Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2017

170621 - Perjantaina vastassa Honka Akatemia
FC Honka Atlantis kohtaa perjantaina Myllypurossa sarjan kärkijoukkueen FC Honka Akatemian. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Pallomyllyssä klo 18.00.

Joukkueet ovat tällä kaudella olleet vastakkain jo kahdesti. Kesäkuussa Honka oli Tapiolassa vahvempi maalein 2-1, mutta heinäkuussa Atlantis otti Pukinmäessä revanssin Regions' Cupin puolivälierässä lukemin 4-1. Perjantaina punapaidat joutuvat taistoon kovin kapealla ryhmällä, sillä loukkaantumiset ja pelikiellot ovat verottaneet miehistöä rankalla kädellä. Alan Arruda lupaa kuitenkin juoksuttaa kentälle Atlantis-miehistön, joka varmasti tulee taistelemaan pisteistä päätösvihellykseen saakka.


170919 - Reserveillä maalijuhla Talissa
Lucas kantoi nauhaa reservipelissä. Atlantiksen reservimiehistö vietti tiistaina melkoista maalijuhlaa Talin tekonurmella, kun joukkue kukisti viileässä syysillassa FC ALPC:n lukemin 9-2 (5-1). Alan Arruda oli komentanut suojattinsa lähtemään otteluun aggressiivisella prässipelillä, ja tämä tuottikin tulosta. Akatemia-beibien liike oli liikaa raskaammalla jalalla liikenteessä olleille vastustajille, ja punapaidat tekivät pelin selväksi jo avausjaksolla.

Nelosen ykköslohkossa käydään tiukkaa nousutaistoa Viikinkien, HJK/Laajasalon, Atlantiksen ja Valtin kesken. Atlantiksella on jäljellä vielä kaksi peliä ja vastassa molemmat kärkijoukkueet Viikingit ja HJK. Jotta nousu-unelma pysyisi hengissä, punapaidoilta vaadittaisiin todennäköisesti voitto molemmissa peleissä. Ensimmäinen koitos on tiistaina 26. syyskuuta, kun Atlantis-reservit kohtaavat Viikingit Kartanon tekonurmella klo 20.15.


170917 - A-junnut voittoon Mikkelissä
Clyde ampui avausmaalin pilkulta. Atlantiksen A-juniorit hakivat sunnuntaina sarjapisteet Mikkelistä, kun isäntäjoukkue MP kaatui Raviradan nurmella maalein 0-3 (0-1). Voitolla punapaidat ovat edelleen tiukasti mukana kisaamassa noususta Ykköseen ensi kaudelle.

Akatemia-beibit olivat matkassa pienellä ryhmällä mutta kovalla asenteella, ja joukkue oli vihdoin saanut tilkittyä myös pitkin kautta turhan paljon vuotaneen alakertansa. Topparipari Emmanuel Katundu - Clyde Ondo sekä keskikentän pohjalla raatanut Adama Camara pitivät mikkeliläisten lähentelyt kurissa, ja Rasmus Martin tolppien välissä poimi loput. MP tarjosi kelpo vastuksen, mutta tällä kertaa helsinkiläiset käänsivät pelin edukseen taistelemalla suurella sydämellä.

A-junnujen seuraava koitos on kahden viikon päästä sunnuntaina 1. lokakuuta, jolloin Akatemia-beibit matkaavat Lohjalle myös Ykkösen paikkaa jahtaavan LoPan vieraaksi.


170912 - Reservit kukistivat Kiffenin
Manny ampui avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö palasi voittokantaan, kun joukkue kukisti tiistaina Kiffenin reservit Talin hallissa maalein 10-0 (7-0). Tällä kertaa Akatemia-beibit esittivät varsinkin avausjaksolla pirteää hyökkäyspeliä. Pallo liikkui ja tulostakin tuli - osin tosin Mustien hurmureiden vt. maalivahdin avustuksella.

Atlantis-reservit säilyttivät voitolla vielä ohuen noususauman, kun sarjaa on kolme kierrosta jäljellä. Seuraava koitos on tiistaina 19. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa Talin tekonurmella klo 20.15 FC ALPC:n.


170909 - A-junnut hakivat pinnat Hyvinkäältä
Bachir toimi playmakerinä. Atlantiksen A-juniorit hakivat lauantaina sarjapisteet Perttulan nurmelta Hyvinkäältä, kun isäntäjoukkue kaatui maalein 2-12 (1-5). Syyssade ja litimärkä nurmi takasivat, että kentällä ei hienouksia nähty, mutta Akatemia-beibit olivat matkassa hyvällä asenteella ja latoivat maaleja oikein urakalla hyvinkääläisten verkkoon.

Atlantis on A-junnujen Kakkosessa vielä tiukasti kisaamassa noususta Ykköseen ensi kaudelle. Kärkinelikko RiPS, Atlantis, KyIF ja LoPa taistelee rajusti kolmesta nousupaikasta. Punapaidoilla on jäljellä vielä kolme koitosta - MP ja LoPa vieraissa sekä päätöskierroksella BK-46 kotona. Seuraava peli on sunnuntaina 16. syyskuuta, jolloin beibit matkaavat MP:n vieraaksi Mikkeliin.


