UUTISET 1.-31.5.2003

Uutisarkisto

030529 - Atlantis-Gnistan 1-1

Atlantis ja Gnistan tasasivat pisteet Kakkosen etelälohkon paikallispelissä. Aurinkoiseen Puistolan urheilupuistoon oli saapunut yli 300 katsojaa, jotka saivat nähdä tiukkaa taistelua sarjapisteistä aina loppuminuuteille saakka.

Kotijoukkue hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia avausjaksolla, mutta maalitilanteet olivat kortilla, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla peli näytti kääntyvän kotijoukkueelle, kun Ashur Munge viimeisteli Otto-Pekka Jurvaisen esityöstä avausmaalin 54. minuutilla. Vain minuuttia myöhemmin Gnisu pääsi kuitenkin vaaralliseen vastahyökkäykseen, joka päättyi Sami Hakalan rikkeeseen ja punaiseen korttiin. Nyt vieraat hakivat innolla tasoitusta, mikä onnistuikin 66. minuutilla, kun Antti Kokko puski epäonnekkaasti pallon suoraan omaan verkkoon. Tämän jälkeen molemmilla oli vielä hyviä paikkoja ratkaista koitos, mutta Adam Highfield ja Ville Rapeli torjuivat loppuminuutit varmasti, ja loppulukemat näin 1-1.

Atlantiksella on nyt neljästä pelistä 7 pistettä ja sijoitus turvallisesti keskikastissa. Seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi tiistaina, kun joukkue matkustaa Pallokentälle Kiffenin vieraaksi.


030527 - Atlantis ´98 käynnistettiin
Uusi Atlantis-joukkue ´98-syntyneille pikkuvekaroille aloittaa toimintansa. Kesäkuussa joukkue harjoittelee Töyrynummen koulun kentällä keskiviikkoisin klo 19 - ensimmäiset treenit pidetään keskiviikkona 04. kesäkuuta. Joukkueeseen mahtuu vielä lisää poikia. Mukaan voi tulla suoraan harjoituksiin.

030527 - Atlantis - Gnistan Puistolassa torstaina
Atlantiksen edustusjoukkue pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Puistolan nurmella torstaina 29.05. klo 15.00, kun vieraaksi saapuu IF Gnistan Oulunkylästä. Tervetuloa!

030526 - Atlantis ´98 aloittaa tiistaina
Uuden Atlantis ´98 -joukkueen vanhemmille pidetään aloitusinfo seuran toimistolla tiistaina 27.05. alkaen klo 19.00. Joukkueeseen mahtuu vielä lisää pelaajia. Lisätietoja toimistolta Puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi

030525 - Atlantis ’97 hyvässä vedossa PK-turnauksessa

Atlantis’97:n kevätkausi on hyvässä vauhdissa. Viikon aikana pelattiin hurjat kuusi ottelua, ja otteluputki päättyi PK-35:n isännöimään turnaukseen sunnuntaina. Kaikki Pelaa -hengessä järjestetyssä turnauksessa ei joukkueita laitettu paremmuusjärjestykseen, ja kaikki iloiset pelurit palkittiin monelle elämän ensimmäisellä mitalilla.

Tosin Atlantis-junnuille pelitkin maistuivat. KäPa/2 kaatui 1-0 tiukan taistelun ja hyvän maalivahtipelin (Arvo Vyyryläinen) ansiosta. Tämän jälkeen kaatui isäntäjoukkue PK-35 selkein numeroin 7-2. Kolmannessa pelissä väsymys taisi jo painaa jaloissa, ja KäPa/1 voitti 4-1. Valmennuskaksikko oli kuitenkin erittäin tyytyväinen poikien esitykseen. Joukkueen maalikuninkaana kunnostautui Patrik Pihamaa kolmella osumalla.


030523 - KäPa - Atlantis 4-0

Käpylän Pallo kuritti rajulla kädellä Atlantiksen edustusmiehistöä perjantai-iltana Käpylässä. Mustapaitainen isäntäjoukkue lähti otteluun selvästi nälkäisempänä ja vei pisteet ansaitusti maalein 4-0 (1-0).

Avausjaksolla peli oli suhteellisen tasaista, ja molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. Jakson ainokaisen osuman viimeisteli 29. minuutilla Sami Lakkakorpi.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti hakemaan tasoitusta, mutta joukkueen taito ja yritys eivät riittäneet KäPa:n puolustuksen murtamiseen. Sen sijaan isännät iskivät Feras Abidin johdolla vaarallisia vastahyökkäyksiä, jotka päättyivät kahteen rankkariin. Jani Kurvinen ampui molemmat pilkut Tommi Särkkisen selän taakse (53. ja 64. min.), ja taistelu pisteistä oli ohitse. Lasse Lind kaunisteli vielä 85. minuutilla loppulukemiksi 4-0.

