UUTISET 16.6.-30.6.2001

Uutisarkisto

010630 - Reserveille pinnat Hyvinkäältä

Atlantiksen reservimiehistö haki 1-5 vierasvoiton Apollosta Perttulan mainiolla nurmella. Reservit latoivat 60 minuutissa viisi maalia (Vesa-Pekka Virtanen, Kalle Vasse, Jyri Nieminen, Tommi Peltonen ja Nico Weckström), mutta kapteeni V-P Virtasen ja ikämiestalentti Jouni Kukkamäen siirryttyä vaihtopenkille Atlantis-junnujen peli lopahti. Juoksu ei enää maistunut, eikä palloa pistetty liikkeelle. Janne Dahlstenin muutaman loistopelastuksen ansiosta takaiskut jäivät yhteen. Reservit lähtevät nyt kesätauolle lohkonsa kärjessä tasapisteissä KP-75:n kanssa.

010629 - Atlantis pistejakoon Lahdessa

Kimmo Tauriainen Helteisessä kisamontussa käyty Veikkausliigaottelu FC Lahtea päättyi 1-1 tasapeliin. Ottelu ei olisi voinut alkaa paremmin, sillä jo kolmen minuutin kohdalla Adriano puski kauden neljännen maalinsa Kimmo Tauriaisen loistavasta keskityksestä. – Kimmon keskitys kiersi hienosti maalin takakulmalle, josta sain pääni hyvin väliin, Adi totesi. Lähimpänä lisämaalia oli Raxun hyvästä pistopallosta yksin läpi päässyt John Weckström. Lahtelaiskoppari Istvan Hamori veti kuitenkin pitemmän korren.

Toinen jakso Lahden painostusta

Lahtelaiset ottivat keskikentän haltuunsa toisella jaksolla. Atlantis kesti hyvin aina 69. minuutille saakka, jolloin Niki Helenius puski Mane Keskitalon keskityksestä loppunumeroiksi 1-1. Ottelun loppuminuuteilla Zinolle avautui vielä avopaikka, mutta nilkkaansa hieman aristellut kärkipelaaja ei onnistunut laukauksessaan.

”Lahti vei, me vikisimme”

Ari Tiittanen Ari Tiittanen oli pisteeseen tyytyväinen, mutta peliesitys ei Arskaa miellyttänyt: - En tiedä, mitä tässä pitäisi tehdä, mutta tuntuu etteivät pelaajat anna tällä hetkellä kaikkea itsestään. Puskimme liiaksi päätä seinään ja sorruimme turhaan roiskimiseen. Peliesitykseemme nähden on pakko olla tyytyväinen edes yhteen pinnaan, Arska puhisi.

010628 - Justun sairasloma piteni

Justus Vajanne Jaro-ottelussa nilkkansa loukannut Justus Vajanne on valitettavasti sivussa ennakoitua kauemmin. - Luulin pystyväni pelaamaan jo torstaina Lahtea vastaa, mutta nilkkani nivelsiteistä löytyi magneettikuvissa useita repeämiä, jotka vaativat parantuakseen ainakin neljän viikon levon, Justu kertoi.

Räde ja Zino myös lääkärin pakeilla

RoPS-pelissä vain kentällä käväissyt Rami Rantanen valitteli aamupäivällä vatsan seutuaan. - Kipua ei juuri kävellessä tunnu, mutta juokseminen on tällä hetkellä todella tuskaista, Räde kertoi. Zinon nilkka taipui pahan näköisesti, ja oli vielä tiistai-aamuna turvoksissa. Molempien pelureiden vammojen vakavuudesta saadaan tieto viimeistään keskiviikkona. Toivomme pojille nopeaa toipumista!

010628 - HJK Suomen cupissa

Atlantis kohtaa Suomen cupin 6. kierroksella rakkaan paikallisvastustajan HJK:n. Cupin kuudennen kierroksen runkopäivä on keskiviikko 25. heinäkuuta. Peli on HJK:n kotiottelu, mutta Finnair Stadionilla pelattavien nuorten EM-kisojen takia pelipaikka on vielä avoinna.

