Atlantis FC käynnistää uusia juniorijoukkueita alkusyksystä. Jalkapallosta kiinnostuneilla pikkunappuloilla on nyt oiva tilaisuus hankkia itselleen hyvä harrastus tuleville vuosille.

Atlantiksen FC:n junioritoiminta laajenee jälleen alkusyksystä, kun uudet Atlantis joukkueet aloittavat toimintansa. Seura pyrkii käynnistämään uudet juniorijoukkueet ´95, ´96 ja ´97 syntyneille pojille sekä ´93-´97 syntyneille tytöille. Joukkueet tulevat toimimaan MaTaPuPu-alueella.

Atlantis pystyy tarjoamaan juniorijoukkueilleen hyvät harjoitusmahdollisuudet myös talvikaudella. Nuoremmat junnut harjoittelevat seuran omassa juniorihallissa

Tapulikaupungissa sekä lähialueen koulujen voimistelusaleissa. Vanhemmat juniorit treenaavat Pallokentän lämmitettävillä kentillä sekä Myllypuron ja Talin jalkapallohalleissa.

Jalkapallo Atlantiksessa on edullinen harrastus. Kukin juniorijoukkue vastaa itsenäisesti omasta taloudestaan, eivätkä pelaajat maksa minkäänlaista jäsenmaksua emoseuralle.

Uusista juniorijoukkueista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Atlantiksen toimistoon (puh. 041 - 435 11 65 tai toimisto@atlantisfc.fi).

020814 - Niemi Akatemian maalille
Maalivahti Aleksi Niemi siirtyy HIFK:sta Atlantis Akatemiaan. Niemi korvaa USA:han opiskelemaan lähteneen Tommi Särkkisen. Akatemian loppukauden maalivahtikaksikko on näin Mika Johansson (s. -84) ja Alex Niemi (s. -83).

020814 - Piracaia Akatemian harjoituksissa
Atlantiksen liigajoukkueessa viime kaudella esiintynyt Piracaia harjoittelee Akatemian mukana. Pira etsii vielä loppukaudeksi joukkuetta Veikkausliigasta. Vaihtoehtona miehellä on paluu takaisin Algeriaan USM Blidan riveihin, kun sarja siellä syyskuussa käynnistyy. Akatemia-luotsi Panda Askolin otti brassitaiturin mielellään harjoitusvahvuuteen: - Pira treenaa hyvällä asenteella ja toivottavasti pumpulitatsi tarttuu meidän junnuillekin.

020813 - Halli & Särkkinen opiskelemaan
Akatemian pelaajarinki kapenee, kun Wiljam Halli ja Tommi Särkkinen suuntaavat tällä viikolla opiskelemaan maailmalle. Viltsu lähtee Vierumäelle suorittamaan liikunnanohjaajan tutkintoa ja Tommi USA:han business-opintojen pariin. Toivotamme pojille ahkeruutta ja menestystä opintiellä!

020811 - Ladies väsytti Pallo-Iirot helteessä
Ladies otti 2-0 voiton helleottelussa Pallo-Iiroja vastaan. Ottelu ratkesi vierailijoiden uupuessa toisella puoliajalla, jolloin joukkueen peli hajosi pahasti.

Ensimmäisen jakson Ladies oli hienokseltaan niskan päällä ja kotijoukkue esitteli useita hienoja pelikuvioita, joista saatiin muutamia loistavia maalintekopaikkoja. Pallo-Iirojen puolustus oli kuitenkin tarkkana ja onnistui viimeistään maaliviivalta pelastamaan tilanteen ja tauolle mentiin maalittomasti.

Taru Nuutinen Vapauttava johto-osuma saatiin rankkarista, joka puhallettiin, kun ruuhkaisessa maalinedustatilanteessa Suvi Miettinen tönäistiin nurin. Taru Nuutinen ei tiukassa tilanteessa erehtynyt. Toisen maalin teki Ladies-maalipörssiä yhdeksällä osumalla johtava Jenni Sibelius, loistavan läpisyötön antoi Minni Koskimäki, joka on palannut niskavamman jälkeen viheriölle.

Maalintekijöiden lisäksi Atlantis-puolustuksessa Taru Nuutisen toppariparina Mirka Harjula onnistui erinomaisesti.

