Uutiset

UUTISET 1.-30.11.2004

041130 - ´91-joukkueet yhdistävät voimansa
Atlantiksen kaksi 1991-syntyneiden joukkuetta ´91/East ja ´91/Barcelona yhdistävät voimansa tulevalle kaudelle. Joukkueet muodostavat yhden harjoitusryhmän, jota vetää Markku Tinttunen apunaan Kurt Fager ja maalivahtivalmentaja Andrei Tauber. Uutena joukkueenjohtajana toimii Teija Rauhala. Ensi kesän piirisarjaan on tarkoitus osallistua kahdella joukkueella. Mukaan hyvissä olosuhteissa harjoittelevaan ryhmään mahtuu vielä muutama pelimies. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä päävalmentaja Markku Tinttuseen (p. 0400-496325).

041129 - HJK vastassa 1. helmikuuta
Edustuksen harjoitusotteluiden lista on täydentynyt, kun HJK kohdataan Talin hallissa helmikuun 1. päivä. Kevään treenipeleissä vastaan asettuvat näin mm. neljä liigajoukkuetta, lehdistön liigaan melkein jo nostama Honka sekä toinen vahva nousijasuosikki Viikingit.

041126 - Lääkäri ei anna Henulle pelilupaa
Henun pelit ovat ohitse. Kaksi kautta Atlantiksen luottopelaajiin kuuluneen Henri Kokkosen (s. 1980) pelit ovat ohitse. Henun vanha nilkkavamma ei ole parantunut toivotulla tavalla, joten lääkäreille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin pistää stoppi miehen peliuralle. Vaarana olisi muuten ollut, että jalka rupeaisi ennen pitkää vaivaamaan normaalielämässäkin.

Jälleen kerran veivät suuremmat voimat hienon pelimiehen viheriöiltä kohtuuttoman varhain. Toivottavasti Henu nähdään futiksen ja Atlantiksen mukana vielä muissa tehtävissä.


041125 - Kovia treenimatseja tiedossa
Edustusjoukkueen kevään harjoituspelit ovat jo pitkälti kirjattu almanakkaan. Vastassa on koko joukko kovia miehistöjä. Liigajoukkueista Taliin tulee ainakin Kotka ja todennäköisesti myös HJK. Vieraissa pelataan liigaryhmiä vastaan Kuopiossa ja Vantaalla. Ykkösen nipuista vastaan asettuu mm. pääkaupunkiseudun kova kaksikko Honka & Viikingit. Tähän mennessä sovitut harjoituspelit löytyvät valikosta Edustusjoukkue.

041124 - Hemaisevan seksikäs pörröpää
Serenaadi Pasille.

Lentävä manageri Aarne Tenkanen intoutui päättäjäisjuhlassa herkimmilleen omistaessaan päävalmentaja Pihamaalle hempeän rakkauslaulun.

Seksikäs pörröpää.

Ihmekös tuo, onhan kyseessä hemaisevan seksikäs pörröpää...


041123 - Late Vuoden hoito
Late oli Hannen suosikkihoito. Lauri Kuusela kuittasi Fysion suosikkihoitona pullon viilentävää geeliä. Joukkueen fysio Hanne Kalliomäki puolestaan palkittiin upeasta työstään Vuoden tulokas -tittelillä. Hannen palkintopullo sisälsi uutta hittijuomaa Atlantis-brandyä.

041123 - Lassille Vuoden maali
Lassi sai Vuoden maali -taulun. Lassi Metsävuori sai vuodeksi seinälleen Vuoden maali -taulun. Tämä syksyllä 1989 Domus Academican saunasta mukaan eksynyt ja vuosien varrella koviakin kokenut taideteos on historiansa aikana komistanut monen kovan pelimiehen majapaikkaa - mm. Jarkko Laine, Mikko Simula ja Kimmo Tauriainen ovat saaneet nimensä tauluun. Lassille kunnia osui ratkaisevien OLS-pelien kahdesta ikimuistoisesta osumasta.

041123 - Vesa on lööppikamaa!
Vesa Tenkasen opissa. Julkkisfutaaja Vesa Kosonen vei odotetusti Lehdistön ihannepojan tittelin. Palkinnoksi hyökkääjä kuittasi OHO-lehden vuosikerran. Kestojulkkis Tenkanen otti Vesan vielä illan mittaan jatkokoulutukseen, joten Atlantis-hyökkääjä on taattua lööppikamaa ensi kaudellakin.