010628 - Uusi brassijunnu

18-vuotias brassipoika Willian Pinto on liittynyt Atlantiksen reservijoukkueen harjoitusrinkiin. Willian on Erkka V. Lehtolan löytöjä Getulinan kyläjoukkueesta. Poika on tämän kesän antamassa näyttöjä taidoistaan, minkä jälkeen päätetään jatkosta. Willian on nyt Sandron ohella Atlantiksen junnuakatemian toinen brassipeluri. Toista kauttaan Suomessa pelaava Sandro on kärsinyt polven rasitusvammasta, mutta sai nyt lääkäriltä juoksuluvan ja on jälleen liittynyt reservien harjoitusvahvuuteen.

010627 - Torstaina Lahteen

Atlantis matkustaa torstaina FC Lahden vieraaksi. Punapaidat joutuvat matkaan hiukka raihnaisella miehistöllä, ja pääkalastaja Tiittanen pystyy nimeämään lopullisen ryhmän vasta torstain aamuharjoitusten jälkeen. Ottelu Lahden stadionilla alkaa klo 18.30. Fanilippujen vaihto FC Lahden kanssa ei onnistunut, joten Atlantis-kannattajat joutuvat maksamaan normaalin pääsylipun. Tästä huolimatta toivotamme Atlantis-fanit jälleen tervetulleiksi kannustamaan omiaan.

010626 - Atlantis tyhjin käsin Rovaniemeltä

Maanantainen Veikkausliigaottelu RoPS:ia vastaan sujui mollivoittoisesti. Adin johto-osumasta huolimatta RoPS iski hetkessä lukemiksi 2-1. Zinon tasoitusmaali puoliajan lopulla jäi valitettavasti Atlantiksen viimeiseksi, sillä isännät nousivat selvään 4-2 kotivoittoon ottelun toisella puoliajalla.

”Tänään oli väärät vieheet”

-Vaikka RoPS teki neljä maalia, kertoo ottelun kulusta jotain, että kentän parhaaksi valittiin RoPS:in veskari. Meidät valtasi tänään hyvän olon tunne liian helposti, valmentaja Tiittanen kertoi. –Teimme tänään selviä virheitä, ja hävisimme pitkälti omaa hölmöyttämme. RoPS rokotti erikoistilanteista ja nopeista vastaiskuista. Tänään tuli tyhjä veto, pettynyt Tiittanen lopetti.

Loukkaantumistilanne pahenee

Lisämurheita joukkueelle toi Zinon nilkan vääntyminen ottelun toisella jaksolla. Vamman vakavuus selviää vasta tiistaina. Vielä ainakin kaksi ottelua Atlantis-paidassa pelaavan Tarmo Koivurannan silmäkulmaan ommeltiin muutama tikki, mutta Tare lienee pelikunnossa torstain Lahti-ottelussa. Lisäksi Sami Ylä-Jussila sai kovan iskun kylkeensä, ja joutui jättämään pelin kesken. Vaihto-penkiltä ei enää pelin lopussa löytynyt kuin toipilaana matkassa ollut Rami Rantanen, joten joukkueen terveystilanne näyttää tässä vaiheessa todella huolestuttavalta.

010625 - Piracaia Atlantikseen

Jo pitkään käynnissä olleet sopimusneuvottelut saivat tänään positiivisen päätöksen, kun brassivahvistus Piracaia liittyi Atlantiksen Rovaniemelle matkanneeseen miehistöön. – Rantasen Ramin pelaaminen on RoPS:ia vastaan melko epävarmaa, ja Piran saaminen joukkueeseen helpottaa tilannetta huomattavasti. Toivottavasti tarvittavat peliluvat järjestyvät ajoissa, valmentaja Ari Tiittanen kertoi.

Piracaia, ristimänimeltään Goncalves de Oliveira Marcelo, on pelannut aikaisemmin mm. Porin Jazzissa, HJK:ssa ja Kotkan TP:ssä. Hän on onnistunut Veikkausliigassa pelaamissaan 205:ssä ottelussa 31 kertaa maalinteossa. Piracaian lainasopimus algerialaisesta USM Blidasta kestää syyskuun alkuun, mutta jatkostakin on jo keskusteltu. – Käymme asiasta jatkuvasti neuvotteluja, ja toivomme, että Pira olisi käytössämme koko kauden, Atlantiksen toimitusjohtaja Markku Ritala kommentoi.

010625 - A-junnut säilyttivät sarjapaikan

Viikonloppuna pelattu Ykkösen päätöskierroksen ottelu Atlantis/A - MPS/A päättyi MPS:n 2-1 voittoon. Tappiosta huolimatta Atlantis jatkaa syyskierroksella Ykkösessä.

