UUTISET 1.9.-15.9.2002

Uutisarkisto

020915 - Ladies antoi vahvan näytön Vaasassa
Leidit joutuivat matkustamaan Vaasaan pienellä joukolla, kun Sonja Plet ja Noora Ollikainen olivat varoitustilin täytyttyä huilimassa ja Hanna Pyhäjärvi alle 19-vuotiaiden maaottelussa. Ottelun alla myös Jenni Sibelius sairastui, niinpä Mari Salonen, toinen maalivahdeista, sai komennuksen kentälle. Kuukauden tauon nilkkavaivan takia pitänyt Jonna Norppa-Rahkola kuitenkin vahvisti joukkuetta eikä Sportilla ollut mitään sanomista, vaan leidit veivät selkeän 6-1 voiton. Jonna teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Voitto vei joukkueen neljän pisteen päähän karsintarajasta, kaksi kierrosta on vielä jäljellä.

020915 - Hanna Pyhäjärvi Sveitsi-ottelussa
Hanna Pyhäjärvi Suomen alle 19-vuotiaiden naisten maajoukkue kohtasi Sveitsin torstaina Nummelassa (2-2) ja lauantaina Leppävaarassa (6-0). Hanna Pyhäjärvi pelasi molemmissa otteluissa ja oli tilanteen avaajana yhdessä Suomen hienoista maaleista.

020915 - Akatemialle tärkeät pinnat Forssasta
Atlantis Akatemia otti arvokkaan vierasvoiton FJK:sta Forssassa. Kumpikaan joukkue ei hienouksia esittänyt, mutta Atlantis-junnujen juoksuvoima ratkaisi jälleen koitoksen toisella jaksolla.

Akatemia oli saanut jälleen mukaan pelikiellosta vapautuneen Mika Johanssonin sekä sairaslistalta palanneet Tarik Lazizin ja Ashur Mungen. Lazizin jalka kesti kuitenkin ainoastaan 10 minuuttia, ennen kuin algeeritoppari joutui nilkuttamaan kentän laidalle. Avausjakso oli epätasaisella kentällä heikkotasoista peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomasta tasatilanteesta.

Toiselle jaksolle isännät lähtivät hakemaan voittomaalia. Forssalaiset painoivat pelin punapaitojen päätyyn, mutta Mika Johansson torjui tolppien välissä näyttävästi. Kesken FJK:n painostuksen Akatemia pääsi iskemään, kun Mika Rajala jatkoi 64. minuutilla Anssi Tammisen syötön verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Rajala sitten huitaisi itselleen punaisen kortin, ja Akatemia sai pelata lopun vajaalla. Vaihdosta löytyi kuitenkin pirteitä jalkoja, kun Aapo Raninen ja Eero Voipio kipittivät kentälle. Ensin Epa viimeisteli 86. minuutilla Tommi Peltosen syötöstä ja pari minuuttia myöhemmin Tommi sinetöi Aapon syötöstä loppulukemat 0-3.

Voiton myötä Akatemia nousi 25 pisteeseen ja varmisti käytännössä sarjapaikkansa, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta.

020914 - Atlantis/B1 - FC Reipas 1-3
B-junnut pääsivät Akatemian kotiluolaan Puistolan nurmelle mittamaan Lahden FC Reippaan syyskuntoa.

Alusta alkaen fyysinen ja taitava Reipas otti pelin ohjat haltuunsa ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä Atlantiksen maalia kohti. 20. minuutilla alkoivat Atlantiksen mustat hetket; Reippaan Juha Lauren teki kaksi ja Juha Lindbom yhden maalin viidessä minuutissa. Toisella jaksolla peli tasoittui selvästi. Kotijoukkue alkoi saada enemmän pelitilaa ja maalitekopaikkoja, mutta vasta 54. minuutilla yritys palkittiin. Mare Mikkonen sai pallon Reippaan maalin kulmalla, kääntyi nopeasti ja sivalsi pallon vasurillaan maalin takanurkkaan. Maalintekopaikkoja saatiin vielä muutamia, mutta numeroita ei saatu kaunistettua.

Kilpa sarjapaikasta tiivistyy. Ensi lauantaina (21.9.) Atlantis matkaa Kuopioon KUPS:in vieraaksi tavoittelemaan tärkeitä pisteitä.

