Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2004

040930 - B-junnuilla tiukka paikka
Atlantis/B on pelannut hienon kauden kaksi vuotta vanhempien ikätovereiden seurassa. Joukkue taistelee tiukasti noususta B-poikien I divisioonaan. Ratkaisupeli on ensi tiistaina 5.10., jolloin Atlantis/B kohtaa SAPA/B:n klo 18.00 Siltamäen hiekalla. Atlantikselta vaaditaan ottelussa voitto, jotta paikka Ykköseen heltiäisi.

B-poikien II divisioonan sarjataulukko ennen viimeisiä pelejä:

  FC Itä-Helsinki    10  6  2  2  25-16  20
  SAPA          8  6  1  1  30- 9  19
  LoPa          9  6  1  2  24-12  19
  -------------------------------------------------
  Atlantis FC      9  6  0  3  35-14  18
  FC Viikingit      8  4  1  3  12-12  13
  FC Espoo        8  3  2  3  22-17  11
  VJS-88         9  3  1  5  15-20  10
  KOPSE         8  2  2  4  16-18  8
  Team Vanpa       9  2  1  6  18-31  7
  TuPS/2         8  2  1  5  10-40  7
  FC Itä-Helsinki/2   8  1  0  7  10-28  3
	   
040929 - OLS voittoon viimeminuuteilla
Adamilla riitti töitä Oulussa. OLS ja Atlantis väänsivät tiukan karsintapelin Raatin stadionilla. Muhkurainen nurmi ei tarjonnut mahdollisuuksia taitopeliin, vaan pelinrakentelu oli enimmäkseen pitkää palloa. Tässä kovalla asenteella taistellut kotijoukkue oli parempi vieden vahvalla loppurutistuksellaan ansaitun voiton maalein 2-1 (1-1).

Avausjakso oli suhteellisen tasaista peliä. Ensimmäinen avopaikka nähtiin 22. minuutilla, kun Jani Myllyniemi vapautti Lauri Kuuselan läpiajoon. OLS-veskari Kalle Rönkkö torjui kuitenkin Laten sijoituksen. Vastahyökkäyksestä oululaiset saivat rajun hässäkän Atlantiksen maalille, jonka Jonni Sinkkonen purki Sami Hakalan selkään, mistä pallo kimposi isäntien Marko Yliniemelälle. Adam Highfield pelasti kuitenkin tämän tilanteen, mutta irtopallon Lassi Metsävuori purki epäonnekseen Adamin selän kautta omaan maaliin. Atlantis pääsi uudestaan taisteluun mukaan 33. minuutilla, kun Lauri Kuusela keskitti oikealta. Vesa Kosonen jatkoi päällään, ja Jani Myllyniemi viimeisteli varmasti tasoituksen.

Toisella jaksolla kenttä huononi entisestään nurmen pettäessä pelaajien alta. Molemmat joukkueet joutuivat rakentamaan tilanteita pitkillä avauksilla. Viimeisen vartin oululaiset tulivat todella vahvasti, mikä palkittiin 90. minuutilla. Antti Kokko rikkoi pääpallossa OLS-hyökkääjää, ja Aki Myllyneva upotti vaparin 20 metristä vasempaan yläkulmaan.

OLS nappasi näin ensimmäisen osaottelun jälkeen 2-1 johdon, mitä Atlantis lähtee ensi sunnuntaina Pallokentällä ajamaan tiukasti takaa. Luvassa siis jälleen todellinen jännitysnäytelmä, jossa panoksena nousu Ykköseen.


040929 - Atlantis lentämällä Ouluun
Finnairin yhteistyövalmius mahdollistaa Atlantiksen menon lentämällä keskiviikon karsintapeliin. Näin joukkue pääsee hyvässä iskussa illan otteluun ja takaisin Helsinkiin vielä samana iltana.

040929 - Tenkanen pelaa ristiä
Iso-A veikkaa tasuria. Atlantiksen lentävän managerin Aarne Tenkasen vedonlyöntivinkit eivät ole menneet aivan putkeen. Mies on kauden aikana onnistunut tuhoamaan lähes 90 % pelikassastaan. Nyt Iso-A aikoo kuitenkin kaunistella saldoaan OLS:n ja Atlantiksen kohtaamisella. Tenkanen sijoittaa viimeiset pelimerkkinsä tasapelille.

- Pelataan salettia ristiä. Mä sanoin Pihamaalle et laatii taktiikan sen mukaan, että Oulusta haetaan 1-1 tasuri.

Jos joku vielä Tenkasen vinkkeihin luottaa, niin tasapelille on tarjolla kerroin 3.75. Onneksi lentävä manageri ei pelaa kakkosta, niin jää Atlantikselle edes pienet voitonsaumat...


