UUTISET 1.4.-15.4.2001

Uutisarkisto

010415 - Uusia palveluita

Atlantiksen sivuilla on tänään avattu kaksi uutta palvelua ja päivitetty edustusjoukkueen pelaajien esittelysivu. Sivuiltamme löytyy nyt uutena palveluna B1-junioreiden esittelusivu kuvineen ja Päivästä päivään-osio. Päivästä päivään-osiossa tulee olemaan listattuna kaikkien joukkueidemme otteluohjelmat, turnausohjelmat ja harjoitusottelut.

010414 - Niukka finaalitappio Myllykoskella

Myllykosken Pallo Atlantiksen edustusjoukkue kärsi kunniakkaan 1-0 tappion MyPa:lle lauantaisessa finaalipelissä Anjalankosken hiekalla. Eilisestä kokoonpanosta avauksessa oli vain kaksi pelaajaa, joten esitys mestariehdokas MyPa:a vastaan oli enemmän kuin tyydyttävä. Ottelun ainoa maali syntyi 40. minuutilla Mika Hernesniemen läpi-ajon seurauksena. Nuorennusleikkauksen läpi käynyt Atlantis taisteli täysin tasapäisesti, eikä tasapelikään olisi ollut vääryys. Veikkausliigan alkuun on enää viikko, ja joukkueen otteet lupaavat erinomaista tulevaa liigakautta ajatellen.

Tiittanen: ”Ei mitään hävettävää”

Justus Vajanne Valmentaja Ari Tiittanen kehui nuorta joukkuettaan hyvästä taistelusta: - Nuoret kaverit kantoivat hyvin vastuunsa, ja tappiosta huolimatta turnaus jätti hyvän maun. Kärkipari Sükrü ja Justu olivat tänään mainiolla pelipäällä, vaikka maali jäikin tällä kertaa uupumaan. Myös Haapaniemen Hapan otteet olivat mielestäni vakuuttavia, Arska summasi. Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa 22.4., kun vastaan asettuu Veikkausliigan avausottelussa Porin Jazz.

010413 - Atlantis komeaan voittoon

Sami Ylä-Jussila Atlantis raivasi tiensä Myllykosken turnauksen huomiseen finaalin lyömällä tänään FC Lahden selvin 3-1 numeroin. Ottelu oli toisen jakson alkua lukuun ottamatta selkeää Atlantiksen hallintaa. Avausmaalin iski Adrianon crossista ottelun 27. minuutilla Kimmo Tauriainen. Loistavasti koko ottelun pelannut Raksu Ylä-Jussila teki taukonumerot 2-0 komealla puskulla rankkarialueen tuntumasta. Vapauttavan syötön Raksulle antoi Mikko Simula. Toisen jakson alussa Lahden Tuomas Haapala kavensi kulmapotkun jälkitilanteesta lukemiksi 2-1. Lahtelaiset pääsivät kokeilemaan maalin jälkeen muutaman kerran Tommi Koivistoisen näppien pitävyyttä, mutta Tommi oli taas kerran mies paikallaan. Loppunumerot 3-1 syntyivät pelin 81. minuutilla Sükrü Uzunerin lapikkaasta: akseli Vajanne-Ylä-Jussila syötteli Sükrülle avopaikan, josta hän ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon ohi vastaan tulleen lahtelaisveskarin.

Raksu ja Kimmo kovassa vireessä

Kimmo Tauriainen Kopissa oli ottelun jälkeen luonnollisesti hyvä tunnelma: - Näin Simin pistävän pallon pilkkualueen tuntumaan, ja päätin yrittää ratkaisua. Pusku lähti melkoisella voimalla juuri sinne minne halusinkin. Tämänpäiväinen lupaa hyvää ensi viikonloppua ajatellen, totesi keskikentän maestro Ylä-Jussila. Vastapäätä istunut Kimmo Tauriainen pisti innokkaimmille vielä jäitä hattuun: - Veikkausliigamatsit ovat aivan eri asia, ei vedetä vielä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, Kimmo muistutti.

Tiittasen mieli jo huomisessa

Ari Tiittanen - Olen tyytyväinen lopputulokseen, sillä kylmistä ja tuulisista olosuhteista huolimatta uskalsimme pelata omaa peliämme. MyPa on yksi mestarisuosikeista, ja meillä on edessä huomenna mielen-kiintoinen haaste. Toivottovasti tuuli hieman tyyntyisi huomiseksi, sillä tänään pelissä oli aika-ajoin melkoista säähavaintopallo–meininkiä, Arska heitti. Huominen finaali MyPa:a vastaan alkaa Anjalankosken hiekalla klo 15.00. Tänään hävinneet FC Lahti ja KuPS pelaavat pronssista klo 13.00.

