UUTISET 16.5.-31.5.2002

Uutisarkisto

020530 - HJK:n harvat hyökkäykset tehokkaita
Voittajasta ei ollut epäselvyyttä, kun UEFA Cupissa välieriin asti edennyt HJK käytti tehokkaasti vähäiset maalipaikkansa hyväkseen, loppulukemiksi tuli 4-0 tappio Ladies-joukkueelle.

Atlantis pelasi rohkeasti keskikentällä, mutta muutama puolustuspelin lipsahdus kostautui. Toisaalta omien hyökkäysten rakentamisessa ollaan monta askelta jäljessä moninkertaista Suomen mestaria vastaan.

Ensimmäinen maali syntyi, kun HJK siirsi pallon nopeasti vasemmalta laidalta oikealle ja Anna-Kaisa Rantasen kaukoveto toi 1-0 johdon kotijoukkueelle. Lukuunottamatta yhtä vaarallista kulmaa ei Ladies-maali ollut tätä ennen kertaakaan uhattuna. Kahden minuutin kuluttua tuli puolustusvirhe, jälleen avattiin vasemmalta oikealle ja Anna-Kaisa pääsi vapaana viilettämään maalia kohti ja luvut olivat jo 2-0. Kolmas maali HJK:lle tuli, kun keskialueen sivurajaheittoa ei seurattu valppaana ja Anna Viilma pääsi laukaisemaan 16 metristä vasempaan ylänurkkaan.

Tauon aikana Ladies teki kenttäryhmitykseen muutoksia, Taru Nuutinen laskettiin alas ja Jenni Sibelius keskikentälle. Tilanne tasapainottuikin, kun samalla HJK otti kärkeen paitsioon innolla hakeutuneen Susanna Heikarin. Kentälle tuli myös USA:n visiitin tehnyt Sanna Valkonen sekä HJK:n uusi skotti-vahvistus Pamela McDonald. Pamelalle kirjattiin toisen puoliajan ainoa maali, kun hän ohjasi päätyrajalta saamansa syötön suoraan maaliin.

Viimeiset parikymmentä minuuttia pelattiin tasapaksusti pääasiassa HJK:n kenttäpuoliskolla, kuitenkaan leidit eivät kertakaan saaneet tosivaarallista tilannetta aikaiseksi.

Palkintoraati palkitsi Ladies-tsempparina Taru Nuutisen.

Seuraava ottelu: Atlantis Ladies - SC Raisio lauantaina 8.6. klo 13 Puistolan nurmella.

020529 - Neljä ylioppilasta
Kimmo Aro Neljä Akatemia-peluria viettävät lauantaina ylioppilasjuhlia. Kimmo Aro, Anssi Koponen, Tuomas Metsberg ja Eero Voipio saavat valkolakin palkinnoksi monivuotisesta aherruksestaan. Onnittelut pojille!

020528 - Atlantis '90/Pihlis syksyksi valiolohkoon
Atlantis '90/Pihliksen kevätkierroksen piirisarjaottelut ovat onnistuneet erinomaisesti, sillä tie on kulkenut voitosta voittoon. Vaikka piirisarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta on joukkue jo varmistanut paikkansa syksyllä pelattavaan valiolohkoon.

020527 - Atlantis/B2 Kakkosen kärjessä
Atlantis/B2 vankisti asemaansa Kakkosen kärjessä voittamalla Laajasalon hiekalla pelatussa ottelussa HJK-j:n maalein 5-1. Atlantis/B2:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 5.6. Pukinmäessä. Kello 18.00 alkavassa ottelussa Atlantis kohtaa sarjan kolmosena majailevan FC Viikingit.