040928 - Vesalla vahva paluu
Vesa is back! Atlantiksen hyökkääjäjärkäle Vesa Kosonen palasi kuuden viikon sairaslomalta suoraan avaukseen sunnuntain ratkaisevassa JIPPO-pelissä. Kosonen kertoi paluumatkalla Joensuusta Pihamaalle haluavansa mukaan sunnuntain matsiin, ja tämä päätti antaa hyökkääjälle tilaisuuden. Vesa kiitti luottamuksesta ja paini suurella sydämellä joensuulaistoppareiden kanssa ollen yksi voiton takuumiehistä.

Vesan paluu lyhensi hiukan Atlantiksen pitkää sairaslistaa. Seuraavaksi takaisin riveihin odotellaan Antti Kokkoa, jonka pitäisi olla mukana viimeistään sunnuntain OLS-pelissä. Myös Miika Jokiperä on todennäköisesti mukana kokoonpanossa tällä viikolla. Sen sijaan Henri Kokkonen, Jani Jussila, Antti Ropponen ja Risto Salmi eivät enää tänä syksynä kentälle ehdi.


040927 - Yleisö löysi Bollikselle
Atlantis jyrää!!!!!! Atlantiksen sunnuntainen JIPPO-ottelu keräsi Pallokentän lehtereille kauden ennätysyleisön. Jännittävä peli ja kaunis syyssää houkuttelivat Bollikselle yli 500 katsojaa.

Joukkue haluaa kiittää kaikkia kannattajiaan sekä erityisesti upeita faniryhmiä, jotka jaksoivat kannustaa punapaitoja läpi ottelun. Tervetuloa ensi sunnuntainakin!


040927 - Keskiviikkona pelataan Raatissa
OLS:n ja Atlantiksen välinen ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona klo 17.30 Raatin Stadionilla Oulussa. Raatin kenttä on syyssateiden jäljiltä melkoisen heikossa kunnossa, mutta stadionilta löytyy hyvät valot ja muut puitteet karsintapelille.

040926 - Keskiviikkona Ouluun
Atlantiksen seuraava vastus Ykkösen nousukarsinnoissa on pohjoislohkon kakkonen OLS. Oululaiset tiputtivat karsintojen ensimmäisellä kierroksella länsilohkon ykkösen FJK:n vierasmaalisäännöllä yhteismaalein 2-2. Atlantiksen ja OLS:n ensimmäinen kohtaaminen pelataan keskiviikkona Oulussa ja toinen ensi sunnuntaina Pallokentällä.

Nousukarsintojen toisessa otteluparissa kohtaavat KPV ja PK-35. Näin etelä- ja pohjoislohkojen kärkikaksikot jatkavat kilvoittelua paikasta auringossa. Idän ja lännen kaikki joukkueet sen sijaan karsiutuivat jo avauskierroksella.


040926 - Huikea jännitysnäytelmä Bolliksella
Hakki puski avausmaalin. Atlantis ja JIPPO tarjosivat todellisen jännitysnäytelmän Pallokentän runsaslukuiselle yleisölle. Atlantis vei varsinaisen peliajan 2-1, ja kun JIPPO oli Joensuussa tehtaillut samat lukemat, ratkaisua lähdettin hakemaan jatkoajalta. Täällä ei lisäosumia enää nähty, joten vuorossa oli rangaistuspotkukisa. Sen punapaidat voittivat 4-3, ja näin Atlantis jatkaa karsintojen toiselle kierrokselle.

Avausjakso oli Atlantikselta hyvää peliä. Helsinkiläiset kontrolloivat tapahtumia ja iskivät useampaan otteeseen vaarallisesti vastustajien maalille. Ottelun avausosuma nähtiin jo 14. minuutilla, kun Jani Myllyniemi lähetti mainion vaparin JIPON maalille, mihin ylös hiippaillut Sami Hakala oli unohdettu vapaaksi. Hakki jatkoi näyttävästi päällään pallon verkkoon - mainioon paikkaan kauden avausosuma. Osat vaihtuivat 29. minuutilla, kun Hakki lähetti Jasille pitkän pystysyötön, ja tämä ampui volleysta pallon maaliin yli Tatu Niskasen. Näin tauolle lähdettiin punapaitojen johtaessa lupaavasti 2-0.

Toiselle jaksolle JIPPO tuli vahvasti - aivan kuten keskiviikon kotipelissään. Joensuulaiset painoivat pelin Atlantiksen päätyyn, mutta punapaidat puolustivat uhrautuvasti. Vieraiden pahin into näytti juuri hiipuvan, kun itälohkon ykköstykki Jussi Harinen iski jälleen. Harinen ampui Markku Kallion esityöstä kavennuksen 67. minuutilla. Tämän jälkeen Atlantis lähti uudelleen hakemaan lisämaaleja, mutta enää peli ei rullannut avausjakson malliin. Molemmilla joukkueilla oli muutama paikka ratkaista koitos, mutta enempää osumia ei nähty.

