UUTISET 16.3.-31.3.2002

Uutisarkisto

020331 - Akatemian koostumus selkiytyy
Atlantis Akatemian 21 sopimuspelaajaa ja valmennustiimi on tänään julkaistu kohdassa "Akatemia". Joukkueessa tapahtuu vielä hienosäätöä, mutta pääsosin kauden 2002 ryhmä on nyt koossa.

020330 - Akatemia mukana Gold Cupissa
Atlantis Akatemia osallistuu perinteiseen Gold Cupiin Brahen kentällä Kalliossa 07.-14. huhtikuuta. Turnauksen yhteydessä ratkaistaan Helsingin piirin Kakkosen joukkueiden piirimestaruus. Akatemian otteluohjelma:
su07.04.klo 12.30KäPa - Akatemia
ti09.04.klo 19.30Ponnistajat - Akatemia
la13.04.klo 12.00Espoo - Akatemia
su14.04.klo ??.??mahdollinen loppu- tai pronssiottelu

020328 - A-junnut yhteen Jokereiden kanssa
Atlantiksen A-juniorit yhdistävät voimansa Jokereiden vastaavan joukkueen kanssa. Yhteinen joukkue tulee pelaamaan A-junnujen SM-sarjassa Jokereiden nimellä. Molempia joukkueita vaivasi pienoinen pelaajapula, joten edellytykset yhteistyölle olivat luontevat. Myös Atlantis Akatemian A-ikäiset pelaajat voivat jatkossa tarvittaessa ylläpitää pelituntumaa uudessa joukkueessa.

020328 - Atlantis/A - PoHU/A 7-1
Atlantis/A kohtasi eilen Pohjois-Haagan Urheilijoiden vastaavan ryhmän. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli suurta Epa-showta. 4-1 päättyneen ensimmäisen puoliajan kaikki Atlantiksen maalit kirjattiin Epa Voipiolle. Ensimmäisen maalinsa Epa teki rangaistuspotkusta, toisen maalin hän viimiesteli 30 metristä lähteneellä kaukolauauksella ja kaksi muuta olivatkin Epalle tyypillisiä häsläyksiä. Ensimmäisellä puoliajalla PoHU:lta poistui kaksi pelaajaa suihkuun punaisten korttien saattelemana. Toisella puoliajalla tuomari poisti kentältä vielä yhden haagalaisnuoren, joten ottelun loppu muistuttikin enemmän vierailijoiden rangaistusalueella käytyä asemasotaa kuin jalkapallo-ottelua.

020327 - Akatemia - Futura 3-1
Atlantis Akatemia kukisti Futuran Porvoosta maalein 3-1 (2-0) Talin hallissa. Panda Askolin oli rukannut melkoisesti kokoonpanoa edellispäivästä, sillä avauksessa oli vain neljä Jokereita vastaan aloittanutta. Pitkäaikaispotilaista Jyri Nieminen selä Tommi Peltonen palasivat tositoimiin, ja moni muukin vähemmälle peliajalle jäänyt pääsi näyttämään osaamistaan. Punapaitojen maalit kirjattiin tällä kertaa Pete Rantalalle, Jouni Salmirinteelle ja Mikko Virtalalle. Fyysiset valmentajat juoksuttavat Akatemia-poikia vielä keskiviikkona, minkä jälkeen Panda laskee suojattinsa viiden päivän lomalle - tosin henkilökohtainen juoksuohjelma seuraa mukana.

020325 - Jokerit - Akatemia 3-1
Jokerit ja Akatemia tarjosivat jälleen värikkään näytöksen kohdatessaan Talin hallissa. Mustapaidat osoittivat tavan mukaan etevämmyytensä - tällä kertaa maalein 3-1 (1-0) - mutta Akatemia-junnujen ei tarvitse hävetä esitystään. Ensi jakson ainokaisen viimeisteli Risto Salmi Akatemian helpon pallonmenetyksen jälkeen. Toisella puolikkaalla Jani Modig ja Toni Koskela veivät isännät jo 3-0 johtoon, kunnes Ashur Munge puski Kimmo Aron ja Aapo Ranisen esityöstä lohdutusosuman. Akatemian seuraava koitos on jo huomenna tiistaina klo 20.00, jolloin Futura saapuu vierailulle Talin futispyhättöön.

020325 - Soneratapeille kultaa
Atlantiksen Soneratapit voittivat vuonna 1992-syntyneiden poikien ikäluokan turnauksen ”Elämä on parasta huumetta”- tapahtumassa, joka järjestettiin 10. kerran Myllypuron jalkapallohallissa 23.3 – 24. 3. Turnaukseen osallistui tästä ikäluokasta kahdeksan eri juokkuetta joka puolelta Helsinkiä. Talvikauden huipentumaksi järjestetyssä turnauksessa Atlantiksen junnupojat voittivat kaikki viisi kahden päivän aikana pelaamaansa peliä.

