Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.06.2021

210619 - Beibeille taisteluvoitto
Atlantis-beibit kohtasivat perjantaina PPJ:n Jätkäsaaren futispyhätössä. Punapaidat olivat liikkeellä kapealla ringillä mutta kovalla asenteella, ja Atlantis nappasikin lopulta sarjapisteet mukaansa maalein 1-3 (0-1).

Atlantis aloitti vahvasti. Pallo liikkui ja prässi puri. Palkinto tuli 21. minuutilla, kun David George iski avausmaalin. Tämän jälkeen peli alkoi tasaantua, ja helteinen sää verotti vauhtia. Tauolle mentiin numeroissa 0-1.

Toisella jaksolla Impton Söderlund tykitti vaparista tilanteeksi jo 0-2 (52'). Isännät eivät tästä kuitenkaan lannistuneet. Veeti Penttinen iski kavennuksen 59. minuutilla, ja pariin otteeseen kolisivat myös maalikehikot. Punapaidat väänsivät kuitenkin suurella sydämellä, eikä PPJ enää toistamiseen saanut palloa Juho Pitkäsen selän taakse. Taistelu huipentui 95. minuutilla, kun Trim Osmani vapautti Georgen läpiajoon, ja tämä sijoitti pallon varmasti verkkoon.

Atlantis nousi voitolla sarjataulukossa yhdeksään pisteeseen, ja sillä beibit jatkavat tiukasti mukana kärkikahinoissa. Punapaitojen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on lauantaina 3. heinäkuuta, jolloin KuPS saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210618 - Beibeillä vastassa PPJ
Atlantis-beibeillä on lauantaina edes kolmas paikalliskamppailu, kun punapaidat kohtaavat A-nuorten SM-sarjassa PPJ:n. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Jätkäsaaressa klo 16.00.

PPJ on uusi tulokas A-nuorten SM-sarjassa. Harjoitusotteluiden perusteella seuralta löytyy kuitenkin hyvinkin tasokas ryhmä tähän ikäluokkaan. Tiukka vääntö siis odotettavissa jälleen kerran.


210618 - Draama kolmessa näytöksessä
JäPS ja Atlantis tarjosivat perjantai-iltana todellisen futistrillerin Keskuskentän loistokuntoisella nurmella. Kun helsinkiläiset toisen jakson alussa iskivät taululle lukemiksi jo 0-4, kuviteltiin pelin olevan ohi. Mutta nyt heräsivät isännät, ja varttia myöhemmin taululla komeilivat numerot 4-4. Kun vielä punapaitojen kippari Med Bekhedda sai toisen kortin ja komennuksen suihkuun, kotiyleisö janosi voittomaalia. Mutta vielä kerran nousi Atlantis kanveesista, otti hallinnan vajaallakin ja iski voittomaalin lisäajalla. Loppunumerot 4-5 (0-3), ja helsinkiläisten juhlat saattoivat alkaa.

Ottelu käynnistyi puolin ja toisin hermoillen. Syötöt karkailivat ja pelinrakentelu takkusi. Vähitellen punapaidat kuitenkin Bekheddan johdolla ottivat keskikentän haltuunsa, ja tilanteita rupesi syntymään isäntien maalille. Pian tuli myös tulosta. Ensin Leo Ibekwe pääsi ampumaan kuudentoista sisältä alanurkkaan 0-1 (18'). Seuraavaksi Bauraux Amiri puski kulmasta jo vieraiden toisen osuman (27'). Kun Aboubacar Diakite iski pallon vielä kertaalleen ennen taukovihellystä Altti Mäkisen selän taakse (41'), tauolle mentiin lukemissa 0-3.

Toisella jaksolla odotettiin isäntien vastaiskua. Diakite oli kuitenkin eri mieltä. Vasuri puhui ja numerot 0-4 (53'). Sitten koitti helsinkiläisten synkkä vartti. Aleksi Ristola ampui pallon kolmesti Sammy Ndjockin selän taakse (60', 62' ja 76'). Kun Kalle Kurittu säesti kertaalleen (72'), numerot olivat hetkessä tasan 4-4. Kipparin punakortti (74') synkisti entisestään helsinkiläisten ilmeitä.

Mutta Atlantis tuli vielä kerran. Helsinkiläisten alakerta poimi nyt varmasti isäntien pitkät pallot, ja kaksikko Konan Kouakou - Diakite oli alituinen uhka järvenpääläisten maalilla. Lopulta punapaitojen yritys palkittiin, ja 92. minuutilla Diakite täydensi draaman kaaren iskemällä päätösnumeroiksi 4-5.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi keskiviikkona 23. kesäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Klaukkalaan Nurmijärven Jalkapalloseuran vieraaksi.


