Uutiset

UUTISET 1.-30.6.2005

050629 - Fanibussi Tampereelle
PP-70 Atlantis-fanit keräävät fanibussia seuraavan vierasotteluun Tampereelle sunnuntaina 10. heinäkuuta. Matkaan on tarkoitus lähteä klo 16.00 Pukinmäestä, ja PP-70 - Atlantis alkaa Tammelassa klo 19.00. Matkan hinta on lähtijämäärästä riippuen 10-15 euroa + ottelulippu. Lisätietoa ja ilmoittautumiset seuran toimistoon (puh. 041-435 11 65). Tervetuloa mukaan!

050628 - Made palaa rinkiin
Made panostaa jälleen futikseen. Matias Juvonen liittyy mukaan harjoitusrinkiin, kun Atlantis-joukkue palaa torstaina lyhyeltä kesälomaltaan. Made on viime viikot keskittynyt oikeustieteellisen pääsykokeisiin, ja kun nämä nyt ovat onnellisesti ohitse, vuorossa on jälleen panostaminen jalkapalloon.

Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen Juvosen paluuseen. -Meillä on ollut hiukan ongelmia löytää laidoille toimivia koostumuksia, ja Made tuo sinne tervetulleen lisävaihtoehdon. Onneksi hän on pitänyt kunnostaan huolta myös pääsykokeisiin lukiessaan.


050627 - Viikingit-peli Bolliksella
FC Viikingit Atlantiksen seuraava Ykkösen kotiottelu FC Viikinkejä vastaan keskiviikkona 6. heinäkuuta pelataan vielä Töölön Pallokentällä. Yleisurheilun MM-kisaorganisaatio antoi ystävällisesti suostumuksensa Bolliksen käyttöön, vaikka naapurikentän alueella kisavalmistelut ovatkin tuolloin jo käynnissä.

050626 - Pihamaa harmitteli helppoja virheitä
Hakan maalit harmittavat Pasia. Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa oli pettynyt suojattiensa virheisiin, joista Hakan rutinoitunut joukkue rankaisi armotta. -Ensimmäiset 25 minuuttia pelasimme hyvin, mutta sitten teimme puolustuspäässä helppoja virheitä. Tämän tason kaverit eivät jätä sellaisia paikkoja käyttämättä.

Valeri Popovitchin avaussyötöt puhkoivat toisella jaksolla useasti Atlantiksen alakerran. -Vartiointipelimme oli heikkoa. Hakan pelaajat saivat liikaa tilaa, ja Vallu kyllä osaa toimittaa pallon sinne, mistä vapaa mies löytyy. Osaltaan vartioinnin pettäminen johtui lopussa varmasti väsymyksestäkin.

Pihamaa oli uusinut hieman kenttäryhmitystä torstain peliin. -Vesa Kosonen joutui jäämään pois takareiden krampattua alkuveryttelyssä. O-P Jurvainen oli sivussa, koska HJK ei antanut hänelle pelilupaa cupin otteluihin. Pelasimme avausjakson viiden alakerralla, mutta puoliajalla muutimme ryhmistystä hyökkäävämmäksi. Valitettavasti Haka pääsi kuitenkin ratkaisemaan heti toisen jakson alussa. Turha tässä on selitellä, mutta kyllä numerot aika tylyt olivat pelitapahtumiin nähden.


050624 - Liigatyyliä
Miksi Petteri ei hyppää? Kuva: Juhani Järvenpää. Veikkausliigan pelejä sanotaan usein tylsiksi ja tapahtumaköyhiksi. Liigamatseissa tilanteet ovat kortilla, ja puolustajat siivoavat varmasti maalinedustat. Keinot valitaan sen mukaan, mitä tuomari sattuu sallimaan.

Onneksi Addun paidat ovat kestäviä... Kuva: Juhani Järvenpää.


050624 - Fefe hämmensi Hakaa
Illan avausmaali. Kuva: Juhani Järvenpää. Hakan toppariparia Juha Pasoja - Janne Salli kehutaan usein liigan parhaaksi. Eilen kaksikko oli kuitenkin ihmeissään, kun Atlantiksen taskuraketti Feras Abid kiisi kahdesti maalintekoon. Punainen väkkärä kiihdytti molemmilla kerroilla parilla askeleella irti vartijoistaan ja onnistui vielä ohittamaan Mikko Vilmusen. Jallu Rantalan maalintekoharjoitukset alkavat kantaa hedelmää.

