Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.09.2021

210920 - Joaolle jatkosopimus
Joao Costa (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Keskikenttätaiturin tie on vienyt Akatemiasta edustusjoukkueeseen, ja tuleva kausi on jo neljäs punapaidassa.

Tom Weckström on seurannut Joaon kehitystä Atlantiksessa. - Joaolla riittää taito, kovuus ja pelisilmä mainiosti Kakkoseen. Nousu seuraavalle tasolle vaatisi fysiikan kehittämistä urheilijan mittoihin. Tässä on meidän haaste ensi talvelle.


200919 - Pelimiehet sarjakärkeen
Atlantiksen Kutosessa pelaava harrastejoukkue Pelimiehet on syksyn kuluessa päässyt mainioon lentoon. Sunnuntaina kukistui Pirkkolassa Gnistan Roots peräti 0-7 (0-2), ja samalla Pelimiehet nousi lohkon kärkipaikalle. Joukkueen supertähden Tommi Ekmarkin sihti ei tällä kertaa ollut kohdallaan, mutta muu ryhmä viimeisteli tehokkaammin. Jopa kakkosmaalivahti Oliver Alaviuhkola onnistui saamaan nimensä maalintekijätilastoon.

Pelimiesten seuraava koitos on jo ensi keskiviikkona 22. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa Kontulan tekonurmella FC Degiksen.


210919 - Beibit jatkoivat voittoputkeaan
Atlantis-beibit jatkoivat voitokkaasti A-nuorten SM-sarjassa, kun FC Kontu jäi Pukinmäessä isäntien jalkoihin maalein 5-1 (1-0).

Avausjakso ei ollut punapaidoilta parasta A-luokkaa. Tuttu terävyys puuttui liikkeestä ja aggressiivisuus kaksinkamppailuista. David George oli onneksi kuitenkin pelipäällä, ja hän kävi kertaalleen iskemässä pallon vieraiden verkkoon (12'). Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Tommi Ekmark hiukan herätteli suojattejaan tauolla, ja toiselle jaksolle juoksi jo pirteämpi isäntäjoukkue. Nyt tuli tulostakin eri lailla: 47. Söderlund 2-0, 58. Nkeonyeala 2-1, 60. Söderlund 3-1, 63. George 4-1 ja 86. Söderlund 5-1. Pisteet jäivät Pukinmäkeen, ja Atlantis jatkaa edelleen tiukasti mukana mitalitaistossa.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 26. syyskuuta, jolloin punapaidat matkaavat Myyrmäkeen Vantaan Jalkapalloseuran vieraaksi.


210918 - Beibeillä vastassa Kontu
Atlantiksen A-junioreilla on myös edessä paikalliskoitos, kun FC Kontu saapuu sunnuntaina vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 13.30.

A-nuorten SM-sarjassa on menossa tiukka taistelu sekä mitalisijoista että putoamisesta. Atlantis halajaa täydennystä pistepussiinsa pysyäkseen mukana kärjen vauhdissa. Kontu puolestaan tarvitsee lisäpinnoja turvatakseen sarjapaikkaansa.


210918 - Atlantis vei derbyn
Atlantis ratkaisi toisella jaksolla Kakkosen paikallistaiston, kun punapaidat latoivat pallon kolmesti käpyläläisten verkkoon. Loppunumerot Pukinmäessä olivat 3-0 (0-0).

Isännät aloittivat terävästi, ja ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat melkoista myllytystä KäPan maalilla. Mutta kun tulosta ei tullut, vieraat pääsivät mukaan peliin ja Sammy Ndjock sai muutamaan otteeseen venyä parhaimpaansa Atlantis-maalilla. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla käpyläläisten hallinta jatkui, kunnes 54. minuutilla Jeanin laukaus yllätti Besart Mustafan. Tämän jälkeen Tommi Ekmark pisti punapaitojen ryhmistystä hiukan uuteen uskoon, ja ote siirtyi isännille. Ensin Impton Söderlund iski reboundista numeroiksi 2-0 (64'), ja hetkeä myöhemmin asialla oli Victor Shevchenko (69'). Tästä ei KäPa enää noussut.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 25. syyskuuta, jolloin MYPA Myllykoskelta saapuu Helsinkiin. Ottelu pelataan Pallomyllyssä alkaen klo 15.00.


210917 - Lauantaina vastassa KäPa
Pukinmäessä pelataan lauantaina tiukka paikalliskoitos, kun Atlantiksen vieraaksi saapuu Käpylän Pallo. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 16.00.

Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet sarjassa tällä kaudella, mutta toukokuisessa harjoutusottelussa KäPa koulutti punapaitoja lukemin 4-1. Isännille on nyt tarjolla oiva tilaisuus revanssiin.


210916 - Akatemia tasapeliin
Malmin Palloseura ja Atlantis Akatemia kävivät Mosan Wembleyllä vauhdikkaan väännön Kolmosen sarjapisteistä. MPS puolusti syvältä, tukki tehokkaasti maalinedustan ja hyökkäsi tilaisuuden tullen nopeilla vastaiskuilla. Atlantis pyrki murtamaan sumppua keskityspalloilla ja kaukolaukauksilla. Ottelu eteni pitkään maalittomana, kunnes 81. minuutilla Tommaso Contin vasuri puhui ja vihdoin pallo upposi isäntien maaliin. Keltapaidat eivät kuitenkaan antautuneet, ja hetkeä ennen päätösvihellystä sähäkkä Miika Lindqvist karkasi läpiajoon ja ohitti mainiosti torjuneen Aaro Reiniluodon (90'). Näin loppunumerot Tapanilan kylmässä syysillassa 1-1 (0-0).

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 23. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Puotilassa Puotinkylän Valtin.


210915 - Akatemialla torstaina paikallisvääntö
Atlantis Akatemian ohjelmassa on torstaina Koillis-Helsingin derby, missä punapaidat haastavat Mosan Wembleyllä isäntäjoukkue Malmin Palloseuran. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

Joukkueet kohtasivat myös elokuun alussa Tapanilassa. Tuolloin Atlantis haki Mosasta vierasvoiton maalein 0-2, joten isännät lähtevät varmasti hakemaan revanssia torstaina.


200914 - Pelimiehet yläloppusarjassa
Atlantiksen Kutosessa pelaava harrastejoukkue Pelimiehet nähdään syksyn aikana Kutosen yläloppusarjassa. Joukkueen tavoitteena on pelata hyvää futista ja pitää hauskaa jalkapallon parissa. Tiistaina Pelimiehet aloitti yläloppusarjan kaatamalla Pallomyllyssä FC Spitalin maalein 2-0 (0-0).

210912 - Beibit kukistivat Klubin
Atlantis-beibit ottivat maukkaan voiton A-nuorten SM-sarjassa, kun isäntäjoukkue HJK kukistui Bolt Arenalla maalein 0-2 (0-1).

HJK on ollut Atlantis-joukkueille perinteisesti lähes ylipääsemätön este. Kaikkensa Klubi yritti tälläkin kertaa. Kenttä vaihtui ottelupäivän aamulla, pukukoppia ei vieraille herunut jne. Tiukasti raitapaidat panivat hanttiin myös kentällä. Punapaidat olivat kuitenkin nyt liikkeellä niin kovalla asenteella, että isännät jäivät jalkoihin omalla kotiareenallaankin. Tasokas koitos alkoi kallistua vieraille, kun Fesal Mohamed vapautti 11. minuutilla Mohamed Lassouedin avopaikkaan, ja tämä sijoitti pallon varmasti Mathias Ahlbladin selän taakse. Sama kaksikko oli asialla toisen jakson 76. minuutilla, eikä Muhis erehtynyt tälläkään kertaa. Enempää osumia Töölössä ei enää nähty, joten pisteet lähtivät Pohjois-Helsinkiin ja Atlantis-beibit kebabille.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 19. syyskuuta, jolloin FC Kontu saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210911 - Beibeillä vastassa HJK
Atlantiksen A-juniorit haastavat sunnuntaina kärkijoukkue HJK:n Töölössä. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Bolt Arenalla klo 14.00.

HJK on kerännyt yhdestätoista ottelusta 27 pistettä, kun Atlantiksella koossa on pinna vähemmän. Vaikka mitalitaistossa on mukana vielä ainakin KuPS (12 peliä ja 28 pinnaa) ja PPJ (10 peliä ja 24 pinnaa), Töölössä pelataan sunnuntaina kovilla panoksilla.


210911 - Sarjakärki oli liikaa
Järvenpään Palloseura haki Pukinmäestä sarjapisteet maalein 1-3 (0-2). Kun PEPO samanaikaisesti hävisi oman ottelunsa Myllykoskella, Järvenpäässä voidaan jo ruveta valmistautumaan nousujuhliin.