010623 - B1 päätti tasuriin

Avauspelin tappion jälkeen ilman tappiota pelannut Atlantis/B1 joukkue kohtasi viimeisellä kierroksella jo SM–sarjapaikan varmistaneen TPK:n Turusta. Hyvätasoinen ottelu päättyi Kupittaan sateen koristelemalla raskaalla nurmella 1 – 1 (0 – 0). Ensimmäinen puoliaika oli Atlantiksen hallintaa. Pelin rakentelu onnistui hyvin, mutta tehottomuus maalipaikoissa oli riesa. Alku minuuteilla menetettiin 4 – 5 maalintekopaikkaa. Toinen puoliaika alkoi jälleen hyvin, mutta raskas nurmi teki tehtävänsä. TPK ensimmäinen maali syntyi 60. Minuutilla. Olli Kekolahti tasoitti pilkulta 74. Minuutilla 1 – 1. Nyt joukkue keskittyy kesäkuun lopulla alkavaan Kemiön leiriin. Lisätietoja ottelusta ja joukkueesta B1:n omilta internet sivuilta.

010623 - Vajanne sivussa ainakin kaksi viikkoa

Keskiviikkoisessa Suomen cupin ottelussa FF Jaroa vastaan nilkkansa loukannut Atlantiksen Justus Vajanne lähtee juhannuksen viettoon kainalosauvojen kanssa. – Röntgenkuvissa ei onneksi näkynyt murtumia. Kyse on ilmeisesti repeämästä nivelsiteissä. Menen juhannuksen jälkeen magneetti-kuviin, joiden perusteella lopullisen sairasloman pituus selviää. Edessä on kuitenkin vähintään kahden viikon täyslepo, Justu harmitteli.

Rami Rantasen, Pasi Solehmaisen ja Zinon vammat eivät tutkimuksissa osoittautuneet vakaviksi. Atlantis jatkaa matkaotteluidensa sarjaa kohtaamalla tulevana maanantaina RoPS:in.

010622 - Helsinki Cupin alkulohkojen otteluohjelmat

Sivulta http://www.atlantisfc.fi/fudis/ottelut/atlhc2001.htm löytyy kaikkien atlantisjoukkeiden Helsinki Cupin alkulohkot, otteluohjelmat sekä muut täkeät Helsinki Cup-linkit.

010621 - Atlantis jatkaa Suomen cupissa

Sami Ylä-Jussila - rukoushetki Atlantis voitti tänään niukasti mutta ansaitusti Suomen cupin viidennen kierroksen ottelussa FF Jaron lukemin 0-1. Ottelun ainokaisen puski Rami Rantasen vaparista hurjaan maalintekovireeseen päässyt Sami Ylä-Jussila. –Räden vapari sattui osumaan kerrankin oikeaan paikkaan, maaliseppo veisteli.- Odotetun mukaisesti Jaro tuli päälle todella kovaa. Vaikka olimme hetkittäin hieman altavastaajina, ei meillä mielestäni ollut kokonaisuudessa suurtakaan hätää, Raksu kertoi.

Tiittanen arvosti voittoa

Ari Tiittanen - taitaa tulla hyvät kalastusilmat -Pietarsaari on ollut turmiollinen paikka Veikkausliigan joukkueille. Niin RoPS kuin MyPa ovat lähteneet täältä lauluun viime vuosina. Onneksi sama sävel ei jatkunut tänään, Arska kertoi. -Tie Eurooppaan on edelleen auki, ja teemme kaikkemme, että sinne pääsisimme. Tänään ratkaisi rutiini, jota meiltä löytyi enemmän. Jaro pelasi ajoittain hurmiossa, mutta mielestäni voittomme oli ansaittu, Tiittanen kertoi.

Loukkaantumiset jatkuvat

Rami Rantanen Hyvästä tuloksesta huolimatta toi cup-voitto valmennusjohdolle myös huolia. –Räde joutui jättämään leikin kesken toisella jaksolla, Justun nilkka muljahti, Zino loukkasi olkapäänsä, ja Sole venäytti nivusensa, Tiittanen kertoi. –Toivon hartaasti, etteivät vammat ole vakavia, sillä muuten alkavat miehet olla vähissä, Arska valitti. Vammojen vakavuus selviää torstaina iltapäivällä, kunhan pelaajat ovat käyneet lääkärin pakeilla.

