UUTISET 1.8.-31.8.2003

Uutisarkisto

030826 - Pallo pomppi Atlantikselle

Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi tiistai-iltana Puistolassa Hyvinkään Palloseuran. Edellisviikon hyvä Espoo-peli oli enää muisto vaan, ja tällä kertaa isäntäjoukkueen peliesitys ei juuri kiitoksia valmennusjohdolta saanut. Nyt oli kuitenkin Rouva Fortuna Atlantiksen puolella, ja sarjapisteet jäivät Puistolaan maalein 2-0.

Atlantis aloitti terävämmin ja hallitsi avausminuutteja. Maalipaikkoja ei kuitenkaan saatu aikaiseksi, ja vähitellen myös vieraat saivat otetta pelistä. Adam Highfield torjui kuitenkin varmasti Atlantiksen maalilla. Sitten 39. minuutilla isännät iskivät ratkaisun harjoitellusta vaparikuviosta. Juha Jussilan lähetti tarkan keskityksen HyPS:n maalille, ja Sami Hakala ohjasi taukotilanteeksi 1-0.

Toisella jaksolla Atlantiksen peliesitys jäi kovin heppoiseksi. Sairastellut Erkka V. Lehtola tuli vaihtoon 55. minuutilla, ja hyökkäyspelistä katosi paras idea. HyPS haki innolla tasoitusta, mutta keskikentällä raataneet Juha Jussila ja Henri Kokkonen katkoivat mainiosti vieraiden hyökkäyksiä. Maalissa Adam hoiti tyylikkäästi loput tilanteet. Kertaalleen HyPS sai pallon Atlantiksen verkkoon, mutta vanha maalitykki Mike Belfield oli puskutilanteessa paitsiossa. Lopullinen sinetti tuli 90. minuutilla, kun vaihtomies Aapo Raninen pääsi laidalta maalipaikkaan ja viimeisteli 2-0.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa 29 pisteeseen ja neljänneksi, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Seuraava ottelu on maanantaina 1. syyskuuta, kun AC Vantaa saapuu Puistolaan.


030826 - Atlantis ´97:n turnaus Pukinmäessä sunnuntaina

Atlantis ´97 järjestää Kaikki pelaa -turnauksen 1997-syntyneille pikkufutaajille ensi sunnuntaina 31.08. Pukinmäen kentällä. Mukaan on ilmoittautunut 9 joukkuetta - Atlantiksen lisäksi joukkueita on mm. HJK:sta, KäPa:sta ja PuiU:sta.

Turnaus alkaa sunnuntaina klo 10.15 ja viimeiset pelit päättyvät klo 15.30. Tervetuloa katsomaan ja kannustamaan!


030825 - Atlantis ´93/Itä-Helsinki hopealle Anjalankoskella

Atlantis ´93/Itä-Helsingin pojat hakivat hopeamitalit MyPan isännöimästä Valoturnauksesta viikonloppuna. Atlantis-junnut pääsivät turnauksessa tutustumaan lähes koko Anjalankosken kenttävalikoimaan. Avauspeli pelattiin Saviniemen stadionilla keinovaloissa (voitto 4-1 Kuusankoskesta). Seuraavaksi sateisella Kurkisuon nurmella MyPa Liverpoolin kannsa tasattiin pisteet maalein 2-2 ja kaadettiin Aittakorven Salamat 4-1. Välierissä hallissa kukistui sitten MyPa Arsenal 3-2. Loppuottelu pelattiin taas stadionin nurmella, mutta siinä oli FC Kontu Juniors vahvempi 5-0. Hyvä turnaus ja hienot puitteet - vetisistä olosuhteista huolimatta. Täysi tunnustus myös koko Atlantis-joukkueelle hienoista peleistä. Tsempparipalkinnot tällä kertaa kapteeni Jimmy Laamaselle, Phong Le Quocille ja Oliver Vinnikaiselle.


030824 - O-P Jurvainen maajoukkuematkalle

Otto-Pekka Jurvainen matkusti lauantaina Suomen U19-maajoukkueen mukana Saksassa pelattavaan harjoitusturnaukseen, jossa isäntämään ja Suomen lisäksi pelaavat Pohjois-Irlanti sekä paikallinen amatöörijoukkue VfB Pösneck. O-P palaa Atlantiksen riveihin perjantaina 29. päivä, joten hän ei ole mukana tiistain HyPS-kamppailussa. Tiistain pelistä ovat varmuudella sivussa myös pelikiellossa olevat Jani Nyholm ja Vitali Suetov sekä pitkäaikaispotilaat Miika Jokiperä ja Jani Jussila.


