UUTISET 16.6.-30.6.2002

Uutisarkisto

020630 - JJK - Atlantis/B1 0-0
B-nuorten SM-karsintasarjan viimeinen peli pelattiin Jyväskylässä Huhtasuon urheilupuiston hyvällä nurmikentällä. Peli oli kenttätapahtumiltaan erittäin tasainen ja lopputulos oli tilanteisiin nähden melko oikeutettu. Tosin toisella jaksolla JJK:n puolustus sai venyä parhaimpaansa kaivaessaan ensin Jesse Niinivaaran laukauksen ja sitten Lauri Salmia pukkauksen maaliviivaltaan kentän puolelle. JJK oli pelaava joukkue, joka pyrki huolella rakentamaa maalintekopaikkoja. Keskikentän taitava Tomi Petrescu oli jo etukäteen huomioitu taktiikassa, eikä häntä päästetty pahantekoon.

Atlantiksen pelit jatkuvat noin kuukauden päästä SM-sarjalla, johon joukkue lähtee haastamaan muita viimeisen säilyjän paikalta. Joukkue lähtee nyt kolmen viikon kesälomalle ja palaa sorvin ääreen 22.7.

020629 - Kiffen - Akatemia 3-1
Atlantis Akatemia päätti kevätkierroksen tappiolla Kiffeniä vastaan. Isäntäjoukkue oli Pallokentällä parempi maalein 3-1 (2-1). Akatemia jätti voitollisen EIF-pelin jälkeen jälleen kovin vaisun kuvan osaamisestaan. Joukkueen puolustuspeli ei tällä hetkellä ole kakkosen tasoa, ja kovin hampaaton oli esitys myös hyökkäyspäässä.

Mikko Virtala Mikko Virtala vei 11. minuutilla punapaidat 0-1 johtoon Alexin puskun jälkitilanteesta, mutta sitten iskivät mustat hurmurit. Tommi Raudoskoski (rp), Leo Tolsa sekä Jari Larm toimittivat pallon Akatemian verkkoon, eivätkä Akatemia-junnut tästä enää nousseet.

Panda Askolinin oppilaat lähtivät nyt reilun viikon lomalle, ja joukkue palaa yhteisharjoituksiin jälleen maanantaina 8. heinäkuuta. Sarjatauolla Akatemia kohtaa Exeterin torstaina 11. päivä, ja sarjapelit jatkuvat 23. päivä, jolloin HyPS saapuu Puistolaan.

Akatemian menestys kakkosen etelälohkossa ei kevätkierroksella juurikaan häikäissyt, mutta joukkueella on silti lohkon uskollisin faniryhmä. Sateisella Pallokentälläkin fanit jaksoivat kannustaa joukkuetta loppuvihellykseen asti, vaikka poikien peliesitys jäi tällä kertaa kovin vaatimattomaksi.

020628 - Verkko puhuu
Olemme täydentäneet Verkko puhuu -valikkoa kolmella uudella episodilla. "Poliisin poika", "Juniorityö arvossaan" sekä "Kaupunki säästää" tuovat nyt oman lisänsä artikkelikokoelmaan.

020627 - Atlantis Akatemia - Exeter City 11.07.
Suomen Michael Jackson Atlantis Akatemia kohtaa Englannin III divisioonassa pelaavan ammattilaisjoukkueen Exeter Cityn torstaina 11. heinäkuuta klo 18.30 Puistolan nurmella. Exeter tulee harjoitusleirille Suomeen, ja joukkue kohtaa täällä Akatemian lisäksi Hongan ja PK-35:n. Exeter City on tullut tunnetuksi siitä, että joukkueen innokas fani popidoli Michael Jackson on osallistunut hyväntekeväisyyskonsertteihin, joissa on kerätty varoja seuralle. Akatemia on harrastanut vastaavaa varainhankintamuotoa, sillä Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen on luovuttanut esiintymispalkkioitaan joukkueen toiminnan tukemiseen.