010413 - Atlantis tänään Myllykoskelle

Atlantiksen edustusjoukkueella on pääsiäisviikonloppuna kenraaliharjoituksen aika. Joukkue matkustaa MyPa:n järjestämään kutsuturnaukseen, jonka muut osaanottajat ovat FC Lahti, KuPS ja isäntäjoukkue MyPa. Atlantis kohtaa tänään FC Lahden, ja ottelun lopputuloksesta riippuen joukkue pelaa huomenna joko pronssista tai turnausvoitosta. Ottelu Anjalankosken Stadionin hiekkakentällä alkaa klo 17.00.

010413 - Reserveille kyytiä

HJK:n farmijoukkue KäPa antoi tylyn oppitunnin Atlantiksen nuorelle reservimiehistölle. Klubin tulevaisuuden tähdet olivat vielä selkeästi edellä Atlantiksen junnulupauksia ja tehtailivat taululle karut loppulukemat 5-1 (2-0). Ensimmäisen vartin punapaidat hallitsivat pelitapahtumia, mutta vähitellen ote siirtyi KäPa:lle. Toisella puoliajalla peli oli jo selkeästi käpyläläisten hallussa. Atlantiksen lohdutusosuman suti verkon perille Pasi Uotila.

010412 - KäPa testaa reservit

Ari Asukka Atlantiksen reservimiehistö kohtaa torstaina klo 16.30 Talin hallissa II divisioonassa pelaavan Käpylän Pallon. Päävalmentaja Tiittanen lupasi reservien käyttöön kaikki junnusopimuspelaajat Harri Haapaniemeä lukuunottamatta, joten Asukan armeija saa jalkeille kohtuullisen iskukykyisen joukkueen.

010412 - B1-junnuille tasapeli

Atlantiksen B1-junnut pelasi MPS:n kanssa tasapelin 0-0 piirin valiolohkon ottelussa eilen Lassilassa. Jatkopaikka piirinmestaruusotteluihin syksyllä selviää 23.4. pelattavan ottelun HJK - MPS jälkeen.

010411 - Kari Rissanen Atlantikseen

Kari Rissanen vahvistaa Atlantiksen takalinjoja tulevalla Veikkausliigakaudella. Kaje teki tänään Atlantiksen kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen. Rissasella on takanaan yli 300 Veikkausliigaottelua, lisäksi hän on pukenut maajoukkuepaidan päälleen 24 kertaa. – Tuntuu todella hyvältä tällä hetkellä. Ilmassa on selvästi kotiinpaluun tunnelmaa, Kaje kertoi tuoreeltaan. Atlantiksessa vallitsee erinomainen henki ja fiilis kopissa oli loistava, kertoi Kaje ensimmäisten Atlantis-treeniensä jälkeen.

Valmennus arvostaa Rissasen kokemusta

- Kaje tuo lisää kovuutta ja kokemusta Atlantiksen takalinjoille. Hän pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla, joten kyseessä on todellinen puolustuksen allaround-tyyppi, valmentaja Tiittanen kertoi.

Zoltanin sopimus varmistui

Zoltan Czibo Hyviä otteita Budapestin leirillä esittänyt Zoltan Czipo on solminut kaksivuotisen sopimuksen Atlantiksen kanssa. Pitkä toppari vakuutti valmennusportaan viimeistään hienosti sujuneessa Ferencvaros-ottelussa. Zoltan kommentoi sopimustaan Atlantiksen kanssa seuraavasti: - Kaverit ovat ottaneet minut todella hyvin vastaan, ja toivon että pystyn auttamaan Atlantiksen korkealle tulevalla kaudella. Tämä on minulle loistava tilaisuus, ja tiedän että pystymme ensi kaudella erinomaisiin tuloksiin.

010411 - Niemen seurakaveri näytille

Antti Niemen 20-vuotias seurakaveri Kris O´Neill saapuu tänään näytille Atlantikseen. Hän osallistuu Atlantiksen riveissä viikonlopun turnaukseen Myllykoskella. Kris on hyökkääjä, joka on pelannut Heartsin paidassa sekä Skotlannin pääsarjassa että UEFA-cupissa. Ana kehuu poikaa nopeaksi ja taitavaksi viimeistelijäksi, sekä uskoo hänen tuovan lisää tulivoimaa Atlantiksen eturiviin.

