UUTISET 1.10.-15.10.2001

Uutisarkisto

011015 - Suomen cupin välieräjoukkueet selvillä
Valkeakosken Haka otti helpon 4 - 1 voiton Ykkösen TPS:sta, joten Suomen cupin välieräottelut ovat FC Haka - Atlantis FC ja Tampere United - Myllykosken Pallo-47. Välierät pelataan joko keskiviikkona 31.10 tai torstaina 1.11. Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 10.11. klo 17:00 Helsingin jalkapallostadionilla.

011015 - KuPS parempi Vänärillä
Atlantiksen vaisujen vieraspelien putki sai jatkoa, kun KuPS kukisti punapaidat Väinölänniemellä maalein 3-1 (0-1) ja varmisti samalla käytännössä sarjapaikkansa. Näin Veikkausliigasta putoaja ja karsija löytyvät kolmikosta RoPS, Jokerit sekä Jazz.

Pirteä avausjakso

Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa. Ainoa osuma nähtiin, kun Kari Rissanen vapautti Erkka V. Lehtolan läpiajoon, ja loukkaantumisestaan toipunut taikavasuri sijoitti pallon varmasti ohi Jyrki Rovion.

KuPS halusi voittoa

Toiselle jaksolle isännät tulivat terävämmällä asenteella. Peli kuitenkin pysyi vieraiden johdossa, kunnes erotuomari Mika Peltola 58. minuutilla määräsi pallon pilkulle, ja Rudolf Matta ampui tasoituksen. Peltolan ratkaisu yllätti kuopiolaisetkin, mutta mies kertoi tyynenä Rissasen rikkoneen KuPS-hyökkääjää. Tasoitusmaalin jälkeenkin punapaidat hakivat voitto-osumaa. Adrianon kautta syntyi tukku vaarallisia tilanteita, mutta verkkoon saakka palloa ei saatu. Sen sijaan nälkäisempi KuPS iski Venäläisen ja Hartikaisen toimesta vielä kahdesti.

Uusi ryhmitys

Pääluotsi Tiittanen oli antanut Rami Rantaselle ja Sami Ylä-Jussilalle lepovuoron. Viime otteluiden vakiopelaajista myös Kaijasilta, Mitchuk, Pulkkinen, Roiko ja Simula aloittivat penkillä. Avauksessa olivat mm. nuoret Adriano, Harri Haapaniemi, Mikko Paatelainen ja John Weckström. Myös Markus Paatelainen tuli vaihdosta kentälle. Nuoriso-osasto täytti tehtävänsä moitteetta, ja Arska kehui erityisesti Adrianon panosta. - Adi oli jatkuvasti vaarallinen hyökkäyspäässä.

Lauantaina Inter

Atlantis kohtaa seuraavaksi Interin ensi lauantaina. Ottelu Pohjola Stadionilla alkaa ennakkotiedoista poiketen jo klo 16.00. Päävalmentaja Tiittanen lupaa areenalle taistelevan kotijoukkueen. - Haemme viikolla treeneistä hyvän fiiliksen, ja lauantaina otamme kolme pistettä.

011014 - Reservit päättivät voitokkaasti
Atlantiksen reservimiehistö kukisti KP-75:n Sompion hiekalla maalein 0-5 kauden viimeisessä Kolmosen pelissään. Atlantis-maalareina toimivat tällä kertaa Eero Voipio (2), Janne Weckström (2) sekä loukkaantumisestaan toipunut Kalle Vasse. Reservien pelikausi on nyt ohitse, mutta valmistelut tulevaa vuotta varten ovat jo täydessä käynnissä. Tavoitteena on rakentaa Atlantiksen reservijoukkueesta korkeatasoinen junioriakatemia, joka tulevina vuosina kykenisi tuottamaan päteviä pelimiehiä edustusjoukkueen käyttöön ja jopa ulkomaan ammattilaiskentille asti.
 1. Atlantis/2 22 18 0 4 88-22 54 (+66)
------------------------------------------
 2. Futura   22 16 1 5 61-32 49 (+29)
------------------------------------------
 3. KP-75    22 12 3 7 56-41 39 (+15)
 4. FC Espoo  22 10 6 6 45-37 36 ( +8)
 5. VJS     22 11 2 9 46-33 35 (+13)
 6. Pöxyt    22 10 3 9 51-50 33 ( +1)
 7. FC Ogeli  22 10 2 10 59-44 32 (+15)
 8. TuPS    22 10 2 10 45-51 32 ( -6)
 9. MPS/2    22 7 6 9 40-51 27 (-11)
10. Apollo   22 6 3 13 38-72 21 (-34)
------------------------------------------
11. PP FC    22 3 5 14 33-72 14 (-39)
12. Derius Team 22 1 3 18 22-79 6 (-57)

