Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2005

050930 - Lauantaina kauden päätöspeli Oulussa
Oulun Luistinseura Edustusjoukkueen kauden viimeinen koitos on edessä lauantaina, kun Pasi Pihamaan miehistö matkustaa Ouluun Heinäpään urheilukeskukseen. Isäntäjoukkue OLS tarvitsee ottelusta ehdottomasti täyden pistepotin säilyttääkseen mahdollisuutensa sarjasopimuksen uusimiseen. Atlantis puolestaan hakee voitollista päätöstä vaisusti sujuneelle syyskierrokselle.

Atlantis saa Oulun koneeseen mukaan pelikiellosta vapautuneen ykköstykkinsä Vesa Kososen. Joukkueen terveystilanne on muutenkin kohtuullisen hyvä. Sivussa on varmuudella ainoastaan PP-pelissä reitensä reväyttänyt Kimmo Sivula.


050929 - Atlantis ´93 vei piirisarjan puhtaalla pelillä
Atlantis ´93 Atlantis ´93 teki syksyllä selvää jälkeä piirin D12-poikien 1. lohkossa. Joukkue voitti kaikki kuusi otteluaan maalierolla 23-5 ja nappasi paikan ensi kevään valiolohkoon.

Atlantis ´93 aloittaa valmistautumisen uuteen kauteen marraskuussa, mistä eteenpäin joukkue harjoittelee 4-5 kertaa viikossa. Ensi vuoden suunnitelmiin sisältyy sarjapelien lisäksi 4-6 turnausta sekä kevätleiri kotimaassa ja kesäleiri Bulgariassa.

Lokakuussakaan futista ei täysin unohdeta. Maanantai-iltaisin valmentaja Juha Ikäheimo hioo suojattiensa pallonkäsittelyä seuran Taitokoulu-vuorolla Talin hallissa. Lisäksi torstaisin klo 19.30-20.30 joukkue pitää avoimia harjoituksia Talin hallissa - ensimmäiset jo ensi torstaina 06.10. Mukaan ryhmään mahtuu vielä muutama innokas ja tavoitteellinen pelimies. Lisätietoa joukkueen toiminnasta antaa valmentaja Juha Ikäheimo (puh. 0400-629423 tai juha.ikaheimo@suomiforum.com).


050927 - Syksyn sävel
"...joku päivä onni kääntyy,
usko siihen metsämies,
ou jee..."
Keihään kärki
J. Karjalainen

050927 - Teme allekirjoitti jatkodiilin
Teme nähdään ensi kaudellakin punapaidassa. Kuva Juhani Järvenpää. Teemu Kankkunen (s. 1980) allekirjoitti maanantaina jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Uusi sopimus pitää topparin punapaidoissa kauden 2006 loppuun. Kankkunen siirtyi elokuussa Viikingeistä Atlantikseen ja on siitä lähtien ollut vakipelaajia punapaitojen alakerrassa.

Pasi Pihamaa on mielissään kookkaan topparin jatkopestistä. - Odotan Temeltä ensi kaudella entistä vahvempaa panosta. Kunhan saamme miehen fyysisesti täyteen iskuun, hän on kova luu Ykkösen kentillä.


050925 - Janne ottaa roolia
Janne ei ujostele. Kuva Juhani Järvenpää. Akatemia-pelaaja Janne Arolinna (s. 1987) on syksyn myötä noussut edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Kevätkierros jäi väliin lonkkavamman takia, mutta syyskierroksella Janne on vähän kerrassaan ottanut yhä isompaa roolia. Ensimmäistä kertaa Poika oli avauksessa viikontakaisessa PP-70 -ottelussa, ja sama toistui lauantain VPS-pelissä.

Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen juniorin peliesityksiin. - Janne on kauden aikana saanut reilusti lisää voimaa ja itseluottamusta. Poika ei aristellut VPS:n fyysistä miehistöä vaan haastoi muutaman kerran rohkeasti pakkeja. Tätä menoa hänestä on meille vielä paljon iloa tulevina vuosina.