050623 - Hakan rutiini liikaa
Fefe kiusasi Hakaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Vajaa puoli tuntia Atlantis piti hallitsevaa Suomen mestaria FC Hakaa tiukoilla Pallokentällä, mutta sitten Valeri Popovitchin tahdittama mustavalkoinen valkeakoskelaiskone meni menojaan. Loppulukemat olivat lopulta tylyt 2-6 (1-2).

Ottelu alkoi Atlantiksen kannalta ikävästi, kun punapaitojen ykköstykki Vesa Kosonen joutui jäämään sivuun kokoonpanosta takareiden krampattua alkuverryttelyssä. Tilalle tullut Feras Abid tuurasi kuitenkin Vesaa mainiosti. Patrik Rikama vapautti Fefen läpiajoon jo 5. minuutilla, ja taskuraketti pyrähti irti Juha Pasojasta. Tarkka sijoitus ohi Mikko Vilmusen vei isännät yllätysjohtoon. Maali sekoitti Hakan kuviot niin pahoin, että punapaidoilla oli useita paikkoja lisätä maalitiliään. Tunnelma aurinkoisella Bolliksella oli todella korkealla. Mutta 26. minuutilla Valeri Popovitch hiljensi punasinisen katsomon. Vallu jatkoi Mikko Mannisen kulman pienellä ohjauksella alanurkkaan. Vain neljä minuuttia myöhemmin Juuso Kangaskorpi vei vieraat johtoon. Näissä numeroissa mentiin tauolle.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan tasoitusta, mutta vieraat lopettivat pyristelyn heti alkuunsa. Mikko Innanen viimeisteli kahdesti (47. ja 55. min.), ja peli oli käytännössä selvä. Feras Abid toi punapaidat mukaan taisteluun singahtamalla 72. minuutilla läpi Haka-puolustuksen ja ohittamalla toistamiseen Vilmusen. Toni Lehtinen ja Jani Kauppila kuitenkin rokottivat vielä loppuminuuteilla, ja näin päätösnumerot tylyt 2-6.

Huolimatta juhannusaatonaatosta sekä kahdeksasta samanaikaisesta cup-pelistä pääkaupunkiseudulla, yleisöä aurinkoiselle Pallokentälle oli saapunut mukavasti. Katsojat saivat myös vastinetta pääsylipuilleen, sillä avausjaksolla Atlantis tarjosi Hakalle kelpo vastuksen. Isäntien helpot virheet ja Hakan armoton rutiini johtivat lopulta rumiin päätöslukemiin, mutta oppia punapaidoille kertyi jälleen roppakaupalla.


050622 - Juha Jussila sairaslistalla
Juha huilaa vielä Haka-pelin. Keskikentän työmyyrä Juha Jussila huilaa vielä torstain Haka-pelin. Juhan akillesjänteessä on pieni repeämä, joka pyritään parantamaan levolla. Mikäli toipuminen sujuu suunnitelmien mukaan, Jussila palaa harjoitusvahvuuteen joukkueen lyhyen kesäloman jälkeen torstaina 30.06. Sairaslistalla jatkavat myös ryhmän maskotti Lauri Kuusela sekä Akatemia-pelaajat Markus Alopaeus ja Janne Arolinna.

050621 - Haka panostaa cupiin
FC Haka Valkeakoskella Suomen cup nauttii perinteisesti suurta arvostusta. 11-kertainen cup-mestari FC Haka on aina panostanut cupiin täysillä. Myös torstain Helsingin vierailuun valkeakoskelaisjoukkue valmistautuu huolella.

-Olin viime viikolla seuraamassa Atlantiksen ja VG-62:n välistä ottelua. Atlantis osoitti tuossa 4-1 -lukemiin päättyneessä ottelussa vaarallisuutensa. Pelaava joukkue on meillä Pallokentällä vastassa, Hakan päävalmentaja Olli Huttunen kertoo.