Adam hoiti pilkkukisan kotiin.

Jatkoaikaa pelattiin 2 x 15 minuuttia tarkkaa peliä. Joensuulaiset alkoivat toisella puolikkaalla väsyä, mutta punapaidoiltakaan ei löytynyt enää riittävästi potkua voittomaalin tekoon.

Rankkarikisa oli dramatiikkaa parhaimmillaan. Ensin JIPON maalipyssy Harinen ampui yli. Heti perään Atlantiksen varmin viimeistelijä Myllyniemi teki saman. Tämän jälkeen pallon pistivät sisään vierailta Immo Eronen ja Toni Ruokanen sekä isännilta Hakala ja kippari Juha Jussila. Ratkaisu nähtiin 4. parissa, kun Adam Highfield nappasi Tatu Niskasen sijoituksen tolpan juuresta. Heti perään Mehdi Kuqi ampui pallon varmasti verkkoon. Mika Puolakanaho piti vielä joensuulaisten toiveita yllä, mutta Juha Hämäläinen teki viimeisenä ampujana pelin selväksi - pallo verkkoon ja Atlantis jatkoon!


040925 - Eurocup-sääntö käytössä
Atlantis ja JIPPO ratkaisevat sunnuntaina paremmuutensa eurocup-säännöin. Mukaan lasketaan kahden ottelun yhteismaalit, ja enemmän osumia tehtaillut joukkue menee jatkokarsintoihin. Tasatilanteessa ratkaisee vierasmaalien määrä. Näin Atlantis tarvitsisi sunnuntaina jatkopaikkaan 1-0 voiton. Mikäli JIPPO onnistuu maalinteossa, helsinkiläisiltä vaaditaan vähintäin kahden maalin voitto. Jos Atlantis on parempi 2-1, seuraa jatkoaika ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu.

040924 - Jatkopaikka ratkeaa sunnuntaina
Pasi uskoo voittoon sunnuntaina. Atlantis pelaa sunnuntaina klo 15.00 nousukarsintojen toisen osaottelun Töölön Pallokentällä. JIPPO voitti kotipelinsä keskiviikkona 2-1, joten punapaidat ovat nyt pakkovoiton edessä, jotta tie karsintojen kakkoskierrokselle aukeaisi.

Atlantis-luotsi Pasi Pihamaa lähtee kuitenkin luottavaisena sunnuntain taistoon. - Pelimme kulki Joensuussakin ajoittain aivan kelvollisesti. Viimeistely vain ei ollut kohdallaan. Siinä meillä on eniten parannettavaa. Toisaalta alakerralle ei saa tulla samanlaisia nukahduksia, kuin mitä tapahtui Jipon maaleissa. Mutta emmeköhän löydä näihin pulmiin lääkkeet sunnuntaiksi.


040922 - JIPPO otti edun
Epa piti nousuhaaveet hengissä. JIPPO ja Atlantis tarjosivat joensuulaisyleisölle tiukan karsintapelin, joka kahdella toisen jakson alun maalilla kääntyi isäntien eduksi. Eero Voipio piti kuitenkin Atlantiksen nousutoiveita yllä puskemalla arvokkaan vierasmaalin. Loppunumerot Joensuussa näin 2-1 (0-0).

Atlantis lähti peliin hyvällä sykkeellä. Sinisessä vierasasussa esiintyneet helsinkiläiset hallitsivat pelitapahtumia, ja maalipaikkojakin luotiin kohtuullisen mukavasti. Verkkoon asti palloa ei kuitenkaan saatu. Isännätkin lähentelivät pariin otteeseen vaarallisesti Adam Highfieldin vartioimaa maalia ja antoivat näin hiukan esimakua tulevasta.

Toiselle jaksolle JIPPO tuli rohkeammin. Tilanteita syntyi helsinkiläisten päähän, kunnes itälohkon ykköstykki Jussi Harinen ratkaisi ottelun kahdella maalillaan. Ensin 62. minuutilla Harinen pääsi ensimmäisenä irtopalloon ja täräytti sen 10 metristä verkkoon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin sama mies tykitti vasurillaan 25 metristä pallon tolppaa hipoen Adamin selän taakse. Vähitellen Atlantis pääsi jälleen peliin mukaan ja alkoi hakea tasoitusta. Vaihtomies Eero Voipio puski pallon kertaalleen jo ylärimaan, kunnes 78. minuutilla nähtiin kaivattu kavennus. JIPPO-veskari Tatu Niskasen käsivirheestä tuomitun vaparin Jani Myllyniemi lähetti takatolpalle, missä Jonni Sinkkonen nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon maalille. Epa ehti päineen tilanteeseen ensimmäisenä, ja arvokas vierasmaali oli tosiasia. Lopussa helsinkiläiset hakivat vielä tasoitusta, mutta isäntien isokokoinen puolustus hoiti keskityspallot varmasti väljemmille vesille.

