UUTISET 16.2.-28.2.2002

Uutisarkisto

020228 - '93-syntyneiden turnaus 18.-19.5.2002
Atlantis FC '93 järjestää turnauksen Ala-Malmilla 18.-19.5.2002. Turnaukseen otetaan mukaan 16 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Joukkueet jaetaan neljään alkulohkoon, jotka pelataan lauantaina. Sunnuntaina ovat vuorossa sijoitusottelut. Kullekin joukkueelle tulee yhteensä 6 peliä (3+3). Ottelut pelataan 6 +1 kokoonpanolla. Otteluiden peliajat ovat 2 x 20 min. Otteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja Kaikki pelaa –henkeä.

Lisätietoa ja ilmottautumiset

Lisätietoa

Petteri Kuusela
040 716 4326
petteri.kuusela@luukku.com

020227 - Uusi Atlantis -konsertti
Lentävä managerimme Aarne Tenkanen on organisoimassa keskiviikoksi 06.03. Tavastia -Klubille kovan luokan konserttia. Esiintymässä mm. Ne Luumäet, Aarne Tenkanen & Tempuntekijät, Rehtorit ym. Pääsylipun hinta 10 euroa ja tilaisuuden tuotto käytetään lyhentämättömänä Atlantis Akatemia ja junioreidemme tukemiseen. Tervetuloa!

020226 - Edustus lopettaa
Palloliiton liittohallitus päätti viime torstaina, että Atlantis FC Oy:n tulee maanantaihin klo 16.00 mennessä suorittaa palkkarästit sekä sopia verottajan kanssa konkurssihakemuksen peruuttamisesta. Lisäksi liittohallitus päätti, että mikäli tässä ei onnistuta, Atlantiksen sarjapaikka ja pelaajaoikeudet tullaan siirtämään uudelle Finnforestin ympärille perustettavalle yhdistykselle. Jalkapalloliigan liigahallitus teki perjantaina vastaavan päätöksen.

Viikonlopun aikana kävimme neuvotteluja useiden tahojen kanssa positiivisen ratkaisun löytämiseksi. Saimme runsaasti sympatiaa ja myös sen verran konkreettisia lupauksia, että olisimme pystyneet liittohallituksen vaatimukset täyttämään. Edessä olisi kuitenkin ollut vielä pitkä kausi, jonka rahoitus olisi jäänyt isolta osalta avoimeksi. Niinpä yhtiön hallitus päätti tänään pitkän ja tuskaisan harkinnan jälkeen lopettaa edustusjoukkueen toiminnan. Käytännössä joukkue tulee siirtymään Finnforestin johdolla toimivaan uuteen liigaseuraan. Näin metsäyhtiön toista vuotta suunnittelema operaatio FC Silva saadaan päätökseen.

Atlantiksen taival VIII divisioonasta Veikkausliigaan tarjosi vuosien varrella upeita hetkiä mukana eläneille. Tarinan loppu oli kuitenkin tyly. Pieni seuramme ei taloudellisesti ollut riittävän vahva liigakentille. Niinpä viimevuotisen yhteistyökumppanimme Finnforestin määrätietoinen ja sinnikäs valtausyritys johti lopulta heidän toivomaansa tulokseen.

Hädän hetkellä käännyimme myös Palloliiton ja Jalkapalloliigan puoleen. Pian kävi kuitenkin selväksi, että tältä suunnalla ei myötätuntoa löytynyt. Iso metsäyhtiö oli selkeästi mieluisampi yhteistyökumppani.

Tästä huolimatta Palloliiton torstainen päätös oli yllätys. Vielä muutama viikko takaperin liiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen totesi julkisuuteen TPV:n sarjapaikan siirtohankkeesta, että “Toimintaa ei voinut siirtää, koska oululaiset eivät olisi vastanneet vanhan seuran kaikista veloista”. Tällä kertaa riitti, että Finnforest otti vastatakseen 40 % Atlantiksen veloista. Eikä edes seuran suostumusta tarvittu.

Atlantiksen liigataipaleen loppu oli kova isku niille, jotka vuosien varrella ovat pyyteettä seuran eteen raataneet ja erityisen kova niille kymmenelle, joiden antamat lainat mahdollistivat viime kauden läpiviemisen. Nyt muistot cup-voitosta ja haaveet UEFA-cupista ovat heiltä haihtuneet. Tilalle on tullut valtaisa pettymys ja epäusko. Taisto pelikentillä on tauonnut ja jatkuu enää lakituvissa, sillä Palloliiton päätös synnyttänee useita korvausvaateita. Erilaisilla forumeilla käsiteltäneen vielä myös Finnforestin edustajien viime kauden tekemisiä.

