UUTISET 1.5.-15.5.2002

Uutisarkisto

020515 - Atlantis/B2 Kakkosen kärjessä
Aleksej Vorobjeffin valmentama Atlantis/B2 on aloittanut erinomaisesti B-nuorten Kakkosessa. Atlantis voitti ensimmäisessä ottelussaan LoPa:n 4-0, toisessa ottelussa kaatui Karjaan BK-46 maalein 2-0 ja maanantaina EPS sai kärsiä 10-0 tappion.

Atlantis/B2:n seuraava ottelu pelataan perjantaina 24. toukokuuta kello 18.00 Laajasalossa, jolloin vastaan asettuu HJK-j.

020515 - Ladies cup-otteluun Pohjois-Karjalaan
Naisten Suomen Cupin toinen kierros on arvottu, Ladies saa vastaansa Ylämyllyn Yllätyksen Joensuun naapurista. Ottelu pelataan kesäkuussa.

020513 - Akatemia - Ponnistus perjantaina Puksussa
Atlantis Akatemian seuraava koitos kakkosessa pelataan ensi perjantaina klo 18.30 Pukinmäen perinteikkäällä areenalla. Ottelu piti alunperin pelattaman Talin hallissa, mutta hyvien säiden ansiosta Liikuntavirasto antoi luvan pelata Puksun nurmella. Akatemia kohtasi Ponnistuksen muutama viikko takaperin Gold Cupin finaalissa, jolloin Ponnarit olivat parempia tylyin 7-0 lukemin. Nyt Akatemia-junnuilla on näytön paikka, sillä joukkueen pistetili kakkosen etelälohkossa on vielä avaamatta.

020513 - United juoksi leidit kumoon
Pietarsaaren Tellushallissa ei ollut epäselvyyttä voittajasta. Nälkäinen FC United, joka on sarjan ehdoton voittajasuosikki, näytti, missä huipputasolla mennään ja pisteet jäivät selkein numeroin kotijoukkueelle.

Ottelu alkoi masentavasti, kun jo kolmannella minuutilla pallo ohjautui Atlantis-pelaajan kautta omaan maaliin. Kun edellisestä ottelusta oli jo kolme viikkoa, niin Ladies-pelaajien pelirytmi oli kateissa ja tasaisen tappavaan tahtiin taukonumeroiksi saatiin 5-0.

Tauon jälkeen ottelu tasaantui, mutta viimeiset 20 minuuttia rangaistuspotkun jälkeen oli jälleen United-näytöstä ja loppunumeroiksi tulivat tylyt 9-0.

Atlantis-pelaajista palkittiin tsempparina Minni Koskimäki. Ladies-pelaajista Sanna Kettunen sekä Lena Thorn potevat jalkavammoja.

Seuraavana ottelu: Atlantis Ladies - MPS lauantaina 18.5. klo 13.00 Puistolassa, toivon mukaan nurmella.

Ladies-valmentaja Amokrane Abdenour on erottanut joukkueesta Kristiina Snellmanin. Kristiina on taitava pelaaja, jolla olisi käyttöä joukkueessa, mutta sitoutuminen joukkueen toimintaan on ollut liian heikkoa.

020512 - Espoo nöyryytti Akatemiaa
FC Espoo koulutti tylyin lukemin Atlantis Akatemiaa Leppävaaran stadionin mainiolla nurmella. Isännät menivät johtoon jo 6. minuutilla Jiri Havelan unohtuessa vapaaksi Akatemian puolustajilta. Tämän jälkeen punapaidat ottivat peliä hallintaansa ja saivat muutaman maukkaan paikan Espoon maalille. Verkkoon saakka palloa ei kuitenkaan saatu.

Anssi Koponen Toisen jakson Akatemia aloitti tehokkaasti, kun Anssi Koponen ohjasi 51. minuutilla Juhani Koivurannan kulman maaliin. Iloa ei kuitenkaan riittänyt pitkäksi aikaa, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin Joonas Sarelius murtautui voimalla läpi punapaitojen puolustuksen ja ampui 2-1. Kolmannen osuman iski Jarmo Jokio rankkarista, ja se katkaisi Akatemi-junnujen selkärangan. Timo Lumivaara ja Joonas Sarelius viimeistelivät vielä isännille, ennen kuin supervaihtomies Eero Voipio kavensi loppunumeroiksi 5-2. Näin Akatemian pistesaldo näyttää kolmen kierroksen jälkeen vielä ympyriäistä nollaa.