Toinen osaottelu pelataan Pallokentällä sunnuntaina klo 15.00. Atlantis lähtee kotipeliin maalin takaa-ajoasemasta, mutta Epan vierasmaali antaa helsinkiläisille kotiareenallaan vielä täydet mahdollisuudet kääntää koitos edukseen.

Atlantiksen kokoonpano keskiviikkona: Adam Highfield, Lassi Metsävuori, Sami Hakala, Juha Jussila, Ville Kaipainen (68. Aki Miettinen), Jani Myllyniemi, Vitali Suetov, Jonni Sinkkonen, Cihan Cökcil (57. Eero Voipio), Mehdi Kuqi (68. Lauri Kuusela), Antti Kokko.


040921 - Keskiviikkona matka susirajalle
Pasi lähtee luottavaisena Joensuuhun. Atlantis aloittaa nousukarsinnat keskiviikkona Joensuussa. Joukkue hyppää Pukinmäessä bussiin klo 9.00, ja parin pysähdyksen siivittämänä saapuminen Keskuskentälle on aikataulussa klo 15.45. Erotuomari Mikko Lehtola viheltää pelin käyntiin klo 17.00.

Atlantis ei saa karsintapeleihin aivan Dream Teamiään, sillä harmittavat loukkaantumiset ja sairastelut ovat harventaneet punapaitojen rivistöä loppukaudesta. Pasi Pihamaa lupaa kentälle silti taistelevan helsinkiläisjoukkueen: - Näiden pelien eteen on tehty töitä joulukuusta saakka. Nyt on aika näyttää, ettemme ole raataneet turhaan. JIPPO on kotonaan varmasti paha vastustaja, mutta voittoa lähdemme sieltäkin hakemaan.


040921 - Atlantis ´90 kovassa iskussa
Vahvassa syysvireessä oleva Atlantis ´90 on Uudenmaan aluesarjan syksyn yllättäjä. Kalle Lindholmin luotsaama joukkue kukisti viimeksi VJS:n 2-1 ja taistelee nyt Lahden Reippaan kanssa jo sarjan nelospaikasta.

Atlantis ´90 aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen heti lokakuussa. Joukkue pitää avoimet harjoitukset Talin hallissa 06. ja 19.10. klo 19.30-21. Näihin tilaisuuksiin ovat uudet yrittäjät tervetulleita näyttämään osaamistaan. Lisätietoja antaa valmentaja Kalle Lindholm (p. 040-5325354).


040920 - Miika palasi harjoituksiin
Miika liittyi treenivahvuuteen. Kesän sairastellut Atlantis-toppari Miika Jokiperä palasi maanantaina harjoitusvahvuuteen. Miika sai viime viikolla lääkäriltä jälleen terveen paperit ja luvan täysipainoisen harjoittelun aloittamiseen. Mikäli kuntoutuminen etenee suotuisasti, Miika saatetaan nähdä joku minuutti vielä kentälläkin tänä syksynä.

040920 - Keskiviikkona aloitetaan Joensuussa
JIPPO ja Atlantis pelaavat keskiviikkona klo 17.00 Joensuun hyväkuntoisella Keskuskentällä Ykkösen nousukarsintojen ensimmäisen osaottelun. Atlantiksen kotipeli on vuorossa sunnuntaina klo 15.00 Pallokentällä.

Isäntäjoukkue JIPPO on kahden joensuulaisseuran Jiipeen ja Ratanoiden muodostama fuusioseura, joka on asettanut tavoitteekseen joensuulaisen jalkapallon nostamisen Ykkösen tasolle. JIPPO pelasi itälohkossa vahvan syyskierroksen ja nappasi kakkossijan ainoastaan pinnan lohkovoittaja JJK:n perässä.


040919 - Futiskouluissa kova meno
Atlantis FC Atlantiksen talven futiskoulut starttasivat viikonloppuna. Yhteensä lähes 50 pelimiehenalkua on mukana Futisleikkiksen ja Taitokoulun eri ryhmissä. Hauskaa tuntui olevan heti ensimmäisellä kerralla, ja vähän kerrassaan pallokin rupeaa tottelemaan pikkufutaajien aivoituksia. Koulut jatkuvat huhtikuun loppuun. Mukaan voi tulla myös kesken lukuvuoden. Lisätietoa kouluista saa Atlantiksen toimistolta (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).