020626 - Atlantis/B1 - KuPS 1-5
Elintärkeä B-nuorten SM-ottelu, johon kumpikin joukkue oli latautunut huolella, mutta joka lähti kotijoukkueelta heti alusta väärille raiteille. Puolustuksessa olivat koordinaatit kokoajan kateissa ja hyökkäyksessä ei saatu mitään onnistumaan. KuPSin halpa avausmaali 4. minuutilla ja samaan aikaan epäonnistumiset selkeissä maalintekopaikoissa KuPSin päädyssä koettelivat kotijoukkueen huumoria. Kun soppaan lisätään tuomarin tuomitsematta jäänyt rankkari / vapari kuopiolaisten maalivahdin kaadettua Mare Mikkosen läpiajossa rangaistusalueen rajalla pelin alussa, olivat pelin elementit tiedossa. KuPSin maalintekoresepti oli toimiva; pallo päätyrajalta alaviistoon keskelle maalin eteen, josta oli helppo laittaa peliväline verkkoon. Tähän ei kotijoukkueelta lääkettä löytynyt koko pelin aikana. Lohtua synkkään iltaan toi pelin lopussa kavennusmaali 1-5:een: Juha Saarinen niittasi vaparin 20 metristä taidolla kuopiolaisten maalin ylänurkkaan. Atlantiksen näkyvimpiä olivat keskikentällä pelanneet Salmian veljekset Teemu ja Lauri sekä hyökkääjänä häärinyt Joonatan Woodward. Päivän pelasti uutinen Kokkolasta: KPV-j oli voittanut Jazzin. Putoamisviiva jäi siten taakse kolmen pisteen päähän ennen viimeistä kierrosta.

020625 - Tärkeä voitto Akatemialle
Atlantis Akatemia otti täydet kolme pistettä EIF:ltä, kun tammisaarelaiset vierailivat Puistolassa. Tiukka koitos kääntyi Akatemialle kapteeni Juhani Koivurannan osumalla 1-0 (0-0).

Ensi jaksolla Akatemia-junnut pelasivat tasapäisesti EIF:n kanssa. Panda Askolin oli laittanut puolustusmiehityksen uusiksi, ja uusi koostumus rauhotti heti alakerran pelaamista. Molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka - Akatemian paras tilanne tuli Alexille, mutta brassihyökkääjä jatkoi Janne Weckströmin keskityksen maalin ylitse.

Julle Koivuranta Toiselle jaksolle punapaidat tulivat terävästi. Julle Koivuranta pääsi 47. minuutilla Tero Lönnbladin esityöstä laukaisupaikkaan ja ampui 16 metristä tolpan kautta voitto-osuman. Maalin jälkeen tammisaarelaiset ottivat pelin vähitellen haltuunsa ja onnistuivat luomaan muutaman vaaratilanteen Akatemian maalille. Tommi Särkkinen piti kuitenkin maalinsa koskemattomana loppuun saakka.

Akatemia-paidassa kauden ensiesiintymisen tehnyt paluumuttaja Janne Weckström toi kaivattua kovuutta keskikentälle sekä vaarallisen vasemman jalan erikoistilanteisiin. Ensi jaksolla Janne jakeli myös muutaman mainion avaussyötön.

Atlantis Akatemian seuraava koitos on jo perjantaina, jolloin joukkue matkustaa Pallokentälle Kiffenin vieraaksi.

020624 - Ladies maksoi kalavelat Tampereella
Muutaman vaisun kotiottelun jälkeen Ladies kuittasi ennen ottelua sarjanelosena olleelle Ilvekselle kauden avausottelun tappion voittamalla selkein 3-1 numeroin Ratinan stadionilla pelatun syyskierroksen ottelun.

Mia Hiekkamäki Ensimmäisen puoliajan hahmona oli edellisessä ottelussa maalin makuun päässyt ja veikkausraadin nyt palkitsema Mia Hiekkamäki, joka laukoi kahdesti pallon verkkoon. Kolmannen Ladies-maalin ampui Jenni Sibelius. Palkittuja olivat lisäksi Eeva-Maria Saari ja Jonna Norppa-Rahkola. Valmentaja Rane Abdenour juhlisti voittoa ennen ottelua antamansa lupauksen mukaan uimanäytöksellä Tammerkoskessa.

Ladies lähtee juhannustauolle 12 pisteessä. Ensi lauantaina 29.6. on vuorossa cupin toisen kierroksen ottelu Pohjois-Karjalassa Ylämyllyssä.

020624 - Akatemia vs. EIF
Atlantis Akatemia kohtaa tiistaina klo 18.30 Puistolassa EIF:n Tammisaaresta. Akatemia on saanut mukaan viime kaudella joukkueessa pelanneen Janne Weckströmin, joka alkuvuoden on tavoitellut peliminuutteja HIFK:n ykkösen joukkueessa. Janne palaa nyt loppukaudeksi Akatemian punapaitaan ja on kokoonpanossa jo EIF-pelissä.

