Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2019

190318 - Obi palasi harjoituksiin
Obi palasi harjoituksiin. Vanha sananparsi tietää kertoa Obi Metzgerin paluun harjoituksiin olevan varma kevään merkki. Maanantaina tämä päivä vihdoin koitti, kun talven vietosta takaisin Suomeen palannut kokenut sotaratsu liittyi jälleen Atlantiksen harjoitusvahvuuteen. Pian on kevättä ilmassa.

Obi Metzgerin peliura Suomessa alkoi keväällä 2006, kun Sierra Leonesta kylmään pohjolaan kotoutunut lupaava pallotaituri liittyi Atlantis Akatemian rinkiin. Obin johdolla Akatemia nousi tuolloin A-poikien SM-sarjaan ja pärjäsikin siellä mukavasti. Sen jälkeen Obin meriittilistalle on kertynyt mm. 46 Veikkausliiga-ottelua sekä pari maaottelua synnyinmaansa Sierra Leonen paidassa.


190317 - Akatemia kasvoi joukkueeksi
Mestarivalmentaja Atlantis-luotsi Tom Weckström kertaa mietteissään menneen karsintasarjan kokemuksia. - Karsinnat alkoivat niin aikaisin, ettemme olleet vielä valmiita tosipeleihin. Olimme lauma taitavia yksilöitä, jotka tuskin tunsivat toistensa nimiä. Pelasimme ihan hyvät matsit esimerkiksi Kuopiossa ja Myyrmäessä, mutta loppuhetkien sulamiset maksoivat pisteet. Vähitellen palaset kuitenkin alkoivat loksahdella paikoilleen, ja beibit ymmärsivät, että on pelattava joukkueelle, mikäli tässä sarjassa aikoo pärjätä.

- Kaverit myös ottivat hienosti vastuuta. Kun meiltä puuttui puolustajia, koko ikänsä kärjessä pelanneet Impton ja Geno opettelivat uudet roolit alakerrassa. Myös Dani kävi tuuraamassa puolustuksessa tarpeen mukaan. Ymmärrettiin, että joukkueen etu menee omien toiveiden edelle.

- Loukkaantumiset toivat vielä oman lisähaasteen. Kun pienestä ringistä tippui kolme kaveria lasarettiin, loppupeleissä mentiin todella ohkaisella ryhmällä. Tämä näkyi väkisinkin kentällä, mutta jälleen löytyi uusia vastuunkantajia. Mikkelissä toinen veskari kävi iskemässä voittomaalin.

- Vaikeudet myös kasvattivat joukkuehenkeä. Vahvat persoonat, kuten Dani ja Nacho, piiskasivat muita antamaan kaikkensa joukkueen eteen. Kun kolme kierrosta ennen loppua huomattiin, että vielä on pieni sauma ainakin jatkokarsintoihin, JäPS- ja MP-matseista kaivettiin väkisin voitot. Peli ei ollut kaunista, mutta nyt haettiin vain tulosta. Ennen viimeistä Lahti-matsia tiedettiin, että voitolla mentäisiin suoraan jatkoon, ja tämä näkyi sellaisena voitontahtona, että lahtelaiset jäivät täysin jyrän alle.

- Karsintasarja oli meille mainio oppitunti. Kasvoimme yhdeksi joukkueeksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän SM-sarjan ja Kolmosen pelejä, Atlantis-luotsi päättää.


190316 - Akatemia SM-sarjaan!!!
Nuoret sankarit Atlantis Akatemia nappasi paikan A-nuorten SM-sarjaan, kun beibit kukistivat FC Lahden Talin hallissa maalein 3-1 (1-1). Lahtelaisille tappio oli sarjassa ensimmäinen.