Valkeakoskelaiset pääsevät torstain cup-taistoon käytännössä parhaalla miehistöllään. Sivussa on ainoastaan nilkkavaivainen Kalle Eerola.


050620 - Edessä cup-viikko
Suomen cup Tämän viikon torstaina pelataan Suomen cupin 5. kierros. Atlantis kohtaa kotiareenallaan Pallokentällä hallitsevan Suomen mestarin FC Hakan, joten haastava cup-vastus punapaitoja tänäkin vuonna odottaa. Viime kesänä arpa heitti samassa vaiheessa vastustajaksi HJK:n, joka hankki jatkopaikan Puistolasta tiukan väännön jälkeen maalein 1-2.

Haka on perinteikäs cup-joukkue, joka on voittanut Suomen cupin häikäisevät 11 kertaa. Viimeisin cup-voitto on vuoldelta 2002. Lisäksi seura on voittanut 9 Suomen mestaruutta, joten kyseessä on todellinen suomifutiksen suurseura.

Atlantiskin on voittanut Suomen cupin kertaalleen (syksyllä 2001). Tuolloin punapaidat pudottivat välierissä juuri Hakan. Tosissaan Valkeakosken jättiläistä lähdetään tälläkin kertaa haastamaan. Joukkue harjoitteli viime viikon lopun erittäin kovaa ja palautteli lauantaina saunaillan merkeissä. Alkuviikosta on tarkoitus hioa kuviot valmiiksi torstain koitokseen.


050620 - Atlantis ´97 pärjää Kehä III:n ulkopuolellakin
Atlantis ´97 Hyvinkäällä Atlantis ´97 vieraili Kehä III:n ulkopuolella, kun joukkue osallistui turnaukseen Hyvinkäällä viime viikonloppuna. Kahdella joukkueella pelattiin yhteensä 12 peliä, joista 11 päättyi punapaitojen voittoon. Aurinkoinen kesäsää ja mainiot nurmikentät tarjosivat muutenkin erinomaiset puitteet onnistuneelle turnausmatkalle.

050616 - Fanisivuja päivitetty
Vekku-Nalle Fanitoiminta-valikosta löytyy jälleen uutta, mielenkiintoista tietoa - mm. kuvitetut piinapenkit tämänvuotisesta joukkueesta, fanien Tuoppikisan tämänhetkinen tilanne, tietoa tulevista fanitapahtumista, värikkäitä matsiraportteja jne. Käykää katsomassa!

050615 - Kuningas Kosonen
Eilinen avausmaali. Kuva: Juhani Järvenpää. Vesa Kososen mahtava alkukausi on nostanut Atlantis-hyökkääjän Ykkösen maalipörssin kärkeen. Vesalla on yhdeksästä pelissä koossa komeat kymmenen osumaa. Kakkosena väijyy naapuriseura PK-35:n pelätty maalinymfo Petteri Kaijasilta yhdeksällä maalillaan. Tilaston kolmonen on Mikkelin maalitykki Babatunde Wusu (7 osumaa) ja nelonen KPV:n maajoukkuekärki Dawda Bah (5 osumaa).

050614 - Vesa upotti Naantalin
Katsomossa oli tunnelmaa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen hyökkääjäjärkäle Vesa Kosonen oli pääosassa, kun punapaidat kukistivat Pallokentällä VG-62:n maalein 4-1 (1-0). Kosonen niittasi isäntäjoukkueen kaikki neljä osumaa.

Atlantis lähti peliin hyvällä asenteella. Peli oli hyvin helsinkiläisten kontrollissa lähes koko avausjakson. Ainoa maali nähtiin 21. minuutilla, kun Otto-Pekka Jurvainen keskitti vasemmalta, ja Kosonen syöksyi puskuun - pallo takatolpan vierestä Antti-Jussi Karnion selän taakse.

