UUTISET 2000/ELOKUU

Atlantis uutisarkisto

000831 - Reserveille tasuri

Atlantiksen reservimiehistö esitti vaihteeksi pirteämpiä otteita, kun joukkue kohtasi Ala-Malmilla lohkokakkosen Järvenpään Palloseuran. Petri Kiuru ampui tavan mukaan reservien maalin, mutta vieraat pääsivät kuittaamaan pari minuuttia ennen päätösvihellystä. Lopputulos näin 1-1. Nuori Atlantis-ryhmä tarjosi kuitenkin kunnon vastuksen fyysiselle vierasjoukkueelle ja keräsi samalla arvokasta oppia tuleville vuosille.

000830 - Asiantuntijat seulottu

Atlantiksen www-sivuilla käyty asiantuntijakilpailu on saatu päätökseen. Kilpailuun osallistuneiden (863) piti veikata 1, X, 2 Atlantiksen alkusarjan otteluista. Kilpailun palkintosijoille päässeiden tulokset löytyvät osoitteesta http://personal.inet.fi/urheilu/atlantis/tilanne2.htm. Kilpailun ylivoimainen voittaja oli nimimerkki "Pate 68".

000829 - Yläloppusarja alkoi voitolla

Mikko Harila Atlantis aloitti ykkösen yläloppusarjan vierasvoitolla, kun FC Hämeenlinna kukistui Kaurialassa maalein 0-2 (0-0). Ensi jakso oli tasaista taistelua, mutta toisella helsinkiläiset lisäsivät kierroksia. Ensin 53. minuutilla Oscar Geagea keskitti oikealta matalan pallon, jonka isäntien Jani Sipilä ohjasi omaan verkkoon. Varttia myöhemmin Mikko Harila pääsi jatkamaan Sukru Uzunerin puskun verkon perille. Enempää maaleja Kaurialassa ei tällä kertaa nähty. Voiton myötä Atlantis nousi neljään pisteeseen. Eroa kärkeen vielä neljä pinnaa, mutta seuraavaksi vastassa on sarjajohtaja HIK. Hanko aloitti yläloppusarjan myös voitokkaasti kukistamalla TPV:n kotonaan 2-0. Atlantis - HIK Pohjola Stadionilla tiistaina 5. syyskuuta.

000829 - A-junnuille murskavoitto

Atlantiksen A-juniorit rökittivät Ala-Malmilla Hongan junnuja maalein 10-1. Nico Weckström upotti pallon neljästi espoolaisten verkkoon. A-junnuilla on I divisioonan itälohkossa nyt viidestä pelistä saldona kolme voittoa, yksi tasuri ja yksi tappio, sillä edelliskierroksella MyPa kukisti Atlantis-junnut kotonaan 2-0. Seuraavan kerran junnut ovat tulessa ensi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa kuumassa paikallispelissä yhden lohkon kärkijoukkueista PK-35:n.

000827 - Reserveille tappio Tuusulassa

TuPS kukisti Atlantiksen reservimiehistön kotonaan maalein 3-1 (1-0). Atlantis-reservit pyörittivät tuttuun tapaansa peliä ajoittain näppärästi, mutta kun tehoja viimestelyyn ei löytynyt ja omassa päässä tehtiin helppoja virheitä, pistetili ei karttunut. Lohdutusosuman puski jälleen kerran Petri Kiuru.

000827 - Junnujoukkueet hakevat pelimiehen alkuja

Muutama Atlantiksen juniorijoukkue kaipaa täydennystä pelaajarinkiinsä. Tällä hetkellä vahvistuksia haikaillaan erityisesti ´91 ja ´94 joukkueisiin, mutta myös muista ikäluokista saattaa löytyä tilaa. Kiinnostuneet pelimiehen alut yhteys pikaisesti joko junnupäällikkö Tom Leschiin (p. 040-5893075) tai suoraan kyseisen joukkueen yhdyshenkilöön.

000823 - Tänään junnupaleveri

Atlantiksen juniorijoukkueiden kokous tiistaina 22. elokuuta klo 19.00 Pohjola Stadionilla toimiston viereisessä klubitilassa. Jokaisesta joukkueesta edustus paikalle!