010410 - HerPa ja B1-junnut Kevät Cupissa jatkoon

Kevät Cupin kilpasarjan alkulohkot on saatu päätökseen ja 18 joukkuetta 54:stä joukkueesta jatkaa cup-kierroksille. Atlantisjoukkueista Herrasmispalloilijat varmisti lohkovoiton voittamalla SHOW:n 5-2 ja B1-junnut varmistivat lohkovoiton voittamalla Kuninkaat 2-1. Herrasmiespalloilijat kohtaa huomenna Talissa kello 19:00 alkavassa ottelussa IHJ:n ja B1-junnut kohtaa Kumpulassa tiistaina 17.4. kello 18:00 alkavassa ottelussa Gnistanin 35-ikämiehet.

010410 - Uusi erä fanilippuja

Toimistoon on saapunut uusi erä viime syksyn nousukahinoissa loppuunmyytyjä katsomolippuja. Fanilipun hinta entiseen tapaan ainoastaan 50 mk. Tilaa omasi näppärästi valikosta Fanituotteet. Lippuja on myynnissä myös Atlantiksen kotiotteluissa.

010409 - Vanhukset kouluttivat junnuja Ruotsissa

Sami Ylä-Jussila Atlantiksen perinteinen Ruotsin kevätleiri oli ohjelmassa viikonloppuna. Edustusjoukkue puolisoineen vieraili Tukholmassa lentävän managerimme Aarne Tenkasen toimiessa risteilyemäntänä. Tällä kerralla ei kohdattu ruotsalaisjoukkueita, mutta Södermalmin hiekalla edustuksen vanhukset kouluttivat junioreita tylyin numeroin 6-0. Ahkerimmin junnujen maalivahtia Janne Dahlstenia kuritti papparainen Sami Ylä-Jussila. Raksu yritti puhua gamloille vielä seitsemättäkin maalia, mutta ylituomari Markku Palmroos pysyi tiukkana. Junnuista lähimmäksi maalintekoa pääsi Adriano.

010408 - Liigapeleihin fanikatsomo

Atlantiksen liigapeleissä kiihkeimmät Atlantis-fanit tullaan keräämään kausikorttikatsomon pohjoispäätyyn (tulostaulun puoleinen pääty). Tänne kerääntyvän faniryhmän toivotaan pitävän meteliä viimesyksyisen Turun reissun malliin. Atlantis tulee kauden aikana järjestämään aktiivifaneilleen mm. edullisia vieraspelimatkoja, yhteistapahtumia edustusjoukkueen kanssa ynnä muuta mukavaa. Tervetuloa mukaan!

010407 - B-junnuilla voittoisa turnaus Lohjalla

Atlantiksen vanhemmat B-junnut turnasivat voitokkaasti Lohjalla. Turnauksessa oli mielenkiintoa siksi, että mukana oli 5 samaan 1. divisioonan lohkoon kuuluvaa joukkuetta. Atlantis kohtasi ilman tappiota kaikki muut neljä 1. divisioonan joukkuetta. Ennen loppuottelua Atlantis kohtasi FC Espoon, Kaarinan Pojat ja Salon Pallon tasapeliin päättyneissä otteluissa. Rangaistuspotkukilpailu Salon Palloa vastaan päättyi Atlantiksen 3-0 voittoon Mika Johanssonin upeiden torjuntojen ja yhden ohilaukauksen jälkeen. Loppuottelu Lohjan Palloa vastaan päättyi Atlantiksen selkeään 4-0 voittoon. Elmeri Kauko vastasi kolmesta ja Juha Lyytinen yhdestä maalista. Ennen loppuottelun alkua vietettiin minuutin hiljainen hetki Atlantiksen pelaaja Jesse Niinivaaran ja huoltaja Jarkko Niinivaaran saatua tiedon Jarkon äidin ja Jessen isoäidin poismenosta.

