Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.04.2021

200417 - Sunnuntaina vastassa VJS
Atlantis kohtaa sunnuntaina Oulunkylässä Vantaan Jalkapalloseuran. Joukkueet olivat vastakkain jo tammikuussa Vantaalla, ja tuolloin koitos päättyi punapaitojen eduksi maalein 1-5. VJS on kuitenkin kevään mittaan vahvistanut rivejään ja napsinut viime peleistään kelpo tuloksia. Kunnon vääntö odottaa siis Atlantis-miehistöä jälleen kerran.

210416 - Koronakokous siirtyi ensi viikkoon
Palloliiton järjestämä Kakkosen seurojen tilannekatsaus siirtyy ensi keskiviikkoon. Liiton herroilla ei vielä ollut seuroille uutta kerrottavaa, joten tapaamista päätettiin lykätä ja herrat pääsevät näin valmistautumaan rauhassa viikonlopun viettoon.

210415 - Palloliitossa perjantaina koronakokous
Kakkosen seurat kokoontuvat jälleen perjantaina Palloliiton johdolla keskustelemaan koronapandemian aiheuttamista haasteista tulevan kauden läpiviemiseksi. Liiton herrat kertovat uusimmat tiedot viranomaislinjausten osalta, ja myös seurat pääsevät esittämään omat näkemyksensä. Mikäli muutoksia Kakkosen ohjelmaan ei enää ole tulossa, sarja käynnistyy 6. toukokuuta. Atlantiksen sarja-avaus olisi sunnuntaina 9. toukokuuta NJS:n vieraana.

210414 - Sami Grönberg Atlantis-paitaan
Sami Grönberg (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Grönberg siirtyy punapaitoihin Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Viime kaudella keskikentän pallotaituri pelasi HJK:n A-junioreissa.

Tommi Ekmark toivottaa Grönbergin tervetulleeksi Atlantikseen. - Samilla on kunnianhimoiset tavoitteet, ja hän on valmis tekemään paljon töitä niiden eteen. Tällainen kaveri sopii erinomaisesti meidän toimintafilosofiaan.


210413 - Tino näkee jo valoa tunnelin päässä
Vuosi 2020 oli Atlantikselle koronan kurimuksessa taloudellisesti todella vaikea. Tämä vuosi näyttää kuitenkin jo paljon paremmalta.

- Teimme viime vuonna yli 30.000 euron tappion. Jos olisimme kevään koronatauon aikana turvautuneet lomautuksiin, olisimme selvinneet vähemmällä, mutta se olisi saattanut monta kaveria todella vaikeaan tilanteeseen. Onneksi meillä oli alla kolme voitollista tilikautta. Syksyllä oltiin kuitenkin jo todella tiukoilla. Ikuinen optimisti Tenkanenkin tiivisti senhetkiset fiilikset vain lyhyesti, että kusessa ollaan, puheenjohtaja Tino Kinnunen muistelee.

- Onneksi tämä vuosi näyttää huomattavasti paremmalta. Talvi ja kevät on mennyt sen verran hyvin, että tulemme hyvin todennäköisesti tekemään voitollisen tilinpäätöksen, jos koronatilanne ei tästä enää hirveästi pahane. Duunia se kyllä tulee vaatimaan helvetisti, mutta jos sillä tästä korona-ajasta selvitään, niin hyvä.


210410 - Klubi 04 kuritti Atlantista
Klubi 04 osoitti Atlantikselle, etteivät joukkueiden voimasuhteet ole muuttuneet talven aikana. Isännät latoivat Töölössä taululle ansaitut voittonumerot 2-0 (2-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä, missä tilanteet olivat kortilla molemmissa päissä kenttää. Muutamaan otteeseen Klubin liukkaat kärkipelaajat pistivät kuitenkin punapaitojen alakerran ahtaalle, ja kahdesti myös pallo oli Sammy Ndjockin selän takana. Atlantiksen oma hyökkäyspeli sen sijaan oli avausjaksolla kovin verkkaista, ja ainoastaan yksi laukaus saatiin aikaiseksi kohti isäntien maalia.

Toisella puolikkaalla Konan Kouakou toi lisävirtaa punapaitojen prässipeliin, ja samantien tilanteita alkoi syntyä myös Klubin maalille. Vieraiden ruuti oli kuitenkin märkää, eikä palloa verkkoon asti onnistuttu toimittamaan. Kun isännätkään eivät onnistuneet omissa tilanteissaan, enempää osumia Töölössä ei enää nähty.


