UUTISET 16.8.-31.8.2001

Uutisarkisto

010831 - Kaijasilta Atlantikseen
FC Jokereita edustanut hyökkääjäpelaaja Petteri Kaijasilta siirtyy vahvistamaan liiganousija Atlantiksen rivejä. Perjantaina tehty sopimus pitää Kaijasillan seurassa vuoden 2003 loppuun saakka. Vähän peliaikaa Jokereissa tällä kaudella saanut hyökkääjäpelaaja on pelannut 112 Veikkausliigaottelua, joissa hän on tehnyt 26 maalia. Kolmessa pelaamassaan A-maaottelussa Kaijasilta on onnistunut maalinteossa kahdesti.

Kaijasilta, 27, kuvaili seurasiirtoaan tervetulleeksi. - Halusin muutosta tilanteeseen, koska Jokereissa en saanut juurikaan peliaikaa. Omalta kannaltani ratkaisu oli helppo tehdä. Toivottavasti pystyn saamaan loppukaudella lisää peliminuutteja, ja sen mukana enemmän onnistumisia, kaksi maalia tällä kaudella laukonut Kaijasilta kertoo.

Sasha jatkaa kauden loppuun

Muutaman viikon Atlantiksen testattavana ollut maalivahti Alexander Mistsuk jatkaa seurassa kauden loppuun. Moskovan Dynamon kasvatti on vakuuttanut valmennusjohdon hyvillä otteillaan, eikä pitempikään sopimus ole Atlantiksen toimitusjohtajan Markku Ritalan mukaan mahdottomuus: - Olemme olleet miehen otteisiin erittäin tyytyväisiä, ja hän jatkaa Atlantiksessa ainakin tämän kauden loppuun . Neuvottelemme jatkosta heti kauden jälkeen, mutta uskon tällä hetkellä vahvasti, että Sasha tulee pelamaan seurassa myös tulevaisuudessa.

Piran sopimus umpeen

Keskikesällä Atlantista vahvistamaan tullut brassihyökkääjä Piracaia ei ole enää loppukaudella seuran käytettävissä. Algerialaisseura USM Blidasta lainassa olleen Piran pelilupa umpeutuu elokuun viimeinen päivä, ja mies palaa Algeriaan valmistautumaan paikalliseen sarjakauteen.

010830 - Vajanne tyytyväinen peliinsä
Tämän viikon brittiläisen Wycomben testattavana oleva Justus Vajanne pelasi keskiviikkona täydet minuutit reserviottelussa Barnetia vastaan. - Turpiin tuli 0-2, mutta olen omaan peliini tyytyväinen. Peli oli melko "perinteistä" brittipalloa, jossa pakit löivät pitkää palloa päätyyn, Justu kertoi. - Odottavalla kannalla ollaan, eikä mitään suuria paineita ole. Tänään olisi tarkoitus keskustella asioista seuran edustajien kanssa. Kävi miten kävi, niin mielenkiintoinen visiitti tämä on ehdottomasti ollut, Vajanne kertoo.

010829 - Rädellä repeämä pohkeessa
Rami Rantasen Jokerit-pelissä kipeytyneestä pohkeesta löytyi magneettikuvassa pieni repeämä. Jalkaa hoidetaan tällä viikolla fysioterapialla, ja ensi viikolle Räde odottaa juoksulupaa. Tavoitteena on, että Atlantis-kapteeni olisi mukana jo seuraavassa liigapelissä Atlantis-Jazz 9. syyskuuta.

010828 - Sandro kotiin
Brassijuniori Sandro hyppäsi maanantaina lentokoneeseen suuntana Porto Alegre. Sandro kärsi lähes koko kesän sitkeästä polvivammasta, eikä poika ehtinyt pelaamaan kuin muutaman reservien pelin keväällä. Nyt Sandro yrittää Brasilian lämmössä saada itseään pelikuntoon.

010827 - Junnujoukkueita turnauksissa
Atlantiksen juniorijoukkueista Atlantis '90 ja Atlantis '93/Itä-Helsinki osallistuivat viikonloppuna pelattuihin Nokian Nopsajalka-turnaukseen ja HJK/Laajasalo-turnaukseen.

