Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2004

040831 - Maali-iloittelu Puistolassa
Höylä keräsi tehot 1+2. Atlantis ja Gnistan tarjosivat vauhdikkaan paikallispelin sateen pieksimässä Puistolan futispyhätössä. Avausjakso taisteltiin kaatosateessa maalittomana, mutta toiselle puoliajalle taivas kirkastui ja yleisö sai nähtäväkseen seitsemän osuman maalikimaran. Isännät olivat tässä tehokkaampia, ja loppulukemat Atlantikselle 5-2 (0-0).

Atlantis esitteli ottelussa kaksi uutta punapaitaa. Ruotsista Pohjois-Helsinkiin palannut Antti Kokko johti alakertaa varmasti. Naapurimaan kentiltä Antin peliin näyttäisi tarttuneen roima annos lisää ideaa ja itseluottamusta. Toinen tulokas oli nuori Cihan Gökcil (s. -83), joka vasta tiistaina liittyi Pihamaan miehistöön. Cihan on alkukauden pelannut PK-35:ssä, jossa ura kuitenkin tyssäsi loppukesästä. Pihamaa tarjosi nuorukaiselle mahdollisuuden, ja tämä kiitti luottamuksesta pirteällä debyytillä. Yritteliään pelin lisäksi Cihan puski Atlantiksen avausosuman 47. minuutilla. Muut maalitilastoon päässeet olivat tällä kertaa Juha Hämäläinen (52. min. 2-0), Eero Voipio (60. min 3-0 ja 70. min. 4-1) sekä Jani Myllyniemi (80. min. 5-1). Gnisun osumat viimeistelivät Samuli Markkanen ja Ville Mannila.


040830 - Tiistaina vastassa Gnistan
Atlantis kohtaa tiistaina kotiareenallaan Puistolassa tutun paikallisvastustajan IF Gnistanin. Joukkuetta luotsaava entinen Atlantis-peluri Tapio Tamminen on saanut ryhmänsä taistelemaan joka pelissä, ja tällä asenteella Gnisu on hyvää vauhtia uusimassa sarjapaikkaansa. Jälleen kerran siis tiukka vääntö tiedossa Puistolassa.

Atlantis joutuu vielä Gnisu-peliin kovin kapealla materiaalilla. Sairasosasto on vähän kerrassaan palailemassa harjoitusvahvuuteen, mutta kentälle ei toipilaista liene vielä ole apuja. Uutena pelaajana punapaidassa tällä kaudella debytoi Ruotsista palannut Antti Kokko, joka noussee samantien avaukseen, koska Ville Kaipainen on sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Näin vaihtopenkkiä kuormittaisi jälleen ainoastaan kokenut kaksikko Pihamaa - Belfield.


040830 - Atlantis ´90 hyvässä iskussa
Etelä-Suomen kovatasoisessa aluesarjassa pelaava Atlantis ´90 on syyskaudella päässyt mainioon vireeseen. Joukkueella on neljästä pelistä kaksi voittoa ja kaksi tappiota, mutta nyt Kalle Lindholmin ryhmä pistää tosissaan kampoihin sarjan kärkijoukkueillekin. Viimeksi punapaidat kohtasivat Siltamäessä ikäluokan epävirallisen SM-turnauksen Nike Premier Cupin hopeajoukkueen Hongan. Espoolaiset veivät vielä sarjapisteet maalein 2-3, mutta Atlantis-junnujen esitys lupaa hyvää jatkossa.

040827 - Talven futiskoulut
Atlantis FC Atlantiksen suursuosion saavuttanut kesän futiskoulu saa nyt jatkoa. Järjestämme tulevana talvena kaksi korkeatasoista futiskoulua:

Futisleikkis ´98-´00 -syntyneille

Futisleikkis on tarkoitettu 1998-2000 -syntyneille pojille ja tytöille, jotka ovat aloittamassa futisharrastusta tai ehtineet siihen jo jonkin verran tutustua. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan.

Leikkis alkaa sunnuntaina 19. syyskuuta ja opetusta on tunti viikossa syyskuusta huhtikuuhun. Ryhmät toimivat Maatullin koulun (Osoite: Kimnaasinpolku 5, Tapulikaupunki) liikuntasalissa sunnuntaisin klo 10-11 ja 11-12.