020512 - Atlantis/B1 - PK-35 0-2
Atlantis otti vastaan Siltamäen hiekkakentällä arvoisan naapurinsa PK-35:n, jolta pisteiden ottaminen olisi ollut enemmän kuin miellyttävää ja sarjaa eteen päin ajatellen myös tärkeää. Kotijoukkueen avauksesta puuttuivat punakorttilainen Tero Sjöblom ja kuumesairas Marko Mikkonen, mikä hiukan antoi lisäeväitä pklaisille. Pelin alkupuoli kulki vielä kohtalaisesti kotijoukkueen merkeissä, mutta ensijakson viimeisellä minuutilla PK:n kulmapotkun jälkitilanteesta PK teki avausmaalin, kun palloa ei saatu purettua pois. Toisen jakson alkuun Atlantiksen kulmapotkusta päästiin pukkaamaan PK:n maalia kohti, mutta pihlisläiset saivat pallon maaliviivalta vielä kentän puolelle. Pelin lopullinen niitti tuli 68. minuutilla, kun pklainen karkasi keskeltä läpi ja tuikkasi pallon kotijoukkueen maaliin. Atlantiksen tilastomerkinnöiksi jäivät Lauri Hakasen ja Markus Alopaeuksen keltaiset kortit. Atlantis poistui kentältä päät painuksissa keräämään uusia voimia, joita takuulla tarvitaan, kun 25.5. kohdataan HJK.

020511 - Atlantis '94 etsii valmentajaa
Atlantis '94 etsii uutta valmentajaa nykyisen koutsin - joukkuetta kaksi vuotta luotsanneen Jarno Salmelan - siirtyessä kesän aikana Tampereen futispiireihin. Jos olet itse tai tiedät jonkun, joka olisi kiinnostunut neljäntoista iloisen ja taitavan futarin valmentamisesta, niin ota yhteyttä:

Valmentaja: Jarno Salmela
Puhelin: 040 594 9704
Sähköposti: jarno.salmela@sonera.com

Joukkueenjohtaja: Tom Grönholm
Puhelin: 050 572 4873
Sähköposti: tom.gronholm@dystopia.fi

Myös Atlantiksen toukokuussa perustamissa joukkueissa on vielä valmentajavajausta, joten jos valmentaminen hyvässä seurassa kiinnostaa niin ota yhteyttä junioripäällikköömme:

Junioripäällikkö: Kenneth Solja
Puhelin: 386 7296, 040 539 5150
Sähköposti: kenneth.solja@tapiola.fi

020511 - Akatemia lauantaina Leppävaaraan
Marcello Atlantis Akatemia yrittää lauantaina avata pistetiliään kakkosessa, kun joukkue matkustaa Leppävaaraan FC Espoon vieraaksi. Punapaidat pääsevät taistoon suhteellisen iskukykyisellä miehistöllä. Pitkäaikaispotilaat Tuomas Metsberg ja Tommi Peltonen ovat poissa rivistä, mutta muuten joukkue on terve. Brassipelaajista Alex on parhaillaan näytillä Belgiassa ja Marcello yhä vailla pelilupaa.

020510 - TPS - Atlantis/B1 1-0
Turun Kupittaan kova ja liukas hiekkatekonurmi lisättynä kentän suuntaisella tuulella ja laskevan auringon paisteella takasivat, että keskiviikkoillan SM-sarjaottelussa ei taso noussut viiden tähden luokkaan. Pallo liikkui enimmäkseen kovaa ja korkealla.

Atlantis oli etenkin ensimmäisellä jaksolla myötätuuleen pelatessaan selvästi kenttätilanteita hallitseva osapuoli, mutta onnea ja taitoa puuttui juuri ratkaisevan määrä, eikä palloa saatu turkulaisten verkkoon. Vaihtopenkin liepeillä kaipailtiin lisää suoraviivaisuutta ja agressiivisuutta.

60. minuutilla keskikentällä sattuneen syöttövirheen seurauksena TPS -laituri pääsi vasemmalta läpi ja lähetti kaaripallon, jonka vapaaksi jäänyt hyökkääjä pukkasi takanurkkaan. Maali oli hieno, mutta pelitilanteisiin nähden väärään päähän tehty.