Atlantiksen taru kuitenkin jatkuu. Akatemia, Ladies ja Juniorit jatkavat toimintaansa. Toivokaamme atlantislaisille vielä paljon hienoja hetkiä tämän lajin parissa ja iso kiitos kaikille kannattajille ja tukijoille, jotka ovat seuraan uskoneet.

020225 - AC Vantaa - Akatemia 0-4
Atlantis Akatemia kävi tänään Myyrmäen jalkapallohallissa AC Vantaan vieraana. Oudosta alustasta huolimatta akatemialaiset hallitsivat peliä mielin määrin. Noin puolen tunnin pelin jälkeen Ashur Munge syötti ja Kalle Vasselle viimeisteli Atlantikselle 1-0. Toisen puoliajan aluksi Kalle karkasi vantaalaispuolustukselta ja nosti hallitusti 2-0. 3-0 maalissa Epa Voipio laukoi kuudestatoista metristä ylänurkkaan. 4-0 maalissa Epa kirmasi karkuun puolustajilta ja laukoi päin maalivahtia. Vikkelänä miehenä Epa ehti irtopalloon ensimmäisenä ja siirsi pallon maaliin. Malmin Teboililta tavoitettu Panda Askolin oli erittäin tyytyväinen nuorten pelaajiensa esitykseen.

020224 - Toimisto muuttaa
Atlantiksen toimisto muuttaa Pohjola Stadionilta rauhallisempiin maisemiin. Muuton aikana yhteydenpito toimistoon onnistuu parhaiten sähköpostin välityksellä.

020223 - Tikkuri-turnaus VJS:n juhlaa
Kauppakeskus Tikkurin ja Atlantis '94:n järjestämä Tikkuri-turnaus pelattiin tänään jalkapallohalli Tikkurissa Tapulin Urheilupuistossa. 1994-syntyneille tarkoitetussa turnauksessa pelattiin 11 ottelua. Turnauksen loppuottelussa VJS/Barcelona voitti VJS/Real Madridin numeroin 6-2. Pronssiottelussa HJK/Malmi voitti MPS:n maalein 7-3. Turnauksen viidenneksi sijoittui Atlantis ja kuudenneksi Kiffen.

Suuri kiitos hienosta tapahtumasta turnaukseen osallituneille ja järjestäjille.

020222 - Mari Salonen EM-joukkueeseen
U19-naisten maajoukkueen valmentaja Inka Railo valitsi Ladies-maalivahdin Mari Salosen viikon kuluttua EM-karsintaturnaukseen Saksaan lähtevään ryhmään. Suomi pelaa Saksaa, Hollantia ja Skotlantia vastaan 27.2. - 3.3. Duisburgissa.

020222 - Tikkuri-turnaus
Kauppakeskus Tikkuri ja Atlantis FC '94 järjestävät huomenna lauantaina 23.2. jalkapalloturnauksen 1994-syntyneille. Turnaus järjestetään Tapulin urheilupuistossa sijaitsevassa Tikkuri-hallissa. Ensimmäinen ottelu alkaa kello 10.00 ja viimeinen ottelu loppuu kello 17.20. Atlantiksen lisäksi turnaukseen osallistuvat MPS, HJK/Malmi, Kiffen, VJS/Real Madrid ja VJS Barcelona.

Tervetuloa seuraamaan pikkumiesten pallonkesystystä!

020221 - Ladies sparrasi U19-maajoukkuetta
Suomen naisten U19-maajoukkue sai hyvää harjoitusta Ladies-joukkueelta Talissa. Maajoukkue oli tiukassa puristuksessa reilun tunnin, mutta viimeisen vartin ajan oli takaovi auki ja nuoret pääsivät nautiskelemaan maalinteosta ottelun päättyessä 1-6 (0-1).

Atlantis aloitti omaan tyyliinsä vahvalla karvauksella ja näin maajoukkueen pelinrakentaminen eliminoitui tehokkaasti. Maajoukkueen Taru Hakala pääsi kuin varkain nousemaan vasemmalta laidalta ja teki 0-1 johtomaalin. Tämän yllätysmaalin jälkeen Atlantis-otteet tarkentuivat. Pian tauon jälkeen Atlantiksen Jenni Sibelius tasoitti ottelun, kun 52. minuuttia oli pelattu, vapauttavan läpisyötön antoi Taru Nuutinen.

Ottelun käännekohdaksi tuli reilun tunnin pelin jälkeen tilanne, jossa puolustuslinjan laitaan selvästi muita alemmaksi jäi pelaaja. Maajoukkue rankaisi kolmella maalivahtia vastaan, Mari Raulio ei mahtanut mitään ylivoiman edessä. Tappiomaalin jälkeen puolustusotteet herpaantuivat ja maajoukkue käytti mahdollisuutensa.