050924 - Vaasa ratkaisi lopussa
Voittomaali. Kuva Juhani Järvenpää. Atlantis ja VPS tarjosivat Pallokentän yleisölle jännittävän taiston sarjapisteistä. Vaasalaiset ratkaisivat koitoksen loppuminuuttien maalilla ja varmistivat samalla paikan liigakarsintoihin.

VPS lähti peliin kovalla asenteella. Joukkue prässäsi tiukasti ylhäältä lähtien ja painoi pelin Atlantiksen maalille. Kun tulosta ei syntynyt, isännätkin pääsivät vähitellen otteluun mukaan. Avausjakso meni kuitenkin vaasalaisten hallinnassa, vaikka maaleja ei nähtykään.

Toinen jakso käytiin tasaisemmissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli muutama oiva maalipaikka, mutta Antti Ristimäki ja Peter Kauppi esittivät kumpikin mainioita pelastuksia. Pasi Pihamaa vaihtoi 68. minuutilla kentälle Feras Abidin ja Eero Voipion, ja vaasalaisten kookas puolustus oli ihmeissään hyttyskaksikon kanssa. Omat tilanteensa oli myös VPS:llä, ja yhden niistä valkomustat myös hyödynsivät. Isäntien vasempana pakkina debytoinut Otto-Pekka Jurvainen menetti pallon alakerrassa, ja kentän hahmo Jani Uotinen ratkaisi koitoksen 84. minuutilla. Atlantis haki vielä tiukasti tasoitusta, mutta Kauppi VPS:n maalilla piti nollan loppuun saakka. Näin kotikatsomon suurimmaksi ilonaiheeksi jäi tällä kertaa vt-kuuluttajana toimineen verbaalijonglööri Raimo "Höyry" Häyrisen euforinen sanahelinä.

Voitolla VPS varmisti paikan liigakarsintoihin Rovaniemeä tai Torniota vastaan. Onnea vaasalaisille karsintapeleihin! Tappiosta huolimatta Atlantis varmisti myös lopullisesti sarjapaikkansa. Sarjanousijan sijoitus on ennen viimeistä kierrosta seitsemäs.


050923 - Atlantis ´90 vahvassa syysvireessä
Atlantis ´90 Atlantis ´90 on pelannut vahvan syyskauden piirisarjoissa. Kahteen sarjaan osallistunut joukkue oli oman ikäluokkansa C15-poikien ykköslohkossa murskaavan ylivoimainen. Kalle Lindholmin valmentama ryhmä keräsi kuudesta pelistä kuusi voittoa maalierolla 30-4. Vuotta vanhempien B16-poikien ykköslohkossa joukkueen saldo oli kuudesta pelistä viisi voittoa ja yksi tasuri maalierolla 17-5.

Atlantis ´90 pitää tänään vanhempainillan, missä käydään läpi suuntaviivat ensi kauden B-juniorijoukkueen kuvioista. Toiminta pyörähtää käyntiin jo lokakuussa Talin hallissa tiistaisin pidettävillä avoimilla harjoituksilla.


050922 - Lauantaina viimeinen kotipeli
Pasi hakee voittoa lauantaina. Atlantis pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa Pallokentällä. Vastustajaksi saapuu liigakarsintapaikkaa havitteleva Vaasan Palloseura. Taistelu sarjapisteistä alkaa Bolliksella klo 15.00.

VPS on kaksi kierrosta ennen päätöstä sarjataulukossa kakkosena neljän pisteen erolla PK-35:een. Vaasalaiset pystyvät näin varmistamaan karsintapaikan yhdellä voitolla. Bolliksen vierailun lisäksi joukkueella on jäljellä vielä kotipeli Pallo-Iiroja vastaan.

Kevätkierroksella VPS kukisti Atlantiksen Hietalahdessa 4-2. Punapaidat johtivat vielä toisella jaksolla 1-2, mutta viimeisen puolen tunnin aikana Jari Pyykölän miehistö nousi kotiareenallaan väkisin voittoon.