011013 - Atlantis/B1:n katsastustilaisuudet
Ensi kauden SM-sarjajoukkueen kokoamista varten Atlantis/B1 järjestää avoimet harjoitukset Talin jalkapallohallissa tiistaina 23.10.2001 kello 19:30 alkaen sekä torstaina 25.10.2001 kello 20:00 alkaen. Lisätietoja: joukkueenjohtaja Jarkko Niinivaara 041-526 8958

011012 - Atlantis ensi kertaa Kuopioon
Ensimmäisen kerran tällä kaudella kotistadionillaan keskiviikkona VPS:lle hävinnyt Atlantis matkustaa KuPS:in vieraaksi lauantaina. Joukkueen vieraspelit eivät ole kauden aikana kovin hyvin sujuneet, ja putoamista vastaan taisteleva KuPS on ottelun ennakkosuosikki. Aikaisemmat kohtaamiset Vantaalla ovat päättyneet lukemiin 1-0 ja 1-1.

Atlantiksen valmentaja Ari Tiittanen myöntää edessä olevan pelin vaikeaksi: - KuPS painii selkä seinää vasten, ja meidän tilanteemme ei tule juurikaan liigassa muuttumaan. KuPS on vaikea vastustaja kotona, ja meidän tulisi löytää keinot Sampon ja kumppaneiden vastaiskuihin.

Pikku kolhuista huolimatta Atlantis päässee Savon-matkalle parhaalla miehistöllä. Täysi varmuus tästä saadaan kuitenkin vasta lauantai-aamuna. – Avauskokoonpanoon saattaa tulla muutoksia KuPS-pelissä, Tiittanen kertoi VPS-tappion jälkeen. - Vaasaa vastaan olisi ehkä pitänyt suorittaa vaihtoja aikaisemmin, Arska myönsi.

- Kuopiolaiset pelaavat erittäin fyysistä peliä, ja taistelevat varmuudella viimeiseen hetkeen asti. Tämän saimme karvaasti huomata edellisessä kohtaamisessa, Tiittanen lopetti.

011011 - Atlantikselle ensimmäinen tappio Pohjola Stadionilla
Vierailija VPS oli keskiviikkona selvästi Atlantista vahvempi, ja nappasi ensimmäiset vieraspisteet Atlantiksen kotiluolasta. Vaasalaiset pelasivat koko ottelun terävämmin, ja ansaitsivat voittonsa. Ensimmäinen maali syntyi Sami Ylä-Jussilan harhasyötön avustuksella, ja Keijo Huuskolla oli helppo tehtävä nostaa pallo Atlantis maalin ylänurkaan. Atlantiksen paras tilanne syntyi 46. minuutilla, kun Mika Pulkkinen pääsi vetäisemään suoraan ilmasta aivan VPS-maalin edestä. Pallo leijaili kuitenkin pimenevään Myyrmäen iltaan. Tilanne kuvaa hyvin kotijoukkueen tarkkuutta keskiviikon ottelussa.

