Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2005

051030 - Atlantis ´91 aloittaa uuden kauden
Atlantis ´91 Atlantis ´91 aloittaa alkavalla viikolla valmistautumisen uuteen kauteen. Joukkue on kahdesti jäänyt niukasti aluesarjapaikasta, mutta ensi vuonna tämä tavoite on tarkoitus saavuttaa. Markku Tinttusen luotsaama joukkue harjoittelee talvikaudella neljästi viikossa hyvissä olosuhteissa.

Atlantis ´91 pitää marraskuussa avoimet harjoitukset Myllypuron hallissa torstaisin klo 19.30. Uudet yrittäjät ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan. Lisätietoja antavat valmentaja Markku Tinttunen (puh. 0400-496325) sekä joukkueenjohtaja Teija Lähdeaho (puh. 050-4665145).


051029 - Ykkösen sarjakausi pitenee
Ykkönen Veikkausliigan pelikausi pitenee merkittävästi ensi vuonna, ja tämän johdosta myös Ykkösen kausi tulee pitenemään. Palloliiton laatiman alustavan ohjelman mukaan Ykkönen alkaisi lauantaina 29. huhtikuuta ja päättyisi lauantaina 21. lokakuuta. Kesäkuussa on MM-kisojen aikaan taukoa, jolloin pelattaisiin ainoastaan Suomen cupin kierroksia.

Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja kakkonen karsii noususta. Nämä karsintapelit pelataan marraskuun alussa. Putoamiskarsintoja ei enää järjestetä, vaan Ykkösen kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan Kakkoseen. Kakkosesta taas vastaavasti lohkovoittajat nousevat suoraan Ykköseen.

Ykkösen sarjaohjelmasta päätetään lopullisesti seurojen tapaamisessa 15. tammikuuta.


051028 - Uti allekirjoitti jatkosopimuksen
Pekka Utriainen. Kuva: Juhani Järvenpää Pekka Utriainen (s. 1982) allekirjoitti torstaina tulevan kauden kattavan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Puolustuksessa ja keskikentän pohjalla viihtyvä pelimies siirtyi Atlantikseen elokuussa Varkaudesta. KuPS:n kasvatti kotiutui nopeasti ryhmään, ja pelimuuttejakin kertyi syksyllä mukavasti.

Pasi Pihamaa odottaa Utriaiselta ensi kaudella entistä vahvempaa panosta. - Uti on pallovarma kaveri, joka pystyy pelaamaan monella paikalla. Kielitaito karttuu päivä päivältä, ja mies pääsee koko ajan paremmin sisään meidän kuvioihin. Talven aikana ehdimme ruuvata savolaista työmoraaliakin muutaman piirun aktiivisempaan suuntaan.

Utriainen on viime kauden ryhmästä kahdestoista sopimuspelaaja, jolla on nyt taskussaan jatkopaperi. Ensi kauden joukkueessa sopimuspelaajia tulee olemaan noin kahdeksantoista. Loput paikat Pihamaan rykmentissä on tarkoitus täyttää Akatemia-pelaajilla.


051026 - Akatemian treenit käyntiin marraskuun alusta
Justus Vajanne Atlantis Akatemia aloittaa ensi viikolla harjoitukset neljästi viikossa. Akatemia-pojat käyvät tiistaisin ja torstaisin Pirkkolassa, perjantaisin Pallokentän uudella tekonurmella ja sunnuntaisin Talin hallissa. Vuodenvaihteen jälkeen määriä ja tehoja vähitellen kasvatetaan.

Akatemia-rehtori Juho Rantala on parin kuukauden työkomennuksella Lontoossa, ja tänä aikana päävastuun Jallun beibien kehityksestä kantavat kokeneet pelimiehet Justus Vajanne ja Vesa-Pekka Virtanen. Myös päävalmentaja Pasi Pihamaa seuraa tarkkaan Akatemia-poikien harjoittelua.

Mukaan Akatemian harjoitusryhmään mahtuu vielä muutama motivoitunut ´87-´90 -syntynyt pelimies sekä maalivahti .Lisätietoja Akatemian toiminnasta antaa Justus Vajanne (puh. 040-5307249).


051025 - Vilskettä Taitokoulussa
Atlantis FC Atlantis-joukkueet ´93-´96 -ikäluokissa ovat syys-lokakuun päässeet kehittämään pelaajiensa taitotasoa Talin huippuolosuhteissa. Rehtori Juha Ikäheimon manageroima Taitokoulu on tarjonnut oivaa oppia kyseisten ikäluokkien pelimiehille. Alkusyksystä koulua pidettiin kerran viikossa, marraskuusta lähtien Taitokoulu jatkuu huhtikuun loppuun joka toinen torstai klo 18.30-19.30.

