UUTISET 16.10.-31.10.2001

Uutisarkisto

011031 - Mukaan Valkeakoskelle!
Atlantiksen fanibussiin on tähän mennessä ilmoittautunut 34 innokasta Atlantis-fania. Bussiin mahtuu vielä toistakymmentä kannattajaa. Reissun hinta 100 mk sisältäen bussikuljetuksen ja ottelulipun. Lähtö klo 16.00 Nurmen patsaalta ja n. klo 16.15 Myyrmäen urheilupuiston Carrolsilta. Ilmoittautumiset toimistoon (toimisto@atlantisfc.fi tai puh. 09-58936570). Tervetuloa kannustamaan!

011030 - Kuhinaa edustusjoukkueen ympärillä
Atlantiksen edustusjoukkuetta pyörittävä Atlantis FC Oy on tänään ollut näkyvästi esillä tiedotusvälineissä. Media on arvuutellut yhtiön taloudellista tilannetta sekä mahdollisia muutoksia omistuspohjassa.

Kesällä sovittu omistuspohjan laajennus

Liigafutis on sen verran totista bisnestä, että olemme koko kauden etsineet yhtiölle laajempaa omistuspohjaa. Kesällä saavutimmekin Finnforest Oyj:n kanssa yhteisymmärryksen, jonka mukaan heidän omistusosuutensa olisi noussut 35 %:iin ja ns. vanhoista Atlantis-tahoista koostuvan ryhmittymän osuus 65 %:iin. Tämä neuvottelutulos julkistettiin myös joukkueelle.

Finnforest kuitenkin vetäytyi elokuussa saavutetusta ratkaisusta vedoten metsäteollisuuden heikkoon markkinatilanteeseen. Tämän jälkeen uutta sopimusta on etsitty sekä Finnforestin että muutaman ulkomaisen tahon kanssa.

Ostotarjous

Viime viikolla Finnforest esitti keräämänsä koalition nimissä alustavan ostotarjouksen Atlantis FC Oy:n osakekannasta. He ilmoittivat olevansa valmiita ottamaan yhtiön korvauksetta hoitoonsa, mikäli

  • entisten omistajien sijoitukset ja lainat yhtiölle mitätöidään (yhteensä lähes 2 miljoonan markan edestä),
  • yhtiön nykyinen hallitus ja toimistohenkilökunta erotetaan ja asetaan liiketoimintakeiltoon jalkapallon parissa,
  • Atlantiksen juniori-, reservi- ja naisjoukkue erotetaan edustusjoukkueen yhteydestä.

Tämän tarjouksen pohjalta ei ratkaisua omistuspohjan laajentamisesta syntynyt, joten muut vaihtoehdot ovat nyt nousseet etusijalle. Tämän päivän aikana on useampi Atlantiksen toimintaan osallistunut henkilö tai kannattaja ilmaissut kiinnostuksensa lähteä tukemaan seuraa sijoittamalla jonkin markkamäärän Atlantis FC Oy:n osakepääoman korotuksenn. Tavoitteena on nyt kerätä vielä tämän vuoden puolella vähintäin miljoona markkaa uutta osakepääomaa.

Ulkopuolista velkaa 1,5 Mmk

Atlantis FC Oy:n tulos tulee ensisijaisesti odotettua vähemmän sponsorimyynnin seurauksena olemaan tänä vuonna yli 2 miljoonaa markkaa tappiollinen. Yhtiöllä on tällä hetkellä velkaa 2,5 miljoonaa markkaa, josta noin miljoona osakkailta lainattua ja osakepääomaksi muutettavaksi sovittua rahaa. Ulkopuolista velkaa on näin 1,5 miljoonaa markkaa.

Toivomme tämän selvityksen hälventävän epätietoisuutta Atlantis FC Oy:n ympärillä.