210407 - Adolle Akatemia-sopimus
Adonis Sfishta (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa 2-vuotisen Akatemia-sopimuksen. Laitapakki siirtyi syksyllä punapaitoihin PK-35:stä.

Moshood Bola kiittelee Sfishtan työmoraalia. - Poika tekee töitä tosissaan ja kehittyy koko ajan. Viime kaudella Ado istui penkillä PK:n B-junnuissa, tänä talvena hän on ollut jo pysäyttämässä Interin ja HIFK:n liigakärkiä.


210406 - Lauantaina vastassa Klubi 04
Atlantis kohtaa tulevana lauantaina Töölössä Klubi 04:n. Koitos käynnistyy jo klo 12.00.

Joukkueet pelasivat viime kaudella samassa Kakkosen lohkossa, ja kolmesti poistuivat raitapaidat kentältä voittajina. Pariin otteeseen Atlantis-miehistö onnistui pistämään vastustajansa tiukoille, mutta klubilaisten luokkaa parempi viimeistelytaito ratkaisi joka kerta väännöt sinivalkoisten eduksi.


210403 - Leolle jatkosopimus
Leonard Chijioke Ibekwe (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Pallotaituri aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa. Varhaisemmilta vuosilta miehen CV:stä löytyvät mm. Aalborg BK Tanskan pääsarjasta ja Burinam United Thaimaan pääsarjasta sekä neljä peliä Kamerunin U20-maajoukkueessa.

Tommi Ekmark odottaa Ibekweltä vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Leo on todella mielenkiintoinen pelaaja. Hänellä oli Suomeen muutettuaan pitkä tauko systemaattisesta harjoittelusta, mikä näkyi viime kaudella toistuvina loukkaantumisina. Nyt pohjia on pyritty rakentamaan huolellisemmin. Mikäli saamme kaverin täyteen iskuun, hänellä on varmasti vielä paljon annettavaa.


210402 - Seniorit kouluttivat beibejä
Atlantis-beibit haastoivat perjantaina joukkueen kokeneemman kaartin keskinäiseen mittelöön, mutta tälläkin kertaa seniorit osoittivat, että junnuilla on vielä matkaa heidän tasolleen. Kelpo vääntö saatiin kuitenkin aikaiseksi joukkueiden kesken.

Pelin jälkeen Tommi Ekmark laski suojattinsa kolmen päivän pääsiäisvapaalle. Takaisin yhteisharjoituksiin ryhmä palaa jälleen ensi tiistaina.


210401 - Muhis uusi sopimuspelaaja
Mohamed Lassoued (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Viime kaudella pallotaituri pelasi PK-35:n riveissä B-nuorten SM-sarjaa.

Tommi Ekmark odottaa mielenkiinnolla Lassouedin panosta tulevalla kaudella. - Muhis on nopea, taitava ja omaa mainion laukauksen. Jos saamme pojan vielä sisäistämään joukkuepelin vaatimukset, hän tulee haastamaan tiukasti meidän kokeneempaa hyökkäyskalustoa.


210331 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu herutti maaliskuun päätteeksi jälleen muutaman lantin seuran kassaan. Toista vuotta jatkunut yhteistyö on korona-aikana muodostunut jo merkittäväksi osaksi seuran varainhankintaa.

Tino Kinnunen on innoissaan yhteistyön tuloksista. - Kun lähdimme rakentamaan tätä toimintamallia, emme osanneet odottaa lähimainkaan tällaisia tuloksia. Nyt Outokumpu näyttäisi kantavan meidät vähintäinkin pahimman koronakurimuksen yli, ja toivottavasti siitä tulee yksi seuran talouden tukipilareista myös tuleville vuosille.


210330 - Juho uusi sopimuspelaaja
Juho Pitkänen (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Viime kaudella maalivahti pelasi HPS/POHU:n yhdistelmäjoukkueessa B-nuorten SM-karsinnoissa.

Tom Weckström näkee, että Pitkäsellä on kaikki edellytykset kehittyä kelpo maalivahdiksi. - Juho on teknisesti vielä aivan raakile, mutta ulottuva ja yllättävän nopea, eikä pelkää. Kyllä me pojasta vielä veskari saadaan.