041123 - Miikasta Tenkasen suosikkipoika
Miika oli Tenkasen mieleen. Miika Jokiperä pokkasi tavoitellun Tenkasen suosikkipojan palkinnon. Miikan esitykset kauden saunailloissa ja vihreän veran eli biljardipöydän ääressä olivat tehneet vahvan vaikutuksen joukkueen viihdepäällikkönä toimivaan lentävään manageriin - futiksestahan ratikkakuski ei tunnetusti liiemmälti ymmärrä - joten Tenkanen ei pitkään valintaansa miettinyt.

041122 - Asu oli vapaa...
Hakki & Tema esiintyivät edukseen.

Atlantis-pelaajilla on normaalisti tiukka pukeutusmiskoodi. Väärä asuste väärässä paikassa käy yleensä kalliiksi ja kartuttaa pelaajien sakkokassaa kiitettävästi. Päättäjäisissä koodi oli kuitenkin vapaampi, ja risteilyväellä riitti ihasteltavaa joukkueen esitellessä laivalla tulevaa vapaa-ajan muotia. Vaviskaa Lagerfeld ja Versace!

Jasin uusi kampaus.

Pelaajien vartalonmyötäiset asut korostivat atleettisia muotoja ja treenattua kroppaa. Monella myös normaali ottelukampaus oli vaihtunut muodikkaaseen retroon. Loppuillasta hiihtoasut korvattiin paljeteilla ja glitterillä, ja suosio yökerhossa oli taattu.


041122 - Pasi ja Vesa Tikkakisan mestarit
Tenkasen tikat eivät osuneet finaalissa. Atlantis-pelurit valtasivat lauantaina Big Ben -pubin alakerran Södermalmilla, kun joukkue kokoontui ratkomaan paremmuuttaan Tenkasen tikkakisassa. Kisan ennakkosuosikkina oli luonnollisesti itse laulava ratikkakuski, joka alkukierroksilla nakuttelikin kovia lukemia näytöstyyliin. Suosikin paineet ja salamavalojen räiske kuitenkin kipsasivat Tenkasen loppupeleissä. Ensimmäisen osakilpailun vei nimiinsä Pasi Pihamaa ja toisen Vesa Kosonen. Iso-A oli mukana kummassakin finaalissa, mutta ratkaisun hetkillä miehen käsi vapisi liikaa.

041122 - Fanit veivät Tietovisan
Atlantis-faneja. Atlantis-fanit pesivät joukkueen pelimiehet Pasin Tietovisassa päättäjäisristeilyllä. Juha Hämäläinen ja Vesa Kosonen olivat napanneet vahvistukseksi Aarne Tenkasen, ja kolmikko pistikin fanit koville. Uusinnassa stadionin torni teki kuitenkin Tenkaselle tepposet, ja fanit veivät kisan sekä kelpo palkinnon parempiin suihin.

041121 - Palkintosadetta M/S Mariellalla
Viking Line Atlantiksen edustusjoukkue vietti viikonloppuna riehakkaita päättäjäisiä M/S Mariellalla sekä talvisessa Tukholmassa. Ohjelmassa oli mm. virallinen kauden päätöstilaisuus palkintojenjakoineen. Kaudelta 2004 palkittiin:
 • Fanien tuoppikisa: Jani Myllyniemi
 • Fanien suosikkipelaaja: Adam Highfield
 • Huollon käytöskukkanen: Jonni Sinkkonen
 • Fysion suosikkihoito: Lauri Kuusela
 • Lehdistön ihannepoika: Vesa Kosonen
 • Tenkasen suosikkipoika: Miika Jokiperä
 • Vuoden maali: Lassi Metsävuori
 • Vuoden tulokas: Hanne Kalliomäki
 • Vuoden pelaaja: Juha Jussila

Julkaisemme myöhemmin valikoituja paloja matkan varrelta. Luvassa on myös runsaasti mielenkiintoista kuvitusta. Parhaat otokset löytyvät luonnollisesti myös tulevista OHO-lehdistä.