Taitokoulu ´94-´97 -syntyneille

Taitokoulu on tarkoitettu futiksen perusteet hallitseville pelimiehen aluille. Koulussa keskitytään pelaajien teknisen osaamisen kehittämiseen lähtien perustekniikasta ja edeten taitojen karttuessa yhä vaativampiin suorituksiin. Koulu on tarkoitettu täydentämään normaalia joukkueharjoittelua. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan.

Koulu alkaa perjantaina 17. syyskuuta ja opetusta on tunti viikossa syyskuusta huhtikuuhun. Ryhmät harjoittelevat Maatullin koulun (Osoite: Kimnaasinpolku 5, Tapulikaupunki) liikuntasalissa perjantaisin klo 18-19.

Hinnat ja ilmoittautumisohjeet:

Molempien koulujen osallistumismaksu on 125 euroa, mikä sisältää ammattitaitoisen opetuksen, Palloliiton nappulalisenssivakuutuksen sekä hyvän varustepaketin (harjoituspallo, Atlantis-t-paita ja Atlantis-lippis). Jo peliuransa aloittaneille koulun hinta on ilman vakuutusta ja varustepakettia ainoastaan 100 euroa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040826 - Kokko palaa
Alkuvuoden Ruotsin kakkosessa Enskede IK:ssa pelannut Antti Kokko palaa takaisin Atlantiksen miehistöön. Kokko on ollut tukholmalaisjoukkue Enskede IK:n vakiopelaajia keräten lähes kaikissa otteluissa täydet minuutit. Viime kaudella punapaitojen alakerrassa esiintynyt Antti saapuu Suomeen ensi tiistaina ja on edustuskelpoinen jo saman illan Gnistan-pelissä.

Valmentaja Pasi Pihamaa on erittäin tyytyväinen Kokon paluuseen: - Antti on tervetullut vahvistus meidän puolustuspäähän. Hän tuntee vanhastaan joukkueen ja me tiedämme hänen kykynsä. Antti harjoitteli kesälomalla Atlantiksen mukana ja osoitti olevansa hyvässä iskussa.


040824 - Atlantis-LPS 1-1
Antti ampui Atlantis-osuman. Atlantis ja LPS tarjosivat vauhdikkaan ja jännittävän Kakkosen pelin Puistolan urheilupuistossa. Isäntäjoukkue hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia koko ottelun, mutta hyvin taistelleet vihreäpaidat panivat rajusti kampoihin ja nappasivat pisteen mukanaan Laajsaloon - loppulukemat 1-1 (1-0).

Illan avausosuman viimeisteli 18. minuutilla Antti Ropponen. Maalinedusruuhkan jälkeen Antti pääsi ampumaan vastapalloon 10 metristä. LPS tasoitti 65. minuutilla, kun Tero Viheriäranta ajoi vasemmalta läpi ja keskitti maalille, mistä Veikko Honkanen puski vapaasti tasoituksen. Enempää maaleja ei Puistolan illassa nähty.

Tämäniltaiset pelit toivat ratkaisun makua Kakkosen etelälohkoon. PK-35 voitti Leppävaarassa FC Espoon 1-2, mikä käytännössä merkitsee sitä, että lohkosta nousukarsintoihin menevät Atlantis ja PK. Näiden kahden järjestys ratkeaa pitkälti keskinäisessä ottelussa 7. syyskuuta. Pohjois-Helsingin lähiöjoukkueet kohtaavat karsinnoissa itälohkon kaksi parasta miehistöä. Tällä hetkellä idässä vahvimmin karsintapaikassa ovat kiinni JJK (Jyväskylä), JIPPO (Joensuu) ja Kings (Kuopio).


040823 - Tiistaina vastassa LPS
Vekku nähdään jälleen kentällä. Atlantis kohtaa tiistaina kotiareenallaan Puistolassa Laajasalon Palloseuran. Kevätkierroksella LPS oli Laajasalossa vahvempi 2-0, mikä on edelleen Atlantiksen toistaiseksi ainoa tappio tämän kauden sarjapeleissä. Näin punapaidoilta löytyy varmasti revanssihalua.

Atlantis joutuu kuitenkin illan peliin kovasti varamiehisenä. Loukkaantumissuma koettelee muutenkin pientä pelaajarinkiä niin pahasti, että valmennuskaksikko Pasi Pihamaa - Michael Belfield sekä joukkueenjohtaja Vesa-Pekka Virtanen nähdään tällä kertaa kaikki pelivarusteissa.


