Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2004

040531 - Miika toipuu hyvin
Kohtalo koettelee Miikaa Sydänkalvon tulehdukseen sairastuneen Atlantis-pelurin Miika Jokiperän toipuminen edistyy suotuisasti. Veriarvot ovat parantuneet merkittävästi, ja Miika päässee lähipäivinä kotihoitoon. Jälkitarkastus on kuukauden päästä, ja mikäli tällöin näytetään vihreää valoa, voi varovainen harjoittelu jälleen alkaa. Tavoitteena Miikalla on olla syksyllä vielä mukana peleissä.

040529 - Futiskouluun mahtuu vielä mukaan
McDonald´s-futiskoulu Atlantiksen ja Palloliiton järjestämään McDonald´s-futiskouluun voi ilmoittautua vielä viikonlopun aikana Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi) tai tulemalla maanantaiaamuna Tapulin urheilupuistoon ennen koulun alkua.

Futiskoulu alkaa Tapulin urheilupuistossa maanantaina 31.5. ja päättyy perjantaina 4.6. Opetusta on päivittäin klo 10-13. Opettajina toimivat Atlantiksen edustusjoukkueen pelaajat sekä perjantaina myös pallovirtuoosi Ronald McDonald. Koulu on tarkoitettu 4-13 -vuotiaille pojille ja tytöille. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan.

Koulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää Palloliiton keräämän varustepaketin (pallo, t-paita ja diplomi).


040527 - Kontu nurin Puistolassa
Lassi ampui avausosumansa punapaidoissa. Atlantis ja Kontu kävivät tiukan taiston sarjapisteistä. Atlantiksen viime viikkojen tiivis ottelutahti näkyi monen pelaajan otteissa, mutta jälleen kerran joukkueesta löytyi tahtoa kääntää ottelu voitoksi. Loppulukemat isännille 3-2 (1-1).

Avausjakso kulki hienokseltaan Atlantiksen hallinnassa, mutta maalipaikkoja ei liiemmälti syntynyt. Miikka Toivonen pääsi 25. minuutilla viemään vieraat 0-1 johtoon punapaitojen alakerran haparoidessa. Valmennusjohto kuitenkin reagoi nopeasti ja vaihtoi kentälle uuden Atlantis-pelurin Patrick Peterin tuomaan lisää tulivoimaa. Patrick osoittikin vaarallisuutensa samantien ja tykitti 40. minuutilla kulman jälkitilanteessa pallon voimalla poikkipuun alle. Taukolukemat näin 1-1.

Toiselle jaksolle Kontu tuli terävästi, mutta vähän kerrassaan punapaitojen liike alkoi purra ja peli kääntyi isännille. Ensin 58. minuutilla Lassi Metsävuori pääsi jälleen kulman jälkitilanteesta tuikkaamaan johtomaalin ja 72. minuutilla Patrick Peter ohjasi Jani Myllyniemen vaparin verkkoon. Kontu tuli kuitenkin vielä kerran, kun vaihtomies Rami Numminen hyödynsi Atlantiksen alakerran epäröinnin ja iski kavennusmaalin. Lisäosumia ei enää nähty, ja näin isännät nappasivat täyden pistepotin.


040526 - Vekku palaa ruotuun
Vekku pukee jälleen pelivarusteet päälle Miikan sairastumisen myötä monivuotinen Atlantis-toppari ja nykyinen joukkueenjohtaja Vesa-Pekka Virtanen palaa jälleen pelaavaan kokoonpanoon. Vekku on koko kevään pitänyt tunnollisesti kuntoaan yllä ja on tarvittaessa valmis hyppäämään kentälle. Vekku on kokoonpanoluettelossa jo torstain Kontu-pelissä.

040525 - Miikalle pitkä huili
Kohtalo koettelee Miikaa Kohtalo koettelee kovin Miika Jokiperää. Miika menetti lähes koko viime pelikauden sairastelun takia, ja nyt edessä on jälleen pitkä sairasloma. Atlantiksen alkukauden luottotopparilla on havaittu sydänkalvon tulehdus, minkä johdosta hänet on otettu Jorvin sairaalaan tarkkailtavaksi. Toivokaamme Miikalle tsemppiä ja voimia. Tule vielä takaisin pelikentille.

