Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2005

050531 - Vielä ehtii futiskouluun
McDonald´s Atlantiksen suosittu futiskoulu alkaa ensi maanantaina Tapulin urheilupuistossa. Viikon mittaisessa koulussa opettajina toimii seuran juniorivalmentajia, edustusjoukkueen pelaajia sekä päätöspäivänä itse pallovirtuoosi Ronald McDonald. Futiskoulu on tarkoitettu ´92-´01-syntyneille futiksenharrastajille tai upeaan lajiin vasta tutustuville. Oppilaat jaetaan ryhmiin iän ja taitotason mukaan.

Futiskoulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää opetuksen, varustepaketin (pallo, t-paita ja lippis) sekä kivoja yllätyksiä. Ilman varustepakettia koulun hinta on ainoastaan 35 euroa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-435 11 65). Tervetuloa mukaan!


050531 - Fanikulttuuria luomassa
Fanikulttuuria. Kuva: Juhani Järvenpää Sunnuntain KPV-pelissä oli ennätysmäärä Atlantis-faneja virittämässä tunnelmaa Bolliksella. Väriä tunnustettiin avoimesti ja fiilis katsomossa oli mainio.

Tappioasemassa osa nuoremmasta fanijoukosta innostui välillä epäasiallisiin ja raasistisiinkin huutoihin. Seura sekä koko Atlantis-joukkue haluavat korostaa, että tällainen käytös ei kuulu futiskatsomoihin. Atlantiksen riveissäkin esiintyy pelaajia eri kulttuureista, ja tämä kehitys tulee jatkossa varmasti vain voimistumaan.

Olemme olleet yhteydessä kyseisiin faneihimme, ja he ovat reilusti myöntäneet virheensä sekä luvanneet jatkossa parantaa tapansa. He ovat myös lähettäneet asiasta anteeksipyynnön Atlantikselle ja KPV:lle.

Atlantiksen fanitoiminnan reipas kasvu on kuitenkin erittäin positiivinen ja seuralle upea asia. Toivottavasti punasiniset värit jatkossakin täyttävät Bolliksen katsomot, ja rakennamme yhdessä Atlantis-faneista maan parhaan faniryhmän.


050529 - KPV vei taisteluvoiton
Adamilla riitti töitä. Kuva: Juhani Järvenpää Atlantis ja KPV tarjosivat Pallokentällä armottoman taistelun sarjapisteistä. Tiukalla asenteella vääntänyt kokkolalaisjoukkue nappasi lopulta kotiinviemisiksi täydet kolme pistettä maalein 0-1 (0-1).

KPV lähti otteluun kovalla sykkeellä. Atlantis ei avausjaksolla missään vaiheessa päässyt dominoimaan peliä, vaan aggressiivisesti ja fyysisesti pelannut vierasjoukkue hallitsi tapahtumia. Adam Highfield venyi muutamaan otteeseen loistopelatuksiin, mutta 45. minuutilla KPV:n maalitykki Dawda Bah pelasi seinällä Noam Surrierin kanssa itsensä avopaikkaan ja viimeisteli kylmästi avausmaalin.

Ei uppoa... Kuva: Juhani Järvenpää

Toisella jaksolla punapaidat heräsivät taistelemaan. Nyt tilanteita alkoi syntyä KPV:n maalillekin, mutta vieraiden vahva topparipari Niko Kalliokoski - Henri Myntti siivosi vakuuttavasti maalinedustan. Myös vierailla oli toisella jaksolla muutama loistopaikka lisätä johtoaan, mutta Highfield jatkoi unelmatorjuntojaan. Loppuminuutit Atlantis painoi vahvasti päälle, mutta aukkoa vihreäpaitojen puolustuksesta ei löytynyt. Näin KPV:lle todellinen taisteluvoitto maalein 0-1.


050527 - KPV sunnuntaina Bollikselle
KPV Atlantis kohtaa sunnuntaina klo 19.00 Töölön Pallokentällä Kokkolan Palloveikot. Molemmat joukkueet ovat viime kierroksilla olleet hyvässä vireessä, joten luvassa on tiukka taisto sarjapisteistä. Tunnelmaa löytyy varmasti myös katsomosta, sillä kummankin fanijoukot ovat tulossa paikalle runsaslukuisina.

Sarjanousija KPV hankki talvella ryhmäänsä muutaman nimekkään vahvistuksen, ja joukkue on jo osoittanut iskukykynsä Ykkösessä. Topparikaksikko Niko Kalliokoski - Henri Myntti on sarjan ehdotonta eliittiä. Vahvasti on esiintynyt myös kokkolalaisten musta helmi Dawda Bah hyökkäyspäässä. Myntti ja Bah ovat tällä hetkellä Ykkösen Veikkauspörssin kärjessä. Pelimiehiksi ovat osoittautuneet myös ranskalaisvahvistukset Noam Surrier ja Eddy Torest sekä romanialainen Christian Coteanu.

Pasi Pihamaan luotsaama Atlantis-joukkue on viime kierroksilla päässyt hyvään iskuun. Kauden tähän mennessä paras esitys nähtiin keskiviikkona, kun punapaidat kaatoivat AC Oulun vieraskentällä. Atlantis-miehistö on kuitenkin suhteellisen nuori ja materiaali kapea, mikä näkyy suoritustason heilahteluna ja tuottaa varmasti kauden aikana veikkaajille sekä iloisia yllätyksiä että karvaita pettymyksiä.