020914 - '92-ikäluokan taitokilpailut
Atlantiksen '92-ikäluokan taitokilpailut järjestettiin tänään Pukinmäen urheilupuistossa. Atlantiksella on kyseisessä ikäluokassa 45 poikaa, joista lähes kaikki osallistuivat kilpailuun. Palloliiton säännöillä käydyn kilpailun voitti odotetusti Antton Koskinen.

020913 - Johansson ja Peltonen taas maajoukkueleirille
Tommi Peltonen Päävalmentaja Timo Liekoski valitsi Mika Johanssonin ja Tommi Peltosen jälleen maajoukkueleirille. Tällä kertaa ´84-syntyneiden maajoukkue leireilee Oulussa. Mika ja Tommi hyppäävät Oulun koneeseen heti Akatemian lauantaisen Forssa-pelin jälkeen.

020911 - Akatemia - KäPa 1-3
Käpylän Pallo osoittautui toistamiseen tällä kaudella liian vahvaksi vastustajaksi Atlantis Akatemialle. Loppulukemat Puistolassa olivat vieraille 1-3 (0-1).

Varamiehinen Akatemia-joukkue aloitti pirteästi ja pisti ensi jaksolla hyvin kampoihin, kunnes 40. minuutilla erotuomari Tommi Grönman ajoi Atlantis-toppari Mikael Karvisen ulos ja asetti pallon pilkulle. Vili Savolainen viimeisteli rankkarista vieraille taukojohdon.

Toiselle jaksolle punapaidat tulivat vajaamiehisenäkin pirteästi, ja 53. minuutilla Tommi Peltonen ampui tasoituksen vahvan painostusjakson päätteeksi. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun Patrick Peter karkasi läpiajoon ja vei vieraat jälleen johtoon. Jani Koivisto ampui loppulukemat 1-3. Ennen päätösvihellystä turhautunut Marcello hölmöili vielä itselleen punaisen kortin, ja Akatemia päätti ottelun näin yhdeksällä pelaajalla.

Seuraavan kerran Akatemia pääsee yrittämään lisäystä pistesarakkeeseen, kun joukkue kohtaa FJK:n lauantaina Forssassa klo 16.00.

020910 - KäPa tiistaina Puistolaan
Atlantis Akatemia kohtaa tiistaina Käpylän Pallon. Akatemia lähtee kasvattamaan pistetiliään luottavaisena, vaikka loukkaantumiset ja pelikiellot verottavatkin yhä pelaajarinkiä. Tarik Lazizin ja Ashur Mungen pelaaminen ratkeaa vasta ottelun alla. Sen sijaan jalkavaivaiset Anssi Koponen, Ari Kuusela ja Tuomas Metsberg ovat varmasti sivussa. Mika Johansson kärsii yhä pelikieltoaan. Ottelu Puistolassa alkaa jo klo 18.00.

020909 - Atlantis aloittaa tyttöfutiksen
Atlantiksen ensimmäiset tyttöjoukkueet aloittavat toimintansa tänä syksynä. Seuran tavoitteena on rakentaa kattava junioriputki myös tyttöpuolelle.

Atlantis FC harjoittaa vireää juniorijalkapallotoimintaa. Seuralla on parisenkymmentä poikajoukkuetta MaTaPuPu-alueella. Atlantiksen B-juniorit pelaavat SM-sarjassa, ja nuoremmat ikäluokat ovat kesän aikana keränneet palkintoja lukuisissa eri nuorisoturnauksissa.

Tänä syksynä Atlantis käynnistää ensimmäiset tyttöjoukkueet. Tavoitteena on, että tulevina vuosina seuran omista junioreista kasvaisi taidokkaita pelaajia naisten SM-sarjassa pelaavaan Atlantis Ladies -joukkueeseen.

Atlantis pystyy tarjoamaan juniorijoukkueilleen hyvät harjoitusmahdollisuudet talvellakin. Nuorimmat ikäluokat harjoittelevat seuran juniorihallissa Tapulikaupungissa sekä lähiseuden koulujen voimistelusaleissa. Vanhemmat juniorit harjoittelevat Pallokentän lämmitettävillä kentillä sekä Myllypuron ja Talin jalkapallohalleissa.

Atlantiksen tyttöjoukkueisiin mahtuu vielä mukaan innokkaita '92-'97 -syntyneitä tyttöjä. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä seuran toimistoon (puh. 041-4351165 tai toimisto@atlantisfc.fi).