Vesa & hattu

Toiselle jaksolle VG nosti karvaustaan. Vieraiden kiri katkesi kuitenkin lyhyeen, kun Miika Jokiperä kaadettiin rankkarialueella. Kosonen sijoitti tuomitun pilkun varmasti verkkoon (51. min.). Atlantiksen kuviot sekosivat hiukan, kun nilkkansa loukannut Jokiperä viisi minuuttia myöhemmin tuli vaihtoon. VG huomasi tilaisuutensa, ja iskikin kavennuksen 65. minuutilla. Sami Sanevuori keskitti kulmalipulta, ja Jermu Gustafsson ohjasi pallon verkkoon. Tämän jälkeen Naantali haki innolla tasoitusta, mutta isäntien puolustus kesti. Atlantis-fanien huutaessa Kososelle hattua ratkaisu nähtiin 84. minuutilla, kun järkäle tykitti Risto Salmen syötöstä 3-1. Kaksi minuuttia myöhemmin sama toistui - syöttäjänä nyt Ville Spangar. Katsomon suursuosikki Kosonen sai pelin jälkeen knallinsa raikuvien riemunhuutojen säestämänä.


050613 - Tiistaina vastassa VG-62
VG-62 Atlantis kohtaa tiistaina kotiareenallaan VG-62:n Naantalista. Tiukka vääntö sarjapisteistä alkaa Pallokentän sametilla klo 19.00.

VG on Turun Interin farmijoukkue, jossa pelaa nuoria, edustusjoukkueesta paikkaa havittelevia pelimiehiä. Tiistaina kentällä nähtäneen mm. Interin nuori ruotsalaislupaus Martin Mutumba. Liigakokemusta on usealla muullakin VG:n ryhmästä.

Naantalilaisjoukkueen päävalmentaja Jami Wallenius ei ole tyytyväinen suojattiensa alkukauteen. -Kovakaan taistelu ei ole vielä tuottanut tulosta. Tiistaina tulemme kuitenkin tekemään kaikkemme, että pistetili karttuisi.

Walleniukselta riittää kehuja myös isäntäjoukkueelle. - Atlantis on aloittanut sarjan hyvin. Se on valmentajansa näköinen joukkue, joka pelaa teknistä ja osaavaa jalkapalloa. Uskonkin ottelusta tulevan viihdyttävä tapahtuma.

Myös Atlantiksen päävalmentaja Pasi Pihamaa odottaa nautittavaa peliä. -VG on taitava ryhmä, jonka kanssa syntyy varmasti hyvä vääntö. Meidän on aika näyttää, että pystymme parempaan kuin viime viikon Honka-pelissä.


050613 - Palloliitolta sakkoa - turvatoimet tiukkenevat
Suomen Palloliitto Suomen Palloliitto on määrännyt Atlantikselle 500 euron sakon Atlantis-KPV -ottelun järjestyshäiriöistä. Ottelun aikana osa Atlantiksen kannattajista syyllistyi rasistiseen huuteluun, eivätkä järjestysmiehet puuttuneet asiaan tarpeeksi ripeästi. Palloliitto katsoi myös, etteivät järjestysmiehet turvanneet riittävästi tuomarikolmikon poistumista kentältä. Edelleen liitto huomioi rangaistusta määrätessään koventavana seikkana aikaisemman Atlantis-Rakuunat -ottelun vieraskannattajien soihdutuksesta Atlantikselle annetun varoituksen. Liiton päätöksestä ei voi valittaa.

Kahdessa kotiottelussa esiintyneiden järjestyshäiriöiden sekä Palloliiton tiukkojen sanktioiden vuoksi joudumme kiristämään turvatoimia tulevissa peleissämme. Jatkossa mm. ongelmia aiheuttavien kannattaryhmien sisäänpääsy otteluihin tullaan kieltämään, mikäli kyseinen seura ei sitoudu vastaamaan heidän käytöksensä mahdollisista seurauksista.


050613 - Atlantis ´93 / Itä hopealle Pajulahdessa
Ville Junno Atlantis ´93 / Itä-Helsinki kunnostautui viikonloppuna Lahden Kuusysin suurturnauksessa. Pajulahden urheiluopiston upeilla nurmikentillä Atlantis-junnut voittivat oman alkulohkonsa ja nappasivat lopulta jännittävien jatkopelien jälkeen hopeamitalit tuliaisiksi kotiin. Helsinkiläiset jyräsivät muutenkin, sillä HerTo:n joukkue sai kaulaansa kirkkaimmat mitalit. Atlantiksen Fair play -pelaajaksi valittiin tyylikkään turnauksen vetänyt Ville Junno.

