Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2005

050228 - Lomat on pidetty
Pasi odottaa pelaajiaan... Edustusjoukkueen lomat ovat tältä erää ohitse, kun Pihamaan pelimiehet palaavat tiistaina henkilökohtaisen harjoittelun jaksolta takaisin yhteisharjoituksiin. Jälleennäkemisen riemua juhlistetaan mm. pienellä testirupeamalla, kun Pasi testaa suojattiensa vireen mm. perinteisessä piip-testissä.

Harjoitusrinkiä on jälleen hiukan karsittu, ja Mikko Järvinen sekä Teemu Pulkkinen ovat nyt poissa treenivahvuudesta. Sopimuksettomina pelaajina ryhmässä jatkavat vielä brassipelaaja Adilton sekä Feras Abid, Jouni Kinnunen ja Kimmo Sivula. Lisää nimiä papereihin on kuitenkin odotettavissa pikapuoliin.


050221 - Tilaisuus tutustua urheilumarkkinoinnin maailmaan
Atlantis FC Atlantis etsii aktiivista ja haasteita pelkäämätöntä henkilöä myynti- ja markkinointitehtäviin. Olet esiintymiskykyinen ja valmis pistämään itsesi peliin. Sinulla ei tarvitse olla jalkapallotaustaa, mutta kiinnostus ja mielenkiinto urheilua kohtaan ovat työssäsi merkittävä apu.

Tarjoamme mielenkiintoista tilaisuutta tutustua urheilumarkkinoinnin maailmaan. Pääset testaamaan kykysi ja innovatiivisuutesi seuramme monipuolisen tuotevalikoiman myynnissä ja markkinoinnissa. Työ on ainakin aluksi osa-aikaista ja sovitettavissa hyvin esim. opiskelujen mukaan. Toimistomme sijaitsee Malmilla Pohjois-Helsingissä.

Lisätietoja seuran toimistosta (puh. 041-4351165 ja toimisto@atlantisfc.fi).


050219 - Sarvisauna
Pääinkvisiittori Tema Atlantiksen edustusmiehistö lähti Klubi-pelin jälkeen jatkamaan iltaa ns. sarvisaunan merkeissä. Sarvisaunassa pääinkvisiittori Teemu Savukosken johdolla uudet pelaajat ja valmentajat tiettyjen riittien jälkeen hyväksyttiin joukkueen jäseniksi.

Samalla joukkue aloitti reilun viikon mittaisen talviloman eli henkilökohtaisen harjoittelun jakson. Takaisin yhteisharjoituksiin Pasi Pihamaan suojatit kokoontuvat tiistaina 1. maaliskuuta.


050218 - Atlantis - Klubi 04 1-0
Lassi palasi kentälle. Atlantis kukisti nuorella miehistöllä liikkeellä olleen Klubi 04:n 1-0 (0-0) Talin hallissa. Klubi oli saanut mukaan muutaman liigaryhmän mukana harjoittelevan pelimiehen, mutta kovin vahvaan esitykseen raitapaidat eivät tällä kertaa kyenneet. Suuri ansio tästä kuuluu toppariparille Petri Haapimaa - Lassi Metsävuori, joka toi kaivattua varmuutta Atlantiksen alakertaan.

Järin kaksista ei ollut Atlantiksenkaan peli, mutta koko joukko maalipaikkoja saatiin sentään aikaiseksi. Ainoa maali nähtiin 72. minuutilla, kun Adam Highfield käynnisti hyökkäyksen vasemmalle Ville Spangarille ja tämä vapautti näyttävästi Petteri Paajasen tekopaikkaan. Petsku sijoitti pallon varmasti ohi Turo Simolinin.


050218 - Tali kotikenttänä MM-kisojen aikana
Atlantis FC Atlantiksen edustusmiehistö pelaa Talin urheilupuistossa heinä-elokuun kotiottelut, koska varsinainen kotiareena Töölön Pallokenttä on tuolloin varattu yleisurheilun MM-kisojen käyttöön. Bolliksella pelataan kauden 13 kotiottelusta 8-10 ja loput Talissa.

Talin urheilupuistoon pystytään rakentamaan Ykkösen peleille kelvolliset puitteet. Pelikenttä on erinomainen, ja aivan kentän laidalla olevasta katsomosta löytyy kuppi-istuimet 900 katsojalle. Myös paikoitustilat ovat mainiot.