030820 - Uusia pelaajia mahtuu ´96, ´97 ja ´98 -ikäluokkiin

Kolmeen nuorimpaan ikäluokkaan (1996, 1997 ja 1998-syntyneet) mahtuu vielä hyvin lisää pelaajia. ´96 ja ´97-ikäluokkiin tullaan perustamaan uudet joukkueet heti, kunhan riittävästi ilmoittautuneita saadaan kasaan. Uusimpaan Atlantis ´98 -joukkueeseen sen sijaan pääsee samantien mukaan. Joukkue harjoittelee keskiviikkoisin klo 19 Töyrynummen koulun kentällä. Lisätietoja saa Atlantiksen toimistosta (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi)


030820 - Atlantikselle pinnat Leppävaarasta

Atlantiksen edustusjoukkue kohtasi tiistai-iltana FC Espoon Leppävaarassa. Helsinkiläiset esittävät pirteää peliä läpi ottelun, ja kahdella Eero Voipion loppuminuuttien maalilla matkasivat sarjapisteetkin stadiin.

Atlantis hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia jo avausjaksolla. Erkka V. Lehtola oli ensimmäistä kertaa avauksessa, ja pallovirtuoosi toi uutta ideaa joukkueen hyökkäyspeliin. Avausjakson maalipaikat kuitenkin hukattiin heppoiseen viimeistelyyn.

Toiselle jaksolle Espoo vaihtoi Jesse Puhakan keskikentälle, ja pelitapahtumat tasottuivat. Ote kääntyi kuitenkin jälleen vieraille, kun Pasi Pihamaa heitti 63. minuutilla kehiin tuoreen kärkikaksikon Mehdi Kuqi - Eero Voipio. Mehdi ja Epa toivat heti uutta virtaa Atlantiksen hyökkäyspäähän, ja tilanteita rupesi syntymään Espoon maalille. Matthew McKenna piti kuitenkin näyttävillä pelastuksilla maalinsa koskemattomana aina 84. minuutille saakka, jolloin Epa vihdoin onnistui jenkkiveskarin ohittamaan. Kolme minuuttia myöhemmin Epa purjehti uudelleen läpi isäntien puolustuksen ja viimeisteli loppulukemat 0-2.

Voitolla Atlantis nousi 26 pisteeseen, ja putoamiskarsintaviiva jäi jo turvallisesti 9 pinnan päähän. Toisaalta paikka nousukarsintoihin on jälleen vain 4 pisteen päässä. Seuraava mahdollisuus pistetilin kasvattamiseen on ensi tiistaina 26. elokuuta, jolloin Hyvinkään Palloseura saapuu Puistolaan.


030817 - Atlantis ´89 Nike Premier Cupissa

Atlantis ´89 osallistui viikonloppuna kovatasoiseen Nike Premier Cupiin. Atlantis-joukkue eteni pudotuspeleihin oman alkulohkonsa kakkosensa, mutta puolivälierissä Honka Basel oli vahvempi. Sunnuntain sijoitusotteluissa Atlantis koki vielä kaksi niukkaa tappiota rangaistuspotkukilpailujen jälkeen (Jazzille ja VJS:lle), joten loppusijoitukseksi tuli kahdeksas. Lopputulokset

Atlantis ´89 on kesän aikana päässyt mittaamaan kykyjään Suomen huippujoukkueita vastaan aluesarjan lisäksi mm. Helsinki Cupissa, Turun Ystävyyskaupunkiturnauksessa ja nyt Nike Premier Cupissa. Monta joukkuetta on kauden aikana kaadettu, mutta aivan ikäluokan terävimpään huippuun (TPS, HJK ja Honka) on vielä matkaa. Tämän eron kiinnikurominen onkin asetettu ensi kauden tavoitteeksi.

030817 - Gösta on poissa

Atlantiksen perustajiin kuulunut muusikko Gösta Sundqvist menehtyi viikonloppuna sydänkohtaukseen. Legendaarisen maineen hankkinut sanoittajavirtuoosi ehti julkaista yli 20 levyä. Lisäksi hän oli erittäin tuottelias radio-ohjelmien tekijä.

Musiikin ohella jalkapallo oli Göstan suuri rakkaus. Hänen 1985 perustamansa Johanneksen Dynamo yhdistyi kymmenen vuotta myöhemmin FC Norssiin, joka oli juuri noussut kakkoseen. Uudelle sarjatasolle lähdettiin yhteisvoimin Atlantiksen nimen alla. Tämä nimi oli luonnollisesti Göstan luomus.

Viime vuosina Gösta ei enää osallistunut Atlantiksen aktiivitoimintaan, mutta seurasi erittäin tarkasti seuran taivalta ja kuten itse ilmaisi - oli "vahvasti hengessä mukana".