051022 - TP-47 ja RoPS Ykköseen
Ykkönen Ykkönen saa ensi kaudella lisää pohjoisen väriä, kun sekä TP-47 että RoPS tippuivat Veikkausliigasta. Tornio putosi suoraan ja Rovaniemen kohtaloksi koituivat karsintapelit Vaasan Palloseuraa vastaan. Kun mukana ovat myös AC Oulu, KPV ja sarjanousija VIFK, Pasi Pihamaan miehistö joutuu ensi vuonna matkustamaan pohjoiseen oikein urakalla. Hieman helpotusta matkoihin tuo HJK:n farmijoukkueen Klubi 04:n nousu. Näin Ykkösessä pelataan ensi kaudellakin koko joukko kiinnostavia Helsingin paikallisvääntöjä.

Ykkösessä pelaavat 2006 seuraavat joukkueet: AC Oulu, Atlantis FC, FC Hämeenlinna, FC Viikingit, Jippo, Klubi 04, KPV, MP, PK-35, PP-70, Rakuunat, RoPS, TP-47 ja VIFK.


051021 - Tenkanen niukasti plussalla
Aarne Tenkanen Aarne Tenkasen kotimaan futiksen vedonlyöntivinkit osuivat kohtuullisesti tällä kaudella. Viime vuonna lentävä managerimme tuhosi koko pelikassansa, mutta tästä viisastuneena mies turvautui nyt asiantuntijoiden apuun. Tenkanen nähtiinkin pitkin kesää notkumassa kenttien laidoilla vetovinkkejä kyselemässä. Vaiva kannatti, sillä Iso-A kasvatti 100 euron pelikassaansa kauden aikana 15 sentillä. Loppusaldo oli näin hulppeat 100,15 euroa.

Tenkanen on tyytyväinen tulokseen. - Nyt päästiin jo vähän jyvälle hommasta. Ens vuonna tehdään sit kunnolla fyrkkaa. Mä aattelin talven aikana opiskella vähän kiinaakin. Sitä kuulemma tarttee et pääsee messiin oikein isojen poikien geimeihin.


051017 - Timo Laamanen vetämään ´93/Itää
Atlantis ´93/Itä Kokenut pelimies Timo Laamanen ryhtyy vetämään Atlantis ´93/Itä-Helsinkiä. Kontun Ykkösen vuosien runkopelaajiin lukeutunut Stinde on suorittanut myös B-valmentajatutkinnon, joten Idän pojille on luvassa todella pätevää oppia.

Joukkue vietti viime viikonloppuna kuluneen kauden päättäjäisiä. Nuoret futaajat kävivät ensin hohtokeilauksessa harjoittelemassa tuuletuksia, minkä jälkeen siirryttiin päätöstilaisuuteen juhlistamaan mennyttä kautta. Kausi olikin onnistunut - kolmesta turnauksesta haettiin mitalit Itä-Helsinkiin. Joukkueen ahkerimpana harjoittelija palkittiin Jere Nuutinen, tsempparina Jere Hämäri ja kehittyneimpänä pelaajana Samuli Junikka. Vuoden pelaajan tittelin vei kippari Jimmy Laamanen.

Tulevana talvena joukkue tulee harjoittelemaan kolmesti viikossa - PK-hallissa, Puotilan lämmitetyllä kentällä ja Jakomäen isossa liikuntasalissa. Ryhmään mahtuu vielä muutama kokenut pelimies ja maalivahti. Lisätietoja valmentaja Timo Laamaselta (puh. 050-5986323).


051016 - Akatemiassa tarjolla huippuoppia
Akatemia-valmentaja Rantala Atlantis Akatemian harjoitusrinkiin mahtuu yhä muutama motivoitunut, futiksessa pitkälle tähtäävä pelimies. -Etsimme ryhmään vielä paria ´87-´90 -syntynyttä kenttäpelaajaa sekä yhtä maalivahtia. Tarjolla on pätevää oppia hyvissä olosuhteissa. Tässä on tilaisuus niille, jotka haluavat tosissaan panostaa futikseen, mainostaa Akatemia-valmentaja Juho Rantala.

Rantala on erittäin tyytyväinen viime kaudella Akatemia-sopimuksella pelanneiden Janne Arolinnan ja Zakaria Kibonan kehitykseen. -Molemmat kehittyivät kauden aikana niin huimasti, että vastaavaa hyppäystä ei varmasti olisi tapahtunut, jos pojat olisivat harjoitelleet ikäluokkansa juniorijoukkueissa. Janne sai loppukaudesta näyttöpaikan myös miesten peleissä ja käytti tilaisuutensa mainiosti hyväksi. Zakakin nähtiin kentällä edustuksen treenimatseissa, vaikka kaveri oli vasta täyttänyt 15.