Kokkolasta peliin on tulossa bussilastillinen KPV-faneja. Myös Atlantis-fanit ovat keräämässä voimiaan sunnuntain taistoon, joten katsomossakin syntyy varmasti kunnon kisa fanijoukkojen kesken.


050527 - Uusi ´99-joukkue hakee pelaajia
Huhtikuun lopussa aloittaneeseen uuteen 1999-syntyneiden joukkueeseen mahtuu vielä viitisen pelimiestä. Joukkueen valmennus on hyvissä käsissä, sillä vanhemmista ohjaajina toimivat entiset pelimiehet Esa Lipponen ja Kimmo Salmela sekä seuran puolesta lisävahvistuksena Juha Välke. Joukkue harjoittelee torstaisin Suutarilan monitoimitalon kentällä. Lisätietoa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-435 11 65).

050527 - Atlantis ´95 harjoittelee venäläisopein
Atlantis ´95 on kevätkauden harjoitellut uuden valmentajan johdolla. Maxim Balajev on hionut erityisesti poikien syöttötaitoa, yhteispeliä sekä liikkumista kentällä. Venäläisopit tuntuvat menneen perille, ja kehitystä on selkeästi havaittavissa. Piirisarja ja kesän turnaukset tulevat näyttämään, miten pojat osaavat pelikentällä uusia taitojaan hyödyntää.

050526 - Ride ottelun hahmo
Palkintoraadin suosikki Oulussa. Punapaitojen keskikenttätaituri Risto Salmi on toipunut mainiosti viimesyksyisestä polvivammastaan. Eilisessä Oulu-pelissä Ride putsasi ansaitusti palkintopöydän jätettyään kirkkaasti varjoonsa isäntien nimekkäät keskikenttämiehet. Riden lapikkaasta lähti myös Fefen voittomaalin pohjustanut läpisyöttö.

050526 - Vesa tunnetaan Oulussakin
Alasarjalegenda. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen hyökkääjäjärkäle Vesa Kosonen tunnetaan jo Pohjois-Suomessakin. Punapaitojen viimevuotinen Lehdistön ihannepoika noteerattiin eilisen Oulu-Atlantis -ottelun käsiohjelmassa osuvasti: "AC Oulun rutinoitunut puolustus saa olla tarkkana Ykkösen maalipörssiä johtavan alasarjalegenda Vesa Kososen kanssa."

050525 - Taisteluvoitto Oulussa!!!
Supervaihtomies iski Oulussa. AC Oulu ja Atlantis tarjosivat vauhdikkaan ja hyvätasoisen väännön aurinkoisessa Castrenin urheilupuistossa. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat paikkansa ratkaista, mutta ainoastaan Atlantiksen supervaihtomies Feras Abid onnistui, ja näin maukkaat pisteet Helsinkiin maalein 0-1 (0-0).

Isännät lähtivät peliin vahvasti ja hakivat ratkaisua heti alussa. Atlantis kuitenkin kesti alkurynnistyksen ja pääsi vähitellen otteluun mukaan. Ensimmäinen huippupaikka tulikin helsinkiläisille, kun punapaidat loivat 15. minuutilla rajun hässäkän Jani Luukkosen maalille. Axel Orrstöm pääsi lopulta ampumaan, mutta oululaispuolustaja pelasti maaliviivalta. Seuraavassa tilanteessa Oulun brassi Vitao tykitti vasemmalta upean vedon sisätolppaan, mutta Antti Ristimäki poimi reboundin. Loppujakso oli tarkkaa ja fyysistä peliä, jossa kummankin alakerrat pitivät varmasti oman maalinsa puhtaana.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet hakivat avausmaalia. Punapaitojen vahva työmoraali kuitenkin hyydytti suurimman tehon isäntien hyökkäyksistä. Oululaisten Jani Luukkonen puolestaan teki tyhjäksi Atlantiksen parhaimmat tilaneet. Ratkaisu nähtiin, kun Feras Abid viiletti kentälle 73. minuutilla ja kaksi minuuttia myöhemmin keskikentän kuningas Risto Salmi syötti taskuraketin läpiajoon. Viime viikot ahkerasti maalintekoa harjoitellut Fefe sijoitti kylmästi pallon Luukkosen yli verkkoon. Oulu haki tasoitusta nostamalla kaksi isoa tornia Jani Sipilän sekä vaihtomies Juho Meriläisen kärkeen. Tämä kuitenkin päättyi ikävästi Sipilän törmättyä Antti Ristimäkeen, missä oululaistopparin sääriluu murtui. Tämä ei lannistanut isäntien yritystä, mutta punapaidat jaksoivat taistella täydet 90 minuuttia ja kiduttavat seitsemän lisäminuuttia. Petteri Paajasella ja Vesa Kososella oli vielä paikat lisäosumiin, mutta enempää maaleja Castrenissa ei tänä iltana nähty.