Tomi Sausosta ratkaisija

Mikko Simulan merkkausvirheestä läpi päässyt Tomi Sauso sinetöi VPS:n voiton ottelun 86.minuutilla. -Molemmilla oli omat paikkansa, mutta mielestäni ottelu oli kaiken kaikkiaan tasaväkinen, maalintekijä kertoi. - Atlantis joutui nostamaan peliään toisella jaksolla, ja se antoi meille enemmän tilaa hyökkäyspäässä, Sauso jatkoi. Atlantiksen ainokaisen laukoi pilkulta Mikko Simula.

Ikäläinen tyytyväinen sarjapaikkaan

VPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen riemuitsi sarjapaikan varmistumisesta: - Tärkeintä on se, että VPS pelaa liigaa myös ensi vuonna. Meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo ensimmäisellä jaksolla, Ikäläinen kertoi. - Nuoret pelaajat ovat pelanneet erittäin vahvan syksyn, mistä suurkiitos heille. Koko joukkue on kehittynyt ja rinki on taistellut hyvin. Loppukaudesta aion antaa nuorille pelaajille yhä enemmän peliaikaa. Nyt kun sarjapaikka on varma täytyy tavoitteitakin hieman uusia, Jupe kertoi.

Tiittanen myönsi VPS:n paremmuuden

Ari Tiittanen ei tappiota liiemmin selitellyt: - Otimme nyt kolmannen kerran pataan VPS:lta, joten hirveän hyvältä ei tunnu. Toisen jakson alussa meillä oli saumamme, mutta VPS puolusti erittäin hyvin. Emme päässeet tänään laatikkoon, ja vaasalaisten hyvä liike oli meille myrkkyä, Arska myönsi. - Vaasa rankaisi omista virheistämme ja ansaitsi tänään voittonsa.

011010 - Yhteistyösopimus Hämeenkylän lukion kanssa
Atlantis ja Hämeenkylän lukio ovat aloittaneet yhteistyön, jossa Atlantis on organisoinut Hämeenkylän lukioon jalkapallovalmennusryhmän ja lukio puolestaan on auttanut nuorten Atlantis-futareiden koulunkäynnin järjestämisessä. Tiedossa ei ole vastaavaa hanketta Suomessa, jossa lukio olisi suorassa yhteistyössä jalkapalloseuran kanssa. Valmennuksesta vastaa Atlantis Akatemian valmennuspäällikkö Timo Askolin ja käytännön toteutuksesta huolehtii Tapio Pesu. Valmennus toteutetaan pääasiassa Variston urheilupuistossa. Talvisin harjoittelupaikkana toimii Myyrmäki-halli. Hämeenkylän lukiossa opiskelee jo nyt joitakin Atlantis-pelaajia. Nimekkäimmät ovat Markus Paatelainen, joka on debytoinut veikkaisliigassa sekä Tommi Peltonen, joka kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen. Jatkossa nuoria pelaajia rekrytoidessaan Atlantiksella on mahdollisuus tarjota Hämeenkylän lukiota niin opiskelu- kuin lisäharjoittelupaikkana.

Hämeenkylän lukio | Valmennuksen tavoitteet

011009 - Vaasa vielä kääntämätön kivi Atlantikselle
Atlantis yrittää ottaa ensimmäistä voittoaan tällä kaudella VPS:sta keskiviikkoisessa Veikkausliigaottelussa Vantaan Pohjola Stadionilla. Joukkueiden aikaisemmat kaksi kohtaamista Vaasassa ovat päättyneet isäntien selviin voittoihin, eikä valmentaja Ari Tiittanen ole löytänyt aseita vaasalaispuolustuksen murtamiseen: - Vaasa on meille yhä kääntämätön kivi. Meidän on jostain syystä ollut erittäin vaikea pelata VPS:aa vastaan. Keskiviikkona yritetään saada saippuapala vihdoinkin kiinni, Arska lohkaisi.

