Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2004

040731 - Honka yhä ylikäymätön este Atlantis ´89:lle
Atlantis ´89 hävisi jatkoajalla 0-1 Hongalle Kai Pahlman -turnauksen puolivälierissä. Näin espoolaisten yliote joukkueiden välillä jatkuu. Atlantis ´89 pelaa sunnuntaina klo 14.00 JJK:n kanssa sijoista 5-6.

040731 - Atlantis ´89 kohtaa Hongan puolivälierissä
Atlantis ´89 hävisi 2-4 Jarolle Kai Pahlman -turnauksen viimeisessä alkulohkon ottelussaan. Pelillä ei Atlantikselle enää ollut merkitystä, sillä lohkovoitto oli varmistunut jo eilen. Puolivälieräparien arvonnassa arpa ei suosinut helsinkiläisiä, sillä vastustajaksi arvottiin tuttu kilpakumppani Honka/Basel. Honka on viime vuosina ollut Atlantis ´89:lle ylivoimainen vastus, vaikka joukkueiden tasoero onkin koko ajan kaventunut. Viimeksi Hesa Cupissa espoolaiset pudottivat Atlantiksen puolivälierissä pilkkukisan jälkeen ja etenivät tämän jälkeen koko cupin voittoon. Tänään klo 17.15 Atlantis ´89:lla on revanssin paikka Kokkolassa.

040730 - Atlantis ´89 aloitti vahvasti Kokkolassa
Atlantis ´89 osallistuu viikonloppuna Kokkolassa kolmipäiväiseen Kai Pahlman -turnaukseen, johon on kelpuutettu 16 Suomen parasta C15-joukkuetta. Atlantis aloitti turnauksen mainiosti, sillä avauspäivänä kaatui ensin JJK 2-1 ja iltapäivällä vielä KuPS 3-0. Lauantaina alkulohkon viimeisessä ottelussa helsinkiläiset kohtaavat Jaron. Kun jokaisesta alkulohkosta pääsee kaksi parasta joukkuetta jatkoon, Atlantis on käytännössä jo varmistanut paikan lauantai-iltana pelattaviin puolivälieriin.

040729 - Sateet ajoivat Taliin
Pasi vie joukkonsa Taliin. Viime päivien sateet ovat kastelleet Puistolan kentän niin märäksi, että Atlantiksen edustusmiehistö jätti torstaina suosiolla nurmikentän rauhaan ja tyytyi palauttavaan lenkkiin ja lihaskuntotreeniin. Perjantaina Pasi Pihamaa vie suojattinsa Talin halliin. Puistolan nurmelle palataan vasta ensi maanantaina.

Patrick Peter on palannut jälleen harjoitusrinkiin paranneltuaan rauhassa nilkkavammaansa. Sen sijaan Antti Ropponen on pari viikkoa sivussa viime pelissä saamansa tällin jäljiltä. Myös Lauri Kuusela viettää loppuviikon fysio Hanne Kalliomäen hoivissa.


040727 - Atlantis - TiPS 3-0
Vesa osui kahdesti. Atlantis kukisti Tikkurilan Palloseuran kotiareenallaan Puistolassa maalein 3-0 (2-0). Punapaitojen peliesitys ei häikäissyt, mutta tällä kertaa sarjapisteet tulivat hiukan vaisummallakin pelillä.

Atlantis sai peliin unelma-alun, kun Vesa Kosonen tykitti jo 4. minuutilla pallon 25 metristä TiPS-veskari Antti Laitisen ylitse verkkoon. Tämän jälkeen suurin into punapaitojen pelistä kuitenkin hiipui. Välistä näytti, että turhan moni pelaaja oli tuijotellut sarjataulukkoa ennen peliä ja ajatteli matsin hoituvan pienemmälläkin työmäärällä. Ottelun ratkaisu tuli 33. minuutilla, kun Jani Myllyniemi luikerteli rangaistusalueelle ja TiPS-pakki työnsi miehen selästä nurin. Jasi viimeisteli itse pilkulta varmasti taukolukemat 2-0.