011029 - Atlantis/B1:n katsastustilaisuudet
Ensi kauden SM-sarjajoukkueen kokoamista varten Atlantis/B1 järjestää avoimet harjoitukset Talin jalkapallohallissa tiistaina 6.11.2001 kello 19:30 alkaen. Myös maalivahdit ovat erittäin tervetulleita tilaisuuteen! Lisätietoja: joukkueenjohtaja Jarkko Niinivaara 041-526 8958

011029 - Vielä mahtuu fanibussiin!
Atlantiksen fanibussiin torstaina Valkeakoskelle on ilmoittautunut jo yli 30 innokasta Atlantis-fania. Bussiin mahtuu vielä vajaa parikymmentä nopeinta, jotka haluavat mukaan syksyn suureen futisjuhlaan. Reissun hinta 100 mk sisältäen bussikuljetuksen ja ottelulipun. Lähtö klo 16.00 Nurmen patsaalta ja n. 16.15 Myyrmäen urheilupuiston Carrolsilta. Ilmoittautumiset toimistoon (toimisto@atlantisfc.fi tai puh. 09-58936570). Tervetuloa kannustamaan!

011028 - Reservit päättivät kauden
Atlantiksen kakkoseen noussut reservimiehistö vietti eilen perinteisen kauden päätösjuhlansa. Samalla palkittiin vuoden aikana ansioituneet pelimiehet. Ari Asukka jakoi Vuoden reservipelaajan palkinnon U16-maajoukkuepelaajalle Tommi Peltoselle. Muut reservipalkinnot menivät Tero Lönnbladille ja Vesa-Pekka Virtaselle. Petteri Paukku palkitsi omasta A-juniorijoukkueestaan Simo Saarisen, Heikki Pulkkisen sekä Eero Voipion. Reservien loma jää melkoisen lyhyeksi, sillä pojat palaavat työn touhuun jo marraskuun alusta, kun Atlantis Akatemia aloittaa toimintansa.

011027 - Veikkausliiga päättyi voitokkasti
Hienoista toivetta liigakarsijan paikasta elätellyt RoPS oli vailla mahdollisuuksia kauden päätösottelussa Atlantista vastaan. Tylyt 4-0 lukemat sinetöivät 19 vuotta kestäneen pääsarjataipaleen, eivätkä jättäneet mitään sijaa jossitteluun.

Vieraat painostivat ottelun alkuhetket, mutta hyvin pelannut Atlantis-puolustus kesti paineen. Atlantis avasi maalihanat 57.minuutilla Petteri Kaijasillan toimesta. Justus Vajanteen keskitys löysi pienen onnenkin avustamana Kaijasillan maalin edustalta, ja tällä oli helppo työ iskeä pallo verkon perukoille. - Kestimme ensimmäisen tunnin hyvin, mutta toinen jakso kuvasti hyvin koko tätä kautta, pettynyt RoPS-luotsi Mauri Holappa kertoi. - Osa pelaajistamme ei pystynyt loppuun saakka liigatasolla, ja on myönnettävä, ettemme tällä hetkellä kuulu Veikkausliigaan.

Ottelun ja RoPS:in kannalta ratkaisevan maalin teki Atlantiksen kapteeni Rami Rantanen. Rantasen 35 metristä ampuma vapari sujahti muuten hyvin pelanneen Rafal Kaczorin sylistä maaliviivan väärälle puolelle, ja taistelu oli käytännössä ohi. - Kuulin pienen naksahduksen Räden maalin jälkeen viereiseltä vaihtopenkiltä, Atlantiksen valmentaja Ari Tiittanen heitti. - Vapari katkaisi lopullisesti RoPS:in selkärangan.

Pitkästä aikaa avauskokoonpanossa ollut Justus Vajanne lisäsi alanurkkasijoituksella isäntien johdon jo kolmeen maaliin, ja loppunumerot viimeisteli maalin edestä toistamiseen Petteri Kaijasilta. - Tämä oli paineeton ottelu, kahden maalin isä Kaijasilta totesi. - Hattutemppukin oli lähellä, mutta tolppa oli tällä kertaa tiellä. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä lomalle, päätteli Kaijasilta, joka ei pysty edustamaan seuraa enää Suomen cupissa ensi torstaina.