Atlantis pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella otteluun ilman loukkaantumisia. - Historiallinen hetki, Tiittanen hehkuttaa. – Nyt meillä on positiivinen ongelma edessämme: Jokainen pelaaja on täydessä iskussa, joten saatamme nähdä keskiviikkona radikaalejakin muutoksia edelliseen miehistöön verrattuna, Arska vihjaa.

- Odotan, että saamme vastaamme rentoutuneen ja levänneen Vaasan. Ikäläisen suojatit lähtevät luultavasti pelaamaan puolustuksen kautta, joten uskon että tulossa on melko vähämaalinen ottelu, Tiittanen jatkaa. – Lähdemme taistelemaan tosissamme Veikkausliigapisteistä, ja mielestäni Haka-peli osoitti, että joukkue on valmis pelaamaan myös liigapelit täydellä tarmolla kauden loppuun saakka.

011008 - Haka taipui ensimmäisen kerran
Hallitseva Suomen mestari FC Haka sai lähteä ilman pisteitä paluumatkalle Koskiin sunnuntaisen Veikkausliigaottelun jälkeen. Atlantiksen komea 2-0 kotivoitto oli tilanteisiin nähden ansaittu, vaikka Haka pyöritti kummankin jakson alussa peliä vaarallisesti Atlantis-maalin edustalla. Alexander Mitsuk pelasi sunnuntain loisto-ottelun, kuten koko Atlantis-puolustuskin. - Olimme jäljessä varsinkin ensimmäisen jakson alussa, myönsi hyvän pelin alakerrassa pelannut Pasi Solehmainen. - Keskityimme tänään tiukkaan puolustukseen, ja vastaiskumme onnistuivat, Sole summasi pelin tapahtumia.

Kovacs avusti avausmaalissa

Illan epäonnen soturi oli Hakan Peter Kovacs. Raxun 25. minuutilla ampuma kulmapotku tavoitti Kimmo Tauriaisen pään, josta pallo kimposi Kovacsin reiden kautta Hakan verkkoon. Ennen johto-osumaa Hakan maalipuita ehtivät kokeilla niin Mika Pulkkinen kuin Sami Ylä-Jussilakin.

Adi sinetöi kolme pistettä

Ottelu oli jo lisäajalla, kun Rami Rantasen loistava syöttö tavoitti Adrianon, joka ohitti hallitusti vastaantulleen Haka-vahti Vilnrotterin, ja iski tyhjiin 2-0 loppunumerot. Seuran historian ensimmäinen voitto perinteikkäästä Hakasta oli myös erinomainen kenraaliharjoitus tulevaa Suomen cupin välierä- ottelua ajatellen: - TPS:aa vähättelemättä uskon, että saamme vastaamme välierissä Hakan, juuri ennen ottelun alkua paikalle kiirehtinyt Ari Tiittanen kertoi.

Arska keskittyy Atlantikseen

Loistava Saksa-ottelu oli Arskalle toistaiseksi viimeinen peli maajoukkueen valmennusjohdossa. - Veikkausliigajoukkueen valmentaminen vaatii jatkuvaa läsnäoloa, joten aion tulevalla kaudella keskittyä ainoastaan Atlantiksen asioihin, Arska kertoi.