Atlantis '90 hopealla

Atlantis '90 vieraili viikonloppuna Nokialla pelatussa Nopsajalkaturnauksessa. Turnauksen ensimmäisenä päivänä Atlantis voitti kaikki kolme pelaamaansa ottelua maalierolla 16-0. Sunnuntaiaamuna pelatusta välieräottelusta Atlantis haki 4-1 voiton. Loppuottelussa Tampereen Ilves oli parempi luvuin 4-2. Onnea Atlanis '90:lle!

Atlantis '93/Itä-Helsinki neljänneksi

Todella upeassa säässä järjestetyssä HJK:n Laajasalo turnauksessa Atlantis FC '93/Itä-Helsinki saavutti neljännen sijan. Turnaus oli todella tiukka ja varsinkin loppuotteluissa nähtiin upeaa juniorijalkapalloilua. Kultaa turnauksessa vei HPS, hopeaa MPS/Haukat ja pronssi meni Vikingit/Tykäreille. Kunniakas neljäs sija tuli Atlantiksen hyvin pelanneelle joukkueelle. Turnauksen tsemppariksi joukkueesta valittiin Angelos Zafiris.

010827 - Jokerit niskan päällä sunnuntaina
Atlantis kärsi kirvelevän 3-1 paikallistappion Jokereille sunnuntaisessa Veikkausliigaottelussa . Isäntien voitto oli lopulta selvä, eikä jättänyt sijaa selittelyille. Ensimmäisen maalin iski pilkulta Jeremenko Junior 7. minuutilla, ja vain kymmenen minuuttia edellisestä olivat lukemat Janne Moilasen toimesta jo 2-0. Sami Ylä-Jussila nosti Atlantiksen toiveita 44. minuutilla viimeistellessään tyylikkäästi pilkulta taukolukemiksi 2-1.

Räden pohje kramppasi

Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta ei Atlantis kyennyt kirimään isäntien etumatkaa kiinni, päinvastoin. Lopullisen niitin vaisulle vierailulle iski 53. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta Janne Moilanen. - Turpaan tuli, ja totta kai paikalliskamppailun häviäminen harmittaa, tuskaili Rami Rantasen tilalle jo pelin 10. minuutilla tullut Piracaia. - Emme saaneet tänään palloa omille pelaajille, ja vaikka paikkoja oli, meiltä puuttui terävyys, Pira kertoi.

"Räden poissaolo näkyi"

-Jokerit oli tänään parempi, ja ansaitsi voittonsa, Arska tunnusti. Emme saaneet tänään Nenosta ja Moilasta aisoihin, ja se näkyyl opputuloksessa. Voi olla ettei kovasta harjoittelusta oltu täysin toivuttu, mutta en laittaisi kaikkea sen piikkiin. On paradoksaalista, että Räde näyttää merkitsevän joukkueelle niin paljon. Hänen poissaolonsa vei meiltä valtavasti liikkuvuutta ja taitoa. Uskon kuitenkin, ettei Ramin vamma ole vakava, vaan kyseessä on pelkkä lihaskramppi. Huomenna tiedämme asiasta enemmän, Arska lupasi.

010826 - Atlantis/A haki pisteet Warkaudesta
Atlantiksen A-juniorit vierailivat eilen Warkaudessa. Atlantis johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 2-0 Juha Kuulan ja Tommi Luodon maaleilla. Toisella puoliajalla Warkaus kuitenkin ryhdistäytyi ja tasoittikin hetkeksi pelin numeroihin 2-2. Aivan ottelun lopussa Jermu Mäkinen toimi ratkaisijana tekemällä 3-2 maalin Atlantikselle. Atlantiksen seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 1.9. Ala-Malmilla. Kello 15.00 alkavaan otteluun vastustajaksi asettuu Kings Kuopiosta.

