UUTISET 2000/TAMMIKUU

Atlantis uutisarkisto | Liiganet uutiset
Palloliiton uutiset | Soccernet uutiset

000129 - 21 v. maajoukkue Botnia Cupiin

Sampo Koskinen Alle 21-vuotiaiden seurantaryhmä osallistuu Vaasassa 29-30.1.2000 pelattavaan Botnia Cupiin. Muut osanottajat ovat Pietarsaaren Jaro, Vaasan Pallo Seura ja Tampere United. Olympiavalmentaja Harri Kampman on nimennyt seurantaryhmään Atlantis FC:n Sampo Koskisen.

000128 - Sukru Uzuner

Viime kaudella Veikkausliigassa 6 maalia viimeistellyt turkkilainen hyökkääjäjärkäle Sukru Uzuner (synt. 2.2.1969) vahvistaa kaksi seuraavaa kautta Ykkösestä nousua ylemmäs tavoittelevan Atlantis FC:n hyökkääjärivistöä. 188 senttinen ja 88 kiloinen Uzuner teki viime kaudella kaksivuotisen sopimuksen HJK:n kanssa. Sopeutuminen HJK:n pelityyliin ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Kuudessatoista liigaottelussa syntyi 2 maalia. KTP vuokrasi Uzunerin kahdeksan viimeisen liigaottelun ajaksi vihreävalkoiseen raitapaitaan ja Uzuner pommittikin itsensä kotkalaisyleisön suursuosikiksi neljällä liigaosumalla. Uzuner oli nytkin useiden liigaseurojen kiinnostuksen kohde. Suomea hyvin taitava Uzuner valitsi lopulta seurakseen Ykkösessä pelaavan Atlantis FC:n. Syy on yksinkertainen: Atlantis tähyää tulevalla kaudella nousua Veikkausliigaan. Vuodet 1996 ja 1997 Sukru Uzuner pelasi Jyväskylän Jalkapalloklubissa. Sarjataso oli I divisioona (nykyisin Ykkönen). JJK:n paidassa kertyi I divisioonassa 48 ottelua, joissa hän viimeisteli 29 maalia. Vuonna 1988 seurana oli Veikkausliigan Finnairin Palloilijat. Pelattuja otteluita 24, joissa vastustajan maaliverkko heilui 9 kertaa.

000127 - ÅIFK-ottelu siirtyy

Ensi keskiviikoksi ilmoitettu Ykköscupin ottelu Atlantis FC - ÅIFK siirtyy pelattavaksi maaliskuun 22. päiväksi. Atlantiksen seuraava kotiottelu on reilun viikonpäästä 7.2. kello 17:00 pelattava ottelu KTP:ta vastaan. KTP-ottelu pelataan Talin jalkapallohallissa. Lisää talven otteluista kohdassa "Harjoitusottelut".

000127 - Atlantis-ilta 10.3.

Atlantis-ilta tullaan järjestämään perjantaina 10. maaliskuuta jalkapalloravintola FC Juwessa Pihlajamäessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki hyvästä jalkapallosta kiinnostuneet. Liput tilaisuuten maksavat 15 mk. Lisää tilaisuudesta ja illan ohjelmasta parin viikon sisällä. Tervetuloa !

000127 - Tauriaisesta kapteeni

Kimmo Tauriainen Kimmo Tauriaisen meriittilista saa taas jatkoa: vuoden pelaaja 1998, lehdistön lemmikki 1999 on nyt joukkueen kapteeni vuodelle 2000. Kimmon assistenteiksi joukkue valitsi Tuomas Brinckin ja Tommi Toivosen.

000127 - Atlantis vei KäPa:n ja HJK:n yhdistelmää

Justus Vajanne Eilen pelatussa talven ensimmäisessä harjoitusottelussa oli vielä pelaamiseen totuttelun tuntua. Pitkästä ottelutauosta huolimatta kentällä nähtiin ajoittain upeita suorituksia. Atlantiksen pelatessa vielä täysilukuisena (Geagea 55 min punainen) kentän herruudesta ei ollut epäselvyyttä ja kauniiden kuvioiden päätteeksi nähtiinkin muutama "kuukauden maali". Atlantis voitti ottelun KäPa:n ja HJK:n yhdistelmää vastaan selvänumeroisesti 4-1 (3-0). Kotijoukkueen maaleista vastasivat Justus Vajanne (2), Mikko Simula (1) ja Sauli Kouva (1). Atlantis-valmentaja Jari Europaeus oli näkemäänsä suhteellisen tyytyväinen: "Joukkue harjoittelee parhaillaan 8 kertaa viikossa, joten rääkki ei voi olla näkymättä myös ottelussa".

000126 - Futsalin MM-karsintaturnaus

Sauli Kouva Futsalin MM-karsintaturnaus pelataan Turussa ja Salossa 31. tammikuuta - 6. helmikuuta. Atlantis FC:n pelaajista Mikko Simula ja Sauli Kouva ovat saaneet kutsun edustaa Suomea. Suomen otteluohjelma:
  • 1.2. kello 19:15 Suomi - Valko-Venäjä (Salo)
  • 3.2. kello 19:15 Suomi - Israel (Salo)
  • 4.2. kello 19:15 Suomi - Hollanti (Salo)
  • 6.2. kello 17:00 Suomi - Jugoslavia (Turku)

000126 - Atlantis kohtaa KäPan ja HJK:n yhdistelmän

Atlantis FC pelaa tänään keskiviikkona 26. tammikuuta HJK:n ja KäPa:n yhdistettyä joukkuetta vastaan. Ottelu alkaa kello 18:00 Talin jalkapallohallissa. Illan ottelussa Atlantis FC esittelee puolen joukkueen verran uusia pelaajiaan. Tiedot muista talven harjoitusotteluista löytyvät kohdasta Harjoitusottelut.