050524 - Keskiviikkona Ouluun
AC Oulu Atlantis matkustaa keskiviikkona Ouluun Ykkösen kärkijoukkue AC Oulun vieraaksi. Isäntäjoukkue oli ennakkokaavailuissa sarjan suurin ennakkosuosikki, ja alkukierrokset ovat tätä käsitystä vain vahvistaneet. Oululaiset ovat aloittaneet sarjan neljällä vieraspelillä, mutta majailevat silti vakuuttavasti taulukon kärjessä.

AC Oulu juoksuttaa kentälle erittäin kokeneen ja nimivahvan miehistön. Maalivahti Jani Luukkonen on sarjan ehdotonta eliittiä. Topparipari Mike Peltola - Jani Sipilä omaa rutkasti liigakokemusta. Keskikentälle valmentaja Steven Pollack heitti viime pelissä kolmikon Petri Lehtonen - Pires - Vitao. Lehtonen on tuttu mies liigakentiltä, ja taitavat brassit Miika Juntusen löytöjä sambamaasta. Kärkimiehistä oikean laidan brassi Rafinha on esiintynyt edukseen alkukierroksilla, ja sentteri Jukka Puurunen puolestaan latonut jo kolme maalia. Vaihtopenkiltä oululaisilta löytyy vielä Ykkösen supertähti Luiz Antonio.

Atlantis lähtee kuitenkin tosissaan haastamaan vahvaa isäntäjoukkuetta. Valmentaja Pasi Pihamaa muistuttaa, että yksittäisessä pelissä kaikki on mahdollista. -AC Oulu on kaikilla mittareilla selkeä ennakkosuosikki. Meillä on tässä pelissä vain voitettavaa, ja siinä voi olla meidän mahdollisuus.


050523 - Teemu Lehtosalosta Atlantiksen AD
Teemu Lehtosalo Atlantiksen taustaorganisaatio saa kovan luokan vahvistuksen, kun Teemu Lehtosalo aloittaa seuran AD:nä. Teemu tuo rutkasti lisää ammattitaitoa seuran visuaaliseen ilmaisuun. Siviilissä hän työskentelee Aller Julkaisujen palveluksessa graafisena suunnittelijana. Teemu taittaa mm. kustantamon suosittua OHO!-viikkolehteä.

050523 - ´93 / Itä haki hopeaa Pihlajamäestä
Atlantis ´93 / Itä-Helsinki Atlantis ´93 / Itä-Helsinki osallistui lauantaina PK-35:n järjestämään turnaukseen Pihlajamäessä. Punapaidat voittivat oman alkulohkonsa ja etenivät finaaliin, missä vastaan asettui Kiffen. Tällä kertaa Kiffen oli vahvempi 0-3, mutta hopeamitalitkin lämmittivät Atlantiksen poikien mieltä kotiin lähdettäessä. Punapaitojen tsempparina palkittiin mainiolla asenteella koko turnauksen uurastanut Oliver Vinnikainen. Poikien itsensä valitsema tunnustuspalkinto meni maalitykki Jalmari Rihtniemelle.

050522 - ´00-joukkueille nimet
Atlantis ´00 / Leijonat Atlantiksen huhtikuussa aloittaneet 2000-syntyneiden pikkujunnujen joukkueet ovat valinneet itselleen nimet. Tiistaisin harjoitteleva Henrik Harvon, Mika Laineen ja Seppo Nummisen luotsaama joukkue tunnetaan jatkossa Tiikereinä. Marko Leskisen ja Petri Riskilän valmentama keskiviikkoryhmä puolestaan valitsi nimekseen Leijonat. Molemmissa joukkueissa on hiukan vajaat 15 pelimiehenalkua, joten vielä muutama innokas mahtuisi mukaan.

050521 - Maalijuhla Bolliksella
1-0. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis hemmotteli kotiyleisöään aurinkoisella Pallokentällä lauantaina. Isännät yltyivät toisella jaksolla kunnon maali-ilotteluun MP:tä vastaan ja latoivat tulostaululle tylyt loppunumerot 5-1 (2-1).

Avausjaksoa käytiin Atlantiksen hienoisessa hallinassa, kunnes 19. minuutilla nähtiin ratkaisun makua. Vieraiden Aki Miettinen torjui maaliviivalla pallon kädellään. Tuloksena punainen kortti ja rankkari, jonka Vesa Kosonen sijoitti varmasti verkkoon. Punapaitojen peli ei kuitenkaan kulkenut tiistain Hämeenlinna- matsin tyyliin, vaan Mikkeli rakensi vajaallakin maalipaikkoja. Vihdoin 33. minuutilla vieraiden maalitykki Babatunde Wusu pyörähti irti Sami Hakalalta ja ampui alakulmaan tasoituksen. Kaksi minuuttia ennen taukovihellystä vaihdosta kentälle viilettänyt Feras Abid tarjoili Vesa Kososelle laukaisupaikan, ja Ykkösen maalipörssin kärkimies ampui tolpan kautta taukolukemat 2-1.

Maalitykki työssään. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen piiskuri Pasi Pihamaa ei tauolla säästellyt sanojaan, vaan luotsi ystävällisesti kehotti suojattejaan ryhdistäytymään. Toisella jaksolla nähtiinkin pirteämpi isäntäjoukkue. Kun vajaamiehinen MP samanaikaisesti väsyi, maalipaikkoja Juho Luukkosen vartioimalle mikkeliläismaalille syntyi tiheään tahtiin. Ensin Petteri Paajanen sijoitti 64. minuutilla Risto Salmen tarjoilusta 3-1. Tämän jälkeen vielä Feras Abid (79. min.) ja Otto-Pekka Jurvainen (83. min.) saivat nimensä maalintekijätilastoon. Näin päätöslukemat Pallokentällä 5-1.

