeen vakiinnuttanut paikkansa Veikkausliigassa.

Atlantis lähtee keskiviikon koitokseen lähes samalla kokoonpanolla kuin viime perjantain HJK-peliin. Petteri Paajanen toipuu hyvää vauhtia reisivammastaan, mutta ei ole vielä valmis tositoimiin. Samoin Jussilat jatkavat sairaslistalla. Akatemia-pelaajia ei tällä kertaa ole mukana, mutta muutama uusi yrittäjä on esittelemässä osaamistaan. Ottelu Talissa alkaa jo klo 15.20.


060131 - TVMK vastassa 19. helmikuuta
FC TVMK Atlantis kohtaa kevään aikana molemmat Eestin kärkiseurat. Hallitseva mestari FC TVMK kohdataan Eerikkilässä 19. helmikuuta ja kakkonen FC Levadia Talissa 1. maaliskuuta. TVMK tuli viime kesänä tutuksi suomalaisille, kun joukkue pisti MyPa:n todella tiukoille UEFA-cupissa. Levadia puolestaan putosi Champions Leaguen karsintakierroksella niukasti Dinamo Tbilisille yhteismaalein 1-2.

060129 - Oulunkylän keinonurmi myötätuulessa
Oulunkylän liikuntapuisto Oulunkylän liikuntapuistoon suunniteltu lämmitettävä keinonurmikenttä etenee hyvässä myötätuulessa. Helsingin liikuntalautakunta hyväksyi hankkeen menneellä viikolla, ja helmikuun puolivälissä asia etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn. Mikäli kaupunginhallitus siunaa hankkeen, rakennustyöt tehdään syksyllä ja kenttä olisi käytössä jo loppuvuodesta.

Oulunkylän keinonurmi on Gnistanin Asko Murron vetämä hanke, jonka tarkoitus on tuoda merkittävä parannus Pohjois-Helsingin juniorijalkapalloilijoiden harjoitusolosuhteisiin. Kenttä on tarkoitettu ensisijaisesti Gnistanin, Atlantiksen ja Pohjois-Haagan Urheilijoiden junnujen käyttöön.


060128 - Made onnistui laitapakkina
Made onnistui pakkina. Kuva: Juhani Järvenpää. Pasi Pihamaa pisti Matias Juvosen perjantaina kovaan paikkaan, kun aikaisemmin laitalinkkinä viilettänyt juoksukone sai HJK-pelissä komennuksen oikeaksi laitapakiksi. Urakkaa ei yhtään helpottanut, että vastapelurina hääri enimmäkseen yksi kotimaan kenttien taitavimmista pallonkäsittelijöistä Perparim Hetemaj.

Pasi lupaili Madelle vielä ennen peliä, että "tarkoitus ei ole ruveta tekemään susta vakituisesti pakkia", mutta ottelun jälkeen ajatukset olivat muuttuneet. - Muutaman kerran oudolla paikalla tuli pieniä sijoittumisvirheitä, mutta kokonaisuutena esitys oli sen verran lupaava, että varmasti harkitsemme tätä vaihtoehtoa jatkossakin. Made on joukkueen juoksuvoimaisin pelaaja, ja nousevan laitapakin roolissa pystyisimme tätä vahvuutta hyvin hyödyntämään.


060127 - HJK ratkaisi toisella jaksolla
Ride dominoi keskikenttää. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis tarjosi Talin hallissa kelpo vastuksen HJK:lle, mutta toisella jaksolla liigavauhti oli punaisille vielä liikaa, ja HJK otti ansaitun voiton maalein 1-0 (0-0).

Avausjakso oli suhteellisen tasaista peliä. Atlantiksen tarkka puolustuspeli vei parhaan terän HJK:n hyökkäyksistä, ja keskikentän maestro Risto Salmi rakensi punaisten vaarallisimmat tilanteet. Oikealla laidalla Mikko Simula debytoi Atlantiksen paidassa neljän vuoden tauon jälkeen.

Toiselle jaksolle HJK juoksutti kentälle nipun tuoreita jalkoja. Varsinkin Jarno Parikka aiheutti jatkuvasti ongelmia Atlantiksen alakerralle. Ainoastaan Adam Highfieldin unelmapelastukset pitivät pelin tasoissa, kunnes Valeri Minkenen ratkaisi koitoksen 80. minuutilla sijoittamalla vapaapotkun 20 metristä aivan vasempaan yläkulmaan. Feras Abid pääsi muutamaan otteeseen haastamaan raitapaitojen alakertaa, mutta todellisia maalipaikkoja Atlantis ei montaa saanut. HJK:lla sen sijaan oli toisella jaksolla paikkoja useampaankin osumaan, mutta Adam Highfield piti lukemat tasaisina.


