UUTISET 1.3.-15.3.2002

Uutisarkisto

020315 - Lauantaina Atlantis/A - Jokerit/A
Atlantiksen A-juniorit kohtaavat lauantaina 13.30 Pallokentällä Jokereiden vastaavan joukkueen piirisarjan pelissä.

020314 - Verkko puhuu
Liigakauden kulissien takaisesta pelistä kertovaa jatkosarjaa on täydennetty kolmella uudella episodilla: "Prologi", "Välirauha" sekä "Pieni ongelma pois päiväjärjestyksestä".

020312 - Jokerit - Akatemia 2-1
Jokerit oli jälleen maalin etevämpi Akatemia-joukkuetta Talin hallissa pelatussa harjoitusottelussa. Punapaitojen maalin viimeisteli Kimmo Aro Aapo Ranisen keskityksestä. Jokerien molemmat osumat merkittiin Risto Salmelle. Akatemian seuraava peli on ensi viikon tiistaina TP-Lahtea vastaan.

020311 - Akatemia kohtaa Jokerit
Atlantis Akatemia ottaa mittaa Jokereiden divisioonamiehistöstä maanantaina klo 15.30 Talin hallissa. Joukkueet kohtasivat edelliskerran kuukausi takaperin, jolloin mustapaidat olivat parempia maalein 2-1.

020310 - Atlantis Ladies - HJK 1-4
Maajoukkuepelaajia vilisevä HJK oli odotetusti parempi kolmannessa talvisarjan ottelussa. Ensimmäisen 25 minuutin aikana Atlantiksella oli vaikeuksia nopeaa yhdellä kosketuksella palloa siirrellyttä HJK:ta vastaan. Maalinteko oli kuitenkin mestareille tuskaista.

Atlantis pääsi vähitellen rytmiin mukaan ja peli siirtyi keskialueelle. Hyökkäyksiä ei ensimmäisellä jaksolla saatu aikaan, mutta Jenni Sibelius oli lähellä yllättää kaukovedolla pallon leijuessa yläristikkoon ja takaisin kentälle.

Toisen jakson alussa Ladies oli pelissä selvästi terävämmin mukana ja 58. minuutilla pääsi Sanna Kettunen etenemään oikealta. Maalivahti torjui laukauksen eteensä ja Sonja Plet seurasi tilanteen loppuun asti ja numerot olivat varsin yllättäen 1-1.

Loppunumerot kuvaavat hyvin joukkueiden voimasuhteita, tappiosta huolimatta Ladies-joukkue onnistui ajoittain erinomaisesti jarruttamaan Eurocup-otteluun valmistautuvan HJK:n tähtipelaajien etenemistä.

Viimeinen talvisarjan ottelu pelataan Talissa 23.3., vastassa FC Espoo.

020310 - Atlantis '90 vei Elnova-talviturnauksen voiton
Lauantaina (9.3.) pelattiin Nummelassa kahdeksan joukkueen Elnova-talviturnaus. Erinomaissessa keinonurmihallissa pelattu turnaus oli tarkoitettu 1990-syntyneille pojille.

Atlantis aloitti alkulohkonsa ottelut pelaamalla äärimmäisen tasaisen kamppailun HooGee:tä vastaan. Ottelun ainokainen maali syntyi kun Atlantiksen Kim Mikkola heitti sivurajaheiton haukilahtelaisten maalille, jossa Mikael Lahtinen seurasi katseellaan pallon maaliin.

Toisessa ottelussa Atlantis kohtasi KJS:n. Helsinkiläisten hallinnassa kulkenut ottelu päättyi selviin 4-1 numeroihin.

Alkusarjan viimeiseen otteluun Atlantis ja Kasiysi/2 lähtivät tasapistein ja samalla maalierolla. Atlantiksen etuna oli parempi maalisuhde. Tästä hiuksenhienosta erosta syntyi lopulta ratkaiseva tekijä päätettäessä loppuottelujoukkueita. Espoolaiset ehtivät mennä jo turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon ennen kuin Atlantis heräsi. Atlantiksen taistelu viimeiseen minuuttiin asti kannatti, sillä tarvittavat maalit tasoitukseen syntyivät ottelun lopussa.

Loppuottelussa Atlantis sai vastaansa Kasiysi/1:n, jolle Atlantis on ollut aikaisempina vuosina pelkkä suupala. Ottelu alkoi helsinkiläisten kannalta hienosti, sillä Sami Moilanen nosti yli vastaan tuulleen espoolaismaalivahdin. 1-0 tilanne sai atlantispelaajat uskomaan itseensä ja raivoisa taistelu kirkkaimmasta mitalista alkoi. Hyvin puolustanut Atlantis ei espoolaisille paljon maalipaikkoja tarjoillut ja kun Jimmy Baumgartner lisäsi lopussa Atlantiksen johdon 2-0:n oli suuri yllätys valmis.

Joukkueiden loppusijoitukset: 1) Atlantis 2) Kasiysi/1 3) Kasiysi/2 4) Kasiysi/Robins 5) NuPS 6) HooGee 7) KJS 8) JäPS

Turnauksen tsempparina palkittiin maalivahti Artturi Lohvansuu.

Elnova-turnauksen voittaneeseen joukkueeseen kuuluivat: Baumgartner Jimmy, Degerstedt Sam, Koivisto Toni, Korhonen Kalle, Lahtinen Mikael, Laine Marko, Laitinen Teemu, Lohvansuu Artturi, Mikkola Kim, Moilanen Sami, Närjä Jaakko, Peiponen Sami, Pöysälä Janne, Ukkonen Otso, Viitanen Jani, Väänänen Mika, Niinivaara Jarkko (valm.), Baumgartner Peter (valm.), Laine Kaija (jj), Mikkola Kalinka (jj) ja Väänänen Mauri (huolt.)