Akatemian avoimet harjoitukset pidetään lokakuussa maanantaisin ja torstaisin klo 19.30-20.30 Talin hallissa. Paikalla Talissa tulee olla klo 19.00. Treeneissä on mukana myös edustusjoukkueen pelaajia.


051015 - Ysivitoset venäläiskomennossa
Atlantis ´95 pääsee nauttimaan venäläisen jalkapallotietämyksen hedelmistä, kun Pietarin Smenan kovan futiskoulun kasvatti Maxim Balaev valmentaa joukkuetta tulevalla kaudella. Maxim panostaa erityisesti poikien taitotason kehittämiseen. Esimakua tästä on saatu Atlantiksen syksyn Taitokoulussa Talissa, missä Maxim on vetänyt ´94- ja ´95-syntyneiden ryhmää. Mukaan ammattivalmennuksesta nauttivaan joukkueeseen mahtuu vielä muutama kehittymishaluinen pelimies sekä maalivahti. Lisätietoja ´95-joukkueen toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Tuomo Kervinen (puh. 040-5064959).

051014 - Asko Korhonen vetämään tyttöjoukkuetta
Atlantis FC Asko Korhonen aloittaa Atlantiksen uuden tyttöjoukkueen valmentajana. Mukana joukkueessa on ´95-´98 -syntyneitä tyttöjä, jotka kesällä tullaan jakamaan kahteen pelaavaan ryhmään (´95-´96 -syntyneet ja ´97-´98 -syntyneet).

Atlantis-tytöt harjoittelevat perjantai-iltaisin klo 17-18 Maatullin koulun voimistelusalissa. Mukaan iloiseen joukkoon mahtuu vielä lisää innokkaita tyttöfutaajia. Lisätietoja antavat valmentaja Asko Korhonen (puh. 045-6335768) sekä joukkueenjohtaja Kirsi Saurila (puh. 041-5199247).


051013 - Herrasmiessopimus PK-35:n kanssa
PK-35 Paikalliskilpailijat Atlantis ja PK-35 ovat tehneet sopimuksen yhteisistä toimintaperiaatteista keskinäisten pelaajasiirtojen osalta.

Sopimuksen mukaan toisen seuran edustusjoukkueen pelaajien kanssa voi neuvotella vasta kummankin seuran viimeisen virallisen ottelun jälkeen.

Juniori-ikäisten pelaajien osalta on sovittu, ettei kumpikaan seura värvää toisen seuran pelaajia, ja asian varmistamiseksi ei myöskään ota vastaan toisesta seurasta siirtyvää juniori-ikäistä pelaajaa. Mahdolliset poikkeustapaukset edellyttävät seurojen keskinäistä sopimusta. Sopimus on voimassa vuoden kerrallaan.


051012 - Tenkanen tyytyväinen kauteen
Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen on tyytyväinen punapaitojen debyyttikauteen Ykkösessä. - Tää meni ihan niin kun mä keväällä suunnittelin. Mä sanoin sillon Pasille et hoida meidät puoliväliin taulukossa, ja sehän teki näköjään tarkkaa duunia. Sit mä sanoin jengille et duunatkaa paljon byyrejä, siit jengi diggaa. Ja duunashan ne, vaik syksyl olikin vähän kuivempaa.

Managerilla on suunnitelmat selvillä myös tulevalle kaudelle. - Ens vuonna ois tarkotus taas snadisti parantaa. Mä hommaan meille pari uutta pelimiestä. Niit ois tyrkyllä enemmänkin, mut me ei tarvita montaa. Meidän junnut on ens kaudella taas vuoden valmiimpii näihin geimeihin. Nullit, Miikat, Fefet ja Aket on pian jo pelimiehiä. Ja venatkaa vaan, kun Pikku-Janne, Zaka ja muut Jallun beibit pääsee baanalle.


051011 - Made jatkaa punapaidassa
Made jatkaa Atlantiksessa. Kuva: Juhani Järvenpää. Matias Juvonen (s. 1983) allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Rikkonaisen kauden jälkeen keskikentän juoksukoneella on kova into päästä kokeilemaan, miten pitkälle taidot futiksen parissa riittävät.