060126 - Perjantaina vastassa suuri ja mahtava HJK
HJK Atlantiksen edustusmiehistö saa perjantaina kunnon haasteen, kun joukkue kohtaa harjoitusottelussa HJK:n. Viime talvena sinivalkoiset kylvettivät Atlantista tylysti 7-1, joten Pasi Pihamaan miehistöllä on melkoinen revanssin paikka.

Päävalmentaja on tyytyväinen kovasta vastuksesta. - Olemme pian neljä viikkoa harjoitelleet, joten välillä on kiva mitata, missä mennään. Pelaajat ovat varmasti odottaneet pelien alkamista. Vastus on heti alkajaisiksi pahin mahdollinen, sillä HJK:n nuoret pelaajat ovat hallissa parhaimmillaan.

Atlantis lähtee perjantain koitokseen hiukan siipirikkona, sillä muutama sopimuspelaaja on pikkuvammojen takia sivussa. - Petteri Paajasella on takareiden kanssa ongelmia. Myös Jussilat ovat vielä sivussa ja tietysti myös Miika Jokiperä. Mutta ryhmää täydennetään Akatemia-pelaajilla. Ainakin Janne Arolinna, Zakaria Kibona, Daniel Leonida ja Tuukka Myyrä ovat mukana kokoonpanossa, Pasi suunnitteli torstaina. Ottelu alkaa Talin hallissa klo 15.15.


060125 - Viking Line -yhteistyö jatkuu
Viking Line Abp Atlantis ja Viking Line ovat sopineet pitkäaikaisen yhteistyön jatkamisesta. Viking Line toimii näin jatkossakin Atlantis-joukkueiden omana varustamona ja yhtenä edustusjoukkueen pääyhteistyökumppaneista. Luonnollisesti myös perinteinen ulkomaan pelimatka sekä syksyn päättäjäisristeily tehdään jälleen punaisilla laivoilla.

060124 - Atlantis ´91-pojat filmitähtinä
Atlantis ´91 Atlantiksen ´91-syntyneet pelimiehet aloittivat näyttävästi elokuvauransa, kun joukkue sparrasi FC Venusta tuoreessa jalkapalloelokuvassa. Filmissä esiintyy Atlantis-poikien lisäksi koko joukko muitakin tunnettuja näyttelijöitä. Nähtävissä elokuvateattereissa ympäri maan.

060123 - Treenimatsit alkavat
Pasi herätteli maanantaina suojattejaan. Atlantiksen edustusmiehistöllä on nyt takanaan kolme täyttä harjoitusviikkoa. Tällä viikolla ohjelmaan tulevat mukaan treenimatsit, kun perjantaina Talin hallissa vastaan asettuu suuri ja mahtava HJK.

Pasi Pihamaa herätteli maanantaina miehistöään tuleviin koitoksiin, kun pääluotsi kävi läpi sykemittarien antia alkuvuoden treeneistä. Happy family ja fat farm -osastot saivat kuulla kunniansa, kun Pasi pudotteli faktoja muistikirjastaan. Pienen alkuripityksen jälkeen ryhmä lähtikin kuuliaisesti kiertämään Pirkkolan kuntopolkua.


060121 - Zakalle jatkosopimus
Zaka teki jatkodiilin. Akatemia-pelaaja Zakaria Kibona (s. 1990) on pidentänyt ennenaikaisesti sopimustaan Atlantiksen kanssa. Uusi sopimus on 3-vuotinen ja voimassa kauden 2008 loppuun. Kibona kuuluu Suomen U17-maajoukkuerinkiin, josta valitaan joukkue tulevan syksyn EM-karsintoihin.

Pasi Pihamaa pitää 15-vuotiasta hyökkääjälupausta erittäin mielenkiintoisena pelaajana. - Zaka on nyt puolisen vuotta harjoitellut Akatemia-sopimuksella edustuksen mukana, ja kehitys on ollut hurjaa. Hänellä on suomalaiskentille poikkeuksellisia avuja. Työtä on kuitenkin jäljellä vielä valtavasti. Mutta jos asenne ja into säilyvät kohdallaan, pojasta voi tulla joku päivä pelimies.