020909 - SIF - Atlantis/B1 1-4
Sundomin idyllisellä, mutta epätasaisella kotinurmella Vaasan kupeessa otettiin mittaa sarjanousija SIF:stä. Atlantis oli saanut pitkästä aikaa iskukykyisen joukkueen jalkeille, mikä näkyi ottelu alkuhetkistä lähtien. Atlantis vastasi vauhdinpidosta ja kotijoukkue purki pitämään lukemia kurissa. Atlantiksen keskikenttä oli loistavassa vireessä; taidokkaita kuvioita ja kehitelmiä syntyi jatkuvasti.

Maalinteon aloitti Marko Mikkonen, kun peliä oli pelattu 9. minuuttia. Mare sai hyvän pystysyötön, pääsi yksin läpi ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. 33. minuutilla SIF:n veskari ensin torjui Teemu Salmian kovan maalilaukauksen, joka putosi maalin eteen, jossa parhaiten hereillä ollut Mare tuikkasi pallon perille. Toisella jaksolla 55. minuutilla Tero Sjöblom nosti taidolla pallon vaparista rangaistusalueelle, jossa epäonninen SIF:n puolustaja suisti pallon päällään oman veskarin yli omaan maaliin. Kolme minuuttia edellisen jälkeen Mare kuittasi hattutempun tekemällä kolmannen maalinsa. Atlantiksen jo kevennettyä otettaan SIF pääsi hyökkäämään muutaman kerran melko vaarallisesti. Loppulukemat syntyivät pelin 73. minuutilla, kun SIF sai hyökkäyksen päätteeksi pallon Antti Sirviön ohi takatolppaan, josta kimmonneeseen palloon ehti ensin SIF:n Jukka Rajala.

Pelin jälkeen Catello myhäili ja kiitteli joukkuettaan mainiosta pelistä. Atlantiksesta erottuivat ainakin hyvässä pelivireessä olleet Juha Saarinen ja Salmian veljekset Teemu ja Lauri.

020909 - Leideille tappio Tampereella
Toisessa loppusarjan ottelussa pisteet jäivät ansaitusti Ilvekselle, joka voitti ottelun 2-1 (1-0). Leideillä oli ottelun alussa mahdollisuus mennä johtoon pilkulta, mutta huippumaalivahti Satu Peltonen torjui. Ilveksen liikkuva kärkipari rokotti alakerran virheet ja kavennusosumakin kirjattiin Ilveksen omaksi maaliksi.

Ladies ei saanut peliä kulkemaan normaaliin rytmiin, ehkä jännitys vei kipsiin. Viikonvaihteessa seuraava vastustaja FC Sport kiri pisteen päähän ja ensi lauantaina on Vaasassa edessä todellinen taistelu karsintarajalla.

020905 - Johansson ja Peltonen maajoukkueleirillä
Mika Johansson Mika Johansson ja Tommi Peltonen olivat Atlantis Akatemian pelaajista mukana ´84-syntyneiden maajoukkueen harjoitusleirillä Eerikkilässä. Molemmat nähtiin kentällä harjoituspeleissä, ja Tommi ampui jälleen yhden osuman maajoukkuepaidassa. Nilkkavaivainen Ashur Munge ja uutta tulemista tekevä Aapo Raninen eivät tällä kertaa olleet mukana Timo Liekosken ryhmässä.

020904 - Akatemia otti taisteluvoiton
Malmin Ponnistajat ja Atlantis Akatemia pelasivat tiukan putoamistaiston Siltamäessä. Avausjaksolla isännät viimeistelivät kahdesti, ja peli näytti selvältä. Toisella puolikkaalla Akatemia-junnut kuitenkin näyttivät, etteivät joukkueen fyysisten valmentajien treeneissä vuodatetut hikipisarat ole menneet hukkaan. Punapaidat iskivät kolmesti ja nappasivat arvokkaan voiton maalein 2-3 (2-0).

Valmennuskaksikko Askolin & Asukka joutui miettimään koostumusta illan peliin oikein urakalla, sillä pelikiellot ja loukkaantumiset olivat harventaneet Akatemian rinkiä rajusti. Panda Askolin joutuikin heittämään avaukseen peräti neljä ensikertalaista (Alex Niemi, Mikael Karvinen, Sami Ovaskainen ja Toni Ståhl). Tulokkaat kuitenkin täyttivät paikkansa mainiosti.