210329 - Viikon vihannes
Kaali on kasvi, jota on viljelty eri puolilla maailmaa jo tuhansia vuosia. Siitä on jalostettu koko joukko toisistaan poikkeavia vihanneslajikkeita, jotka ovat tuoneet ravintoa ihmiskunnalle läpi vuosisatojen. Nyt samainen kaali tuo iloa ja riemua myös koko Atlantis-perheelle.

210328 - Obille jatkosopimus
Obi Metzger (s. 1987) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen.

Obi Metzgerin peliura Suomessa alkoi keväällä 2006, kun Sierra Leonesta kylmään pohjolaan kotoutunut lupaava pallotaituri liittyi Atlantis Akatemian rinkiin. Obin johdolla Akatemia nousi tuolloin A-poikien SM-sarjaan ja pärjäsikin siellä mukavasti. Sen jälkeen Obin meriittilistalle on kertynyt mm. 46 Veikkausliiga-ottelua sekä pari maaottelua synnyinmaansa Sierra Leonen paidassa.

Tommi Ekmark uskoo vanhalla herralla olevan vielä paljon annettavaa Atlantis-paidassa. - Obi on Kakkosessakin yhä mainio ase tullessaan vaihdosta mukaan. Eilisessä Honka-matsissa hän toi heti lisää vaarallisuutta meidän hyökkäyspeliin, kun tuli kentälle tunnin kohdalla. Kolmosessa Obi taas pystyy tuomaan rutkasti järkeä junnujen höntyilyyn.


210327 - Honka nurin Kauniaisissa
Atlantis ja Honka Akatemia kävivät tiukan ja hyvätasoisen väännön Kauniaisten hallissa lauantaina. Koitos päättyi lopulta helsinkiläisten eduksi numeroin 1-0 (0-0). Ottelun ainokaisen viimeisteli vapaapotkusta Obi Metzger.

Tommi Ekmark antoi taiston tauottua kiitosta suojateilleen. - Honka on hyvä joukkue, mutta pelasimme tänään todella kurinalaisesti. Puolustuspelimme toimi erinomaisesti, eikä Hongalla juuri maalipaikkoja ollut. Hyökkäyspelissä meillä on vielä parantamista, mutta kokonaisuutena voimme ehdottomasti olla tyytyväisiä päivän esitykseen.


210326 - Aloitus siirtyy myös muissa sarjoissa
Suomen Palloliitto ilmoitti perjantaina, että myös alemmilla sarjatasoilla aloitus siirtyy toukokuun puolelle. Uuden ohjelman mukaan Akatemia aloittaisi Kolmosen pelit 2. toukokuuta ja Pelimiehet Kutosessa 5. toukokuuta. Tämä tietysti edelleen sillä varauksella, että viranomaismääräykset mahdollistavat pelien aloittamisen toukokuun alusta.

A-nuorten SM-karsinnat on tarkoitus pelata yksinkertaisena sarjana, ja pelit pyritään saamaan käyntiin 15. toukokuuta.


210326 - Lauantaina vastassa Honka Akatemia
Atlantis kohtaa lauantaina Kauniaisten VW Areenalla FC Honka Akatemian. Koitos käynnistyy klo 17.30.

Joukkueet olivat vastakkain jo helmikuussa, ja tuolloin espoolaiset nousivat lopussa voittoon maalein 4-3. Vauhdikas vääntö luvassa varmasti tälläkin kertaa.


210325 - Kakkosen avaus siirtyy
Kakkosen käynnistyminen siirtyy ainakin parilla viikolla eteenpäin. Avauskierros kaavaillaan nyt pelattavaksi 8. toukokuuta, ja helsinkiläisjoukkueiden osalta startti saattaa venyä vielä pari viikkoa myöhäisemmäksi.

Palloliitto esitteli torstaina seuroille suunnitelman, jossa kaksi ensimmäistä kierrosta siirrettäisiin pelattavaksi lokakuulle. Seurat antoivat tähän omat kommenttinsa, ja liitto tekee niiden pohjalta päätöksiä perjantaisaunassaan. Alkuviikosta on luvassa tietoa uudesta otteluohjelmasta.


210324 - Rajoitukset jatkuvat Helsingissä
Harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat Helsingin kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa ainakin huhtikuun loppuun saakka. Kaupunki ilmoitti rajoitusten jatkumisesta keskiviikkona. Harjoitusvuorojen perumisen lisäksi myös kaikki ottelut kielletään kaupungin kentillä.