060120 - Edustus koulutti Akatemiaa
Vesa osui koolmesti. Atlantiksen edustusmiehistö koulutti Atlantis Akatemiaa Talin hallissa perjantaina pelatussa keskinäisessä harjoitusottelussa maalein 6-0 (2-0). Pahiten Akatemia-junnuja kuritti hyökkääjäjärkäle Vesa Kosonen, joka jyräsi pallon kolmesti Tony Kaukomaan selän taakse.

Tylyistä loppunumeroista huolimatta Akatemialla oli ottelussa omat tilanteensa. Janne Arolinna ja Zakaria Kibona pääsivät muutamaan otteeseen hyviin maalipaikkoihin, mutta Adam Highfieldin ohittamiseen taidot eivät vielä riittäneet. Suurimmat ongelmat Akatemialla oli puolustuspäässä, jossa ainoastaan Mikko Simulaa vastaan hyvin taistellut Janne Pöyhönen sai valmennusjohdolta puhtaat paperit.


060119 - Atlantis-myyjäiset Isossa Omenassa
Kauppakeskus Iso Omena Atlantis FC järjestää myyjäiset kauppakeskus Isossa Omenassa hiihtolomaviikolla 22.-25. helmikuuta. Myyjäisten tuotto käytetään kokonaisuudessaan seuran junioritoiminnan tukemiseen. Otamme erittäin kiitollisina yrityksiltä vastaan myyjäisiin soveltuvia tuotelahjoituksia. Lisätietoa seuran toimistosta (puh. 041-4351165).

060118 - Adam hyvässä vireessä
Adam on iskussa. Adam Highfield nousi viime kaudella Ykkösen maalivahtieliittiin, ja jatkossa tavoitteet ovat entistä korkeammalla. Lähtökohdat uuteen kauteen ovat lupaavat, sillä uusseelantilainen oli aloitustesteissä mainiossa iskussa.

Maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö on erittäin tyytyväinen suojattinsa vireeseen. - Testit kertoivat, että Adam on tehnyt syksyllä tunnollisesti treeniohjelmansa. Hyvä vire näkyi selvästi myös Honka-pelissä. Jos pahempia loukkaantumisia ei tule, ensi kaudesta voi odottaa paljon.


060116 - Ykkösen televisiointi neuvoteltavana
Ykkönen Palloliitto on neuvotellut Urheilukanavan kanssa Ykkösen otteluiden televisioinnista ensi kesänä. Keskusteluissa on kaavailtu seitsemän Ykkösen pelin esittämistä Urheilukanavalla elo-syyskuussa. Hankkeen rahoitus on kuitenkin vielä avoinna.

060115 - Ykkösen ohjelma valmistui
Ykkönen Ykkösen seurat sopivat sunnuntain seurapalaverissa ensi kauden sarjaohjelmasta. Ohjelma saatiin hyvässä yhteisymmärryksessä kasattua lähes lopulliseen muotoonsa. Atlantiksen pelipäivät löytyvät Edustusjoukkue-valikosta.

060114 - Akatemia tasapeliin Keski-Uudenmaan kanssa
Zaka ampui Akatemian maalin. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Keravan keinonurmella Kolmosessa pelaavan PK Keski-Uudenmaan. Pekka Husun luotsaama PK K-U on KP-75:n, TuPS:n ja JäPS:n yhdistelmäjoukkue, joka on perustettu kehittämään Keski-Uudenmaan futista.

Atlantis Akatemia tarjosi isännille kunnon vastuksen. Avausjaksolla Akatemian keskikenttänelikko Tuukka Myyrä - Axel Orrström - Janne Arolinna - Mamet Mula kontrolloi hyvin peliä, mutta Aken nilkkavamma sotki toisella jaksolla hiukan punapaitojen kuvioita, ja Keski-Uusimaa otti pelin haltuunsa.

Ottelun avausmaalin iski jo 2. minuutilla Zakaria Kibona, joka hyödynsi kylmästi isäntien puolustuksen uinahduksen ja nosti pallon verkkoon. Keski-Uusimaa tasoitti 84. minuutilla, kun vanha kehäkettu Mika Rajala tykitti lähes 30 metristä putoavan lehden Tony Kaukomaan selän taakse.


060113 - Miikan peliura vaarassa
Miika vie Vallua. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis-toppari Miika Jokiperän sydänvaivat uusiutuivat jälleen kuluneella viikolla. Vajaa kolme vuotta jatkuneet sydänkalvon tulehdusoireet uhkaavat nyt lopettaa 21-vuotiaan lahjakkaan pelimiehen uran. Miikan lääkitystä nostettiin viimeksi marraskuussa, mutta tulehdusoireiden jälleen uusiuduttua edessä ovat nyt uudet tutkimukset. Mikäli ei löydetä keinoja päästä vaivasta pysyvästi eroon, Miikaa tuskin enää pelikentillä nähdään.

