Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.11.2021

211126 - Voitokas testi
Atlantis Akatemian ensimmäinen testipeli antoi valmennusjohdolle kaivattua lisätietoa uusien pelaajakokelaiden taidoista. Siinä sivussa HIFK/2 kaatui maalein 4-1 (2-1). Punapaitojen osumista vastasivat Altin Pllana, Arash Singh, Mohamed Lassoued ja Joao (rp).

Moshood Bola oli kohtuullisen tyytyväinen ottelun antiin. - Muutama oikein hyvä näyttö. Uusista varsinkin Arash esiintyi edukseen. Vastaavasti varmistui, että muutama kaveri ei ole vielä valmis tälle tasolle.


211126 - Akatemia Kolmosen Helsingin lohkossa
Suomen Palloliitto vahvisti perjantaina Kolmosen ensi kauden lohkojaon. Atlantis Akatemia pelaa lohkossa B, missä on 11 helsinkiläisjoukkuetta sekä yksi ryhmä Espoosta. Lohkossa pelaavat:
 • Atlantis Akatemia
 • EPS/Reservi
 • FC Kontu
 • FC Viikingit/SCP
 • HerTo
 • HIFK/2
 • MPS/2020
 • Ponnistajat
 • PuiU
 • Toukolan Teräs
 • Töölön Taisto
 • Valtti
211125 - Perjantaina ensimmäinen testipeli
Atlantis Akatemia pelaa syksyn ensimmäisen testipelin perjantaina, kun Talin hallissa vastaan asettuu HIFK:n reservijoukkue. Mukana on koko joukko viime kaudelta tuttuja Akatemia-pelaajia sekä nippu uusia yrittäjiä. Ottelu päättää samalla Akatemian avoimien harjoitusten jakson. Edustuksen ja Akatemian varsinainen pre-season käynnistyy heti ensi maanantaina.

211122 - Adidas-palloilla pelataan
Atlantiksen kilpajoukkueet pelaavat tulevalla kaudella Adidas Uniforia Pro -huippupalloilla. Tuorein yhteistyösopimus Adidaksen kanssa on voimassa kuluvan vuoden loppuun.

Adidas Uniforia oli viime kesän EM-kisojen virallinen pelipallo. Kuumaliitoksilla valmistettu saumaton pallo ei ime vettä, ja pinnan teksturointi nopeuttaa ja vakauttaa pallon lentoa. Pallo sisältää uutta Hi-White -materiaalia, joka helpottaa sen havaitsemista kentällä.


211121 - Modoulle jatkosopimus
Modou Sabally (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Alakerran luottomies aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark odottaa mielenkiinnolla Saballyn panosta tulevalla kaudella. - Modou siirtyi viime kesänä toppariksi, ja pelasi sillä paikalla hyviä matseja A-junnuissa ja Akatemiassa. Nopea ja vahva kaveri, jolla hyvä vasen jalka. Koska taitotaso ei ole parasta A-luokkaa, loukkaantumiset ja muut treenitauot näkyvät nopeasti peliesityksissä. Jos poika on valmis tekemään töitä tosissaan ja saa nyt ehjän treenikauden, ensi kaudella minuutteja voi tulla enemmän jo Kakkosessakin.


211119 - Tarjoa kahvit Tenkaselle!
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen piipahti viikolla toimistolla. Mies oli hyvällä tuulella, sillä tilille oli juuri kilahtanut soittokorvauksia Spotifylta.

- Mennään käymään Tebiksellä. Mä tarjoan. Pistetään fyrkat kerralla sileäksi!

Jotta Tenkanen saisi jatkossakin kahvikuppinsa, käy kuuntelemassa Spotifysta vaikka artistin tuorein mestariteos Opus Nautilus nro. 69 eli viimeisin Atlantis-biisi. Löydät hittikappaleen täältä.

"...Ketkä pyörremyrskyn aikaan saa? Ketä vastustajat kumartaa? Kenen huilun mukaan täällä tanssitaan?..."


211117 - Janne jatkaa fysiikkavalmentajana
Janne Romo on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan jatkosopimuksen. Romo toimii seuran edustusjoukkueen ja Akatemian fysiikkavalmentajana. Miehen toimenkuva käsittää pelaajien fyysisen harjoittelun suunnittelun ja toteutuksen, henkilökohtaisten harjoitusohjelmien laatimisen, loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksen sekä teippaukset, ensiavun ja lääkinnän.

Tommi Ekmark kertoo, että fysiikkaharjoitteluun on tarkoitus panostaa alkavalla kaudella huomattavasti aikaisempaa enemmän. - Viime keväänä korona sulki salit, ja jouduimme tekemään fysiikkaharjoitteet ulkona pallotreenien ohessa. Nyt tarkoitus on jatkaa erillisiä fysiikkatreenejä läpi kauden, ja tässä Jannella on todella paljon annettavaa.


