Uutiset

UUTISET 1.-30.09.2007

070930 - Atlantis haki pinnat Vaasasta
Tomi taisteli tiukasti Vaasan tornien kanssa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis haki sunnuntaina täyden pistepotin Vaasasta kukistamalla Hietalahdessa VIFK:n 0-1 (0-0). Obi Metzgerin unelmamaali ratkaisi taiston helsinkiläisille vain muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. Isännät hakivat ratkaisua vaarallisilla erikoistilanteillaan, joissa vahvat pääpelaajat Jan Ahlvik ja Christoffer Kloo olivat alituisena riesana Atlantiksen alakerralle. Punapaitojen puolustus taisteli kuitenkin suurella sydämellä, eikä Juha-Pekka Pantsu ollut yllätettävissä. Näin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Obi ampui unelmamaalin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Atlantis sai lisää tehoja hyökkäyspeliinsä. Kärkikaksikko Obi Metzger - Muwahid Sesay pääsi useamman kerran maalipaikkoihin, mutta sihti ei Hietalahden iltavalaistuksessa ollut aivan kohdallaan. Vihdoin 87. minuutilla tuli myös tulosta. Obi tykitti pallon 25 metristä aivan maalin oikeaan yläkulmaan, eikä Thomas Kolamilla ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan. Näin kolme pistettä lähtivät yöbussilla Helsinkiin.

Atlantiksen kokoonpano: Juha-Pekka Pantsu, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka (81. Xhevdet Gela), Axel Orrström, Petteri Paajanen (64. Daniel Hiilosvuo), Risto Salmi (90. Adel Eid), Obi Metzger ja Hassan Sesay.

070929 - Sunnuntaina Vaasaan
VIFK Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Vaasaan, missä helsinkiläiset kohtaavat Hietalahden stadionilla klo 18.30 VIFK:n. Kevätkierroksella vaasalaiset hakivat Bollikselta täyden pistepotin maalein 1-2, joten Ville Lyytikäisen suojateilla on nyt revanssin paikka.

VIFK on ollut hyvässä syysvireessä. Joukkue on viidestä viime pelistä kerännyt kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yhden tappion. Yhteensä koossa on 29 pistettä, ja sijoitus sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemäs.

Atlantis on myös pelannut vahvan syksyn. Ennen viime sunnuntain KuPS-tappiota punapaidat pelasivat kuusi ottelua tappioitta. Nyt helsinkiläiset pääsevät parhaalla miehistöllään Vaasaan hakemaan täydennystä pistepussiinsa.

070928 - Akatemia otti arvokkaat pisteet
Ossi hinasi punapaitoja vaikeilla hetkillä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia nappasi arvokkaat pisteet A-nuorten SM-sarjassa, kun punapaidat kukistivat perjantai-iltana Pallokentän samettinurmella FC Hakan maalein 3-1 (0-0). Voitto oli beibeille ensimmäinen puoleentoista kuukauteen ja paransi mukavasti joukkueen mahdollisuuksia sarjapaikan uusimiseksi.

Akatemia on syyskierroksella hävinnyt kuusi peliä yhdellä maalilla, ja viidessä edellisessä koitoksessa omiin on mennyt peräti 15 palloa. Nyt valmennusjohto lähti tilkitsemään vuotanutta alakertaa, ja juoksutti hyökkäysorientoituneesta beibilaumasta kentälle hieman puolustusvoittoisemman koostumuksen. Kuluneella viikolla beibeille on harjoituksissa pyritty opettamaan myös joitakin uusia jalkapallokäsitteitä kuten taistelutahtoa ja työmoraalia.

Miikka puski avausmaalin. Kuva: Juhani Järvenpää.