060112 - Simulalle seiskapaita
Simi on nro 7. Mikko Simula nähdään ensi kaudella tutussa seiskapaidassaan, kun Juha Jussila jalomielisesti luovutti Simille tämän vanhan pelinumeron. Juha on viime vuodet kantanut seiskapaitaa ja omasi näin etuoikeuden numeroon. Osapuolet eivät julkistaneet kauppahintaa.

060111 - Simula palaa Atlantikseen
Simi nähdään jälleen punapaidassa. Mikko Simula (s. 1973) palaa takaisin Atlantikseen. Vuosina 2000 ja 2001 punasinisissä esiintynyt keskikenttätaituri on allekirjoittanut seuran kanssa kauden 2006 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Simula on pelannut 159 liigaottelua, ja meriittilistalta löytyy mm. Suomen cupin voitto Atlantiksen paidassa syksyllä 2001.

Pasi Pihamaa toivottaa paluumuuttajan lämpimästi tervetulleeksi. - Simula on todella tervetullut vahvistus. Hän on kokenut pelaaja, joka on meidän nuorille pojille mainio esimerkki. Nyt jo on treeneissä näkynyt, että Simin mukaantulo on nostanut koko ryhmän suoritustasoa. Lisäksi hän on pelaaja, joka henkilökohtaisella panoksellaan voi ratkaista tiukkoja pelejä.

Myös Simula on tyytyväinen siirron varmistuttua. - Atlantikseen on mukava palata. Se on aina ollut läheinen seura. Olen kokenut siellä hienoja hetkiä, vaikka myös vaikeita aikoja. Yritän nyt omalla panoksellani auttaa seuraa.


060110 - C-junnujen talenttiryhmä aloittaa
Vadim vetää C-junnujen talenttiryhmää. Atlantiksen ´91- ja ´92-ikäluokkien yhteinen talenttiryhmä käynnistyy ensi viikolla junioripäällikkö Vadim Minkesen komennossa. Ryhmä harjoittelee Pallokentän keinonurmella tiistaisin klo 17-18.

Atlantiksella toimii nyt talenttiryhmät kaikissa ison kentän joukkueissa. B-junioreista motivoituneimmat ovat käyneet Akatemian harjoituksissa hakemassa lisäoppia. C-juniorit pääsevät nyt Bolliksella Minkesen kouluun, ja D-junnujen Taitokoulu pyörii Talissa Juha Ikäheimon opastuksella.


060109 - Futisleikkis jatkuu ensi sunnuntaina
Atlantis FC Atlantiksen futisleikkis jatkuu jälleen ensi sunnuntaina klo 12.00 Maatullin koululla. Futisleikkis on tarkoitettu 1998-2001 -syntyneille pojille ja tytöille, jotka ovat aloittamassa futisharrastusta tai ehtineet siihen jo jonkin verran tutustua. Leikkis tarjoaa ensiaskeleet hyvän harrastuksen pariin.

Futisleikkiksen kevätlukukaudelle mahtuu mukaan vielä muutama innokas futiksesta innostunut pikkunapero. Leikkis kestää tammikuusta huhtikuun loppuun. Kevätlukukauden osallistumismaksu ilman vakuutusta ja varustepakettia on ainoastaan 50 euroa. Lisätietoja Atlantiksen toimistosta (puh. 041-4351165).


060108 - Ensimmäinen treeniviikko takana
Pasi on tyytyväinen harjoitusviikkoon. Atlantiksen edustusmiehistöllä on nyt takana ensimmäinen täysi treeniviikko. Joukkue harjoitteli yhdessä kuutena päivänä maanantaista lauantaihin.

Pääluotsi Pasi Pihamaa on tyytyväinen viikon antiin. - Pääsimme harjoittelemaan erinomaisissa olosuhteissa koko viikon. Treenit olivat vielä kevyitä, mutta vähän kerrassaan tehoa tulee lisää.

- Harjoittelemme vielä melko pienellä ryhmällä, mutta lähiviikkoina rinki toivottavasti laajenee. Muutamalla pelaajalla on erilaisia pikkukolhuja, mutta onneksi ei kenelläkään mitään vakavampaa. Jussilatkin pääsevät pian mukaan joukkueharjoituksiin.