040823 - Atlantis ´97:n turnaus Pukinmäessä sunnuntaina
Patrik pelaa sunnuntaina Puksussa. Atlantis ´97 järjestää ensi sunnuntaina jo toistamiseen turnauksen 1997-syntyneille pikkufutaajille. Mukaan on ilmoittautunut 12 joukkuetta - Atlantiksen lisäksi seuroista ovat mukana mm. HJK, Kontu, KäPa, PuiU ja Viikingit. Pelit alkavat Pukinmäen kentällä sunnuntaina klo 09.30 ja päättyvät klo 16.00. Otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan ´97:n omilta sivuilta www.atlantisfc97.com. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!

040820 - Fysio täystyöllistetty
Hannella riitti töitä. Atlantis-fysio Hanne Kalliomäki oli perjantain palauttavien treenien ylivoimaisesti työllistetyin henkilö. Entisten toipilaiden lisäksi Hannen vastaanotolle jonotti Kiffen-pelin kolme uutta potilasta Sami Hakala, Henri Kokkonen ja Vesa Kosonen. Kolmikosta Hakki huilaa varmasti pari viikkoa, ja kahdelle muullekin ensi tiistai LPS-ottelu saattaa tulla liian varhain. Michael Belfield, Pasi Pihamaa ja Vesa-Pekka Virtanen treenasivatkin siihen malliin, että konkarit ovat tarvittaessa valmiita pukeutumaan peliasuun.

040820 - Emppu Kontio varalla maajoukkueryhmässä
Suomen U15-maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen on valinnut Atlantis ´89:n Tomi "Emppu" Kontion varamieheksi kaksoismaaotteluihin Ruotsia vastaan 24. ja 26. elokuuta. Emppu matkustaa Ruotsiin, mikäli pelaavaan joukkueeseen valituille tulee loukkaantumisia.

040819 - Atlantis petti kotiyleisönsä
Jonni puski tasoituksen. Atlantis ja Kiffen nuhjasivat vaisun 1-1 (1-1) tasapelin Puistolassa. Repaleinen Atlantis-joukkue tarjosi kotiyleisölleen kauden heikoimman peliesityksen. Punapaitojen iltaa synkensi entisestään kolme uutta loukkaantumista.

Atlantiksen pelivire oli kateissa alusta lähtien. Vierasjoukkue Kiffen huomasi pian tilaisuutensa tulleen ja iskikin Pasi Kinnusen toimesta johtomaalin 17. minuutilla. Punapaidat kuittasivat 24. minuutilla, kun Jonni Sinkkonen puski Juha Jussilan kulmasta tasoituksen. Siihen Atlantiksen into kuitenkin lopahti. Osalla punapaidoista voitonnälkä näytti olevan pahasti kateissa, sillä niin vaisuja esitykset olivat. Tuskaa lisäsivät Sami Hakalan, Henri Kokkosen ja Vesa Kososen vammat, jotka saattavat viedä kolmikon sairaslistalle lähiviikoiksi.


040819 - Kiffen illalla Puistolaan
Ride on loppukauden sivussa. Atlantis kohtaa torstai-iltana Puistolassa sarjapaikastaan raivoisasti taistelevan Kiffenin. Mustapaidat ovat viime päivinä vahvistaneet ryhmäänsä ja yrittävät varmasti kaikkensa kohentaakseen tukalaa asemaansa sarjataulukossa.

Atlantis joutuu illan peliin edelleen erittäin kapealla ryhmällä. Kontulassa loukkaantuneen Risto Salmen polven sivuside on poikki, ja Ride on pelikentiltä sivussa seuraavat kolme kuukautta. Muut pitkäaikaispotilaat ovat Miika Jokiperä ja Jani Jussila. Nilkkavaivaivainen Lassi Metsävuori odottelee lääkäriltä lupaa juoksuharjoittelun alottamiseen ja huilaa vielä varmuudella ainakin kaksi peliä. Ville Kaipainen on toipilaista ensimmäisenä palaamassa kokoonpanoon. Villen pelaaminen jo Kiffen-pelissä ratkeaa vasta ottelun alla.