020527 - Akatemia nappasi vieraspisteen
Anssi Tamminen Atlantis Akatemia tarjosi jälleen hyvää jalkapalloviihdettä IFK Mariehamnin vieraana paikallisella Idrottsparkenilla. Akatemia-junnut vyörittivät varsinkin avausjaksolla näyttäviä hyökkäyskuvioita kohti isäntien maalia, mutta kun joukkueen puolustuspeli ei ole samalla tasolla, tauollle mentiin isäntien 2-1 johdossa. Helsinkiläisten avausmaalin puski (tällä kerrralla jopa silmät auki) jo 2 minuutin pelin jälkeen Eero Voipio Anssi Tammisen mainiosta keskityksestä. Isäntien Daniel Blomster kuitenkin kuittasi heti seuraavasta hyökkäyksestä ja Peter Lundberg viimeisteli 14. minuutilla taukolukemat.

Tero Lönnblad Toiselle jaksolle Akatemia tuli jälleen terävästi. Anssi Tamminen antoi 47. minuutilla kulman, jonka Tero Lönnblad ohjasi verkon perille. Punapaidat jatkoivat pirteää hyökkäyspeliä, mutta vähitellen myös IFK Mariehamn alkoi saada otetta pelistä. Lopulta 81. minuutilla Peter Lundberg karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti ohi Tommi Särkkisen. Akatemia nousi kuiten vielä kerran. Anssi Tamminen antoi 85. minuutilla jälleen kulman oikealta, minkä jälkitilanteessa Vesa-Pekka Virtanen näytti, ettei talven ketteryysharjoittelu ole mennyt hukkaan. Upea Zidane-mainen volley hiljensi Idrottsparkenin yli 400-päisen yleisön. Loppulukemat 3-3, ja Akatemialle mieluisa vieraspiste kotiintuliaisiksi.

020526 - Ladiesin voittotilastoon jatkoa
Ladies osoittautui jälleen FC Espoota paremmaksi, nyt luvuin 3-2, aikaisempien vuosien saldo on viisi NSM-voittoa ja yksi tasapeli. Espoo oli edellisessä kotiottelussaan yllättänyt HJK:n, mutta Atlantis Ladies oli niukasti vahvemmaksi ja vei voiton.

Jonna Norppa-Rahkola oli jokaisessa maalissa mukana. Heti ottelun alussa ruuhkasta ammuttu laukaus upposi sisään oikean pystypuun kautta, sitten kymmentä minuuttia myöhemmin keskitti Jenni Sibelius oikealta maalin edustalle. Jonna kuljetti pallon maalia kohti ja harhautti maalivahdin ja lukemat olivat vartin pelin jälkeen jo 2-0 leideille. Voittomaali aivan ottelun lopulla syntyi, kun Jope antoi läheltä kulmalippua epäsuoran vapaapotkun. Espoolaispelaaja pukkasi komeasti purkupallon omaan maaliin.

Amokrane Abdenour Valmentaja Rane Abdenour kiitti koko joukkueen hienoa asennetta sekä otetta peliin, jolla pisteet varmistettiin. Jonnan lisäksi erityiskehut sai esimerkillinen työmyyrä Riikka Viitanen. "Leidit veivät pelin voittoon asti, niinkuin lupailin Akatemia-valmentajille", virnistää Rane lopuksi.

Ottelu alkoi vahvalla Atlantis-otteella keskikentällä. Kun Espoo rohkeasti oli kaventanut puolustuslinjansa kolmeen pelaajaan, niin peliä saatiin kulmiin helposti ja johtomaali tuli aivan ansaitusti. Pikkuhiljaa espoolaiset piristyivät ja kun pian toisen takaiskumaalin jälkeen saatiin pallo jo Atlantiksen ylähirteen, niin ottelu alkoi tasaantua.

Ensimmäisen puoliajan viimeisen kymmenen minuutin aikana Espoon Susanna Lehtinen ja Elisa Pirinen saivat aivan peräkkäin avopaikan, mutta vierailijoiden onneksi epäonnistuivat ja tauolle lähdettiin kahden maalin johdossa. Jakson loppu kuitenkin jo ennakoi, että helpolla Atlantis ei tule pääsemään.

Saatuaan myötätuulen taakseen Espoo jatkoi siitä, mihin ennen taukoa jäi ja Ladies sai tehdä kovasti töitä varjellakseen omaa maalia. Kun vartti oli jäljellä kääntyi ottelun kuva jälleen, ensin tasaantui ja sitten viimeiset minuutit tuli Atlantis.