040524 - Pätevät opettajat futiskoulussa
McDonald´s-futiskoulu Atlantiksen ensiviikkoisessa McDonald´s-futiskoulussa on varsin kovatasoinen opettajajoukko. Edustusjoukkueen pelaajista mukana nähtäneen Lauri Kuusela, Risto Salmi, Vitali Suetov ja Eero Voipio. Lisäksi pallovirtuoosi Ronald McDonald on yhden koulupäivän opettajien apuna ja lasten ilona.

Futiskoulu alkaa Tapulin urheilupuistossa maanantaina 31.5. ja päättyy perjantaina 4.6. Opetusta on päivittäin klo 10-13. Koulu on tarkoitettu 4-13 -vuotiaille pojille ja tytöille. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan.

Koulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää Palloliiton keräämän varustepaketin (pallo, t-paita ja diplomi). Ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040523 - Maalijuhlat Puistolassa
Jonni - päivän komein tuuletus Atlantis nappasi Puistolassa helpot kolme pistettä FC Panttereilta. Liekö loukkaantumiset vai pitkä bussimatka sotkeneet joutsenolaisten kuvioita, mutta harvinaisen vaivattomasti punapaidat tällä kertaa pistetiliään pääsivät kartuttamaan. Loppunumerot olivat isännille selkeät 5-1 (3-0).

Selvistä lukemista huolimatta Atlantiksen kärkipelaajat eivät Puistolan nurmella olleet terävimmillään. Maalipaikkoja hukattiin tuplasti enemmän, kuin mitä palloja saatiin verkon perille. Tilastoihin osumat kirjattiin seuraavasti: 25. Juha Hämäläinen (Sami Hakala) 1-0, 29. Vesa Kosonen (Jonni Sinkkonen) 2-0, 36. Jonni Sinkkonen (Jani Myllyniemi) 3-0, 58. Antti Ropponen (Juha Hämäläinen) 4-0, 68. Eero Voipio (Juha Hämäläinen) 5-0 ja 79. Mika Karttunen 5-1.

Edustusjoukkueen pelit jatkuvat jälleen torstaina, kun sarjan vahvasti aloittanut paikallisvastustaja FC Kontu saapuu Puistolaan. Luvassa on varmasti tiukempi vääntö sarjapisteistä.


040522 - Sunnuntaina vastassa Pantterit
Miika huilaa sunnuntaina. Atlantiksen edustusmiehistön pelit jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun FC Pantterit saapuu Joutsenosta Puistolaan. Ottelu Puistolan areenalla alkaa klo 18.30.

Atlantiksen kokoonpanosta on varoitustilin täyttymisen vuoksi poissa Miika Jokiperä, mutta muun ryhmän pitäisi olla täydessä iskussa. Maalivahti Ville Wallenilta tosin jäi pala hammasta Otaniemen nurmelle, kun espoolaiskenkä osui kasvoihin, mutta se ei pelimiestä haittaa.


040521 - Paluu Puistolaan
Atlantiksen edustusjoukkue pääsi perjantaina ensimmäistä kertaa harjoittelemaan tutulle kotiareenalleen Puistolan urheilupuistoon. Joukkue on koko kevään treenannut Talin hallissa - mitä nyt välistä on käyty haistelemassa ulkoilmaa Bolliksella tai Pirkkolan kuntopolulla.

Puistolan nurmi on talvehtinut kohtuullisen hyvin. Valtaosa kentästä on mainiossa kunnossa - pääkatsomon puoleinen reuna ja maalinedustat eivät kyllä ehkä aivan samettia. Puistolaan on kesäksi luvassa lisää katsomotiloja. Liikuntavirasto on lupaillut uutta lisäkatsomoa vaihtopenkkien puoleiselle sivulle. Lisäkatsomon pitäisi olla käytössä viimeistään HJK-pelissä 16. kesäkuuta.


040520 - B-junnuille tappio Hakalle
Atlantiksen B-juniorit joutuivat kovan haasteen eteen, kun sarjan kärkipäähän kuuluva FC Haka saapui Puistolaan. Kova hiekkakenttä ei juuri taitopeliin tarjonnut mahdollisuuksia, ja vanhemmat ja fyysisemmät vieraat veivätkin sarjapinnat Valkeakoskelle maalein 0-2. B-junnut jatkavat pistemetsästystä jo sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Interin vieraaksi Turkuun.

040520 - Tenkanen ei luovuta
Vedonlyöntiguru Tenkanen Atlantiksen lentävän managerin Aarne Tenkasen vedonlyöntivinkit eivät alkukaudesta ole menneet aivan putkeen. Iso-A on parissa viikossa tuhonnut reilut 20 % pelikassastaan. Vedonlyöntiguru ei kuitenkaan ole huolissaan.