041119 - Perjantaina päättäjäiset
Viking Line Atlantiksen edustusmiehistö lähtee perjantai-iltana risteilylle juhlistamaan kauden 2004 päättäjäisiä. Reissun ohjelmassa on mm. päättyneen kauden palkitsemiset, Pasin Tietovisa, Tenkasen Tikkakisa sekä koko joukko vapaamuotoista yhdessäoloa.

041118 - Haapimaa vaihtoi punapaitaan
Petri Haapimaa (s. 1976) allekirjoitti tänään pelaajasopimuksen Atlantiksen kanssa. Toppari siirtyy punapaitaan paikalliskilpailija PK-35:n riveistä. Aikaisemmin mies on pelannut mm. HIFK:n paidassa Ykkösessä.

Pasi Pihamaa toivottaa Haapimaan tervetulleeksi Atlantikseen. - Haapis tuo kaivattua kovuutta ja pääpelivoimaa alakertaan. Kunhan saamme kaverin kuntoon, hänestä on varmasti paljon iloa ensi kaudella.


041116 - Ristimäki uusin sopimuspelaaja
Antti Ristimäki allekirjoitti pelaajasopimuksen. Antti Ristimäki (s. 1982) siirtyy HJK:n liigamiehistöstä Atlantikseen. Viime kaudella Klubin kakkosveskarina ollut Ristimäki haastaa punapaitojen maalilla Adam Highfieldin.

Maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö odottaa mielenkiinnolla Ristimäen esityksiä Atlantiksessa. - Viime kaudella Antti oli Vilnrotterin kakkonen ja istui penkillä koko kauden. Hän tarvitsee nyt pelejä alle, jotta ottelutuntuma palautuu. Mutta sen jälkeen meillä on nuori, lupaava veskarikaksikko, jonka kanssa kelpaa hyvin lähteä Ykköseen. Lisäksi vielä Akatemia-sopimuksella harjoitteleva Janne Bruun on kasvamassa miesten peleihin.


041115 - Tutkija sanoo löytäneensä Atlantiksen
Yhdysvaltalainen tutkija Robert Sarmast väittää löytäneensä todisteita siitä, että tarunomainen Atlantis oli olemassa ja sijaitsi Välimeressä Kyproksen ja Syyrian välillä. Tutkija kertoo löytäneensä ihmisten tekemiä rakennelmia, jotka sijaitsevat 80 kilometrin päässä Kyproksen itärannikolta puolentoista kilometrin syvyydessä. Sarmast on etsinyt kadonnutta Atlantista jo yli vuosikymmenen ja toivoo seuraavilla tutkimusmatkoillaan löytävänsä lisätodisteita. (STT)

041114 - ´92-ikäluokkaan mahtuu lisää pelimiehiä
Antton nappasi pronssia SM-taitokisoissa. Atlantiksella on ´92-syntyneiden poikien ikäluokassa kaksi hyvää joukkuetta. Molempiin ryhmiin mahtuu mukaan muutama innokas pelimies.

Tapio Koskisen valmentama edustusjoukkue on ysikakkosissa pääkaupunkiseuden parhaimmistoa. Joukkue pelaa Helsingin piirin Valiolohkossa ja harjoittelee neljästi viikossa hyvissä olosuhteissa. Ryhmän tuorein meriitti on Antton Koskisen viikonloppuna SM-tekniikkakisoissa nappaama pronssi. Joukkueeseen mahtuu mukaan muutama kova pelimies sekä yksi maalivahti, jotka ovat valmiita panostamaan futikseen. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä valmentaja Tapio Koskiseen (puh. 040-5574766).

Vitali Suetovin luotsaama Atlantis ´92/Dynamo on Vitalin puolivuotisen valmennuskauden aikana kehittynyt harrastelijaporukasta vahvaksi haastajaksi edustusmiehistölle. Dynamo harjoittelee hyvällä sykkeellä 3-4 kertaa viikossa. Tarjolla on oppia suoraan huipulta, sillä Vitali on Atlantiksen edustusjoukkueen luottopelaajia. Hyvähenkiseen ryhmään mahtuu vielä muutama innokas pelimies - lisätietoja antaa joukkueenjohtaja Satu Jääskeläinen (p. 045-6333729).