Seuraavana ottelu: HJK - Atlantis Ladies keskiviikkona 29.5. klo 18.30 Pallokentällä.

020525 - Atlantis/B1 - HJK/B 2-2
Kauden nurmikenttäavajaiset vietettiin Siltamäen kehnon puoleisella alustalla HJK:n toimiessa vierailijana. Alkuasetelmissa HJK oli ehdoton voittajasuosikki ilman pistemenetyksiä.

Pelin alkupuoli kulki odotetusti HJK:n komennossa ja näytti siltä, että kotijoukkueen tehtäväksi jäisi vain pidellä lopputulos siedettävällä tasolla. 16. minuutilla Klubi teki avausmaalinsa pallo jäätyä pomppimaan maalin edustalle, eikä purkua saatu aikaan. Peliin tuli uutta ilmettä 22. minuutilla, kun Marko Mikkonen toi pallon hyvin oikealta ylös päätyrajan tuntumaan ja antoi sieltä loistosyötön maalin edustalle, Eero Vehmanen jossa Eero Vehmanen käänsi pallon taidolla Klubin verkkoon. Kuusi minuuttia edellisen maalin jälkeen Klubin maalivahti seikkaili vastaantulon merkeissä kaukana maalistaan ja osin epäonnistui purkupallossa. Eero Vehmanen nappasi pallon, vei sen oikealla laitaan, josta hän antoi hyvä syötön keskelle Lauri Hakaselle, joka niittasi kuulan Klubin maaliin. Tämän jälkeen Atlantis pääsi hyvin niskan päälle ja peli kulki. Mahdollisuuksia lisämaaleihinkin oli muutamia. Toisella jaksolla 54. minuutilla Klubi kavensi tilanteen 2-2:een, minkä jälkeen Klubi pääsi taas juonesta kiinni ja Atlantiksen alakerrassa riitti toimintaa. Klubi pääsi vielä pari kertaa vaarallisesti maalintekotilanteeseen, mutta tuloksetta.

Tasapeli oli kotijoukkueelle makea, voitto olisi ollut täydellinen karkkipäivä. Catello piti omiensa suoritusta hyvänä. Tästä on hyvä jatkaa, kun ratkaisevat pelit säilymisestä ovat edessä.

020525 - Akatemia sunnuntaina Ahvenanmaalle
Atlantis Aatemia pelaa sunnuntaina ensimmäisen "kansainvälisen" ottelunsa. Joukkue kohtaa IFK Mariehamnin klo 17.00. Matkaan Atlantis-junnut lähtevät jo klo 5.50 aamujunulla kohti Turkua, mistä Viking Line kuljettaa ryhmän Ahvenanmaalle. Mukaan lähtee sama miehistö kuin torstain PK-pelissä lukuunottamatta työesteistä Jyri Niemistä. Tilalle tulee loukkaantumisesta toipuva Nico Weckström. Pitkäaikaispotilaat Tuomas Metsberg ja Tommi Peltonen joutuvat odottamaan paluuta pelikentille vielä muutaman viikon.

020524 - Atlantis ja Rautakirja yhteistyöhön
Atlantis FC ja Rautakirja Oyj ovat tehneet yhteistyösopimuksen vuodelle 2002. Monitahoinen yhteistyö sisältää mm. Atlantiksen lentävän managerin Aarne Tenkasen "viihdetuokion" Rautakirjan asiakastilaisuudessa sekä näkyvyyttä seuran kotisivuilla ja tulevassa Futis 2002 -julkaisussa.