- Keväällä huonoilla baanoilla sattuu aina yllätyksiä. Pallo pomppii miten sattuu ja voittajan veikkaaminen on enemmän lottoa. Kunhan kentät paranee, tieto pääsee oikeuksiinsa.

Tenkasen vinkit helatorstain peleille löytyvät jälleen Vetovinkit-valikosta.


040519 - Tuskainen voitto Otaniemessä
Vesa - palkintoraadin ykkösvalinta Atlantis kävi noutamassa täyden pistepotin Otaniemen märältä nurmelta. Vaikeaksi voitto kuitenkin tehtiin. Avausjaksolla hyvin hallussa ollut peli hukattiin täysin toisella jaksolla joukkueen odotellessa vain päätösvihellystä. Tällä kertaa se riitti - pisteet Helsinkiin maalein 2-3 (1-3).

Atlantis lähti terävästi peliin. Liukkaalla kentällä Espoon pelinrakentelu tehtiin vaikeaksi, ja isäntien pallonmenetyksistä syntyi hyviä maalipaikkoja. Espoo kuitenkin onnistui tekemään avausmaalin 13. minuutilla, kun Jiri Havelan vapari puolirajalta otti vaikean pompun ja yllätti Ville Wallenin. Atlantis tasoitti 19. minuutilla. Vesa Kosonen syötti, ja Jani Myllyniemi ohjasi pallon verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Vesa puski Hensi Kokkosen mainiosta keskityksestä toisen osuman. 32. minuutilla Juha Hämäläinen rankaisi viimevuotista seuraansa Juha Jussilan kulmasta - lukemat jo 1-3.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli vain varmistelemaan voittoaan. Tämä meinasi kostautua, kun Kalle Vasse pääsi 60. minuutilla kaventamaan lukemiksi 2-3. Tämän jälkeen punapaitojen esitys oli yhtä tuskaa. Miika Jokiperä teloi vielä polvensa juuri, kun kolmas vaihto oli tehty, ja tämä sotki peliä entisestään. Isäntien Kristian Kojolan ulosajo 83. minuutilla vei lopulta parhaimman terän espoolaisten takaa-ajosta, ja näin lopputulokseksi jäi 2-3.

Kolme sarjapistettä lämmittivät kuitenkin mieliä, ja joukkue aloittikin samantien valmistautumisen sunnuntain Pantterit-peliin.


040519 - Edustus keskiviikkona Otaniemeen
Ville sai Tikkurilassa sukille. Atlantis kohtaa keskiviikkona FC Espoon neljännessä sarjapelissään. Ottelu pelataan espoolaisten tämänhetkisellä kotiareenalla Otaniemessä klo 18.30. Atlantiksen tutkimusryhmä on käynyt tutustumassa Otaniemen kenttään etukäteen, ja ryhmän suorittaman analyysin mukaan nurmi on vuodenaikaan nähden valtaosin kohtuullisen hyvässä kunnossa.

Atlantis lähtee Espoo-peliin terveellä ryhmällä. Lauantain TiPS-ottelun haavat on nuoltu, ja Tikkurilassa tällin jalkaansa saaneet Ville Kaipainen ja Eero Voipio ovat mukana kokoonpanossa. Ainoastaan polvileikkauksesta toipuva Jani Jussila on vielä sivussa.


040519 - Atlantis ´90:lle tappio Hongalle
Pienellä ringillä pelaava Atlantis ´90 kärsii loukkaantumisista ja joukkue sai pöytäkirjaan ainoastaan 14 pelaajaa otteluun Honka Diamondsia vastaan. Kun vielä pari Atlantis-peluria teloi itsensä pelissä, pääsivät honkalaiset latomaan taululle tylyt 8-3 lukemat. Taistelu sarjapaikasta kuitenkin jatkuu. Joukkue etsii myös paria vahvistusta riveihinsä. Kiinnostuneet pelimiehet voivat olla yhteydessä valmentaja Kalle Lindholmiin (puh. 040-5325354).

040518 - Uusi matsiraportti fanisivuilla
Atlantis-fani Vekku-nalle Atlantis-fanit ovat jälleen ahkeroineet ja koonneet fanisivuille matsiraportin keväisestä pelimatkasta Södertäljeen. Mukana muistin virkistämiseksi runsas kuvitus.