000126 - Uzuner Atlantikseen

Hyökkääjäjärkäle Sukru Uzuner siirtyy HJK:sta Atlantikseen. Uzunerilla oli sopimus vielä ensi kaudesta Klubin kanssa, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä. Atlantiksen kanssa Sukru allekirjoitti kaksivuotisen paperin. Atlantis-luotsi Jari Europaeus on erittäin tyytyväinen uuteen kärkimieheensä: - Sukru tuo meille rajusti lisää voimaa ja kokemusta hyökkäyspäähän. Sukru itsekin on onnellinen uuden seuran löydyttyä Helsingistä. - Olisin päässyt muualle liigajoukkueisiin, mutta en halunnut lähteä Helsingistä. Viime kausi oli minulle vaikea HJK:ssa, mutta haluan nyt näyttää täällä, mihin pystyn. Uzuner on pelannut ykkösessä aikaisemmin Jyväskylässä, missä hän oli JJK:n maalitykki ennen muuttoaan pääkaupunkiin FinnPan ja HJK:n liigamiehistöihin.

000120 - Atlantiksen kasiviitoset vailla maalivahtia

Atlantiksen C85 juniorit hakee vahvistuksekseen paria maalivahtia ja paria kenttäpelaajaa. Harjoittelemme 4 - 5 kertaa viikossa hyvissä olosuhteissa. Sinä 85 tai 86 syntynyt maalivahti tai 85 syntynyt kenttäpelaaja ota pikaisesti yhteys joukkueen johtajaan Matti Toppariin puh 040 5434147 tai valmentaja Catelloon puh 050 5569052.

000120 - Myös reservit pärjäävät futsalissa

Atlantiksen edustusjoukkueen pelaajat ovat menestyneet erinomaisesti futsalin maajoukkueessa (Simula, Tauriainen, Kouva, Simula,...) ja furtsalin pääsarjassa. Vuoden parhaaksi futsalpelaajaksi Suomessa valitiin Mikko Simula. Nyt myös Atlantiksen reservijoukkueet menestyvät erinomaisesti futsalin kakkosessa: Team Norssi (= Atlantis 2), johtaa lohkoaan, Atlantis 3 on lohkonsa kolmantena ja Herrasmiespalloilijat (= Atlantis ikämiehet) on lohkonsa viidentenä kuuden pelatun kierroksen jälkeen. Lisää reservien futsalmenestyksestä kohdassa reservit.

000117 - Miikka Bäckman maajoukkuerinkiin

Atlantiksen edustusmiehistön mukana harjoitteleva Miikka Bäckman valittiin Suomen 16-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Valmennuskaksikko Kari Ukkonen & Timo Liekoski kerää ryhmän tammikuussa Eerikkilään viikon harjoitusleirille.

000117 - Atlantis/A voitokkaana

Atlantiksen A-juniorit voittivat harjoituspelissään HIFK/VJS:n I divisioonajoukkueen 3-1. Atlantis-osumat viimeistelivät Niko Marin, Kimmo Karhu ja Tuomo Heikkinen. A-junnujen valmennustroikka oli näkemäänsä suhteellisen tyytyväisen, vaikka kaipasikin mm. viimeistelyyn lisää terävyyttä.

000113 - Harjoituspelit tiedossa

Kevään harjoitusotteluiden ajankohdat ovat pääosiltaan jo tiedossa. Ensimmäinen koitos on keskiviikkona 26. tammikuuta HJK:n ja KäPa:n yhdistettyä joukkuetta vastaan. Tiedot muista otteluista löytyvät kohdasta Harjoitusottelut.

000110 - Geagea Atlantikseen

Atlantiksen edustusmiehistö sai tervetulleen vahvistuksen, kun keskikentällä ja kärjessä viihtyvä Oscar Geagea (s. -77) siirtyy Jokereista Atlantiksen punapaitaan. HJK:n kasvatti, Ranskan kentiltäkin pelikokemusta ammentanut Geagea oli viime kaudella Jokerien farmijoukkueen FinnPan avainpelaajia. Okulla oli sopimus myös tulevasta kaudesta Jokerien kanssa, mutta Pasi Rautiainen ei miestä ryhmäänsä halunnut. Geagea liittyy jo tänään Atlantiksen harjoitusrinkiin ja pelaa jatkossa numerolla 11.

000108 - Atlantis/3 hakee nousua

Atlantiksen VI divisioonassa pelaava kolmosmiehistö on saanut muutaman pelimiehen lisää ryhmäänsä ja lähtee ensi kesänä yrittämään jälleen pykälää ylemmäksi eli tavoitteeksi on asetettu nousu vitoseen. Atlantis/3:n uutena yhdyshenkilönä toimii Sami Vehviläinen (p. 040-5933147).

000104 - Neljä junnua mukana

Atlantiksen edustusmiehistön harjoitusrinkiin on nostettu neljä lupaavaa junioripelaajaa. Miikka Bäckman on ensi kesänä vielä B-ikäinen, Juhani Koivurinta, Tuomas Metzberg ja Niko Weckström A-ikäisiä. Nelikko treenaa edustuksen mukana, mutta pelaa Atlantiksen reservimiehistössä ja A-juniorijoukkueessa. Mikäli eväät riittävät, peliaikaa voi siunaantua myös Europaeuksen ryhmässä.