210323 - Palloliitossa torstaina koronakokous
Kakkosen seurat kokoontuvat jälleen torstaina Palloliiton johdolla keskustelemaan koronapandemian aiheuttamista haasteista tulevan kauden läpiviemiseksi. Tällä kertaa kokoonnutaan lohkoittain, mutta koronatilanteen kärjistyminen saattaa kariuttaa suunnitelmat lyödä lukkoon lopullista sarjaohjelmaa.

210321 - Kolmen päivän loma
Tommi Ekmark laski suojattinsa lauantain NJS-pelin jälkeen pikku lomalle. Takaisin yhteisharjoituksiin joukkue palaa keskiviikkona.

- Olemme harjoitelleet kovaa, ja kroppa tarvitsee pienen levon palautuakseen. Tämä on kevyempi viikko, mutta sen jälkeen vauhti taas kiihtyy.

- Korona on asettanut melkoisia haasteita harjoittelulle, mutta olemme siitä huolimatta pystyneet valmistautumaan kauteen kohtuullisen hyvin. Ison kentän pelejä meillä ei ole ollut tarpeeksi, mutta toivottavasti ehdimme saada kaikille riittävästi matseja alle, ennen kuin sarjat alkavat. Joukkue on kuitenkin hyvässä kunnossa, ja saamme varmasti iskukyiset ryhmät jokaiseen sarjaan.


210320 - Tasapeli Klaukkalassa
Atlantis kohtasi lauantaina Nurmijärven Jalkapalloseuran. Koitos Klaukkalan tekonurmella päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (1-1). Helsinkiläisten maaleista vastasivat tällä kertaa konkariosaston Med Bekhedda ja Chijioke Ibekwe.

Tommi Ekmark antoi tällä kertaa peliaikaa Akatemia-beibeille. Mukana oli myös muutama kokeneempi pelimies, jotka aikaisemmissa otteluissa olivat jääneet hiukan pienemmille minuuteille.

Atlantis-miehistön seuraava koitos on tulevana lauantaina 27. maaliskuuta, jolloin vastaan asettuu toistamiseen FC Honka Akatemia.


210319 - Lauantaina vastassa NJS
Atlantis kohtaa lauantaina Klaukkalan tekonurmella Nurmijärven Jalkapalloseuran. Koitos käynnistyy klo 12.00.

NJS pelaa Atlantiksen tavoin ensi kaudella Kakkosen A-lohkossa. Molempien seurojen reservijoukkueet puolestaan pelaavat Kolmosen C-lohkossa.

Atlantis matkaa Klaukkalaan pitkälti Akatemia-ryhmällä, mutta mukana on kokeneempaakin kalustoa Obi Metzgerin johdolla. Myös nurmijärveläiset ovat liikkeellä edustuksen ja reservien sekajoukkueella.


210318 - Sammy Ndjock Atlantiksen tolppien väliin
Sammy Ndjock (s. 1990) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Maalivahti siirtyy punapaitoihin Rovaniemen Palloseurasta. Suomessa mies on esiintynyt myös Mikkelin Palloilijoiden tolppien välissä. Kokemusta on kertynyt lisäksi mm. Turkin Superliigasta Antalyasporin paidassa sekä synnyinmaansa Kamerunin maajoukkueesta. Ndjock oli mukana myös Kamerunin joukkueessa vuoden 2014 MM-kisoissa.

Tommi Ekmark on todella tyytyväinen seuran maalivahtitilanteeseen. - Meillä on nyt koossa erinomainen viisikko. Aaro, Almeida ja Sammy kisaavat peliajasta Kakkosessa ja Kolmosessa, Juho ja Oliver junnuissa.


210316 - TUL tukee Pelimiehiä
Suomen Työväen Urheiluliitto TUL tukee starttiavustuksella Atlantiksen uutta harrastejoukkuetta. Avustuksella tullaan hankkimaan joukkueelle kattava varustepaketti. Iso kiitos tuesta! Nyt odotellaan ainoastaan kenttien avautumista, jotta Pelimiehet pääsevät tositoimiin.

210315 - Pelimiehille kova valmennuskaksikko
Atlantiksen tuore harrastejoukkue Pelimiehet saa pätevän valmennuskaksikon, kun Moshood Bola ja Japhet "Jay" Mwizerwa ottavat ryhmän hoitoonsa.