Toisella jaksolla Atlantis hallitsi tapahtumia, ja vieraat näyttivät alistuneen kohtaloonsa. Isäntien parhaat maalipaikat tulivat vaihtomies Eero Voipiolle, mutta Antti Laitinen ei ollut yllätettävissä. Vihdoin 92. minuutilla Juha Jussila löysi vaparikikalla Vesa Kososen, ja hyökkääjäjärkäle tykitti voimalla toisen osumansa.


040726 - TiPS tiistaina Puistolaan
Epa palaa kokoonpanoon. Atlantiksen edustusmiehistön pelit jatkuvat jo tiistaina, kun lähinaapuri Tikkurilan Palloseura saapuu Puistolan areenalle. Entisen Atlantis-pelurin Tommi Uusitalon luotsaama sarjanousija tarvitsee kipeästi lisäystä pistepussiinsa, joten tiukka vääntö on varmasti jälleen kerran tiedossa.

Atlantis saa TiPS-otteluun mukaan pelikiellosta vapautuvan Eero Voipion. Kun Klubi-matsista ei tullut uusia pelaajia sairastuvalle, Pasi Pihamaan miehistö juoksee lähes täydessä vahvuudessaan tiistain koitokseen. Illan ottelun tuomitsee valioerotuomari Heikki Pajunen.


040724 - Etelälohkossa kolmen kärki
Viikonlopun pelit toivat hiukan lisäselvyyttä Kakkosen etelälohkon nousu- ja putoamistaistoon. Kärkipäässä Atlantis, Espoo ja PK-35 kisaavat tiukimmin kahdesta nousukarsintapaikasta. Neljäntenä oleva Kontu havittelee myös mukaan kärkikahinoihin. Klubille perjantain tappio saattoi olla jo kohtalokas.

Häntäpäässä HyPS, Kiffen ja TiPS ovat tukalimmassa jamassa. Tiistaina Puistolaan saapuva Tikkurilan Palloseura pisti keväällä kotiareenallaan Atlantiksen todella tiukoille ja yrittää varmasti samaa nyt myös vieraissa karistaakseen putoamispeikkoa kannoiltaan.

Sarjataulukko:

   Atlantis   13  11  1  1  33 - 12  34
   Espoo    13  9  0  4  34 - 18  27
   --------------------------------------------
   PK-35    13  8  2  3  38 - 15  26
   Kontu    13  6  4  3  25 - 23  22
   Klubi 04   14  6  3  5  31 - 23  21
   Pantterit  14  6  1  7  26 - 31  19
   Gnistan   13  4  4  5  18 - 17  16
   KäPa     14  4  3  7  16 - 27  15
   LPS     12  4  2  6  16 - 25  14
   -------------------------------------------
   FCK Salamat 12  4  1  7  19 - 20  13
   HyPS     13  3  3  7  15 - 26  12
   -------------------------------------------
   Kiffen    13  3  2  8  15 - 27  11
   TiPS     13  3  2  8  14 - 36  11
	   

040723 - Klubi taipui toisella jaksolla
Ville puski tasoitusmaalin. Atlantis sai tehdä täyden päivätyön HJK:n nuoren reservijoukkueen Klubi 04:n kanssa. Loppulukemat Puistolassa kuitenkin isäntien eduksi 4-1 (1-1).

Klubi lähti otteluun hyvällä sykkeellä, ja jo 7. minuutilla Joona Toivio puski Axel Orrströmin vaparin jälkitilanteesta raitapaidoille avausmaalin. Isännät heräsivät vähitellen peliin mukaan, ja tilanteita alkoi syntyä myös vieraiden maalille. Vihdoin 43. minuutilla Vitali Suetov eteni päätyyn ja keskitti maalille mainion pallon, jonka Ville Kaipainen niittasi päällään varmasti sisään. Näin tauolle lähdettiin tasalukemista.