Palkintoraadin valitut: kultaa Vesa Kosonen (Atlantis), hopeaa Babatunde Wusu (MP) ja pronssia Otto-Pekka Jurvainen (Atlantis).


050521 - Ronald McDonald mukana futiskoulussa
McDonald´s Viime kesänä suursuosion saavuttanut pallojonglööri Ronald McDonald nähdään tänäkin vuonna Atlantiksen futiskoulussa. Ronald tulee koulun päätöspäivänä esittelemään oppilaille futistaitojaan.

Atlantiksen futiskoulu pidetään 6.-10.6. Tapulin urheilupuistossa. Ronald McDonaldin lisäksi oppia tarjoavat mm. seuran edustusjoukkueen pelaajat. Lisätietoa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-435 11 65).


050520 - Lauantaina vastassa perinteikäs MP
Pasi odottaa luottavaisena lauantain peliä. Atlantis kohtaa lauantaina Töölön Pallokentällä perinteikkään Mikkelin Palloilijat. Taistelu sarjapisteistä alkaa klo 16.00.

MP on kolmesta ensimmäisestä pelistään kerännyt vasta yhden pisteen, mutta joukkueessa on vahva usko parempaan huomiseen. -Parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa, kertoo valmennusvastuun juuri sarjakauden kynnyksellä ottanut Antti Ronkainen.

Mikkeliläiset esittelevät Pallokentällä kauan odottamansa paluumuuttajan, yli kaksi kuukautta Kolumbiassa viettäneen Janne Lahtosen. -Hän on joukkueen kapteeni ja tekee paluun eturintamaan yhden harjoituksen jälkeen, toteaa Ronkainen.

Toinen pelimies, jolta Ronkainen odottaa lauantaina vahvaa panosta, on nigerialaiskärki Babatunde Wusu. -Vuosaaressa hän osui jo ylärimaan, eiköhän nyt aukea maalitilikin. Sen sijaan avauskierroksilla mikkeliläisten parhaimmistoon kuulunut Mika Roivas sai Viikinkejä vastaan tällin jalkaansa, ja miehen pelikunto ratkeaa vasta ottelun kynnyksellä.

Atlantis otti tiistaina avausvoiton ja lähtee nyt vahvalla itseluottamuksella saalistamaan lisäpisteitä. -Voitto oli erittäin tervetullut. Se oli joukkueelle henkisesti todella tärkeä, kertoo Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa.

Pihamaa oli tyytyväinen myös punapaitojen peliesitykseen Hämeenlinnaa vastaan. -Varsinkin avausjaksolla peli kulki suunnitelmien mukaan. Nyt meidän pitää pystyä säilyttämään hyvä vire lauantaille. Mikkeli tulee varmasti nälkäisenä Bollikselle, ja meidän täytyy kyetä vastaamaan heidän haasteeseensa.


050519 - Kesän futiskoulu 06.-10. kesäkuuta
Atlantis FC Atlantis järjestää viimevuotiseen tapaan heti koulujen päätyttyä viikon mittaisen futiskoulun Tapulin urheilupuistossa. Viime kesänä koulussa kirmasi lähes 100 pikkujunioria. Tasokasta oppia on luvassa tälläkin kertaa, sillä vetäjien joukossa on mm. seuran edustusjoukkueen pelaajia. Futiskoulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää opetuksen, varustepaketin (pallo, t-paita ja lippis) sekä kivoja yllätyksiä. Ilman varustepakettia koulun hinta on ainoastaan 35 euroa.

Futiskoulu on tarkoitettu ´92-´01-syntyneille futiksenharrastajille tai upeaan lajiin vasta tutustuville. Oppilaat jaetaan ryhmiin iän ja taitotason mukaan. Ilmoittautumiset ja lisätietoa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-435 11 65). Tervetuloa mukaan!


050519 - Pirteät maskotit
Atlantiksen avaus & maskotit. Atlantiksen ´97 -joukkue esiintyi terhakkaasti edustusjoukkueen maskotteina tiistain Hämeenlinna-pelissä. Junnufutaajat tulivat kansainväliseen tyyliin mukaan pelaajaesittelyyn.

050518 - Vitalilla vahva paluu
Vitali työssään. Kuva: Juhani Järvenpää. Vitali Suetov teki vakuuttavan comebackin eilisessä Hämeenlinna-pelissä. Sairaslomalta palannut keskikentän dynamo raatoi vahvalla asenteella ympäri kenttää, kunnes Pasi Pihamaa 67. minuutilla armahti hiukan kolhuja saaneen työmyyränsä ja juoksutti tilalle Axel Orrströmin. Mistään pahemmasta tällistä ei kuitenkaan ollut kyse. -Ihan hjuva. Lauantaina pelataan taas, Vitali rauhoitteli huolestuneita.