Atlantiksen Ari Tiittanen suuntasi katseen jo tulevaan: - Teimme tänään mielenkiintoisia kokeiluja, ja kaikki tähtää nyt ensi torstaihin. Vähän harmittaa John Weckströmin puolesta ettei kuparinen mennyt tänään rikki. Kaijasilta teki tänään juuri sitä työtä, minkä takia hänet on seuraan hankittu. Olen tyytyväinen erityisesti siihen, että pystyimme pelaamaan tänään suoraviivaisemmin kuin aikoihin, Arska lopetti.

Kausi jatkuu vielä ainakin ensi torstaihin, jolloin Atlantis matkustaa Hakan vieraaksi Suomen cupin välieriin Valkeakoskelle. - Siihen peliin ollaan loppukausi tähdätty, ja finaalipaikka olisi mahtava päätös kaudelle, kapteeni Rami Rantanen kertoi.

Cupin semifinaali FC Haka-Atlantis alkaa Valkeakosken Tehtaankentällä torstaina 1.11. klo 18.30.

011025 - Atlantis '87 starttaa joulukuun alussa
Atlantis '87-joukkueen valmentaja ja joukkueenjohtaja on saatu sovittua ja joukkueen kasaaminen on käynnissä. Atlantis '87 etsii joukkueeseen pelimiehiä. Mikäli uudet kovat haasteet kiinnostava niin ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen 87juniorit@atlantisfc.fi , laita mukaan yhteystiedot ja lyhyt kuvaus itsestäsi niin me palaamme asiaan.

011025 - RoPS takertuu oljenkorteen Pohjola Stadionilla
Atlantis saa toisen kerran RoPS:in vieraakseen Pohjola Stadionille. Ensimmäinen ottelu päättyi 1-1 tasapeliin, ja vieraissa Atlantis jäi selvästi RoPS:in jalkoihin. Ottelu on sarjasijoitusta ajatellen merkityksetön isännille, mutta sitäkin tärkeämpi rovaniemeläisille. RoPS:in haave karsijanpaikasta elää ainoastaan kahden maalin voitolla Atlantiksesta. Samaan aikaan Jokereiden pitäisi hävitä vielä MyPa:lle.

Atlantiksen valmentaja Ari Tiittanen ennakoi ottelua vaikeaksi: - RoPS:ille kyseessä on kauden tärkein ottelu, me olemme seitsemänsiä joka tapauksessa. Pyrimme kuitenkin säilyttämään hyvän taisteluvireen, joka oli tuoda Tampereelta vieraspisteen. Olemme taas osallisina suurissa ratkaisuissa, joten mielenkiintoinen ottelu on edessä. Siitä kuitenkin lähdetään, että toista kertaa emme lähde tällä kaudella kotikentällä häviämään, Arska kertoo.

Varsinkin Atlantiksen keskikenttä on RoPS:ia vastaan muutosten kourissa. Linkkinä hyvin Unitedia vastaan pelannut Ari-Pekka Roiko sekä kokenut Sami Ylä-Jussila huilaavat varoitustilin täyttymisen vuoksi.

- Pelikiellot pakottavat muuttamaan tiettyjä seikkoja, mutta nyt nuoremmilla kavereilla on hyvä näytön paikka tulevia pelejä ajatellen, Tiittanen arvioi. - Emme ole vielä RoPS:ia tällä kaudella voittaneet, ja tätä epäkohtaa lähdetään täysillä korjaamaan lauantaina.

011023 - Fanibussi Valkeakoskelle
Atlantis-fanit keräävät jälleen oman fanibussin Suomen cupin välieräotteluun Valkeakoskelle torstaina 1. marraskuuta. Mukaan mahtuu 50 aktiivista Atlantis-fania. Bussi lähtee klo 16.00 Nurmen patsaalta ja koukkaa Myyrmäen Urheilupuiston Carrolsilta n. 16.15. Reissun hinta ottelulippuineen lähtijämäärästä riippuen 100-120 mk. Ilmoittautumiset toimistoon (email toimisto@atlantisfc.fi tai 09-58936570). Tervetuloa kannustamaan!