011006 - Atlantis/B1 nousi SM-sarjaan!
Ottelun asetelmat olivat selvät: Atlantikselle riitti tasapeli lohkovoittoon ja sarjanousuun SM-tasolle, mutta Jokereille riitti vain voitto. Keli oli ihanteellisen tyyni ja lämmin, kenttä lanattu tasaiseksi, joukkueet olivat latautuneita. Yleisöä oli saapunut runsaasti ja Atlantiksen liput ja värit vilkkuivat iloisesti ihmispaljoudessa. Kaikki oli kohdallaan "suurta ottelua" varten. Peli alkoi odotetusti hermoilulla ja Atlantiksella oli alussa vaikeuksia päästä juoneen mukaan. Jokerit olivat liikkuva ja tekninen joukkue, joka oli päättänyt voittaa. Pikkuhiljaa alkoi onnistumisia tulla ja peli aaltoili päästä päähän tasatahtia. 7. minuutilla Janne Tuominen käänsi vasemmalta keskityksen Jokerimaalin eteen, josta Jesse Niinivaara puski Atlantikselle avausmaalin. Jatkoa seurasi 46. minuutilla, kun Tom Sanden jatkoi Aapo Ranisen keskityksen verkon perille. Tomppa oli jo pelin alussa loukannut jalkansa ja joutui jättämään kentän heti maalin jälkeen. Samaan aikaan 48. minuutilla Jokerit kavensi 2-1:een. Peli lopussa 79. minuutilla Atlantis niittasi ratkaisun kun Jokereiden maalivahti oli noussut maalintekoon. Atlantiksen onneksi tilanne päättyi purkupalloon ja hienoon jatkosyöttöön Aleksi Laitilalle, joka kuljetti pallon varmasti Jokereitten verkkoon. Peli oli ratkennut. Kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi, oli kentällä onnellinen, hienon kauden pelannut Atlantisjoukkue, joka oli nousunsa SM-sarjaan ansainnut.

Onnittelut noususta SM-sarjaan!

 1. Atlantis/B1 11 11 0 0 34 - 11 33
--------------------------------------
 2. Jokerit-J  11 9 1 1 47 - 11 28
 3. TPV     11 7 1 3 36 - 18 22
 4. HJS     11 5 3 3 27 - 15 18
 5. AC Vantaa  11 6 0 5 19 - 14 18
 6. LoPa    11 5 1 5 20 - 24 16
 7. EBK     11 4 2 5 21 - 23 14
 8. TPS     11 3 3 5 19 - 31 12
 9. Haka    11 3 1 7 25 - 36 10
10. FC Espoo/B2 11 3 0 8 13 - 26 9
--------------------------------------
11. Ponnistus  11 2 2 7 16 - 35 8
12. SalPa    11 1 0 10 8 - 41 3

011006 - Reservit kakkoseen!
Atlantiksen reservimiehistö sinetöi nousun kakkoseen kukistamalla Talin hiekalla Hyvinkään Apollon murskalukemin 11-0 (4-0). Voiton myötä Atlantis/2 kasvatti eron toisena olevaan Futuraan 8 pisteeseen, kun porvoolaisilla on kaksi ottelua pelaamatta. Punapaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Tero Lönnblad (2), Tommi Peltonen (2), Eero Voipio (2), Janne Weckström (2), Jouni Kukkamäki (!), Tuomas Metsberg sekä Willian Pinto. Reservijoukkue kehittyi kauden aikana Ari Asukan ohjauksessa kelpo koulutuspaikaksi nuorille pelimiehenaluille. Kakkosen sarjapaikka on joukkueelle erittäin tervetullut ja tarjoaa oivan mahdollisuuden rakentaa Atlantiksen reservimiehistöstä Suomen johtavaa junioriakatemiaa.

Onnittelut noususta Kakkoseen!

 1. Atlantis/2 21 17 0 4 83 - 22 51 (+61)
--------------------------------------------
 2. Futura   20 14 1 5 50 - 31 43 (+19)
 3. KP-75    20 12 3 5 54 - 31 39 (+23)
 4. FC Espoo  21 10 6 5 42 - 32 36 (+10)
 5. Pöxyt    21 9 3 9 47 - 48 30 ( -1)
 6. VJS     20 9 2 9 37 - 31 29 ( +6)
 7. TuPS    20 9 2 9 38 - 45 29 ( -7)
 8. MPS/2    21 7 6 8 38 - 47 27 ( -9)
 9. FC Ogeli  20 8 2 10 44 - 42 26 ( +2)
10. Apollo   21 6 3 12 38 - 65 21 (-27)
--------------------------------------------
11. PP FC    20 3 5 12 32 - 62 14 (-30)
12. Derius Team 21 1 3 17 22 - 69 6 (-47)