Myös Pasi Pihamaa odottaa mielenkiinnolla Juvosen panosta tulevalla kaudella. - Madella on eväät pitkälle. Tällä kaudella ero hyvän ja huonon päivän välillä oli vielä liian suuri. Jatkossa meidän on saatava esitykset tasaisemmiksi.


051009 - Palkintosadetta Tallinnassa
Vuoden pelaaja 2005 Edustusjoukkue teki viikonloppuna vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan päättäjäismatkan Suomenlahden eteläpuolelle. Muun hauskanpidon ohella Tallinnassa pidettiin kauden päätöstilaisuus.

Päävalmentaja Pasi Pihamaa kiitti lämpimästi suojattejaan mainiosta joukkuehengestä ja hienosta työmoraalista läpi pitkän kauden. Tilaisuudessa jaettiin myös koko joukko perinteisiä tunnustuspalkintoja.

Kaudelta 2005 palkittiin:

Vuoden tulokas ja Fanien suosikkipelaaja
  • Vuoden pelaaja: Risto Salmi
  • Vuoden tulokas: Patrik Rikama
  • Vuoden comeback: Miika Jokiperä
  • Vuoden maali: Vesa Kosonen
  • Lehdistön ihannepoika: Vesa Kosonen
  • Fanien tuoppikisa: Miika Jokiperä
  • Fanien suosikkipelaaja: Patrik Rikama

Lisäksi pelaajisto palkitsi koko taustaryhmän osuvilla muistolla kuluneesta kaudesta.

Vuoden comeback ja Fanien tuoppikisa

Päätöstilaisuuden jälkeen joukkue tutustui paikallisen panimoravintolan antimiin ja hulppeisiin saunatiloihin. Tämän jälkeen vuorossa oli kierros Tallinnan yössä. Kotimaahan matkalaiset palasivat sunnuntaina aamupäivällä.


051008 - Lauantaina päättäjäisristeily
Vikingline Atlantiksen edustusmiehistö lähtee lauantaina päättäjäisristeilylle Tallinnaan. Leppoisan yhdessäolon ohella matka on virallinen päätös kuluneelle kaudelle, ja ohjelmassa mm. perinteisten tunnustuspalkintojen jako.

Risteilyn jälkeen Pasi Pihamaa laskee suojattinsa puolentoista kuukauden henkilökohtaisen harjoittelun jaksolle, jota myös lomaksi kutsutaan. Paluu yhteisharjoituksiin tapahtuu joulukuun alussa.

Kauden 2005 edustusjoukkueesta kymmenellä pelaajalla on voimassa vähintäin ensi kauden loppuun ulottuva pelaajasopimus. Paria jatkosopimusta odotellaan vielä lähipäivinä. Alustavia neuvotteluja on käyty myös muutaman uuden pelaajaehdokkaan kanssa.

Tämänhetkiset sopimuspelaajat kaudelle 2006 ovat: Feras Abid, Adam Highfield, Miika Jokiperä, Teemu Kankkunen, Vesa Kosonen, Axel Orrström, Petteri Paajanen, Patrik Rikama, Risto Salmi ja Vitali Suetov. Lisäksi nippu Akatemia-sopimuksia jatkuu myös tulevalle kaudelle.


051006 - Fanien uusi matsiraportti
Atlantis-fani Vekku Atlantis-fanien uusin matsiraportti viime lauantain Oulun vierailusta löytyy fanien omasta valikosta. Käykää ihastelemassa!

Fanit lähtevät mukaan myös perinteiselle kauden päätösristeilylle ensi viikonloppuna, missä ohjelmassa mm. fanien Tuoppikisan palkintojenjako.


051006 - Tema jatkaa ysikutosten vetäjänä
Tema jatkaa ysikutosissa. Edustusjoukkueen kuntovalmentaja Teemu Savukoski jatkaa Atlantis ´96:n vastuuvalmentajana myös ensi kaudella. Tema lupaa suojateilleen työntäyteisiä aikoja. -Joukkueella tulee olemaan 3-4 tapahtumaa viikossa. Harjoittelemme hyvissä olosuhteissa ympäri vuoden. Kauden aikana käymme 4-6 turnauksessa. Lisäksi toivelistalla on yksi viikonloppuleiri.

Innokkaaseen joukkoon mahtuu mukaan vielä muutama pelimies. Tavoitteellisesta toiminnasta kiinnostuneet ysikutoset voivat kysellä lisätietoja valmentaja Teemu Savukoskelta (puh. 040-5060415) tai joukkueenjohtaja Suvi Trabelsilta (puh. 050-3080561).