040518 - Fanituotevalikoima laajeni
Tuotemannekiini Virtanen Atlantis-tuotteiden valikoima on jälleen monipuolistunut. Valikoimasta löytyvät nyt esim. Adidaksen laadukas Samba-tuulipuku ja Harvest Sportsin puuvillaswetari. Keräilijät voivat kartuttaa kokoelmiansa Atlantiksen viirillä, pinssillä ja jääkaappimagneetilla. Atlantiksen fanituotteet ovat hinta-laatu suhteeltaan suomifutiksen parhaita. Tilaa omasi Atlantiksen toimistosta (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).

040517 - Atlantis ´97 vieraili Espoossa
Atlantis ´97 Atlantis ´97 lähti viikonloppuna valloittamaan Espoota. Aamupelit olivat molempina päivinä vaikeita, mutta ilman lämmetessä alkoi pelikin kulkea. Joukkue pelasi kahdessa päivässä yhteensä 6 ottelua ja latoi niissä pallon vastustajan verkkoon 30 kertaa. Niinpä sunnuntai-iltana kotikonnuille Pohjois-Helsinkiin palasi väsyneitä, mutta niin tyytyväisiä sankareita.

040517 - Nynny Valon riveihin
Nynnyä ei huvita Motivaatio-ongelmista kärsinyt Jani Nyholm pitää yllä pelituntumaa ex-pelimiehistä koostuvan Valon riveissä III divisioonassa. Mikäli loukkaantumiset ja pelikiellot pahasti harventavat Atlantiksen miehistöä, Nynny on tarvittaessa valmis tulemaan apuun.

040516 - Ronald McDonald mukana futiskoulussa
McDonald´s-futiskoulu Ronald McDonald nähdään Atlantiksen McDonald´s-futiskoulussa Tapulin urheilupuistossa. Ronald on opettajien apuna ja lasten ilona yhden kokonaisen koulupäivän. Futiskoulu alkaa maanantaina 31.5. ja päättyy perjantaina 4.6. Opetusta on päivittäin klo 10-13.

Futiskoulu on tarkoitettu 4-13 -vuotiaille pojille ja tytöille. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan. Opettajina toimii mm. Atlantiksen edustusjoukkueen pelaajia, joten oppia on tarjolla kokeneemmillekin pelimiehille.

Koulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää Palloliiton keräämän varustepaketin (pallo, t-paita ja diplomi). Ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040516 - Atlantis ´92 hopealle Valtti-turnauksessa
Atlantis ´92 nappasi hopeamitalit viikonloppuna Puotilan urheilupuistossa pelatussa 1992-syntyneiden turnauksessa. Mukana turnauksessa oli 16 joukkuetta. Loppuottelussa Atlantis kohtasi SUMU:n, joka vei voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

040516 - Atlantis/B opintomatkalla Tampereella
Atlantiksen B-juniorit saivat kovaa oppia TPV:n vieraana Tampereella. Pari vuotta vanhemmat ja melkoisesti fyysisemmät isännät kukistivat Atlantis-joukkueen 5-1 (1-1). Atlantiksella on kuitenkin neljän kierroksen jälkeen plakkarissa 6 pistettä, ja tavoitteeksi asetettu sarjapaikan uusiminen on edelleen hyvin aikataulussa. B-junnujen seuraava peli on jo ensi torstaina 20.5., kun lohkon kärkiryhmiin lukeutuva FC Haka saapuu Puistolan hiekalle.