030815 - Kiffen vei pisteet

Kiffen hyödynsi Atlantista tehokkaammin maalipaikkansa Kakkosen paikallistaistossa ja vei sarjapisteet Puistolasta maalein 0-1. Atlantiksen iltaa synkensi kaksi ulosajoa.

Ottelun avausjakso oli molemmin puolin varovaista peliä, jossa ei suuria hienouksia nähty. Pasi Pihamaa tuskastui omiensa tehottomuuteen 34. minuutilla ja vaihtoi Erkka V. Lehtolan kentälle tuomaan ideaa hyökkäyspeliin. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti hyvällä sykkeellä ja painoi pelin Kiffenin kenttäpäätyyn. Osumaa ei kuitenkaan saatu, ja tämän jälkeen erotuomari Ville Nieminen astui pelissä isoon rooliin: toistuvat repimiset ja jaloille potkimiset menivät häneltä lävitse, mutta pelaajien suunsoittoon puututtiin rajusti. Niinpä tuomarilinjan kuumentamat Jani Nyholm ja Vitali Suetov lähtivät suihkuun punaisilla korteilla. Välissä vielä Kiffenin Antti Ropponen pääsi tuikkaamaan vieraiden voittomaalin 78. minuutilla, joten illasta muodostui isännille todella synkkä.

Atlantiksen seuraava koitos on jo ensi tiistaina 19. päivä, kun joukkue matkustaa Leppävaaraan sarjakolmosen FC Espoon vieraaksi.

030814 - Erkka V. Lehtola palaa Atlantikseen

Jalkapalloileva urheilutoimittaja Erkka V. Lehtola palaa Atlantikseen parin vuoden tauon jälkeen. Erkka nähtiin Atlantiksen paidassa viimeksi 12. marraskuuta 2001, kun hän oli voittamassa seuran historian ensimmäistä Suomen cupin pyttyä.

Lehtola on alkukauden pelannut Tuusulan Palloseurassa kolmosessa, mutta on jälleen valmis kovempiin haasteisiin. Erkka on Atlantiksen kokoonpanossa jo illan Kiffen-pelissä.


030813 - Kiffen torstaina Puistolaan

Atlantiksen edustusjoukkue kohtaa torstaina Kiffenin kakkosen paikallispelissä. Keväällä Kiffen oli Pallokentällä vahvempi maalein 1-0, joten jälleen on sinipunaisille tarjolla revanssin paikka. Ottelu Puistolan urheilupuistossa alkaa klo 18.30.

Atlantiksen sairaslistalla on pitkäaikaispotilaiden Miika Jokiperän ja Jani Jussilan lisäksi edelleen nivusvainen Kimmo Sinivuori ja reisivammainen Vesa-Pekka Virtanen. Myös polvivammasta kärsivä Lauri Kuusela joutunee jättämään pelin väliin. Sen sijaan Villa Kaipainen teki viime viikolla paluun kentille ja oli jo lauantain Gnistan-pelissä kokoonpanossa.


030809 - Gnistan vei pisteet

Atlantiksen Oulunkylän vierailu ei tuonut lisäystä pistepussiin. Isäntäjoukkue Gnistan vei sarjapisteet maalein 2-1 (2-0).

Ottelun alku Atlantikselle lohduton. Gnistanin Markus Moilanen ampui avausosuman heti ensimmäisestä hyökkäyksestä rangaistusalueen kulmalta. Adam Highfield oli torjumassa palloa, mutta tämä pomppasi muhkuraisesta kentästä hiukan oudosti ja pallo lipsahti Adamilta maaliviivan ylitse. Jatkoa seurasi 25. minuutilla, kun Atte Salin pääsi vapaasti ampumaan jo 2-0. Atlantiksen peli ei Ogelin epätasaisella nurmella ottanut sujuakseen, ja nämä jäivätkin taukolukemiksi.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli hakemaan tasoitusta. Tilanteita saatiinkiin kohtuullisesti, mutta ainoastaan kertaalleen meni pallo Ville Rapelin selän taakse. Ainokaisen viimeisteli 61. minuutilla tarkalla alanurkkalaukauksella Juha Jussila Jani Nyholmin syötöstä.

Atlantiksen tappion myötä pohjois-helsinkiläiset jatkavat sarjataulukossa neljäntenä, mutta Gnistan ja Kontu nousivat jo pisteen päähän. Toisaalta MIFK ja Espoo ovat neljä pinnaa edellä.

Edustusjoukkueen seuraava koitos on torstaina 14. elokuuta, kun Kiffen saapuu Puistolan areenalle. Ottelu alkaa tavan mukaan klo 18.30.