040918 - Karsinnoissa vastassa JIPPO
Atlantiksen vastustaja Ykkösen nousukarsinnoissa on JIPPO Joensuusta. Ensimmäinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona Joensuussa ja toinen tulevana sunnuntaina Pallokentällä. Jatkopaikka ratkeaa eurocup-säännöillä. Nousukarsintojen ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat:

 • Atlantis FC (Helsinki) - JIPPO (Joensuu)
 • JJK (Jyväskylä) - PK-35 (Helsinki)
 • FJK (Forssa) - OLS (Oulu)
 • KPV (Kokkola) - TPV (Tampere)

Mikäli Atlantis menisi jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta, vastaan tulisi otteluparin FJK - OLS voittaja.


040918 - FCK Salamat - Atlantis 1-0
Mike ei onnistunut käyttämään maalipaikkojaan. Atlantis pelasi Kirkkonummella runkosarjan päätöspelinsä FCK Salamoiden vieraana. Isännät tarvitsivat voiton varmistaakseen sarjapaikkansa ja sen myös ottivat maalein 1-0 (0-0).

Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, mutta ei onnistunut hyödyntämään muutamaa maalipaikkaansa. Toiselle jaksolle FCK tuli hakemaan tarvitsemaansa voitto-osumaa, ja siinä joukkue myös onnistui, kun 63. minuutilla Timo Lumivaara karkasi Atlantis-puolustukselta ja ohitti Janne Bruunin. Pari minuuttia aikaisemmin Janne oli torjunut Lumivaaran ensimmäisen läpiajon, mutta toinen kerta oli liikaa. Maalin jälkeen punapaidat hakivat tasoitusta, mutta Juha Hämäläisen tolppapuskua ja Mike Belfieldin avopaikkaa lähemmäksi ei päästy. Näin Atlantikselle kauden toinen tappio Kakkosen etelälohkossa.


040918 - Futisleikkis alkaa sunnuntaina
Atlantis FC Atlantiksen suosittu futisleikkis alkaa sunnuntaina klo 11.00 Maatullin koululla. Mukaan ryhmään mahtuu vielä muutama innokas hyvästä harrastuksesta kiinnostunut ´98-´00 -syntynyt poika tai tyttö. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040917 - Lauantaina Kirkkonummelle
Epa huilaa lauantaina. Atlantis pelaa lauantaina runkosarjan päätöspelinsä Kirkkonummella, missä vastaan asettuu FCK Salamat. Salamat tarvitsee vielä kipeästi pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa. Atlantikselle pelillä ei enää ole merkitystä, mutta tosimielellä punapaidat tavan mukaan kentälle juoksevat.

Atlantikselta on lauantaina sivussa Eero Voipio, jonka varoitustili täyttyi tiistain HyPS-pelissä. Myös polveen pienen tällin saanut kippari Juha Jussila huilaa tämän ottelun.


040917 - Jasi tavoittelee tuoppikuninkuutta
Jasi on tuoppikisan kärjessä. Atlantis-fanien järjestämässä tuoppikisassa Jani Myllyniemi on vetänyt jo pienen karkumatkan ja tavoittelee vahvasti kauden tuoppikuninkuutta. Kisa kuitenkin jatkuu myös karsintapeleissä, joten ainakin Eero Voipio ja Juha Jussila kisaavat vielä tiukasti ykkössijasta. Tuoppikisan tilannetta voi seurata Fanitoiminta-valikossa. Sieltä löydät myös tuoreen matsiraportin PK-pelistä.

040916 - Taitokoulu kahdessa ryhmässä
Atlantis FC Perjantaina Maatullin koululla alkava taitokoulu (´94-´97 -syntyneille) on osoittautunut niin suosituksi, että oppilaat jaetaan kahteen ryhmään. Vanhemmat ikäluokat (´94 ja ´95) harjoittelevat klo 17-18 ja nuoremmat (´96 ja ´97) klo 18-19.

Taitokoulun molempiin ryhmiin mahtuu mukaan vielä muutama innokas pelimiehenalku. Koulun hinta on ilman vakuutusta ja varustepakettia ainoastaan 100 euroa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040915 - Pätevät vetäjät futiskouluissa
Vitali opettaa futiskoulussa. Atlantiksen talven futiskoulut alkavat tulevana viikonloppuna. Taitokoulu starttaa perjantaina ja Futisleikkis sunnuntaina. Opetuksesta vastaa kova ja kokenut nelikko: Hanne Kalliomäki, Minna Lönnqvist, Sini Pietilä ja Vitali Suetov. Vitalin lisäksi kouluissa vierailee talven aikana myös muita edustuksen pelaajia.