020523 - PK-35 - Akatemia 1-1
PK-35 ja Atlantis Akatemia tarjosivat vauhdikkaan paikallistaiston Pukinmäen nurmella. Maalijyvän löytänyt Eero Voipio vei Atlantis-junnut johtoon jo 3 minuutin jälkeen. Epa karkasi vartijaltaan ja upotti pienestä kulmasta pallon verkkoon. Isäntäjoukkue PK oli fyysisenä vahvempi erikoistilanteissa, ja 24. minuutilla Atte Salin onnistui tasoittamaan, kun Akatemia ei saanut purettua palloa maaliltaan. Toisella jaksolla Atlantis-junnujen juoksuvoima alkoi näkyä, mutta vuoronperään Anssi Tamminen, Kimmo Aro, Pete Rantala, Aapo Raninen ja Mikko Virtala saivat todeta Jani Joutsenen ohittamattomaksi esteeksi PK:n maalilla. Omat tilanteensa oli myös isäntäjoukkueella, joten yleisölle tarjottiin nähtävää koko rahan edestä.

020522 - Atlantis '89/Bremen kiinni kultakantaan
Atlantis '89/Bremen pojat palauttivat joukkueen takaisin kultakantaan voittamalla HJS-turnauksen Hämeenlinnassa 18.-19.5. Joukkue ansaitsee kiitoksen erittäin kurinalaisesta pelaamisesta huolimatta siitä, että loppuotteluissa ollaan yleensä jännitetty aivan liikaa.

Pelit alkoivat lauantaina Harvialan kapealla nurmikentällä pienten sadekuurojen ripsuessa taivaalta. Bremen hallitsi pelitapahtumia koko pelin ajan, mutta vain kerran löysi pallo tiensä HJS/Balan verkkoon. Tilanteita oli toki muutamaan lisämaaliin, mutta tärkeintä oli, että oma pää pysyi puhtaana. Ottelun parhaita olivat joukkueen kippari Mikko Granqvist, laituri Juha Relander, kärkien takana pelannut Mikael Väisänen sekä kärkenä pelannut Lennu Kämppi.

Siirtyminen varsinaiselle pelipaikalle – Pullerille - alkoi heti ottelun päätyttyä. Pojat joutuivat lähes suoraan siirtymään seuraavaan otteluun, jossa vastaan asteli Lohjan Pallo. Peli aaltoili alkuun tasaisesti puolelta toiselle avausjaksolla. Toinen jakso oli kokonaisuudessaan Bremenin hallintaa. Juha Relander ja Lennu Kämppi pelasivat kauniisti yhteen, jonka seurauksena Juha Relander pääsi täräyttämään läheltä 1-0 -voittomaalin. Tämä oli varmistanut jo käytännössä jatkopelit neljän parhaan joukossa seuraavana päivänä.

Päivän viimeisessä kamppailussa tuli vastaan myös kaksi voittoa ottanut GrIFK/Green. Ottelu ratkaisisi lohkon ykkössijan. Tasapelillä ja Bremenin tappiolla GrIFK olisi ykkönen ja vain voitolla Bremen aloittaisi ykkössijalta.

Bremen aloitti vauhdilla toisin kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Peli oli ehtinyt vanhentua vain viitisen minuuttia, kun Mikko Granqvistin veto poimittiin GrIFK verkosta. Edelleen muutama minuutti eteenpäin ja Juha-Pekka Sulanterä seurasi hyvin Juha Relanderin vedon sijoittaen pallon ohi GrIFK:n maalivahdin. Bremenin kolmas maali oli erinomainen osoitus pelaajien kypsyydestä nähdä tilanteet ja yrittää nopeaa ratkaisua. Juha Relander näki GrIFK maalivahdin seikkailevan hieman ulkona maalistaan ja nosti pallon noin 35 metristä takanurkkaan vastustajan seuratessa voimattomana tilannetta. Toisella jaksolla Bremen teki vielä kaksi maalia. Mikko Granqvist toisen henkilökohtaisen osuman ja Mikael Väisänen upotti ruuhkan takaan takanurkkaan hieman onnekkaasti. Upea 5-0 –voitto päätti ensimmäisen turnauspäivän.

Toisen turnauspäivän avausvastus selvisi vasta aamulla, sillä toinen lohko lopetti myöhemmin pelinsä, kun Bremenin lohko. Kello 9.50 sunnuntaina kentälle juoksi HPS. Toisessa välierässä pelasivat isäntien HJS/Barca ja GrIFK/Green.

