Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2019

190520 - Toni Puuppo aloitti fysiona
Toni pääsi heti töihin. Edustusjoukkueen ja Akatemian taustaryhmä sai kovan vahvistuksen, kun Toni Puuppo aloitti joukkueiden fysiona. Tonin toimenkuvaan kuuluu pelaajien lihashuolto sekä toipilaiden hoito ja kuntoutus.

- Minulle tämä on todella mielenkiintoinen haaste. Olen itse pelannut futista, joten laji on tuttu. Tiedän minkälainen hieronta futaajalle on hyödyllistä. Toisaalta pääsen nyt soveltamaan käytäntöön myös fysioterapiaopintojen oppeja.


190519 - A-junnut hakivat pinnat Seinäjoelta
Gede ampui voittomaalin. Atlantiksen A-juniorit matkasivat sunnuntaina Seinäjoelle. Paikallisen stadionin upeat puitteet eivät Akatemia-beibejä häikäisseet, vaan helsinkiläiset nappasivat pisteet mukaansa maalein 2-3 (1-3).

Ottelun alku oli melkoista isäntien pyöritystä, mutta punapaidat kestivät ja heti ensimmäisestä kulmasta Diakite puski pallon verkkoon. SJK kuitenkin jatkoi myllytystä, ja 13. minuutilla Matias Vainionpää suti kulman jälkitilanteesta tasoituksen. Vähitellen peli tasaantui, ja 18. minuutilla oli taas helsinkiläisten vuoro juhlia. Nacho oli kulman jälkitilanteessa vielä ylhäällä ja jatkoi päällään keskityspallon maaliin. Isännät hakivat raivoisasti tasoitusta, mutta Akatemia-beibit taistelivat suurella sydämellä. 33. minuutilla punapaitojen nopea syöttökombinaatio puri, ja Gedeon Pongo pääsi näyttävän kuvion päätteeksi iskemään numeroiksi jo 1-3. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle kotijoukkueen odotettiin tulevan kovalla sykkeellä, mutta nyt helsinkiläiset kontrolloivat peliä, ja isäntien maalipaikat jäivät vähiin. SJK kuitenkin kavensi 78. minuutilla, kun korkeassa keskityspallossa sekä pallo että Almeida survottiin maaliin. Erotuomari Antti Palomäki ei tilanteessa rikettä nähnyt, joten numerot nyt 2-3. Loppuminuutit seinäjokelaiset hakivat tasoitusta, mutta lopulta punapaitojen neljäs osuma oli lähempänä kuin isäntien tasoitus. Päätösvihellyksen kaikuessa taululla komeilivat kuitenkin lukemat 2-3.

A-junnujen seuraava koitos on ensi sunnuntaina 26. toukokuuta, kun beibit kohtaavat Pukinmäen nurmella HJK:n klo 14.00.


190518 - Akatemia haki pinnat Havukoskelta
Misa johti alakertaa kovalla asenteella. Atlantis Akatemian Havukosken vierailu tuotti täyden pistepotin, kun isäntäjoukkue Koivukylän Palloseura kaatui maalein 0-2 (0-1).

Avausjaksolla punapaidat liikuttivat palloa ja kontrolloivat peliä, mutta KoiPS puolusti kurinalaisesti ja maalipaikat jäivät vähiin. Nacho pääsi kuitenkin 38. minuutilla iskemään avausmaalin käsivirheestä tuomitusta pilkusta, ja näin tauolle mentiin vierasjohdossa. Toiselle jaksolle isännät tulivat uudella innolla hakemaan tasoitusta, ja ainoastaan Martin Kellan mainiot torjunnat pitivät helsinkiläismaalin puhtaana. Lopulta 77. minuutilla Zanjar Abubakir pääsi vetopaikkaan ja naulasi taululle numerot 0-2. Tähän hiipui isäntien kiri.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on torstaina 23. toukokuuta, kun punapaidat pääsevät ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pukinmäen nurmelle. Vastaan asettuu tuttu paikallisvastustaja Puistolan Urheilijat klo 19.15.


190517 - Vaikeuksien kautta voittoon
Konan osui kahdesti. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi Nummelan Palloseuran Pallomyllyssä perjantai-iltana. Punapaidat eivät olleet parhaimmillaan, mutta väänsivät lopulta pisteet kotiin maalein 4-2 (2-1). Demba Camara (12. ja 53.) sekä Konan Kouakou (34. ja 56.) osuivat kumpikin kahdesti.