010406 - Kevään harjoitusotteluita

MyPa-turnaus

Atlantiksen edustusjoukkue osallistuu pääsiäisenä pelattavaan MyPa-turnaukseen. Turnauksen otteluohjelma:
pe13.04.klo 15.00MyPa - KuPS
pe13.04.klo 17.00Atlantis - Lahti
la14.04.klo ??.??MyPa - FC Lahti / Atlantis

Neljällä joukkueella Kevät Cupiin

Atlantisjoukkueista neljä osallistuu 02-26.04.2001 pelattaavaan Kevät Cupin Kilpasarjaan. 54 joukkueen Kilpasarja on jaettu kolmen joukkueen alkulohkoihin joista joista lohkojen voittajat jatkavat cup-otteluihin. Atlantisjoukkueiden ottelut Kevät Cupissa:

010405 - Reservien alustava sarjaohjelma

Atlantiksen reservimiehisto Atlantis/2 pelaa alkavana kautena Kolmosessa lohkossa 2. Atlantis/2:n otteluohjelma kaudelle 2001 näyttää seuraavalta:

010405 - Reservien maalijuhla cupissa

Atlantiksen junioripitoinen reservijoukkue aloitti pirteästi Suomen cupin. Joukkue kohtasi Tapulin hiekalla III divisioonassa pelaavan Puistolan Urheilijat ja takoi taululle loppulukemat 1-8 (0-5). Reservien maaleista neljä merkittiin Jyri Niemiselle, kaksi Kalle Vasselle sekä yksi Heikki Pulkkiselle ja Petri Kiurulle. Jyrin esitys oli muutenkin positiivinen, kun paitsioiden määrä jäi puoleen edellisen KTP-matsin saldosta. Cupin toisella kierroksella reservit joutuvat tiukan paikan eteen, sillä vastaan asettuu liigatason venäläisvahvistuksia riveihinsä hankinut II divisioonan Viikingit.

010405 - B-junnujen kakkosjoukkue aloitti Kevät-Cupin voitolla

Atlantiksen -85 syntyneet B junnut taiteili 4-0 (3-0) voiton FC Pakilasta Kevät Cupin ensimmäisessä ottelussaan. Kovakuntoisemmalla Atlantiksella ei ollut ottelussa juuri vaikeuksia. Maalitilin aukaisi Visa Weckström 7. minuutilla. Visa Laine jatkoi tehtailua 9. minuutilla. Kaksi viimeistä teki Joonas Jähi 22. minuutilla rangaistuspotkusta ja 42. minuutilla hyvän läpiajon päätteeksi.

010404 - Yhteistyösopimus Jantonin kanssa

Atlantis on solminut merkittävän yhteistyösopimuksen Jantonin kanssa. Sopimuksen myötä mm. Atlantiksen otteluilmoitukset näkyvät jatkossa Alueuutisissa sekä Uutislehti 100:ssa. Molemmat lehdet tulevat myös seuraamaan tarkasti Atlantiksen edesottamuksia kauden mittaan.

010404 - HDS Hagelsturm kaatui

Atlantiksen B-junnujen 1-joukkue kohtasi tiistaina Helsingin piirin Kevät-Cupin ensimmäisessä ottelussaan HDS Hagelsturmin. Atlantis otti 2-0 (1-0) voiton raskaalla Tapulin kentällä. Ottelu oli täysin Atlantispelaajien hallussa, mutta viimeistelyssä oli paljon toivomisen varaa. Hagelsturmilla oli yksi vaarallinen tilanne, mutta ylärimaa lähemmäksi se ei silloinkaan päässyt. Atlantiksen maalit viimeistelivät Juha Lyytinen 2. minuutilla ja Elmeri Kauko 47. minuutilla. Lauantaina joukkue matkaa turnaukseen Lohjalle, jossa se kohtaa useampia samassa 1. divisioonan lohkossa pelaavia joukkueita.

010403 - Atlantis tasapeliin Ferencvarosia vastaan

Mikko Simula Budapestista keskiviikkona palaava Atlantiksen edustusjoukkue kohtasi iltapäivällä paikallisen Ferencvarosin. 1-1 tasapeliin päättynyt ottelu oli hieno päätös kovalle harjoitusviikolle. Peli ehti vanheta vain kolme minuuttia , kun Pasi Solehmainen iski Mikko Simulan kulman suoraan ilmasta Ferencvarosin verkon perukoille. Isännät tasasivat numerot pelin 19.minuutilla Akos Csiczarin pilkusta. Tilannetta edelsi Kimmo Tauriaisen taklaus. Lähimpänä maalia Atlantiksesta oli Adriano, jonka veto pysähtyi ylärimaan ottelun 36. minuutilla. Tommi Koivistoinen teki ottelun toisella jaksolla muutaman erinomaisen pelastuksen, mutta todellista hätää ei Atlantis-puolustuksella ollut.