040515 - Tahtovoitto Tikkurilassa
Juha Jussila - tehot 1+1 TiPS:n ja Atlantiksen "paikallispelissä" ei nähty futiksen hienouksia, mutta tiukka taistelu sarjapisteistä yleisölle silti tarjottiin. Ottelu oli liigapelin tieltä jouduttu siirtämään Tikkurilan urheilupuiston kovalle ja tuuliselle hiekkakentälle, mikä ei kummoisia edellytyksiä taitofutikselle tarjonnut. Atlantis osoitti toisella jaksolla haluavansa ottelusta täyden pistepotin ja käänsi pelin väkisin edukseen maalein 1-3 (1-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta varovaista peliä ja totuttelua outoon alustaan. Isäntien Joonas Ojala sai 16. minuutilla kulmurin jälkitilanteessa avoimen vetopaikan rangaistusalueen sisällä ja ampui voimalla ohi Ville Wallenin. Punapaidoilla oli muutama puolinainen maalipaikka, mutta todellisia vaaratilanteita niistä ei saatu aikaiseksi.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli päättäväisesti. Peli painettiin väkisin TiPS:n päätyyn. Tilanteet olivat kuitenkin kortilla, kunnes vihdoin 75. minuutilla Juha Jussila pääsi maalinedushässäkän jälkeen ampumaan pallon oikeaan alakulmaan. Tämä toi uutta uskoa helsinkiläisille. 82. minuutilla Juha antoi kulman takatolpalle, missä Miika Jokiperä leijali omissa korkeuksissaan ja puski näyttävästi voittomaalin. TiPS haki vielä tasoitusta saaden lisäajalla kolme peräkkäistä kulmapotkua. Viimeisen Henri Kokkonen kuitenkin onnistui purkamaan. Epa Voipio ehti ensimmäisenä palloon ja vapautti samantien Jani Myllyniemien läpiajoon puolikentästä. Jasi viimeisteli kylmästi loppunumerot.

Tyylipisteitä ei näissä olosuhteissa ollut tarjolla, mutta Atlantis osoitti toisella jaksolla haluavansa ottaa sarjapisteet mukaansa, ja sen myös teki. Pinnojen metsästys jatkuu taas jo ensi keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Otaniemen nurmelle FC Espoon vieraaksi.


040514 - Edustus lauantaina Tikkurilaan
Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa lauantaina kolmanteen sarjapeliinsä Tikkurilaan. Entisen Atlantis-pelurin Tommi Uusitalon valmentama sarjanousija TiPS nappasi avauskierroksella 0-2 vierasvoiton FC Espoosta, joten tiukka vääntö on taas tiedossa. Atlantiksella on viikon sisällä ollut jo kaksi peliä, mutta pikkuvammoista huolimatta koko joukkue on käytettävissä jälleen lauantaina.

040513 - Atlantis ´97 nautiskeli KäPa-turnauksessa
Atlantis '97 osallistui viikonloppuna KäPa:n järjestämään turnaukseen Käpylän uudella tekonurmella. Turnauspäivän teemaksi oli sovittu loppuun saakka yrittäminen ja puolustuksen auttaminen. Aktiivisten myyntikojusta tehtyjen ostosten lisäksi pelaajat muistivat myös noudattaa mallikkaasti sovittua teemaa, ja päivän saldona oli kolme voittoa: Atlantis- HJK/Malmi 6-1, Atlantis- KäPa/valk. 5-2 ja Atlantis- Gnistan 4-1. Tsemppareina järjestäjät palkitsivat tällä kertaa Valtteri Vierikon, Patrik Pihamaan ja Wille Weckströmin. Atlantis ´97:n iloista futista nähdään seuraavaksi Espoossa, kun pojat lähtevät kahden päivän ”turnausmatkalle” FC Hongan Tapiola-turnaukseen.

040512 - Atlantis ´90:lle avausvoitto aluesarjassa
Atlantis ´90 lähti kahden tappion sisuunnuttamana kotipeliinsä Lahden ylpeyttä FC Reipasta vastaan ja nappasi arvokkaat 3 pinnaa 1-0 voitolla. Avausjakso pelattiin maalittomana, mutta toiselle puoliajalle Reipas tuli tosissaan hakemaan voittomaalia. Atlantis-puolustus kuitenkin kesti, ja vähitellen punapaidatkin alkoivat saada tilanteita. Vihdoin 68. minuutilla Aleksi Muurinen pääsi tuikkaamaan ottelun ratkaisuosuman. Atlantis ´90 nousi voitolla aluesarjan taulukossa kolmeen pisteeseen ja jatkaa tiukasti taistelua sarjapaikastaan.

040512 - Ensimmäinen matsiraportti fanisivuilla
Atlantis-fani Vekku-nalle Atlantis-fanien tyylikäs matsiraportti viime lauantain Klubi 04 -pelistä Finskillä löytyy nyt Fanitoiminta-valikosta. Matsiraportteja on luvassa lisää pitkin kesää. Käykääpä ihastelemassa!

040511 - Taisteluvoitto Talissa
Miika Jokiperä ennen parturia Atlantis ja KäPa kävivät tiukan ja tasaisen taiston sarjapisteistä Talin hallissa. Punapaitainen isäntäjoukkue oli tällä kertaa vahvempi ja käänsi ottelun edukseen viimeisten 30 minuutin aikana.