Akatemia lähti perjantain taistoon hyvällä asenteella. Punapaidat puolustivat kurinalaisesti, eikä Haka päässyt avausjaksolla juuri ahdistelemaan Ossi Koskelan vartioimaa Atlantis-maalia. Toisaalta myös isäntien maalipaikat olivat kortilla.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli vahvasti. Ryhmitystä muutettiin hyökkäävämmäksi, ja punapaidat hakivat tosissaan johtomaalia. Tulosta tuli jo 48. minuutilla, kun Sampha Kamaran kulma tavoitti Miikka Kärkkäisen, ja Guli puski pallon voimalla maalin kattoon. Isännillä oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta vähitellen myös Haka sai hyökkäyspelinsä käyntiin. Vahvan ottelun pelannut Ossi Koskela piti kuitenkin Atlantis-maalin puhtaana, kunnes 72. minuutilla Kalle Multanen hyödynsi Ciro Francisin nukahduksen ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. Beibit eivät kuitenkaan lannistuneet. Daniel Hiilosvuon keskitys tavoitti 80. minuutilla Melad Bannan pään, ja israelilainen panssarivaunu jyräsi pallon Hakan verkkoon. Tämän jälkeen johtoa puolustettiin suurella sydämellä. Tuukka Myyrän ja Max Thibaultin johdolla beibit katkoivat valkopaitojen hyökkäyksiä, ja loput pallot hoiteli Ossi Koskela. Lopullinen niitti nähtiin 93. minuutilla, kun Haka-vahti A-P Tynskä pudotti pallon käsistään, ja Zakaria Kibona nautiskeli lelun maaliin.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Tuukka Myyrä, Sampha Kamara, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Olli Isosalo (57. Melad Banna), Ciro Francis (89. Antti Hakala), Xhevdet Gela ja Mikael Lahtinen (46. Zakaria Kibona).

070927 - Leijonille omat sivut
Atlantis ´00 / Leijonat Atlantis ´00 / Leijonat ovat avanneet omat internetsivut. Joukkueen upeat kotisivut löytyvät osoitteesta www.atlantisleijonat.com. Käykää ihastelemassa!

070926 - Antoisa valmentajapalaveri toimistolla
Atlantis FC Atlantiksen ´93-´99 -syntyneiden poikajoukkueiden valmentajat kokoontuivat keskiviikkoiltana uuden junioripäällikön Dino Aiyadin johdolla toimistolle syksyn ensimmäiseen valmentajailtaan. Illan aikana käytiin mm. läpi joukkueiden ensi kauden suunnitelmat ja pelaajatilanteet sekä rakennettiin mallia keskinäiselle pelaaja- ja valmentajavaihdolle. Lisäksi sovittiin talven Taito- ja Maalivahtikoulujen toimintaperiaatteet.

070925 - B-junnut hävisivät Kotkalle
B-junnujen pistetili ei karttunut viikonloppuna. Atlantiksen B-juniorit kohtasivat sunnuntaina B-nuorten Ykkösessä FC KooTeePeen. Pallokentän keinonurmella pelattu ottelu päättyi kotkalaisten selvään 0-4 (0-2) voittoon. Kallen kolleilla on sarjassa jäljellä vielä kaksi koitosta, ja sijoitus taulukossa tällä hetkellä neljäs.

070923 - KuPS haki pinnat Bollikselta
Teemu Kankkunen ja Pele Koljonen kävivät tiukkaa vääntöä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis ja KuPS tarjosivat hyvää futisviihdettä Bolliksen iltavaloissa. Vieraat veivät tiukan väännön lopulta lukemin 0-1 (0-1), ja näin arvokkaat sarjapisteet matkasivat Kuopioon.

KuPS sai peliin mainion alun, kun Pele Koljonen hyödynsi jo 7. minuutilla isäntien alakerran haparoinnin ja ohjasi pallon Juha-Pekka Pantsun selän taakse. Tämän jälkeen vauhdikkaita tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä, mutta sekä Pantsu että KuPS:n Ville Iiskola venyivät useisiin loistopelastuksiin. Näin tauolle vierasjohdossa 0-1.