Atlantiksen tilastomerkinnöiksi jäivät Peter Saukkosen yksi ja Tero Sjöblomin kaksi keltaista korttia. Viimeiset 10. minuuttia Atlantis pelasi yhden vajaalla Teron jatkaessa peliään suihkun puolella.

Tappiosta huolimatta kotimatkatunnelma oli korkealla ja valmistautuminen lauantain paikallisderbyyn PK-35 vastaan saatiin hyvään alkuun.

020509 - Uusi toimisto
Atlantiksen uusi toimistotila tulee Malmille osoitteeseen Anianpellontie 14 (reilut 100 metriä Malmin PizaTaxista). Tila joutuu lähipäivinä innokkaiden remonttimiesten käsittelyyn, mutta pyrimme jo ensi viikolla palvelemaan Atlantis-joukkueita uudesta osoitteesta.

020508 - Atlantis '96 aloittaa
Atlantiksen uusin juniorijoukkue on 1996-syntyneistä koostuva Atlantis '96. Joukkueen ensimmäiset harjoitukset pidetään Tapulin urheilupuistossa 16. toukokuuta. 17 pelaajan lisäksi joukkueessa on johtoryhmä, johon kuuluvat joukkueenjohtaja Suvi Trabelsi ja käynnistysvaiheen valmentaja Kenneth Solja.

020508 - Verkko puhuu
"Verkko puhuu" -valikkoa on täydennetty "Kapteenit petaavat tulevaisuuttaan" -episodilla. Se kertoo Rami Rantasen ja Tommi Koivistoisen roolista joukkueen kapteeneina sekä vallinneesta kahtiajaosta pelaajiston keskuudessa.

020507 - Peltonen sairaslomalle
Tommi Peltonen Juuri keväisestä polvioperaatiosta toipunut Tommi Peltonen joutuu jälleen sairaslomalle. Janne Suokonaution eilisessä Vantaa-pelissä teurastama maajoukkuepelaaja on pahimmassa tapauksessa sivussa koko kevätkierroksen. Peltoselta vaurioitui sekä polvi että nilkka Suokonaution taklauksessa. Perjantainen magneettikuvaus ratkaisee, joutuuko Tommi jälleen leikkauspöydälle.

020506 - Akatemia - Vantaa 2-3
Epa Voipio AC Vantaa juotti karvasta kalkkia Akatemia-junnuille, kun joukkueet kohtasivat kakkosen pelissä Talin hallissa. Vantaa oli saanut mukaan Mikko Paatelaisen, Robert Raczin ja Ilpo Vernon Allianssin liigaryhmästä, ja nämä olivat kentällä isossa roolissa. Verno syötti 28. minuutilla Paatelaisen läpiajoon ja tämä viimeisteli 0-1. Akatemia tasoitti juuri ennen taukovihellystä, kun Ari Kuusela keskitti laidasta ja Anssi Tamminen puski varmasti takanurkkaan. Paatelainen tykitti 60. minuutilla näyttävästi ohi Tommi Särkkisen, mutta Akatemia nousi uudestaan tasoihin, kun vaihtomies Eero Voipio ohjasi 82. minuutilla Juhani Koivurannan pitkän sivurajaheiton verkon perille. Tämän jälkeen isännät hakivat innolla voittomaalia, mutta 92. minuutilla vapaaksi unohdettu Joni Suihkonen pääsi ohjaamaan 2-3 Vantaalle.

Panda Askolin Kakkosen avauskierrokset ovat osoittaneet, että Akatemia-junnuilla on vielä totuttelemista miesten peleihin. Teboilin pesukadulta Chrysleristaan tavoitettu valmentaja Askolin kertoi kaipaavansa suojateiltaan rutkasti lisää aggressiivisuutta ja kovuutta kaksinkamppailuihin. Vantaa-pelistä on laiskanläksyjä luvassa monelle junnulle. Kiitosta Panda tarjosi tällä kertaa erityisesti vaihdosta sähäkästi mukaan viilettäneelle Eero Voipiolle.

020505 - Atlantis/B1 - Inter 3-2
Atlantis/B1 kohtasi tänään Siltamäen hiekalla FC Interin. Runsasmaalinen ja loppua kohden kuumennut ottelu kuului B-nuorten SM-sarjaan.