Toisella jaksolla Atlantis haki johtomaalia, mutta vieraiden puolustus kesti lähentelyt, kunnes 73. minuutilla Vesa Kosonen petasi Jani Myllyniemelle vetopaikan. Jasi upotti vasurillaan pallon 20. metristä näyttävästi Klubin maaliin. Minuuttia myöhemmin vieraiden Orrström potki itselleen punaisen kortin. Tähän hiipui HJK-junnujen taistelu. Atlantis iski vielä kahdesti. Ensin 81. minuutilla Jasi vapautti Lauri Kuuselan vetopaikkaan, ja Late tykitti tilanteeksi 3-1. Loppulukemat viimeisteli Jasin keskityksestä Juha Hämäläinen 87. minuutilla.


040722 - Klubi 04 perjantaina Puistolaan
Jasi on jälleen mukana kokoonpanossa. HJK:n reservijoukkue Klubi 04 saapuu perjantaina Puistolaan Atlantiksen vieraaksi. Atlantis kohtasi poikamaajoukkuepelaajia vilisevän Klubin keväällä Finnair Stadiumilla, jolloin punapaidat hakivat tiukan väännön jälkeen 0-2 vierasvoiton. Ottelu Puistolan areenalla alkaa totuttuun tapaan klo 18.30.

Atlantis saa otteluun mukaan pelikiellosta vapautuvat Jani Myllyniemen ja Jonni Sinkkosen. Toisaalta Eero Voipio on sivussa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Lisäksi Sami Hakala ja Ville Kaipainen palaavat kokoonpanoon toivuttuaan vammoistaan.


040721 - Atlantis/B palasi tauolta
Atlantiksen B-juniorijoukkue palasi Hesa cupin jälkeiseltä lomaltaan takaisin harjoituksiin. Jukka Korhonen ja Juha Ikäheimo juoksuttavat poikia tällä viikolla vähän reippaammin, ja pelit jatkuvat jälleen ensi keskiviikkona, jolloin joukkue matkustaa Tuusulaan B-poikien II divarin avauspeliin. Heti seuraavana viikonloppuna on edessä matka Kokkolaan, jossa Atlantis edustaa Helsinkiä C15-poikien Kaj Pahlman -cupissa.

B-junnujen parhaimmisto on kauden aikana päässyt kokeilemaan taitojaan myös Atlantiksen edustusjoukkueen mukana. Viime viikolla Pasi Pihamaan ryhmässä oli Emppu Kontio ja tällä viikolla mukana nähdään Sami Hellstedt ja Jani Laine.

Atlantiksen ´89-syntyneistä pojista rakennettu B-juniorijoukkue hakee syyskierroksella nousua takaisin I divisioonaan. Tätä varten ryhmään etsitään vielä muutamaa 1987-89 syntynyttä pelimiestä. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä valmentaja Jukka Korhoseen (puh. 040-761 3232).


040718 - Pienellä ringillä...
Epa oli perjantaina ainoa vaihtopelaaja. Atlantiksen edustusmiehistö on alkukauden pelannut kohtuullisen pienellä pelaajaringillä. Perjaintain KäPa-pelissä rinki pääsi jo niin kapeaksi, että vaihtopenkillä istui kakkosveskari Janne Bruunin ja pelaajavalmentaja Mike Belfieldin lisäksi pelikuntoisena ainoastaan Eero Voipio. Jani Myllyniemi ja Jonni Sinkkonen olivat sivussa pelikiellon vuoksi. Sairaslistalla olivat kestopotilas Jani Jussilan lisäksi Sami Hakala, Ville Kaipainen ja Patrick Peter. Lisäksi kentälläkin esiintyvä joukkueenjohtaja Vesa-Pekka Virtanen oli työmatkalla.

Ensi perjantain Klubi-peliin tilanne jälleen parantunee. Jasi ja Jonni ovat rangaistuksensa kärsineet. Toisaalta Epa on vuorostaan sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Toipilasosastolta odotetaan Hakkia, Villeä ja Patea takaisin vahvuuteen. Rinki on silti niin pieni, että ennen siirtoajan umpeutumista hakusessa on vielä 1-2 pelimiestä.