Avausjakso oli kovaa vääntöä molemmin puolin. Kumpikin joukkue sai luotua muutaman tekopaikan, mutta tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toiselle jaksolle KäPa tuli vahvasti. Peli kääntyi hienoisesti mustapaitojen hallintaan, kunnes 59. minuutilla Vitali Suetov pääsi vaparin jälkitilanteessa vetopaikkaan. Vitalin "tykki" tuli Miika Jokiperälle sopivasti jalkaan. Toppari kääntyi ketterästi ja sijoitti varmasti ottelun avausmaalin. Tämän jälkeen ote siirtyi punapaidoille. Kärkeen vaihdettu hyttyspari Eero Voipio - Lauri Kuusela alkoi vähitellen saada tarjoilua, ja 86. minuutilla hyttyset pistivät. Epa vapautti Laten läpiajoon, ja tämä yllätti katsojat sijoittamalla kylmästi pallon verkkoon.

Atlantiksen ohjelma jatkuu tiiviinä. Seuraavan kerran joukkue on tulessa jo ensi lauantaina, kun Tikkurilan Urheilupuistossa kohdataan TiPS klo 16.00.


040511 - Atlantiksen futiskoulu 31.5.-4.6.
McDonald´s-futiskoulu Atlantis järjestää yhdessä Palloliiton kanssa McDonald´s-futiskoulun Tapulin urheilupuistossa heti koulujen päätyttyä. Futiskoulu alkaa maanantaina 31.5. ja päättyy perjantaina 4.6. Opetusta on päivittäin klo 10-13.

Futiskoulu on tarkoitettu 4-13 -vuotiaille pojille ja tytöille. Oppilaat jaetaan tasoryhmiin iän ja pelitaitojen mukaan. Opettajina toimii mm. Atlantiksen edustusjoukkueen pelaajia, joten oppia on tarjolla kokeneemmillekin pelimiehille. Vierailevana tähtenä paikalla saatetaan nähdä myös Ronald McDonald.

Koulun hinta on 50 euroa, mikä sisältää Palloliiton keräämän varustepaketin (pallo, t-paita ja diplomi). Ilmoittautumiset Atlantiksen toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).


040510 - Tiistaina Atlantis-KäPa Talissa
Atlantis kohtaa tiistaina klo 18.30 Käpylän Pallon toisessa sarjapelissään. Ottelu pelataan Talin hallissa, sillä punapaitojen kotiareena Puistolassa ei ole vielä jalkapalloilijoiden käytössä.

Viime kaudella Atlantis saalisti ainoastaan yhden pinnan Käpylältä, joten nyt on tilaisuus korjailla synkkiä tilastolukemia. KäPa:n valmentaja Tommi Paavola kirjoitti lauantaina Finskillä kynä savuten ylös Atlantiksen pelikuvioita, mutta eiköhän punapaitojen valmennusjohdolta löydy taas joitain uusia juonia illan vastustajan varalle.


040509 - B-junnuille tärkeät pinnat
Atlantiksen B-juniorit jatkoivat länsirannikon joukkueiden kurittamista. Tällä kerralla uhriksi joutui Pallo-Iirot Raumalta, joka sai poistua Puistolan hiekalta 2-1 tappion kärsineenä.

Atlantis-junnut eivät aristelleet vanhempia ja kookkaampia vastustajiaan, vaan iskivät heti avausjaksolla kaksi osumaa. Ensin 15. minuutilla Joni Korhonen puski suoraan kulmasta avusmaalin. 33. minuutilla Emppu Kontio nappasi pallon raumalaisten pakilta ja karkasi läpiajoon: 2-0.

Toisella jaksolla P-Iirot onnistuivat kaventamaan 61. minuutilla, mutta tätä lähemmäksi raumalaiset eivät enää päässeet. Voitolla Atlantis/B nousi I divisioonan länsilohkossa kuuteen pisteeseen ja on hyvää vauhtia varmistelemassa sarjapaikkaansa syyskierrokselle.


040508 - Riemukas voitto Finskillä
Juha Jussila Klubi 04 ja Atlantis marssittivat nimekkäät ryhmät Finnair Stadiumille viheriölle. Klubi oli ottanut mukaan eilisen liigapelin vaihtopelaajat, jotka eivät Turussa kentällä käyneet ja kun joukkue muutenkin vilisee poikamaajoukkuepelaajia, oli kasassa vahva nippu. Mutta pelimiehiä löytyi punapaitojenkin ryhmästä, ja tiukan 90 minuuttisen jälkeen lukemat tulostaululla olivat 0-2 Atlantikselle.