010825 - B-juniorit nousivat sarjakärkeen
Ensimmäiset puolituntia näytti siltä, että ottelu tulee sujumaan Atlantiksen tiukassa komennossa. Niin ei kuitenkaan käynyt. Catello kommentoi: "Alussa peli toimi, lopussa ei. Pelaajien asenteissa on edelleen toivomisen varaa. Kentällä ei haluta antaa parasta, mikä näkyy heti koko joukkueen suorituksessa. Olen kuitenkin tyytyväinen ottelun tulokseen. Siirryimme sillä sarjassa johtoasemaan. Vantaalla oli lopussa pari tosi vaarallista maalintekopaikkaa, mutta onni oli puolellamme. Jokainen ottelu on harjoitusottelu. Se "oikea peli" tulee vielä, mutta en kerro koska ja ketä vastaan", heitti Catello arvoituksellisesti.

Atlantiksen maaleista ensimmäisen teki 15. minuutilla Tom Sanden Aapo Ranisen ja Tapio Kallosen pohjustuksesta ja toisen maalin 70. minuutilla Raninen vaparin jatkotilanteesta. Vantaa kavensi 74. minuutilla, kun oman maalin edessä ei saatu purettua palloa ajoissa pois. Ottelun menetyssaldona olivat 40. minuutilla maalivahti Mika Johanssonin vantaalaisen nappulasta saama, tikkausta vaativa ammottava haava sääressä ja vesiämpäri, joka sai maistaa Catellon lapikasta ottelun lopputiimellyksessä. Ämpäriä ei enää saada ehjäksi, mutta Mikan jalka toivottavasti saadaan. Mikan tilalle maalipuitteitten väliin vaihdettu Niilo Lyytinen hoiti tehtävät mallikkaasti ja varmasti.

010825 - FC Jokerit ja Atlantis FutisForum-ottelussa
FC Jokerit saa vieraakseen Veikkausliigan sunnuntaiseen FutisForum otteluun Atlantiksen. Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset Atlantis on vienyt selvin 3-0 numeroin, ja on ennakkoon ajateltuna hienoinen suosikki. Jokerit hävisi torstaina UEFA cupin karsintaottelunsa Kiovalle, ja joukkueen hollantilaisluotsi Jan Everse tuskaili joukkueensa tehottomuutta : - Maalinteko näyttää olevan meille tällä hetkellä erittäin vaikeata. Emme saaneet selvistäkään tilanteista palloa maaliin , ja pelimme muuttui väkinäiseksi.

Jokerit joutuu lähtemään sunnuntaiseen otteluun ilman kokeneempia pelaajiaan. Sivussa avausmiehistöstä ovat ainakin maalivahti Pasi Laaksonen, pakit Jani Pylkäs ja Aki Hyryläinen, sekä keskikentän Tero Karhu.

Atlantiksella on ottelusiirtojen takia ollut puolentoista viikon tauko liigapeleistä, mutta valmentaja Ari Tiittanen ei ole joukkuetta helpolla päästänyt: - Emme ole käyttäneet taukoa lepoon, vaan olemme harjoitelleet erittäin hyvin ja kovaa. Uskon, että nyt tehty työ näkyy loppukauden otteissamme. Olemme voittaneet Jokerit jo kahdesti tällä kaudella, eikä tasapeliä lähdetä nytkään hakemaan. Hakaa ja Interiä ajetaan tiukasti takaa, ja kolme pinnaa sunnuntaina helpottaa urakkaamme huomattavasti, Arska kertoo.

Sunnuntaisesta ottelusta ovat sairaslistalla Erkka Lehtola, Mikko Harila ja Oscar Geagea. Brassi Adriano kärsii pelikieltoaan.

FC Jokerit-Atlantis -ottelu on myös Veikkausliigan Road shown tapahtumapaikkana, joten Finnair stadiumilla tapahtuu tiukan paikallistaiston lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista.

010824 - Justu Wycomben testattavaksi
Justus Vajanne matkustaa ensi viikolla Englannin toisessa divisioonassa pelaavan Wycombe Wanderersin testattavaksi. Wycombe muistetaan mm. viime kauden sensaatiomaisesta FA cup-taipaleestaan, jolloin seura raivasi tiensä aina Englannin cupin välieriin saakka.

