130628 - Vanha Kelo Tenkasen kantamesta
Ravintola Vanha Kelo Ravintola Vanha Kelo Jaalassa on Aarne Tenkasen todellinen kantamesta. Lentävän managerimme löytää täältä aina uutena vuonna ja juhannuksena. Myös tänä juhannuksena Tenkanen pisti Jaalan sekaisin.

- Vanha Kelo on aivan huippumesta. Upeat puitteet, mainio safka ja loistava jengi duunissa. Mesta on aina ollut aivan turvoksissa, kun olemme siellä käyneet, Tenkanen hehkuttaa.

130624 - Reservit tauolle puhtaalla pelillä
Atlantis FC Atlantiksen reservimiehistö pääsi maanantaina pienelle kesätauolle, kun Janne Wikmanin suojatit kukistivat Siltamäessä Colo-Colon maalein 6-0 (2-0). Pitkää huilia Janne ei reservin pojille kuitenkaan suo, sillä ensimmäinen harjoituspeli on ohjelmassa jo 6. heinäkuuta.

Reservit pelasivat kevätkierroksella kahdeksan ottelua Kuutosessa, joista tuloksena täydet 24 pistettä ja maaliero 26-2. Ainoastaan yhdessä pelissä onnistuttiin maalivahti Vito Diatta ohittamaan. Joukkueen maalitykki oli Francis Tatchim, joka iski pallon vastustajan verkkoon 11 kertaa.

130619 - Revanssi jäi haaveeksi
HIFK Atlantiksen revanssihaaveet haihtuivat alkuunsa, kun HIFK iski punapaidoille toistamiseen luun kurkkuun Bolliksen nurmella. Tähtipaidat olivat tällä kertaa vahvempia maalein 1-3 (1-2).

HIFK aloitti pelin vakuuttavasti, ja Esa Terävä (8. min.) sekä Jonathan Karlsson (19. min.) iskivät nopeaan tahtiin taululle lukemat 0-2. Misse Ebongue kavensi 27. minuutilla ja toi punapaidat vielä hetkeksi mukaan peliin. Mutta kaivattua tasoitusta ei syntynyt, ja niin Karlsson teki pelin selväksi 64. minuutilla: pallo Levan Lomidzen selän taakse ja tilanne 1-3. Tästä ei Atlantis ei noussut, vaan HIFK vei sarjapisteet ja Bolliksen herruuden.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche (91. ua), Jussi Äijälä, Misse Ebongue, Victor Solomon (62. Mohamed Fofana), Alimamy Jalloh, Alpha Sama, Kelechukwu Nnajiofor (84. Iyam Friday), Nicolas Kivistö (62. Abdul Sesay) ja Pierre Nlate.

130618 - Keskiviikkona tilaisuus revanssiin
HIFK Atlantiksella on keskiviikkona mahdollisuus revanssiin avauskierroksen nöyryytykselle, kun punapaidat kohtaavat HIFK:n. Paikallistaisto alkaa Töölön Pallokentän nurmella klo 18.30.

HIFK tyrmäsi Atlantiksen totaalisesti sarja-avauksessa ja latoi Brahen kentällä taululle murskalukemat 7-2. Tämä nöyryytys on varmasti syvällä Atlantis-pelaajien mielessä, kun joukkue keskiviikkona juoksee Bolliksen nurmelle. Punapaidoilla onkin nyt oiva tilaisuus osoittaa, mihin taidot riittävät sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Tervetuloa kuumaan Bolliksen derbyyn!

130614 - Atlantis haki pisteet Lahdesta
Nicce keräsi Lahdessa tehot 1+1. Atlantis nappasi toisen perättäisen voittonsa Kakkosessa, kun punapaidat kukistivat perjantai-iltana Lahden stadionilla isäntäjoukkue Lahti Akatemian 1-3 (1-2).

Atlantiksen valmistautuminen otteluun jäi hätäiseksi, sillä ketjukolari oli tukkinut Lahdenväylän ja helsinkiläiset ehtivät paikalle vasta puoli tuntia ennen pelin alkua. Punapaidat pääsivät kuitenkin hetken hapuilun jälkeen hyvin mukaan peliin, ja Victor Solomon karkasi läpiajoon jo 7. minuutilla. Tarkka sijoitus alakulmaan, ja taululla lukemat 0-1. Lisää aihetta helsinkiläisriemuun saatiin 39. minuutilla, kun Misse Ebongue ohjasi Nicolas Kivistön keskityksen verkkoon. Lahti kuitenkin kavensi vain kahta minuuttia myöhemmin. Pierre Nlate yritti katkaista lahtelaissyöttöä, ja pallo kimposi hänen jalastaan omaan verkkoon. Näin tauolle lukemissa 1-2.

Toisella jaksolla Atlantis kontrolloi pelitapahtumia. Lahden Antti Hukka oli saanut jo avausjaksolla punaisen kortin, ja punapaidat pääsivät pelaamaan koko toisen jakson miesylivoimalla. Lopullinen niitti nähtiin 63. minuutilla, kun Nicolas Kivistön mainio sivuvapari painui suoraan isäntien maaliin. Lisäosumia Lahdessa ei enää nähty, ja näin Atlantikselle maukas voitto lukemin 1-3.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Severi Murto, Misse Ebongue, Victor Solomon, Alimamy Jalloh, Abdul Sesay, Mohamed Fofana, Kelechukwu Nnajiofor (36. Alpha Sama), Nicolas Kivistö (81. Iyam Friday) ja Pierre Nlate.

130612 - Perjantaina Lahteen
FC Lahti Atlantis matkustaa perjantaina Lahteen, missä helsinkiläiset kohtaavat isäntäjoukkue Lahti Akatemian. Taisto käydään Lahden stadionilla alkaen klo 18.30.