000821 - Murheen päivä

Atlantis ei onnistunut säilyttämään etelälohkon kakkospaikkaansa runkosarjan päätöskierroksella. Kotitappio Mikkelille tiesi neljättä sijaa ja yhtä lähtöpistettä ykkösen yläloppusarjaan. Isännät hallitsivat ottelun alkua, mutta 23. minuutilla Marko Niiranen ampui vaparin 20 metristä ylänurkkaan. Atlantis tuli toiselle jaksolle terävästi, ja Mikko Simula ohjasi ansaitun tasoituksen Vesa-Pekka Virtasen ja Janne Kaurian esityöstä. Vieraiden Kimmo Kurjen ulosajo näytti kääntävän pelin Atlantikselle, mutta verkkoon asti palloa ei enää saatu. Sen sijaan mikkeliläiset iskivät vielä kerran, kun David Hunter 82. minuutilla upotti pallon Atlantiksen maaliin. Viime minuuttien rynnistys tuotti pari maalinedushässäkkää, mutta ei kaivattua maalia. Näin Hangolle 5 lähtöpinnaa, Mikkelille 3, Jokruille 2, Atlantikselle 1 ja Hämeenlinna lähtee nollilta.

000817 - Lauantaina päätöskierros

Ykkösen etelälohkon päätöskierros pelataan lauantaina. Atlantis kohtaa Pohjola Stadionilla klo 15.00 FC Mikkelin. Mikkeliläiset ovat sarjataulukossa pisteen päässä Atlantiksesta, joten ottelussa ratkeaa lohkon kakkospaikka. Lohkovoittaja HIK saa yläloppusarjaan 5 lähtöpistettä, kakkonen 3, kolmonen 2, nelonen 1 ja viitonen 0. Yläloppuloppusarja käynnistyy heti seuraavana viikonloppuna ja viimeinen kierros pelataan 29. lokakuuta. Yläloppusarjan voittaja nousee Veikkausliigaan ja kakkonen karsii liigan toiseksi viimeisen kanssa.

000814 - Hanko varmisti lohkovoiton

Atlantiksen eväät eivät riittäneet sarjajohtaja FC HIK:n kukistamiseen tämän kotiareenalla, vaan isännät veivät pisteet maalein 2-1 (0-1) ja varmistivat samalla etelälohkon ykkössijan. Sukru Uzuner vei Atlantiksen johtoon 40. minuutilla Pihamaan ja Solehmaisen näyttävästä esityöstä, mutta toisella jaksolla ensin Niclas Grönholm hyödynsi helsinkiläisten alakerran virheen ja 83. minuutilla sama toistui, kun Kimmo "Päällikkö" Tuomi pääsi viimeistelemään loppunumerot. Tappiosta huolimatta Atlantis jatkaa sarjakakkosena, mutta ensi lauantain vastustaja FC Mikkeli väijyy pisteen päässä. Myös Jokrut voivat päätöskierroksella nousta vielä mukaan kärkipaikoille.

000813 - A-junnut löivät Reippaan

Atlantiksen A-juniorit kukistivat kolmannessa I divarin pelissään Reippaan kotiareenallaan Ala-Malmin nurmella maalein 3-1 (2-0). Tuomo Heikkinen ampui ensimmäisen vaparista (n. 25 metriä) ylänurkkaan, Junior iski toisen maalinedushässäkän jälkeen ja Nico Weckström viimeisteli kolmannen Juniorin esityöstä. Junnut kohtaavat seuraaksi MyPan vieraissa ensi lauantaina.

000813 - Tänään kärkipeli

Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa tänään klo 18.30 Hangon Rukki areenalla isäntäjoukkue FC HIK:n. Kahden etelälohkon kärkijoukkueen kohtaaminen on herättänyt etukäteen melkoisesti mielenkiintoa, ja paikalle odotetaan hankolaisten kauden ennätysyleisöä. Atlantis matkustaa Hankoon iskukykyisellä ryhmällä, vaikka keskikentän taituri Oscar Geagea onkin korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa.

000810 - A-junnuille tasuri

Atlantiksen A-juniorit jakoivat pisteet paikallisvastustaja MPS:n kanssa numeroin 2-2. Ensimmäisen Atlantis-osuman tykitti Sandro 20 metristä yläkulmaan ja toisen pusti Joni Ruuth Sandron antamasta kulmapotkusta. Junnujen seuraava I-divisioonan peli on ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa yhden sarjan suosikeista Lahden Reippaan.

000809 - Atlantiksen yleisömäärät kasvussa

Atlantiksen yleisömäärät ovat uuden kotiareenan myötä kääntyneet selvään kasvuun. Kevään kolmessa kotipelissä Pukinmäessä kävi keskimäärin 280 ihmistä. Uudella Pohjola Stadionilla Atlantis on tähän mennessä pelannut neljä ottelua, joiden yleisökeskiarvo on 638 katsojaa.

000809 - Atlantiksen junnupalaveri 22.08.

000808 - Reserveille reilu voitto

Atlantiksen reservimiehistö palasi voittokantaan lyömällä Ogelin Siltamäen nurmella 1-8. Edustuksesta lainattu Mikko Simula iski neljä maalia, Petri Kiuru ja Nico Weckström kumpikin kaksi.