050610 - Ronald McDonald otti yleisönsä
McDonald´s Atlantiksen kesän futiskoulu päättyi perjantaina riemukkaissa tunnelmissa. McDonald´s-ikoni Ronald McDonald viihdytti koululaisia päätöspäivänä. Ronald esitteli taikatemppujaan, jakoi terveysvalistusta sekä pisti lapset ja ohjaajat näyttämään taitojaan pujotteluradalla. Suurimmat aplodit keräsi Patrik Rikama, joka selvitti pitkälti toista metriä korkeat esteet omintakeisesti - Nulli hyppäsi niiden ylitse. Koulun päätteeksi Ronald piti vielä arpajaiset. Lisäksi osallistujille jaettiin diplomit sekä yllätyslahjoja.

Kiitokset Kauppakeskus Malmin Novalle, McDonald´sille, mainioille ohjaajille sekä innokkaille koululaisille onnistuneesta futisviikosta!


050609 - Honka vei paikallispelin
Vesa iski Tapiolassa kauden kuudennen osumansa. Kuva: Juhani Järvenpää. Honka ja Atlantis tarjosivat vauhdikkaan taistelupelin Tapiolan urheilupuistossa. Atlantis ei tällä kertaa saanut peliään kulkemaan, ja isäntäjoukkue pääsi hallitsemaan pelitapahtumia. Toisella jaksolla Honka nousikin väkisin voittoon maalein 2-1 (0-1).

Atlantis sai otteluun unelma-alun. Vitali Suetov keskitti 5. minuutilla vapaapotkun maalille, ja Vesa Kosonen ohjasi päällään pallon tolpan vierestä verkkoon. Honka otti kuitenkin vähitellen komennon kentällä, ja Atlantis pystyi ainoastaan katkomaan isäntien hyökkäyksiä. Tämä riitti avausjaksolla, kun Honkakaan ei todellisia maalipaikkoja saanut luotua.

Toisella jaksolla isännät jatkoivat vyörytystään, ja vähitellen tuli myös tulosta. Peke Huuhtanen nousi 51. minuutilla oikealta ja petasi John Weckströmille vetopaikan, josta tämä sijoitti varmasti tasoituksen. Ratkaisu nähtiin 75. minuutilla, kun pirteä vaihtomies Jere Pirhonen keskitti oikealta ja Tomi Nyman puski Hongalle voitto-osuman. Atlantis haki vielä tasoitusta, mutta keltamustat puolustivat lopun kurinalaisesti, ja näin täysi pistepotti espoolaisille.


050608 - Torstaina vierailu Tapiolaan
FC Honka Atlantis matkustaa torstaina Tapiolan urheilupuistoon FC Hongan vieraaksi. Ykkösen tiukka paikalliskamppailu alkaa klo 19.00.

Honka lähti kauteen yhtenä suurimmista suosikeista. Alkukausi ei kuitenkaan ole sujunut suunnitelmien mukaan. Kuuden kierroksen jälkeen sijoitus on vasta keskikastissa, ja valmentaja Ville Lyytikäinen on ehtinyt saada lähtöpassit. Uutena luotsina jatkaa entinen kakkoskoutsi Mika Lehkosuo, joka debyyttipelissään lauantaina sai keltamustat taistelemaan vahvalla asenteella AC Oulua vastaan.

Hongan pelaajamateriaali on Ykkösen tasolle niin kova, että joukkue varmasti tulee vielä kipuamaan sarjataulukossa ylöspäin. Espoolaisten avauskokoonpanosta löytyy iso joukko liigakentiltä tuttuja pelimiehiä. Kovimpia nimiä ovat Ruotsissa pelanneet Sampo Koskinen (Göteborg) ja Vesa Vasara (Kalmar). Kun vielä alkukauden nilkkavammasta kärsinyt ykköshyökkääjä Peke Huuhtanen on palannut kokoonpanoon, on Atlantiksella edessä torstai-iltana melkoinen haaste, kun ärsytetty Honka janoaa pisteitä kotiareenallaan. Joukkueet kohtasivat viimeksi harjoituspelissä helmikuussa, jolloin Honka oli vahvempi maalein 3-0.


