UUTISET 1.9.-30.9.2003

-

Uutisarkisto

030926 - Edustus jatkaa treenejä

Atlantiksen edustusjoukkue jatkaa treenaamista, vaikka pelikausi jo päättyikin. Joukkue harjoittelee kolmesti viikossa lokakuun loppuun asti. Futiskengät kuitenkin saavat jäädä rauhaan, sillä Pasi Pihamaa vie ryhmänsä mm. lenkkipolulle, punttisaliin sekä pelaamaan salibandyä.

Marraskuussa ohjelmassa on päättäjäisristeily ja lomaa yhteisharjoituksista. Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa joulukuun alussa.

Edustusjoukkueen viimevuotisesta pelaajaringistä jatkosopimus on jo 15 pelimiehellä. Lisäksi muutaman uuden yrittäjän kanssa neuvottelut ovat varsin pitkällä.


030924 - Atlantis ´90 nousi aluesarjaan

Atlantis ´90:n mainio syysvire jatkui päätöskierroksella, kun joukkue kukisti YJK:n maalein 4-1. Samalla joukkue varmisti piirisarjan ykkössijan ja paikan ensi kaudeksi C-14 poikien aluesarjaan. Aluesarjassa pelaavat pääkaupunkiseudun ikäluokan parhaat joukkueet.

Kalle Lindholmin ja Peter Baumgartnerin luotsaama joukkue oli syksyllä vahvassa iskussa. Piirisarjassa joukkue keräsi seitsemästä pelistä viisi voittoa, yhden tasurin ja yhden tappion.

Ensi kauteen Atlantis ´90 aikoo valmistautua huolella. Joukkue tulee harjoittelemaan 3-4 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Myös pelaajarinkiä on tarkoitus laajentaa. Mukaan mahtuu viitisen uutta pelimiestä, jotka ovat valmiita panostamaan futikseen. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja valmennuskaksikolta (Kalle Lindholm p. 040-5325354 ja Peter Baumgartner p. 041-5748316).


030921 - Tasapeli ei riittänyt

Atlantis pelasi lauantaina 1-1 tasapelin Pukinmäessä sarjakärki PK-35:n vieraana. Atlantis olisi kuitenkin tarvinnut pelistä täydet kolme pistettä, jotta paikka nousukarsintoihin olisi irronnut. Nyt etelälohkosta karsintapeleihin lähtevät PK-35 ja IFK Mariehamn.

Avausjakso oli tasaista peliä, jossa isäntäjoukkue PK-35:llä oli muutama maalipaikka Atlantiksen alakerran haparoitua pariin otteeseen. Vieraat eivät tekopaikkoihin ensimmäisen 45 minuutin aikana päässeet.

Toisella jaksolla tilanteita nähtiin hiukan enemmän. PK-35 pääsi johtoon Atlantis-puolustuksen harhasyötön jälkeen, kun Vesa Kosonen upotti 61. minuutilla pallon Antti Sirviön selän taakse. Vieraat kuittasivat viisi minuuttia myöhemmin Antti Kokon viimeisteltyä tasoituksen. Atlantis haki loppuun saakka voittomaalia, mutta tänään ei hyökkäyspäästä tehoja löytynyt. Paras tilanne tuli Niklas Roihalle kellon käydessä jo lisäaikaa, mutta Nikke ei palloa verkkoon asti saanut.

Atlantis keräsi kauden 22 pelistä 37 pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukossa kolmanteen sijaan yhden pinnan karsintaviivan alapuolella. Vaikka karsintapaikka jäi harmittavan lähelle, parannus edelliskauteen oli silti melkoinen. Tulevaan vuoteen on tästä hyvä jatkaa.


030918 - Atlantis lauantaina Pukinmäessä

Atlantis kohtaa lauantaina klo 16.00 PK-35:n Pukinmäen muistorikkaalla futisareenalla. Ennen peliä Atlantis-faneja kerääntyy viereisen Green Starin tiloihin valmistautumaan päivän koitokseen ja taas myöhemmin illalla Atlantis-pelaajia ja -kannattajia nähtäneen Bar JuWen futisillassa. JuWessa esiintyy illalla myös lentävä managerimme Aarne Tenkanen.