Iltavalossa oli tunnelmaa. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Atlantis jatkoi tasoituksen metsästystä. Punapaidat loivat useita maukkaita maalipaikkoja, mutta Iiskola oli ohittamaton. Toisessa päässä keltamustat puolestaan saivat todeta Pantsun taidot. Tilanteita riitti molemmilla maaleilla, mutta lisäosumia ei enää nähty. Vauhdikas peli iltavaloissa tarjosi kuitenkin mainiota viihdettä Bolliksen runsaslukuiselle yleisölle.

Atlantiksen kokoonpano: Juha-Pekka Pantsu, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen (58. Adel Eid), Jani Modig (75. Daniel Hiilosvuo), Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka (50. Petteri Paajanen), Axel Orrström, Risto Salmi, Obi Metzger ja Hassan Sesay.

070922 - Joukkueiden avoimet harjoitukset
Atlantis FC Atlantiksen juniorijoukkueet järjestävät loka-marraskuussa Talin hallissa avoimia harjoitustapahtumia, joihin uudet pelaajat ovat tervetulleita esittäytymään ja tutustumaan joukkueiden toimintaan. Joukkueiden harjoitusajat löytyvät alla olevasta linkistä. Lisätietoja saa myös kunkin joukkueen yhteyshenkilöiltä. Tervetuloa mukaan hyvään seuraan! Harjoitusajat.

070921 - Sunnuntaina vastassa KuPS
KuPS Pallokentäntällä on sunnuntai-iltana luvassa hyvää jalkapalloviihdettä, kun nousukuntoinen Atlantis kohtaa sarjakakkosen Kuopion Palloseuran. Ottelu Bolliksen samettinurmella alkaa klo 18.30.

KuPS lähti kauteen suurimpana nousijasuosikkina, ja joukkue onkin ollut koko kauden tiukasti mukana kärkikahinoissa. Tällä hetkellä kuopiolaiset ovat sarjassa kakkosena kuusi pistettä perässä kärkijoukkue Rovaniemen Palloseuraa. Mikäli keltamustat säilyttävät kakkospaikan loppuun saakka, edessä on syksyllä karsintapelit noususta Veikkausliigaan.

Kevätkierroksella KuPS voitti tiukan väännön jälkeen Atlantiksen kotiareenallaan maalein 3-2. Helsinkiläiset hakevat nyt tosissaan revanssia Bolliksella. Atlantis pääsee sunnuntain taistoon parhaalla miehistöllään, kun kärkikaksikko Obi Metzger - Muwahid Sesay on pelikieltonsa kärsittyään jälleen käytettävissä.

070920 - Akatemialle tappio paikallistaistossa
Seve osui HJK:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemian ankea syksy sai jatkoa, kun punapaidat hävisivät torstaina HJK:lle maalein 2-3 (1-2) A-nuorten SM-sarjassa. Tappion myötä beibit jumittuivat entistä pahemmin putoamistaisteluun.

HJK aloitti terävästi ja latoi 20 minuutissa pallon kahdesti Atlantiksen verkkoon. Ilman Henri Mattssonin hyviä torjuntoja lukemat olisivat avausjaksolla voineet olla pahemmatkin. Akatemia pääsi kuitenkin mukaan peliin, kun juuri ennen taukovihellystä Xhevdet Gela puski pallon tolppaan ja Zakaria Kibona jatkoi irtopallon verkkoon. Toisella jaksolla Atlantis hallitsi hienokseltaan tapahtumia, ja 67. minuutilla Seve puski Olli Isosalon keskityksestä tasoituksen. Kylmää vettä tuli kuitenkin niskaan 81. minuutilla, kun Kalle Sotka viimeisteli loppunumeroiksi 2-3 HJK:lle.