Bola lähtee mielellään auttamaan uutta joukkuetta käyntiin. - Meillä olisi joka vuosi valtavasti tulijoita Akatemiaan, mutta se on kilpajoukkue ja mukaan voidaan ottaa vain pieni osa halukkaista. Nyt on edes joku vaihtoehto, mihin ohjata ne, jotka eivät mahdu Akatemiaan. Lisäksi meillä on paljon nuoria, jotka syystä tai toisesta ovat lopettaneet Akatemiassa. Pyrimme nyt houkuttelemaan heidät takaisin futiksen pariin harrastepohjalta.


210314 - Atlantis voittoon Kouvolassa
Atlantis kohtasi MYPAn Lehtomäen tekonurmella sunnuntaina. Koitos päättyi lopulta helsinkiläisten eduksi lukemin 1-5 (0-3).

Avausjakso oli pelillisesti kohtuullisen tasaista, mutta siinä missä isännät saivat pallon ainoastaan tolppaan, punapaidat iskivät sen kolmesti verkon perukoille. Toisella jaksolla ensin MYPA kavensi pilkulta, mutta sen jälkeen loppu mentiin helsinkiläisten komennossa. Vieraat pääsivät vielä pariin otteeseen kaunistelemaan numeroita, joten loppulukemat Lehtomäessä olivat 1-5. Atlantis-maaleista vastasivat tällä kertaa hattutempun iskenyt Aboubacar Diakite sekä kertaalleen osuneet Ali Al-Musawi ja Obi Metzger.

Atlantis-miehistön seuraava koitos on tulevana lauantaina 20. maaliskuuta, jolloin helsinkiläiset suuntaavat Klaukkalaan NJS:n vieraaksi. Tällä kertaa matkaan on tarkoitus lähteä enemmän Akatemia-pohjaisella ryhmällä.


210313 - Sunnuntaina Kouvolaan
Atlantis matkaa sunnuntaina Kouvolaan, missä helsinkiläiset kohtaavat Lehtomäen tekonurmella isäntäjoukkue MYPAn. Viime kaudella vielä Ykkösessä esiintynyt kouvolaisjoukkue pelaa tänä kesänä Atlantiksen tavoin Kakkosen A-lohkossa, joten sunnuntain koitos antaa jo hiukan osviittaa tulevien kilpakumppanien voimasuhteista.

210312 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu herutti perjantaina jälleen muutaman lantin seuran kassaan. Toista vuotta jatkunut yhteistyö on korona-aikana muodostunut merkittäväksi osaksi Atlantiksen varainhankintaa.

Terästeollisuus on ollut alkuvuoden kovassa nosteessa. Patoutunut kysyntä sekä valtavien elvytyspakettien sisältämät massiiviset rakennushankkeet ovat lisänneet teräksen kysyntää ympäri maailmaa. Tämä on nostanut hintatasoa, mikä taas näkyy suoraan teräsyhtiöiden tuloksissa. Sitä kautta Atlantiskin on päässyt nauttimaan teräsboomista.


210310 - Palloliiton tilannekatsaus
Suomen Palloliitto kuulosteli keskiviikkona Kakkosen seurojen ajatuksia tulevasta kaudesta ja esitteli samalla alustavia suunnitelmia kauden läpiviemiseksi. Kakkosen osalta todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi näyttäisi nousevan sarjan aloituksen lykkääminen muutamalla viikolla siten, että kaksi-neljä ensimmäistä kierrosta siirrettäisiin pelattavaksi arki-iltoina kesä-elokuussa tai viikonloppuisin lokakuussa. Päätöksiä sarja-ohjelmasta on tarkoitus tehdä maaliskuun lopulla.

A-nuorten SM-karsinnat tullaan pelaamaan alkuperäisestä poiketen yksinkertaisena sarjana, ja pelit pyritään saamaan käyntiin 17. huhtikuuta.


210309 - Kuurupiiloa
Harjoituskenttien löytäminen on koronan kurimuksessa ollut melkoisen haastavaa. Atlantis-miehistö on kierrellyt lähialueen yksityisissä halleissa ja yrittänyt löytää ulkokentiltä vapaita vuoroja. Liiga ja Ykkönenhän saavat vapaasti harjoitella halleissa, mutta 5-6 kertaa viikossa treenaava Kakkosen jengi on harrastelijaporukka, joka on sellainen koronalinko, ettei sitä voi laskea edes kaupungin ulkokentille.