Avausjakso HPS:aa vastaan oli ehkä Bremenin huonoin koko turnauksessa, mutta siltikään HPS ei saanut palloa hyvin turnauksen maalissa pelanneen Joni Meramon ohitse. Toinen jakso oli sitten Bremenin normaalia peliä runsaine tilanteineen. Ottelun ainokainen syntyi Thomas Hämäläisen kovasta kudista, jolle HPS:n maalivahti ei voinut mitään. Näin Atlantis '89/Bremen oli raivannut tiensä jälleen loppuotteluun!

Vastaan tuli hieman yllättäen GrIFK/Green, jonka Bremen oli jo kerran voittanut alkusarjassa. Pojat olisivat halunneet maksaa kalavelkoja HJS/Barcalle edellisvuodelta, jolloin HJS/Barca voitti Bremenin välierässä.

Finaali alkoi kello 14.00 iltapäivällä. GrIFK/Green oli valmistautunut otteluun paremmin, mutta Bremenin mylly jauhoi jälleen tehokkaasti. Avausjaksoa oli jäljellä viitisen minuuttia, kun Lennu Kämppi rynni maalille. Hän kaatui vastustajan puolustajan kanssa pallon päälle ja siitä pallo ajautui onnekkaasti Thomas Hämäläiselle, joka veti sydämensä kyllyydestä. Bremen johti 1-0, vaikka vastustaja protestoi voimakkaasti. Toisella jaksolla Bremen pyrki ylös vain vastaiskuilla ja ehkä juuri liika puolustus into oli syynä siihen, että ”JuPe” Väänänen ja Thomas Hämäläinen kajauttivat päänsä yhteen. Thomakselta aukeni silmäkulma ja hänen oli mentävä tikkattavaksi. Jupe oli niin ikään poissa oppupelin ajan. Vaihdot eivät kuitenkaan vieneet hurmosta Bremeniltä, joka päättyi Mikael Väisäsen kaatoon rangaistusalueella. Miksu viimeisteli itse pilkulta tarkasti loppuluvut 2-0.

Joukkueen tsempparina palkittiin Jussi-Petteri Väänänen ja Fair Play –pelaajana Juha Relander. Joukkueen kapteeni Mikko Granqvist nosti ilmaan komean pystin saaden joukkueen riemuitsemaan.

020521 - Jenni Sibeliuksen maaleilla kauden avausvoittoon
Jenni Sibelius Atlantis Ladies sai kauden avausvoiton neljännessä ottelussaan Jenni Sibeliuksen maalattua kahdesti.

Ottelu alkoi Ladies-pelaajilta tahmeasti ja hidastempoisesti. Nuoren HJK/J:n kone oli lämmennyt heti ja Hanna Saarasen laukaus vei joukkueen helponlaisesti johtoon, kun pallo poltti maalivahdin näppejä ja luiskahti käsien välistä sisään. Ottelu oli vanhennut vasta kuusi minuuttia.

Ottelu oli tasapäistä ja ehkäpä hienokseltaan HJK/J:n hallussa lähes puoli tuntia. Ladies-joukkuetta pitivät pystyssä todella pirteästi pelanneet Hanna Pyhäjärvi keskikentällä ja Sanna Kimpimäki alakerrassa. Myös USA:sta joukkueen riveihin saatu Eeva-Maria Saari halusi pitää vauhtia. Kun sitten peli saatiin haltuun, niin maalitilanteiden rakentelussa oltiin huolimattomia eikä ensimmäisellä jaksolla saatu kuin pari hyvää maalintekopaikkaa. Tasoitusmaali saatiin hieman ennen taukoa, Taru Nuutisen läpisyöttö vapautti Jenni Sibeliuksen, jonka hyvä laukaus oli vastumattomasti maalin perukoilla.