011023 - Atlantis Tampereelle tosimielellä
Atlantis yrittää lyödä kapuloita TampU:n mestaruushaaveisiin keskiviikon Veikkausliigaottelussa. Ottelu on Unitedille todella tärkeä, sillä tamperelaisten realistiset mestaruushaaveet elävät vain voitolla. Vaikka liigan loppupelit ovatkin Atlantikselle lähinnä valmistautumista tulevaan, on valmentaja Ari Tiittanen vakuuttunut joukkueensa taistelutahdosta: - Ottelulla on suuri merkitys, ja kausi tulee huipentumaan arvoisellaan tavalla. Ottelu palvelee hyvin myös cup-tavoitteitamme, sillä United saattaa tulla vastaamme vielä kerran tällä kaudella. Joka tapauksessa odotan että ottelusta tulee todella kova ja tiukka taistelu.

Atlantis pystyy lähtemään Tammelan valloitukseen parhaalla miehityksellä. – Vain Erkka Lehtolalla on pikku vaivoja, mutta ne eivät estä hänen pelaamistaan, Tiittanen kertoo.

- Paineet ovat kotijoukkueella, Arska jatkaa. – Lupaan, että Atlantis lähtee Tampereelle tosissaan. Mielestäni mestaruus ja mitalit pitää ansaita, emmekä aio löysäillä missään vaiheessa, Tiittanen lopettaa.

011022 - Atlantis/B1:n katsastustilaisuudet
Ensi kauden SM-sarjajoukkueen kokoamista varten Atlantis/B1 järjestää avoimet harjoitukset Talin jalkapallohallissa tiistaina 23.10.2001 kello 19:30 alkaen sekä torstaina 25.10.2001 kello 20:00 alkaen. Lisätietoja: joukkueenjohtaja Jarkko Niinivaara 041-526 8958

011020 - Taisteluvoitto Atlantikselle
Atlantis palasi voittokantaan lauantaisessa Veikkausliigaottelussa FC Interiä vastaan. Isäntäjoukkue nousi takaa-ajoasemasta makeaan voittoon Rami Rantasen yliajalla tekemällä täysosumalla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä. Avausmaalin teki hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta Interin Fernando della Sala. Toiselle jaksolle Atlantis lähti selvästi latautuneena, ja onnistuneet pelaajavaihdot (Weckström, Markus Paatelainen) toivat joukkueen peliin roimasti lisäpotkua. Tasoitusmaalin iski 75. minuutilla ylänurkkaan kippari Rantanen Adrianon makeasta syötöstä. Isäntien loppurutistus toi lopulta täyden pistepotin, kun pelikellossa oli jo 93 minuuttia. Markus Paatelainen murtautui läpi päätyrajan tuntumassa, ja löysi pilkun tuntumasta Rantasen, joka ei erehtynyt, vaan sinetöi kolme pistettä vantaalaisille.

- Tämä voitto oli hyvää terapiaa, totesi Atlantis-luotsi Ari Tiittanen. - Ansaitsimme tänään voittomme. Olen erittäin tyytyväinen vaihtopelaajiemme panokseen, ja varsinkin ”Mörri” Paatelaisen esityö voittomaaliin oli komea.

- FC Interin valmentaja Pertti Lundell ei tappiota selitellyt: - Tänään ei päästy peliin mukaan. Liikkuvuutemme ja syöttöpelimme oli tänään selvästi kolmannen kierroksen huonointa. En halua kuitenkaan moittia pelaajia, sillä Atlantis oli tänään yksinkertaisesti parempi, Lunkka myönsi. – Peli ratkesi omiin virheisiimme.

Kauden avausosumansa liigassa viimeistellyt Rami Rantanen oli tyytyväinen joukkueensa nousuun: - Nykyään ehdin enää harvoin hyökkäyksissä pilkkualueelle saakka, Räde lohkaisi. – Vähän myöhäänhän nämä maalit tulivat, sillä kausi vetelee viimeisiään. Meillä on ollut negatiivinen vaihe päälle, joten siinä mielessä voitto tuntuu tosi makealta.

Interin Janne Oinas oli valmentajansa kanssa yhtä mieltä ottelun ratkaisusta: - Lähdimme liian löysästi peliin, ja annoimme Atlantiksen pyörittää peliä. Atlantis vei meiltä tänään liikkeen, ja oli parempi, Oinas kertoi.