Atlantis lähtee päätöskierroksen paikallispeliin kartuttamaan pistetiliään. IFK Mariehamn on sarjataulukossa kakkosena pinnan edellä, joten omin avuin ei karsintapaikka enää ole tarjolla. Mutta ahvenanmaalaisilla on myös tiukka koitos edessä, kun IF Gnistan matkustaa Oulunkylästä vieraaksi.


030917 - Atlantis ´89 nousi kakkoseksi aluesarjassa

Atlantis ´89 kukisti VJS:n tiistai-iltana Pukinmäessä 2-0 ja nousi samalla kakkoseksi C14-ikäluokan aluesarjassa. Joukkueella on sarjassa jäljellä vielä kaksi peliä, joissa vastaan asettuvat MPS ja Jokerit.

Lokakuussa Atlantis ´89 matkustaa Eerikkilään leirille. Leiri tuli palkinnoksi valinnasta maajoukkuesponsori Postin kummijoukkueeksi tälla kaudella. Marraskuussa aloitetaankin sitten jo valmistautuminen uuteen pelikauteen.


030917 - Atlantis ´90 kiinni aluesarjapaikassa

Atlantis ´90 tavoittelee tiukasti nousua aluesarjaan ensi kaudeksi. Aluesarjassa pelaavat pääkaupunkiseudun tämän ikäluokan parhaat joukkueet. Kun viimeinen kierros D-13 poikien piirisarjaa on pelaamatta, Atlantis-joukkue johtaa 1. lohkoa. Voitto päätöskierroksella varmistaisi nousun.

Kevätkierroksella Atlantis ´90 sijoittui piirisarjassa viidenneksi, mutta syksyllä Kalle Lindholmin luotsaama joukkue on ollut vahvassa iskussa. Tilillä on kuudesta pelistä neljä voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio.

Ensi kauteen Atlantis ´90 aikoo valmistautua huolella. Joukkue pääsee harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa talvellakin, kun harjoitusvuoroja on useammasta sisähallista. Myös pelaajarinkiä on tarkoitus kasvattaa nykyisestä 18 pojasta. Mukaan mahtuu viitisen uutta innokasta yrittäjää, jotka haluavat kehittää itseään jalkapalloilijoina. Kiinnostuneet voivat kysellä lisätietoja valmentaja Kalle Lindholmilta (p. 040-5325354)


030913 - Atlantis jäi tasapeliin Puistolassa

Atlantis ja Kontu tasasivat pisteet maalein 1-1 kakkosen etelälohkon paikallispelissä. Paikka nousukarsintoihin olisi voitolla ollut Atlantiksella vielä omissa käsissä, mutta nyt sijoittuminen kahden joukkoon vaatisi jo rutkasti apuja muilta.

Atlantis lähti Kontu-otteluun hakemaan kolmea pistettä, ja ehkä pakkovoiton metsästys kipsasi isäntien pelin. Avausjaksolla sinipunaiset eivät saaneet aikaiseksi ainottakaan maalipaikkaa, sen sijaan Kontu pääsi muutamaan otteeseen testaamaan vaarallisesti Antti Sirviön reaktiokykyä Atlantis-maalilla. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla Atlantis alkoi vähitellen saada otetta pelistä. Joukkueen hyökkäyspeli oli kuitenkin edelleen niin hampaatonta, että Kontu-veskari Antti Ristimäki ei joutunut venymään edes parhaimpaansa. Kesken Atlantiksen hallinnan Lauri Kuuselalle sattui harhasyöttö, mistä vieraat pääsivät vastaiskuun ja Otto Puranen ampui takakulmaan avausosuman 64. minuutilla. Tasoitusmaalia saatiin odottaa aina 80. minuutille. Erkka V. Lehtola antoi kulman sisäkierteisenä suoraan maalille, mistä pallo kimposi Jani Nyholmille ja tämä tykitti sen verkkoon. Loppuminuutit Atlantis haki voitto-osumaa, mutta aika loppui kesken.

Atlantis kohtaa päätöskierroksella kärkijoukkue PK-35:n Pukinmäessä lauantaina 20. syyskuuta. Ohut oljenkorsi nousukarsintoihin Atlantiksella vielä on, mutta se edellyttäisi voittoa PK:sta sekä lisäksi muiden kärkijoukkueiden kompurointia päätöskierroksella.