210617 - Perjantaina Järvenpäähän
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa perjantaina Järvenpäähän. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Keskuskentällä klo 19.00.

JäPS on PEPOn ohella Kakkosen itälohkon suurin voittajasuosikki. Järvenpääläiset halajavat tosissaan nousua Ykköseen, ja joukkueen aloitus onkin ollut murhaava: neljä ottelua, neljä voittoa, maaliero 12-3.

Atlantis on pelannut vasta kaksi ottelua, ja helsinkiläisten saldona niistä on yksi voitto ja yksi tasuri. Nyt punapaidat pääsevät kuitenkin mittaamaan tasoaan Kakkosen ehdotonta eliittiä vastaan. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen koitos.


210617 - Akatemia voittoon toisella jaksolla
Atlantis Akatemia kohtasi Malmin Ponnistajat Ala-Malmin nurmella torstai-iltana. Punapaidat nousivat lopulta toisella jaksolla kahden maalin takaa voittoon lukemin 2-4 (2-0).

Akatemian avausjakso meni Ala-Malmin muhkuraisella nurmella tehottamaksi pimputteluksi. Isännät sen sijaan tunsivat olosuhteet, pelasivat niiden mukaan ja hyödynsivät kylmästi punapaitojen junnumaiset hölmöilyt. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 2-0.

Atlantis-luotsi Tommi Ekmark teki suojateilleen puoliajalla selväksi, miten ottelu voitetaan. Nyt rupesi tehoja löytymään vierailtakin. Ensin Konan Kouakou ohjasi maalin edestä kavennuksen (48'). Sami Grönbergin tarkka sijoitus toi numerot jo tasoihin (58'). Abdul Sesayn näyttävä pusku vei punapaidat ensimmäistä kertaa johtoon (76'). Miro Marinin nerokas oivallus puolesta kentästä (85') oli sitten lopullinen sinetti Akatemian voitolle.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi tiistaina 22. kesäkuuta, jolloin Nurmijärven Jalkapalloseuran reservit saapuvat punapaitojen vieraaksi Pukinmäkeen.


210616 - Akatemia torstaina Ala-Malmille
Atlantis Akatemia kohtaa torstaina Kolmosen paikallispelissä Malmin Ponnistajat. Vääntö Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Ala-Malmin nurmella klo 19.15.

Ponnistajat on kokenut Kolmosen nippu, joka usein on pistänyt tiukasti kampoihin Atlantis-joukkueille. Kelpo haaste odottaa punapaitoja varmasti torstainakin.


210616 - Helsinki tukee Atlantista
Helsingin kaupunki on myöntänyt Atlantikselle helsinkiläisille liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua kohdeavustusta 2.500 euroa. Kiitämme nöyrästi tuesta. Erilaiset avustukset ovat näinä pandemia-aikoina todella merkittävä apu seuratoiminnalle.

210615 - Fahad mukana sunnuntain maaottelussa
Atlantiksen nuori keskikenttätaituri Fahad Mohamed on valittu Somalian ryhmään Qatarissa ensi sunnuntaina pelattavaan Fifa Arab Cupin karsintapeliin Oman - Somalia. Fahad esiintyi vahvasti joukkueen harjoitusleirillä, vakuutti valmennusjohdon ja nappasi paikan kokoonpanosta. Ottelun voittaja selviää joulukuussa niinikään Qatarissa pelattavaan Fifa Arab Cupin lopputurnaukseen.

210615 - Joshille Akatemia-sopimus
Joshua Etie (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan Akatemia-sopimuksen. Toppari siirtyi viime syksynä punapaitoihin PK-35:n riveistä ja on talven aikana noussut Akatemian ehdottomien luottopelaajien joukkoon.

Tommi Ekmark on seurannut tyytyväisenä Etien kehitystä. - Josh on tehnyt nöyrästi töitä ja esitykset ovat parantuneet koko ajan. A-junnujen lisäksi vastuuta on varmasti luvassa Akatemian Kolmosen peleissä, mutta hänellä on hyvät mahdollisuudet tapella minuuteista myös Edustuksen matseissa.


210614 - Kolmen vieraspelin viikko
Atlantiksen saldo sarjakauden kahdelta ensimmäiseltä viikolta on vahva: kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja nolla tappiota. Tällä viikolla haasteet kuitenkin kovenevat, kun punapaitoja odottaa kolme vaikeaa vieraspeliä.