Pasi Pihamaa lupaa kauden viimeiseen kotiotteluun taistelevan Atlantis-joukkueen. -Vesa Kosonen on pelikiellon vuoksi sivussa, mutta muuten joukkue on iskussa. Pyrimme hyvään esitykseen viimeisessä kotipelissä ja lähdemme samalla tosissaan haastamaan vaasalaisia.


050919 - Ride teki jatkodiilin
Ride nähdään ensi kaudellakin punapaidassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Risto Salmi (s. 1978) on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Näin keskikenttätaituri nähdään tulevallakin kaudellakin punapaitojen miehistössä.

Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen Salmen jatkodiiliin. -Ridellä on takana ehjä harjoituskausi, ja se on näkynyt kesän otteluissa. Hän on ollut isossa roolissa meidän keskikenttäpelissä ja on tärkeä palanen, kun rakennetaan ensi kauden joukkuetta.


050917 - PP-70 haki pisteet Bollikselta
Viimeinen tilaisuus. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen vaisu syyskausi sai jatkoa, kun PP-70 haki Pallokentältä täyden pistepotin maalein 2-3 (1-3). Punapaidoilla on nyt kymmenestä viimeisestä pelistä tilillään ainoastaan yksi voitto - sekin jumbojoukkue Pallo-Iiroista.

Atlantis sai peliin mainion alun. Jo parin minuutin jälkeen Risto Salmi livahti läpiajoon, mutta sijoitti pallon hiukan takatolpan väärälle puolen. Seitsemännellä minuutilla mies korjasi virheensä, kun Patrik Rikama ajoi päätyyn, ja Salmi sijoitti Antti Peltosesta kimmonneen pallon verkkoon. Tamperelaiset pääsivät peliin mukaan, kun vieraiden portugalilaislaituri Vargas kaadettiin 28. minuutilla hiukan rangaistusalueen ulkopuolella. Joni Lehtonen sijoitti pallon tarkasti oikeaan yläkulmaan, ja tilanne oli tasan. Samantien hiipui isäntien ote. Vargas oli 41. minuutilla uudelleen pahanteossa, ja tällä kertaa Atlantis-puolustus kaatoi miehen rangaistusalueella. Lehtonen sijoitti pilkun varmasti vasempaan alakulmaan - ja 1-2. Juuri ennen taukovihellystä Vargas piti vielä kerran punapaitojen puolustusta pilkkanaan. Tällä kertaa portugalilainen toimitti pallon itse verkkoon.

Pasi Pihamaa vaihtoi tauolla Otto-Pekka Jurvaisen ja Eero Voipion tuomaan lisää liikettä punapaitojen peliin. Vaikutus oli lähinnä kosmeettinen, kunnes 60. minuutilla Voipio sijoitti Salmen tarjoamasta avopaikasta 2-3. Atlantiksella oli puoli tuntia aikaa hakea tasoitusosumaa, mutta peli oli verkkaista ja tehot kateissa. Tamperelaiset pitivät lopulta helposti johtoaseman loppuun saakka.

Syksyn myötä otteen kadottanut Atlantis putosi sarjataulukossa jo seitsemänneksi. Helsinkiläisten harras toive onkin, että kausi ehtisi päättymään, ennen kuin joukkue putoaa karsintaviivan alapuolelle. PP-70 nousi voitolla kahdeksanneksi ainoastaan pisteen päähän Atlantiksesta.


050916 - Lauantaina PP-70 Bollikselle
PP-70 Atlantis saa lauantaina vieraita Tampereelta, kun PP-70 saapuu Pallokentälle. Taistelu sarjapisteistä alkaa Bolliksella klo 15.00.

Atlantis on Ykkösen sarjataulukossa kuudentena ja tamperelaiset yhdeksäntenä neljä pistettä perässä. Molemmat janoavat vielä lisäpinnoja kohennellakseen asemiaan taulukossa. Keväällä PP-70 voitti Tammelassa 1-0, joten Atlantiksella on nyt revanssin paikka kotiareenallaan.