050608 - Futiskoulussa hyvä fiilis
Malmin Nova Atlantiksen ja Kauppakeskus Novan järjestämässä futiskoulussa on riittänyt vilskettä, kun viitisenkymmentä pikkufutaajaa on kirmannut ympäri Tapulin urheilupuistoa. Kolean maanantain jälkeen sääkin on suosinut futiskoululaisia. Futiskoulu jatkuu perjantaihin saakka, jolloin koululaisten iloksi paikalle saapuu itse pallojonglööri Ronald McDonald.

050607 - Pihamaalle pitkä jatkosopimus
Pasi allekirjoitti jatkopaperin. Atlantis FC ja päävalmentaja Pasi Pihamaa ovat sopineet yhteistyön jatkamisesta. Uusi sopimuspaperi on voimassa kauden 2007 loppuun.

Pasi Pihamaa valmentaa nyt kolmatta vuotta Atlantiksen edustusmiehistöä. Kaksi edelliskautta joukkue pelasi Kakkosessa, mistä punapaidat viime syksynä nousivat takaisin Ykköseen. Kuluvan kauden Atlantis on aloittanut pirteästi, ja seitsemän kierroksen jälkeen joukkue on sarjataulukossa kakkosena.

Atlantiksen puolesta sopimusneuvotteluja hoitanut Aarne Tenkanen kertoo neuvottelujen sujuneen leppoisasti. -Sovimme Pasin kanssa, että ratkaistaan tikalla sopimuskauden pituus. Kaverilla vähän käsi tärisi ja se heitti vaan seiskan, joten päättymisvuodeksi kirjattiin tällä erää 2007.

Pihamaakin on tyytyväinen jatkosopimuksen varmistumiseen hyvissä ajoin. -Olen viihtynyt Atlantiksessa mainiosti, ja toiminta on koko ajan kehittynyt ammattimaisempaan suuntaan. Tärkeää on, että seurassa ajatellaan myös tulevia vuosia ja joukkuetta rakennetaan pitkällä tähtäimellä.


050606 - Nullista Leijonien kummipelaaja
Nullista tuli Leijonien kummipelaaja. Kuva: Juhani Järvenpää. Huhtikuussa aloittanut Atlantis ´00 / Leijonat -joukkue on valinnut kummipelaajakseen Patrik Rikaman. Nulli on joukkueelle luonteva valinta, sillä ryhmässä palloilee myös veljenpoika Miro. Leijona-joukkue harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 Ollilantien kentällä ja mukaan innokkaaseen ryhmään mahtuu vielä muutama pelimiehenalku.

050605 - Arvokkaat pinnat Raumalta
Fefe oli iskussa Raumalla. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis haki riemukkaan vierasvoiton Pallo-Iiroista sunnuntai-iltana. Äijänsuon sateen liukastamalla keinonurmella nähtiin fyysinen vääntö, jossa helsinkiläiset nappasivat täyden pistepotin maalein 1-3 (1-3).

Pallo-Iirot lähti peliin vahvalla asenteella. Isännät hallitsivat kaksinkamppailuja ja painoivat pelin Atlantiksen päätyyn. Uurastus palkittiin 25. minuutilla, kun Saku Peltosen vapari muutti suuntaa Sami Vahannosta ja ohitti Adam Highfieldin. Isäntien hyvä ote kuitenkin hiipui nopeasti maalin jälkeen. Punapaidat kuittasivat vain neljä minuuttia myöhemmin, kun Sami Hakalan pitkä avaussyöttö tavoitti Vesa Kososen. Vesa pudotti pallon Petteri Paajaselle, ja Petsku sijoitti kuudentoista rajalta varmasti alakulmaan. Lisää tuli heti seuraavasta hyökkäyksestä. Otto-Pekka Jurvainen keskitti vasemmalta, ja takatolpalle vapaaksi unohdettu Feras Abid puski helsinkiläiset johtoon. Atlantis iski 38. minuutilla vielä kertaalleen, kun Risto Salmi sijoitti kulman jälkitilanteessa vasurillaan pallon yläkulmaan. Näin taukolukemat 1-3.