040818 - Patrick loppukaudeksi Turkuun
Pate siirtyi Turkuun. Atlantis ja TPS ovat sopineet Patrick Peterin siirtymisestä loppukaudeksi Turkuun. Patrick pelasi Atlantiksessa kahdeksan ottelua ampuen seitsemän maalia. Tämä herätti turkulaisten kiinnostuksen, ja nyt TPS on kiinnostunut testaamaan, miten Sudanista seitsemän vuotta sitten Suomeen muuttanut Pate pärjää liigavauhdissa.

Patrick on toinen Atlantiksesta tällä kaudella liigajoukkueeseen siirtynyt pelaaja. Kesäkuun alussa maalivahti Ville Wallen siirtyi Rovaniemen Palloseuraan, ja Wallun avulla RoPS on hyvää vauhtia hinaamassa itseään kuiville liigan putoamistaisteluista.


040818 - Jasi fanien Tuoppikisan kärjessä
Jasi johtaa Tuoppikisaa. Atlantis-fanit palkitsevat jokaisen sarjapelin jälkeen mielestään parhaiten tsempanneet Atlantis-taiturit tuoppimaininnoilla. Kovin tsemppari tai muuten vaan huikeita peliesityksiä esittänyt taituri palkitaan kolmella tuopilla, seuraava kahdella ja kolmas yhdellä. Kauden aikana eniten tuoppeja kerännyt Atlantis-peluri palkitaan kauden päätteeksi fanien jakamalla yllätyspalkinnolla.

Tuoppien jakautumista voi seurata Soccernetin (www.soccernet.fi/forum) Atlantis FC 2004 -topicin faniraporteista. Tuoppikisan kolmen kärki Kontu-pelin jälkeen:

  • 14 Jani Myllyniemi
  • 12 Juha Jussila
  • 10 Eero Voipio

040817 - Patrick TPS:n testissä
Pate hakee pelipaikkaa TPS:n liigajoukkueesta. Atlantiksen riveissä kesällä maaleja tykittänyt Patrick Peter on TPS:n liigajoukkueen testattavana. Paten viimeistelytaito on herättänyt turkulaisten mielenkiinnon, ja nämä ovat halukkaita testaamaan, onko Mustasta Helmestä liigavauhtiin. Toteutuessaan siirto toisi Atlantikselle pienen siirtokorvauksen.

040816 - Atlantis ´94 kunnostautui IVU-turnauksessa
Atlantis ´94 esiintyi viikonloppuna edukseen IVU-turnauksessa. Joukkue nappasi turnauksen viidennen sijan. Ainoat tappiot tulivat kahdelle kärkiryhmälle TiPS:lle ja MPS:lle. Lisämeriittinä Atlantis ´94 keräsi Fair play -joukkueen palkinnon.

Atlantiksen ysinelosissa on muutenkin tällä hetkellä melkoinen into päällä. Joukkue sai viime viikolla uuden kovan luokan valmentajan, kun naisten SM-sarjasta ja USA:n yliopistokentiltä kokemusta omaava Sini Pietilä ryhtyi joukkueen piiskuriksi. Sini on heti saanut suojatteihinsa aivan uutta virtaa, mikä näkyi joukkueen peleissä jo IVU-turnauksessa.


040815 - Kalliit pinnat Kontulasta
Ridekin joutui sairaslistalle. Atlantis haki täyden pistepotin Kontulasta kukistettuaan isäntäjoukkue FC Kontun 1-3 (0-0). Punapaidat joutuivat kuitenkin maksamaan voitosta kovan hinnan, sillä Risto Salmen polven sivusiteet repesivät ja pahimmassa tapauksessa keskikenttätaituri huilaa koko loppukauden.

Kontu lähti peliin hyvällä asenteella, ja ensimmäinen vartti pallo pyöri Atlantis-päädyssä. Vähitellen ottelu kuitenkin tasaantui. Risto Salmen polvivamma 33. minuutilla sotki hiukan punapaitojen peliä, mutta tauolle tasalukemissa 0-0.

Toisella jaksolle Atlantis sai hyvän startin, kun Jani Myllyniemi 49. minuutilla sijoitti Juha Hämäläisen tarjoilun verkkoon. Kontu kuitenkin kuittasi kolme minuuttia myöhemmin Marko Tukiaisen päästyä vapaasti puskemaan tasoitusosuman. Punapaidat iskivät uudelleen 62. minuutilla Eero Voipion jatkettua Antti Ropposen mainion ristipallon Mika Korhosen taakse. Siihen hiipui isäntien paras vire. Vesa Kosonen kaunisteli vielä lukemia 92. minuutilla Ropposen tarjoaman ristipallon purtua toistamiseen.


