UUTISET 16.7.-31.7.2002

Uutisarkisto

020731 - Paatelainen kuritti Akatemiaa
Mikko Paatelainen oli kevätkierroksen tapaan ylivoimainen pideltävä Atlantis Akatemialle, kun joukkue kohtasi AC Vantaan Myyrmäessä. Paatelaisen veljessarjan keskimmäinen vesa piti ensi jaksolla Akatemian puolustusta pilkkanaan ja johdatti hattutempullaan isännät 3-2 (3-2) voittoon.

Akatemia-junnut tarjosivat kelpo vastuksen isäntäjoukkueelle, mutta punapaitojen alakerran alokasmaiset virheet ja tehottomuus omissa maalitilanteissa johtivat siihen, ettei kaivattua pistelisäystä tullut. Alex ja Anssi Tamminen onnistuivat kumpikin kertaalleen ohittamaan Vantaan maalissa pelanneen Aleksander Mistsukin, mutta loput tilanteet hukattiin joko turhiin paitsioihin tai heikkoon viimeistelyyn. Paras tasoituspaikka toisella jaksolla siunautui Julle Koivurannalle, mutta kippari veti Tommi Peltosen kaatamisesta tuomitun rankkarin yläputkeen.

Atlantis Akatemian seuraava koitos on ensi maanantaina, kun kärkijoukkue FC Espoo saapuu vieraaksi Puistolaan. Ottelu alkaa klo 18.30.

020728 - Inter - Atlantis/B1 1-0
Kevään vierastappio mielessään Turun Inter vastaanotti helsinkiläiset vieraansa Kupittaan nurmella. B-nuorten SM-sarjaottelun ensimmäinen jakso sujui Atlantiksen painostuksen merkeissä ja tilanteita saatiin luotua mukavasti. Maali näytti roikkuvan ilmassa, mutta edes onnea ei ollut mukana matkaeväänä. Ensimmäisen jakson kulmapotkutilasto oli Atlantiksen hyväksi 10 - 0. Lisäksi Matti Kangas paukautti kaukolaukauksen Interin ylärimaan. Interin maali syntyi peli 12. minuutilla kärkipelaajan karattua läpiajoon. Antti Sirviö onnistui torjunnassa vain puolittain ja pallo lipui juuri ja juuri maalilinja yli.

Toinen jakso oli melko tasainen, mutta kunnon maalintekotilanteita ei nähty. Joukkueen parhaita oli toppari Markus Alopeaus, joka piiskasi joukkuetta parempaan suoritukseen ja jaksoi itse pelata esimerkillisesti läpi ottelun.

Ottelun jälkeen hyvästeltiin joukkueen kapteeni Jaakko "Jake" Korvola, joka suuntaa opiskelemaan ja jalkapalloilemaan Saksaan Dresdeniin. Hyvää matkaa ja menestystä Jakelle !

020727 - Koposelle pitkä huili
Anssi Koponen Akatemia-toppari Anssi Koposelta jää pahimmassa tapauksessa koko syyskierros väliin. Pojan jalasta on luukalvo vaurioitunut, ja lääkärin ensimmäinen tuomio oli vähintään kuukauden lepo. Anssin loukkaantuminen tuo lisämurheita Panda Askolinille, jolla muutenkin on riittänyt mietittävää puolustuksen kanssa, kun toinen alakerran mies Vesa-Pekka Virtanen joutui sairastuvalle jo kesäkuussa.

020726 - Atlantis '89:lle hopeaa
Atlantis '89 selviytyi upeasti Dana Cupin loppuotteluun. Loppuottelussa ghanalaiset (Frankfurt Babi) palloakrobaatit olivat kuitenkin hieman parempia ja voittivat ansaitusti luvuin 2-0.

Atlantis sai suuren pokaalin lisäksi Dana Cupista tuomisiksi aimoannoksen kansainvälistä kokemusta ja uskoa siihen että joukkue kehittyy vauhdilla ja oikeaan suuntaan.

ONNITTELUT!!!

020726 - Loppuotteluun!
Atlantis '89 pelaa tänään illalla kello 19:15 alkavassa Dana Cupin loppuottelussa! Atlantiksen voitto Hammarby IF:stä tuli koko joukkueen erinomaisen taistelun tuloksen. Ottelun ainokaisen maalin teki todennäköisesti turnauksen paras pelaaja, maalivahti, Jani Laine. Jani on viimeistellyt Dana Cupissa rangaistuspotkuista 5 maalia maalivahtina ja yhden maalin kenttäpelaajana, lisäksi Atlantiksen maali on pysynyt puhtaana kaikissa kahdeksassa Dana Cup -ottelussa.

Loppuottelussa Atlantis kohtaa Frankfurt Babin Ghanasta. Ottelun tulos ilmestyy loppuillasta sivulle http://www.danacup.com/results/slutAF.htm.