Kahdeksan joukkuetta oli jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon, joissa joukkueet pelasivat ensimmäisenä päivänä yksinkertaisen sarjan. Atlantis Soneratappien ensimmäinen vastustaja oli HPS:n Green-joukkue. Usein Atlantiksen pojilla on ollut vaikeuksia päästä mukaan pelitempoon turnauksien avausotteluissa, mutta tällä kertaa joukkueen valmentaja Tapio Lahtinen oli saanut pojat hereille ensimmäiseen koitokseen, ja Atlantis voitti pelin peräti 8-0. Pelin hahmo oli Atlantiksen hyökkääjä Tuukka Haanpää, joka viimeisteli eleettömästi puolet joukkueen maaleista. Maalihanan löysi myös Kaapro Baumgartner, jonka vasemman jalan tykitykset heiluttivat maaliverkkoja kahdesti. Yhden maalin mieheen tekivät Samu Järvinen ja Marko Kähkönen.

Toisessa pelissä Atlantiksen pojat kohtasivat uudenlaisen haasteen, kun vastaan asettui Puotinkylän Valtin vuonna ’91 -syntyneiden tyttöjen joukkue. Atlantiksen pojat suhtautuivat tyttövastustajiin herrasmiesten ottein, eivätkä uskaltaneet käydä itseään isompien vastustajien kimppuun samalla lailla kuin ensimmäisessä pelissä. Pojat tuhlasivat tukuttain hyviä maalipaikkoja, ja Valtin tytöt olivat kesken Atlantiksen painostuksen jo siirtyä pelissä johtoon. Eemeli Lohvansuun valppaus pelasti Atlantiksen takaiskulta. Ottelun viimeisellä minuutilla Samu Järvinen vapautti Atlantiksen kannatusjoukot piinasta tekemällä 1-0 voittomaalin.

Lohkon ratkaisuottelussa Atlantis kohtasi Vuosaaren Viikingit, joka niinikään oli voittanut kaksi ensimmäistä peliään. Ottelu oli tasainen, mutta Atlantiksen ratkaisijaksi nousi Samu Järvinen, joka viimeisteli joukkueensa molemmat maalit 2-1 päättyneessä pelissä.

Sunnuntain välierissä Atlantis sai vastaansa Kontulan Urheilijoiden vuosina ’90 ja ’91 syntyneiden tyttöjen joukkueen. Kontun tytöt pelasivat hyvää syöttöpeliä, ja ensimmäisellä puoliajalla peli pyörikin pääasiassa Atlantiksen kenttäpuoliskolla. Atlantiksen puolustus kesti kuitenkin maalivahti Lohvansuun, Iiro Lahtisen ja Eelis Hakolan johdolla Kontun painostuksen, ja puoliajalle lähdettiin 0-0 tilanteesta. Toisella jaksolla Atlantis ratkaisi pelin hienoilla hyökkäyskuvioilla. Yksi turnauksen hienoimmista maaleista syntyi, kun Anton Koskinen eteni päätyrajan tuntumaan oikeaa laitaa pitkin, ja Tuukka Haanpää ohjasi päällään maaliin Koskisen millimetrin tarkan keskityksen. Myös Atlantiksen toinen maali syntyi Koskisen syötöstä, jonka ohjasi maaliin aina vaarallinen Samu Järvinen. Kontu sai ottelun viimeisellä minuutilla aikaan kavennusmaaliin, mutta se ei estänyt Atlantiksen kulkua turnauksen loppuotteluun.

Maalivahti teki maalin

Loppuottelussa Atlantis sai vastaansa HPS:n White-joukkueen, joka niinikään oli voittanut oman alkulohkonsa puhtaalla pelillä. HPS johti ottelua 1-0 ja 2-1, mutta Atlantis tasoitti kahdesti pelin Anton Koskisen maaleilla. Koskinen osoittautui lopulta mahdottomaksi pideltäväksi HPS:n puolustukselle, sillä hänen tarkat laukauksensa upposivat peräti neljästi HPS:n verkkoon. Ottelun erikoisuuksiin kuului se, että Atlantiksen viimeisen maalin teki maalivahti Eemeli Lohvansuu. HPS:n taktiikka koko pelin ajan perustui maalivahdin pitkiin avauksiin, jotka kuitenkin Atlantiksen puolustus onnistuivat torjumaan tehokkaasti. Lohvansuu antoi HPS:n maistaa omaa lääkettään, sillä hänen yllättävä avauksensa pomppasi yli HPS:n maalivahdin ja sinetöi näin Atlantiksen turnausvoiton numeroin 5-2. Lohvansuun palkittiinkin Atlantiksen toisena tsempparina, toinen tsempparin pysti luovutettiin puolustuksessa uurastaneelle Eelis Hakolalle.