040815 - Illalla Kontulaan
Super-Mike kävi Hyvinkäällä kentällä. Atlantiksen kohtaa sunnuntai-iltana klo 18.30 Kontulan mainiolla areenalla isäntäjoukkue FC Kontun. Kevätkierroksella punapaidat olivat Puistolassa 3-2 vahvempia, joten tiukka vääntö jälleen luvassa vahvasti tsemppaavaa kotijoukkuetta vastaan.

Atlantis piti aamupäivällä valmistavan harjoituksen ja ottelupalaverin Tapulin urheilupuistossa. Loukkaantumisten harventama miehistö lähtee hyvällä sykkeellä illan peliin. Vaihtopenkillekin saadaan pari pelimiestä sekä valmennuskaksikko Belfield & Pihamaa, joten penkiltä löytyy tarvittaessa taitoa ja kokemusta roppakaupalla.


040814 - Lassille parin viikon huili
Lassi on pari viikkoa sivussa. Atlantiksen sairastupa alkaa täyttyä ikävää vauhtia, kun Lassi Metsävuorikin liittyi toipilasosastoon. Lassi teloi nilkkansa torstain treeneissä, ja lääkäri määräsi miehelle parin viikon kuntoutuksen. Atlantiksen sairaslistalla ovat Lassin lisäksi pitkäaikaispotilaat Miika Jokiperä ja Jani Jussila sekä 1-2 viikon sisällä kokoonpanoon palaavat Ville Kaipainen ja Vitali Suetov.

040813 - Atlantis ´92 aloitti voitolla
Atlantis ´92 aloitti syksyn valiolohkon murskaavasti kukistamalla avauspelissään Hesa Cupissa pronssia voittaneen Gnistanin 6-0. Ensi keskiviikkona vastaan tulee HJK, joka viimeksi pudotti Atlantiksen Hesa Cupin puolivälierissä. Valiolohkossa karsitaan Helsingin edustajat ensi keväänä käynnistyvään ´92-ikäluokan aluesarjaan.

040813 - Atlantis/B:llä raju alku
Atlantiksen B-junnut ovat aloittaneet reippaasti syyskierroksen II divisioonassa. Pojat ovat pelanneet kolme ottelua ja napanneet kolme selvää voittoa maalein 7-0, 7-3 ja 4-0. Jukka Korhosen ja Juha Ikäheimon luotsaama joukkue onkin hyvää vauhtia matkalla I divisioonaan ensi kaudeksi.

Atlantiksen ´89-syntyneistä koostuva B-poikajoukkue on saanut myös hiukan kokoa ja kokemusta ryhmäänsä, kun ´87-syntynyt, 196-senttinen Jussi Halkola liittyi tänään joukkueeseen.


040813 - Miika takaisin sairaslomalle
Miika jälleen toipilaana. Miika Jokiperää alkukesästä vaivannut sydänkalvon tulehdus on uusiutunut, ja Atlantis-toppari on jälleen Jorvissa hoidettavana. Keskiviikkona Miika ei lievien vilustumisoireiden takia pelannut Hyvinkäällä, mutta torstaina olo huononi ja Jorvi kutsui. Miikan tila ei ole yhtä paha kuin edelliskerralla, mutta pelikentiltä edessä on taas pitkä huili.

040812 - Atlantis ´90 aloittanut vahvasti
Atlantis ´90 nappasi täyden pistepotin toisestakin aluesarjan pelistään. Tällä kertaa kaatui Siltamäessä FC Vantaa maalein 2-1 (1-0). Hyvän syysvireen löytänyt ´90-joukkue jatkaa näin puhtaalla pelillä Helsingin ja Uudenmaan valioiden joukossa. Seuraavaksi punapaidat matkustavat Lahteen paikallisen Reippaan vieraaksi.

040812 - Atlantiksen junioritoiminta kehittyy
Atlantis FC Atlantis panostaa tulevana syksynä voimakkaasti junioritoimintansa kehittämiseen. Tarkoituksemme on rakentaa Atlantiksesta Pohjois-Helsingin johtava junioriseura, joka pystyy tarjoamaan kilpailukykyisen vaihtoehdon pääkaupunkiseudun muille suurseuroille. Samalla junioritoiminta palvelee entistä paremmin myös seuran edustusjoukkueen toimintaa.