050518 - Vesa maalipörssin kärjessä
Maalitykki vääntää. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen power-hyökkääjä Vesa Kosonen on kolmen kierroksen jälkeen Ykkösen maalintekijätilaston kärjessä yhdessä AC Oulun Jukka Puurusen ja Viikinkien Pasi Solehmaisen kanssa. Kaikille on tähän mennessä kirjattu kolme osumaa. Vesa tykitti avauspelissä pallon Rakuunoiden verkkoon kahdesti, ja eilen järkäle onnistui kertaalleen Hämeenlinnaa vastaan.

050517 - Atlantis nappasi avausvoiton
Avausmaali. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis avasi voittotilinsä Ykkösessä, kun FC Hämeenlinna kukistui Pallokentällä 3-0 (2-0). Vauhdikas ottelu, mainiot olosuhteet, fanien äänekäs kannustus, cheerleaderit sekä pirteät maskotit loivat oivat puitteet mukavalle futistapahtumalle.

Atlantis lähti peliin kovalla sykkeellä. Punapaidat painoivat pelin heti Hämeenlinnan päätyyn. Petri Haapimaan pitkä pystysyöttö vapautti 8. minuutilla Vitali Suetovin, ja tämä sijoitti pallon varmasti ohi Janne Dahlstenin. (Ohessa maalijuhlaa Juhani Järvenpään ikuistamana.) Vieraat pääsivät vähitellen paremmin peliin mukaan. Varsinkin Teemu Lampinen oli vasemmalla laidalla sähäkässä vireessä. Ratkaisun makua oli kuitenkin 41. minuutilla, kun Otto-Pekka Jurvainen eteni vasemmalta kulmalipulle. Tarkka keskitys päätyi lopulta Risto Salmelle, ja keskikenttätaituri sijoitti varmasti taukolukemat 2-0.

Toisella jaksolla Atlantiksen liike väheni, ja vieraat pääsivät muutamaan otteeseen ahdistelemaan kotijoukkueen maalia. Adam Highfield torjui kuitenkin varmasti harvat tilanteet. Lopussa punapaidat loivat vielä muutaman avopaikan, joista yhden Vesa Kosonen hyödynsi tykittämällä 82. minuutilla päätösnumerot 3-0.

Palkintoraadin valinnat: kultaa Vitali Suetov (Atlantis), hopeaa Miika Jokiperä (Atlantis) ja pronssia Janne Dahlsten (Hämeenlinna).


050517 - Tenkanen uskoo voittoon
Tenkanen pelaa kotivoittoa. Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen uskoo punapaitojen voittotilin aukeavan tänään Bolliksella ja suosittelee vetovinkeissään ykköstä. -Pidettiin eilen Pasin kanssa snadi miittinki ja koutsi kerto et jengin pitäis olla tänään iskussa. Klesana ei ole kuin maskotti Late ja pari junnua. Pasi kehotti mua pelaamaan ykköstä ja kai siihen viel sen verran on luottoa et vois kolme egee tähän pistää.

050516 - Mainoslahjat yhteistyöhön Atlantiksen kanssa
Mainoslahjat.com Atlantis on käynnistänyt yhteistyön Mainoslahjat.comin kanssa. Osana tätä yhteistyötä edustusjoukkueen uudet peliasut painettiin Mainoslahjojen Someron tehtailla. Mainoslahjojen tuotantoa ovat myös Atlantiksen jääkaappimagneetit ja pinssit.

050516 - Palloliitolta varoitus Atlantikselle
Suomen Palloliitto Suomen Palloliitto on antanut Atlantikselle varoituksen Pallokentällä pelatun Atlantis - Rakuunat -ottelun järjestyshäiriöistä. Liiton päätöksen mukaan järjestävä seura ei turvatarkastuksista huolimatta onnistunut estämään vieraskannattajia tuomasta soihtuja katsomoon. Edelleen liitto totesi, että Rakuunat ei ole vastuussa kannattajiensa käytöksestä kyseisessä ottelussa ja vapautti seuran rangaistuksesta.

050515 - Tiistaina vastassa FC Hämeenlinna
FC Hämeenlinna Atlantis saa tiistai-iltana kotiareenallaan Pallokentällä vastaansa viime syksynä liigasta pudonneen FC Hämeenlinnan. Hämeenlinnalaiset ovat aloittaneet Ykkösen vahvasti - kahden kierroksen jälkeen kasassa on neljä pistettä. Atlantiksen pussissa on vasta yksi pinna tuloksena edelliskierroksen tasapelistä PK-35:n kanssa.

FC Hämeenlinna on uudistunut viime kaudesta täydellisesti. Joukkue on rakennettu muutaman kokeneemman suomalaispelurin ympärille lukuisista ulkomaalaispelaajista sekä Hämeenlinnan seudun nuorista lupauksista. Atlantislaisille tuttu on varsinkin joukkueen luotettava maalivahti Janne Dahlsten, joka aikoinaan oli nostamassa helsinkiläisiä Veikkausliigaan. Myös Teemu Lampinen ja Jussi Pellikka ovat kotimaan kentiltä tuttuja nimiä. Ulkomaalaisista erityisesti Kotkasta siirtynyt Felix Ankamah sekä Hernan Zerbo ovat esiintyneet edukseen harjoituspelissä.