041112 - Vilskettä Finskillä
Jouni Kinnunen hakee paikkaa ensi kauden joukkueesta. Atlantiksen edustusjoukkueen harjoituksissa on riittänyt vilskettä. Viimeksi torstaina joukkueen pelaillessa Finnair Stadiumilla mukana oli sopimuspelaajien lisäksi kymmenkunta innokasta pelimiestä antamassa näyttöjä osaamisestaan. Muutaman kohdalla esitykset ja taustat ovat olleet sen verran vakuuttavia, että seuraavat sopimukset allekirjoitetaan jo ensi viikolla.

041109 - Historia-valikko päivitetty
Atlantis FC Atlantiksen menneistä vuosista kertova Historia-valikko on päivitetty. Mukana on nyt tiivistelmä vuodesta 2004 sekä koko joukko erilaista tilaistotietoa. Täältä löydät esimerkiksi, että
 • Atlantiksen palkintokaapista löytyy Suomen cupin voittopokaali vuodelta 2001, Ykköscupin kultainen pokaali vuodelta 2000 sekä Kakkoscupin voittopytty vuodelta 2003.
 • Atlantiksen yhden kauden maaliennätys on vuodelta 1992, jolloin seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä Esa Pamppunen tykitti nelosessa 28 osumaa.
 • Atlantiksen yleisöennätys kirjattiin liigavuonna 2001 ottelussa Atlantis - Haka, missä oli 2.797 katsojaa.
041108 - Kotka tulee jo 26. tammikuuta
KooTeePee KooTeePeen liigajoukkue tulee Atlantiksen vieraaksi Talin halliin jo 26. tammikuuta, joten harjoitusmatsit aloitetaan heti kunnon väännöllä. Atlantis kohtasi KooTeePeen viime keväänä Ruonalan hallissa Kotkassa, jolloin isännät olivat vahvempia maalein 4-2. Nyt punapaidoille tarjolla siis revanssin paikka.

041106 - Treenimatsit alkavat 28. tammikuuta
Pasin suunnitelmat harjoituskaudelle ovat valmiina. Atlantiksen edustusjoukkue aloittaa vähitellen valmistautumisen tulevaan kauteen. Marraskuussa käydään kahdesti viikossa pelailemassa Talin hallissa ja Finnair Stadiumilla. Joulukuussa tahti hiukan kiihtyy, ja viikottaisia harjoituskertoja on 3-4. Tammikuun alusta päästään kunnolla vauhtiin, kun treenipäivien määrä nousee kuuteen - viidesti viikossa treenataan Talin hallissa ja kerran käydään Pirkkolan kuntopolulla.

Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan perjantaina 28. tammikuuta, jolloin Talin hallissa kohdataan entisen Atlantis-pelurin Tapio Tammisen luotsaama IF Gnistan. Toinen entinen punapaita on vastassa viikkoa myöhemmin 4. helmikuuta, kun mediavalmentaja Erkka V. Lehtola juoksuttaa FC Espoon Taliin.


041105 - Ikäheimo vetämään Atlantis ´93:a
Juha Ikäheimo on Atlantis ´93:n uusi vastuuvalmentaja. Juha on Atlantis-väelle tuttu hahmo rakennettuaan seuran ´89-joukkueesta yhden Suomen parhaista. Nyt Ikäheimo tarttuu uuteen haasteeseen ´93-ikäluokan kanssa. Mukaan mainioon oppiin mahtuu vielä muutama innokas perustaidot omaava 1993-syntynyt pelimiehenalku. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja Juhalta (puh. 0400-629423).

041101 - Paajanen kolmas tulokas
Petteri Paajanen (s. -82) on kolmas uusi tulokas Atlantiksen edustusmiehistöön. Paajanen siirtyy Atlantikseen kasvattajaseuransa Tikkurilan Palloseuran riveistä. 189-senttinen kärkipelaaja viimeisteli kuluneella kaudella etelälohkossa TiPS:n paidassa kunnioitettavat 15 osumaa.

Pasi Pihamaa odottaa mielenkiinnolla Paajasen esityksiä Ykkösessä: - Petsku on erittäin kiinnostava tulokas. Maalintekijä, joka on pelannut vasta yhden kauden Kakkosessa ja nyt innokas kokeilemaan, löytyykö eväitä vielä isommille kentille.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)