Tom Weckström ei pelin jälkeen riemusta pomppinut. - Meiltä kurintonta peliä tänään. Emme pelanneet joukkueena niin kuin oli sovittu. Kolme pistettä on toki hyvä, mutta meidän pitää pystyä parempaan.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi perjantaina 24. toukokuuta, kun punapaidat suuntaavat HPS:n vieraaksi Paloheinään. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 19.00.


190516 - Kolme kovaa koitosta
Nummelan Palloseura Atlantis-miehistöillä on jälleen tällä viikolla edessä kolme kovaa koitosta. Edustusjoukkue kohtaa perjantaina klo 19.15 Pallomyllyssä Nummelan Palloseuran. NuPS kuuluu ykköslohkon ehdottomiin kärkinippuihin, joten punapaidat saavat pistää parastaan, mikäli meinaavat pisteitä perjantaina kerätä.

Akatemia matkaa lauantaina Havukoskelle Koivukylän Palloseuran vieraaksi. KoiPS on osoittautunut vahvaksi nousijaryhmäksi eli tiukka vääntö odottaa sielläkin. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 16.00.

Akatemia-beibeillä on sunnuntaina ohjelmassa Seinäjoen vierailu. Helsinkiläiset kohtaavat A-nuorten SM-sarjassa isäntäjoukkue SJK:n hulppealla OmaSp Stadionilla klo 14.00.

190514 - Moottoritie on kuuma
Moottoritie on kuuma Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

Atlantis FC aloitti taipaleensa jalkapallon VII divisioonassa myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin käväisten aina Veikkausliigassa 2001. Ja moottoritie on atlantislaisille perinteisesti toukokuussa kovin kuuma.


190511 - A-junnut voittoon vajaalla
Diakite keräsi tehot 1+1. Atlantiksen A-juniorit kohtasivat Ilveksen Pallomyllyssä lauantaina. Kippari Daniel Åkerlundin punakortti avausjakson päätteeksi ei häirinnyt Akatemia-beibien menoa, vaan helsinkiläiset käänsivät pelin edukseen toisella jaksolla - loppunumerot isännille 3-0 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, jossa maalipaikat olivat kortilla. Tamperelaiset uskoivat hoitavansa pisteet kotiin ylivoimalla, mutta isännät saivatkin ulosajosta vain lisää virtaa. Vaihtobeibit Amit Aryal ja Leevi Manninen toivat puoliajalla lisää tuoreita jalkoja, ja 73. minuutilla Amit ohjasi avausmaalin Diakiten keskityksestä. Lopullinen niitti tuli 88. minuutilla, kun Joao vapautti Diakiten läpiajoon ja tämä iski lukemiksi 2-0. Kolme minuuttia myöhemmin vasen pakki Gabriel ohjasi oikean pakin Azina Alinguen keskityksen verkkoon, ja Ilves oli nyljetty.

A-junnujen seuraava koitos on ensi sunnuntaina 19. toukokuuta, kun beibit matkaavat Pohjanmaalle Seinäjoen Jalkapalloklubin vieraaksi.


190510 - Kongo-Leija, Paska-Jaska, Ostarin Kingi - ja Leevi
Akatemia-beibi Leevi. Atlantis Akatemiassa pelaa monenlaista tulevaisuuden pelimiestä. Jollekin jalkapallo on kuin uskonto, ja elämässä kaikki tapahtuu futiksen ehdoilla. Toinen voi olla enempi elämäntapataiteilija, jolle pelaaminen tuo arvostusta kavereiden ja tyttöjen parissa. Yhteistä useimmille Akatemia-beibeille on jonkinlainen maahanmuuttajatausta, mikä näkyy intohimoisena suhtautumisena jalkapalloon ja tätä kautta myös erittäin korkeana harjoitusaktiivisuutena.

Atlantis-luotsi Tom Weckström on tammikuusta saakka seurannut Akatemia-ryhmän muodostumista ja vähittäistä hitsautumista yhtenäiseksi joukkueeksi. - Emme olleet valmiita vielä sarjan alkaessa, mikä näkyi turhina pistemenetyksinä alkukaudesta. Vähitellen olemme kuitenkin oppineet pelaamaan joukkueena. Meillä on valtavasti yksilötaitoa, mutta yhteispeli ja taktinen osaaminen olivat monella todella heppoisella tasolla. Ronaldon kikat olivat kyllä hallussa, mutta esimerkiksi prässipeli täysin tuntematon käsite. Tämän puolen eteen olemme tehneet töitä koko kevään, ja vähän kerrassaan beibilauma on alkanut muistuttaa joukkuetta. Toki parantamisen varaa on yhä valtavasti.