Vanhempiin ikäluokkiin Atlantikselle rakennetaan selkeät edustusjoukkueet. Näissä valmennus ja harjoitusolosuhteet tulevat olemaan sillä tasolla, että ne tarjoavat kelpo ponnahduslaudan niille junioripelaajille, jotka ovat valmiita panostamaan kunnolla futisharrastukseensa. Tätä varten pidämme lokakuussa Talin jalkapallohallissa avoimet harjoitukset B-pojissa sekä ´90-, ´91- ja ´92-ikäluokissa. Kussakin ikäluokassa ´90-syntyneitä lukuunottamatta tulee toimimaan myös enemmän harrastuspohjainen joukkue, jossa harjoitusmäärät ja aktiivisuusvaatimukset ovat pienemmät. Nämäkin joukkueet toimivat aktiivisesti ja ovat hyvin valmennettuja.

Nuoremmissa ikäluokissa erityishuomio kiinnitetään valmennuksen tason kehittämiseen sekä pelaajamäärien kasvattamiseen. Useaan joukkueeseen onkin tulossa vahvistusta valmennuspuolelle. Lisäksi seurassa aloittaa syksyllä oma junioripäällikkö, joka on kaikkien joukkueiden käytettävissä.

Atlantis käynnistää syksyllä myös oman futisleikkiksen, mikä tarjoaa ´98-, ´99- ja ´00-syntyneille pikkuvekaroille helpon ja hauskan tien hyvän harrastuksen pariin.


040811 - HyPS - Atlantis 0-3
Epa keräili jälleen palkintoja. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi keskiviikkona Hyvinkään Urheilupuiston samettinurmella paikallisen HyPS:n. Helsinkiläisvieraat muistivat viimevuotisen tappionsa samalla areenalla ja hakivat nyt revanssin 0-3 (0-2).

Sinisessä vierasasussaan esiintynyt Atlantis otti pelin hallintaansa alusta lähtien. Pallo kiersi hyvällä nurmella mieheltä toiselle, ja tilanteita rakenneltiin isäntien maalille. Kun viimeistelyä oli ensin muutama kerta harjoiteltu, nähtiin avausmaali 22. minuutilla. Lassi Metsävuori lähetti 50 metrin ristipallon suoraan Juha Hämäläisen jalkaan, ja Höylä keskitti namupallon maalille. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen päässyt Eero Voipio puski pelivälineen verkkoon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Jani Myllyniemi vapautti Epan läpiajoon, ja tämä pisti pallon tolpan kautta maaliin. Tämän jälkeen peli vähitellen tasoittui, ja isännätkin pääsivät ahdistelemaan Adam Highfieldin maalia. Adam ei kuitenkaan ollut yllätettävissä.

Toiselle jaksolle HyPS lähti heti hakemaan kavennusta, mutta suurin into lopahti 52. minuutilla Epan viimeisteltyä kolmannen osumansa. Syöttöpinna tällä kertaa Vesa Kososelle. Loppu oli molemmilta joukkueilta enempi tai vähempi pelailua. Näin loppulukemat Hyvinkäällä 0-3, ja Atlantis kotimatkalle kolme pinnaa mukanaan. Eero Voipiolla oli pelikassissaan matkatuliaisena palkintoraadin ykkösprenikan lisäksi myös OHO-lehden lahjoittama maistuva erikoispalkinto.


040810 - Keskiviikkona Hyvinkäälle
Lassi palaa ruotuun. Atlantiksen vieraskiertue jatkuu keskiviikkona Hyvinkäälle, missä paikallisessa Urheilupuistossa kohdataan Hyvinkään Palloseura klo 18.30. HyPS on uuden valmentajansa johdolla herännyt taistelemaan sarjapaikastaan, joten Urheilupuiston uusitulla nurmella on luvassa kunnon vääntö pisteistä.

Atlantiksen riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilas Jani Jussilan lisäksi nilkkavaivainen Ville Kaipainen sekä nivusensa Joutsenossa loukannut Vitali Suetov. Tällin nilkkaansa saaneen Patrick Peterin pelaaminen ratkeaa vasta ottelupäivänä. Sen sijaan pelikiellosta vapautuneet Lassi Metsävuori ja Jani Myllyniemi palaavat jälleen kokoonpanoon.