020810 - Akatemialle arvokas vierasvoitto
Atlantis Akatemia otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun joukkue kukisti Ponnistuksen Pallokentällä maalein 1-3 (1-1). Nuori Akatemia-joukkue ei pystynyt tällä kertaa samanlaiseen esitykseen kuin maanantain Espoo-ottelussa, mutta onnistui silti kääntämään pelin voitoksi. Täysi pistepotti oli Akatemialle todella tervetullut etelälohkon tiukassa putoamistaistossa.

Akatemia aloitti pelin terävästi, ja 14. minuutilla Anssi Tamminen jatkoi Tommi Peltosen syötöstä vierasjohdon. Tämän jälkeen Atlantis-junnujen tarkkaavaisuus kuitenkin herpaantui, ja pari viikkoa takaperin Akatemiasta Ponnareihin siirtynyt Nico Weckström pääsi tuikkaamaan tasoituksen. Maalin myötä isännät pääsivät peliin mukaan, mutta jälleen varman ottelun maalissa pelannut Mika Johansson ei ollut toistamiseen yllätettävissä.

Toiselle jaksolle punapaidat tulivat taas vahvemmalla asenteella. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, kunnes 70. minuutilla Marcello viimeisteli Tero Lönnbladin seinäsyötöstä voittomaalin. Loppulukemat niittasi 89. minuutilla Pete Rantala karattuaan Marcellon syötöstä läpiajoon.

Atlantis Akatemia keräsi viikon kahdesta pelistä täydet kuusi pistettä, mikä toi joukkueen jälleen täysillä mukaan taistelemaan sarjapaikasta. Seuraava koitos on tiistaina 20.08., kun hyvään vireeseen päässyt paikallisvastustaja PK-35 saapuu Puistolaan.

020809 - Veikko Kalliomäki Akatemian huoltajaksi
Veikko Kalliomäki Atlantis Ladiesin huoltajana aikaisemmin toiminut Veikko Kalliomäki siirtyy Atlantis Akatemian taustajoukkoihin. Veikko korvaa jatkossa sairastuneen Petri Harisen Akatemian huoltajana.

020808 - Atlantis/B1 - TPS 2-3
TPS oli keväällä karsintasarjassa voittanut Atlantiksen 1-0 Turussa ja oli karsintasarjassa sijoittunut toiseksi. Seura on tunnettu vahvasta pelaajamateriaalistaan B-ikäluokassa. Pelin alusta lähtien TPS rakenteli vaarallisesti tilanteita ja oli selvää, ettei pelistä tulisi kotijoukkueelle helppoa. 5. minuutilla TPS:n Jussi Haijanen teki avausmaali laukomalla kovaa 16 rajan tuntumasta ohi Antti Sirviön. Atlantis sai ajoittain peliä kulkemaan ihan mukavasti. Maalintekotilanteisiin pyriittiin laitojen kautta. Siinä onnistuttiin 20. minuutilla, kun Konsta Pitkänen lähetti oikealta tarkan keskityksen takanurkalle, josta Joonatan Woodward pukkasi ensin päin maalivahtia ja jatkoi syntyneen "riparin" taidolla verkkoon.

Toisella jaksolla 58. minuutilla kotijoukkueen Jesse Niinivaara ja Joonatan Woodward pohjustivat tilanteen, jossa vahvasti pelannut Marko Mikkonen tuikkasi maalivahdista kimmonneen pallon turkulaisten maaliin. Tämän jälkeen Atlantiksen syke alkoi hiipua ja TPS sai kentän hallintaansa. TPS tuli koko ajan vaarallisesti ja Atlantis koetti purkaa palloa takaisin turkulaisten kenttäpuoliskolle, mutta oli vain ajan kysymys, milloin turkulaiset tekevät maalin. 69. minuutilla TPS:ään pääkaupunkiseudulta siirtynyt Antonie Inutile tasoitti ja 75. minuutilla TPS:n Petteri Grandberg teki voittomaalin. Vaikka TPS ansaitsi voittonsa, ei se lohduttanut kalkkiviivoille kaatunutta kotijoukkuetta. Päät painuksissa keräiltiin pelivehkeet ja lähdettiin keräämään uusia eväitä tuleviin peleihin.