- Myös itselle on ollut todella opettavaista perehtyä näiden kavereiden henkiseen valmennukseen. Tässä ryhmässä ei todellakaan pelaa kahtakymmentä Mussukkaa, joka ymmärtää puolikkaasta sanasta mitä valmentaja haluaa ja toteuttaa sen vielä nöyrästi. Meillä on mitä erikoisempia persoonallisuuksia, ja jokaisen motivoimiseksi pitäisi yrittää löytää omat lääkkeet. Joskus siinä onnistumme, toisinaan taas emme. Mutta pitkästymään ei ainakaan pääse.

Seuraava tilaisuus nähdä Atlantis-beibit tositoimissa on lauantaina, kun Ilves Tampereelta saapuu vieraaksi Pallomyllyyn klo 12.30.


190508 - Finnkurdit nurin Bolliksella
Amit iski ensimmäisen Kolmosen maalinsa. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi FC FINNKURDin Pallokentän tekonurmella keskiviikkoiltana. Punapaidat tekivät pelin selväksi jo avausjaksolla, kun Demba Camara osui kahdesti (33. ja 42.) sekä Sergio (21.) ja Jean (26.) kumpikin kertaalleen. Toisella jaksolla vaihdosta kehiin kirmannut pikku pörriäinen Amit Aryal viimeisteli uransa ensimmäisen Kolmosen osuman ja sinetöi samalla loppunumeroiksi 0-5 (0-4).

Tom Weckström oli pelin jälkeen leppoisalla tuulella. - Tällä kertaa pääsimme vähän helpommalla, kun saimme ratkaistua ottelun jo avausjaksolla. Muutenkin oli siisti peli, ja tuomaritkin pääsivät helpolla.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi perjantaina 17. toukokuuta, kun Nummelan Palloseura saapuu vieraaksi Pallomyllyyn. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 19.15.


190507 - Akatemialle avausvoitto Kolmosessa
Martin piti nollan. Atlantis Akatemia nappasi ensimmäisen voittonsa Kolmosessa, kun Malmin Ponnistajat kaatui tiistai-iltana Pallomyllyssä maalein 1-0 (0-0). Tiukka vääntö ratkesi lopulta 80. minuutilla erikoistilannemaaliin. Domi Rudenkon vapaapotku tavoitti Nacho Ruizin pään, ja illan supersub Leevi Manninen pääsi vapaasti puskemaan Nachon jatkon verkon perukoille.

Tom Weckström kiitteli erityisesti joukkueen puolustuspeliä. - Puolustuspeli on parantunut selkeästi ensimmäisistä peleistä. Pystyimme pitämään Ponnistajien maalipaikat kohtuu vähissä. Hyökkäyspelissä riittääkin sitten tekemistä vähän enemmän, mutta parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on lauantaina 18. toukokuuta, jolloin punapaidat matkaavat Havukoskelle Koivukylän Palloseuran vieraaksi.


190505 - A-junnut hakivat pinnat Kuopiosta
Pörriäinen osui Kuopiossa. Atlantiksen A-juniorit jatkoivat pirteitä esityksiä SM-sarjassa, kun Akatemia-beibit hakivat maukkaan 0-2 (0-0) voiton Kuopiosta sunnuntaina. Isäntäjoukkue KuPS hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, mutta toisella puolikkaalla keltapaidat väsyivät ja helsinkiläiset iskivät kaksi näyttävää osumaa. Ensimmäisen tykitti Dominik Rudenko 20 metristä 49. minuutilla ja toisen viimeisteli tehopörriäinen Amit Aryal 84. minuutilla.

Tom Weckström kiitteli beibejä taiston tauottua. - Meiltä kurinalainen esitys tänään. Olimme toisella jaksolla parempia, ja voitto oli ihan ansaittu. Nämä ottelut ovat meille arvokasta oppia, ja yritämme kehittää peliämme vähän kerrassaan. Tästä on hyvä lähteä kaatamaan Ilvestä seuraavaksi.

A-junnujen seuraava koitos on ensi lauantaina 11. toukokuuta, kun Ilves Tampereelta saapuu vieraaksi Pallomyllyyn klo 12.30.