Klubi lähti peliin vahvalla asenteella, ja pallo pyöri Atlantiksen päädyssä. Isännät saalistivat neljä kulmaa ensimmäisen 10 minuutin aikana, mutta ilman tulosta. Sitten 13. minuutilla Jani Myllyniemi porhalsi vasemmalta läpi ja tarjosi namupaikan Juha Jussilalle, josta kippari viimeisteli varmasti avausmaalin. Vähitellen pelitapahtumat tasoittuivat. Molemmilla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta tauolle lähdettiin 0-1 tilanteessa.

Toiselle jaksolle raitapaidat tulivat jälleen vahvasti. Ville Wallen Atlantiksen maalilla oli kuitenkin ylivoimainen este klubilaisille. Ottelun ratkaisu nähtiin 60. minuutilla, kun Super Sub Eero Voipio vapautti Myllyniemen avopaikkaan, ja Jasi viimeisteli varmasti 0-2. Tämän jälkeen raitapaitojen usko hiipui ja liike loppui.

Entisten Atlantis-pelureiden Erkka V. Lehtolan ja Justus Vajanteen johdolla toiminut asiantunteva palkintoraati valitsi ottelun parhaiksi kolmikon Ville Wallen, Jani Myllyniemi ja Risto Salmi. Raati kenties suosi valinnoissaan hiukan tuttuja pelikavereita, mutta punapaitojen avainmiehiä kolmikko eittämättä oli. Hyvin pelasi kuitenkin moni muukin. Esimerkiksi Sami Hakala täytti nöyrästi valmennusjohdon hänelle antaman tehtävän ja paimensi Perparim Hetemajn tyylikkäästi pimentoon.


040508 - Wallen Atlantiksen maalille
Loppukevään Atlantiksen mukana harjoitellut viime syksyn Suomen mestari Ville Wallen (27) on allekirjoittanut pelaajasopimuksen punapaitojen kanssa. 27 liigaottelua pelannut Vallu on mukana kokoonpanossa jo tämäniltaisessa Klubi 04 -ottelussa.

040507 - TiPS-peli päivää aikaisemmaksi
Atlantiksen kolmas sarjapeli TiPS - Atlantis siirtyi pelattavaksi päivää aikaisemmin. Uusi pelipäivä on lauantai 15. toukokuuta ja alkamisaika klo 16.00. Ottelu pelataan Tikkurilan urheilupuiston nurmella, mikäli säät ensi viikolla yhtään suosivat.

040507 - Lauantaina sarja-avaus
HJK Atlantiksen edustusjoukkue kohtaa lauantaina sarja-avauksessa Klubi 04:n. HJK:n farmijoukkue Klubi 04 kylvetti Atlantista kevään harjoituspelissä 6-1, joten punapaidoilta löytyy varmasti revanssinhalua. Ottelu Finnair Stadiumilla alkaa klo 18.00.

Atlantis pääsee otteluun terveellä ryhmällä. Polvivammasta toipuva Jani Jussila on vielä kokoonpanon ulkopuolella, mutta Janikin on jo viikon harjoitellut muun joukkueen mukana.


040506 - Cup-vastustajaksi HJK
Suomen cup Arpa ei Atlantista juuri hellinyt, kun Palloliitossa arvottiin Suomen cupin 5. kierroksen otteluparit. Atlantiksen vastustajaksi tuli hallitseva Suomen mestari HJK. Alempisarjalaisena Atlantis saa otteluun kotiedun, joten raitapaidat joutuvat Puistolan hornankattilaan 16. kesäkuuta.

Atlantis on kohdannut HJK:n Suomen cupissa kerran aikaisemminkin. Kaudella 2001 punapaidat pudottivat Klubin cupista maalein 2-1.


040506 - Vetovinkit alkavat tänään
Vedonlyöntiguru Tenkanen Atlantiksen lentävän managerin Aarne Tenkasen vedonlyöntivinkit Ladbrokes.comin kertoimilla käynnistyvät tänään. Tenkasen ensimmäiset vinkit ilmestyvät sivuillemme iltapäivän kuluessa, kunhan vedonlyöntiguru ehtii käymään läpi vinkkilähteensä.