040809 - Pihamaalle jatkosopimus
Pasi jatkaa Atlantiksessa. Pasi Pihamaa on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Näin Pasi luotsaa Atlantiksen edustusmiehistöä myös tulevalla kaudella.

Pihamaa aloitti Atlantiksen edustusjoukkueen valmentajana lopetettuaan peliuransa marraskuussa 2002. Tuolloin Atlantis oli täpärästi säilyttänyt sarjapaikkansa Kakkosessa, ja joukkueen avainpelaajat lähteneet etsimään pelipaikkaa ylemmistä sarjoista. Vajaassa kahdessa vuodessa Pasi on rakentanut ryhmästään menestyvän ja seuratun joukkueen, joka harjoittelee ammattimaisesti ja tavoittelee vakavissaan paluuta pääsarjoihin. Joukkueen, joka pelaa kivaa ja hyökkäysvoittoista futista. Joukkueen, jossa pelaajat viihtyvät ja johon he mielellään tulevat.


040808 - Atlantis haki pinnat Joutsenosta
Epa oli palkintoraadin suosikki Joutsenossa. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi sunnuntaina Joutsenossa FC Pantterit. Kesän pisimmästä pelireissusta osattiin etukäteen odottaa vaikeaa, eikä näissä odotuksissa tarvinnut pettyä. Helsinkiläiset nappasivat lopulta täyden pistepotin mukaansa, mutta kunnon vastuksen Pantterit tarjosi.

Joutsenon reissuun valmistauduttiin huolella. Joukkue kokoontui klo 12.45 Green Stariin ruokailemaan, minkä jälkeen hypättiin bussiin. Ensimmäinen ajopeli jouduttiin pian hylkäämään kardaaniakselin petettyä, mutta toinen bussi löytyi tilalle, ja matka kohti itärajaa alkoi. Tuntia ennen pelin alkua kurvattiin Joutsenon Keskuskentälle.

Isännät lähtivät hakemaan ratkaisua heti alusta. Adam Highfield saikin venyä parhaimpaansa jo 13 sekunnin kohdalla. Paine jatkui, ja 8. minuutilla Mika Korhonen tykitti 20 metristä vaparin Adamin selän taakse. Vähitellen peli tasoittui, mutta kovin ihmeellisiä maalipaikkoja ei punapaidoille avausjaksolla siunaantunut.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli sisuuntuneena. Kippari Juha Jussila piiskasi omiaan työntekoon, ja ote siirtyi helsinkiläisille. Pasi Pihamaa oli juuri ennen puoliaikaa vaihtanut Patrick Peterin ja Eero Voipion kentälle, ja nämä toivatkin sähinää hyökkäyspäähän. Tulosta nähtiin 67. minuutilla, kun Epa vapautti Vesa Kososen vetopaikkaan ja tämä viimeisteli tasoituksen. Viisi minuuttia myöhemmin Vesa jatkoi päällään Lauri Kuuselan pitkän sivurajan, ja Epa tuikkasi johto-osuman. Pantterit haki viimeiset minuutit tasoitusta, mutta enempää maaleja Keskuskentällä ei nähty.


040805 - Villelle kolmen viikon huili
Ville liittyi sairaslistalle. Keskikentän työmyyrän Ville Kaipaisen nilkan nivelsiteet repesivät tiistain Espoo-pelissä. Ikitaistelija pelasi vammastaan huolimatta ottelun loppuun pokaten vielä palkintoraadin ykkösprenikan, mutta nyt Atlantis-lääkäri Petri Helenius määräsi Villen kolmen viikon toipilaslomalle.

Myös Vitali Suetov ja Eero Voipio olivat kolhujen vuoksi sivussa torstain treeneistä, mutta sunnuntain Pantterit-matsiin miehet pyritään parsimaan kasaan. Sen sijaan tiistaina punaista korttia katsellut Lassi Metsävuori ja kolmannen keltaisen hankkinut Jani Myllyniemi joutuvat jättämään Joutsenon matkan väliin.


040804 - Atlantis ´90 aloitti aluesarjan voitolla
Atlantis ´90 aloitti komealla vierasvoitolla C14-poikien aluesarjan syyskierroksen. Atlantis-junnut kukistivat Keski-Espoon nurmella Kasiysin maalein 1-4 (0-2). Kevätkierroksella espoolaiset olivat keskinäisessä pelissä parempia, joten revanssi maistui todella maukkaalta.