Lahti Akatemia pelasi vielä viime kaudella FC Kuusysin nimellä, mutta tälle kaudelle nimi ja paidanväri vaihtuivat, kun joukkue siirtyi FC Lahden organisaatioon. Lahtelaiset ovat aloittaneet sarjan vahvasti, ja mustapaidat ovat taulukossa kolmantena kerättyään kahdeksasta ottelusta 16 pistettä.

Atlantiksella on koossa yhdeksästä pelistä vain 11 pistettä, mutta maanantain JäPS-ottelu antoi jälleen hiukan toiveita paremmasta. Kova haaste punapaitoja Lahdessa kuitenkin odottaa.

130610 - Reservit jatkoi voitokkaasti
Vito joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa kahdesti. Atlantiksen reservimiehistön voittoputki sai jatkoa maanantai-iltana, kun Janne Wikmanin suojatit kukistivat Gnistan/Rootsin Oulunkylässä maalein 2-0. Joukkue selvästi nautti päästyään pelaamaan hyviin olosuhteisiin, ja ainoastaan Gnisun maalivahdin mainiot torjunnat estivät selkeämmät loppulukemat. Viimeistelyssä onnistuivat tällä kertaa Francis Tatchim ja George Cole. Reserveillä on ohjelmassa vielä kaksi ottelua ennen sarjataukoa. Tauolla joukkue pelaa joukon harjoitusotteluita ylempisarjalaisia miehistöjä vastaan.

130610 - Atlantis kukisti JäPSin
Mamy raatoi vahvalla asenteella Atlantiksen alakerrassa. Atlantis katkaisi maanantaina tappiokierteensä Kakkosessa, kun punapaidat kukistivat Järvenpään Palloseuran Pallokentällä maalein 2-0 (2-0).

Atlantis lähti taistoon vahvalla sykkeellä. Punapaidat voittivat kaksinkamppailut hyvällä prosentilla, ja pallo liikkui mieheltä miehelle. Tulostakin tuli jo 11. minuutilla, kun Victor Solomon jatkoi Misse Ebonguen syötön verkkoon. 33. minuutilla Misse itse viimeisteli näyttävällä puskulla numeroiksi 2-0. Isännillä oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta Janne Laiho pelasi Järvenpään maalilla mainion ottelun.

Heti toisen jakson alkajaisiksi vanha kettu Jani Myllyniemi onnistui hiillostamaan Lawrence Simeonia sen verran ansiokkaasti, että tämä huitaisi Myllyniemeä. Simeonille punainen, kahden ottelun pelikielto ja sakot joukkueelta. Kippari Alimamy Jalloh tuurasi kuitenkin Simeonia tyylikkäästi topparina, eivätkä vieraat saaneet edes ylivoimalla kunnon painetta Atlantiksen maalille. Lopussa isäntien kolmas osuma oli jopa lähempänä kuin vieraiden kavennus, mutta Laiho venyi jälleen huippupelastuksiin. Näin loppunumerot Bolliksella isännille 2-0.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Jussi Äijälä, Severi Murto, Misse Ebongue, Victor Solomon (73. Mohamed Fofana), Alimamy Jalloh, Abdul Sesay, Nicolas Kivistö (73. Kelechukwu Nnajiofor), Lawrence Simeon (49. ua) ja Pierre Nlate.

130605 - Viton nollaputki katkesi
Vito joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa kahdesti. Mamadou "Vito" Diattan nollaputki katkesi vihdoin, kun Atlantis-reservit kohtasivat keskiviikkona viidennessä sarjapelissään FC FINNKURDin. Vito joutui kaivamaan pallon peräti kahdesti selkänsä takaa, mutta kun punapaidat osuivat kolmesti toiseen päätyyn, reservien voittoputki sentään jatkui. Seuraavaksi Janne Wikmanin suojatit kohtaavat tulevana maanantaina lohkon toisen tappiottoman joukkueen Gnistan/Rootsin.

130602 - Tappiokierre jatkui Porvoossa
Gabi nähtiin edustuksen paidassa parin vuoden tauon jälkeen. Atlantis matkusti sunnuntai-iltana Porvooseen, missä punapaidat kohtasivat FC Futuran paikallisella Keskuskentällä. Helsinkiläisten esitys oli selkeästi pirteämpi kuin torstain POHU-katastrofissa, mutta isännät nousivat toisella jaksolla väkisin 3-1 (0-1) voittoon, ja näin Atlantiksen tappiokierre sai jatkoa.

Avausjaksolla punapaidat näyttivät haluavansa karistaa torstain nöyryytyksen mielestään. Juoksu maittoi jälleen, ja tulostakin tuki, kun Misse Ebongue iski pallon isäntien verkkoon 24. minuutilla. Tämä riitti taukojohtoon.

Toiselle jaksolle isännät tulivat kuitenkin vahvalla asenteella. Muutamalla punapaidalla askel alkoi painaa, eikä penkiltä löytynyt enempää apuja, sillä joukkue oli Porvoossa liikkeellä todella kapealla materiaalilla. Feras Abid tasoitti ensin pilkulta 69. minuutilla, ja tämän jälkeen Arttu Pösö käynnisti kahdella osumallaan (76. ja 85. min.) isäntien juhlat. Näin pisteet jäivät Porvooseen, ja Atlantiksen asema sarjataulukossa tukaloitui entisestään.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Ville Teelahti, Izu Aniche, Jussi Äijälä, Severi Murto, Misse Ebongue, Iyam Friday, Alimamy Jalloh, Abdul Sesay (84. Aziz Bhar), Gabriel Itodo (79. Victor Solomon) ja Kelechukwu Nnajiofor.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)