030912 - Kontu lauantaina Puistolaan

Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa lauantaina FC Kontun Puistolan areenalla. Ottelu alkaa klo 15.00. Atlantis on vielä tiukasti mukana taistelemassa paikoista nousukarsintoihin, joten luvassa on jälleen mielenkiintoinen paikallisottelu.

Pasi Pihamaan ryhmästä ovat varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat Miika Jokiperä, Jani Jussila ja Kimmo Sinivuori. Lisäksi muutaman kaverin pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Vastaavasti Vitali Suekov palaa riviin kärsittyään vihdoin pelikieltonsa.


030909 - Bremen tehokkaana "on the Roadilla"

Bremen aloitti viikonlopun Kaakkois-Suomen kiertueensa perjantaina 3-5 voitolla Porvoon FC Futurasta. Lauantaina kaatui ensin Lappeenrannassa PePo 0-2 ja Rakuunat 1-2. Kumpikin peli oli täydellistä Bremenin hallintaa. Kolmas ottelu Ruokolahden Palloseuran C15 joukkuetta vastaan oli jo tiukempi. Tasapäinen vääntö kääntyi lopulta Bremenille 0-1. Sunnuntaina oli Haminassa pienoinen yllätys, kun vastustajaksi ilmaantuikin Pallo-Kissojen C15/B16 yhdistelmä. Ottelun avausmaalin tykitti Bremenin Mikko Granqvist 16 metristä alanurkkaan, mutta sen jälkeen 1-2 vuoden ikäero alkoi näkyä kenttätapahtumissa. Lopputulos 4-1 isännille oli pelitapahtumiin nähden kohdallaan. Viimeisessä ottelussa Anjalankoskella pelattiin MyPa:n kanssa tasan 5-5. MyPa:n vahvistuksena olleiden "kasikutosten" kurissapitämisessä oli Bremenin "kasiyseillä" kova työ. Yli 400 minuuttia peliaikaa, huippukuntoiset nurmikentät, täysin kesäkeli - junnufutaajan unelmareissu.


030907 - Atlantis haki pinnat Kirkkonummelta

Atlantis kohtasi sunnuntaina FCK Salamat Kirkkonummella kakkosen etelälohkon ottelussa. Keväällä Salamat oli Puistolassa parempi maalein 0-2, mutta nyt Atlantis kuittasi tappion ja otti pisteet samoin numeroin.

Atlantis sai peliin mainion alun. Lauri Kuusela linkosi 11. minuutilla koko 57 kilon massallaan pitkän sivurajaheiton isäntien maalille, missä V-P Virtanen pääsi päällään jatkamaan ja Erkka V. Lehtola sijoitti varmasti pallon verkkoon. Avausmaalin jälkeenkin molemmilla joukkueilla oli hyviä tilanteita, mutta isäntien yritykset pysähtyivät mainiosti torjuneeseen Antti Sirviöön. Punasinisten parhaat paikat taas tulivat Mehdi Kuqille, mutta tänään ei ollut futissuvun vesan sihti kohdallaan. Vihdoin 63. minuutilla Eero Voipio tykitti suoraan Henri Kokkosen keskityksestä pallon kahden tolpan kautta maalin kattoon. Salamat haki vielä tasotusta, mutta Atlantiksen puolustustaistelu kesti loppuun saakka.

Atlantis nousi voitolla sarjataulukossa 35 pisteeseen ja kakkoseksi. FC Espoolla on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna. Atlantiksen seuraava peli on ensi lauantaina 13. päivä, jolloin FC Kontu saapuu Puistolaan. Ottelu alkaa klo 15.00.


030902 - Bremen on the Road

Atlantis FC ´89/Bremen suunnistaa 5.-7.9. ottelukiertueelle Kaakkois-Suomeen. Pitkän viikonlopun aikana pelataan kuusi peliä. Kierros alkaa perjantaina Porvoossa FC Futuraa vastaan. Lauantaina on Lappeenrannassa vastassa PePo ja Rakuunat sekä iltapäivällä Joutsenossa Kullervo. Sunnuntaina testataan Haminan Pallo-Kissojen C15 ryhmä kunto ja kierros päättyy MyPa:n vieraana Anjalankoskella. Bremen on the Road -turneella haetaan uusia vastustajia ja erityisesti kaikille pojille runsaasti peliaikaa hyväkuntoisilla nurmikentillä. Kesän 2002 Bremen on the Road kokemusten perusteella kiertue on hyvä vaihtoehto tavanomaiselle turnaukselle. Pelillisesti hiomista ei juurikaan ole - piirisarjassa kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen kasassa on 9 pistettä.