U19-maajoukkueella on edessään viikon kuluttua EM-karsintaottelut Saksaa, Hollantia ja Skotlantia vastaan. Voimakas, mutta herpaantunut Ladies ei ehkä edustanut tyypillistä vastustajaa, mutta hyvää oppia ainakin tarjottiin maajoukkueelle ensimmäisen tunnin ajan.

020220 - Atlantis A - Honka A 3-0
Atlantis A:n tiukka harjoitusottelurumba jatkui tiistaina Talin jalkapallohallissa, jonne vieraaksi oli saapunut Honka A. Honka aloitti ottelun vahvasti ja aukoi atlantispuolustusta pystysyötöillä useaan otteeseen. Atlantiksen maalissa pelannut Mika Johansson piti kuitenkin joukkuetta pystyssä. Pikkuhiljaa Atlantiksen puolustus tiivistyi ja kotijoukkue sai pelin haltuunsa. Noin puolen tunnin pelin jälkeen Atlantiksen Matti Hartikainen nosti yli vastaan tulleen espoolaismaalivahdin. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vielä 2-0 maali kun Tommi Luotonen laukoi 30 metristä ylänurkkaan. Toinen puoliaika pelattiin Atlantiksen lievässä hallinnassa. Päätöslukemat 3-0 syntyivät komean kuvion päätteeksi Aleksi Laitila viimeistelemänä.

020218 - Atlantis A Energy-turnauksessa
Atlantis A osallistui viikonloppuna pelattuun Energy-turnaukseen Lahdessa. Viikonlopun aikana Atlantis A:n pelaamat viisi ottelua tuottivat kolhujen (4 loukkaantunutta) lisäksi aimo annoksen kokemusta miesten otteluista.

Lauantai

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Atlantis A kohtasi LoPa A:n. Ottelu oli tasaista vääntöä. Kun Atlantis A ei muutamasta maalipaikastaan huolimatta saanut kuparista rikottua päädyttiin ottelussa 0-0 tasapeliin. Atlantiksen parhaana palkittiin aina luotettava Simo Saarinen.

Seuraavaksi Atlantis A kohtasi miesten Kakkosessa pelaavan City Starsin. Voiman puute ja junioreidemme kokemattomuus käänsivät ottelun lahtelaisille. 0-2 päättyneessä ottelussa Atlantis A:n parhaana palkittiin Jonne Vesala.

Antti Peltonen Lauantain viimeisessä ottelussa juniorimme kohtasivat Kuusysin vastaavan joukkueen. Ottelu alkoi Atlantiksen kannalta onnekkaasti kun Kuusysin puolustaja sijoitti pallon omaan maaliin. Hetkeä myöhemmin Paukun ja Alarannan luottopelaaja Simo Saarinen sai kyynerpäästä suuhun ja joutui sairaalaan paikattavaksi. Ottelun toisella puoliajalla A-junioreiden SM-sarjassa pelaava Kuusysi meni menojaan ja voitti ottelun ansaitusti 2-1. Atlantiksen maalissa uurastanut Antti Peltonen palkittiin joukkueen parhaana.

Sunnuntai

Sunnuntaiaamu valkeni Atlantis A:lle synkkänä. Neljä pelaajaa oli paikattavana edellisen päivän taistoista ja vastassa lähes ylivoimainen miesten Kakkosen joukkue TP-Lahti. 5-1 numeroista huolimatta Atlantis A:n parhaimmisttoon kuuluivat maalivahti Tommi Särkkinen ja Okko Kouvalainen.

Tommi Särkkinen Turnauksen päätösotteluun Reipas A:ta vastaan Atlantis A lähti kovia kokeneena ja sisuuntuneena. Atlantis A siirtyi 1-0 johtoon rangaistuspotkusta, jonka toimitti perille atlantisvahtivahti Tommi Särkkinen. 2-0 maalista vastasi Herra Epa Voipio jonka keskialueelta alkanut harhauttelu päättyi tarkkaan takanurkkalaukaukseen. 3-0 maalissa Epa järjesti itselleen avopaikan, jäi odottamaan omia ja tarjoili Juha Lyytiselle maalin. Epan lisäksi ottelun parasta antia tarjoili palkittu atlantismaalivahti Tommi Särkkinen.

020216 - Ladies sparraa U19-maajoukkuetta
Ladies sparraa naisten U19-maajoukkuetta harjoitusottelussa keskiviikkona 20.2. klo 17 Talin jalkapallohallissa. Maajoukkue on valmistautumassa kuun lopulla käytävään EM-karsintaturnaukseen.