051005 - Miika allekirjoitti jatkosopimuksen
Miika nähdään ensi kaudellakin punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Miika Jokiperä (s. 1984) allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Pitkältä sairaslomalta pelikentille palannut Atlantis-toppari pelasi vahvan kauden punapaitojen alakerrassa ja on tärkeä palanen myös ensi kauden joukkuetta rakennettaessa.

Pasi Pihamaa uskoo Miikalta löytyvän eväitä vielä parempaankin. - Tämä oli vasta ensimmäinen kausi sairastelun jälkeen. Virheitä tuli vielä paljon, ja fysiikka ei ollut täydessä kunnossa, mutta tästä on erittäin hyvä jatkaa tulevaan vuoteen.


051004 - Kalle Lindholm vetämään B-junnuja
Kokenut valmentajavelho Kalle Lindholm luotsaa ensi kaudella Atlantiksen B-juniorijoukkuetta. Kallen apuvalmentajana toimii Olle Mattsson.

Atlantis B harjoittelee 4-5 kertaa viikossa tavoitteenaan saavuttaa I divisioonan sarjapaikka. Joukkue toimii tiiviissä yhteistyössä Atlantis Akatemian kanssa. Kallen ryhmän motivoituneimmat pelimiehet vierailevat myös Akatemian harjoituksissa.

Atlantis B pitää lokakuussa avoimet harjoitukset Talin hallissa tiistaisin klo 17.00-18.00. Lisätietoja joukkueen toiminnasta antaa valmentaja Kalle Lindholm (puh. 040-5325354).


051003 - Akatemia treenaa maanantaisin ja torstaisin
Akatemia-valmentaja Rantala Atlantis Akatemian avoimet harjoitukset pidetään lokakuussa maanantaisin ja torstaisin klo 19.30-20.30 Talin hallissa. Paikalla Talissa tulee olla klo 19.00. Treeneissä on mukana myös edustusjoukkueen pelaajia.

Akatemiaan valitaan ryhmä lahjakkaita, motivoituneita ´87-´90 -syntyneitä pelaajia, joille tarjotaan mahdollisuus ammattimaiseen harjoitteluun tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa. Lisätietoja toiminnasta antaa Akatemia-valmentaja Juho Rantala (puh. 040-5016981).


051002 - Jippo ja VIFK Ykköseen
Ykkönen Jippo Joensuusta ja Vaasan IFK varmistivat viikonloppuna nousunsa Ykköseen. Jippo on Atlantikselle tuttu vastus viime syksyltä, kun joensuulaiset pistivät punapaidat todella tiukoille nousukarsinnoissa. Silloin Jipon taival päättyi rangaistuspotkukilpailuun Bolliksella, mutta nyt joensuulaiset kukistivat Klubi 04:n yhteismaalein 2-1. Kakkosen pohjoislohkon voittaja VIFK puolestaan sinetöi nousunsa kaatamalla SalPa:n yhteismaalein 3-2. Näin Vaasasta on ensi kaudella kaksi joukkuetta Ykkösessä, mikäli VPS ei tulevissa liigakarsinnoissa onnistu pudottamaan Rovaniemeä tai Torniota.

Klubi 04 ja SalPa karsivat vielä VG-62:n ja Hämeenlinnan kanssa viimeisistä Ykkösen paikoista.


051001 - Tasuri kauden päätteeksi
Kiitos faneille! OLS ja Atlantis kävivät tiukan väännön sarjapisteistä Heinäpään hyväkuntoisella nurmella. Molemmat joukkueet hakivat voittoa tosissaan, mutta verkkoon asti palloa ei kumpikaan saanut. Lopputulos 0-0 varmisti Atlantikselle seitsemännen sijan, mutta oululaisille se tiesi lähtöä Kakkoseen.

Avausjakso oli Atlantiksen hienoista hallintaa. Kokopunaisessa esiintyneet helsinkiläiset hallitsivat pelitapahtumia ja loivat muutaman maalipaikankin, mutta tehot pelistä puuttuivat. Isännät panostivat nopeisiin vastaiskuihin, mutta yritykset pysähtyivät viimeistään Antti Ristimäen varmoihin torjuntoihin.

Toisella jaksolla OLS nosti peliään ja haki tosissaan voittomaalia. Tämä tarjosi enemmän maalitilanteita molemmille miehistöille, mutta ratkaisijaa ei kummastakaan ryhmästä löytynyt.

Maaliton tasatulos ei oululaisille riittänyt, vaan OLS:n visiitti Ykkösessä jäi ainoastaan yhden kauden mittaiseksi. Toinen suora putoaja on Pallo-Iirot Raumalta. Lisäksi FC Hämeenlinna ja VG-62 karsivat vielä sarjapaikastaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)