Avausjaksolla Akatemia oudoksui uutta koostumusta, ja Ponnistajat hallitsi peliä. Isännät menivät tauolle 2-0 johdossa Riku Hirnin ja Pete Rantalan maaleilla.

Toisella jaksolla punapaidat pääsivät kuitenkin vähän kerrassaan yhä paremmin mukaan peliin. Vaihdosta kentälle vipeltänyt Aapo Raninen jatkoi Juhani Koivurannan vaparin maaliin 60. minuutilla, ja takaa-ajo oli alkanut. Toinen vaihtomies Mika Rajala viimeisteli ensin 81. minuutilla Jullen esityöstä tasoituksen ja 88. minuutilla Naim Berishan syötöstä voittomaalin.

Akatemia ei tällä kertaa kerännyt tyylipisteitä, mutta varamiehisenäkin joukkue taisteli suurella sydämellä. Kun onnetarkin oli nyt punapaitojen puolella, saaliiksi tuli kolme arvokasta sarjapistettä. Voiton myötä ero putoamisrajaan venähti jo neljään pisteeseen.

020902 - Akatemia keskiviikkona Siltamäkeen
Atlantis Akatemia kohtaa keskiviikkona klo 18.00 Siltamäessä isäntäjoukkue Malmin Ponnistajat. Akatemia lähtee hyvässä vireessä haastamaan Ponnistajia, vaikka viime pelissä loukkaantuneet Ari Kuusela ja Ashur Munge ovat poissa vahvuudesta. Lelun polvivamma osoittautui onneksi "vain" kierukan repeämäksi, joten topparilahjakkuus saatetaan nähdä kokoonpanossa vielä tänä syksynä. Ashur Munge pääsee tällä viikolla juoksemaan ja lienee mukana jo KäPa-ottelussa 10. syyskuuta.

020901 - Vauhdikas ilta Idänpisteessä
Aarne Tenkanen veti tuvan täyteen ravintola Idänpisteessä pidetyssä Atlantis-illassa. Lentävän managerin ronski huumori puri yleisöön tuttuun tyyliin. Kiitokset kaikille mukanaolleille!

020901 - Jenni Sibelius myrkkyä Espoolle
Jenni Sibelius Ladies aloitti loppusarjan voittamalla FC Espoon 5-4 (4-1). Jenni Sibeliuksen neljä tehtyä maalia ensimmäisellä puoliajalla ei riittänyt, kun niukasti mitalisarjasta rannalle jäänyt Espoo kiri lisäajalla tasoihin. Tasoitusmaalin jälkeen nähtiin huikea loppunäytös, kun Ladies loi heti keskialoituksesta vahvan hyökkäyksen, jossa Sonja Pletin laukauksen reboundista Mia Hiekkamäki napautti riemukkaan voittomaalin kotijoukkueelle. Voiton turvin Ladies otti neljän pisteen kaulan karsintaviivalle.

Ottelu alkoi odotetusti taitavien espoolaisten pitäessä keskialueella palloa. Hyökkäyspyrkimykset olivat kuitenkin vaisuja, kun kotijoukkueen puolustus ei päästänyt hyökkäyksiä 16 metrin aluetta lähemmäs. Jenni Sibelius pelasi yksinäisenä kärkenä ja vastaiskutaktiikka onnistui erinomaisesti ja lähes joka kerta maaliverkko soi.

Toisella puoliajalla Espoo sai myötätuulen selän taakse ja muutenkin kopissa oli annettu hyviä taktisia neuvoja. Joukkue pääsi paljon lähemmäs Atlantis-maalia ja vaaratilanteita alkoi soljua jatkuvana virtana. Nämä selvitettiin viimeistään Mari Salosen hyvillä torjunnoilla. Varsinaiseen takaa-ajoon Espoo intoutui kavennettuaan 4-2, kun ottelua oli jäljellä enää varttitunti. Maarit Ahosen etualanurkasta sisään menneen vapaapotkun jälkeen uskottiin jo pistejakoon, mutta kotijoukkueen yritys palkittiin kolmella pisteellä.

Jenni Sibelius, joka pelasi 201. NSM-ottelunsa (seurat: Pyrkivä, MPS ja Ladies), palkittiin raadin ykkösmitalilla ja knallilla. Jennin NSM-maalien määrä on ottelun jälkeen 69, joista 14 tällä kaudella.