020808 - Amokranesta valmennuspäällikkö
Aikaisemmin Altantis Ladiesin valmentajana toiminut Amokrane Abdenour aloittaa Atlantiksen kokopäivätoimisena valmennuspäällikkönä. Rane tulee toimimaan sekä Atlantis Akatemian että Atlantiksen juniorijoukkueiden parissa. Akatemian puolella toimenkuvaan kuuluu mm. kykyjenetsintää sekä ulkomaisten yhteyksien hoitoa (esim. Akatemia-pelaajien ulkomaisten harjoitusleirien järjestelyt). Junioripuolella Rane toimii seuran junioripäällikkönä vastaten mm. uusien Atlantis-joukkueiden käynnistämisestä ja seuran valmentajakerhon vetämisestä sekä auttaen joukkueita näiden pelaaja- ja valmentajatarpeiden täydentämisessä.

020807 - Atlantis Ladies - FC Espoo 2-3
Atlantis Ladies (+ FC Puistola) oli ennen tätä ottelua pelannut FC Espoota vastaan seitsemän kertaa NSM-sarjassa saldona kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Nyt FC Espoo saavutti ensimmäisen voiton tiukoin luvuin 3-2. Espoolaisvoitto oli ansaittu, vaikka molempien jaksojen viimeisen vartin Ladies painosti hurjasti, maalipaikoissa ei vain tällä kertaa onnistuttu.

Ensimmäisen puoliajan ainoa maali nähtiin, kun Espoon Veera Vartiaisen vaarallinen kulmapotku tuli maalin edustalle ja Mari Raulion nyrkeistä jatkoi verkon perukoille. Maalin jälkeen Ladies rynnisti vahvasti ja useita tilanteita saatiin luotua ennen taukoa.

Taru Nuutinen Anna-Kaisa Moilanen vei vieraat 2-0 johtoon ja Eevakaisa Vento kaunisteli kolmen maalin johdon. Ottelu tuntui tässä vaiheessa ratkenneen, mutta uusi Ladies-valmentaja Maria Virolainen ryhmitti joukkonsa uudelleen eikä Ladies luovuttanut. Ensin keskikentällä pelannut Jenni Sibelius antoi hienon pystysyötön puolustuslinjasta ylösnostetulle Taru Nuutiselle. Taru jallitti hallitusti espoolaisvahdin ja kavensi luvuiksi 1-3, ottelua oli pelattu 80 minuuttia. Loppuvyörytyksessä onnistui Hanna Pyhäjärvi ja luvut olivat jo 2-3. Viimeisten minuuttien painostus ei kuitenkaan riittänyt. Veikkausraati palkitsi Ladies-pelaajista Taru Nuutisen todella ansaitusti ristillä.

020807 - Maria Virolainen Ladies-valmentajaksi
Maria Virolainen on ottanut Ladies-joukkueen valmennusvastuun loppukaudeksi Rane Amokranen lopetettua tehtävässä heinäkuun puolivälissä.

Marialla on takanaan mittava ura naisjalkapalloilijana, 20 vuotta pääsarjassa ja lähes 400 ottelua. Maria valmensi kaudella 1998 Kuusysin naisten SM-sarjajoukkuetta, lisäksi kokemusta on kertynyt HJK:n B-tyttöjen sekä Helsingin ja Uudenmaan piirijoukkueista. Maria toimii tällä hetkellä myös naisten maajoukkueen johtajana.

Rane Abdenour luotsasi joukkuetta viime kesästä lähtien suurella sydämellä ja rikastutti joukkueen pelaajia myös kohtaamaan uudenlaista kulttuuria monin eri tavoin. Kauden mittaan Ranen ja naispelaajien näkemykset puolin ja toisin etääntyivät ja Rane päätti antaa tilaa uusille voimille United-ottelun jälkeen. Rane jatkaa Atlantiksessa.

020806 - Akatemia yllätti sarjajohtajan
Atlantis Akatemia esitti kauden parastaan, kun joukkue kukisti kotiareenallaan Puistolassa sarjajohtaja FC Espoon 2-0 (2-0). Nuori Akatemia-ryhmä jaksoi pistää täydet 90 minuuttia tiukasti kampoihin fyysisesti vahvemmille espoolaisille.