PP-70 hävisi viime viikonloppuna kotonaan Kokkolalle, eikä esitys tuolloin tyydyttänyt alkuunkaan valmentaja Veijo Visuria. -Vaihdoksia joukkueeseen on tulossa. Se on selviö. Saamme pelikiellosta pelaajia takaisin, ja lisäksi tiettyjen pelaajien esitys sunnuntaina oli selkeä pettymys.

Visuri ennakoi tamperelaisten kotisivuilla tarkkaa ottelua, jossa ei maalipaikoilla herkutella. -Atlantis on organisoitu ryhmä, joka ei ainakaan tietojeni mukaan prässää kovin ylhäältä. Myös meidän on palatta äärimmäiseen kurinalaisuuteen puolustussuunnassa. Pallollinen peli on taas saatava uomiinsa. Syöttäminen oli viimeksi huonoa ja nyt on löydettävä enemmän variaatioita, jotta pystymme luomaan tekopaikkoja.

Atlantiksen Pasi Pihamaan arsenaalia kaventaa hyökkääjäjärkäle Vesa Kososen pelikielto. Joukkue pelasi viimeksi tasan 1-1 Vuosaaressa Viikinkien vieraana, ja Pihamaa odottaa samanlaista taistelua myös lauantaina. -Viimeksi väänsimme hyvällä asenteella, vaikka pelasimme lähes koko toisen jakson vajaalla. Samanlaisella asenteella PP on Bolliksella kaadettavissa.

Ottelun tuomitsee norjalainen Tom Harald Hagen, mikä on osa pohjoismaista erotuomarivaihtoa. Suomalaistuomareista Tony Asumaa ja Heikki Pajunen käyvät vastaavasti tuomitsemassa muiden pohjoismaiden sarjoissa.


050915 - Vitalille jatkosopimus
Vitali allekirjoitti jatkodiilin. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen keskikentän työmyyrä Vitali Suetov on allekirjoittanut jatkosopimuksen punapaitojen kanssa. Uusi sopimus on voimassa kauden 2006 loppuun.

Suetov on kuluneella kaudella ollut isossa roolissa Atlantiksen keskikentällä. Ikitaistelija on voittanut valtavan määrän palloja punapaidoille ja ollut käynnistämässä lukuisia maaliin johtaneita hyökkäyssommitelmia.

Pelaamisen ohella Vitali on valmentanut jo toista vuotta Atlantis ´92/Dynamon pelimiehiä.


050913 - Futisleikkis alkaa sunnuntaina - vielä ehtii mukaan!
Atlantis FC Atlantiksen suosittu futisleikkis alkaa jälleen ensi sunnuntaina. Leikkis tarjoaa ensiaskeleet hyvän harrastuksen pariin. Ohjelmassa on pätevien ohjaajien johdolla myös hauskoja leikkejä, pelejä ja paljon muuta mukavaa syyskuusta huhtikuuhun. Futisleikkis on tarkoitettu 1998-2001 -syntyneille pojille ja tytöille, jotka ovat aloittamassa futisharrastusta tai ehtineet siihen jo jonkin verran tutustua.

Futisleikkis alkaa sunnuntaina 18. syyskuuta ja opetusta on tunti viikossa sunnuntaisin klo 12-13 syyskuusta huhtikuuhun. Paikka on Maatullin koulun (Osoite: Kimnaasinpolku 5, Tapulikaupunki) liikuntasali. Futisleikkiksen osallistumismaksu on 125 euroa, mikä sisältää ammattitaitoisen opetuksen, Palloliiton nappulalisenssivakuutuksen sekä hyvän varustepaketin (harjoituspallo, Atlantis-t-paita ja Atlantis-lippis). Jo peliuransa aloittaneille koulun hinta on ilman vakuutusta jaa varustepakettia ainoastaan 100 euroa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


050912 - Atlantis Senators aloittaa
Mikko Sokero Atlantis käynnistää paljon toivotun harrastelijajoukkueen, joka on avoin kaikille Atlantis-henkisille. Atlantis Senators -nimellä toimiva harrastelijaporukka harjoittelee hyvissä olosuhteissa ja yhtenäisin varusteisin muutaman kerran kuukaudessa. Lisäksi ohjelmassa on muuta hauskanpitoa mm. edustusjoukkueen otteluiden yhteydessä. Kiinnostuneet pelimiehet ja -naiset voivat kysellä lisätietoja Mikko Sokerolta (puh. 0400-691301 tai mikko.sokero@atlantisfc.fi).

