UUTISET 1.-31.10.2003

Uutisarkisto

031031 - Atlantis ´91/Eastillä menestyksekäs syyskierros

Atlantis ´91/East paransi mukavasti peliään kesän aikana. Syyskierroksella joukkue voitti piirin 2. lohkon ja nappasi kakkossijan kovatasoisessa Hämeenlinna-turnauksessa. East oli myös mukana PK-35:n kutsuturnauksessa, johon osallistuivat ikäluokan parhaat ryhmät pääkaupunkiseudulta.

Tulevaan kauteen Atlantis ´91/East lähtee tarkoituksenaan kehittää joukkueen toimintaa edelleen. Valmennusryhmään on uutena saatu mukaan Markku Tinninen, ja pelaajarinkiinkin on löytynyt hyviä vahvistuksia. Tavoitteena on erityisesti parantaa edelleen pelaajien taitotasoa ja rakentaa näin joukkuetta kohti aluesarjaa.


031029 - Belfieldistä Pihamaan kakkonen

Michael Belfield toimii ensi kaudella Atlantiksen edustusjoukkueen kakkosvalmentajana. Belfield on tehnyt mittavan uran Suomen kentillä. Mikella on tilastoissa 354 Veikkausliiga-ottelua, joista saldona kunnioitettavat 117 maalia. Vielä viime kaudella 42-vuotias britti nähtiin kentällä HyPS:n paidassa. Valmentajakokemusta Mike on kerännyt mm. Pasi Rautiaisen kakkosena PK-35:ssä. Atlantiksessa Belfieldin vastuualueena tulee olemaan erityisesti hyökkääjäpelaajien kouluttaminen.


031028 - Lomaa odotellessa...

Atlantiksen edustusmiehistö viettää vielä tämän viikon Pirkkolan pururadalla ja salilla ennen lauantaina alkavaa kuukauden lomaa. Marraskuussa joukkueen ohjelmassa on ainoastaan päättäjäisristeily. Ja joulukuussa lomaltapalaajia odottavat jälleen Pihamaa ja puntari...


031025 - Jani Laine Vuoden junioripelaaja

Atlantis FC:n Vuoden junioripelaajaksi 2003 on valittu Atlantis ´89:n Jani Laine. Jani oli kuluneella kaudella joukkueensa ehdottomia avainpelaajia, jonka taidot herättivät myös maajoukkuevalmentaja Timo Liekosken mielenkiinnon. Liekoski kutsuikin Laineen U15-maajoukkuehdokkaiden leirille lokakuussa. Jani oli loppukaudesta muutaman viikon edustusjoukkueen harjoituksissa, ja pojan otteet tekivät Pasi Pihamaahan niin hyvän vaikutuksen, että Pasi kutsui Janin edustuksen treeneihin myös joulukuussa, kun joukkue palaa jälleen palloharjoituksiin.


031022 - O-P Jurvainen EM-karsintoihin

Atlantiksen hyttysvitjan vasen laitalinkki Otto-Pekka Jurvainen matkustaa lauantaina Suomen U19-maajoukkueen mukana EM-karsintoihin Kroatiaan. Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat isäntämaa Kroatia sekä Albania ja Azerbaidzhan. Lohkon kaksi parasta maata selviävät jatkokarsintoihin. EM-lopputurnaus pelataan kesällä 2004 Sveitsissä. Tsemppiä O-P!


031021 - Tulivoimaa hyökkäykseen

Atlantis on tehnyt pelaajasopimukset kolmen uuden hyökkääjäpelaajan kanssa. Juha Hämäläinen (FC Espoo), Vesa Kosonen (PK-35) ja Jani Myllyniemi (Honka) vaihtavat ensi kaudeksi Atlantiksen paitaan. Kolmikko on viime vuosina heilutellut maaliverkkoja tiheään tahtiin ja muodostaa yhdessä Atlantiksen kahden viime kauden ykköstykin Eero Voipion kanssa varmasti tulivoimaisen hyökkäysarsenaalin. Hämäläinen on nopea, suoraviivainen kärkipelaaja, Kosonen vahva target-pelaaja, Myllyniemi kliinisen tarkka viimeistelijä ja Epa viheriöiden väriläiskä, joka arvaamattomilla ratkaisuillaan yllättää kerta toisensa jälkeen. Luvassa ensi kaudella siis iloista hyökkäyspeliä ja toivottavasti maalirikkaita otteluita!