Akatemian kokoonpano: Henri Mattsson, Max Thibault, Daut Kuqi (75. Melad Banna), Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (61. Mikael Lahtinen), Sampha Kamara (46. Olli Isosalo), Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Ciro Francis (85. Arber Istrefi) ja Xhevdet Gela.

070919 - Muwai odottaa jo sunnuntain KuPS-peliä
Juhliiko Muwai taas sunnuntaina? Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen maalitykki Muwahid Sesay odottaa jo malttamattomana ensi sunnuntain KuPS-ottelua. Mies oli pelikiellossa viime viikonlopun Kokkolan vierailulla, joten nyt pelihalut ovat kovat. - Oli todella vaikeaa istua kotona ja odottaa tietoa lopputuloksesta. Kun vihdoin tuli tieto, että olimme voittaneet, tuntui todella hyvältä.

Tällä kaudella jo kahdeksan maalia viimeistellyt Muwai uskoo myös KuPS:n kaatuvan sunnuntaina Pallokentällä. - Olisimme ansainneet tasapelin kesällä Kuopiossa. Nyt olemme paljon paremmassa vireessä. Tulemme lyömään KuPS:n.

070918 - Atlantis ´97 otti viidennen turnausvoittonsa
Voittajajoukkue Atlantis ´97 osallistui viikonloppuna HJK Kannelmäen syysturnaukseen. Mukana oli yhteensä 24 joukkuetta pääkaupunkiseudulta. Punapaidat tekivät taas selvää jälkeä keräten kuudesta ottelusta maalieron 14-1. Loppuottelussa kukistui VJS 1-0. Turnausvoitto oli joukkueen viides tällä kaudella, ja yksi on vielä hakusessa tulevan viikonlopun SAPA-turnauksessa.

070917 - B-junnujen voittoputki jatkui
Kallen ja Ollen suojatit ovat rajussa syysvireessä. Atlantiksen B-juniorit jatkoivat vahvoja esityksiä B-nuorten Ykkösessä. Kallen kollit kukistivat sunnuntaina VJS:n Myyrmäessä maalein 0-3 (0-2). Maalintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Antti Hakala kahdesti (36. ja 40. min.) sekä Petri Borodavkin kerran (74. min.).

B-junnuilla on kahdeksasta pelistä koossa 16 pistettä ja eroa kärkijoukkue Reippaaseen kolme pinnaa. Seuraavan kerran Kalle Lindholmin suojatit ovat tositoimissa ensi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa KooTeePeen Pallokentän keinonurmella klo 12.30.

070916 - Täysi pistepotti Kokkolasta
Pantsu piti nollan Kokkolassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen vahva syysvire jatkui sunnuntaina Kokkolassa, kun helsinkiläiset hakivat maukkaan vierasvoiton kukistettuaan GBK:n Keskuskentällä maalein 0-1 (0-1).

Ottelun avausjakso oli GBK:n vyörytystä. Isännillä oli tukuttain erikoistilanteita, joista Vitao ja Kristoffer Ainasoja lähettivät vaarallisia keskityksiä Atlantiksen maalille. Helsinkiläisten puolustus taisteli kuitenkin suurella sydämellä, ja loput tilanteet torjui mainiosti esiintynyt Juha-Pekka Pantsu. Kesken GBK:n painostuksen vieraat iskivät ottelun 17. minuutilla. Jani Modigin keskityksestä pallo jäi maalinedustan ruuhkaan, ja Adel Eid pääsi ohjaamaan sen Mikko Rahkamaan selän taakse. Kun ottelun parhaana palkittu Pantsu ei toisessa päässä ollut yllätettävissä, tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Aatu ohjasi ratkaisuosuman. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Atlantis sai otteen pelistä. GBK:n liike hiipui, ja kokosinisissä esiintynyt vierasjoukkue pääsi muutaman kerran hätyyttelemään vaarallisesti Rahkamaan maalia. Loppuminuuteilla isännille tarjoutui vielä muutama erikoistilanne, mutta rajusti taistellut Atlantis-puolustus ei antanut tuumaakaan periksi. Näin täysi pistepotti Helsinkiin.