Akatemia suuntaa torstaina Ala-Malmille Malmin Ponnistajien vieraaksi. Edustus matkaa perjantaina Järvenpäähän, missä helsinkiläiset pääsevät haastamaan sarjan neljällä voitolla aloittanutta Järvenpään Palloseuraa. A-junnut puolestaan kohtaavat lauantaina Jätkäsaaressa PPJ:n.


210613 - Atlantis ratkaisi lopussa
Atlantis ja PeKa kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä sunnuntai-iltana Pukinmäessä. Isännät käänsivät lopulta koitoksen väkisin edukseen ja nappasivat sarjapisteet maalein 2-1 (1-0).

PeKa aloitti vahvasti, mutta vähitellen ote alkoi siirtyä punapaidoille. Erityisesti Aboubacar Diakite oli kotkalaisille hankala pideltävä, mutta maalinteko oli pikakiitäjälle tänään kovin vaikeaa. Viimein 37. minuutilla miehen työnteko palkittiin, kun vasemman jalan tarkka sijoitus upposi takakulmaan. Tämä jäi myös avausjakson ainoaksi osumaksi, joten tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle PeKa tuli hakemaan tasoitusta. Tämä myös toteutui 59. minuutilla, kun Lennart Voikarin laukaus upposi Sammy Ndjockin selän taakse. Isännät eivät tästä lannistuneet, vaan ote siirtyi jälleen kotijoukkueelle. Palloa ei kuitenkaan saatu verkkoon, ennen kuin 81. minuutilla Impton Söderlund ohjasi Antti-Pekka Kesosen tarjoilusta punapaitojen toisen osuman. Kotkalaiset hakivat vielä tasoitusta, mutta suurempaa hätää kotijoukkueella ei enää ollut.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi perjantaina 18. kesäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Järvenpäähän sarjakärki Järvenpään Palloseuran vieraaksi.


210612 - PeKa saapuu Pukinmäkeen
Peli-Karhut Kotkasta saapuu sunnuntai-iltana vieraaksi Pukinmäkeen. Tiukka Kakkosen koitos käynnistyy Puksun sametilla klo 18.30.

PeKa on ehtinyt pelaamaan jo kaksi ottelua. Ensin Arto Tolsa Areenalla kaatui KäPa 1-0, mutta viime viikonloppuna sarjakärki JäPS haki Kotkasta pisteet rajun väännön jälkeen maalein 1-2. Atlantis on pelannut vasta yhden Kakkosen pelin, missä PEPOn kanssa päädyttiin tasanumeroihin 1-1.

Sunnuntain ottelu alkaa klo 18.30. Lipunmyynti aukeaa klo 17.30. Voimme ottaa katsomoon maksimissaan 100 henkilöä.


210612 - Beibit kukistivat Gnistanin
Atlantis-beibit ottivat toisen voiton A-nuorten SM-sarjassa, kun paikallisvatustaja IF Gnistan kaatui lukemin 2-0 (2-0) Pukinmäessä lauantaina.

Avausjakso mentiin isäntien komennossa. Beibien esitys oli jo astetta ryhdikkäämpi kuin PK-pelissä. Hallinta toi myös tulosta, kun Miro Marin puski avausosuman suoraan kulmasta (20'). Hetkeä myöhemmin oulunkyläläisten maalivahti Aleksi Ahonen kadotti kierteisen pallon, ja kippari Impton Söderlund iski reboundin verkkoon (26'). Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-0.

Toisella jaksolla isäntien pelikirja meni heti kättelyssä uusiksi, kun Joshua Etie sai 48. minuutilla toisen kortin. Gnistan pääsi nyt selkeästi paremmin peliin mukaan, mutta punapaidat taistelivat suurella sydämellä. Miro Marin oli alakerran päällikkö ja keskikentän kolmikko Chidera Ajunwoko - Fesal Mohamed - Sami Grönberg väänsi kovalla asenteella pallot kotijoukkueelle. Kun vielä Juho Pitkänen hoiti tolppien välissä tyylikkäästi oman ruutunsa, ei isännillä lopulta suurempaa hätää ollut alivoimallakaan.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on viikon päästä lauantaina 19. kesäkuuta, jolloin beibit kohtaavat Jätkäsaaressa PPJ:n.


210611 - Beibeillä vastassa Gnistan
Atlantis-beibit kohtaavat lauantaina A-nuorten SM-sarjassa Gnistanin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Pukinmäen nurmella klo 15.00.