Lisää pelaajia kaivataan

Atlantis ’92 Soneratappien joukkue aloitti tutustumisen jalkapallon saloihin vuonna ’97. Juokkueen runko on edelleen sama kuin viisi vuotta sitten, mutta uusiakin kasvoja on vuosien varrella joukkueeseen liittynyt. Joukkueen pelaajat ovat kotoisin Pukinmäestä, Tapaninkylästä, Tapanilasta ja Ala-Tikkurilasta. Onpa joukkoon eksynyt pari pelaajaa ”susirajan” takaakin Vantaan puolelta. Joukkue on harjoitellut talvikauden Tapulin urheilupuistossa sijaitsevassa Tikkuri-hallissa, jossa on luotu pohja Myllypuron turnauksen menestykselle. Tällä hetkellä joukkueeseen kuuluu 11 poikaa, joten joukkueeseen mahtuisi vielä muutama futiskärpäsen puraisema junnupoika. Joukkuetta etsivien pelurien kannattaa ottaa yhteyttä joukkueen valmentajaan Tapio Lahtiseen, 0400-500666, tai joukkueenjohtajaan Hannele Baumgartneriin, 040-5029657.

Voittoisassa ”Elämä on parasta huumetta” – turnauksessa Atlantiksen riveissä pelasivat: Iiro Lahtinen, Tuomo Kähkönen, Marko Kähkönen, Vili Hiltunen, Tuukka Haanpää, Markus Melander, Kaapro Baumgartner, Eemeli Lohvansuu, Samu Järvinen, Eelis Hakola, Toni Mölsä ja Anton Koskinen.

020324 - B-junnuille 8. sija Lahden turnauksesta
Real Tournamentin viimeisessä sijoitusottelussa lauantaina Atlantis B1 kohtasi HJK:n B1:n, joka tulee vastaan myös kesän SM-sarjassa. Atlantiksen joukkuetta rasittivat parin pelaajan poissaolo, mikä tuntui heti pienessä pelaajaringissä. Joukkue oli kuitenkin motivoitunut HJK:n kohtaamiseen. Peli oli melko tasainen ja maalintekotilanteita oli kummankin joukkueen maalilla. Atlantismaalissa pelannut Antti Sirviö oli hyvässä vireessä ja esitti muutamia loistavia torjuntoja, mikä osaltaan piti joukkuetta pystyssä. Lopputulos oli HJK:lle 1-0, mikä syntyi pelin 31. minuutilla.

Atlantis sijoittui alkulohkossaan neljänneksi, mikä toi toisesta lohkosta sijoituspelivastustajaksi HJK B2:n, joka oli kohdattu juuri edellisenä sunnuntaina. Atlantispakin Peter Saukkosen nivunen ei kestänyt enää toista ottelua, mikä tiesi Sirviön Antillekin komennusta kenttäpelaajaksi. HJK:n B2 oli yhtä vahva kuin edellisessäkin pelissä. Jo 1. minuutilla Atlantiksen puolustuksen kömmähdyksestä hjklainen pääsi yksin läpi ja tuikkaamaan luvuiksi 1-0. Atlantis ei saanut koko ottelun aikana omaa peliään käyntiin. Vaihtopelaajien puute näkyi melko pian jaksamisessa ja sen myötä syöttöjen laadussa. 34. minuutilla klubilainen unohdettiin maalin eteen vapaaksi pallon kanssa ja lopputulos 2-0 oli tosiasia. Atlantiksen kärjessä Matti Kangas teki paljon töitä ja oli lähellä maalintekoa, mutta palloa ei saatu maaliin. 55. minuutilla Joonas Ojalammi paukautti kaukolaukauksen Klubin ylärimaan. Tuloksen lisäksi tappioiksi tulivat myös Lauri Hakasen ja Arto Niemen jalkavammat.

Atlantiksen loppusijoitus oli turnauksessa 8. Järjestäjien palkinnoilla Atlantiksesta palkittiin pystillä taistelija Antti Sirviö ja pullapitkolla tsemppari Matti Kangas. Lisäksi jokaiselle pelaajalle jaettiin käteen paketti kuitupitoista Real -leipää.