020726 - Mitallit varmistuivat
Atlantis '89 varmisti mitallit voittamalla aamun puolivälieräottelussa Canvey Islandin numeroin 1-0. Jälleen kerran koko joukkueella uhrautuvasti puolustanut Atlantis oli mahdototon ohitettava. Ottelun ratkaisseen maalin viimeisteli Sami Helstedt. Voiton myötä Atlantiksesta tuli parhaiten menestynyt suomalainen poikajoukkue Dana Cup 2002:ssa. Kakkukahveilta tavoitettu Atlantiksen valmentaja Sakari Hellstedt pitää välierävastustajaa (Hammarby IF) erinomaisena joukkueena, mutta uskoo oman joukkueensa mahdollisuuksiin: "Pojat ovat osoittaneet, että omiin taitoihin luottamalla ja yhtenäisenä joukkueena pelaamalla ne suurseuratkin kaatuu".

020725 - Atlantis '89 taistelee mitalleista
Jatkaako Atlantis '89 Dana Cupissa matkaansa mitalleille selviää turnauksen viimeisenä päivänä, perjantaina.

Torstai-illan neljännesvälieräottelu oli Atlantikselle pelkkä iltapala, sillä suurikokoinen Sereetz SV (Saksa) ei kyennyt tarjoamaan kunnon vastusta vikkelille suomalaisille. Uhrautuva Atlantis '89 pelasi kuudennen peräkkäisen nollapelin ja voitti ottelun numeroin 3-0. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Atlantiksen maalivahti.

Atlantiksella on huomenna aikainen herätys sillä puolivälieräottelu Canvey Islandia (Englanti) vastaan alkaa kello 8:50. Ottelun voittaja selviää kello 12:50 alkavaan välieräotteluun. Dana Cupin loppuottelu alkaa perjantaina kello 19:15.

020725 - Puolustus pitää
Atlantis '89 kohtasi tänään iltapäivällä Karlstad FBK:n ruotsista. Tasainen ottelu kääntyi Atlantiksen 2-0 voittoon erinomaisen puolustuspelin ansiosta. Viides peräkkäinen nollapeli vei Atlantiksen Dana Cupin neljännesvälieräotteluun, joka alkaa kello 19:10 paikallista aikaa. Iltaottelun vastustajaksi tulee Sereetz SV Saksasta.

020724 - Atlantis '89 lohkovoittoon
Atlantis '89 pelasi tänään viimeiset alkulohkon ottelut Dana Cupissa.

Ensimmäisessä ottelussa oli panoksena pääsy A-finaaleihin. Aamu Tanskassa oli pilvipoutainen ja eilisen myrskyn jäljet oli saatu pääosin korjattua. Kuivunut kenttä ja isot lautaselliset uhopuuroa takasivat sen että pelaajat olivat heti aamusta hyvässä iskussa. Jo ottelun alussa kävi selväksi että myrskynlailla liikkunut Atlantis tulisi voittamaan ottelun. Saksalainen Schafflund SSV sai lopulta poistua kentältä 0-5 tapio mukanaan.

Ilta-ottelussa Atlantista vastaan asettui ruotsalainen Mora FK IFK, joka myös oli voittanut kaikki alkulohkonsa ottelut. Ottelun voitajalle oli tarjolla helpompi ohjelma A-finaaleissa, joten turhasta ottelusta ei ollut kyse. Ruotsalaisten hermot eivät pitäneet vaan tuomari joutui poistamaan kaksi Moran pelaajaa kentältä, mitä voidaan pitää '89-syntyneiden ikäluokassa erittäin harvinaisena tapahtumana. Herrasmiesmäisesti taistellut Atlantis käytti kentälle tulleen tilan hyväkseen ja teki kaksi maalia. 2-0 voitto tiesi sitä että vieläkään ei Atlantiksen maaliin ole Dana Cupissa saatu palloa.

Atlantis kohtaa huomenna alkavassa cup-vaiheessa ensimmäisellä kierroksella Karlstad FBK:n (Ruotsi). Ottelu alkaa kello 14:30. Ottelun voittaja pelaa huomenna kello 19:10 alkavassa neljännesvälierässä. Cup-vaiheen otteluiden tulokset ilmestyvät sivulle http://www.danacup.com/results/slutAF.htm, lisäksi saamme kisapaikalta raportit torstain loppuiltaan mennessä.

020724 - Verkko puhuu
Atlantiksen liigavuoden kulissien takaisesta elämästä kertovaa Verkko puhuu -valikkoa on jälleen täydennetty. Tällä kertaa vuorossa on episodi nimeltään Ammattivalmentajat.