FC Hämeenlinnaa valmentaa hollantilainen Danny Hoekman, joka kommentoi tiistain peliä perin diplomaattisesti: -Olen varma, että molemmat joukkueet tekevät parhaansa, jotta pelistä tulisi nautittava katsojille, sillä molemmilla joukkueilla on hyviä pelaajia ja molemmat haluavat pelata hyvää jalkapalloa positiivisella tavalla.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa kertoo joukkueensa lähtevän hakemaan Pallokentältä täyttä pistepottia. -Hölmöilimme edellisen kotipelin omiin virheisiimme. Nyt on aika näyttää kotiyleisölle, mitä osaamme. Umpisuolenleikkauksesta toipunut Vitali Suetov palaa kokoonpanoon, joten punaisilla pitäisi olla iskukykyinen ryhmä tiistaina. Kotivoitto on ilman muuta tavoitteena.


050514 - Zaka maajoukkueleirille
Atlantiksen Akatemia-pelaajan Zakaria Kibona (s. 1990) lähtee maanantaina U15-maajoukkueleirille Eerikkilään. Päävalmentaja Kimmo Lipponen valitsi Zakan ryhmäänsä ensimmäistä kertaa viime syksynä, ja siitä lähtien maalitykki on ollut leireillä säännöllisesti.

050513 - Vesa Atlantis ´97:n kummipelaajaksi
Vesasta tuli Atlantis ´97:n kummipelaaja. Atlantiksen juniorijoukkueet voivat valita yhden edustusjoukkueen pelaajan omaksi kummipelaajakseen, joka kauden aikana vierailee joukkueen erilaisissa tapahtumissa. Atlantis ´97 valitsi kummipelaajakseen hyökkääjäjärkäle Vesa Kososen. Ysiseiskojen maalitykki Patrik Pihamaa tosin oli hieman skeptinen valinnan suhteen: -Eihän Vesalla oo ees kunnon tekuu.

050512 - Vitali palasi harjoitusvahvuuteen
Vitali treenaa jälleen. Keskikentän työmyyrä Vitali Suetov harjoitteli torstaina jälleen joukkueen mukana. Vajaa pari viikkoa sitten tehty umpilisäkkeen poisto on parantunut mainiosti, ja Vitali vakuutteli valmennusjohdolle treenien jälkeen, että "Hjuva, hjuva! Ei enää kipeä." Keskikenttäpeluria voitaneen näin odotella kokoonpanoon jo ensi tiistain Hämeenlinna-otteluun.

050511 - ´97-turnauksessa vielä muutama vapaa paikka
Atlantis ´97 järjestää 27.-28. elokuuta tasokkaan ´97-syntyneiden turnauksen Tapulin urheilupuistossa. Ottelut pelataan Tapulin nurmikentällä. Mukaan mahtuu vielä muutama joukkue. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: joukkueenjohtaja Mervi Pihamaa (puh. 040-8212163).

050510 - Tiukka paikallisderby
Adam piti nollan. PK-35 ja Atlantis tarjosivat runsaslukuiselle yleisölle tiukan taistelun sarjapisteistä. Pelillisiä hienouksia ottelussa ei hirveästi nähty, mutta jännitystä ja rajua yritystä sitäkin enemmän. Maalipaikkoja siunaantui kummallekin, mutta molemmat maalivahdit pitivät varmasti verkkonsa puhtaana. Näin loppunumerot Myllypurossa 0-0.

Avausjakso oli isäntien etsikkoaikaa. Punamustat puhkoivat läpisyötöillään Atlantiksen alakerran useampaan otteeseen, ja muutaman kerran Adam Highfield sai venyä parhaimpaansa pitääkseen maalinsa puhtaana. Atlantiksen maalipaikat syntyivät erikoistilanteista, mutta sihti ei ollut aivan kohdallaan, ja Mathew McKenna selvisi ensimmäiset 45 minuuttia helpolla.

Toisella jaksolla Atlantis tuli paremmin peliin mukaan. PK:n liike väheni, ja samalla tyrehtyi isäntien pelinrakentelu. Sinisessä vierasasussaan esiintyneen Atlantiksen kärkikaksikko Vesa Kosonen - Petteri Paajanen pääsi muutamaan otteeseen ahdistelemaan vaarallisesti PK:n maalia, mutta nyt vuorostaan McKenna pääsi osoittamaan taitonsa.

Tasapeli toi molemmille joukkueille avauspisteen sarjataulukossa, mistä on hyvä lähteä kartuttamaan tiliä tulevilla kierroksilla. Atlantiksen seuraava koitos on ensi tiistaina 17. päivä, kun FC Hämeenlinna saapuu Pallokentälle.


050509 - Tiistaina Myllypuroon pisteitä metsästämään
Pasi lupaa PK:lle tiukan vastuksen. Atlantis kohtaa tiistaina Myllypurossa tutun paikallisvastustajan PK-35:n. Molemmat joukkueet avasivat kauden tappiolla, joten kummallakin ryhmällä on paineita pistetilin avaamiseen. Kun keskinäiset pelit ovat viime vuosina muutenkin olleet tiukkoja vääntöjä, luvassa on varmasti näkemisen arvoinen taisto.