- Viikon hyvä uutinen oli Tony Kaukomaan pitkä sopimuspaperi. Saimme näin kaivatun vahvistuksen maalivahtipuolelle. Toinen erinomainen asia oli fysio Pasi Partasen tulo joukkueen mukaan. Pelaajat pääsevät nyt tarvittaessa vaikka suoraan kentältä hoitopöydälle. Samalla meillä on aina hieroja paikalla, kun Pasi ja Tero vuorottelevat treeneissä.


060107 - Zaka U17-maajoukkueleirille
Zaka lähtee maajoukkueleirille. Akatemia-pelaaja Zakaria Kibonan hyvät esitykset Palloliiton marraskuisella tenavatähtileirillä johtivat kutsuun U17-maajoukkueen harjoitusleirille Eerikkilään 23.-25. tammikuuta. Päävalmentaja Timo Liekosken luotsaama U17-joukkue valmistautuu ensi syksynä pelattaviin EM-karsintoihin, missä Suomi taistelee jatkopaikasta lohkossa 9 yhdessä Israelin, Puolan ja Albanian kanssa. Tästä nelikosta kaksi parasta etenee keväällä 2007 pelattavaan EM-jatkokarsintaan. Alle 17-vuotiaiden EM-lopputurnaus pelataan loppukeväästä 2007 Belgiassa.

060106 - Tony Kaukomaa Petun talliin
Tony Kaukomaa Poikamaajoukkuemaalivahti Tony Kaukomaa (s. 1987) on allekirjoittanut kolmivuotisen sopimuksen Atlantiksen kanssa. Tony liittyy näin kolmantena Adam Highfieldin ja Panu Hetemäen seuraksi Petri Pyhältön vetämään maalivahtitalliin.

Tony Kaukomaa on pelannut viime vuodet Jokerien ja Allianssin junioriorganisaatiossa, missä hän on ollut Atlantiksen entisen maalivahdin Mika Markkasen pätevässä opissa. Tilastoista löytyy kolme U16-vuotiaiden poikamaaottelua.

Petri Pyhältö toivottaa uuden tulokkaan tervetulleeksi ryhmäänsä. - Tony on lahjakas nuori maalivahti. On hienoa, että hän on valmis sitoutumaan pitkällä sopimuksella Atlantikseen. Näin voimme rauhassa rakentaa pojasta vahvaa haastajaa edustuksen tolppien väliin.


060105 - Ykkösen alustava sarjaohjelma seuroille
Ykkönen Palloliitto on toimittanut Ykkösen seuroille kesän alustavan sarjaohjelman. Seurat kokoontuvat sunnuntaina 15. tammikuuta päättämään lopullisesta ohjelmasta.

Alustavan ohjelman mukaan Atlantis kohtaisi avauskierroksella 29. huhtikuuta kotiareenallaan tamperelaisen PP-70:n. Päätöskierroksella 21. lokakuuta vastassa olisi vieraissa AC Oulu.


060104 - Made sitkein piip-testissä
Made oli sitkein piip-testissä. Atlantiksen edustusmiehistö vietti keskiviikon testien parissa Talin hallissa. Rajuin puristus oli kestävyyssukkulajuoksu eli perinteinen piip-testi, missä sitkein oli viime kevään tapaan Pukinmäen pikajuna Matias Juvonen kellottamalla hiukan vaille 15 minuutin lukemat. Todellista titaanien taistoa ei tällä kertaa nähty, sillä Malmin ihmisveturi Juha Jussila liittyy harjoitusvahvuuteen vasta ensi viikolla. Maden vanavedessä kuitenkin Adel Eid ja Patrik Rikama sinnittelivät kelpo tulokset.

Pasi Pihamaa oli tyytyväinen kärkipään tuloksiin, mutta muutaman pelimiehen testiarvot pistivät valmennusjohdon mietteliääksi. Näitä poloisia kuitenkin odottaa Pirkkolan Fat farm jo torstaina.


060102 - Bollis mainio talviharjoituspaikka
Atlantiksen edustusmiehistö ja Akatemia vetivät maanantaina uuden vuoden ensimmäiset harjoitukset Pallokentän loistokuntoisella keinonurmella. Kesällä uusittu kenttä on nyt parhaimmillaan ja tarjoaa tuntuvan parannuksen Helsingin talviharjoitusolosuhteisiin.

Pääluotsi Pasi Pihamaa kehui estotta uutta kenttää. - Nurmi on nyt sopivan pehmeä, kun kumirouhe on uponnut syvemmälle. Lämmitystä on testattu kymmenessä pakkasasteessa, ja kenttä oli kuulemma aivan yhtä hyvä kuin tänään nollakelissä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)