050911 - Petu tyytyväinen suojatteihinsa
Petri Pyhältö Atlantiksen maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö on erittäin tyytyväinen molempien suojattiensa kehitykseen tänä vuonna. Sekä Adam Highfield että Antti Ristimäki ovat kauden aikana ottaneet ison harppauksen kohti Ykkösen maalivahtieliittiä.

- Molempien kehittymisen taustalla on yksinkertaisesti kova työ. Adam on kolmatta vuotta mukana Atlantiksessa, mutta hänellä on nyt ensimmäistä kertaa takana ehjä harjoituskausi. Se näkyy selkeästi peliesityksissä. Adam on pystynyt parantamaan heikkouksiaan, ja kun hän keskikesällä oli ehkä parhaassa vireessä, itseluottamus oli niin kova, että vastustajille maalinteko tuotti todella tuskaa.

- Antti pelaa meillä ensimmäistä kautta. Hän on lahjakas kaveri, mutta viime vuoden pelaamattomuus HJK:ssa näkyi pitkään otteissa. Nyt hän alkaa vähitellen päästä peleissäkin sille tasolle, mitä treeneissä on nähty.

Ensi kaudeksi Petu etsii talliinsa nuorta, kehityskelpoista maalivahtilupausta. - Haemme yhtä tai kahta Akatemia-ikäistä (´87-´90) veskaria, josta muutaman vuoden projektina pyrimme rakentamaan maalivahtia edustusmiehistöön.

Petun koulussa luvassa on pätevää oppia ja rajua työntekoa - tarjolla uraputki jopa kansainvälisille kentille. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja (puh. 040-5008801 tai petri.pyhalto@atlantisfc.fi)


050910 - Taistelu toi pinnan
Antti torjuu Solehmaisen tykin. Kuva: Juhani Järvenpää. Viikingit ja Atlantis kävit tiukan väännön sarjapisteistä Vuosaaren nurmella. Atlantis joutui pelaamaan lähes koko toisen jakson vajaalla, mutta vahva taistelu palkittiin lopulta yhdellä pisteellä loppunumeroiden ollessa 1-1 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta erittäin tarkkaa peliä. Pasi Pihamaa oli rakentanut otteluun taktiikan, jossa keskikentän hallinta annettiin suosiolla isännille. Viikingit kierrättikin palloa, mutta maalipaikkoja joukkue ei juurikaan saanut. Parhaat tilanteet tulivatkin Atlantiksen Feras Abidille, mutta Fefen tuikkaukset menivät hiukan ohi.

Toisella jaksolla nähtiin 55. minuutilla ratkaisun makua, kun erotuomari Tuomas Lehto antoi Vesa Kososelle toisen keltaisen kortin ja passitti hyökkääjäjärkäleen suihkuun. Tämän jälkeen Viikinkien painostus yltyi entisestään. Kesken kaiken iski kuitenkin Atlantis. Petteri Paajanen nikkasi Kimmo Sivulan pitkän rajaheiton kohti maalia, ja pallo leijaili Juha-Pekka Pantsun käsien välistä verkkoon. Isännille tarjottiin oiva paikka tasoitukseen 71. minuutilla, kun erotuomari määräsi pallon pilkulle Miika Jokiperän virheen jälkeen. Antti Ristimäki poimi kuitenkin varmasti Pasi Solehmaisen löysän vedon. Vihdoin 78. minuutilla isännät onnistuivat, kun kentälle vaihdettu Viacheslav Malakeev keskitti vasemmalta ja Joonas Sarelius puski pallon verkkoon. Loppuminuutit Viikingit haki raivoisasti voittomaalia, mutta omat paikkansa oli Atlantiksellakin. Loppulukemat Vuosaaressa kuitenkin 1-1.