Vajanne harjoittelee tulevan viikon Wycomben kanssa, ja pelaa seuran reserveissä keskiviikkona. Vakavista loukkaantumisista viime kausina kärsinyt Justu arvostaa Wycomben kutsua: - Tämä tilaisuus tuo varmasti uutta virtaa pelaamiseeni. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, eikä homma jää vain tähän, Karakallion Pallon kasvatti toivoo. -Kaikkien kokemieni vaikeuksien jälkeen tällainen tilaisuus tuntuu erittäin hyvältä.

Ennen Brittein saarille matkustamistaan Vajanne ja Atlantis kohtaavat FC Jokerit sunnuntaisessa TV-ottelussa Finnair Stadiumilla klo 16.00.

010824 - Atlantis '89:n matkapäiväkirja Unkarista
Atlantis '89:n Unkarin-matkasta on ilmestynyt matkapäiväkirja joka löytyy osoitteesta http://www.atlantisfc.fi/fudis/juniorit/atlmatkapk.htm.

010823 - Junioritoiminnan tilanne
Atlantiksen junioritoiminnan tilaa ja tulevaisuutta pohtiva työryhmä on julkaissut tiivistelmän aiheesta "Junioritoiminnan raamit 2001". Ryhmän tehtävä on luoda Atlantiksen junioritoiminnalle tulevaisuuden visio ja strategia vision toteuttamiseksi.

010822 - MPS/2 - Atlantis/2 1-3
Atlantiksen reservimiehistö sai käydä tiukan väännön MPS:n reservien kanssa Tapanilan nurmella, ennen kuin kolme sarjapistettä varmistui. Punapaidat pyörittivät peliä iloisesti ensimmäiset 30 minuuttia, mutta tämän jälkeen liike hiipui, ja toisella puoliajalla ei enää tyylipinnoja kerätty. Ari-Pekka Roikon, Tommi Peltosen (rp) ja Kalle Vassen osumat takasivat kuitenkin loppulukemat 1-3. Oscar Geagea suoritti ensiesiintymisensä tällä kaudella. Oku dominoi keskikenttää avausjaksolla, mutta tuli 55. minuutilla vaihtoon leikatun nivusen hieman vihoiteltua. Reservien seuraava koitos on 2. syyskuuta Porvoossa, kun joukkue kohtaa sarjakakkosen Futuran.
Kolmosen sarjatilanne 22.8.2001
 1. Atlantis/2  15 12  0  3 51 - 14 36 (+37)
--------------------------------------------
 2. Futura      15 10  1  4 36 - 26 31 (+10)
 3. FC Espoo    14  7  5  2 23 - 14 26 ( +9)
 4. KP-75       14  7  3  4 27 - 24 24 ( +3)
 5. VJS         13  6  2  5 23 - 13 20 (+10)
 6. Pöxyt       14  6  2  6 34 - 32 20 ( +2)
 7. TuPS        13  6  2  5 28 - 29 20 ( -1)
 8. MPS/2       15  4  6  5 28 - 37 18 ( -9)
 9. FC Ogeli    15  5  2  8 28 - 31 17 ( -3)
10. PP FC       14  3  3  8 23 - 35 12 (-12)
11. Apollo      14  3  3  8 15 - 33 12 (-18)
12. Derius Team 14  1  1 12 15 - 43  4 (-28)

010822 - Lahti - Atlantis 19.09.
Suomen cupin puolivälieräottelu Lahti - Atlantis pelataan Lahden stadionilla keskiviikkona 19. syyskuuta alkaen klo 18.30. Ottelun voittaja jatkaa cupissa neljän parhaan joukkoon.

010821 - Fanilippuja Jokerit-peliin
Atlantis ja Jokerit ovat sopineet 30 markan erikoishintaisista pääsylipuista Atlantiksen aktiivifaneille sunnuntain paikallispeliin. Ilmoittautumiset sähköpostilla tai puhelimitse (09-589 36 570) toimistoon perjantaihin mennessä. Liput lunastetaan 30 minuuttia ennen pelin alkua (eli klo 15.30) Finnair Stadiumin edestä (Urheilukatu ja harjoitusnurmen puoleinen pääty). Tervetuloa kannustamaan!

010820 - Yhteistyösopimus Turon kanssa
Atlantis on solminut yhteistyösopimuksen Turo Tailor Oy:n kanssa. Näin Atlantiksen joukkue pukeutuu mm. lentomatkoillaan Turon asusteisiin.