030902 - Tenkanen muistelee

"Elettiin jotain 80-luvun alkupuolta, ku hiffasin Joharilla eli Johanneksen kentällä lauman nuoria karjuja skulaamassa futista. Mähän tietysti menin sinne kentälle ja kyselin yheltä kaljupäiseltä, tiukan näköiseltä jäbältä, et voisinks mä tulla kans potkimaan palloa aikani kuluks. Tää kaveri sattu olemaan tän jengin eli Johanneksen Dynamon valmentaja ja toivotti tervetulleeks mukaan. Treenien jälkeen me käppäiltiin tän gaiffan kanssa Ratakadulle yhestä porttarista takapihalle ja pidettiin semmonen kevyt kolmen tunnin röökihetki. Siitä hetkestä alko frendeys tän kaverin kanssa. Siin tuli muutamat pidemätki röökihetket vietettyy ja keksittyy ainaki omasta mielestä helvetin hyviä ideoita. Yleensä aiheena oli molemmille tärkee jalkapallo, musiikki tai radio-ohjelmien teko. Yleensähän ihmiset jutskaa niistä aiheista mistä ne tykkää.

Ennen tän jäppisen tapaamista ei meikäläinen kyllä tajunnu musiikista tai radio-ohjelmista yhtään mitään. En mä niistä vieläkään mitään tajuu, mut oon kuitenkin saanut tehdä kumpaaki kymmenisen vuotta, vaihtelevalla menestyksellä. Jos ei niistä muuta hyötyy oo ollu, niin ainaki oon saanu leivän päälle muutaki ku ylähuulen. Yks mitä mä oon tässä viime aikoina miettinyt, että mitähän mä tekisin tänä päivänä, jos en olis silloin 80-luvun alussa menny sinne Joharille. Veikkaan et nää kaikki vuodet olis ainaki ollut paljon tylsempiä.

Nyt on ollu pari viikkoo aika tyhjä olo. Tuntuu vähän et olisi itellä vaan kuoret jäljellä. Ehkä tää olo tästä vielä ajan saatossa petraantuu. Vaik vanha kansa sano, et turha surra kaatunutta maitoa, ni tässä tapauksessa se olis ollut aika vaikeeta toteuttaa.

Hyvästi Gösta. Tuhannet kiitokset kaikesta. Toivottavasti joskus vielä treffataan."


030901 - Atlantis kukisti AC Vantaan

Atlantis FC ja AC Vantaa tarjosivat tuiman taiston sarjapisteistä Puistolan urheilupuistossa. Isäntäjoukkue pyrki kohentelemaan asemiaan kärkikaksikon takana ja vieraat tarvitsivat kipeästi pisteitä putoamistaistelua varten.

Atlantis lähti peliin hyvällä asenteella. Sinipunaiset hallitsivat tapahtumia alusta lähtien, ja 12. minuutilla Erkka V. Lehtola vapautti Otto-Pekka Jurvaisen läpiajoon, mistä O-P viimeisteli varmasti avausosuman. Maalin jälkeenkin pelin hallinta säilyi isännillä, mutta tolppaa lähemmäksi ei enää avausjaksolla päästy.

Toiselle jaksolle AC Vantaa tuli aggressiivisemmin. Samalla Atlantiksen pelinrakentelu rupesi takkuamaan, ja vieraat saivatkin useita paikkoja tasoitusmaaliin. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta 87. minuutilla, kun Otto-Pekka Jurvainen viimeisteli pilkulta illan toisen osumansa. Rankkari vihellettiin Joni Suihkosen torpattua Henri Kokkosen nurin. Isännillä oli jo 55. minuutilla ensimmäinen pilkku, mutta Vantaan maalivahti Oscar Forsström torjui Juha Jussilan sijoituksen.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa 32 pisteeseen ja kolmanneksi ainoastaan pinnan päähän karsintapaikasta. Kierroksia on jäljellä vielä kolme, ja Atlantiksen seuraava koitos on sunnuntaina 7. syyskuuta Kirkkonummella FCK Salamien vieraana.