Kouluihin ehtii vielä mainiosti mukaan. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040915 - Atlantis ´91/East kiinni aluesarjapaikassa
Eemeli Lohvansuu on vakuuttanut Eastin maalilla. Atlantis ´91/East jatkaa vahvaa menoaan piirisarjan 1. lohkossa. Markku Tinttusen luotsaama joukkue on viidestä pelistä kerännyt neljä voittoa ja yhden tasurin ja on vankasti kiinni ensi kauden aluesarjapaikassa, kun jäljellä on vielä kolme ottelua. Taistelu jatkuu kuitenkin tiukkana, sillä Ponnistajat ja HPS kyttäävät ainoastaan kolmen pisteen päässä.

´91/East on saanut syyskierrokselle vahvistukseksi kolme pelimiestä ´92-joukkueesta. Arttu Järvinen, Antton Koskinen ja Eemeli Lohvansuu ovat käyneet ammentamassa arvokasta kokemusta vanhemmasta ikäluokasta ja ovat samalla olleet tervetulleita vahvistuksia nousukahinoihin.


040914 - HyPS kaatui vaisullakin pelillä
Adam joutui töihin. Atlantiksen viimeinen kotiottelu tuotti kolme pistettä, mutta punapaitojen esityksestä ei valmennusjohdolta paljon kiitosta herunut. Loppulukemat Talissa kuitenkin: Atlantis - HyPS 2-0 (1-0).

Atlantiksen peli oli tahmeaa alusta alkaen. Pallo karkaili jalasta ja harhasyöttöjä tuli lukemattomia. Avausjakson parasta antia oli Jani Myllyniemen yksilösuoritus 21. minuutilla. Jasi lähti haastamaan Hyvinkään Jukka Lottosta, joka joutui kaatamaan Atlantis-kärjen. Myllyniemi tykitti itse pilkulta varmasti 1-0.

Toiselle jaksolle punapaitojen piti lisätä kierroksia, mutta HyPS ottikin pelin haltuunsa. Adam Highfield joutui muutamaan otteeseen venymään parhaimpaansa pitääkseen Atlantis-maalin puhtaana. Ratkaisu tuli vasta 92. minuutilla, kun Jani Myllyniemi ja Ville Kaipainen petasivat Eero Voipiolle maalipaikan, jonka Epa kylmästi hyödynsi.

Voitolla Atlantis nousi 58 pisteeseen, mikä takaa punapaidoille kotiedun jälkimmäiseen peliin myös mahdollisella karsintojen toisella kierroksella. Joukkueen pelin pitää kuitenkin parantua paljon, ennen kuin menestyksestä karsinnoissa kannattaa haaveilla.


040913 - Tiistaina vastassa HyPS
Lassi palaa kokoonpanoon. Atlantis kohtaa tiistaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Hyvinkään Palloseuran. Ottelu pelataan Puistolan kenttäremontin vuoksi Talin hallissa, joten pitkästä aikaa luvassa sateeton peli.

Atlantis saa otteluun mukaan loukkaantumisesta toipuneen Lassi Metsävuoren ja pelikiellosta vapautuneen Ville Kaipaisen. Sairaslistalla jatkavat vielä Vesa Kosonen sekä pitkäaikaispotilaat Miika Jokiperä, Jani Jussila ja Risto Salmi.


040913 - Futiskoulut alkavat ensi viikonloppuna
Atlantis FC Atlantiksen talven futiskoulut alkavat ensi viikonloppuna. Taitokoulu (´94-´97 -syntyneille) alkaa perjantaina 17. syyskuuta ja Futisleikkis (´98-´00 -syntyneille) sunnuntaina 19. syyskuuta. Koulut jatkuvat huhtikuun 2005 loppuun. Molempiin kouluihin ehtii vielä hyvin mukaan.

Futisleikkis on tarkoitettu 1998-2000 -syntyneille pojille ja tytöille, jotka ovat aloittamassa futisharrastusta tai ehtineet siihen jo jonkin verran tutustua. Taitokoulu taas on suunniteltu futiksen perusteet hallitseville pelimiehenaluille. Koulussa keskitytään pelaajien teknisen osaamisen kehittämiseen lähtien perustekniikasta ja edeten taitojen karttuessa yhä vaativampiin suorituksiin. Koulu on tarkoitettu täydentämään normaalia joukkueharjoittelua.