211115 - Pre-season käynnistyy 29. marraskuuta
Atlantis-miehistön valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyy 29. marraskuuta. Atlantis-luotsi Tommi Ekmark kerää tuolloin joukkonsa ensimmäistä kertaa koolle.

- Joulukuussa harjoittelemme kolmisen viikkoa. Sen jälkeen pidämme pienen joulutauon ja jatkamme taas heti vuodenvaihteen jälkeen.

- Harjoittelemme talvikaudella viidesti viikossa, minkä lisäksi tulee 1-2 aamuharjoitusta. Määrä ja laatu kasvavat selvästi viime vuodesta, jolloin korona haittasi pahasti meidän talviharjoittelua.


211112 - B-junnut aloittivat murskavoitolla
Atlantiksen uusi B-juniorijoukkue pelasi perjantaina ensimmäisen harjoitusottelunsa. HPS:n 06-joukkue kaatui Talin hallissa selvin numeroin 10-1.

Joukkueenjohtaja Mika Laine oli iloisesti yllättynyt joukkueen esityksestä. - Yllättävän hyvin pallo liikkui, ja pelissä oli ideaa. Kunto meinasi joillakin vähän loppua eli siinä meillä on tekemistä.


211112 - Rautaa rajan takaa?
Atlantiksen sielunkumppanin Outokummun ruotsalainen velipuoli SSAB on nostettu mukaan seuran varainhankintaverkostoon.

SSAB on Pohjoismaiden suurin raakateräksen tuottaja. Ruotsalaiskonserni toimii maailmanlaajuisesti yhteensä 45 maassa ja on viime aikoina profiloitunut erityisesti fossiilivapaan teräksenvalmistuksen edelläkävijänä.

Atlantiksen talousvastaava Tino Kinnunen toivottaa teräsjätin tervetulleeksi suomalaisseuran tukijoiden joukkoon. - Olemme kansainvälinen seura, emmekä missään tapauksessa ylenkatso ruotsalaiskumppaniakaan. Toki haluamme aina ensisijaisesti olla lojaaleja pitkäaikaiselle kotimaiselle sielunkumppanillemme Outokummulle, jota meidän on isosti kiittäminen varsinkin nyt korona-aikana saamastamme tuesta.


211111 - Domille jatkosopimus
Dominik Rudenko (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentällä ja laitapakkina viihtyvä pallotaituri aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark uskoo Rudenkon nousevan isoon roolin tulevalla kaudella. - Domi pääsee armeijasta joulukuussa ja pystyy sen jälkeen keskittymään futikseen täysillä. Hän osoitti jo tällä kaudella pärjäävänsä Kakkosessa mainiosti, ja on ensi kaudella varmasti entistä valmiimpi pelaaja.

Myös Rudenko odottaa innolla tulevan kauden koitoksia. - Olen kolmessa vuodessa kehittynyt täällä valtavasti sekä ihmisenä että pelaajana. Eikä se varmasti tule tähän jäämään.


211107 - Puheenjohtajan mietteitä
Atlantis käynnisti helmikuussa 2018 "Make Atlantis Great Again" -projektin. Tavoitteeksi asetettiin mm. paluu ylempiin sarjoihin, pelaajamäärän kasvattaminen, varainhankinnan monipuolistaminen ja yleensä toiminnan kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen summailee neljän vuoden saavutuksia kohtuullisen tyytyväisenä.

- Olemme saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Urheilullisesti olemme menneet selvästi eteenpäin. Edustus on noussut Kakkoseen ja vakiinnuttanut asemansa Kakkosen kärkipäässä. Akatemia on noussut Kolmoseen ja ollut nyt kahdesti lohkokakkonen. A-junnut ovat napanneet kolmesti peräkkäin SM-mitalin.

- Toiminnan taso joukkueissa on noussut selkeästi, ja ensi kaudella se tulee kehittymään edelleen. Samalla haemme jälleen pykälää parempaa kilpailullista menestystä. Akatemia tulee jatkossakin olemaan keskeisessä osassa meidän toiminnassa. Sitä kautta pystymme kehittämään hyviä nuoria, motivoituneita pelimiehiä Edustukseen ja toivottavasti joku päivä taas eteenpäin kansainvälisillekin kentille.

- Toiminta on kehittynyt merkittävästi myös taustalla. Varainhankinta on monipuolistunut olennaisesti. Taloudellisesti vuodet 2018 ja 2019 olivat erittäin hyviä. Viime vuonna korona kuritti meitä pahasti, mutta tämä vuosi tulee jälleen olemaan selvästi voitollinen. Tähän meidän on pyrittävä jatkossakin, mutta se ei tule helpolla, sillä jokaisen euron eteen on tehtävä tosissaan duunia.