020324 - Lippumies käänsi tasaisen kamppailun Espoolle
Odotetusti Espoo ja Ladies pelasivat jälleen tasavahvasti, mutta voitto kääntyi Espoolle avustavan tuomarin jättäessä liputtamatta kaksi selvää paitsiotilannetta, joista molemmista espoolaiset kiittivät maalilla.

Ottelu alkoi Espoon hienokseltaan painostaessa, kymmenen minuutin lämmittelyn jälkeen alkoi Ladies-peli kulkea. Ensin kolautti Jenni Sibelius ylähirteen ja pian vapautti Minni Koskimäki laidasta vahvasti nousseen Taru Nuutisen ja Atlantis johti 1-0. Espoo tasoitti vapaapotkusta 23. minuutilla, mutta jakson loppu oli hienokseltaan Atlantis-hallintaa.

Jenni Sibelius Toisen jakson alussa sattui avustavalle tuomarille pelinlukuvirheitä. Ladies-pelaajia oli alkutalvesta vaivannut rohkeuden puute pelata linjapuolustusta, nyt linja pysyi hyvin kasassa, mutta linjatuomarille sattui kaksi pahaa kömmähdystä, jotka molemmat johtivat espoolaismaaliin. Maalin jälkeen nähtiin episodi, jossa kulttuurit kohtasivat. Pienessä paineessa ollut päätuomari ei suomalaismalliin kestänyt eteläeurooppalaista kuohahdusta ja Atlantis-valmentaja komennettiin suihkuun. Viimeiseksi viideksitoista minuutiksi Atlantiksen otteet terästyivät ja Jenni Sibelius teki kaksi maalia, joilla peli saatiin 3-4 lukemiin. Jonna Norppa-Rahkola pelasi keskikentällä ensimmäisen kokonaisen ottelunsa moneen vuoteen. Entiset kyvyt pilkahtavat heti otteissa ja Jonnan jalasta lähti ottelun ainoa todella vihainen nuoliainen.

020323 - Akatemialla kaksi peliä
Jyri Nieminen Atlantis Akatemia pelaa alkuviikosta kaksi tiukkaa harjoitusottelua. Joukkue kohtaa Talin hallissa maanantaina klo 15.30 Jokerit ja tiistaina klo 20.00 kakkosen itälohkoon nousseen Futuran. Akatemia on harjoitellut viime viikot sen verran tiukkaan tahtiin, että monella kaverilla on ollut pieniä vammoja. Panda Askolin lupaa kuitenkin kentälle iskukykyisen ryhmän molempiin peleihin. Polvileikkauksesta toipuva Tommi Peltonen tehnee paluun miehistöön. Muut pitkäaikaispotilaat Jyri Nieminen ja Vesa-Pekka Virtanen harjoittelevat jo joukkueen mukana, mutta eivät ole vielä täydessä pelikunnossa.

020322 - Verkko puhuu
Verkko puhuu -valikkoa on täydennetty jälleen kolmella uudella tarinalla. "Paluu arkeen" on jatkoa edellisiin episodeihin talousongelmien taustoista, ja "Valmentaja saa jatkosopimuksen" sekä "Poliisi puuttuu peliin" kertovat päävalmentaja Ari Tiittasen roolista taistelussa Atlantiksesta.

020321 - Ravintola RT tukemaan Akatemiaa
Järvenpään ykkösmesta ravintola RT on tehnyt yhteistyösopimuksen Atlantis Akatemian kanssa kaudelle 2002. RT tarjoaa asiakkailleen live-musaa keskiviikkoiltaisin, ja esiintyjäkaartin iltoihin valitsee Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen. Lähiviikkoina ohjelmassa mm. Jonna Tervomaa, Cashmir, Popeda ja Muska.

020320 - Nappuloille lisää joukkueita
Kevät tulee ja kentät kutsuu. Perinteiseen tapaan Atlantis FC perustaa toukokuussa kaksi uutta joukkuetta. Perustamisvuorossa olevat joukkueet ovat 1996-syntyneiden joukkue ja toinen 1995-syntyneiden joukkue.

Atlantiksen junioritoiminta alkoi vuonna 1998. Ensi kesän aikana tulee Atlantiksen väreissä pelaamaan noin 25 joukkuetta. Atlantis on seura jossa kaikki (-13 v) joukkueet ovat hyväksyneet "Kaikki pelaa"-periaatteet, junioreilta ei ole koskaan peritty jäsenmaksua ja junioreiden olosuhteiden eteen on tehty lujasti töitä.