Manageri Aarne Tenkanen on kokemuksellaan ja suhteillaan pyrkinyt löytämään vapaita treenipaikkoja. - Olemme onnistuneet suututtamaan varmaan jokaisen stadin vaksin, kun ovat saaneet hätistellä meitä pois kentiltä. Onneksi meillä on sen verran nopeita kavereita, etteivät saa kiinni. Obin ne on pari kertaa napannu, mut se on vaan sanonu et ollaan Kiffenin kundeja - musta hurmuri, you know.


210307 - Palloliitossa keskiviikkona koronakokous
Kakkosen seurat kokoontuvat keskiviikkona Palloliiton johdolla keskustelemaan koronapandemian aiheuttamista haasteista tulevan kauden läpiviemiseksi. Liiton herrat Lundström & Soini kuulostelevat seurojen syvien rivien tuntoja punnitessaan eri sarjavaihtoehtoja ennen päätöstä lopullisesta ohjelmasta.

210306 - Diakitelle jatkosopimus
Aboubacar Diakite (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkääjä aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa.

Norsunluurannkolta Suomeen kotoutunut Diakite on tehnyt Atlantiksen riveissä tuhoisaa jälkeä. Kaudella 2018 poika ampui sarjapeleissä (Kolmonen, Nelonen ja A-poikien Ykkönen) yhteensä häkellyttävät 75 maalia. Seuraavana vuonna meriittilistalle kertyi A-poikien SM-sarjan maalikuninkuus 10 osumalla. Viime kaudella tlastoihin kertyi kuusi osumaa 13 pelissä.

Tom Weckströn on seurannut Diakiten kehitystä kaikki nämä vuodet. - Diakite teki ensimmäisellä kaudella noissa sarjoissa mitä halusi. Kun maalimäärää hehkutettiin, se nousi pojalle päähän ja työnteko ei enää maistunut. Viime kaudella oli taas hiukan merkkejä paremmasta, mutta vieläkään emme ole nähneet Diakiten koko potentiaalia. Jos hän oikeasti olisi valmis tekemään töitä, eväät ovat varmasti ylemmäksikin.


210303 - Kymppipaita käyttöön
Pelipaita numero 10 on viime vuosina ollut Atlantiksessa käytössä hyvin harvakseltaan. Aikanaan sitä kantoivat menestyksekkäästi mm. takavuosien maalitykit Kari Nevala, Esa Pamppunen ja Sükrü Uzuner. Alkavalla kaudella kymppipaidan saa harteilleen Impton Söderlund, joka pelasi samalla numerolla myös junnuvuosinaan Atlantiksen '00-joukkueessa. Impton nostettiin Akatemia-ryhmään 15-vuotiaana, ja nyt on alkamassa ensimmäinen kausi edustuksen sopimuspelaajana. Toki poika on viilettänyt mukana miesten peleissä koko Akatemia-uransa.

210302 - Imptonille jatkosopimus
Impton Söderlund (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Söderlund on Atlantiksen ´00-joukkueen kasvatteja, joka on harjoitellut Akatemian mukana jo kaudesta 2016. Palkintokaappiin on kertynyt mm. kaksi A-poikien SM-hopeaa, ja viime kevään SM-karsinnoissa Impton oli koko sarjan maalikuningas. Verkko on heilunut mukavaan tahtiin myös miesten peleissä.

Tom Weckström odottaa Imptonilta vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Imppu pääsee intistä maaliskuussa, minkä jälkeen hän aikoo keskittyä futikseen täysillä. Nyt pojalla on tilaisuus näyttää, minkälainen pelimies hän on.


210302 - A-nuorten SM-karsinnat siirtyvät huhtikuulle
Suomen Palloliitto ilmoitti tiistaina, että A-nuorten SM-karsintasarja käynnistyy aikaisintaan huhtikuun alussa. Liitossa ei ole vielä tehty päätöstä tulevasta sarjasysteemistä, mutta on hyvin mahdollista, että karsinnat tullaan pelaamaan yksinkertaisena sarjana aiemmin kaavaillun kaksinkertaisen sarjan sijasta.

210301 - A-nuorten SM-karsinnat siirtyvät edelleen
Suomen Palloliitto ilmoitti maanantaina, että A-nuorten SM-karsintasarja ei käynnisty tulevana viikonloppuna. Liitossa mietitään nyt, millä systeemillä ja milloin karsinnat voitaisiin pelata. Todennäköisesti aloitus kuitenkin lykkääntyy enemmänkin, sillä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla kaikki nuorten ottelut on kielletty ainakin maaliskuun loppuun saakka.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)