040716 - Pallo pomppi punaisille
Adam oli palkintoraadin suosikki. Atlantis haki vaikeuksien kautta täyden pistepotin Käpylästä. Pelikieltojen ja loukkaantumisten harventama Atlantis-miehistö ei tällä kertaa pystynyt parhaimpaansa, mutta Adam Highfieldin torjunnat ja viimeisen puolen tunnin maalisuma takasivat 0-3 voiton punapaidoille.

Avausjakso oli molemmin puolin tarkkaa vääntöä. Atlantis hallitsi hienokseltaan peliä, mutta maalipaikkoja ei montaa syntynyt. Toisaalta isännille niitä ei tarjottu senkään vertaa.

Toiselle jaksolle KäPa lähti rohkeammin hakemaan johtomaalia, ja Adam sai muutamaan otteeseen venyä parhaimpaansa pitäkseen Atlantis-maalin puhtaana. Kesken isäntien hallinnan Juha Hämäläisen ristipallo tavoitti 62. minuutilla Lauri Kuuselan ja tämä sijoitti latemaisen hallitusti pallon maalin kattoon. Neljä minuuttia myöhemmin iski supersub Eero Voipio, joka viiletti KäPa-puolustuksen läpi ja pisti pallon Matti Honkalan jalan kautta verkkoon. Tuomari kirjasi osuman Honkalan omaksi maaliksi. Loppulukemat sinetöi 92. minuutilla Risto Salmi Epan ja Vesa Kososen pelattua Ridelle avopaikan.


040715 - Perjantaina Käpylään
Jonni on vielä perjantaina sivussa. Atlantis matkustaa perjantaina Käpylään KäPa:n vieraaksi. Kevätkierroksella punapaidat kukistivat Tommi Paavolan miehistön tiukan väännön jälkeen 2-0 Talin hallissa. KäPa voitti tiistaina Gnistanin Oulunkylässä 2-4 ja mielii varmasti lisäystä pistepussiinsa perjantainakin.

Atlantis lähtee taistoon hiukan vajaalla miehityksellä. Jonni Sinkkonen huilaa vielä tämän pelin PK-ottelun punaisen kortin takia. Jani Myllyniemi puolestaan on sivussa varoitustilin täytyttyä Salamat-ottelussa. Kentälläkin viime aikoina esiintynyt joukkueenjohtaja Vesa-Pekka Virtanen puuttuu miehistöstä työmatkan takia. Toisaalta maalitykki Patrick Peter on palannut vahvuuteen kotiuduttuaan Belgiasta.


040712 - Kirkkonummi nousi tasoihin
Miika palasi kentille. Atlantis ja Salamat tarjosivat jännittävän Kakkosen taiston Puistolassa. Isännät hankkivat avausjakson hallinnalla 2-0 taukojohdon, mutta Salamat kuittasi toisella puoliajalla loppulukemiksi 2-2. Sään haltijat eivät tälläkään kertaa olleet suosiollisia, mutta yleisöä oli silti ilahduttavan runsaasti paikalla.

Atlantis pelasi avausjaksolla pirteää futista. Tulostakin tuli kahdesti, kun sairaslomalta suoraan avaukseen palannut Miika Jokiperä puski Jani Myllyniemen kulmasta avausmaalin 25. minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin Jasi keskitti jälleen laidalta. Pallo meni kirkkonummelaisten välistä Vesa Kososelle, ja hyökkääjäjärkäle viimeisteli varmasti 2-0. Paikkoja lisäosumiinkin oli, mutta näissä lukemissa tauolle.

Toisella jaksolla Atlantis kontrolloi tapahtumia 66. minuutille saakka, jolloin Kirkkonummen Jani Modig murtautui väkisin lävitse vasemmalta ja tarjoili namupallon Eetu Seivolle. Tämä puski kavennuksen, ja Salamat heräsi taistelemaan. Atlantiksella oli paikat lisäosumiin, mutta kun niitä ei käytetty, Kirkkonummen Kristian Paananen pääsi 82. minuutilla niittaamaan reboundista tasoituksen. Näin Atlantikselle kauden ensimmäinen pistejako.