Atlantiksen kokoonpano: Juha-Pekka Pantsu, Tomi Nyman, Adel Eid, Teemu Kankkunen, Jani Modig (87. Xhevdet Gela), Fredrik Vikström, Niko Kukka (81. Daniel Hiilosvuo), Axel Orrström, Petteri Paajanen, Risto Salmi ja Hassan Sesay.

070915 - Akatemialle kotitappio
Beibien peli meni selittelyksi. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Talin nurmella FC Reippaan. Lahtelaiset käyttivät surutta hyväkseen beibien pehmeää puolustusasennetta, ja Kalle Kankala upotti pallon kolmesti Ossi Koskelan selän taakse (6., 64. ja 68. min.). Punapaidosta viimeistelyssä onnistuivat Daniel Hiilosvuo (52. min. rp) ja Zakaria Kibona (70. min.), mutta kun enempää osumia ei nähty, Reipas vei mennessään arvokkaat pinnat maalein 2-3 (0-1).

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (88. Petri Borodavkin), Sampha Kamara, Melad Banna (69. Olli Isosalo), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Xhevdet Gela, Antti Hakala (84. Arber Istrefi) ja Nicolas Hornborg.

070914 - Edustus sunnuntaina Kokkolaan
GBK Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Kokkolaan, missä helsinkiläiset kohtaavat GBK:n paikallisella Keskuskentällä klo 15.00. Molemmat joukkueet tarvitsevat vielä lisäpisteitä, ennen kuin sarjapaikka ensi kaudelle on varma, joten luvassa on jälleen tiukka vääntö.

GBK osoitti viime kierroksella vaarallisuutensa kukistamalla PK-35:n Myllypurossa maalein 1-2. Sunnuntain taistoon kokkolalaiset pääsevät parhaalla kokoonpanollaan, kun myös Viikingeistä vuokrattu maalivahti Mikko Rahkamaa on nyt käytettävissä.

Atlantiksen miehistöstä puuttuu sunnuntaina varoitustilin täyttymisen vuoksi kärkikaksikko Obi Metzger - Muwahid Sesay. Kokkolan bussiin hyppää kuitenkin täydennykseksi muutama Akatemian pallovirtuoosi. Akatemia kohtaa lauantaina klo 14.00 Talin nurmella Lahden Reippaan, ja tässä ottelussa kunnostautuneille beibeille on luvassa palkinnoksi bussimatka Kokkolaan.

070910 - B-junnut jatkoivat voitokkaasti
Pete osui MyPa:n verkkoon. Atlantiksen B-juniorit ottivat sunnuntaina neljännen voittonsa Ykkösessä, kun helsinkiläiset kukistivat Talin hallissa MyPa:n maalein 2-0 (0-0). Punapaitojen maalit viimeistelivät tällä kertaa Nicolas Hornborg (67. min.) ja Petri Borodavkin (80. min.).

Kalle Lindholmin suojateilla on seitsemästä Ykkösen pelistä koossa 13 pistettä, ja joukkue on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla. Seuraavaksi Kallen kollit haastavat ensi sunnuntaina kakkosena olevan VJS:n

070910 - Obin ja Muwain varoitustilit täyttyivät
Ei rikettä... Kuva: Juhani Järvenpää. Suununtain kuumassa väännössä JJK yritti pysäyttää Atlantis-hyökkäykset kaikin keinoin. Varsin isäntien liukas kärkipari Obi Metzger - Muwahid Sesay sai tuntea nahoissaan valkopaitojen tylyn kohtelun. Erotuomari Toni Pohjoismäki näki kuitenkin vain mustaa ja antoi pelissä varoitukset Obille ja Muwaille sekä Hassan Sesaylle. Samalla Obin ja Muwain korttitilit täyttyivät, ja kaksikko huilaa ensi sunnuntain GBK-pelin. Ei rikettä... Kuva: Juhani Järvenpää.