Lauantain ottelu sujui pitkälti järvenpääläisten käsikirjoituksen mukaan. Atlantis piti palloa, mutta hallinta oli näennäistä, eikä maalipaikkoja syntynyt. Fyysinen vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti, lähti terävästi vastaiskuihin ja oli vaarallinen erikoistilanteissa. Tuloksena kolme osumaa: Schwalenstöcker (40'), Ristola (42') ja Kuosa (69'). Atlantis sai paikkoja vasta viimeisen vartin aikana, kun toppari Victor Shevchenko nostettiin ylös, ja hän puskikin isäntien lohdutusosuman (80'). Siihen kotijoukkueen kiri kuitenkin jäi.

Ottelu olisi voinut saada hiukan toisenlaisen luonteen, jos erotuomari Jonathan Mainz avustavineen olisi havainnut Aleksi Ristolan tallovan Konan Kouakoun kädelle hetki ennen taukovihellystä. Ristola kävi myöhemmin rehdisti pyytämässä tekoaan anteeksi, ja Konan lähti tauolla hoitoon, mutta tuomarien mielestä tilanteessa ei ollut kontaktia. Yhtä kaikki JäPS ansaitsi voittonsa ja varmasti myös nousun Ykköseen. Toivotamme vilpittömästi onnea Järvenpäähän!

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 18. syyskuuta, jolloin Käpylän Pallo saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210910 - Lauantaina vastassa JäPS
Atlantiksen edustusmiehistö saa lauantaina kunnon haasteen, kun sarjakärki Järvenpään Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 16.00.

Atlantis haki kesäkuussa Järvenpäästä maukkaan vierasvoiton maalein 4-5. Sen jälkeen punapaitojen kuntokäyrä on kuitenkin osoittanut alaspäin, kun taas järvenpääläiset ovat jatkaneet vakuuttavaa menoaan lohkon kärjessä. Sarjakakkonen PEPO on vielä mukana nousukamppailussa, mutta tällä hetkellä JäPS on vahvimmin kiinni Ykkösen paikassa.


210909 - Vaikeuksien kautta voittoon
Atlantis Akatemia ja PKKU:n reservit tarjosivat Pukinmäessä vauhdikkaan ja ajoittain hyvätasoisenkin Kolmosen koitoksen. Isännät näyttivät jo vievän väännön edukseen, kun Mustapha Coker ampui toisen jakson alussa numeroiksi 3-0 (57'). Abdul Sesay (14') ja Obi Metzger (15') olivat onnistuneet maalinteossa jo avausjaksolla. Sitten punapaidat juoksuttivat kentälle neljä vaihtobeibiä. Peli meni hetkeksi sekaisin, PKKU huomasi tilaisuutensa ja numerot olivat samantien 3-2 (Granath 63' ja Puusaari 69'). Vähitellen isännät saivat rivinsä jälleen järjestykseen, eikä vieraiden loppurypistys tuottanut enää enempää osumia. Näin Akatemia aloitti yläloppusarjan voitokkaasti.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 16. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat Tapanilassa tutun paikallisvastustajan Malmin Palloseuran.


210908 - Akatemia saa vieraita Tuusulasta
Kolmosen yläloppusarja pyörähtää käyntiin torstaina, kun Pallokerho Keski-Uusimaan reservimiehistö saapuu Atlantis Akatemian vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.00.

Joukkueet olivat vastakkain kaksi viikkoa takaperin Tuusulassa. Tuolloin värikäs koitos päättyi tasalukemiin 4-4. Nyt paremmuutta ratkotaan uudemman kerran.


210907 - Tasapeliputki sai jatkoa
Atlantiksen toinenkin kohtaaminen Kiffenin kanssa päättyi tasanumeroihin, kun joukkueet tiistai-iltana väänsivät maalittoman tasapelin Pallokentän nurmella.

Avausjakso oli vauhdikasta mutta tarkkaa peliä, jossa molemmilla joukkeilla oli muutama paikantynkä. Maalivahdit selvisivät urakastaan kuitenkin kohtuullisen helpolla.

Toisella jaksolla punapaidat saivat paremmin otetta pelistä, ja mitä pidemmälle jakso eteni, sitä kovemmaksi muodostui paine Kiffenin maalilla. Isännät puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, ja kun vieraiden ratkaisuyritykset jäivät tuhnuiksi, ei Pallokentällä maaleilla juhlittu.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 11. syyskuuta, jolloin sarjakärki Järvenpään Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210906 - Tiistaina Töölöön
Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa tiistaina keskikaupungin valoihin Töölöön, missä lähiöiden kasvatit haastavat isäntäjoukkue FC Kiffenin. Tiukka paikallistaisto käynnistyy Pallokentän nurmella klo 19.00.