050909 - Lauantaina Vuosaareen
FC Viikingit Atlantiksen kauden viimeinen paikallisvääntö on edessä lauantaina, kun joukkue matkustaa Viikinkien vieraaksi Vuosaareen. Derby alkaa klo 15.00.

Viikingit lähti kauteen yhtenä suurimmista nousijasuosikeista. Nimekäs joukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa löytänyt kaivattua peli-iloa, vaan sarjakärki karkasi Viikkareilta jo kevätkierroksella. Erityisen vaikeita Jari Europaeuksen miehistölle ovat olleet paikallispelit, josta vuosaarelaisille ei ole tippunut vielä pistettäkään. Nyt halu ensimmäisiin paikallispinnoihin on varmasti kova.

Atlantiksella on alla kolmen ottelun tappioputki. Vuosaareen joukkue lähtee vakaana aikomuksena tämän putken katkaiseminen. Iskukykyä heikentää hieman Ville Kaipaisen ja Vitali Suetovin korttitilien täyttyminen tiistain Oulu-pelissä. Lisäksi Teemu Kankkunen on sivussa joukkueiden keskinäisen sopimuksen vuoksi. Toisaalta Miika Jokiperä palaa puolustukseen kärsittyään pelikieltonsa.

Perjantain valmistavissa treeneissä Atlantis haki matsivirettä pienellä miniturnauksella, jossa Pasi Pihamaan johtama viisikko oli pitelemätön. Voittajajoukkueen avainhahmo oli pienpelien kruunaamaton kuningas maestro Pihamaa.


050907 - Atlantis ´93 jatkoi menestysputkeaan
Topias Tikka Atlantis ´93 haki viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa tuntumaa "ison kentän"-peliin HPS-turnauksessa Käpylässä. Vaikka valmentaja Juha Ikäheimo löysi suojattiensa pelistä paljonkin parannettavaa, menestys oli kuitenkin kohtuullinen. Alkulohkon ysikolmoset voittivat puhtaalla pelillä, ja finaalissa kaatui Allianssi 2-1. Joukkueen tsemppariksi valittiin sähäkkä taskuraketti Topias Tikka. Mukana joukkueessa oli myös muutama uusi tulokas, jotka heti kotiutuivat mukavasti ryhmään.

050906 - Katkera tappio
Vesa ja
	      Haapis. Kuva: Juhani Järvenpää. AC Oulu haki arvokkaat pisteet Pallokentältä, kun joukkueen brassit nostivat toisella jaksolla oululaiset 1-2 (1-0) vierasvoittoon. Atlantikselle tappio oli kolmas peräkkäinen.

Avausjakso kulki hienokseltaan Atlantiksen hallinnassa. Isännät loivat muutaman maukkaan maalipaikan, joista yhden punapaidat onnistuivat hyödyntämään. Kimmo Sivula pelasi 43. minuutilla Vesa Kososen mainioon vetopaikkaan, ja hyökkääjäjärkäle tykitti takakulmaan kauden 13. osumansa.

Toiselle jaksolle oululaiset tulivat taistelemaan. Siniset ottivat keskikentän haltuunsa, ja tilanteita alkoi syntyä Antti Ristimäen vartioimalle Atlantis-maalille. Palkinto tuli 70. minuutilla, kun liukas Rafinha pujotteli rangaistusalueelle, ja Kimmo Sivula tuuppasi miehen kumoon. Pallo pilkulle, ja Jefferson Pires upotti varmasti tasoituksen. Tämän jälkeen molemmilla oli paikkoja voittomaaliin, mutta Oulun brassikaksikko ratkaisi pelin 87. minuutilla. Rafinha luikerteli jälleen vasemmalta läpi ja pelasi takaviistoon Piresille, joka ampui voittomaalin.

AC Oulu nousi voitolla putoamiskarsintaviivan yläpuolelle, mutta molemmat joukkueet tarvitsevat vielä lisäpisteitä, ennen kuin sarjapaikka ensi kaudelle on varmistettu. Atlantiksen seuraava tilaisuus pistetilin kasvattamiseen on ensi lauantaina, kun Pasi Pihamaan suojatit matkaavat Vuosaareen paikallisderbyyn Viikinkejä vastaan.