Molemmat joukkueet voittivat avauskierroksen pelinsä. Atlantis kukisti PK-35:n maalein 2-1 ja Gnistan samoin numeroin Kuopion Palloseuran. Tiukka vääntö varmasti luvassa jälleen kerran.


210610 - Akatemia aloitti tasapelillä
Atlantis Akatemia aloitti kauden tasapelillä, kun Akatemia ja Puotinkylän Valtti tasasivat pisteet Pukinmäessä maalein 2-2 (0-2).

Avausjakso mentiin Atlantiksen hallinnassa, mutta FC Pimputtelijat eivät saaneet 45 minuutissa aikaiseksi yhtä ainotta maalipaikkaa. Valtti sen sijaan iski kahdesti erikoistilanteesta, ja näin tauolle mentiin numeroissa 0-2.

Päävalmentaja Tommi Ekmark herätteli suojattejaan tauolla, ja toiselle jaksolle juoksi sisuuntunut Atlantis-joukkue. Nyt punapaitojen hyökkäykset vyöryivät vieraiden maalille. Ensin Aram Hasanzada tarjoili, ja vanha herra Abdul Sesay survoi pallon verkkoon. Heti perään Modou Sabally alusti, ja David George ampui numerot tasoihin. Tämän isäntien tehovitosen jälkeen peli jälleen tasaantui, ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa iskeä voittomaali. Enempää osumia Pukinmäen illassa ei kuitenkaan nähty.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on viikon päästä torstaina 17. kesäkuuta, jolloin punapaidat haastavat Ala-Malmin nurmella Malmin Ponnistajat.


210609 - Kolmonen starttaa torstaina
Atlantis Akatemia aloittaa Kolmosen urakkansa torstaina, kun perinteikäs Puotinkylän Valtti saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Vääntö Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.30.

Valtti on jo useamman vuoden lukeutunut Kolmosen paremman puoliskon ryhmiin ja monesti tarjonnut Atlantis-joukkueille hankalan iltapuhteen. Kelpo haaste odottaa punapaitoja varmasti torstainakin.


210608 - Akatemia Edustusta suositumpi
Atlantis Akatemian ja Atlantis Edustuksen Instagram-tilit avattiin viikko sitten. Molemmat ovat jo löytäneet oman yleisönsä, ja innokkaiden seuraajien määrä kasvaa tasaisesti kummallakin tilillä. Tällä hetkellä Akatemia johtaa keskinäistä kisaa seuraajista 89-76.

Käy valitsemassa oma suosikkisi: atlantisfcedustus ja atlantis.ajuniorit.


210607 - Pelimiehet aloittaa
Japhet Mwizerwan luotsaama ja Moshood Bolan tutoroima Pelimiehet-joukkue aloittaa kautensa tiistaina Pitäjänmäen tekonurmella, missä vastaan asettuu Kutosen väännössä FC POHU/Koffari klo 19.30.

Pelimiehet on Atlantiksen tuore harrastejoukkue, jossa esiintyy koko joukko Atlantiksesta tuttuja tai jalkapallon pariin muualla vihkiytyneitä pelimiehiä. Jos vielä haluat mukaan kivan harrastuksen pariin hyvässä seurassa, ota pikimmiten yhteys: Lucas Mekonen (puh. 044 3530509).


210606 - Beibit avausvoittoon
PK-35 ja Atlantis kävivät tiukan väännön A-nuorten SM-sarjassa sunnuntaina. Sinisessä vierasasussa esiintynyt Atlantis näytti jo vievän koitoksen edukseen, mutta isännät nousivat vielä mukaan taisteluun voitosta. Lopulta pisteet matkasivat kuitenkin Kehä ykkösen pohjoispuolelelle maalein 1-2 (1-2).

Ensimmäinen puoli tuntia mentiin vieraiden komennossa. Atlantis-beibit pelasivat kurinalaisesti, ja kun Tommaso Contin tykki puhui kahdesti (17' ja 22'), isännät tuntuivat jo alistuvan kohtaloonsa. Yksi tilanne kuitenkin kaiken muuttaa voi. Charles Katashira pääsi vapaasti kuljettamaan pallon omalta maalilta vieraiden kuudelletoista, Atlantis-alakerta sekoili pahemman kerran, ja Aaro Lallilla oli oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin (40'). Nyt PK heräsi mukaan taisteluun. Tauolle mentiin kuitenkin numeroissa 1-2.