070909 - Atlantis vei arvokkaat sarjapisteet
Bolliksella taisteltiin tosissaan sarjapisteistä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen vahva syysvire jatkui sunnuntaina, kun helsinkiläiset kukistivat kotiareenallaan Töölön Pallokentällä JJK:n maalein 2-0 (1-0).

Atlantis lähti peliin hyvällä sykkeellä. Ensimmäinen puoli tuntia mentiin punapaitojen komennossa. Tulostakin tuli, kun Muwahid Sesay jatkoi jo 8. minuutilla Risto Salmen nostosta pallon Matti Salkojärven selän taakse. Jakson lopulla vieraat pääsivät paremmin peliin mukaan, mutta Atlantiksen alakerta piti JJK:n pelätyn maalitykin Babatunde Wusun tarkassa vartioinnissa. Näin tauolle 1-0 kotijohdossa.

Muwai osui kahdesti sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää.

Atlantis kontrolloi pelitapahtumia myös toisella jaksolla. Muwahid Sesay viimeisteli toistamiseen 65. minuutilla Hassan Sesayn esityöstä. Tämän jälkeen JJK lisäsi hyökkäysvoimaa kentälle, mutta punapaitojen tarkka puolustuspeli vei parhaan terän vieraiden hyökkäyksistä. Kaukolaukaukset Juha-Pekka Pantsu poimi varmasti isäntien maalilla. Näin loppunumerot Bolliksella 2-0, ja Atlantis nappasi arvokkaat sarjapisteet.

Atlantiksen kokoonpano: Juha-Pekka Pantsu, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen, Jani Modig (84. Zakaria Kibona), Fredrik Vikström, Muwahid Sesay (74. Adel Eid), Niko Kukka, Axel Orrström, Risto Salmi, Obi Metzger (54. Petteri Paajanen) ja Hassan Sesay.

070907 - Sunnuntaina vastassa JJK
JJK Atlantis kohtaa sunnuntaina kotiareenallaan JJK:n. Taistelu sarjapisteistä alkaa Töölön Pallokentällä klo 18.30.

Pirteä sarjanousija JJK on tiukasti mukana Ykkösen kärkikamppailuissa. Joukkue on kolmantena ainoastaan pisteen päässä karsintapaikasta. Jyväskyläläiset ovat iskeneet Ykkösessä eniten maaleja, ja varsinkin tehokas kärkipari Tommi Kari - Babatunde Wusu on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Kevätkierroksella JJK voitti Atlantiksen kotonaan 2-0 Wusun kahdella osumalla.

Atlantis on pelannut neljä viimeisintä Ykkösen peliä tappioitta, ja helsinkiläiset lähtevät tosissaan haastamaan JJK:ta. Ville Lyytikäisen miehistö pääsee taistoon parhaalla koostumuksellaan, kun Toni Nyman palaa kokoonpanoon pelikieltonsa kärsittyään.

070906 - Akatemia nousi haudasta Seinäjoella
Dudu osui kahdesti Seinäjoella. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia otti mallia edustusmiehistöstä, kun joukkue kohtasi TP-Seinäjoen torstaina Seinäjoen keskuskentällä. Avausjaksolla Akatemia-beibit ottivat kiltisti vastaan kaiken mitä tarjottiin, ja isännät latoivat pallon kolmesti Ossi Koskelan selän taakse (6., 30. ja 39. min). Toisella jaksolla helsinkiläiset heräsivät, ja TP:n hiipuessa edes paikallisen erotuomarikerhon parhaat voimat eivät onnistuneet estämään Atlantiksen rynnistystä. Daniel Hiilosvuo tykitti 69. minuutilla tilanteeksi 3-1, mutta kun enempää hyväsyttyjä osumia ei näyttänyt syntyvän, kotiyleisö odotteli jo päätösvihellystä ja kolmea pistettä. Beibit eivät kuitenkaan luovuttaneet. Esa Virosen ristipallo tavoitti 89. minuutilla Miikka Kärkkäisen pään, ja Guli puski pallon verkkoon. Helsinkiläisten vyörytys jatkui, ja 91. minuutilla Dudu Hiilosvuon tykki puhui uudelleen. Näin vauhdikkaan taiston loppunumerot 3-3 (3-0).