Toinen puoliaika oli Atlantiksen hallintaa. Ensimmäinen hyvä paikka tuli Mia Hiekkamäelle, joka oli ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa tauon jälkeen. Mia murtautui keskeltä läpi, mutta Inkeri Anttila HJK:n maalilla onnistui torjumaan kulmaksi. Vihdoin 55. minuutilla Jenni Sibelius teki voittomaalin, jälleen syöttäjänä oli Taru Nuutinen. Lisämaaleja ei saatu aikaan, niinpä jännitystä riitti aivan loppuun asti, varsinkin, kun HJK/J sai viimeisiksi minuuteiksi intoa tasoitusyrityksiin.

HJK/J:n Maija Liukkonen (45) teki ottelussa historiaa pelatessaan 400. NSM-ottelunsa. Maijan otteissa näkyi vankka pelikokemus, eleetön varma suoritus ja joukkueen parhaimmat syötöt. Ottelutilastossa on Atlantis-pelaajista lähinnä Taru Nuutinen, jolle on kirjautunut noin 300 ottelua eli noin kuuden vuoden kuluttua lienee maijan ennätys uhattuna?

HJK/J:n valmennusjohto oli onnistunut eliminoimaan Salla Rannan ja Heidi Lindströmin pelottavimmat kyvyt vastustajan kannalta jo ennen ottelua pelipaikkaratkaisuillaan, Salla pelasi keskikentän keskellä ja Heidi pakkina. Muut HJK:n nuoret pelaajat näyttivät edelleenkin olevansa hyvää ja kehittyvää potentiaalia naisjalkapalloilulle tulevina vuosina. Pitkänhuiskea Hanna Saaranen, joka oli koko ajan kärkkäästi etenemässä, palkittiin.

Seuraava ottelu: FC Espoo - Atlantis Ladies lauantaina 25.5. klo 13 Leppävaarassa.

020519 - Vaikea viisiminuuttinen kaatoi leidit
Koleassa vesisateessa alkanut ottelu kääntyi viidessä minuutissa Malmin kolmen maalin johtoon ja peli oli ratkennut, vaikka ottelu oli alkanut lupaavan tasaisena välillä vieraiden ja välillä kotijoukkueen hallinnassa. Kun ottelua oli kulunut 18 minuuttia teki Sari Tuunainen ensimmäisen takaiskumaalin ja 24. minuutilla oli ottelu jo 0-3

Tappioasema ilmeisesti vei ajatukset pois tarkasta puolustamisesta ja roikkuva keskuspuolustus jätti nurkat tyhjäksi. Kokenut vierailija rokotti ja ensimmäisen jakson loppupuolella oli syntyä vielä muutama samanlainen tilanne. Atlantiksen paras tilanne kaventaa oli Lena Thornin viuhuva veto, joka meni pallon mitan oikeasta ylänurkasta. Ottelua oli tällöin pelattu puoli tuntia.

Tauko kopissa oli tehnyt Ladies-pelaajille hyvää ja toinen puoliaika mentiin suhteellisen tasatahtia. Neljäs ja viides takaiskumaali tulivat helposti ja hivene tarkemmilla otteilla numerot olisvat olleet kauniimmat.

Atlantiksen parhaimmistoa olivat tsempparina palkittu Riikka Viitanen, Lena Thorn sekä taattuun tapaansa Taru Nuutinen. Seuraavassa ottelussa Ladies-joukkue lähtee todenteolla avaamaan pistetiliään, vastaan tulee kevyemmän sarjan joukkue HJK/J tiistaina 21.5. Laajasalossa.

020518 - Akatemia - Ponnistus 5-2
Epa Voipio Atlantis Akatemia löysi Pukinmäen nurmella kaivatun peli-ilonsa ja esitti näyttävän maalijuhlan. Gold Cupissa Akatemiaa pyörittänyt Ponnistus joutui tällä kertaa vastaantulijan rooliin, kun punapaidat takoivat taululle loppunumerot 5-2 (4-0). Akatemian ykköstykki oli ensimmäistä kertaa avaukseen päässyt Eero Voipio, joka keräsi tehopisteet 3+2. Loput osumat kirjattiin Tero Lönnbladille ja Kimmo Arolle. Ponnistuksen maalit viimeistelivät Timo Mäkinen ja Thoma