Tali toimii jatkossa edustuksen harjoituskeskuksena myös kesäkaudella. Kuntosali, fysiohuoneet ja hyvät varastotilat mahdollistavat nyt koko harjoitustoiminnan keskittämisen yhteen paikkaan ympäri vuoden.


050216 - Miika palasi palloharjoituksiin
Miika yrittää jälleen paluuta. Miika Jokiperä osallistui keskiviikkona ensimmäistä kertaa jälleen palloharjoituksiin. Pitkältä sairaslomalta palaava Atlantis-toppari on saanut lääkäreiltä harjoitteluluvan ja vähän kerrassaan kuntouttanut itseään. Keskiviikkona oli vuorossa ensimmäiset palloharjoitukset joukkueen mukana. Harjoittelu ei luonnollisestikaan ole vielä täysipainoista, ja takaisin pelikentille on pitkä matka, mutta pelisilmä ainakin on tallella.

050215 - Tiukka viikko
Futaajan arkea. Pasi Pihamaa vetää tällä viikolla suojateilleen hiukan rankemman harjoitusjakson. Maanantaina ohjelmassa oli 12 kilometriä Pirkkolassa, ja juoksua riitti tiistaina Talissakin. Sama tahti jatkuu aina perjantain Klubi 04 -peliin saakka, minkä jälkeen pelaajat lähtevät saunailtaan ja ruhtinaalliselle viikon lomalle - toki henkilökohtaiset harjoitusohjelmat mukanaan.

Flunssasta toipunut Lassi Metsävuori on jälleen täysillä mukana. Samoin Feras Abid on palannut harjoitusvahvuuteen. Uutena taitojaan on esittelemässä entisen Atlantis-pelurin Heikki Pulkkisen nuorempi veli Teemu.


050212 - Ykköstä kehitetään
Ykkönen Ykkösen seurat kokoontuvat 12. maaliskuuta yhdessä Palloliiton edustajien kanssa keskustelemaan Ykkösen kehittämisestä. Tarkoitus on muokata Ykköselle kolmivuotinen ohjelma vuosille 2005-7, jonka aikana sarjasta pyritään rakentamaan katsojia ja yhteistyökumppaneita kiinnostava tuote. Tarkoituksena on poimia parhaita puolia mm. Veikkausliigasta ja jääkiekon Mestiksestä.

050210 - Lapsityövoimaa
Akke työssään. Jalkapallojoukkueissa pelaajilla on perinteisesti tarkka hierarkia ikä- tai pelivuosien mukaan. Joissakin maissa nuoremmat pelaajat plankkaavat jopa vanhempien pelimiesten kengät. Suomalaisjoukkueissa lapsityövoiman hyödyntämistä harvemmin on viety näin pitkälle, mutta tervettä kasvattavaa puuhastelua nuorille pelimiehenaluille yleensä on tapana keksiä.

050209 - Atlantis - Honka 0-3
FC Honka Honka kuritti Atlantista 0-3 (0-1) Talin hallissa keskiviikkona. Punapaidat tarjosivat jo selvästi pirteämmän peliesityksen kuin viime viikolla, mutta nimekäs espoolaisryhmä rokotti armotta isäntien virheistä ja toisaalta Atlantis ei pystynyt hyödyntämään omia paikkojaan.

Avausjaksolla pelissä oli hyvä syke. Honka iski avausmaalin jo reilun 5 minuutin jälkeen, kun Ilpo Verno purjehti puolesta kentästä läpi Atlantiksen puolustuksen. Antti Ristimäki onnistui torjumaan vielä Vernon laukauksen, mutta Peke Huuhtanen ehti ensimmäisenä irtopalloon ja viimeisteli varmasti. Pari minuuttia myöhemmin Ville Spangar karkasi vasemmalta läpiajoon, mutta ylivoimahyökkäys tyrehtyi Tuomas Peltosen torjuntaan. Lisämaaleja ei ensimmäisen 45 minuutin aikana enää nähty - molemmilta joukkueilta kohtuullisen pirteää peliä kuitenkin.