Toisella jaksolla Atlantis kontrolloi peliä ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Tämän jälkeen raumalaiset lisäsivät painetta hyökkäyspäähän ja saivatkin muutaman tekopaikan. Myös punapaidat pääsivät vielä muutamaan otteeseen vaarallisiin vastaiskuihin, mutta enempää osumia Äijänsuolla ei enää nähty.

Palkintoraati huomioi Atlantis-pelureista tällä kaudella ensimmäistä kertaa avuksessa olleen Feras Abidin kultaisella mitalilla ja tiukasti kärjessä vääntäneen Petteri Paajasen hopeisella prenikalla. Pronssi meni isäntien vahvalle topparille Petteri Pitkäselle.


050604 - Futiskoulu alkaa maanantaina
McDonald´s Atlantiksen suosittu futiskoulu alkaa maanantaina Tapulin urheilupuistossa. Mukaan ehtii vielä ilmoittautumalla viikonlopun aikana seuran toimistoon tai saapumalla maanantaiaamuna hyvissä ajoin paikalle. Lisätietoa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-435 11 65). Tervetuloa mukaan!

050604 - O-P:stä ´92:n kummipelaaja
O-P aloittaa ´92:n kummipelaajana. Kuva: Juhani Järvenpää. Kevään tuore ylioppilas Otto-Pekka Jurvainen on Atlantis ´92 -poikien valinta joukkueen kummipelaajaksi. O-P on puistolalaisena vanhastaan tuttu monelle ´92-pelurille ja kokeneena poikamaajoukkuepelaajana oiva esimerkki nuoremmille pelimiehille. Mikäli taikavasuri saa taidoistaan edes pienen osan siirrettyä kummijoukkueelleen, pojille on luvassa todella arvokasta oppia.

050603 - Sunnuntaina Raumalle
Pallo-Iirot Atlantis jatkaa Ykköstä sunnuntaina Raumalla, missä punapaidat kohtaavat klo 19.00 Äijänsuon stadionilla isäntäjoukkue Pallo-Iirot.

Pallo-Iirot on aloittanut Ykkösen vahvasti. Plakkarissa on mm. voitto Hongasta ja tasapeli AC Oulua vastaan. Viime kierroksella tuli Tampereella viime hetken maalilla harmittava 3-2 tappio PP-70:lle, minkä seurauksena valmentaja Kari Kannisto ehti jo ilmoittaa jättävänsä paikkansa. Kannisto kuitenkin perui eroilmoituksensa, ja nyt joukkue iskee Atlantiksen kimppuun entistä suuremmalla innolla.

Raumalaisjoukkueesta löytyy paljon kotimaan kentiltä tuttuja pelimiehiä. Jani Raukko ja Ilkka Santahuhta ovat edesmenneen FC Jazzin liigamiehiä. Vesa Heikinheimo ja Mikko Helminen taas ovat haistelleet liigatuulia turkulaisjoukkueissa. Pidempään Iiroja palvelleista isokokoinen maalivahti Rami Viljanen on Ykkösen ehdotonta eliittiä.

Atlantis lähtee Raumalle viime sunnuntain KPV-tappio niskassaan. Vastaan asettuu nytkin taisteleva ja fyysinen Ykkösen ryhmä, joten helsinkiläiset saavat venyä parhaimpaansa, jotta pistetili länsirannikolla karttuisi.


050601 - Akke ja Nulli opettajina futiskoulussa
Nulli nähdään futiskoulussa. Edustusjoukkueen pelaajista Axel Orrström ja Patrik Rikama toimivat opettajina Atlantiksen ensi viikon futiskoulussa. Akke on pelannut parikymmentä poikamaaottelua ja Nulli nähtiin viime kesänä HJK:n paidassa Veikkausliigassa, joten heiltä varmasti löytyy annettavaa futiskoululaisille. Orrströmin ja Rikaman lisäksi koulussa opettavat kokeneet junnuvalmentajat Mia Hiekkamäki, Minna Lönnqvist ja Sini Pietilä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)