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Tuukka Myyrä (75. Olli Isosalo), Zakaria Kibona, Sampha Kamara, Melad Banna (46. Daut Kuqi), Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Ciro Francis (90. Arber Istrefi) ja Xhevdet Gela.

070905 - Melad Banna uusi Akatemia-pelaaja
Mila pelaa loppukauden Akatemiassa. Israelilaislähtöinen Melad Banna (s. 1988) pelaa loppukauden Atlantis Akatemian miehistössä. Melad muutti Israelista Suomeen heinäkuussa ja liittyi elokuussa Akatemian harjoitusrinkiin. Kotimaassaan hän edusti Hapoel Akko -seuraa. Hyökkääjäjärkäle tuo beibilaumaan tervetullutta kovuutta ja taistelutahtoa.

070903 - B-junnut haki pinnan Lahdesta
Henkka katseli punaista Lahdessa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen B-juniorit vierailivat sunnuntaina valmentajansa Kalle Lindholmin kotikaupungissa, kun punapaidat kohtasivat Kuusysin Mukkulassa. Sateisella kentällä käyty tasainen vääntö päättyi lopulta maalittomana 0-0 lukemiin. Jobinpostia oli erotuomarin maalivahti Henri Mattssonille näyttämä punainen kortti muutama sekuntti ennen päätösvihellystä.

B-junnujen seuraava peli Ykkösessä on ensi sunnuntaina, kun Kallen kollit kohtaavat MyPa:n Talin hallissa klo 13.00.

070903 - Seve debytoi Ykkösessä
Seve debytoi edustuksessa sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää. Atalantis Akatemian keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela (s. 1989) esiintyi sunnuntaina ensimmäistä kertaa Ykkösessä. Ville Lyytikäinen pisti kosovolaislähtöisen taistelijan avittamaan Atlantiksen takaa-ajoa parikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä.

- Seve pääsi hyvin peliin mukaan, teki hyvin töitä ja pisti palloa nopeasti liikkeelle, päävalmentaja kiitteli juniorin panosta taiston tauottua.

070903 - Pantsu Atlantiksen maalille
Pantsu pelaa loppukauden Atlantiksessa. Kokenut veräjänvartija Juha-Pekka Pantsu (s. 1978) vahvistaa loppukauden Atlantiksen maalivahtiosastoa. Pantsulla on takana 11 vuoden kunniakas ura paikalliskilpailija Viikinkien riveissä. Tämän kauden hän on pelannut IF Gnistanin miehistössä Kakkosessa.

Pantsu pääsi tositoimiin jo sunnuntaina Tammelassa Unisa Banguran parannellessa vielä polvivammaansa.

070902 - Atlantis nousi kuilun partaalta
Petsku nosti Atlantiksen tasoihin. Kuva: Juhani Järvenpää. PP-70 ja Atlantis tarjosivat tamperelaisyleisölle tapahtumarikkaan ottelun, kun joukkueet tasasivat sunnuntai-iltana Tammelassa pisteet maalein 3-3 (1-1). Helsinkiläisten tasoitus syntyi lisäajalla kotikatsomon jo odotellessa loppuvihellystä.

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, jossa maalitilanteita ei paljon nähty. Isännät käyttivät ainokaisensa 31. minuutilla, kun Petri Lindberg ohjasi takatolpalta Mika Lahtisen puskun verkkoon. Vieraat kuittasivat vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Obi Metzger heräsi mukaan peliin ja tykitti pallon voimalla Mika Hilanderin selän taakse.