050905 - AC Oulu tiistaina Bollikselle
AC Oulu Atlantis kohtaa tiistaina AC Oulun Pallokentällä. Oululaisten lentoaikataulusta johtuen taisto sarjapisteistä aloitetaan jo klo 17.30.

AC Oulu lähti kauteen Ykkösen suurimpana ennakkosuosikkina. Pelit eivät kuitenkaan ole menneet suunnitelmien mukaan, ja nyt oululaiset taistelevat tiukasti sarjapaikastaan. AC Oulun kiusana ovat kauden aikana olleet avainpelaajien loukkaantumiset sekä niukat yhden maalin tappiot. Toisaalta ryhmän iskukyvystä kertoo, että Oulu on syyskierroksella ainoana kyennyt kukistamaan kärkijoukkue Hongan.

Atlantis valmistautuu Oulu-peliin kaksi tappiota alla. Punapaidat lähtevät tiistaina tosissaan kääntämään kurssia. Voitolla joukkue olisi vielä tiukasti mukana kisaamassa sarjataulukon nelospaikasta. Toisaalta tappio jättäisi sarjapaikan varmistamisen päätöskierroksille.


050904 - Pekka Utriainen siirtyy punasinisiin
Pekka Utriainen (s. 1982) on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Helsinkiin opiskelemaan saapunut Utriainen on alkukauden pelannut Warkauden Jalkapalloklubissa Kakkosen itälohkoa. Aikaisemmilta vuosilta meriittilistalla on 22 liigaottelua Kuopion Palloseuran paidassa.

Pasi Pihamaa toivottaa uuden tulokkaan tervetulleeksi Atlantikseen. -Uti on treeneissä antanut positiivisen kuvan taidoistaan. Hän pystyy pelaamaan sekä puolustuksen keskustassa että keskikentän pohjalla. Odotan mielenkiinnolla näyttöjä peleissä.


050904 - Akatemia-treenit maanantaisin Talissa
Akatemia-valmentaja Jallu Atlantis Akatemian testitreenit jatkuvat syyskuussa Talin nurmella maanantaisin klo 16.30-18.30. Lokakuussa harjoituksia on Talin hallissa pari kertaa viikossa. Testireeneillä nuoret Akatemia-toiminnasta kiinnostuneet pelimiehet pääsevät esittelemään taitojaan.

Akatemian tavoitteena on kouluttaa nuorista lupaavista jalkapalloilijoista pelaajia seuran edustusjoukkueeseen ja parhaista aina liiga- ja ammattilaiskentille saakka. Akatemiaan valitaan ryhmä lahjakkaita, motivoituneita ´87-´90 -syntyneitä pelaajia, joille tarjotaan mahdollisuus ammattimaiseen harjoitteluun tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa. Akatemia-pelaajat osallistuvat edustusjoukkueen otteluiden lisäksi A- ja B-nuorten sekä miesten Kakkosessa pelaavan yhteistyöseuran peleihin.

Lisätietoa Akatemian toiminnasta antavat Akatemia-valmentaja Juho Rantala (puh. 040-5016981) sekä Atlantiksen toimisto (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


050902 - Atlantis ´93 vahvassa vireessä
Voittajajoukkue. Atlantis ´93 on syyskierroksella ollut todella kovassa iskussa. Juha Ikäheimon luotsaamat ysikolmoset kävivät viime viikonloppuna Tammisaaressa EIF:n turnauksessa, ja tuliaisina jälleen turnausvoitto ja kultaiset mitalit. Piirisarjassa Juhan pojat ovat ykköslohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

Juha Ikäheimo on nyt vuoden luotsannut ysikolmosia, ja jälki on ollut todella vakuuttavaa. Joukkue on harpannut Helsingin piirin ylemmästä keskikastista aivan terävimmän huipun tuntumaan. Ensi kaudella on tarkoitus haastaa jo tosissaan piirin muut kärkiryhmät.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)