Joukkueet olivat elokuussa vastakkain Pukinmäessä. Tuolloin päädyttiin tasanumeroihin 1-1 Jeanin ampuessa tasoituksen lisäajalla.


200905 - Tenkanen luottaa junnuihin
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on viime aikoina seuraillut sarjataulukoita tarkalla silmällä. Nyt suurin mielenkiinto kohdistuu A-junnuihin.

- Kakkosessa JäPS on meiltä jo karannut. Vaikka voitimme keskinäisen Jäkessä, ollaan hukattu liikaa pinnoja tasureihin. Sama juttu Kolmosessa. Futura kaatui Porvoossa, mutta kun ne on hoitanu kaikki muut, eroa on liikaa. Molemmissa sarjoissa kakkos- ja kolmosmestatkin on silti tavoittelemisen arvoisia, manageri miettii.

- A-junnuissa meillä on vielä saumat saavuttaa jotain. Matseja on paljon jäljellä, mutta PPJ:tä lukuun ottamatta homma on omissa käsissä. Ens sunnuntain Klubi-matsi kertoo jo paljon. Luotto on kuitenkin kova, että mitaliputki saa jatkoa.


210905 - Beibit kaatoivat Hongan
Atlantis-beibit jatkoivat pirteitä esityksiään A-nuorten SM-sarjassa, kun FC Honka jäi punapaitojen jalkoihin Pukinmäessä. Loppunumerot olivat isäntien eduksi 4-0 (2-0).

Espoolaiset aloittivat vahvasti, mutta vähitellen ote alkoi siirtyä Atlantikselle. Tulostakin tuli 23. minuutilla. Mohammed Lassoued tarjoili Impton Söderlundille tekopaikan, ja kippari iski varmasti avausosuman. Joao oli asialla juuri ennen taukovihellystä (44'), ja näin puoliajalle lähdettiin numeroissa 2-0.

Isännät juoksuttivat toiselle jaksolle neljä paria tuoreita jalkoja ja varttia myöhemmin vielä kolme paria lisää. Näin virtaa riitti loppuun saakka, ja kapealla ryhmällä liikkeellä ollut Honka kaatui lopulta ilman suurempia ongelmia. Mohamed Lassoud (53') ja David George (87') pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia tulostaululla.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 12. syyskuuta, jolloin beibit kohtaavat Pukinmäessä suuren ja mahtavan HJK:n.


210904 - Marcelolle jatkosopimus
Marcelo Costa (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Kaudella 2020 toppari valittiin Vuoden Akatemia-pelaajaksi. Tällä kaudella peliaikaa on tullut Akatemian ohella jo edustuksessakin. Tuleva kausi on pallotaiturin kolmas punapaidassa.

Tom Weckström on seurannut Marcelon kehitystä Atlantiksessa. - Marcelo on monipuolinen pelaaja. Nopea, taitava ja riittävän fyysinen. Pystyy pelaamaan topparina, laitapakkina ja keskikentän pohjallakin. Motivoitunut tekemään duunia. Tulee pelaamaan vielä ylempänäkin kuin Kakkosessa.


210904 - Beibeillä vastassa Honka
Atlantiksen A-juniorit saavat sunnuntaina vieraita Espoosta, kun FC Honka saapuu Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 13.30.

Honka on kerännyt yhdeksästä ottelusta kahdeksan pistettä, ja joukkue tarvitsee vielä lisäpisteitä varmistaakseen paikkansa ensi kauden SM-karsintoihin. Atlantis-beibien puhemies Adonis Sfishta kuitenkin vakuuttaa, että Pukinmäestä pinnoja ei ole tarjolla. Sunnuntaina näemme, puhuuko Ado suulla suuremmalla vai jatkavatko punapaidat mukana mitalitaistossa.


210902 - Viikon vihannes - miniluumutomaatti
Miniluumutomaatti Tomaatti on Perusta ja Chilestä lähtöisin oleva ravintokasvi, joka Kolumbuksen mukana kotoutui Eurooppaan 1498. Suomeen se saapui 1870-luvulla. Nykyään tomaatti on maailman eniten viljelty vihanneksen tavoin käytetty kasvi, josta on jalostettu useita eri lajikkeita.

Atlantislaisille on tällä viikolla tuottanut iloa ja riemua erityisesti miniluumutomaatti. Se sopii mainiosti esimerkiksi salaatteihin sekä ruokien koristeluun. Suomeen miniluumutomaatteja tuodaan erityisesti Espanjasta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)