Jos jalkapallo kiinnostaa lastanne ja asuinpaikkanne on Pohjois-Helsingissä MaTaPuPu-alueella niin ota yhteyttä junioripäällikkömme Kenneth Soljaan p. 3867296, 040-5395150 ja ilmoita lapsesi mukaan.

Tervetuloa!

020320 - Akatemia - TP-Lahti 4-0
Atlantis Akatemia kukisti TP-Lahden Talin hallissa maalein 4-0 (2-0). Ensi jaksolla punapaidat pitivät hyvää tempoa ja hallitsivat peliä. Maaleista vastasivat testattavana oleva nuori ranskalaiskärki Raymond sekä Tero Lönnblad. Toisella puoliajalla pelin vauhti laski, ja Tommi Särkkinen joutui muutamaan otteeseen venymään parhaimpaansa pitäkseen maalin puhtaana. Atlantis-osumat kirjattiin Nico Weckströmille ja Kristian Wahlströmille. Malmin Teboililta ottelun jälkeen tavoitettu Panda Askolin antoi tyhjentävän lausunnon ottelusta: "Ensimmäinen puoliaika oli ihan de bon augure, toinen puoliaika médiocre. Kokonaisuudessaan peli oli vielä liian inconstant".

020319 - Atlantis '89 vei talvisarjan
Tuusulan hallisarja kulki Atlantis '89 -junnuilta hienosti. Alkulohkonsa ykköseksi Atlantis tuli voittamalla kaikki kolme pelaamaansa ottelua (maaliero 18-1). Puolivälierissä Atlantis voitti KP-75:n maalein 6-0. Välierissä vauhti jatkui samana ja Atlantis voitti Nateva Interin murskaavasti 8-2. Edes loppuottelussa vastaan asettunut JoKi ei atlantispelaajille vastusta tarjonnut vaan joutui taipumaan maalein 1-11.

Onnea '89-junnuille!

020319 - HJK/B2 - Atlantis/B1 4-1
Talin hallissa HJK:n kasikutosista koottu B2 näytti kaapin paikan Atlantiksen B1-junnuille piirin valiolohkon avauspelissä. Atlantiksen otteet olivat enimmäkseen haluttomia ja väsähtäneitä. Palloa ei maltettu pelata maassa eikä sovittuja asioita jaksettu muistaa pelin tuoksinnassa. HJK:n pirteä ja tehokas ryhmä otti tilan ja ajan pois kaikille kentän alueilla, eikä Atlantis saanut peliä kulkemaan paria lyhyttä hetkeä lukuun ottamatta. Atlantiksen maalintekoyritykset tyrehtyivät usein linjamiehen paitsioliputukseen tai taidon ja onnen puutteeseen. Atlantiksen maalin teki 2-0 tappioasemassa Juha Saarinen rankkarista. Lähinnä maalintekoa olivat Matti Kangas ja Nikolai Babitzin läpiajoillaan ja Admir Sofic, jonka pukkauksen klubilaiset kaivoivat maalilinjaltaan kentälle.

020318 - Akatemia kohtaa huomenna TP-Lahden
Atlantis Akatemia kohtaa huomenna tiistaina 19.3. kello 20.00 alkavassa ottelussa TP-Lahden. Tiistaina 26.3. Akatemia kohtaa Futuran. Molemmat ottelut pelataan Talin jalkapallohallissa.

020318 - Verkko puhuu
Suosittu jatkosarjamme on saanut jälleen kolme uutta episodia. "Ensimmäinen yhteys", "Yhteistyösopimus" sekä "Liigahuumaa" kertovat muistoja Finnforest-yhteistyömme alkutaipaleelta.

020317 - Akatemian taustaryhmä
Atlantis Akatemia on sopinut taustaryhmänsä työnjaosta. Akatemia lähtee tulevaan kauteen seuraavalla miehityksellä:
PäävalmentajaTimo Askolin
ApuvalmentajaAri Asukka
Mv-valmentajaPetri Pyhältö
Fyysinen valmentajaErik Piispa
Fyysinen valmentajaAri Räsänen
HuoltajaPetri Harinen
HierojaTapio Pesu
FysioterapiaFys. hoitolaitos Hannu & Pekka
LääkäritUrheiluklinikka Mehiläinen
JoukkueenjohtajaJari Söderström

020316 - Epa - Jokerit/A 3-8
Epa Atlantiksen A-juniorit saivat tylyn oppitunnin Jokereilta. Punapaidat menivät 2-0 johtoon, mutta yksi punainen kortti sai pelin sekaisin, ja loppulukemat 3-8 eivät jätä selityksille sijaa. Kaikki Atlantis-osumat kirjattiin Akatemiasta lainatulle Eero Voipiolle.