031020 - Antton piirin taitavin
Antton Koskinen

Atlantiksen Antton Koskinen uusi viimevuotisen voittonsa '92-syntyneiden ikäluokassa Helsingin piirin taitokisoissa. Piirin taitavimpien tittelit ratkottiin lauantaina Kallion tekonurmella. Anttonin voittotulos oli 79,4 sekunttia. Piiri lähettää mestarinsa Kuopiossa 16. marraskuuta pidettäviin SM-kisoihin. Myös muut Atlantiksen edustajat menestyivät hyvin, sillä pronssimerkin arvoiseen suoritukseen ylsivät Jens Sundström, Miro Pylkkönen, Samu "Pikku-A" Järvinen, Mika Laalo ja Vili Nordberg.


031019 - Historia päivitetty

Kauden 2003 lähestyessä loppua olemme päivittäneet kotisivujemme Historia-valikon. Nyt valikosta löytyy Atlantiksen värikäs historia aina muinaisesta kaupunkivaltiosta nykypäivään.


031018 - IFK Mariehamn Ykköseen

Toiseksi Kakkosen etelälohkossa sijoittunut IFK Mariehamn nousi ensi kaudeksi Ykköseen kukistettuaan nousukarsintojen toisella kierroksella PS Kemin vierasmaalisäännön turvin. IFK voitti ensin kotonaan 2-0 ja hävisi tänään Kemissä 1-3. Ratkaisumaalin ampui jatkoajalla vain pari minuuttia ennen päätösvihellystä Daniel Ahnström. Onnittelut Ahvenanmaalle upeasta taistelusta ja menestystä Ykköseen!

Etelälohkon voittaja PK-35 hävisi karsintojen ensimmäisellä kierroksella MP:lle vierasmaalisäännöllä 1-1. Mikkeliläiset kukistivat tämän jälkeen vielä P-Iirot ja nousivat myös Ykköseen. PK-35 jatkaa näin ensi kaudellakin etelälohkossa, jonne uusina joukkueina nousivat Kolmosesta Laajasalon Palloseura ja Tikkurilan Palloseura.


031018 - Vekusta joukkueenjohtaja
Vesa-Pekka Virtanen

Monivuotinen Atlantis-peluri Vesa-Pekka Virtanen lopettaa tähän syksyyn pitkän pelaajanuransa ja liittyy mukaan edustusjoukkueen taustajoukkoihin. Ensi kaudella tyylikäs toppari toimii edustuksen joukkueenjohtajana.

Vekku Virtanen pelasi Atlantiksen paidassa Ykkösessä ja Kakkosessa. Syksyllä 2000 hän oli nostamassa Atlantista Veikkausliigaan. Lämmin kiitos Vekulle monista hienoista peleistä ja onnea uuteen tehtävään!


031015 - Tenkanen lauantaina Idänpisteessä
Aarne Tenkanen

Atlantiksen lentävä manageri Aarne "Iso-A" Tenkanen esiintyy lauantaina ravintola Idänpisteessä Itäkeskuksessa. Paikalla iltaa viettämässä on myös Atlantiksen edustusjoukkueen pelaajia sekä muuta Atlantis-väkeä.


031003 - Vipeltäjien vauhdikas kausi päätökseen

Atlantiksen 96-syntyneiden joukkue, Vipeltäjät, vietti kauden päättäjäisiään. Jokainen vipeltäjä palkittiin persoonallisella kunniakirjalla ja muuten harjoituksissa kielletyllä namitarjoilulla.