010820 - Justu ja Oku jatkavat Atlantiksessa
Atlantis teki tänään jatkosopimukset kahden hyökkääjäpelaajansa kanssa. Koko kauden loukkaantumisista kärsinyt Oscar Geagea jatkaa seurassa vuoden 2003 loppuun saakka. Kaksi maalia tällä kaudella laukoneen Justus Vajanteen jatkopesti on vuoden mittainen. - Justu on tänä vuonna lyönyt itsensä täysillä läpi Veikkausliigassa ja Geagea oli erinomaisessa iskussa ennen loukkaantumistaan. Uskomme, että Okusta on meille vielä paljon iloa kunhan mies saadaan täyteen kuntoonsa. Mikäli keskiviikkoinen reserviottelu sujuu ilman ongelmia, Geagea saattaa olla valmennusjohdon käytettävissä jo ensi sunnuntain Jokerit-ottelussa, Atlantiksen toimitusjohtaja Markku Ritala kertoi.

010820 - Haka-peli 07.10.
Helsingin Sanomien tiedoista poiketen ottelu Atlantis - Haka pelataan aikaisemman ilmoituksemme mukaisesti 07. lokakuuta. Valitettavasti liigan ja meidän lähettämä viesti ei tavoittanut HS:n Tänään-palstan päivittäjää. Pahoittelemme virheellistä tietoa.

010819 - Atlantis/B1 - EBK/B 2-1
Eilen Siltamäen urheilupuistossa pelatussa B-junioreiden Ykkösen ottelussa kohtasivat sarjan kärkikaartiin lukeutuvat Atlantis ja EBK. Atlantiksen B:n peliajatus oli hiukan kateissa edellisessä ottelussa ja niin se oli nytkin. Catello: "Taas vaikea peli. Pelaajien asenteissa on vielä parantamisen varaa. Sovittua taktiikkaa ei noudateta riittävästi. Tilanteissa ei mennä loppuun saakka, eikä pelistä saada kunnon otetta. Tänään tuuli vaikeutti hiukan pelaamista ja tuomari jätti liikaa puhaltamatta selviä rikkomuksia. Voitto on kuitenkin aina voitto". Tapio Kallonen suoritti tänään B1-divaridebyyttinsä Atlantiksen keskikentällä. Catello piti Tapsan asenteesta ja pelaamisesta joukkueen puolesta. Hänestä on esimerkiksi koko joukkueelle. Atlantiksen maalareina toimivat Aleksi Laitila ja Tom Sanden.
Ykkösen sarjatilanne 19.8.2001
 1. Jokerit-J    4  4  0  0 20 -  4 12 (+16)
 2. Atlantis     4  4  0  0 14 -  5 12 ( +9)
 3. LoPa         4  3  0  1 14 - 10  9 ( +4)
 4. HJS          4  2  1  1 14 -  7  7 ( +7)
 5. EBK          4  2  0  2  9 -  6  6 ( +3)
 6. TPS          4  2  0  2  7 - 15  6 ( -8)
 7. TPV          4  1  1  2  8 -  8  4 (  0)
 8. Ponnistus    3  1  1  1  8 -  9  4 ( -1)
 9. AC Vantaa    3  1  0  2  2 -  5  3 ( -3)
10. SalPa        4  1  0  3  4 - 10  3 ( -6)
11. Haka         4  0  1  3  5 - 17  1 (-12)
12. FC Espoo2    4  0  0  4  5 - 14  0 ( -9)