Molempien koulujen osallistumismaksu on 125 euroa, mikä sisältää ammattitaitoisen opetuksen, Palloliiton nappulalisenssivakuutuksen sekä hyvän varustepaketin (harjoituspallo, Atlantis-t-paita ja Atlantis-lippis). Jo peliuransa aloittaneille koulun hinta on ilman vakuutusta ja varustepakettia ainoastaan 100 euroa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040912 - Karsintavastustaja ei selvinnyt vielä
Atlantiksen vastustaja nousukarsintojen avauskierroksella selviää vasta Kakkosen runkosarjan päätöspäivänä ensi lauantaina. Itälohkohkon kärkikaksikko JJK (Jyväskylä) ja JIPPO (Joensuu) on ennen viimeistä peliä vain pisteen erolla toisistaan. JJK kohtaa päätöskierroskella kotiareenallaan Virkiän ja JIPPO samoin kotonaan Jyväskylä Unitedin. Atlantis kohtaa karsinnoissa kaksikosta runkosarjassa heikommin sijoittuneen.

040909 - PK-35 - Atlantis 0-0
Pasi raatoi kentällä kuin nuoruuden päivinään. PK-35 ja Atlantis tahkosivat maalittoman kärkitaiston Pihlajamäen hiekalla. Maalipaikat olivat ottelussa kortilla, eikä pelillisiä hienouksia hiekkakentällä hirveästi viljelty, mutta yleisö viihtyi paikallispelin tunnelmassa.

Atlantis lähti taistoon hieman uudistuneella kokoonpanolla. Muutama kauden mittaan ansiokkaasti raatanut pelimies sai lepovuoron, ja tilalle marssitettiin sekä nuoruuden intoa että vankkaa kokemusta. Maalissa debytoinut Janne Bruun pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja venyi toisella jaksolla muutamaan näyttävään pelastukseen. Topparipari Pasi Pihamaa - Vesa-Pekka Virtanen piti etelälohkon ykköstykin Petteri Kaijasillan tyylikkäästi kurissa. Keskikentällä Jouni Kinnunen ja Aki Miettinen nähtiin ensi kertaa tositoimissa Atlantiksen paidassa, ja pojat eivät ujostelleet yhtään nimekkäitä vastustajia. Kärjessä taas Mike Belfield kävi tiukkaa vääntöä Kari Rissasen kanssa - molemmat konkarit siirtyivätkin vaihtopenkille puoliajalla.

Tasapelillä Atlantis varmisti etelälohkon voiton, mikä tuo nousukarsinnoissa vastustajaksi itälohkon kakkosen. Tämä on joko JIPPO Joensuusta tai JJK Jyväskylästä. Karsinnat aloitetaan keskiviikkona 22.9. vieraissa, ja toinen osaottelu pelataan sunnuntaina 26.9. klo 15.00 Pallokentällä. Ennen karsintapelejä Atlantis pelaa kuitenkin vielä kaksi runkosarjan ottelua - 14.9. vastassa on HyPS Talin hallissa ja 18.9. Salamat Kirkkonummella.


040908 - Atlantis ´93 hakia pronssia Tammisaaresta
Atlantis ´93 osallistui viikonloppuna kovatasoiseen kutsuturnaukseen Tammisaaressa. Isäntäseura EIF järjesti onnistuneen futistapahtuman, jossa nähtiin tiukkoja pelejä hyvällä nurmella. Atlantis-junnut nappasivat tuliaisiksi kotiin pronssiset mitalit.

040908 - PK-matsi torstaina Pihliksessä
Eilen siirretty PK-35 - Atlantis pelataan huomenna torstaina klo 18.30 Pihlajamäen hiekalla. PK-35 tarjoaa otteluun vapaan sisäänpääsyn.

Kenttäongelmat kiusaavat molempia etelälohkon kärkijoukkueita, sillä myös PK-35 joutuu karsintapeleissä evakkoon kotiareenaltaan. Molemmat joukkueet pelaavat karsintapelinsä Pallokentällä.


040907 - PK-peli siirrettiin
Etelälohkon odotettu kärkikamppailu PK-35 - Atlantis siirtyi pelattavaksi myöhemmin erotuomari Mikko Leinon ja erotuomaritarkkailija Ari Nybergin todettua sateiden pehmittämän Pukinmäen nurmen pelaajille vaaralliseksi. Ottelulle yritetään löytää uusi kenttä jo torstaiksi.

040906 - Tiistaina kärkiottelu Puksussa
Henu palaa kokoonpanoon. Tiistaina klo 18.00 kohtaavat Pukinmäen perinteikkäällä areenalla etelälohkon kaksi kärkijoukkuetta PK-35 ja Atlantis. Joukkueet lähtevät edustamaan etelää Kakkosen nousukarsintoihin, joten nyt hiotaan jo kuvioita tulevia karsintapelejä varten.