Atlantiksen kokoonpano: Tommi Särkkinen, Vesa-Pekka Virtanen, Miika Jokiperä, Sami Hakala, Ville Kaipainen, Mehdi Kuqi, Vitali Suetov, Niklas Roiha (43. Jani Nyholm), Otto-Pekka Jurvainen, Juhani Koivuranta (57. Ashur Munge) ja Aapo Raninen (68. Kimmo Sinivuori).


030522 - Kakkoscupin finaali Helsingissä 14.06
Kakkoscupin finaali Atlantis FC - PS Kemi pelataan Helsingissä lauantaina 14. kesäkuuta. Kenttä ja kellonaika selviävät ensi viikolla.

030521 - Atlantis ´91/East nousukunnossa
Atlantis ´91/East nappasi viikonlopun Hämeenlinnan turnauksesta hopeiset mitalit tuliaisiksi. Pari viikkoa aikaisemmin joukkue sijoittui kolmanneksi HPS:n turnauksessa. Seuraava turnaus Eastin kalenterissa onkin jo Hesa cup.

030519 - A-pojat aloittaneet pirteästi
Atlantiksen A-juniorijoukkue on aloittanut kautensa pirteästi II divisioonassa. Aleksej Vorobjevin luotsaama joukkue koostuu ensimmäisen vuoden A-junnuista (s. 1985), mutta tämä ei ole tahtia haitannut. Joukkue voitti ensimmäisellä kierroksella VJS/2:n maalein 4-1 ja pelasi toisella KOPSE:n kanssa maalittoman tasapelin.

030519 - Atlantis ´98:n aloitusinfo 27.05
Uuden Atlantis ´98 -joukkueen vanhemmille pidetään aloitusinfotilaisuus seuran toimistolla tiistaina 27. toukokuuta alkaen klo 19.00. Toimisto sijaitsee Ylä-Malmilla osoitteessa Anianpellontie 14 (kellarikerros). Joukkueeseen mahtuu vielä lisää pelaajia. Tervetuloa!

030518 - Jännitysnäytelmä Idrottsparkenilla

IFK Mariehamn ja Atlantis tarjosivat jännittävän ja vauhdikkaan futisillan etelälohkon parhaalle kotiyleisölle. Yli 600-päinen yleisö oli varustautunut peliin lipuin ja rummuin ja pitikin kiitettävästi meteliä läpi ottelun.

Kotijoukkue lähti peliin rajulla temmolla, mutta Atlantiksen maalissa pelannut Tommi Särkkinen poimi avausjaksolla kaikki pallot varmasti hanskoihinsa. Pari viikkoa takaperin USA:sta kotiutunut Tommi joutui tolppien väliin, kun Adam Highfield on maaottelumatkalla ja Henry Öster kuumetaudissa sairaalassa, ja kiitti varmalla pelillä valmennusjohtoa luottamuksesta.

Vähitellen vieraatkin pääsivät mukaan peliin, ja 24. minuutilla Jani Jussila vapautti Jani Nyholmin maalipaikkaan. Nynny sijoitti pallon varmasti verkkoon, ja näissä lukemissa mentiin tauolle.

Toinen jakso tarjosi yleisölle nähtävää koko rahan edestä. Tilanteita oli molemmissa päissä kenttää, kunnes 68. minuutilla erotuomari Toni Wistbacka näki Henri Kokkosen kaataneen läpiajossa olleen Peter Sjölundin. Pallo pilkulle ja Henulle punainen. Sjölund kuitenkin pamautti pallon voimalla ylärimaan, ja vieraat säästyivät vielä takaiskulta.

Neljä minuuttia myöhemmin IFK vihdoin sai pallon Tommi Särkkisen selän taakse, kun vapaaksi unohtunut Peter Lundberg puski läheltä nahkakuulan verkkoon. Lisää kylmää vettä hensinkiläisten niskaan tuli 79. minuutilla. Ville Kaipainen kaadettiin rangaistusalueella, mutta Wistbacka ei reagoinut. Jussilan veljekset olivat paikalla kommentoimassa tuomiota - Janille keltainen, Juhalle punainen.

Nyt kotijoukkue pääsi hakemaan voittomaalia kahden miehen ylivoimalla. Kesken isäntien painostuksen rajusti raatanut Mehdi Kuqi sai kuitenkin 81. minuutilla pallon rangaistusalueelle ja tykitti näyttävästi vasempaan yläkulmaan. Silloin Idrottsparken hiljeni.

IFK painoi vielä vimmatusti loppuminuutit ja viiden minuutin lisäajan, mutta Atlantis kesti. Näin loppulukemat 1-2. IFK Mariehamn on upean kotiyleisönsä myötä piristävä lisä pääkaupunkivoittoiseen etelälohkoon. Joukkue tulee varsinkin omalla Idrottsparkenillaan keräämään paljon pisteitä, ja taistelee varmasti lohkon kärkipaikoista.