010818 - Atlantis/A - Ratanat/A 1-1
Atlantiksen A-juniorit tahkosivat Ala-Malmin nurmella 1-1 tasapelin Ratanoiden vastaavan ikäluokan kanssa. Punapaitojen maali kirjattiin Ilja Grönlundille rankkarin jälkitilanteesta. Valmentaja Petteri Paukkua junnujen esitys ei tyydyttänyt, ja pojille onkin luvassa ensi viikolla hiukan kovempaa kyytiä. A-junnujen seuraava peli on ensi lauantaina, kun joukkue matkustaa Varkauteen sikäläisen Jalkapalloklubin vieraaksi.
Ykkösen sarjatilanne 18.8.2001
 1. FC Mikkeli   4  3  1  0 10 -  3 10 (+7)
 2. MyPa         3  2  1  0  5 -  2  7 (+3)
 3. Reipas       4  2  1  1  9 -  7  7 (+2)
 4. PK-35        3  2  0  1  9 -  8  6 (+1)
 5. Atlantis     4  1  2  1  9 -  6  5 (+3)
 6. KTP          3  1  1  1  4 -  5  4 (-1)
 7. MPS          4  1  0  3  5 -  7  3 (-2)
 8. Kings        3  1  0  2  4 -  7  3 (-3)
 9. Warkaus JK   4  1  0  3  3 - 10  3 (-7)
10. Ratanat      4  0  2  2  5 -  8  2 (-3)

010817 - Tasapeli Tammelassa
Zoltan Atlantis haki tärkeän vieraspisteen sarjajohtaja Unitedilta torstaisessa Veikkausliigaottelussa Tammelan stadionilla. Peli ei suuria hienouksia tarjonnut, eikä kumpikaan joukkue saanut kuparista rikki. Tamperelaiset hallitsivat hienoisesti, mutta kolme IS-tähteä pokanneen Zoltan Czipon johdolla oma pää pysyi puhtaana. - Tasapeli oli mielestäni oikeutettu tulos, joukkueen kippari Rami Rantanen totesi. - Tänään otimme Tampulta aseet pois jo keskikentällä, eikä United pystynyt iskemään nopeita vastaiskujaan. Pelinälkää oli eilisestä Belgia-ottelusta huolimatta, mutta hieman pidempi tauko olisi varmaan ollut henkilökohtaisesti parempi, vieraspiste on kuitenkin aina kelpo saavutus, Räde kertoi.

"Pinna tyydyttää"

Valmentaja Ari Tiittanen kertoi ottelun jälkeen tuntojaan seuraavasti: -Tammela on aina paha paikka, eikä täältä ole helppoa pisteitä ottaa. Ensimmäisen jakson lopulla Unitedilla oli oma etsikkoaikansa, mutta muuten peli oli mielestäni pyöreä. Tommi otti tänään muutaman hienon kopin, ja puolustuksemme onnistui hyvin. Ei tämä nyt mitään suurta jalkapallojuhlaa ollut, mutta hyvä näinkin, Arska kertoi.

Mörrille ensimmäiset liigaminuutit

Paatelaisen veljessarjan nuorin vesa Markus "Mörri" Paatelainen pelasi Tampere Unitedia vastaan ensimmäiset Veikkausliigaminuuttinsa. - Mörri tulee hyvää vauhtia veljiensä perässä, ja kehittyy pelaajana koko ajan. Tänään oli hyvä sauma laittaa molemmat Paatelaiset kehiin, enkä usko että tämä tulee jäämään ainutkertaiseksi tapaukseksi, Atlantis-luotsi Ari Tiittanen kertoi.

010816 - Muutoksia liigaohjelmaan
Veikkausliiga on räätälöinyt syksyn sarjaohjelmaa uuteen uskoon. Kolme Atlantiksen peliä on saanut uuden alkamisajan:
La 15.09. klo 16.00 Atlantis - KuPS
Ke 26.09. klo 18.30 VPS - Atlantis
Su 07.10. klo 18.30 Atlantis - Haka

010816 - Geagealla uusi vamma
Kestopotilas Oscar Geagean paluu pelikentille lykkääntyi jälleen, kun hän maanantain harjoituksissa teloi jalkateränsä. Okun oli tarkoitus avata pelikautensa reservien tiistain Ogeli-koitoksessa. Geagea menee torstaina magneettikuvaan, minkä jälkeen saadaan tuorein toipumisennuste. Myös toisen pitkäaikaistoipilaan Erkka Lehtolan paluuhaaveet ovat kokeneet takapakkia. Lääkärien viimeisin ennuste ajoittuu nyt syyskuun alkupuolelle. Sen sijaan Mikko Harilan suhteen näyttää hiukan valoisammalta. Juoksulupa tullee lähipäivinä, ja mies palannee tositoimiin vielä tämän kuun puolella.