Toisella jaksolla Atlantis jatkoi takaa-ajoaan. Tilanteitakin syntyi, mutta tällä kertaa onni ja taito eivät olleet mukana. Hongan Tomi Nyman lensi kahden keltaisen jälkeen ulos 60 minuutilla, mutta miesylivoimallakaan ei maalinteko punapaidoille onnistunut. Espoolaiset sen sijaan sijaan iskivät vielä kahdesti. Ensin Verno ampui suoraan vaparista 0-2, ja hiukan ennen päätösvihellystä Joni Korhonen viimeisteli loppulukemat.


050209 - Keskiviikkona vastassa Honka
Ville Lyytikäinen Atlantis kohtaa keskiviikkona klo 15.20 Talissa Ykkösen ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuvan FC Hongan. Espoolaisjoukkuetta luotsaava Ville Lyytikäinen on kerännyt ryhmäänsä koko joukon nimekkäitä pelimiehiä ja samalle harteilleen melkoiset nousupaineet.

Atlantiksen ryhmästä puuttuu Honka-pelissä työesteen takia Petri Haapimaa sekä uudelleen kuumetautiin sairastunut Lassi Metsävuori. Myös Feras Abid on vielä sivussa. Sen sijaan mukana on uutena yrittäjänä Kimmo Sivula, joka viime kaudella pelasi Rakuunoiden paidassa.


050208 - OLS Ykköseen
Oulun Luistinseura Oulun Luistinseura nostettiin Ykköseen konkurssiin ajautuneen FC Jazzin tilalle. Palloliitto tarjosi paikkaa ensin Närpes Kraftille, mutta närpiöläiset eivät tarjoukseen tarttuneet. OLS oli hierarkiassa seuraavana, ja heitä Ykkösen paikka kiinnosti.

OLS oli Atlantiksen vastustaja viimesyksyisten nousukarsintojen toisella kierroksella. Raatin stadionilla oululaiset voittivat 2-1. Bolliksella numerot olivat 90 minuutin jälkeen helsinkiläisille samoin 2-1, mutta Juha Hämäläinen ampui jatkoajalla Atlantiksen Ykköseen.


050207 - Allianssi-matsi peruuntui
Maaliskuulle sovittu harjoitusottelu vantaalaista Allianssia vastaan peruuntui Allianssin johtokunnan kiellettyä joukkuettaan pelaamasta.

050206 - Atlantis ´93/Itä-Helsingillä turnaus huhtikuussa
Atlantis ´93/Itä-Helsinki järjestää kevätturnauksen Jakomäen kentällä 23. huhtikuuta. Mukaan mahtuu kahdeksan ´93-ikäluokan joukkuetta. Lisätietoja joukkueenjohtaja Kirsi Nordströmiltä (puh. 040-5729669).

050205 - Pasi mietteissään
Pasi mietteliäänä (Kuva: Mauri Forsblom) Tiistain HJK-nöyryytys ja perjantain nihkeä Espoo-peli saivat päävalmentaja Pasi Pihamaan mietteliääksi (kuvassa Mauri Forsblomin ikuistamana). - HJK-matsi oli täysi katastrofi ja Espoota vastaankin saamme kiittää onnea, että nousimme edes tasapeliin. Joukkue on varmasti väsynyt, kun olemme pelanneet pienellä ringillä viisi peliä 15 päivässä, mutta ei se saisi näin pahasti vaikuttaa.

- Perjantaina syöttöpelimme oli avausjaksolla aivan luokatonta. Toisella jaksolla saimme sentään rakennettua muutaman maalipaikan, mutta viimeistely ei toiminut, ennen kuin Haapis ja Vesa lopussa onnistuivat.

Pasi antoi suojateilleen viikonlopun vapaaksi, ja seuraavan kerran joukkue kokoontuu vasta maanantaina Pirkkolaan. Ensimmäistä harjoitusjaksoa on jäljellä vielä kaksi viikkoa, minkä jälkeen pelaajilla on edessä sarvisauna ja ruhtinaallinen yhdeksän päivän loma.


050204 - Atlantis nousi tasuriin
FC Espoo Atlantis ja Espoo pelasivat tasan 2-2 Talin hallissa perjantai-iltana. Avausjaksolla punapaidat eivät saaneet peliä millään käyntiin, ja Espoo karkasi jo 0-2 taukojohtoon, mutta toisella jaksolla Atlantis nousi väkisin tasoihin.