Tiittanen tyytyväinen

Tommo Koivistoinen Valmentaja Ari Tiittanen uhkui tyytyväisyyttä ottelun jälkeen: - Kerrassaan hieno päätös kovalle treeniviikolle. Meillä ei ollut todellisia vaikeuksia ottelun missään vaiheessa. Sole ja Adi pelasivat kelpo ottelun, ja Tauriaisen Kimmo raatoi taas mahtavasti. Koivistoisen Tommi nappasi myös muutaman vedon tosi komeasti, Arska kertasi. – Vastustaja turhautui selvästi pelin lopussa, ja kentällä alkoi olla jo todellista maaottelu meininkiä. Olen leirin antiin todella tyytyväinen, ja mennyt viikko on ollut kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Ennen Veikkausliigan alkua pelaamme vielä pääsiäisenä Myllykoskella, ja sitten alkaakin todellinen tohina, Arska lopetti.

010403 - Lehtola leikkauspöydälle

Erkka Lehtola Atlantis-pelurien virta tohtorien pakeille jatkuu. Erkka V. Lehtolan pitkään vihoitellut pakaravamma vaati leikkaushoitoa, ja Ilkka Tulikoura operoi 92:n tiistaina. Ensimmäinen toipumisennuste on neljä kuukautta, mutta huonoimmassa tapauksessa väliin jää koko kausi. Vamman vakavuus oli kova isku sekä Atlantiksen edustusjoukkueelle että erityisesti mainioita otteita kevään harjoituskaudella esittäneelle Erkalle itselleen. "Minut on kohdannut syvä suru, mutta joku päivä vielä polvistun Pohjola Stadionin samettinurmelle.", lupaa 92. Tule takaisin Erkka!

010402 - Kuulumisia Unkarista

Pasi Solehmainen Edustusjoukkueen leiriviikko Budapestissa on sujunut töitä tehdessä. Joukkue on harjoitellut kahdesti päivässä erinomaisissa olosuhteissa. Ilma oli koko viikonlopun aurinkoinen ja lämpöä piisasi 20 asteen verran. Joukkue asuu harjoituskeskuksen hotellissa, joten siirtymiset kentille eivät ole olleet ongelma. Hieman juhlaakin joukkueen viikkoon on kuulunut: perjantaina vietettiin Solen syntymäpäiviä kakkukahvien kera, ja sunnuntaina Haapaniemen Hapan mittariin napsahti lisävuosi.

Kentät hyvässä kunnossa

Ari Tiittanen Harjoituskeskuksessa on 5 täysmittaista nurmikenttää, 2 tekonurmea, ja se palvelee erinomaisesti kauteen valmistuvaa joukkuetta. Valmentaja Tiittanen on kokemaansa erittäin tyytyväinen: - Kaikesta huomaa että jalkapallo on täällä tärkeä asia. Isäntiemme toiminta on ollut ammattimaista, eikä moitittavaa ole ollut, Arska toteaa.

Tiistaina vastassa Ferencvaros

Rami Rantanen Leirin päätöstapahtumana Atlantis kohtaa unkarilaisen huippujoukkue Ferencvarosin sen kotistadionilla. Stadion vetää n. 20 000 ihmistä, ja isännät tulevat otteluun ykkösmiehistöllään. Joukkueen kapteeni Rami Rantanen odottaa ottelusta mielenkiintoista: - Kansainvälisiä pelejä ei koskaan ole liikaa, ja huomenna pääsemme mittaamaan todellisen tasomme ennen Veikkausliigan alkua, Räde ennakoi.

010401 - Atlantiksen kausikortit suosiossa

Atlantiksen kausikortit ovat herättäneet kovaa kiinnostusta. Pohjola Stadionin pääkatsomon alatasanne tullaan varaamaan kausikorttilaisten käyttöön, joten halutessasi varmistaa hyvän paikan ensi kesän koitoksiin kannattaa toimia nyt. Kausikortin hinta on ainoastaan 500 mk, ja se oikeuttaa kaikkiin Veikkausliigan ja Suomen cupin kotiotteluihin tulevalla kaudella. Lasten, eläkeläisten, opiskelijoiden ja varusmiesten kausikortti maksaa 300 mk. Voit tilata oman korttisi näppärästi täältä Atlantiksen kotisivuilta taikka ostaa sen seuran toimistosta Pohjola Stadion), Duosportista (Arkadiankatu 4-6), Bar JuWesta (Pihlajamäen ostari) tai Intersport Myyrmäestä (Kauppakeskus Myyrmanni).