170907 - HPS nurin Puksussa
Konan alusti Atlantis-osumat. Atlantis lähti EPS-tappion sisuunnuttamana torstain paikallispeliin Helsingin Palloseuraa vastaan. Punapaidat olivat kotiareenallaan Pukinmäessä hyvässä iskussa ja ratkaisivat koitoksen jo avausjaksolla. Loppunumerot olivat isännille 3-0 (3-0).

Atlantis lähti taistoon hyvällä asenteella. Tejan Deen iski jo 6. minuutilla Albinot Bekajn esityöstä pallon HPS:n verkkoon. Tämän jälkeen vieraatkin pääsivät peliin mukaan, mutta kentällä mentiin edelleen punapaitojen komennossa. Sitten kaksikko Konan Kouakou - Jean pääsi kahdesti tekemään tuhojaan. Konan keskitti, ja Jean jatkoi pallon pussiin 39. ja 42. minuuteilla. Näin tauolle numeroissa 3-0.

Toiselle jaksolle vuorostaan HPS tuli sisuuntuneena. Atlantis-pelaajien suurin nälkä oli tyydytetty, ja Vihreät jääkärit pääsivät hakemaan kavennusta. Kertaalleen pallo saatiin pilkullekin, mutta veto pamahti ylähirteen. Sergion hölmö punainen antoi vieraille jälleen lisävirtaa, mutta Max Fondopin johdolla Atlantiksen alakerta piti oman pään puhtaana päätösvihellykseen saakka.

Atlantiksen seuraava koitos on perjantaina 15. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat Pukinmäen paikallispelissä MPS/Atletico Malmin. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 18.00.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Albinot Bekaj (70. Bachir Mboup), Tejan Deen (86. Mohammed Al-Samarraee), Sergio (73. ua.), Jean, Konan Kouakou, Andres Luga (55. Diego), Robert Razmus, Clyde Ondo, Reuben Ortsen ja Lucas Mekonen.


170904 - Valtti liian vahva reserveille
Rasse 3. Atlantiksen reservimiehistön nousuhaaveet kokivat kovan kolauksen maanantaina, kun Puotinkylän Valtti kuritti nuorta Atlantis-joukkuetta Talin nurmella lukemin 1-3 (1-3). Valtti pelasi suoraviivaisesti ja tehokkaasti, kun taas punapaitojen peli jäi tehottomaksi pyörimiseksi. Kokemus ja viisaus veivät voiton nuoruuden innosta.

Atlantis-reservien seuraava koitos on tiistaina 12. syyskuuta, kun joukkue kohtaa Talin hallissa klo 20.15 Kiffenin reservimiehistön.


170903 - A-junnut kukistivat HJK/Westin
Clyde raatoi molemmissa päässä kenttää. Atlantiksen A-juniorit kukistivat HJK/Westin Talin nurmella sunnuntaina. Akatemia-beibien hyökkäyspeli sujui tehokkaasti, mutta samalla tahtoi oman maalin puolustustaminen unohtua. Maaleja ladottiin rutkasti kumpaankin päätyyn, ja loppunumerot olivat punapaidoille 9-5 (2-2). Joukkueella on nyt koossa kuudesta pelistä 13 pinnaa, millä ollaan vielä hyvin mukana nousukahinoissa.

A-junnujen seuraava peli on lauantaina 9. syyskuuta, jolloin beibit matkaavat HyPS:n vieraaksi Hyvinkäälle.


170902 - EPS jäi kaatamatta
Sapa loukkasi nilkkansa ja joutui vaihtoon. Atlantis kärsi lauantaina kauden toisen tappionsa Kolmosessa, kun helsinkiläiset vierailivat Espoonlahdessa toistamiseen kahden päivän sisällä. Isäntäjoukkue EPS taisteli surella sydämellä ja kun maalinteko oli tällä kertaa punapaidoille ylivoimaista, loppunumerot olivat espoolaisille 2-0 (1-0).

EPS tuli kentälle hyvällä asenteella, kun taas Atlantis-pelaajilla mielessä saattoi olla vielä torstain helppo Tikka-peli. Isännät iskivät johtomaalin 20. minuutilla, kun Mikko Jalonen upotti pallon Max Fondopin selän taakse. Tämä herätti vihdoin Atlantis-miehistöäkin, ja tilanteita alkoi syntyä espoolaismaalillekin, mutta punapaitojen ruuti ei ollut nyt kuivaa. Tauolle lähdettiinkin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle helsinkiläiset lähtivät kääntämään peliä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä väkinäisemmäksi muuttui punapaitojen yritys. Joukkuepeli unohtui, ja jokainen vuorollaan yritti itse ratkaista koitoksen. Helsinkiläiset saivat tilaisuutensa, kun EPS-puolustus rikkoi rangaistusalueella ja erotuomari Amir Hajizadeh määräsi pallon pilkulle. Emmanuel Katundun veto oli kuitenkin ponneton, ja isännät saivat taas uutta virtaa. Jere Ahopelto ampui 78. minuutilla tilanteeksi jo 2-0, ja tästä punapaidat eivät enää nousseet.

Atlantiksen seuraava koitos on torstaina 7. syyskuuta, kun HPS saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 18.00.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Santeri Saarenpää (46. Bachir Mboup), Albinot Bekaj, Sergio (81. Mohammed Al-Samarraee), Jean, Konan Kouakou, Diego, Robert Razmus, Emmanuel Katundu, Clyde Ondo ja Reuben Ortsen.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)