030811 - Atlantis ´98 aloittaa keskiviikkona

Uusin Atlantis-joukkue Atlantis ´98 aloittaa toimintansa jälleen keskiviikkona 13. päivä. Joukkue harjoittelee Töyrynummen koulun kentällä keskiviikkoisin klo 19-20. 1998-syntyneistä pikkunaperoista koostuvaan ryhmään mahtuu vielä lisää poikia. Mukaan voi tulla suoraan harjoituksiin. Lisätietoja Atlantiksen toimistolta (puh. 041-4351165).


030808 - Lauantaina Oulunkylään

Atlantis matkustaa lauantaina Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi. Ottelu Oulunkylän urheilupuistossa alkaa klo 16.00.

Atlantiksen riveistä on poissa korttitilin täyttymisen vuoksi Sami Hakala, mutta vastaavasti Mehdi Kuqi vapautuu pelikiellosta ja on lauantaina riveissä, mikäli päivystävä lomaupseeri on myötämielinen. Miika Jokiperä, Jani Jussila ja Lauri Kuusela jatkavat edelleen sairaslistalla, jonne uutena nimenä on liittynyt nivusvammainen Kimmo Sinivuori.


030807 - Pyhältölle jatkosopimus

Maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö on allekirjoittanut jatkosopimuksen Atlantiksen edustusjoukkueen kanssa. Näin Petu toimii tulevallakin kaudella Atlantis-veskarien kouluttajana.

Edustusjoukkueen ohella Pyhältö tulee jatkossa työskentelemään myös nuorempien ikäluokkien kanssa. Petu on jo tänä kesänä vetänyt ´89 ja ´90 -syntyneiden veskarinalkujen treeniryhmää. Syksyllä starttaa toinen ryhmä ´91-´93 -ikäluokkien veskareille.


030805 - Maaliton tasuri Puistolassa

Atlantis ja Käpylän Pallo tarjosivat vauhdikkaan paikallispelin Puistolan runsaslukuiselle yleisölle. Maaleja ei kumpikaan joukkue onnistunut kuitenkaan viimeistelemään, joten loppulukemat olivat tasaisen koitoksen jälkeen 0-0.

Ottelu oli paikallispelin tapaan fyysinen ja kovavauhtinen vääntö, jossa molempien joukkueiden alakerrat pelasivat erittäin varmasti. Panda Askolinin johdolla toiminut Veikkausraati löysikin palkituiksi KäPan topparin Aadel Eidin, joka piti Atlantis-hyökkääjät tyylikkäästi kurissa sekä isäntien toppariparin Sami Hakala-Jani Nyholm. Hakki ja Nynny hoitivat puolustuksen keskustan niin varmasti, etteivät vieraat juuri maalipaikkoihin päässeet.

Atlantiksen seuraava koitos on jo ensi lauantaina, kun joukkue matkustaa Oulunkylään IF Gnistanin vieraaksi. Keväällä keskinäisessä pelissä pisteet tasattiin Puistolassa maalein 1-1.


030804 - Tiistaina vastassa KäPa

Atlantiksen edustusjoukkue kohtaa tiistaina klo 18.30 Puistolassa Käpylän Pallon. KäPa voitti joukkueiden kohtaamisen kevätkierroksella 4-0, joten Atlantiksella olisi nyt revanssin paikka.

Atlantis saa otteluun mukaan pelikiellosta vapautuneen Eero Voipion, mutta vastaavasti Mehdi Kuqi on korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa. Sairastuvalta toivotaan Henri Kokkosen paluuta joukkueeseen. Sen sijaan Miika Jokiperä, Jani Jussila ja Lauri Kuusela jatkavat vielä toipilaina.


030803 - Maalivahtikoulu laajenee

Atlantiksen oma maalivahtikoulu laajenee syksyllä myös nuorempiin ikäluokkiin. Kesän aikana oppia ovat saaneet ´89-ikäluokan veskarinalut, mutta syksyllä tarkoitus olisi saada koulu ulottumaan aina ´93-ikäluokkaan saakka.

Maalivahtikoulun opetuksesta vastaa Atlantiksen edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Petri Pyhältö. Petu vetää maalivahdeille 1-2 harjoitusta kuukaudessa normaalien joukkueharjoitusten lisäksi sekä antaa vinkkejä myös omatoimiseen harjoitteluun. Maalivahtiharjoitukset järjestetään pääsääntöisesti edustusjoukkueen harjoitusvuoroilla.

Petun koulusta kiinnostuneet maalivahdit on tarkoitus jakaa kahteen ryhmään: vanhemmassa tulevat treenaamaan ´89 ja ´90-syntyneet maalivahtilupaukset ja nuoremmassa ´91-´93 -syntyneet veskarinalut