Atlantis-beibit tiesivät ennen pelin alkua, että voitolla mennään SM-sarjaan ja tappiolla tai tasurilla jäädään todennäköisesti Ykköseen. Voitontahto näkyi katsomoon saakka, kun punapaidat lähtivät kippari Daniel Åkerlundin johdolla kaatamaan lahtelaisia. Tilanteisiin mentiin ryminällä, ja kaksinkamppailut kääntyivät kotijoukkueelle. Maalipaikkojakin syntyi, mutta viimeistely oli totutun vaikeaa. Ja kun isännille ei maistunut, lahtelaiset osoittivat vaarallisuutensa. Emil Yildirim vei nopean vastaiskun päätteeksi vieraat johtoon (28. min.). Punapaidat kuitenkin kuittasivat vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Joao tykitti vapaapotkun 18 metristä lahtelaisten verkkoon. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla isäntien maalipaikkojen tuhlailu jatkui. Punakone jauhoi kuitenkin lisää paikkoja, ja vihdoin 58. minuutilla vaihtobeibi Amit Aryal iski kotijoukkueen johtoon. Tämän jälkeenkin jatkettiin helsinkiläisten komennossa. Vapauttava kolmas osuma nähtiin 73. minuutilla. Diakite Aboubacar ajoi laatikkoon ja pisti pallon pussiin. Tästä Lahti ei enää noussut, ja erotuomari Kim Junnan päätösvihellys käynnisti helsinkiläisjuhlat.

A-lohkosta SM-sarjaan menivät lopulta KuPS (21), Lahti (20), VJS (16) ja Atlantis (14). Karsintapeleihin ylsivät HJK (13) ja PK-35 (12). Klubi kohtaa kotonaan FC Interin ja PK matkustaa Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. B-lohkosta SM-sarjaan pääsivät suoraan TPS, FC Espoo, KaaPo ja Ilves.


190315 - Kiffenin vauhti oli liikaa
Eero palasi kokoonpanoon. Atlantis kohtasi Kiffenin Talin hallissa perjantai-iltana. Punapaidoilla oli tulessa kokeneempi osasto, ja Kiffenin vauhti oli vanhuksille auttamatta liikaa. Loppunumerot olivat Mustille hurmureille 2-0 (1-0), eikä paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä.

Tom Weckström ei pelin jälkeen silitellyt suojattejaan. - Kuritonta paskaa. Emme pelanneet niin kuin Atlantis-joukkueiden tulee pelata. Eikä testipelaajien osalta tarvitse miettiä jatkoa. Mutta työnteko jatkuu maanantain harjoituksissa.


190314 - SoVo kaatui Eerikkilässä
Konan oli myrkkyä SoVon alakerralle. Atlantiksen Eerikkilän vierailu sujui menestyksekkäästi, kun isäntäjoukkue Someron Voima kaatui selkein numeroin 1-4 (1-3). Helsinkiläisten peliesitys oli varsinkin avausjaksolla lupauksia herättävä, kun sekä miehet että pallo liikkuivat varsin sähäkästi. Toisella jaksolla liike hiukan hiipui, mutta kokonaisuutena punapaidoilta ihan positiivinen esitys.

Atlantis-luotsi Tom Weckström kiitteli pelin jälkeen erityisesti joukkueen nuoriso-osastoa. - Meillä oli tänään monta onnistujaa, mutta erityisen kiva oli seurata Akatemia-beibien rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä. Moni poika osoitti pärjäävänsä mainiosti Kolmosen vauhdissa.

Atlantiksen seuraava koitos on heti perjantaina, kun punapaidat kohtaavat FC Kiffenin Talin hallissa klo 21.00.


190313 - Kolmen pelin viikko
FC Kiffen Atlantis-pelaajilla pitää kiirettä tällä viikolla, sillä punapaidat pelaavat kolmessa päivässä kolme ottelua. Torstaina kohdataan Someron Voima Eerikkilässä, perjantaina Kiffen Talissa ja lauantaina samoin Talissa FC Lahti A-junnujen SM-karsinnan päätöskierroksella. Torstaina Eerikkilään matkaa sekajoukkue, missä puolet on Akatemia-beibejä ja puolet kokeneempaa kalustoa. Perjantaina vanhukset lähtevät haastamaan Kiffeniä, ja lauantaina beibit ottavat mittaa lohkon kärkijoukkueesta FC Lahdesta. Torstain ja perjantain koitoksissa mukana on myös useampi testipelaaja antamassa näyttöjä.