011004 - Atlantis hakee ensimmäistä voittoaan Hakasta
Hallitseva Suomen mestari FC Haka saapuu sunnuntaina Atlantiksen vieraaksi Pohjola Stadionille. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen tällä kaudella. Ensimmäisessä ottelussa Vantaalla pisteet jaettiin, mutta Koskissa isännät veivät voiton selvästi. Mikäli Haka voittaa TPS:n Suomen cupin puolivälierissä, ovat joukkueet vastakkain myös semifinaalissa. Voittajalle saattaa siis kolmen pisteen lisäksi olla tarjolla myös lievä henkinen yliote tulevaan cup-otteluun.

- Olemme hävinneet kaksi viimeistä ottelua rumin numeroin, joten suunta voi vain olla ylöspäin. Vaikka Haka ei tällä kaudella mitaleita tavoittelekaan, olisi hallitsevan Suomen mestarin päänahka kelpo saavutus. Totta kai haluamme säilyttää kauden loppuun myös tappiottoman kotisaldomme Pohjola Stadionilla, maajoukkuetehtävistä tavoitettu Ari Tiittanen kertoo

Tiittanen palaa Saksa-maaottelusta hyvissä ajoin sunnuntaina, eikä ole huolissaan joukkueen viimeistelyharjoituksista: - Fysiomme Jari Pylvänäinen tekee hyvää työtä pelaajien kanssa, ja olen häneen jatkuvassa yhteydessä. Yhteistyömme on sujunut aina erittäin mallikkaasti, Arska kertoo.

Atlantis saa jalkeille sunnuntaina lähes parhaan miehistönsä. Sivussa on näillä näkymin ainoastaan Erkka Lehtola. - Haka-ottelu on taas yksi tärkeä osa valmistautumisessamme Suomen cupiin. Uskon, että Haka on vastassamme myös semifinaaleissa, joten vakoilumatkakin jää tällä kerralla suhteellisen lyhyeksi, Arska heittää lopuksi.

011003 - Ladies tavoittelee huippupelajaa USA:sta
Atlantiksen kiikarissa on huippupelaaja naisjalkapalloilun kärkimaasta USA:sta. Tavoiteltu pelaaja, Nikki Thole, päätti viime keväänä yliopisto-opintonsa ja oli viime syksynä kisaamassa yliopistojalkapalloilun arvoikkaimmasta pelaajapalkinnosta, Hermann Trophy'sta yhtenä viidestä ehdokkaasta. Palkinto meni lopulta Suomen Anne Mäkiselle (Notre Dame).

011002 - HJK selvästi parempi
Atlantis jäi maanantaina pahasti alakynteen Helsingin jalkapallostadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa HJK:ta vastaan. Loppunumerot 4-1 eivät jättäneet jossittelun varaa, vaan vahva mestariehdokas HJK hallitsi ottelua selvästi: - HJK:lla oli tänään mestarin otteet, Ari Tiittanen myönsi. - Ensimmäinen jakso oli mielestäni ihan ok, mutta pelimme katkesi HJK:n kolmanteen maaliin toisen puoliajan alussa. Pelasimme tänään kurittomasti. Moni pelaaja pelasi alle kykyjensä, Arska valitteli.

Raxun kymmenes laiha lohtu

Atlantiksen ainoa maali tuli pelin 10. minuutilla Sami Ylä-Jussilan toimesta. Tarkka sivallus 20 metristä oli komea, mutta jäi valitettavasti Atlantiksen viimeiseksi. Maali vahvisti Raxun asemia joukkueen maaliseppona, sillä maali oli jo miehen kymmenes tämän kauden liigassa.

"Taistelutahtoa puuttui"

Adriano oli pelin jälkeen Arskan linjoilla: -Ei saatu tänään oikein luotua paikkoja. Jostain syystä meiltä puuttui taistelutahtoa. Sain varoituksen ensimmäisellä jaksolla, ja jouduin pelaamaan hieman varovaisemmin loppupelin, Adi kertoi.