Interin ainokaisen tehnyt Fernando della Sala ajettiin toisella jaksolla ulos törkeän taklauksen seurauksena. Vastaanottavana osapuolena ollut Ari-Pekka Roiko menetti tilanteessa hetkeksi tajuntansa, mutta tutkimuksissa ei onneksi ilmennyt lievää aivo-tärähdystä pahempaa.

011018 - Atlantis levänneen Interin kimppuun
Atlantis saa lauantaina kauden toiseksi viimeiseen kotiotteluunsa vieraita Turusta. Aikaisemmista kohtaamisista tuloksina ovat olleet tasapeli, sekä Atlantiksen 1-2 vierasvoitto. Kumpikin joukkue on jo aikaa sitten varmistanut sarjapaikkansa, joten Pohjola Stadionilla nähtäneen lauantaina vapautunutta jalkapalloa: - Ilman paineita pelataan, myöntää myös Atlantiksen Ari Tiittanen. - Odotan hyvää, hyökkäysvoittoista peliä lauantaina. Interiä vastaan on jostain syystä aina kiva pelata, ja on taas mielenkiintoista nähdä, mitä Lunkka on tällä kertaa juoninut.

Atlantis lähtee näillä näkymin otteluun ilman loukkaantumisia. - Nyt on hyvä tilaisuus käyttää rotaatiota, joten kentällä on luultavasti taas hieman eri miehitys kuin Kuopiossa, Arska ennakoi.

- Pyrimme karsimaan virheitä puolustuksessa, ja terästämään otetta hyökkäyspäässä. Inter tulee varmasti Vantaalle intoa täynnä, sillä heillä on takanaan pitähkö tauko. Jokainen jäljellä oleva ottelu palvelee myös ensi kauden suunnitelmia. Kaikki on hienosäätöä tulevaisuutta varten, Arska lopettaa.

011017 - Askolin ja Asukka vetämään Akatemiaa
Panda Kokenut valmennuskaksikko Timo Askolin - Ari Asukka luotsaa ensi kaudella Atlantis Akatemiaksi muuttuvaa reservijoukkuetta. Kakkosessa pelaavasta Akatemia-joukkueesta on tarkoitus kehittää Suomen ensimmäinen kansainvälisen mallin mukainen junioriakatemia. Joukkueeseen pyritään keräämään nuoria, lupaavia jalkapalloilijanalkuja sekä Suomesta että ulkomailta. Pojat tulevat harjoittelemaan lähes liigajoukkueen tahdissa 6-8 kertaa viikossa. Myös taustaolosuhteet lääkäriä ja fysioterapeuttia myöten tulevat vastaamaan liigatasoa. Akatemian parhaimmisto pääsee kokeilemaan kykyjään myös edustusjoukkueen mukana.

011017 - Atlantis '87 etsii pelimiehiä
Ensi kaudella Aluesarjassa pelaava Atlantis '87 etsii joukkueeseen pelimiehiä. Mikäli uudet haasteet kiinnostava niin ota sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen 87juniorit@atlantisfc.fi , laita mukaan yhteystiedot ja lyhyt kuvaus itsestäsi.

011016 - Fanit lauantaina Red Onioniin
Aktiiviset Atlantis-fanit suuntaavat lauantain Inter-pelin jälkeen ravintola Red Onioniin suunnittelemaan tulevaa fanitoimintaa. Ottelu Pohjola Stadionilla alkaa klo 16.00 ja Red Onioniin siirrytään kuuden maissa. Tervetuloa mukaan upeaan joukkoon!

011016 - Haka-peli 01.11.
Atlantis kohtaa FC Hakan Suomen cupin välierässä Tehtaan kentällä torstaina 01.11. klo 18.30. Ottelun voittaja pelaa cupin finaalissa Finnair Stadiumilla 10. marraskuuta. Mikäli kiinnostuneita löytyy riittävästi, järjestämme mielellämme Atlantiksen fanibussin tähän syksyn huippupeliin Valkeakoskelle.