Eero Vehmanen Kotijoukkue sai peliin hyvän lähdön, kun viime hetkellä pelikamppeet päälle laittanut, hiukan jalkavaivainen Eero Vehmanen pääsi sutimaan maalinedustatilanteesta 1-0 johtomaalin jo toisella peliminuutilla. Pikkuhiljaa Inter toipui tervetulotoivotuksesta ja sai hiukan onnenkantamoisella roikulla tolpan kautta uitettua pallon Antti Sirviön selän taakse.

Toisella jaksolla, pelin 58. minuutilla Eero oli taas terävin maalin edustalla ja laittoi irtopallon Interin maaliin. Ottelu tuntui jo ratkaistulta, kun Juha Saarinen laukaisi 64. minuutilla tilanteeksi 3-1, mutta tunne oli vain harhaa, sillä Inter tuli koko ajan kovaa, mikä aiheutti pientä paniikkia Atlantiksen alakerrassa. Epäonnistuneen pallon purun jäljiltä turkulaiset saivat 77. minuutilla kavennettua vielä numerot 3-2:een. Viimeiset seitsemän minuuttia (lisäaikaa annettiin neljä minuuttia) olivatkin sitten pelkkää pystypainia, kun kotijoukkue piti kynsin hampain kiinni kolmesta pisteestä. Ottelun erotuomarilla oli kova työ pitää ottelu narut käsissään. Pelaajien suunsoitto ylitti tuomarin sietokynnyksen kolmessa tapauksessa, mm. kummankin joukkueen maalivahdit saivat oman korttinsa tästä syystä.

Kotijoukkueen valmentajat kiittelivät joukkueen otteita. "Viimeisten viikkojen aikana on joukkueesta noussut monta positiivista yllättäjää. Joukkue ottanut suuren askeleen kauden harjoituspeleistä. Joukkueen ryhmittyminen ja liikkuminen yhteistyössä ansaitsee kiitosta. Olen todella tyytyväinen peliin." kommentoi "assistant coach" Luciano.

Ottelu tuotti lisää asiakkaita sairastuvalle: Matti Kangas sai puujalan, Markus Alopaeuksen takareisi kipeytyi lisää ja Eero Vehmasen sääritälli paheni pelin aikana. Tämä tietää mahdollisia kokoonpanomuutoksia keskiviikon TPS -otteluun.

020504 - Akatemian kotiavaus maanantaina
Atlantis Akatemian kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Talin hallissa. Vastaan asettuu vielä viime kaudella ykkösessä pelannut AC Vantaa. Vantaa kukisti avauskierroksella kotonaan Käpylän Pallon maalein 3-2. Joukkue toimii Allianssin farmiseurana, joten mukana on useampia liigaryhmän mukana harjoittelevia pelaajia. Tiukka koitos siis tiedossa nuorille Akatemia-pelureille.

020503 - Munge ja Peltonen maajoukkueleirille
Ashur Munge Päävalmentaja Timo Liekoski valitsi kaksi Akatemia-peluria ´84-syntyneiden maajoukkueleirille täksi viikonlopuksi. Ashur Munge ja Tommi Peltonen matkustivat maajoukkueen mukana Kotkaan, missä joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua englantilaismiehistöä vastaan. Peltonen on ollut jo pidempään ´84-maajoukkueen vakiokalustoa, mutta Munge on mukana ensimmäistä kertaa. Akatemian kolmas ´84-syntynyt maajoukkuepeluri Aapo Raninen ei tällä kertaa kuulunut valittuihin.

020501 - Tenkasesta Akatemian lentävä manageri
Perinteikäs Atlantis-hahmo Aarne Tenkanen on ottanut vastuulleen Atlantis Akatemian lentävän managerin tehtävät. Tenkasen toimenkuvaan kuuluu mm. nuorten Akatemia-poikien henkinen kasvatus saunailtojen ja muiden illanviettojen muodossa. Lisäksi Iso-A kantaa vankan kortensa kekoon Akatemian rahoituksessa ja taustakuvioissa. Vaisun HyPS-pelin jälkeen Tenkanen tarjosi palveluksiaan myös Akatemia-rehtori Askolinille, mutta vielä ei Panda entisen maalitykin (?) ehdotukselle lämmennyt.