Kaikesta huolimatta toivotamme mitä parhainta Juhannusta kaikille suomalaisen jalkapallon ystäville!

010620 - Reservit palasivat voittokantaan

Atlantiksen reservimiehistö katkaisi tappioputkensa III divisioonassa, kun joukkue kukisti PP FC:n 6-0 (1-0). Ensi jakso ei vielä suuria lupaillut, vaikka kippari Vesa-Pekka Virtanen puskikin juuri ennen taukoa avausosuman. Reserviluotsi Asukka heitti puoliajalla nilkkavammasta toipuvan Tuomas Metsbergin kehiin ja tämä toi ryhmään uutta eloa. Wassberg esitti kentällä vahvan puolituntisen: tiukasti kaksinkamppailuihin ja pallo kahdesti verkkoon. Tämän jälkeen Tuomas nilkutti takaisin vaihtoon. Lukemia kaunistelivat vielä Tommi Peltonen, Eero Voipio ja Janne Weckström.

010619 - Valokuva-arkisto

Kasasimme alkukauden otteluissa otetuista kuvista valokuva-arkiston. Pyrimme kesän kuluessa lisäämään kuvia. Kuvien käyttö ilman Atlantiksen lupaa on kielletty.

010619 - Atlantis '90 pronssille

Atlantis '90 osallistui viikonloppuna pelattuun 13 joukkueen Puuhamaa-turnaukseen. Alkulohkostaan Atlantis eteni puolivälieriin voittamalla HJS/S:n 4-0 ja pelaamalla maalittoman tasapelin Kouvola/Milanin kanssa. Tasaisessa puolivälieräottelussa Atlantis oli niukasti 3-2 parempi kuin HJS/RioM. Välierässä Atlantis kohtasi kultaa voittaneen Kasiysi/Juventuksen. Juventus voitti ottelun puhtaasti 5-0 ja näin Atlantis joutui pronssiotteluun. Pronssiottelussa Atlantis voitti TiPS/Bordeauxin 2-0. Pelattujen otteluiden lisäksi joukkueella oli paljon muutakin ohjelmaa kuten tutustuminen Puuhamaan laitteisiin ja mökkielämää.

010619 - Haka puristi väkisin voittoon

Atlantiksen ensivierailu perinteikkäällä Tehtaan kentällä ei tuonut lisäystä pistesarakkeeseen. Punapaidat tarjosivat kelpo vastuksen hallitseville Suomen mestareille, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana isännät iskivät pallon kahdesti Atlantiksen verkkoon. Valkeakoskelaisten rutiini ja kovuus olivat vielä liikaa nousijajoukkueelle.

Atlantiksella oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta tuore hyökkääjävahvistus Zouani ei onnistunut ohittamaan Hakan vakuuttavasti torjunutta Andy Vilnrotteria. Vaikka tulosta ei tällä kertaa tullut, Zino osoitti jälleen vaarallisuutensa hyökkäyspäässä.

010619 - Atlantis '95 aloitti

Atlantiksen tuorein juniorijoukkue on Atlantis '95. Joukkueessa on tällä hetkellä 13 pelaajaa. Atlantis '95 junnuihin voi ottaa yhteyttä sähköpostiosoitteella 95junnut@atlantisfc.fi. Onnea uudelle joukkueelle!

010618 - Atlantis '91 hopeaa

Atlantis '91 osallistui viikonloppuna Punkaharjulla pelattuun Kesämaaturnaukseen. Kovatasoisen turnauksen pronssimitalin vei Savonlinnan Ilves. Loppuottelussa sai paikallinen joukkue KuP (Kullennoisten Pallo Seura) vastaan Atlantiksen. Varsinaisen peliajan jälkeen ottelu oli lukemisssa 1-1. Kotijoukkue KuP vei kuitenkin kirkkaimman mitalin rangaistuslaukausten jälkeen.