Vipeltäjien kausi kului verkko soiden, sillä joukkue ehti peli-illoissa ja turnauksissa tehdä liki sata maalia. Kauden aikana valmennus teki tehtävänsä, sillä alkukaudella voittajina vastaan tulleet vierasjoukkueet saivat kokea syyskesällä koviakin tappiolukemia. Voitot napsittiin pääkaupunkiseudun kovimmista joukkueista.

Vipeltäjien pelaajat saivat keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen, koska joukkueen tausta-asiat ovat poikkeuksellisen hyvässä kunnossa. Kiitos hyvästä taloudellisesta tilanteesta kuuluu aktiivisille vanhemmille ja yhteistyökumppaneille.

Myös valmentajatilanne parani kauden kuluessa. Nyt vastuuvalmentaja Timo Luukkosella on apunaan peräti kaksi apuvalmentajaa, Piero Silvani ja Mikko Sokero. Tarkasta taloudenhoidosta piti ja pitää huolen Tuija Lindholm. Joukkueenjohtajan vastuut kantaa jämäkästi Suvi Trabelsi. Mikko Sokero osallistui valmennuksen lisäksi myös joukkueen managerointiin ja kiintiöerotuomarointiin.

Palloliiton Kaikki pelaa –sääntöjä noudattamalla jokainen vipeltäjä on saanut tai joutunut pelaamaan niin puolustajana, hyökkääjänä kuin maalivahtinakin. Vaikka pelipaikka ei ole aina miellyttänyt, se on pidetty. Vipeltäjät on oiva osoitus siitä, että Kaikki pelaa –säännöt mahdollistavat järjestelmällisen valmennuksen ja yksilöllisen kehittymisen jokaiselle pelaajalle.

Vipeltäjät otti osaa peli-iltoihin kahtena eri joukkueena, jotta 22-päiselle porukalle riitti peliaikaa. Kansainväliseen tyyliin pojat jaettiin Northwest ja Southwest –nimisiin joukkueisiin, joiden kokoonpanoja vaihdeltiin peli-illoittain.

Lisää tietoa Vipeltäjistä löytyy joukkueen omilta sivulta.


031002 - Atlantis ´89 hopealle aluesarjassa

Atlantis ´89 varmisti aluesarja hopeaa päätöskierroksella, kun joukkue rökitti FC Jokerit maalein 5-1. Samalla joukkue varmisti Helsingin piirimestaruuden eli "Stadin Ykköset" titteli on nyt virallisesti Atlantis ´89:n hallussa.

Juha Ikäheimon luotsaama joukkue oli vahvassa iskussa. Piirisarjassa joukkue keräsi yhdeksästä pelistä kuusi voittoa, yhden tasurin ja kaksi tappiota.
Ensi kauteen Atlantis ´89 valmistautuu huolella. Joukkue tulee harjoittelemaan 4-5 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Ensikaudelle on yhdeksi tavoitteeksi asetettu C15 ikäluokan Kai Pahlman-turnaus ja on sanomattakin selvää että Atlantis ´89:n menestyminen vuodestatoiseen täytyy näkyä myös Helsingin piirijoukkue valinnossa.

C15 Aluesarjan lisäksi Atlantis ´89 valmistautuu jo tuleviin haasteisiin ja mielissä kajastavaan BSM-sarjaan, johon valmistaudutaan pelaamaalla B16 sarjassa jo ensivuonna. Joukkueen valmennusjohto tulee kokemaan muutoksia mm. Erkka Lehtola tulee esiintymään joukkueen peräsimessä. Myös pelaajarinkiä on tarkoitus laajentaa. Mukaan mahtuu 1-10 uutta pelimiestä, jotka ovat valmiita tosissaan panostamaan futikseen. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja joukkueenjohtaja Ari Niemiseltä p. 040-5576872 tai valmentaja Juha Ikäheimolta p. 0400-629423.

Uutisarkisto