Toisella jaksolla isännät hakivat tasoitusta, mutta Joshua Etie piti vaarallisen Katashiran kurissa. Atlantis dominoi hienokseltaan pelitapahtumia, mutta nyt sinipaitojen laukaukset blokattiin tai ne viuhuivat ohi maalipuiden. Näin Pihlajamäessä ei enää enempää osumia nähty, joten loppunumerot vieraiden eduksi 1-2.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on tulevana lauantaina 12. kesäkuuta, jolloin toinen paikallisvastustaja Gnistan saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210605 - Beibit tositoimiin sunnuntaina
Atlantis-beibit pääsevät vihdoin sunnuntaina tositoimiin, kun A-nuorten SM-sarja käynnistyy. Pihlajamäen tekonurmella vastaan asettuu tuttu kiistakumppani PK-35 klo 13.00.

Atlantis on kahdella viime kaudella ollut A-pojissa hopealla. Kovin tavoittein ollaan liikkeellä tälläkin kaudella.

- Olemme mukana kolmessa kilpasarjassa Kakkosessa, Kolmosessa ja A-nuorten SM-sarjassa. Tarkoitus on pärjätä niistä jokaisessa. Kaikki kolme ovat meille tärkeitä kilpailuja, päävalmentaja Tommi Ekmark paaluttaa kauden tavoitteet.


210604 - Atlantis yhteistyöhön Commun kanssa
Atlantis on käynnistänyt yhteistyön Commun kanssa. Commu on karttapohjainen mobiilisovellus, jossa voit pyytää, antaa ja vaihtaa apua lähialueellasi. Atlantikselle ja urheiluseuroille Commu tarjoaa oivan keinon tavoittaa uusia vapaaehtoisia ja tarjota tekemistä toiminnasta kiinnostuneille.

- Urheiluseurojen ongelma on, että viestintä tavoittaa vain jo toiminnassa mukana olevat, kertoo Commun Sami Ekmark. - Commu tarjoaa neutraalin alustan, jossa yksityishenkilöt kohtaavat seurat ja voivat tutustua toimintaan matalalla kynnyksellä.

- Etsimme lisää innokkaita vapaaehtoisia mukaan seuran toimintaan monenlaisiin tehtäviin, ja päätimme nyt kokeilla Commua uusien potentiaalisten atlantislaisten tavoittamiseksi, Atlantiksen Tino Kinnunen puolestaan kertoo.


210603 - Atlantikselle kova vahvistus
Atlantiksen taustaryhmä saa kovan vahvistuksen, kun huoltajavelho Christopher Aruna palaa muutaman vuoden isyyslomalta takaisin aktiivipalvelukseen.

Aruna palaa riveihin täynnä virtaa. - Kun Bola soitti ja pyysi avuksi, ei tarvinnut kauan miettiä. Onhan tätä kaivannut, ja nyt on taas aikaa ja energiaa tulla mukaan.


210601 - Kausi alkoi tasurilla
Atlantis ja PEPO kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä tiistai-iltana. Vauhdikas koitos tarjosi hyvää futista ja kovaa taistelua loppuun saakka. Lopulta pisteet jaettiin sopuisasti lukemin 1-1 (1-0).

PEPO aloitti vahvasti, mutta isännät pääsivät pian mukaan peliin. Molemmilla oli omat vahvat hetkensä, vierailla ehkä paremmat paikatkin, mutta avausjakson ainokaisen viimeisteli kulman jälkitilanteesta Santeri Suutari (30'). Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle lappeenrantalaiset tulivat jälleen kovalla sykkeellä. Tämä palkittiin 49. minuutilla, kun Augusto pääsi nopean vastaiskun päätteeksi iskemään pallon isäntien verkkoon. Tämän jälkeenkin vieraat loivat parhaat maalipaikat. Sammy Ndjock Atlantiksen maalilla venyi kuitenkin näyttäviin pelastuksiin, ja maalikehikot hoitivat loput. Kun isäntienkin hyökkäyspeli oli vielä talviterässä, ei Pukinmäessä enempää osumia nähty. Näin kauden 2021 sarja-avaus päättyi tasalukemiin 1-1.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa sunnuntaina 13. kesäkuuta, jolloin Peli-Karhut saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210601 - Edustuksen Instagram avattu
Atlantis Edustuksen kovasti kaivattu Instagram-tili on avattu. Seuran Media Officerin Viljami Jurvasen laadukasta tuotantoa löytyy läpi kauden osoitteesta atlantisfcedustus. Pysykää kanavalla!

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)