190310 - Akatemia taisteli pinnat Mikkelistä
Supersub Atlantis Akatemia matkasi sunnuntaina Mikkeliin hakemaan täydennystä pistepussiinsa A-nuorten SM-karsinnoissa. Kun isäntäjoukkue oli liikkeellä samoin ajatuksin, Urpolan tekonurmella nähtiin vauhdikas vääntö sarjapisteistä. Tällä kertaa Akatemia-beibeiltä löytyi asennetta ja voitontahtoa kääntää peli edukseen, ja lopulta pinnat matkasivat Helsinkiin lukemin 2-3 (0-1).

Joukkueet mättivät maaleja vuorotahtiin. Alefe vei helsinkiläiset johtoon jo 12. minuutilla. Isäntien Eero Ylönen kuittasi 57. minuutilla. Kippari Daniel Åkerlund puski punapaidat uudelleen johtoon 74. minuutilla, mutta MP:n Lauri Ihalainen iski numerot taas tasoihin 81. minuutilla. Molemmat hakivat voitto-osumaa loppuun saakka, ja nyt Akatemia-beibeiltä löytyi vääntöä hoitaa homma kotiin. Vaihtobeibi Martin Kella tykitti 86. minuutilla ensimmäisellä kosketuksellaan pallon voimalla mikkeliläisten verkkoon. Tähän isännät eivät enää pystyneet vastaamaan.

A-nuorten karsintalohko on ennen päätöskierrosta mahdollisimman kiharainen. Lahti ja KuPS ovat jo varmistaneet paikkansa kesän SM-sarjaan, mutta kuusikosta VJS (13), HJK (13), Atlantis (11), Honka (9), PK-35 (9) ja Gnistan (9) tulisi vielä löytää kaksi joukkuetta suoraan SM-sarjaan, kaksi jatkokarsintoihin ja kaksi jäämään Ykköseen. Atlantiksen kohtaloksi voi koitua mikä tahansa kolmesta vaihtoehdosta. Ensi lauantain päätöskierroksella Akatemia-beibit kohtaavat Talin hallissa kärkijoukkue FC Lahden klo 17.00.


190304 - Sergiosta fysiikkavalmentaja
Fysiikkavalmentaja työssään. Sergio on liittynyt mukaan Atlantis Edustuksen ja Akatemian valmennusryhmään. Pallotaituri vastaa jatkossa pelaamisen ohella pelaajien fyysisestä valmennuksesta.

Tom Weckström uskoo Sergiolla olevan paljon annettavaa joukkueelle. - Sergio on tehnyt pitkään töitä oman fysiikkansa eteen. Hänellä on vahva tietämys alasta ja todella laaja valikoima erinomaisia harjoitteita.


190303 - Akatemialle tärkeät pinnat
Luottotoppari Söderlund Atlantis Akatemia kohtasi Järvenpää Palloseuran sunnuntai-iltanana Talin hallissa. Molemmat joukkueet janosivat sarjapisteitä, mutta tällä kertaa Atlantis ei antanut voiton lipua käsistä, vaan nappasi pinnat maalein 1-0 (0-0).

Punapaidat dominoivat kenttätapahtumia hienokseltaan molemmilla jaksoilla. Hyökkäykset päättyivät kuitenkin järjestäen huonoon viimeiseen syöttöön tai heikkoon viimeistelyyn. Toisaalta isäntien puolustus Impton Söderlundin ja Daniel Åkerlundin johdolla pelasi tarkasti, ja Almeida Atlantis-maalilla selvisi lopulta kohtuullisen helpolla. Punaisten hyökkäys toi kuitenkin kerran tulostakin, kun 56. minuutilla Alefe päätti nopean vastaiskun upottamalla pallon JäPS:n verkkoon. Tämä riitti tällä kertaa kolmeen pisteeseen.

Akatemia nousi voitolla sarjataulukossa kahdeksaan pisteeseen ja kuudenneksi, ja beibit ovat näin jälleen mukana kisaamassa paikoista kesän SM-sarjaan, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Seuraava koitos on ensi sunnuntaina 10. maaliskuuta, kun helsinkiläiset matkaavat Mikkeliin MP:n vieraaksi. Päätöskierroksella sarjakärki FC Lahti saapuu Atlantiksen vieraaksi Taliin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)