190503 - Atletico koulutti Akatemiaa
Nacho ampui Akatemian ainokaisen. Atlantis Akatemia kohtasi MPS Atletico Malmin perjantai-iltana Tapanilan tekonurmella. Kokenut malmilaisryhmä oli pelätyn paha vastus Akatemialle ja nappasi sarjapisteet tiukan väännön jälkeen maalein 2-1 (2-0). Punapaitojen ainokaisen viimeisteli Ignacio Ruiz.

Tom Weckström harmitteli tappiota. - Junnut maksoivat vielä oppirahoja. Atletico pääsi vastaiskuihin meidän virheistä, ja niissä he ovat vaarallisia. Meidän hyökkäyspeli taas oli liian hidasta. Emme pelanneet tarpeeksi rohkeasti. Silti saimme riittävästi maalipaikkoja pelin kääntämiseen, mutta tällä kertaa ei uponnut. Tästä täytyy vaan ottaa opiksi ja tulla ensi kerralla entistä vahvempana.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on ensi tiistaina 7. toukokuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Pallomyllyssä Malmin Ponnistajat.


190502 - Edustus ratkaisi toisella jaksolla
Jean iski pallon neljästi EsPan verkkoon. Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi Etelä-Espoon Pallon Pallomyllyssä torstai-iltana. Espoolaiset aloittivat vahvasti, mutta vähän kerrassaan ote alkoi siirtyä punapaidoille. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä kovemmaksi muodostui paine EsPan maalilla. Avausjaksolla se ei vielä näkynyt tulostaululla, mutta toisella puolikkaalla isäntien maalitykki Jean oli liekeissä ja iski pallon neljästi espoolaisten verkkoon. Näin loppunumerot olivat Atlantikselle 4-0 (0-0).

Tom Weckström oli taiston tauottua kohtuullisen tyytyväinen suojattiensa esitykseen. - Tämä oli meiltä huomattavasti ehjempi ja kurinalaisempi peli kuin viimeviikkoinen HIK-ottelu. Vieläkin on parantamista, mutta oikeaan suuntaan olemme menossa.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi keskiviikkona 8. toukokuuta, kun punapaidat kohtaavat Töölön Pallokentällä FC FINNKURDin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.


190501 - Atlantis Kahvio Tapuliin
Atlantis FC Atlantis FC avaa parin viikon sisään pikku kahvion Tapulikaupungin liikuntapuistoon. Kahvio palvelee pääsääntöisesti arki-iltaisin aina syyskuun lopulle saakka. Tarjolla on mm. kahvia, virvokkeita, leivonnaisia, jäätelöä sekä grillimestari Janne Wikmanin taidonnäytteitä.

Atlantis Kahvion tuotto käytetään kokonaisuudessaan Atlantis Akatemian toiminnan tukemiseen. Atlantis Akatemiassa ei ole kalliita osallistumismaksuja, vaan toiminta rahoitetaan kahvion lisäksi talkootöillä sekä yhteistyöyritysten tuella. Akatemian urheilullinen menestys on ollut erinomainen, sillä joukkue pelaa A-nuorten SM-sarjassa ikäluokan kymmenen parhaan suomalaisjoukkueen seurassa. Ota Atlantis Kahvio kantapaikaksi ja tuet samalla Akatemian toimintaa!


190501 - Kolme tiukkaa koitosta
Etelä-Espoon Pallo Kolme tiukkaa koitosta odottavat Atlantis-joukkueita jälleen tällä viikolla. Edustusmiehistö kohtaa torstaina klo 20.15 Pallomyllyssä Etelä-Espoon Pallon. EsPa aloitti sarjan myös voitolla, ja kova espoolaisryhmä onkin punapaidoille oiva mittari testata, mihin eväät riittävät lohkon kärkinippuja vastaan.

Akatemia yrittää avata pistetiliään MPS Atletico Malmia vastaan perjantai-iltana klo 20.15 Tapanilan tekonurmella. Malmilaisryhmä on kuitenkin rutinoitunut Kolmosen nippu, jota ei helpolla kotiareenallaan horjuteta.

Akatemia-beibit matkaavat sunnuntaina Kuopioon ja kohtaavat A-nuorten SM-sarjassa isäntäjoukkue KuPS:n klo 13.30. Kuopiolaiset olivat tammikuussa parempia maalein 4-2, joten beibeillä on nyt tilaisuus revanssiin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)