Atlantis saa sairastuvalta peliin mukaan Sami Hakalan ja Henri Kokkosen. Sen sijaan Vesa Kosonen ja Lassi Metsävuori sekä pitkäaikaispotilaat Miika Jokiperä, Jani Jussila ja Risto Salmi ovat vielä sivussa. Pukinmäessä pukevat ensimmäistä kertaa Atlantiksen pelipaidan ylleen myös uudet tulokkaat Jouni Kinnunen ja Aki Miettinen.


040906 - Puistola käyttökieltoon
Viime viikkojen rajut sateet ovat kastelleet Puistolan futispyhätön nurmikentän niin pahasti, että nurmen alla oleva savikerros ei enää ime vettä. Kenttä on ollut viime viikon lopusta käyttökiellossa, ja Pasi Pihamaa onkin vienyt ryhmänsä Talin halliin harjoittelemaan. Liikuntavirasto pyrkii siirtämään kauden loput ottelut muille kentille, jotta kentän kunnostustyöt saataisiin käyntiin mahdollisimman pikaisesti. Näin Atlantiksen runkosarjan viimeinen kotiottelu HyPS:iä vastaan pelataan Talin hallissa. Karsintaottelut Ykköseen päästään pelaamaan Pallokentällä.

040905 - Atlantis ´92 voitti Viikingit-turnauksen
Atlantis ´92 voitti viikonloppuna Vuosaaressa pelatun Viikingit-turnauksen. Sunnuntaiaamun puolivälierissä Tapio Koskisen suojatit kukistivat PoHU:n 5-1. Välierissä kaatui Kontu 3-0 ja finaalissa isäntäjoukkue Viikkarit rp-kilpailun jälkeen (varsinainen peliaika 1-1). Piirisarjassa joukkueen aluesarjapaikan metsästys jatkuu jälleen tiistaina, kun punapaidat kohtaavat Jakomäen perinteikkäällä hiekalla valiolohkon kärkiryhmän SUMU:n.

040902 - Kosonen takaisin sairaslistalle
Vesa palasi toipilasosastoon. Vesa Kososen paluu pelikentille lykkääntyy, kun hyökkääjäjärkäle loukkasi torstain harjoituksissa uudelleen Kiffen-pelissä kipeytyneen etureitensä. Vesa ehti tämän viikon treenaamaan jo joukkueen mukana, mutta nyt on edessä uusi kuntoutusvaihe.

Muista toipilaista Henri Kokkonen harjoittelee jo muun joukkueen mukana. Sami Hakala ja Lassi Metsävuori vetivät torstaina vielä toipilasryhmässä, mutta molemmat ovat hyvää vauhtia palaamassa takaisin miehistöön. Sen sijaan Jani Jussila ja Risto Salmi ovat loppukauden sivussa, kuten todennäköisesti myös Miika Jokiperä.


040902 - Aki Miettinen punapaitoihin
Keskikenttäpelaaja Aki Miettinen (s. -82) siirtyy Warkaus JK:sta Atlantikseen. Aki on väkkärämäinen keskikentän terrieri, joka Warkauden lisäksi on pelannut Nilsiässä ja Kuopiossa. Pääkaupunkiseudulle miehen on tuonut opiskelupaikka. Aki nähdään ensimmäistä kertaa Pihamaan miehistössä ensi tiistain kärkiottelussa PK-35:tä vastaan.

040901 - Atlantis ´91/East havittelee aluesarjapaikkaa
Atlantis ´91/East on aloittanut pirteästi syyskierroksen piirin 1. lohkossa. Markku Tinttusen luotsaama joukkue on neljästä ensimmäisestä pelistä voittanut kolme ja pelannut yhden tasan. ´91/East taisteleekin tiukasti lohkovoitosta ja noususta aluesarjaan ensi kaudeksi. Entuudestaan Atlantiksella on aluesarjapaikat ´89- ja ´90-ikäluokissa. Myös Atlantis ´92 kilvoittelee vielä kovasti paikasta ensi keväänä starttaavaan ysikakkosten aluesarjaan.

040901 - Jouni Kinnunen Atlantikseen
PuiU:n kasvatti Jouni Kinnunen (s. -83) liittyi keskiviikkona Atlantiksen miehistöön. Jouni on pelannut hyvän kauden Puistolan paidassa III divisioonassa, ja seura oli valmis tarjoamaan pojalle mahdollisuuden kokeilla kykyjään myös ylemmällä sarjatasolla. Atlantiksessa Jouni pääsee totuttelemaan Kakkosen tempoon ja harjoitusrytmiin. Tiistain Gnisu-pelissä Jouni ei ollut vielä edustuskelpoinen, mutta Pasi Pihamaa on valmis tarjoamaan nuorukaiselle tilaisuuden tulevissa koitoksissa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)