020620 - Atlantis/B2 karsii Ykköseen
Tappioitta B-nuorten Kakkosessa pelannut Atlantis/B2 voitti numeroin 3-1 lohkonsa kärkiottelussa FC Kasiysin ja varmisti lohkovoiton. Atlantis/B2 osallistuu kolmen muun lohkovoittajan tavoin karsintoihin, joista kolme parasta pelaa syyskierroksella B-nuorten Ykkösessä.

020620 - FC Reipas - Atlantis/B1 1-0
Kumpikin joukkue pelasi jatkoista syksyn SM-sarjassa. Tilanne putoamisviivan tuntumassa tiivistyy kierros kierrokselta ja pisteet olivat kummallekin joukkueelle elintärkeitä. Peli pelattiin Kivimaan pehmeällä nurmikentällä. Reipas oli latautunut otteluun vahvasti ja tuli heti voimalla tilanteisiin. Atlantiksella oli vaikeuksia päästä rytmiin mukaan, mikä näkyi tulostaululla Reippaan johto-osumana 9. minuutilla. Tämän jälkeen peli tasoittui ja Atlantis sai kuvioitaan sujumaan ihan kelvollisesti. Vaikka Reippaan vahva keskuspuolustus teki parhaansa, Atlantis sai muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta onnea ei ollut matkassa. Nivusvammastaan nopeasti toipunut Markus Alopaeus tuli heti alkuminuuteilla vaihdosta alakerran vahvistukseksi ja pelasikin hyvän pelin. Erik -velikin debytoi B-junnutasolla Atlantiksen maalipuitten välissä viimeiset 20 minuuttia ja esitti teräviä otteita.

Catello toivotti suojateilleen hyvät juhannukset ja myönsi vapaata maanantaihin, jolloin joukkue viritetään KuPSin kaatoon seuraavaksi keskiviikoksi.

020619 - Akatemian tappioputki jatkui
Atlantis Akatemian pistetili ei karttunut, kun FJK vieraili Puistolassa. Kuudella Jokeri-pelaajalle vahvistettu FJK vei pisteet mennessään maalein 2-5 (2-3). Akatemian maalintekijöinä olivat avausjaksolla Vesa-Pekka Virtanen ja Tommi Peltonen. Vieraiden maaleista uusi-seelantilainen Geoffrey Brown viimeisteli neljä ja Jukka Hujanen yhden.

Mika Johansson Panda Askolin oli uusinut jonkin verran Akatemian koostumusta edellispeleistä. Mika Johansson pelasi ensimmäisen kakkosen ottelunsa maalissa, Wiljam Halli tuli ensimmäistä kertaa avaukseen puolustukseen ja myös Belgiasta palannut brassihyökkääjä Alex oli jälleen mukana. Alex pääsi avausjaksolla mukavasti maalipaikkoihin, mutta maalijyvä oli vielä kateissa.

Akatemian seuraava koitos kakkosessa on ensi tiistaina, kun EIF saapuu Puistolaan. Ottelu alkaa totuttuun tapaan klo 18.30.

020618 - Akatemia kohtaa Forssan
Atlantis Akatemia kohtaa tiistaina klo 18.30 Puistolassa FJK:n Forssasta. FJK on kevään peleissä saanut runsaasti vahvistuksia Jokereiden divariryhmästä, joten Akatemialle on tiedossa jälleen tiukka koitos. Panda Askolin piti suojateilleen viime viikolla tiukan ripityksen, ja nyt joukkue on lähdössä kasvattamaan laihaa pistepussiaan uudella innolla. Mukana on jälleen myös sotaleiriltä palannut Miikka Bäckman sekä viimeksi työesteen takia puuttunut Tero Lönnblad.

020617 - Voittaako Atlantis/B2 B-nuorten Kakkosen?
B-nuorten Kakkosessa Helsingin ja Uudenmaan piirien joukkueet on jaettu neljään alkulohkoon, joissa on pelattu kevään kuluessa yksinkertaiset sarjat. Lohkovoittajat tulevat karsimaan kolmesta paikasta B-poikien Ykköseen syksyksi 2002. Positiivisesti yllättänyt Atlantis/B2:lla on tiistaina edessä kevään viimeinen ja ratkaiseva ottelu. Ottelu- Atlantis/B2-Kasiysi ratkaisee lohkovoiton. Ottelu jossa Atlantikselle riittää tasapelikin alkaa kello 19.30 Siltamäessä.