020723 - Atlantis '89 avasi voitolla
Atlantis '89 avasi Dana Cup:n voittamalla itävaltalaisen Harreither Gaf:n numeroin 3-0. Ottelu käytiin myrskyisässä ja rankkasaiteisessa säässä, joten kumpikin joukkue joutui pelaamaan hyvin suoraviivaista jalkapalloa. Illalliselta tavoitettu joukkueenjohtaja Ari Nieminen piti avausottelua varsin helppona. Nieminen kuitenkin muistutti että huomenna on edessä paremmat olosuhteet ja kovemmat vastustajat, joten jatkopaikkaa ei ole vielä syytä juhlia. Atlantis '89:n huomiset ottelut:
Ke 10:00 Atlantis FC - Schafflund SSV (Saksa)
Ke 17:30 Atlantis FC - Mora FK IFK (Ruotsi)

020723 - Akatemian loppukiri toi pinnan
Atlantis Akatemia kohtasi sarjakakkosen Hyvinkään Palloseuran Puistolassa. Maalittoman avausjakson jälkeen Teemu Eloranta vei 46. minuutilla vieraat 0-1 johtoon. Akatema-junnuilla oli pelissä omat maalipaikkansa, mutta viimeistely onnistui vasta 85. minuutilla, kun vaihdosta kentälle viilettänyt Pete Rantala pääsi jatkamaan Marcellon puskun verkkoon. Loppulukememat näin 1-1.

Akatemialle piste oli tervetullut, sillä joukkueella on plakkarissa vasta kymmenen pinnaa. Sarjapaikan uusiminen teettää näin vielä rutkasti töitä. Lohkon kaksi viimeistä putoaa kolmoseen ja kolmaskin joutuu karsintapeleihin, joten melkoisesti pisteitä syyskierrokselta tarvitaan, ennen kuin sarjapaikka on turvattu.

Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on keskiviikkona 31.07., kun joukkue kohtaa klo 18.30 Myyrmäessä AC Vantaan.

020722 - Huomiset Dana Cup-ottelut
Atlantis '89:n osalta huomenna starttaavan Dana Cup:n tulokset löytyvät otteluiden päätyttyä osoitteesta http://www.danacup.com/results/klasseF.htm#F15. Lisäksi saamme ottelupaikoilta joka ilta sivuillemme lyhyen reportaasin päivän tapahtumista.

020721 - Atlantis '89 Dana Cupiin
Ensi viikolla pelataan Tanskassa Dana Cup 2002, yksi maailman arvostetuimmista junioriturnauksista. Viking Linelta tavoitettu Atlantis '89:n joukkueenjohtaja Ari Nieminen pitää turnausta kauden kohokohtana ja huolimatta kovista kansainvälisistä vastustajista Nieminen uskoi joukkueensa menestymiseen. Joukkue saapuu majapaikkaan sunnuntai-iltana, joten pojille jää kaksi vuorokautta aikaa selvitä jetlagista ennen turnauksen avausottelua.

'89-syntyneiden ikäluokassa on osallistuvia joukkueita lähes 80. Turnaus alkaa tiistaina ja alkulohkot saadaan keskiviikkona päätökseen. Torstaina alkaviin pudotuspeleihin selviää kunkin lohkon kaksi parasta. Atlantis '89:n ottelut alkulohkossa:

Ti 15:00 Atlantis FC - Harreither Gaf (Itävalta)

020720 - Atlantis/B1 - Honka 1-0
Atlantis/B1-junnujen SM-sarjan avauspeli käytiin Ala-Malmin hyvällä nurmikentällä. Kotijoukkueen rasitteena peliin lähdettäessä olivat useat loukkaantumiset, minkä vuoksi Akatemian puolelta oli Tero Sjöblom tullut keskikentälle vahvistukseksi.

Maalivahti Erik Alopaeus Peli näytti heti alussa luonteensa. Honka pyrki hallitsemaan peliä, mutta Atlantiksen kova prässi ja vaaralliset vastahyökkäykset sekoittivat vierailijoitten peliä. 33. minuutilla Markko Mikkonen pääsi niittaamaan vastustamattomasti puolustajien välistä Hongan maalin ylänurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin Maren viuhuva kanuuna 16 metrin rajan ulkopuolelta oli lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Hongan maalivahti sai torjuttua pallon maalin ohi. Hongan maalintekopaikat jäivät vähiin. Atlantiksen vahvasti pelannut alakerta ja maalivahti Erik Alopaeus siivosivat pallot kotijoukkueelle ja oma maaliverkko pysyi puhtaana. Pelin lopussa kotijoukkueen vauhdin hiipuessa Honka sai paremmin peliään kulkemaan, mutta maalinteko ei onnistunut.

Pettymys espoolaisleirissä oli käsin kosketeltavaa. Kotijoukkueen tunnelmat olivat sen sijaan korkealla makeitten avauspisteitten kilahdettua pistelaariin.

020719 - B-junnut aloittavat lauantaina, Akatemia tiistaina
Atlantiksen B-juniorit palaavat tositoimiin lauantaina, kun joukkue kohtaa SM-sarjan syksyn avausottelussaan Hongan Ala-Malmilla klo 13.00. B-junnut ovat pääluotsi Catello Iovienon tiukassa ohjauksessa entistä iskukykyisempinä valmiita taistelemaan paikasta ikäluokkansa ylimmällä sarjatasolla.

Atlantis Akatemia aloittaa kakkosen syyskierroksen tiistaina, kun HyPS saapuu vieraaksi Puistolaan klo 18.30. Kurinalaisesti pelaava hyvinkääläisjoukkue on kevätkierroksen jälkeen lohkokakkosena, joten tiukka taisto Akatemia-junnuille on tiedossa.