Isäntäjoukkue PK-35 on Ykkösen ennakkoveikkailuissa rankattu aivan kärkijoukkueiden tuntumaan. Punamustistilta puuttuu tiistain ottelusta pelikiellossa olevat Jiska Länsivuori ja Samuli Markkanen sekä loukkaantunut Dani Kamras, mutta joukkueen leveästä materiaalista löytyy varmasti mitat täyttävät korvaajat.

Atlantis on ennakoissa sijoitettu yleensä muutaman pykälän paikalliskilpailijansa jälkeen. Pasi Pihamaan miehistökin on huomenna hieman vajaalukuinen, sillä kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilas Lauri Kuusela sekä nopeammin tositoimiin palaava Vitali Suetov. Pasi lupaa kuitenkin juoksuttaa kentälle iskukyisen ja voitontahtoisen Atlantis-joukkueen, joka lähtee tosissaan haastamaan isäntäjoukkuetta.


050507 - Maskotti mukana pallotreeneissä
Late & jääpussi. Atlantis-maskotti Lauri Kuusela oli perjantaina ensimmäistä kertaa joulukuisen polvioperaation jälkeen joukkueen mukana palloharjoituksissa. Treenien jälkeen polvi oli vähän pipi ja kaipasi jäitä, mutta rasitustasoa nostetaan vähän kerrassaan, ja kesällä pikakiitäjän pitäisi olla jälleen tositoimissa.

050506 - ´98-joukkueille nimet
Atlantis ´98 / Arsenal Atlantiksen molemmilla 1998-syntyneiden joukkueilla on nyt omat nimet. Viime vuonna aloittanut Jari Järvisen valmentama joukkue on kastettu Atlantis ´98 / Haukoiksi. Huhtikuussa käynnistynyt Kai Piiparin ja Kari Ryhäsen luotsaama miehistö puolestaan kulkee nimellä Atlantis ´98 / Arsenal.

050506 - Jani teki paluun
Jani teki comebackin. Jani Jussila palasi keskiviikkona pelikentille lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Jani loukkasi polven eturistisiteen kesäkuussa 2003, ja vasta nyt oli vuorossa paluu tositoimiin. Pasi Pihamaa heitti Janin kentälle Rakuunat-pelin 71. minuutilla, ja tämä toikin heti uutta virtaa Atlantiksen takaa-ajoon.

050505 - Tenkasen vinkit pitivät
Vedonlyöntiguru Tenkanen Aarne Tenkasen vetovinkit osuivat kohdalleen heti ensi yrittämällä. Lentävä managerimme haistoi sekä Tornion vierasvoiton että RoPS: tasurin Vantaalla. Tenkanen soitti samantien nettitoimitukseen ja kertoi lähtevänsä pikku kierrokselle Kallion kapakoihin. Pelimerkkejä kun kuulemma riittää nyt.

050505 - Haka vastustajaksi Suomen cupissa
Suomen cup Atlantis kohtaa Suomen cupin 5. kierroksella hallitsevan Suomen mestarin FC Hakan. Ottelu pelataan Helsingissä 23. kesäkuuta. Viime vuonna Atlantis kohtasi myös cupin 5. kierroksella silloisen hallitsevan mestarin HJK:n, joka lopulta venyi 1-2 voittoon viime minuuttien maalilla.

050505 - Tenkasen vetovinkit alkavat
Vedonlyöntiguru Tenkanen Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen osoitti viime kaudella futistietämyksensä tuhoamalla koko pelikassansa kesän aikana. Nyt Tenkanen tarjoaa jälleen kotimaisen futiskauden kuumimmat vetovinkit - tällä kertaa Aarne tosin on kerännyt vihjeensä alan todellisilta asiantuntijoilta. Tenkanen pelaa jälleen virtuaalisella 100 euron pelikassalla, joten kesän kuluessa selviää, saako Iso-A nyt rahan poikimaan. Ensimmäiset euronsa lentävä manageri pistää pohjoisen joukkueiden puolesta tämän illan liigapeleissä. Seuraa Tenkasen vinkkejä ja pelionnea sivuiltamme läpi kauden.

050504 - Atlantis maksoi oppirahoja - Rakuunat vei pinnat
Vesa osui kahdesti. Atlantis ja Rakuunat tarjosivat tiukan väännön sarjapisteistä Pallokentän samettinurmella. Avauspelin jännitys näkyi kotijoukkueen otteissa - varsinkin nuoriso-osastolle tuli helppoja virheitä. Kokeneempi lappeenrantalaismiehistö hyödynsi nämä rutiinilla ja nappasi arvokkaat vieraspisteet maalein 2-3 (0-2).

Ottelun alku oli molemmin puolin varovaista pelailua, kunnes ensimmäisen vartin jälkeen isännät ottivat vähitellen pelin kontrolliinsa. Pieni hermostuneisuus näkyi kuitenkin koko ajan punapaitojen otteissa, ja lopulta tämä kostautui. Maalivahti Antti Ristimäki empi 37. minuutilla liian kauan palautuspallon kanssa, ja Michael Mensah pääsi lähietäisyydelle. Antin hätäpotku kimposi Mensahin jalasta maaliin - tilanne 0-1. Minuuttia ennen taukovihellystä Miika Jokiperän epäonnistunut purkupallo putosi 25 metriin, mistä se palautui samantien takaisin osuen Miikan käteen. Tuomitun vapaapotkun vieraiden Jouni Aura sijoitti 18 metristä varmasti tolpan vierestä sisään - taukonumerot 0-2.