PP-70 tuli toiselle jaksolle vahvasti. Mika Lahtinen karkasi kahdesti läpiajoon ja ohitti molemmilla kerroilla (48. ja 60. min.) Atlantis-maalilla debytoineen Juha-Pekka Pantsun. Helsinkiläisten taistelutahto oli alamaissa. Moni viikontakaisista Tapiolan leijonista oli nyt vain joukko Tammelan lampaita. Petteri Paajanen nosti kuitenkin vieraat kuilun partaalta mukaan peliin. Ensin 73. minuutilla Petsku täräytti pallon 16 metristä vasempaan yläkulmaan. Kellon käydessä jo lisäaikaa palomiehen tykki puhui uudelleen, ja Teemu Kankkusesta suuntaa muuttaen pallo upposi isäntien verkkoon. Näin loppunumerot 3-3, ja joukkueet jatkavat sarjataulukossa edelleen tasapisteissä.

Atlantiksen kokoonpano: Juha-Pekka Pantsu, Mehdi Khelaifia (72. Xhevdet Gela), Teemu Kankkunen, Jani Modig (60. Niko Kukka), Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Axel Orrström, Petteri Paajanen, Risto Salmi, Obi Metzger (80. Daniel Hiilosvuo) ja Hassan Sesay.

070901 - Sunnuntaina Tampereelle
PP-70 Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Tampereelle, kun helsinkiläiset kohtaavat Ykkösen ottelussa PP-70:n. Ottelu Tammelan stadionilla alkaa klo 18.30.

PP-70 haki kevätkierroksella Pallokentältä pisteet maalein 1-3, joten Ville Lyytikäisen miehistöllä on nyt revanssin paikka. Luvassa on kuitenkin tiukka vääntö, sillä ennen sunnuntaita joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä.

Siirtoikkunan sulkeuduttua perjantaina PP-70 ei saa enää alkukauden tapaan apuja farmiseura Tampere Unitedilta. TamU:n kakkosmaalivahti Mika Hilander jatkaa kuitenkin edelleen PP:n mukana. Lisäksi tamperelaiset ovat vahvistaneet miehistöään loppukaudeksi muutamalla ulkomaalaispelaajalla. Kosovolaispeluri Ymer ja portugalilaishyökkääjä Zito ovat liittyneet joukkueeseen.

Atlantis pääsee Tampereelle lähes parhaalla miehistöllään. Aunoastaan toppari Tomi Nyman on varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa sunnuntaina.

070901 - Akatemialle tappio Turussa
Henkka debytoi Akatemian maalissa. Kuva: Juhani Järvenpää. Inter kukisti Atlantis Akatemian A-nuorten SM-sarjassa lauantaina. Loppunumerot Kupittaan keinonurmella olivat isännille 2-1 (1-0).

Inter painoi avausjakson myötätuuleen vahvasti, ja vaisusti esiintyneet Atlantis-beibit olivat vastaanottajia. Isännät tauolle ansaitussa johdossa. Toiselle jaksolle helsinkiläiset tulivat astetta rohkeammin, ja Inter vetäytyi suosiolla. Zakaria Kibonan roikku leijaili maaliin 61. minuutilla, ja peli oli jälleen avoin. Isännät kuitenkin iskivät uudelleen 81. minuutilla, ja pallo oli toistamiseen Henri Mattssonin selän takana. Nämä jäivät myös loppunumeroiksi, ja Inter jatkaa sarjaykkösenä.

Akatemian kokoonpano: Henri Mattsson, Max Thibault, Tuukka Myyrä, Zakaria Kibona (65. Antti Hakala), Sampha Kamara, Miikka Kärkkäinen (46. Daut Kuqi), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Olli Isosalo (82. Arber Istrefi), Ciro Francis ja Xhevdet Gela.