000807 - Daley palaa kotiin

USA:n poikamaajoukkuepelaaja Ryan Daley lensi maanantaiaamuna takaisin kotiin ja pelaa syksyn sikäläisessä college-joukkueessaan. Ryan liittyy Atlantiksen harjoitusrinkiin jälleen ensi tammikuussa.

000807 - Pisteet kotiin turkulaisilta

Atlantis jatkoi voitokkaasti ykkösen etelälohkossa, kun ÅIFK kaatui Pohjola Stadionilla 3-0 (2-0). Sukru Uzuner taisteli 13. minuutilla päätyrajalla pallon itselleen ja tarjoili Kimmo Tauriaiselle namupaikan, josta Atlantis-kippari ampui kauden ensimmäisen maalinsa. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Erkka Lehtola ja Oscar Geagea pelasivat näyttävästi Sukrun vapaaksi, ja tämä sijoitti varmasti taukotilanteeksi 2-0. Toisella jaksolla Mikko Harila viimeisteli Sauli Kouvan esityöstä loppulukemat. Voiton myötä Atlantis vankisti asemiaan kärkikahinoissa, ja ensi sunnuntaina pelataan Hangossa lohkovoitosta, kun helsinkiläiset matkustavat Hangö IK:n vieraaksi.

000806 - Atlantis '90 pronssille

Atlantis '90 osallistui kuluvan viikonlopun aikana pelattuun 16 joukkueen Pikkuhiisi-turnaukseen Nummelassa. Atlantis voitti 6 pelaamastaan ottelusta 5 ja eteni pronssiotteluun, jossa kaatui Veikkolan Veikot luvuin 2-1.

000805 - Valtti - Atlantis/2 2-2

Maalinteko tuotti tuskaa Atlantiksen reserveille, kun joukkue kohtasi Puotinkylän Valtin Vuosaaren nurmella. Nico Weckström ohjasi ensin Sandron syötön verkon perille ja viimeisteli myöhemmin vielä Fábion esityöstä, mutta tämä ei riittänyt, kun pallo meni kahdesti myös Jim Vainion selän taakse. Reservien seuraava peli on jo ensi maanantaina Gnistanin kakkosryhmää Ogelia vastaan.

000804 - ÅIFK sunnuntaina Pohjola Stadionille

TPS:n farmiryhmä ÅIFK saapuu sunnuntai-iltana Pohjola Stadionille. Turkulaiset ovat tällä hetkellä etelälohkon viimeisinä, mutta joukkue on kerännyt yhden voiton ja viisi tasapeliä sekä esittänyt parhaimmillaan hyvinkin näppärää peliä, joten mistään pisteautomaatista ei ole kyse. Atlantis nousi keskiviikon Hämeenlinna-voiton myötä lohkon kakkoseksi, mutta sunnuntaina pistepussiin kaivataan lisäystä, sillä taisto kärkisijoista jatkuu tiukkana. Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa!

000803 - Uzuner upotti Hämeenlinnan

Sukru Sukru Uzuner oli avainroolissa, kun Atlantis kukisti FC Hämeenlinnan Kaurialassa 2-5 (1-3). Pelivireensä löytänyt turkkilaisjärkäle upotti pallon neljästi isäntien verkkoon, eikä voittajasta ollut tämän jälkeen epäselvyyttä. Viides osuma syntyi, kun hämeenlinnalaispakki ohjasi Janne Kaurian keskityksen omaan maaliin. Selvistä lukemista huolimatta ottelu oli tiukkaa taistelua lähes loppuun saakka, sillä isännät kavensivat 61. minuutilla tilanteeksi 2-3 ja hakivat tosissaan tasoitusta. Sukrun neljäs maali 73. minuutilla oli kuitenkin lopullinen niitti. Seuraavan kerran Atlantiksen edustusmiehistö on tulessa jo ensi sunnuntaina, kun ÅIFK saapuu Pohjola Stadionille.

000802 - Keskiviikkona Hämeenlinnaan

Atlantis kohtaa keskiviikkoiltana isäntäjoukkue FC Hämeenlinnan Kaurialan kentällä. Panokset ovat kovat, sillä molemmat joukkueet taistelevat vielä tiukasti etelälohkon kärkisijoista. Helsinkiläiset pääsevät matkaan iskukykyisellä ryhmällä, vaikka Merka Hautala ja Jarkko Laine ovatkin sairaslistalla.

000801 - Tilanne Atlantiksen kilpailussa

Kilpailussa tuli veikata Atlantiksen Ykkösen alkusarjassa toukokuun puolivälin jälkeen pelaamien otteluiden oikeat merkit (1, X vai 2). Tilanne kilpailussa