040711 - Janne Bruun Petun talliin
Nuori maalivahti Janne Bruun (s. 1985) siirtyy HJK:n A-junioreista Atlantikseen. Janne liittyy Adam Highfieldin ja Henry Österin seuraksi Petri Pyhältön vetämään veskariryhmään.

040710 - Fanibussi Joutsenoon
Lähde mukaan hauskalle reissulle! Atlantis-fanit ovat aikeissa järjestää sunnuntaina 8. elokuuta bussikuljetuksen Joutsenoon otteluun FC Pantterit - Atlantis FC. Lähtö Pukinmäen urheilukentältä klo 14.45 (peli alkaa klo 18.30) ja paluu Joutsenosta heti ottelun päätyttyä samaan paikkaan.

Matkan hinta riippuu lähtijöiden määrästä (suuruusluokka 10-15 eur/hlö + pääsylippu), joten nyt sankoin joukoin kannustamaan Atlantista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Ilmoittautumisia otetaan vastaan Atlantiksen kotiotteluiden lipunmyyntipisteessä. Voit myös ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen kati_pasila@hotmail.com tai anne_alamalmi@hotmail.com.


040710 - Tiukka treenijakso takana
Mitähän se taas suunnittelee? Edustusjoukkue on kesälomansa päätteeksi vetänyt puolentoista viikon kovan treenirupeaman. Tiukka treenijakso palvelee erityisesti syksyn pelejä. Tarkoitus on, että joukkueesta löytyisi virtaa vielä pitkälle syksyyn.

Sarjapelit jatkuvat jo maanantaina, jolloin FCK Kirkkonummi saapuu Puistolaan. Kirkkonummi on tauon aikana vahvistanut ryhmäänsä ja antoi heti varoituksen nousukunnostaan kukistamalla viikko takaperin PK-35:n selvin lukemin. Tiukka vääntö siis luvassa jälleen kerran. Ottelu Puistolan areenalla alkaa klo 18.30.


040709 - Marcello Hämeenlinnaan
Marcello päätyikin Hämeenlinnaan. Toissa kaudella Atlantiksen riveissä esiintynyt Marcello Ribeiro päätyi lopulta Jazzin sijasta FC Hämeenlinnaan. Marcello solmi liigajumbon kanssa kuukauden koesopimuksen.

040709 - ´89 taipui pilkuilla
Hesa cup on jo pudotuspeleissä. Atlantis ´89 pisti rajusti kampoihin pitkäaikaiselle kiistakumppanilleen Honka/Baselille. Olli Isosalo vei avausjaksolla Emppu Kontion mainiosta esityöstä Atlantiksen 1-0 johtoon, mutta Honka kuittasi pari minuuttia ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla espoolaiset hallitsivat hienokseltaan, mutta Atlantiksella oli omat paikkansa ratkaista peli. Tasatilanne pysyi kuitenkin loppuun saakka, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan rankkareilla. Viidestä ensimmäisestä pilkusta kumpikin joukkue pisti neljä sisään. Kuudennet vetäjät toivat vihdoin ratkaisun, kun Hongan veskari torjui Atlantiksen pilkun. Näin Honka/Basel jatkaa kohti lauantain finaalia.

040708 - Tiukkoja taistoja Hesa cupissa
Hesa cup on jo pudotuspeleissä. Neljä Atlantis-joukkuetta nähtiin A-finaalien pudotuspeleissä. Atlantis ´89 pudotti tänään TiPS:n 5-0 ja kohtaa perjantaina klo 13.00 Käpylässä ikäluokan kolmen kärkeen Suomessa lukeutuvan Honka/Baselin. Atlantis ´90 pelasi alkulohkon vahvasti, mutta ensimmäisessä pudotuspelissä LoPa oli vahvempi 0-3. Atlantis ´92 jysäytti iltapäivällä melkoisen paukun pudottomalla rankkareilla venäläisen Biokemian tehdasjoukkueen. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 toisen polven jalkapalloilijan Samu Tenkasen viimeisteltyä punapaitojen osuman. Illalla ´92:n eväät eivät enää riittäneet toiseen kovaan vääntöön peräkkäin, vaan HJK eteni jatkoon maalein 1-4. Atlantis ´93/Itä-Helsinki taisteli avausjakson tiukasti HJS:n kanssa, mutta toisella jaksolla hämeenlinnalaiset karkasivat väkisin 0-4 voittoon. Edes toisen polven jalkapalloilijan Otto Tenkasen vahva panos ei auttanut punapaitoja jatkoon.