020617 - Protesteja entisiä Atlantis-pelaajia vastaan
Useat seurat ovat viime viikkoina tehneet protesteja kolmen entisen Atlantis-pelaajan pelaamisesta uusissa seuroissaan. KäPa ja EIF ovat jättäneet protestin Kalle Vassen pelaamisesta AC Vantaan riveissä. HJK puolestaan jätti protestin Heikki Pulkkisen esiintymisestä Allianssin liigajoukkueessa. Lisäksi Antti Peltosen esiintymisestä Jarossa ja farmiseura JBK:ssa odotellaan protesteja.

Kolmikko pelasi viime kaudella Atlantis/2-joukkueessa, mutta siirtyi kevään aikana muihin seuroihin ilman siirtokorvausta Palloliiton erityispäätöksellä, vaikka kaikilla kolmella oli voimassa olevat sopimukset Atlantis FC ry:n kanssa ja vapaa siirtoaika oli päättynyt jo tammikuussa. Atlantis FC ry oli toista vuotta tarjonnut pelaajille korkeatasoisen valmennuksen, asunto- ja ateriaedun sekä pienen kuukausirahan, mutta liiton päätöksellä seura ei saisi tekemästään kasvatustyöstä minkäänlaista korvausta.

Asian käsittely on edennyt Palloliiton vastalausevaliokuntaan, josta odotamme korjausta kilpailupäällikkö Petri Heikkisen tekemälle, mielestämme täysin kohtuuttomalle päätökselle.

020616 - Atlantis '93 hopealle Tervakoskella
Puuhamaa 2002 turnauksessa Tervakoskella 15.-16.6. Atlantis ’93/Itä-Helsingin joukkue pelasi upean turnauksen. Alkusarjassa joukkue voitti lohkonsa vastustajat Honka/Kotkat 2-0, isäntäjoukkue Tervakosken Padon peräti 13-0 ja RiNS/Roman 6-1. Upeaa oli joukkueen kaikkien pelaajien todellinen tsemppi ja onnistuminen kaikissa peleissä.

Välisarjassa Atlantis sai vastaansa FC Reipas/Liverpoolin. Pojat antoivat kaikkensa tiukan päivän päätteeksi ja kannustusjoukotkin pistivät parastaan. Ottelu oli tosi tiukka, mutta kauniissa kesäillassa pelatun pelin voitti ansaitusti Atlantis 2-1.

Aamulla hyvin nukutun yön jälkeen vastassa oli jälleen FC Reipas, mutta joukkue Manu. Atlantis uhkui taistelutahtoa ja kova tsemppi kantoi hedelmää. Loppuvihellyksen jälkeen tulos oli 2-0 ja pääsy finaalin loppuotteluun oli selvä.

Finaali pelattiin Tervakosken ykköskentällä, nurmella josta hesalaispojat saavat vaan uneksia. Vastaan asettui Kouvolan Sudet. Pelissä Kouvola onnistui heilauttamaan Atlantiksen Joel Vaarakallion hienosti koko turnauksen varjelemaa maalia peräti 4 kertaa, riemua tosin nostatti Atlantiksen Lasse Anttosen lopuksi tekemä rankkarista maali. Peliaika loppui kesken jälleen kerran, mutta hopea oli hieno kotiin vieminen hyvin pelanneelle joukkueelle.

Joukkueen tsempparina turnauksessa palkittiin Jukkapekka Auroila ja tekniikkapalloilla joukkue palkitsi hyviin suorituksiin yltäneet Miki Suikkilan, Jere Nuutisen ja Tomi Häppölän. Turnauksen päätös Puuhamaassa kruunasi kaiken ja kevätkauden lopetusturnaus jää kaikille positiivisesti mieleen. Kiitos järjestäjille hyvin organisoidusta turnauksesta!

020616 - Jenni Sibeliukselle hattutemppu
Jenni Sibelius Ladies otti kevätkierroksen viimeisessä ottelussa selvän 4-1 voiton Pallo-Iiroista. Jenni Sibelius maalasi kolmesti ja Mia Hiekkamäki teki uransa ensimmäisen maalin. Pisteitä on kertynyt yhdeksän ja sijoitus toisen kierroksen alkaessa on 7. Ennen juhannustaukoa pelataan vielä Ilvestä vastaan keskiviikkona Tampereella

Mirka Harjula sai ensimmäisenä pelaajana täyteen sata NSM-ottelua Atlantis Ladies-paidassa (ml. FC Puistola).

Hanna Pyhäjärvi oli viikonvaihteessa mukana U18-naisten maajoukkueessa, joka pelasi Varkaudessa näytösottelun U17-maajoukkuetta vastaan.