Tenkanen pelaa virtuaalisella 100 euron pelikassalla, joten kesän aikana selviää, onko mies puheidensa mukainen tietäjä vai uhoaako Iso-A vain lämpimikseen. Seuraa Tenkasen vinkkejä ja pelionnea sivuiltamme läpi kauden.


040505 - Atlantis ´99 aloitti pirteästi
Uuden Atlantis ´99 -joukkueen ensimmäisissä treeneissä riitti vilskettä, kun 15 pikkunaperoa viiletti pallon perässä ympäri Töyrynummen kenttää. Samalla valittiin joukkueen taustaryhmä: Joukkueeseen mahtuu vielä lisää pelimiehenalkuja. Kiinnostuneet voivat tulla suoraan mukaan harjoituksiin keskiviikkoisin Töyrynummen kentällä klo 18-19. Lisätietoja Atlantiksen toimistolta (puh. 041-4351165).

040505 - Piinapenkki avautuu
Atlantis-fani Vekku Atlantis-fanit pistivät edustusjoukkueen pelaajat kertomaan erilaisia asioita itsestään ja taustastaan. Kysymyslistalta löytyivät mm. hauskimmat mokat futiskentillä, rituaalit peliin valmistauduttaessa, yhtäläisyydet eläinmaailmaan jne. Ensimmäiset vastaukset löytyvät nyt Fanitoiminta-valikon Piinapenkistä.

Fanitoiminta on Atlantis-fanien oma valikko, jossa nämä kertovat toiminnastaan Atlantiksen parissa - luvassa mm. raportteja matkoista vieraspeleihin. Lisäksi tulossa on juttuja ja kuvia pelaajista ja joukkueesta - myös perinteisen uutisoinnin ulkopuolelta.


040504 - Atlantis ´92 aloitti väkevästi
Atlantis ´92 aloitti voitokkaasti kauden piirisarjapelit. Avauspeli ei vielä pelillisiä hienouksia tarjonnut, mutta 4-0 voittolukemat Allianssista maistuivat Tapio Koskisen suojateille. Ottelun sankari oli kaksi maalia viimeistellyt Atte Salmi.

Atlantis ´92 pelaa piirisarjan ykköslohkossa, josta neljä parasta joukkuetta pääsevät syksyllä pelattavaan valiolohkoon. Täältä karsitaan aikanaan Helsingin edustajat ´92-ikäluokan aluesarjaan.


040503 - Kausikortit tulivat myyntiin
Atlantis FC Atlantiksen kausikortti 2004 oikeuttaa sisäänpääsyyn kauden kaikkiin kotiotteluihin Kakkosessa ja Suomen cupissa.

Kausikorttien hinnat:

Aikuiset 30,00
Lapset (7-16 v.) 20,00
Eläkeläiset 20,00
Opiskelijat 20,00
Faniryhmän jäsenet 20,00

Kausikorttien myynti Atlantiksen toimistolta (puh. 041 - 435 11 65) sekä otteluiden lipunmyynnistä. Hanki omasi!


040502 - Atlantis/B taipui taistellen
Atlantiksen B-juniorien kotiavaus Puistolan hiekalla ei tuonut lisäystä pistepussiin, mutta hyvän esityksen ja kunnon taistelun joukkue silti tarjosi. Vierasjoukkue TPK oli lopulta vahvempi maalein 2-3, vaikka Atlantis-junnut saivatkin lopussa hyvän paineen vierailijoiden päätyyn. Molemmat isäntien maalit kirjattiin Jani Laineelle - ensimmäinen pilkulta ja toinen näyttävästi vaparista 22 metristä.

Atlantis ´89 on nyt pelannut kaksi ottelua B-poikien I divisioonassa ja molemmissa peleissä pystynyt hyvään esitykseen 1-2 vuotta vanhempia vastustajia vastaan. Seuraavan kerran joukkue pelaa jo ensi tiistaina, jolloin kohdataan C-poikien aluesarjassa Honka/Basel. Seuraava B:n I divisioonan ottelu on ensi sunnuntaina 9.5., kun Pallo-Iirot saapuu Raumalta Puistolaan.


040501 - Vappupalloilua
Vappulounaalta palaileva juhlaväki katseli ihmeissään Talin hiekkakentältä kohoavaa sankkaa pölypilveä, kun Atlantiksen edustusmiehistö veti kevyen parituntisen palauttavan harjoitteen. Treenien jälkeen joukkue suuntasi takaisin vapunviettoon ja palaa harjoituksiin jälleen maanantaina.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)