040707 - Neljä Atlantis-joukkuetta pudotuspeleissä
Hesa cup täyttää kentät. Ainakin neljä Atlantis-joukkuetta jatkaa pudotuspeleihin tavoittelemaan paikkaa A-finaaleihin. Punapaidoista ´89, ´90, ´92 ja ´93/Itä-Helsinki sijoittuivat kaikki alkulohkojensa kahden parhaan joukkoon. Lisäksi ´91/East pelaa vielä tänä iltana viimeiset pelinsä ja omaa myös mahdollisuudet jatkoon. Joukkueiden otteluohjelmat ja tulokset löytyvät osoitteesta www.helsinkicup.fi.

040706 - Vettä ja aurinkoa
Hesa cup täyttää kentät. Sadekuurot kastelivat muutamaan otteeseen Hesa cupin osanottajat tiistaina, mutta se ei menoa kentillä haitannut. Iltapäivällä aurinkokin taas helli pelaajia. Atlantis-joukkueista ´89 ja ´92 varmistivat jo paikkansa A-finaaleihin. Myös ´90, ´91/East, ´93/Itä-Helsinki ja ´94 taistelevat vielä tiukasti jatkopaikoista. Joukkueiden otteluohjelmat ja tulokset löytyvät osoitteesta www.helsinkicup.fi.

040705 - Vilskettä kentillä
Hesa cup täyttää kentät. Helsingin ja Espoon kentillä riitti maanantaina vilskettä, kun Hesa cup käynnistyi täydellä teholla. Mukana cupissa on toistakymmentä Atlantis-joukkuetta, joista pirteimmin aloittivat Atlantis ´89, Atlantis ´92 ja Atlantis ´94. Kaikki kolme kirjasivat avauspäivänä pelkkiä voittoja plakkariinsa. Joukkueiden otteluohjelmat ja tulokset löytyvät osoitteesta www.helsinkicup.fi.

040704 - Hesa cup alkaa
Hesa cup alkaa sunnuntaina. Perinteinen Helsinki cup täyttää jälleen alkavalla viikolla Helsingin ja Espoon kentät innokkailla junnufutaajilla. Atlantis-joukkueet ovat perinteisesti hyvin edustettuina cupissa. Joukkueiden otteluohjelmat ja tulokset löytyvät osoitteesta www.helsinkicup.fi.

040703 - Patrick alkukauden maalitykki, Epa syöttövirtuoosi
Pate oli alkukauden ykköstykki. Edustusjoukkueen maalintekijätilaston kärjessä on alkukauden jälkeen Patrick Peter, joka sarja- ja cup-peleissä on iskenyt yhteensä 6 osumaa. Musta helmi ampui maalit ainoastaan kuudessa pelissä liityttyään Atlantiksen ryhmään kesken kauden. Seuraavina maalipörssissä ovat Vesa Kosonen ja Jani Myllyniemi kolmella osumalla.

Eniten maalisyöttöjä alkukaudesta antoi supervaihtomies Eero Voipio. Epalle kirjattiin 6 syöttöpinnaa. Seuraavina tilastossa ovat Juha Jussila ja Jani Myllyniemi neljällä maalisyötöllä.


040702 - Hiki virtaa...
Enää parit juoksut... Edustuksen treeneissä on menty reippaasti joukkueen palattua kesälomalta. Aidat, askellustikkaat, sykemittarit ja muut mukavat lelut ovat olleet ahkerassa käytössä torstaina ja perjantaina, kun Pasi Pihamaa on höykyttänyt suojattejaan. Lauantaina ohjelmassa on jälleen parituntinen treenirupeama, minkä jälkeen joukkue suunnistaa ravintola Bumeen saunomaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)