- Tärkeä saavutus on ehdottomasti myös, että onnistuimme tänä vuonna käynnistämään kaksi uutta Atlantis-joukkuetta - Pelimiehet ja B-junnut. Haluamme pitää hyvää huolta harrastejoukkueistakin, sillä pelaaja- ja joukkuemäärän kasvattaminen on ehdottomasti meidän tavoitteena jatkossakin.


211105 - Tommi Ekmark jatkaa päävalmentajana
Tommi Ekmark on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen. Ekmark toimii ensi kaudella seuran edustusjoukkueen päävalmentajana sekä Akatemia-joukkueen ja U20-joukkueen apuvalmentajana. Hän myös johtaa seuran valmennustiimiä.

Tommi Ekmark odottaa jo innolla uuden kauden alkua. - Aloitamme pre-seasonin joulukuun alusta. Tulemme kehittämään toimintaa monella osa-alueella, ja tavoitteena on, että pystymme tarjoamaan kilpailukykyistä valmennusta verrattaessa mihin tahansa muuhun Ykkösen tai Kakkosen joukkueeseen pääkaupunkiseudulla.


211104 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu on kuluvana vuonna yltänyt hurjaan lentoon. Koko terästeollisuus on koronapandemian jäljiltä rajussa nosteessa. Patoutunut kysyntä sekä valtavien elvytyspakettien sisältämät massiiviset rakennushankkeet ovat lisänneet teräksen kysyntää ympäri maailmaa. Tämä on nostanut hintatasoa, mikä taas näkyy suoraan teräsyhtiöiden tuloksissa.

Outokumpu julkaisi torstaina kaikkien aikojen parhaan osavuosikatsauksensa. Tämä siivitti yhtiön osakekurssin rajuun nousuun. Tornion teräsjätin menestys sataa aina jonkun lantin myös Atlantiksen kassaan, ja tämä jo pari vuotta jatkunut yhteistyö on muodostunut merkittäväksi osaksi seuran varainhankintaa.


211103 - A-nuorten SM-sarja on hyvä tie miesten peleihin
Atlantis on ollut kolmesti peräkkäin mitaleilla A-nuorten SM-sarjassa. Tarkoitus on panostaa sarjaan vahvasti jatkossakin.

Moshood Bola on ollut mukana kaikissa kolmessa mitalijoukkueessa. - Pojat pelaavat mielellään näitä matseja. Monelle menestyminen SM-sarjassa on kauden ykköstavoite, mikä myös näkyy kentällä. Tänä vuonna emme vaan pystyneet tarpeeksi tasaisiin esityksiin. Se maksoi pisteitä, ja KuPS ja PPJ pääsivät vähän karkuun. Virheistä kuitenkin otettiin opiksi, ja moni pelaaja menikin kauden aikana selvästi eteenpäin.

Myös Tom Weckström tiedostaa SM-sarjan tärkeyden. - Meille tämä on mainio paikka ajaa pelaajia sisään miesten joukkueisiin. Nämä ovat hyviä pelejä kehittää pelaajia. Varsinkin kärkijoukkueiden kohtaamiset ovat usein hyvätasoisia, ja mitä useampi seura panostaa sarjaan, sen paremmin se palvelee kaikkia. Toivottavasti myös Palloliitossa herättäisiin vihdoin kehittämään tosissaan tätä sarjaa. Pelit pitäisi asetella eri päiville kuin miesten ottelut - valita vaikka tiistai runkopäiväksi. Ikärajaa voisi ehkä nostaa vuodella tai sallia hiukan enemmän yli-ikäisiä pelaajia. Myös joku porkkana esimerkiksi mitalijoukkueille lisäisi varmasti seurojen mielenkiintoa sarjaa kohtaan. Näin saataisiin pelien tasoa nostettua entisestään.


211102 - Akatemian avoimissa tungosta
Pallomyllyssä riitti vilskettä, kun kolmisenkymmentä tulevaisuuden pelimiestä saapuivat esittelemään osaamistaan Atlantis Akatemian avoimiin harjoituksiin. Taso vaihteli suuresti, mutta Moshood Bolan harjaantunut silmä poimi ryhmästä joukon kiinnostavia kokelaita.

- Otimme nyt kahdeksan kaveria jatkoon. Lisäksi yksi ohjattiin suoraan vanhojen Akatemia-pelaajien harjoitusryhmään. Torstaina pitäisi tulla vielä lisää uusia yrittäjiä, joten kiinnostusta löytyy kyllä valtavasti.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)