Tommi Peltonen Ottelun avausosuman viimeisteli 27. minuutilla kaivatun maalivireen löytänyt brassihyökkääjä Alex, joka sijoitti Tommi Peltosen tarjoileman pallon varmasti Espoon maalissa pelanneen Matthew McKennan ohitse. Lisää ilonaihetta saatiin seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Tero Lönnblad puski Marcellon vaparin tarkasti takanurkkaan.

Mika Johansson Toisella jaksolla Espoo haki tasoitusta tuomalla kentälle entistä kookkaampaa kalustoa, mutta Atlantis-vahti Mika Johansson poimi varmasti kaikki vieraiden lähentelyt. Rajusti töitä teki myös puolustuksen avuksi pudonnut Marcello.

Voiton myötä Akatemia nousi jälleen tiukasti taistelemaan sarjapaikastaan. Seuraava tilaisuus pistetilin kasvattamiseen on jo perjantaina, kun joukkue kohtaa Pallokentällä Ponnistuksen. Ottelu alkaa totutusta poiketen jo klo 18.00.

020805 - Pelaajavaihtoa Akatemiassa
Nico Weckström on siirtynyt Atlantis Akatemiasta Ponnistuksen paitaan. Keväisen loukkaantumisen jälkeen Nico jäi Pandan kuvioissa vähäiselle peliajalle, joten poika lähtee hakemaan minuutteja paikalliskilpailijan riveistä.

Myös Jyri Nieminen on poistunut pelaajaringistä. Jyrin siviilityö ei salli osallistumista Akatemian 5-6 viikottaiseen harjoitustapahtumaan, ja toisen polven jalkapalloilija jättää ainakin toistaiseksi haaveet futaajan urasta.

Sen sijaan Aapo Raninen palaa takaisin miehistöön. Aapo pelasi kolme ottelua lainalla FC Futuran joukkueessa, mutta on jälleen mukana punapaitojen ryhmässä. Poika ei kuitenkaan ole edustuskelpoinen vielä maanantai-illan Espoo-pelissä.

020803 - PK-35 - Atlantis/B1 0-3
Kevätkierroksen 2-0 tappio takaraivossaan Atlantis kohtasi paikallisvastustajansa revanssihenkisessä SM-sarjan ottelussa Siltamäen nurmella.

Heti ensimmäisen puoliajan alusta alkaen peli kulki atlantislaisten komennossa. Kova prässi ja tiivis puolustus eivät juuri antaneet PK-laisille pelitilaa ja Atlantiksen maali välttyi kiperiltä tilanteilta. Maalitilanteita luotiin tukuttain; 6. minuutin kohdalla pallo oli käynyt jo kaksi kertaa PK:n tolpassa. 20. minuutilla Atlantis sai vaparin noin 20 metristä, minkä Tero Sjöblom niittasi näyttävästi PK:n maalin ylänurkkaan. 0-2 osuman teki Marko Mikkonen, joka jatkoi Matti Kankaan hyvän keskityksen suoraan ilmasta PK:n uuden maalivahdin ohi.

Jesse Niinivaara Ottelun ratkaisu syntyi toisella jaksolla 70. minuutilla, kun PK:n puolustuksen sählättyä Kangas sai jatkettua pallon Jesse Niinivaaralle, joka pääsi yksin läpi ja teki loppulukemat 0-3. Paremmalla onnella lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, mutta PK:n maalivahti suoritti muutamia loistavia pelastuksia ja piti luvut kurissa.

020801 - Niukka tappio pudotti cupista
Jenni Sibelius Ladies-joukkue kärsi naisten cupin puolivälierässä niukan 1-2 tappion mitalisarjapaikkaa kärkkyvälle SC Raisiolle. Leidit antoivat kovan vastuksen ja tilanteisiin nähden loppunumerot olisivat voineet olla myös toisinpäin. Jenni Sibelius teki teki tasoitusosuman. Jonna Norppa-Rahkola joutui Johanna Björklundin telomaksi ja nilkka vääntyi.

Lauantaina Atlantis Ladies pääseen pelaamaan revanssiottelun, kun Raisio kohdataan uudestaan sarjaottelussa.