Avausjakso oli Pasi Pihamaan miehistöltä jatkoa tiistain vaisulle HJK-pelille. Punapaitojen liike oli vähäistä, ja syöttöpeli ontui pahasti. Osasyy tähän oli toki nälkäisen espoolaisjoukkueen aggressiivinen peli. Erkka V. Lehtolan ryhmä onkin ensi kesänä yksi Kakkosen etelälohkon ehdottomia kärkijoukkueita. Espoolaisten maalit viimeistelivät Kalle Vasse läpiajon päätteeksi ja Marko Heino päällä kulmapotkusta.

Toinen jakso näytti jatkuvan samalla tavalla, kunnes Atlantis alkoi vähitellen saada otetta peliin. Tulostakin syntyi vihdoin, kun Petri Haapimaa puski 70. minuutilla pallon voimalla espoolaismaaliin. Pari minuuttia ennen päätösvihellystä Vesa Kosonen onnistui päällään viimeistelemään tasoituksen.

Väsyneen Atlantis-miehistön valopilkku oli vähitellen kuntoutuva Petri Haapimaa, joka maalin lisäksi oli näkyvässä roolissa puolustuksen keskustassa. Myös vaihdosta kentälle viilettänyt Ville Spangar toi yritystä vasemmalle laidalle.

Punapaidassa debytoi brassipelaaja Adilton, jonka lentävä manageri Aarne Tenkanen on scoutannut Brasilian vierailullaan paikalliselta hiekkarannalta. Atlantislaisille tuttua lempinimeä Adi totteleva brassi väläytti muutamaan otteeseen vaarallisuuttaan, mutta oli uudessa ympäristössä vielä hiukkasen ihmeissään. Kaveri kun saapui kylmään pohjolaan vasta eilen ja näki samalla ensimmäistä kertaa elämässään lunta.


050203 - Perjantaina vastassa FC Espoo
Lassi palaa kokoonpanoon. Atlantiksen edustusmiehistö yrittää perjantaina paikkailla Klubin käsittelyssä pahoin kolhiintunutta itseluottamustaan, kun joukkue kohtaa Talin hallissa FC Espoon klo 16.55. Helppoa iltapuhdetta ei punapaidoille kuitenkaan ole luvassa, sillä mediavalmentaja Erkka V. Lehtolan luotsaama espoolaisryhmä on harjoituspeleissä latonut maaleja oikein urakalla.

Pasi Pihamaa yrittää kapoisesta pelaajamateriaalista rakennella iskukykyistä kokoonpanoa illan peliin. Hieman helpotusta tuo Lassi Metsävuoren paluu sairaslistalta takaisin miehistöön. Myös tiistaina huilanneet Sami Hakala ja Mikko Järvinen ovat jälleen mukana. Sen sijaan Feras Abid on vuorostaan sivussa kolhittuaan hiukan polveaan tiistaina.


050201 - HJK:n näytös Talissa
Ride palasi kentälle. HJK piti Atlantista täysin oppipoikana, kun taitava liigamiehistö pyöritti punapaitoja näytöstyyliin maalein 7-1 (4-1). Nuoret klubilaiset osoittivat, ettei joukkueen alkukauden esityksiä ole suotta kehuttu.

HJK ratkaisi koitoksen heti kättelyssä. Raitapaidat hyödynsivät Atlantiksen alakerran haparointeja ja iskivät 12 minuutissa taululle 3-0 lukemat - viimeistelijöinä Jussi Aalto (2) sekä Erfan Zeneli. Ville Spangar toi 24. minuutilla punapaidat vielä hetkeksi mukaan peliin, kun Ville ampui Petteri Paajasen ja Matias Juvosen esityöstä pallon HJK:n verkkoon. Jani Koivisto pääsi kuitenkin 38. minuutilla sijoittamaan rankkarista taukolukemat 4-1. Toisella jaksolla HJK rokotti vielä kolmesti. Ensin Felix Siivonen 65. minuutilla, sitten Juho Mäkelä 82. minuutilla ja lopuksi vielä Jarno Parikka 88. minuutilla.

Atlantiksen riemunaiheet pelissä jäivät vähiin. Positiivista oli puolen vuoden tauon jälkeen kentille palanneen Risto Salmen esitys. Ride pystyi rauhoittamaan peliä ja pelasi vielä pallon omille kohtuullisella prosentilla.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)