Rakuunat iski kertaalleen vielä toisen puoliajan alussa. Michael Mensah rynni oikealta läpi ja tarjoili namupallon takatolpalle. Henri Roni ja Tero Heikkilä tavoittelivat molemmat palloa, mikä lopulta päätyi Teron jalasta maaliin. Erotuomari Vesa Pohjonen kirjasi tämän omaksi maaliksi. Puoliajalla kentälle vaihdettu Feras Abid toi eloa Atlantiksen hyökkäyspeliin, ja 65. minuutilla tämä palkittiin, kun Rakuuna-puolustus joutui kaatamaan Fefen rangaistusalueella. Vesa Kosonen sijoitti pilkulta varmasti isäntien avausmaalin. 74. minuutilla Vesa oli uudelleen asialla puskien Jani Jussilan kulmasta lukemiksi 2-3. Lopussa isännät hakivat vimmatusti tasoitusta, mutta Tatu Niskanen Rakuunoiden maalilla torjui varmasti, ja näin pisteet matkasivat Lappeenrantaan.


050504 - Rakuuna-matsista liput Tanska-maaotteluun
Suomen Palloliitto Kaikkien illan Rakuunat-peliin pääsylipun ostaneiden kesken arvotaan 10 vapaalippua Suomi-Tanska -maaotteluun 2. kesäkuuta. Palloliitto tarjoaa jokaisessa Ykkösen avauskierroksen ottelussa vastaavan kauden aloituslahjan.

050503 - Kolme MyPa-peluria Rakuunoiden mukana
Myllykosken Pallo Rakuunat saa keskiviikon sarja-avaukseen kolme pelimiestä MyPa:n liigamiehistöstä. Sinikeltaisten mukana Bolliksella nähdään loukkaantumisista toipuneet Mika Hernesniemi ja Jukka Lindström sekä nuori hyökkääjälupaus Aleksei Kangaskolkka. Hernesniemi ja Lindström ovat kokeneita liigajyriä, joiden uraa pahat loukkaantumiset ovat viime vuosina ikävästi haitanneet.

050503 - Göstan musiikkia kotipeleissä
Gösta Sundqvist Atlantis FC kunnioittaa edesmenneen Gösta Sundqvistin muistoa soittamalla 25-juhlavuotenaan kauden kaikissa kotipeleissä Göstan tuotantoa. Göstalla on unohtumaton rooli Atlantiksen historiassa, ja mm. seuran omaperäinen nimi on verbaalivirtuoosin ideoima.

050502 - Sarja-avaus keskiviikkona
Pasi odottaa innolla sarja-avausta. Atlantis kohtaa keskiviikkona Ykkösen sarja-avauksessa Rakuunat Lappeenrannasta. Ottelu Töölön Pallokentällä alkaa klo 19.00.

Rakuunat on punapaidoille tuttu vastus aikaisemmilta Ykkösen vuosilta, mutta nyt vastaan asettuu melkoisesti uusiutunut lappeenrantalaismiehistö. Joukkue oli viime kaudella pitkään mukana jopa sarjan kärkikahinoissa, mutta tähän vuoteen lähtö oli vaikea. Joukkueenjohtaja Keijo Pietarinen kertoo, että Rakuunat aloitti harjoittelun helmikuussa, ja tällä hetkelläkin kasassa on vasta 13 pelaajasopimusta. Mukana on kuitenkin Ykköseen varsin koviakin nimiä - kuten ongelmapelaaja Michael Mensah, Kotkasta palannut Henri Roni sekä vikkelä maalintekijä Henri Kiili. Lisäapuja tuo MyPa:n kanssa solmittu farmisopimus, joka mahdollistaa kolmen myllykoskelaispelurin esiintymisen jokaisessa ottelussa.

Atlantis lähtee avauspeliin sarjanousijan innolla. Joukkue haluaa näyttää pärjäävänsä myös tällä tasolla. Päävalmentaja Pasi Pihamaa on juoksuttanut suojattejaan tammikuun alusta kuudesti viikossa, ja nyt miehistön pitäisi olla valmiina vastaamaan Ykkösen haasteisiin. Punapaitojen vahvuudesta ovat varmuudella pois pitkäaikaispotilas Lauri Kuusela sekä umpisuolenleikkauksesta toipuva Vitali Suetov. Muutamalla pelaajalla on lisäksi erilaisia pikkuvaivoja, ja heidän kohdalla pelaaminen ratkeaa vasta tiistain viimeistelyharjoituksissa.


050501 - Atlantis ´95 ja ´96 yhteistyöhön
Atlantiksen ´95- ja ´96-joukkueet ovat viritelleet mielenkiintoista yhteistyötä siten, että innokkaimmat ysikutoset voivat kerran viikossa osallistua vuotta vanhempien harjoituksiin ja myöhemmin myös otteluihin. Näin pojat saavat yhden ylimääräisen harjoitustapahtuman ja pääsevät kokeilemaan taitojaan hiukan kehittyneempien pelimiesten seurassa. Vastaavanlaista yhteistyötä on aikaisemmin hyvällä menestyksellä tehty vanhemmissa ikäluokissa, mutta nyt mallia sovelletaan myös nuoremmille junnuille.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)