010618 - Atlantis '89 kultaa

Atlantis '89 saavuttivat ykkössijan 16.6.-17.6. Hyvinkäällä pelatussa Pepsi-turnauksessa. Pojat voittivat ensimmäisenä päivänä oman lohkonsa voittamalla HIK:n 4-0 ja KaPy '89:n maalein 2-0. Sunnuntain pudotuspeleissä pojat voittivat porvoolaisen Akilleksen 4-0; kovatasoisessa semifinaalissa kaatui EsPa '89 1-0, ja turnausvoitto sinetöityi 1-0-voitolla HyPS/Arsenalista.

010617 - Geagean epäonni jatkuu

Juuri nivusleikkauksesta kuntoutunut Atlantis-peluri joutuu jatkamaan sairaslomaansa. – Okun lähentäjästä löytyi 2. asteen lihasrepeämä. Onneksi operaatiota ei tarvita, vaan vamma paranee levolla, kertoi Atlantiksen fysioterapeutti Jari Pylvänäinen. Lihasvamma pitää Geagean sivussa arviolta kuusi viikkoa. Muista loukkaantuneista Mikko Harilan jännerepeämä vaatii vielä parin viikon levon ja A-P Roikon jalkapöydän murtuma kuukauden päivät. Erkka Lehtolan paluu Pohjola stadionin viheriölle tapahtuu näillä näkymin elokuussa.

010617 - Atlantis/B - Haka/B 2-1

Ottelussa ottivat mittaa toisistaan kaksi liigaseuran joukkuetta, mikä oli omiaan sytyttämään kovaan yritykseen, vaikka ottelulla ei ollut isoa merkitystä sarjataulukon kannalta. Nousijat ja putoajat alkavat jo olla selvillä. Hakan pelityyli oli selvästi fyysinen, mikä ottelun alussa tuotti Atlantikselle vaikeuksia saada peliä käyntiin. 10. minuutilla Peter Saukkonen nosti oikealta loisto keskityksen rankkarialueelle, josta Okko Kouvalainen ohjasi pallon hienosti päällään verkkoon yli vastaan tulleen veskarin. Heti perään koskilaiset pääsivät vastaiskuun, joka päättyi Mika Johanssonin yleisöä kohauttavaan torjuntaan vasemmasta ylänurkasta. 20. minuutilla Markus Saramäki karkasi vasemmalta hakalaisten puolustajilta ja tuikkaamaan pallon verkkoon. Tämän jälkeen Hakalla oli suuria vaikeuksia keskialueella, mikä antoi kotijoukkueelle pelitilaa, mutta lisää osumia ei saatu aikaiseksi. Toisen jakson alkupuolella hakalaiset kavensivat läpiajosta 2-1:een. Toisessa erässä ottelu muuttui sekavaksi. Palloa potkittiin satunnaisesti puolin ja toisin. Tuomari ei pysynyt kaiken aikaa ottelun juonessa mukana ja selviä taklausvirheitä jäi puhaltamatta, mikä jonkin verran kuumensi tunteita. Ottelun lopussa Atlantiksella oli vielä muutamia maalintekotilanteita: Okko Kouvalainen pukkasi ylärimaan ja heti perään Juha Lyytinen jysäytti pallon tolppaan. Catellon kommentti:" Olen ottelu ottelulta tyytyväisempi joukkueen suorituksiin. Kaikki pelasivat hienosti. Joukkueen ryhmitys toimi hyvin. Maininnan hyvistä otteista Okon lisäksi ansaitsevat Janne Tuominen ja Jake Korvola puolustuksen keskellä, Johanssonin Mika maalissa sekä Markus Saramäki, Juha Lyytinen ja Olli Kekolahti, joka jaksoi tehdä hyvin töitä keskikentällä. Myös oikeassa laidassa pelanneet Jesse Niinivaara ja hänen tilalleen vaihdettu Mikko Råman olivat terävällä pelituulella".

010616 - TuPS - Atlantis/2 3-2

Atlantiksen junioripitoinen reservimiehistö esitti jälleen huonomman puolensa osaamisestaan, kun joukkue vieraili Tuusulassa. Isäntäryhmä TuPS meni jo 3-0 johtoon, ennen kuin Janne Weckström ja Kalle Vasse kaunistelivat numeroita. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, ja pienellä sydämellä pelanneet punapaidat saivat palata Helsinkiin pisteittä. Reservikoutsi Ari Asukka lupasi suojateilleen tiukan puhuttelun ja melkoista matalalentoa ensi harjoituksiin, jotta seuraaviin koitoksiin löytyisi jälleen oikea asenne.