020308 - Verkko aloitti puhumisen
Osioon Verkko puhuu on tänään täydennetty episodit "Uusi toimistosihteeri", "Markkinointipäällikkö ahkeroi" ja "Kortit pöytään"

020307 - Verkko puhuu aukeaa
Atlantiksen kotisivujen uusi Verkko puhuu -osio on avattu. Täydennämme osiota uusin episodein päivittäin, kunnes viime liigakauden toistaiseksi pimentoon jääneet taustakuviot on käyty lävitse. Ensimmäinen Verkko puhuu -juttu kertoo Vantaan kaupungin roolista Atlantiksen upottamisessa.

020306 - Verkko puhuu - muistoja liigakaudelta
Atlantiksen liigataival on viime kuukausina ollut median ehtymättömän mielenkiinnon kohteena. Seura on saanut rutkasti näkyvyyttä eri tiedotusvälineissä. Osin tämä julkisuus on ollut asiallista, mutta paljolti myös kovin yksipuolista ja tarkoitushakuista.

Huomasimme jo varsin aikaisessa vaiheessa, että meillä ei ole edellytyksiä kilpailla suuren metsäjätin masinoiman tiedotusarmeijan kanssa. Niinpä yritimme keskittyä vain pelastamaan talousvaikeuksiin ajautunutta seuraamme. Siinä emme onnistuneet.

Nyt on aika kertoa myös toinen puoli värikkään liigataipaleemme tapahtumista. Tulemme lähipäivinä julkaisemaan uudessa Verkko puhuu -sarjassa koosteen episodeista liigavuoden varrelta. Nämä olivat omalta osaltaan johtamassa Atlantis FC Oy:n siihen ahdinkoon, josta ei enää ulospääsyä löytynyt. Haluamme korostaa, että hallussamme on dokumentit, jotka todistavat kaikkien episodien totuudenmukaisuuden.

020305 - Atlantis Juniorit
Atlantiksen juniorijoukkueiden toiminnan tukemiseksi on tänään perustettu juniorijoukkueiden edustajista koostuva johtoryhmä. Ryhmä tulee vastaamaan seuran nuorimpien juniorijoukkueiden (´87 - ´96) toiminnasta ja sen kehittämisestä. Johtoryhmässä ovat mukana: Jari Lohvansuu (pj), Kai Järvinen (tapahtumat), Tapio Koskinen (talentti- ja haaviryhmät), Tapio Lahtinen, Ari Nieminen, Jarkko Niinivaara, Kenneth Solja (junioripäällikkö), Terhi Vilo (tapahtumat) ja Juha Välke (olosuhdeasiat).

020303 - Reipas B - Atlantis B 3-1
Atlantiksen B1-junnut tekivät lauantaina harjoituspelimatkan Lahden kisapuiston tekonurmelle FC Reippaan B-junnujen vieraaksi. Matkan jälkeen Paavo Nurmen patsaalla bussista laskeutunut valmennuskaksikko kiitteli vuolaasti joukkueen otteita ensimmäisellä puoliajalla, mutta oli pettynyt toisen puoliajan katkeamiseen. Maalintekopaikkoja olisi ollut lisäosumiin. Sitten kun jaksetaan tehdä töitä enemmän kuin 60 minuuttia ja asenne tekemiseen saadaan terävämmäksi, voidaan odottaa vaikka kuinka hyviä tuloksia. Atlantiksen ja ottelun avausmaalin teki 22. minuutilla Jesse Niinivaara. Vastustajan maalit tulivat 24., 52. ja 78. minuuteilla. Loppujen lopuksi Catello ja Zaano lähtivät juoksijalegendan varjosta tyytyväisinä kotejaan kohti suunnittelemaan sunnuntaiaamun harjoituksia.

020303 - Ladies löi Hongan Matinkylässä
Matinkylän hiekkatekonurmella pelattiin loistavassa auringonpaisteessa harjoitusottelu, jossa Ladies voitti FC Hongan 3-2 (2-1). Molemmat joukkueet pelasivat varsin tiiviinä pakkana, mutta Ladies-joukkue loi selkeästi enemmän maalipaikkoja. Tällä kertaa onnistuivat Taru Nuutinen, Hanna Pyhäjärvi ja Mari Ingman. Uutena pelaajana kokeiltavana oli Mia Hiekkamäki, joka onnistui varsin hyvin. Mia on aiemmin pelannut Kuusysissä.

020302 - SalPa - Akatemia 2-0
Atlantis Akatemia vieraili lauantaina Paimiossa SalPa:n vieraana. SalPa meni ottelussa 8. minuutilla 1-0 johtoon, kun Markus Dahlbomille tarjoiltiin avopaikka akatemialaisten toimesta. Tasaisena vääntönä jatkunut ottelu ratkesi lopullisesti viisi minuuttia ennen loppuvihellystä, kun salolaisten Tommi Luoto pääsi viimeistelemään vapaapotkun jälkitilanteesta 2-0 -maalin. Ottelussa Akatemian parasta antia tarjoili keskikentän pallojonglööri Ashur Munge.

020301 - Akatemia lauantaina Paimioon
Atlantis Akatemia kohtaa lauantaina klo 14.00 SalPan Paimion mainiolla ulkokentällä. SalPa pelasi vielä viime kaudella ykkösessä, mutta putosi syksyllä Harri Kampmanin luotsaamana kakkoseen.