Atlantis ´90 on kevätkierroksen jälkeen saanut kolme uutta pelimiestä ryhmäänsä, ja nyt joukkueen pelaajamateriaalissa riittää huomattavasti enemmän leveyttä aluesarjan tiukkoihin koitoksiin.


040803 - Espoo taipui Puistolassa
Jasi ampui avausmaalin. Aurinkoinen sää oli houkutellut 400-päisen yleisön Puistolan futispyhättöön, kun Atlantis ja Espoo kohtasivat etelälohkon kärkiottelussa. Joukkueet tarjosivatkin katsojille vauhdikkaan ja viihdyttävän 90 minuuttisen, jonka Atlantis toisella jaksolla käänsi edukseen maalein 2-0 (0-0).

FC Espoo lähti peliin kovalla sykkeellä, ja ensimmäiset 15 minuuttia olivat vieraiden lievää hallintaa. Vähitellen isäntäjoukkue Atlantiskin pääsi peliin mukaan, ja tilanteita alkoi syntyä myös toiseen päätyyn. Vauhdikkaan avausjakson saldona oli muutama mainio maalipaikka molemmilla joukkueilla, mutta tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Atlantis sai mainion alun, kun Jani Myllyniemi ja Risto Salmi sahasivat 52. minuutilla seinäsyötöillä Espoon puolustuksen auki. Näyttävä kuvio päättyi Jasin viimeistelemään avausmaaliin. Tämän jälkeen Pasi Pihamaa heitti tuoreita jalkoja kärkeen, kun sähikäiset Patrick Peter ja Eero Voipio viilettivät vaihdosta kentälle. Punapaidat loivatkin lisää maalipaikkoja, kunnes erotuomari Mehmet Özkan astui näkyvään rooliin. Kymmenessä minuutissa viuhui keltainen kortti viidesti, joista neljä kertaa isännille. Erikoisin tulkinta nähtiin 69. minuutilla, kun Özkan näytti toistamiseen keltaista korttia Lassi Metsävuorelle. Mutta tekevällehän sattuu... Lassi suihkuun, ja Espoo pääsi hakemaan tasoitusta miesylivoimalla. Adam Highfield oli kuitenkin Atlantis-maalilla jälleen kerran itse varmuus ja punapaidat kestivät espoolaisten rynnistyksen. Vihdoin 88. minuutilla Juha Jussila vapautti Patrick Peterin karkumatkalle, ja Pate viimeisteli kylmästi loppunumerot 2-0.

Voitolla Atlantis nappasi sarjataulukossa 10 pisteen kaulan Espooseen ja on hyvää vauhtia etenemässä syksyn karsintapeleihin. Seuraavan kerran punapaidoilla on mahdollisuus kasvattaa pistetiliä ensi sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Joutsenoon FC Pantterien vieraaksi.


040802 - Uusi matsiraportti fanisivuilla
Atlantis-fani Vekku Atlantis-fanit ovat jälleen työstäneet värikkään matsiraportin viime tiistain TiPS-pelistä. Myös pelaajien ja taustan piinapenkkejä on täydennetty. Käykää vilkaisemassa fanisivuilla!

040802 - Tiistaina kärkiottelu Puistolassa
Pate palaa kokoonpanoon. Atlantis kohtaa tiistaina sarjakakkosen FC Espoon kotiareenallaan Puistolassa. Espoo on viime aikoina ollut hurjassa vireessä ja napannut kahdeksan perättäistä voittoa. Kauden valmentajasensaation Erkka V. Lehtolan luotsaama espoolaisjoukkue on samalla noussut sarjataulukossa toiseksi ohi PK-35:n.

Kevätkierroksella Atlantis haki Espoolta vieraspisteet Otaniemestä maalein 2-3. Lehtola lupasi jo tuolloin, että syyskierroksella Espoo tarjoaa huomattavasti kovemman vastuksen. Tiukka kärkitaisto siis luvassa.


040801 - Atlantis ´89 Suomen viides
Atlantis ´89 voitti Kai Pahlman -turnauksen päätöspelissään JJK:n 3-1 ja sijoittui näin ikäluokkansa epävirallisessa SM-kilpailussa viidenneksi. Eväitä parempaankin oli, sillä Atlantiksen puolivälierissä jatkoajalla tiputtanut Honka voitti lopulta finaalissa HJK:n 2-0. Onnittelut Atlantis ´89:lle upeasta turnauksesta!

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)