Atlantiksen kokoonpano: Tommi Särkkinen, Vesa-Pekka Virtanen, Antti Kokko (55. Henri Kokkonen, 68. min. ulos), Miika Jokiperä, Sami Hakala, Jani Jussila, Juha Jussila (79. min. ulos), Mehdi Kuqi, Jani Nyholm (76. Ville Kaipainen), Otto-Pekka Jurvainen ja Aapo Raninen (42. Kimmo Sinivuori).


030515 - Atlantis ´98 aloittaa
Uusin Atlantis-joukkue Atlantis ´98 aloittaa toukokuussa. Mukaan mahtuu vielä innokkaita pelimiehenalkuja. Kiinnostuneet voivat ilmoittautua toimistolle. Puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi

030514 - Edustus sunnuntaina Maarianhaminaan
Atlantiksen edustusjoukkue matkustaa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu paikallisella Idrottsparkenilla alkaa kello 17.30.

IFK Mariehamn on aloittanut sarjan vahvasti, sillä joukkue on vieraillut jo kahdesti Helsingissä ja vienyt stadista mukanaan neljä pistettä. Atlantis lähtee kuitenkin haastamaan isäntäjoukkuetta iskukykyisellä ryhmällä. Vitali Suetov on edelleen pelikiellossa, mutta sairaslistalla ei vakavampia vammoja pitäisi olla.


030512 - B-pojille avausvoitto
Atlantiksen nimellä pelaava Atlantiksen ja Jokerien yhteinen B-junnujoukkue voitti viikonloppuna TPS:n Turussa 1-2. Joukkueella on B-nuorten SM-karsintasarjassa kolmesta pelistä koossa nyt 4 pistettä. Paikka syksyllä pelattavaan SM-sarjaan irronnee noin 12 pisteellä.

030511 - Kakkoscupissa vastaan PS Kemi
Atlantiksen edustusjoukkue kohtaa Kakkoscupin finaalissa ex-maajoukkueluotsi Jukka Ikäläisen valmentaman PS Kemin. Kemi selvitti tiensä finaaliin voittamalla Varkaudessa paikallisen Jalkapalloklubin 0-1. Finaalin pelipäivää ja -paikkaa ei vielä ole päätetty.

030507 - Neljä pelaajaa lainalle Jokereiden A-junnuihin
Toni Leonoff, Anton Molander, Sami Ranta ja Niko Roschier siirtyvät kevätkierroksen ajaksi Atlantiksen riveistä lainalle Jokereiden A-junioreihin. Junnut hakevat Jyrki Vaahdon ryhmästä peliminuutteja ja vastuuta. Mikäli loukkaantumiset koettelevat Pihamaan miehistöä ja/tai pojat erityisesti kunnostautuvat junnupeleissä, siirto takaisin miesten joukkueeseen voi tapahtua aikaisemminkin.

030506 - Adam nimettiin U22-maajoukkueeseen
Atlantis-maalivahti Adam Highfield nimettiin Uuden-Seelannin U22-maajoukkueseen otteluun Japania vastaan 21. toukokuuta. Adam palaa Japanin matkaltaan 22. päivä, joten hänet nähdään Atlantiksen paidassa jälleen KäPa-pelissä 23. toukokuuta.

030505 - Piirisarjat alkavat

Helsingin piirisarjat käynnistyvät tällä viikolla, ja kevätkierroksen ottelut jatkuvat hiukan ikäluokasta riippuen aina juhannukseen saakka. Atlantikselta piirsarjoihin osallistuu parikymmentä juniorijoukkuetta.


030503 - Edustus aloitti voitokkaasti

Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi lauantai-iltana Kakkosen sarja-avauksessa FC Futuran Keravan keinonurmella. Joukkueet tarjosivat tiukan väännön, jossa pisteistä taisteltiin loppuun saakka.

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka, mutta osumia ei nähty. Fyysinen porvoolaisryhmä onnistui tehokkaasti rikkomaan helsinkiläisten pelinrakentelua ja ja haki ratkaisua vaarallisilla vastaiskuilla.

Toisella jaksolla uusissa sinipunaisissa peliasuissa esiintynyt Atlantis lisäsi tempoa ja otti pelin haltuunsa. Eero Voipion viiletettyä 58. minuutilla vaihdosta kentälle myös tilanteita alkoi syntyä. Avausosumaa saatiin kuitenkin kuitenkin odottaa aina 80. minuutille, ennen kuin kapteeni Juha Jussila pääsi sijoittamaan Epan kaatamisesta tuomitun rankkarin Futuran maaliin. Loppunumerot viimeisteli 88. minuutilla Otto-Pekka Jurvainen, joka karkasi Epan syötöstä läpiajoon.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Vesa-Pekka Virtanen, Antti Kokko, Sami Hakala, Henri Kokkonen (36. Miika Jokiperä), Aapo Raninen (75. Kimmo Sinivuori), Jani Jussila, Juha Jussila, Otto-Pekka Jurvainen, Mehdi Kuqi (58. Eero Voipio) ja Jani Nyholm.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on sunnuntaina 18. toukokuuta, jolloin joukkue matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi.