070830 - Siirtoikkuna sulkeutuu perjantaina
Suomen Palloliitto Tämän viikon perjantai on pelaajasiirtojen viimeinen päivä Suomessa. Joukkueet eivät voi enää rekisteröidä tälle kaudelle uusia pelaajia perjantain klo 24.00 jälkeen.

Myös Atlantis täydentää hiukan sekä edustusjoukkueen että Akatemian miehistöjä ennen ikkunan sulkeutumista. Näillä hankinnoilla on tarkoitus paikata ulkomaille muuttaneiden Adam Highfieldin ja Pasi Karppisen sekä Somerolle siirtyneiden Ojembe Olatugan ja Micheal Ozorin jättämät aukot.

070829 - Adam palaa Uuteen-Seelantiin
Adam lentää jälleen lämpimään. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen muuttolintu maalivahti Adam Highfield lentää jälleen tulevana viikonloppuna Uuden-Seelannin lämpöön, eikä ole mukana enää ensi sunnuntain PP-70 -ottelussa. Adam liittyy kotimaassaan kasvattajaseuransa Canterbury Unitedin miehistöön. Suomeen maalivahti palaa taas ilmojen lämmitessä ensi huhtikuussa.

Highfield pelasi tällä kaudella Atlantiksen paidassa kuusi Ykkösen ja kaksi Suomen cupin ottelua.

070828 - Atlantis ´95 haki kultaa Rajamäeltä
Atlantis ´95 Atlantiksen ´95-joukkue teki selvää jälkeä viikonloppuna NJS:n 40-vuotisjuhlaturnauksessa Rajamäellä. Atlantis-junnut voittivat kaikki kuusi otteluaan, ja maaliero oli murskaava 23-4.

Ensi kaudeksi ysivitosilla on kovat suunnitelmat haastaa tosissaan ikäluokan muut kärkiryhmät. Joukkue tulee panostamaan reippaasti sekä valmennukseen että harjoitusolosuhteisiin. Myös muutama uusi pelaaja on haussa. Lisätietoja joukkueen toiminnasta antaa valmentaja Kari Lehtinen (p. 050-5523565).

070827 - B-junnut voittivat POHU:n
Nikke ampui tasoitusmaalin POHU:n verkkoon. Atlantiksen B-juniorit ottivat sunnuntaina kolmannen voittonsa B-poikien Ykkösessä, kun Kallen kollit kukistivat Talin nurmella POHU:n maalein 2-1 (0-1). Punapaitojen maalit viimeistelivät toisella jaksolla Nicolas Hornborg (57. min) ja Teemu Wallin (62. min.).

Viiden kierroksen jälkeen B-junnuilla on kasassa yhdeksän pistettä, mikä oikeuttaa tasaisessa sarjassa kuudennelle sijalle. Matkaa kärkijoukkue Reippaaseen on ainoastaan kolme pistettä. Toisaalta myös putoamisviiva on vain kolmen pinnan päässä.

070826 - Cup-draama päättyi kyyneliin
Jani ampui tasoitusmaalin Tapiolassa. Kuva: Juhani Järvenpää. Honka ja Atlantis tarjosivat cup-draamaa parhaimmillaan ja julmimmillaan, kun joukkueet kohtasivat sunnuntai-iltana Tapiolan urheilupuistossa. Isännät ratkaisivat jännitysnäytelmän lopulta edukseen jatkoajan viimeisellä minuutilla. Päätösnumerot 2-1 (1-1) (0-0) ja Honka jatkoon.

Espoolaiset aloittivat vahvasti ja rakensivat muutaman mainion tekopaikan heti alkuun. Adam Highfield Atlantiksen maalilla torjui kuitenkin varmasti, ja loput tilanteet isännät tulittivat kolmanteen kerrokseen. Punapaidoilta karisi vähitellen turha kunnioitus, ja tilanteita syntyi myös Hongan maalille. Petteri Paajanen pääsi kahdesti avopaikkaan, mutta sihti ei ollut tänään kohdallaan. Näin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Niin lähellä.... Kuva: Juhani Järvenpää.

Toiselle jaksolle Honka tuli jälleen vahvasti. Painostus palkittiin 53. minuutilla, kun helsinkiläiset eivät onnistuneet purkamaan isäntien vyörytystä ja maalinedusruuhkan jälkeen erotuomari Pasi Kallio vei pallon pilkulle. Jami Puustinen viimeisteli varmasti tilanteeksi 1-0. Atlantis ei kuitenkaan luovuttanut, vaan punapaidat hakivat tasoitusta tosissaan. Vihdoin 80. minuutilla Obi Metzger vapautti oikealta Fredrik Vikströmin, jonka keskitys löysi takatolpalta Jani Modigin. Jani ohjasi pallon varmasti verkkoon, ja tunnelma katsomossa sähköistyi. Paine Hongan maalilla jatkui, ja 90. minuutilla erotuomari Kallio tuomitsi käsivirheestä rangaistuspotkun. Modig ampui vasemman tolpan viereen, mutta Tomi Maanoja aavisti oikein ja venytti sormensa pallon tielle.

Freda taisteli loppuun saakka - tässä pysähtyy Jami Puustinen.
	      Kuva: Juhani Järvenpää.

Jatkoaika oli raivoisaa taistelua, jossa punapaidat pistivät Hongan liigamiehistön todella koville. Molemmilla joukkueilla oli muutama paikka ratkaista koitos edukseen. Yleisö odotti jo rangaistuspotkilpailua, kun hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Benjamin Westö menetti pallon oman rangaistusalueen rajalla ja rikkoi jälkitilanteessa vastustajaa. John Weckström asettui ampumaan vapaapotkua, mutta syöttikin Roni Porokaran avopaikkaan, ja maajoukkuelaituri sijoitti pallon varmasti Highfieldin selän taakse. Taisto oli ohi. Espoolaiset juhlivat.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen, Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay (117. Sampha Kamara), Axel Orrström, Petteri Paajanen (84. Zakaria Kibona), Risto Salmi (114. Benjamin Westö), Obi Metzger ja Hassan Sesay.

070825 - Sunnuntaina Suomen cupissa vastassa FC Honka
Suomen cup Atlantis pelaa sunnuntaina Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelunsa, kun punapaidat haastavat Tapiolassa FC Hongan liigamiehistön klo 18.30. Otteluun on vapaa pääsy.

Hongalta on cup-taistosta sivussa loukkaantuneet Hannu Patronen, Hannu Haarala ja Tero Koskela sekä lainoilta palanneet Mika Helin ja Lasse Lagerblom. Atlantis pääsee otteluun lähes parhaalla miehistöllään. Ainoastaan Hongasta lainassa oleva Niko Kukka on seurojen keskinäisen sopimuksen vuoksi poissa kokoonpanosta.

070825 - Akatemialle kotitappio
Seve osui kahdesti Talissa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina kotonaan A-nuorten SM-sarjassa JJK:n. Atlantis-beibien päivä oli synkkä, ja isäntien vaisun esityksen jälkeen jyväskyläläiset hakivat Talista pisteet maalein 3-4 (1-3).

Atlantis aloitti ottelun pirteästi, mutta kun maalipaikkoja ei hyödynnetty, oli vieraiden vuoro iskeä. JJK sahasi kolmesti punapaitojen puolustuksen sekaisin, ja 30. minuutin kohdalla taululla oli tylyt lukemat 0-3. Daniel Hiilosvuon kavennusmaali juuri annen taukovihellystä antoi isännille vielä toivonkipinän. Xhevdet Gela viimeisteli 50. minuutilla jo 2-3. Miikka Kärkkäisen rike rangaistusalueella kuitenkin kostautui, ja 66. minuutilla JJK:n Sampo Ojala viimeisteli pilkulta 2-4. Seve osui vielä uudelleen 80. minuutilla, mutta kun enempää maaleja ei nähty, pisteet matkasivat Jyväskylään.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (89. Edgar Zindoga), Zakaria Kibona (32. Olli Isosalo), Sampha Kamara, Melad Banna (73. ua.), Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Arber Istrefi (60. Mikael Lahtinen) ja Xhevdet Gela.

070825 - Jimbi ja Micheal Somerolle
Micheal muuttaa Somerolle. Atlantiksen Akatemia-pelaajat Ojembe Olatuga ja Micheal Ozor siirtyvät loppukaudeksi Someron Voiman Kakkosen joukkueeseen. Samalla myös Alimamy Jallohin laina jatkettiin kestämään kauden loppuun saakka. Koko kolmikko nähdään SoVo:n paidassa jo sunnuntaina, kun somerolaiset kohtaavat SalPan.

Jimbi pelasi tällä kaudella Atlantiksen edutusmiehistössä kaksi Ykkösen ottelua ja Micheal yhden. Lisäksi pojat ovat pelanneet säännöllisesti Akatemian riveissä A-nuorten SM-sarjaa.

070824 - Paffa suuntaa Koreaan
Paffa lentää lauantaina Koreaan. Atlantis-pelaaja Pasi Karppinen lentää lauantaiaamuna Etelä-Koreaan. Paffa suorittaa täällä opiskeluihinsa liittyvän nelikuukautisen vaihto-opppilasjakson ja palaa takaisin Suomeen vasta alkuvuodesta 2008.

Karppinen ehti esiintymään Atlantiksen paidassa tällä kaudella yhdessätoissa Ykkösen ottelussa.

070824 - Lauantaina ´97-turnaus Tapulissa
Atlantis ´97 Atlantis ´97 järjestää lauantaina perinteisen nurmikenttäturnauksen Tapulin urheilupuistossa. Mukana on 12 kovatasoista ´97-joukkuetta. Pelit alkavat aamulla klo 9.00, ja finaali pelataan klo 16.00. Tarkempi otteluohjelma löytyy ysiseiskojen omilta sivuilta www.atlantisfc97.com.

070823 - Tasapeli paikallistaistossa
Muwai ampui Atlantiksen tasoituksen Finskillä. Kuva: Juhani Järvenpää. Klubi 04 ja Atlantis tasasivat pisteet Finnair Stadiumilla torstaina. Paikallispeli päättyi tiukan taistelun jälkeen lukemiin 1-1 (0-0).

Atlantis lähti otteluun hyvällä asenteella, ja punapaidat hallitsivat avausjaksoa. Isännät puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, ja todelliset maalipaikat olivat vähissä. Jakson vaarallisin tilanne nähtiinkin Adam Highfieldin maalilla, kun Feras Abid pääsi ohjaamaan pallon Atlantiksen verkkoon, mutta Fefe oli tilanteessa paitsiossa.

Toiselle jaksolle isännät tulivat vahvemmin, ja 51. minuutilla Valeri Minkenen lähetti tarkan vaparin Atlantiksen maalille, jonka Akseli Pelvas ohjasi Highfieldin selän taakse. Tasoitus nähtiin 60. minuutilla. Juuri kentälle vaihdettu Obi Metzger pudotti puolustuksen pitkän avauksen Risto Salmelle, ja Ride jatkoi pallon samantien vasemmalle Muwahid Sesaylle. Muwai ajoi maalille ja ampui pallon etukulmasta Niko Ruuthin selän taakse. Punapaidat hakivat voittomaalia loppuun saakka, mutta toistamiseen palloa ei enää Klubin verkkoon saatu.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen, Pasi Karppinen, Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka (46. Risto Salmi), Axel Orrström, Zakaria Kibona (57. Obi Metzger) ja Hassan Sesay.

070822 - Torstaina paikallistaisto Finnair Stadiumilla
Klubi 04 Atlantis vierailee torstaina Finnair Stadiumilla, kun punapaidat kohtaavat Ykkösen ottelussa HJK:n farmijoukkueen Klubi 04:n. Paikallistaisto alkaa klo 18.30.

Kevätkierroksella Atlantis voitti Pallokentän nurmella maalein 2-1. Nyt Klubi hakee omalla keinoalustallaan revanssia. Sarjataulukossa viimeiseksi pudonnut kotijoukkue tarvitsisi pelistä ehdottomasti kolme pistettä pysyäkseen mukana taistelussa sarjapaikasta.

Klubi juoksuttaa paikallispeleihin perinteisesti mahdollisimman iskukykyisen joukkueen, joten Finnair Stadiumilla nähtäneen torstaina jälleen nippu HJK:n liigapelaajia. Lisäksi ryhmä on viime viikkoina vahvistunut, kun entinen Atlantis-kärki Feras Abid sekä AC Oulusta palannut Valeri Minkenen ovat liittyneet joukkueeseen.

Atlantis saa paikallistaistoon mukaan pelikiellosta vapautuneen Axel Orrströmin. Punapaitoja kahdessa ottelussa vahvistanut Mika Helin on palannut takaisin Hongan miehistöön, mutta toinen espoolaispeluri Niko Kukka jatkaa Atlantiksen riveissä loppukauden.

070821 - Atlantis ´00/Leijonat iskussa Tapiolassa
Atlantis ´00/Leijonat Tapion turnauksessa. Atlantiksen ´00/Leijonat osallistuivat viikonloppuna Tapion turnaukseen Espoossa. Atlantis-naperoiden turnaussaldo oli viisi voittoa sekä tasapeli isäntäjoukkue Honkaa vastaan. Upeasti esiintyneestä Leinona-laumasta tsemppari-palkinnon nappasi tällä kertaa Benjamin Helin.

070820 - Obi uskoo pääsevänsä pian entiseen vireeseen
Obi lähtee marraskuussa Sierra Leonen maaotteluun. Keväisestä reisileikkauksesta toipuva Atlantis-hyökkääjä Obi Metzger on pitkän kuntoutusjakson jälkeen päässyt jälleen tositoimiin. Maalitykki pelasi parikymmentä minuuttia sekä Jippo- että TPV- otteluissa.

Obi toivoo pääsevänsä mahdollisimman pian loukkaantumista edeltäneeseen vireeseen. - Jään usein harjoitusten jälkeen vielä Akatemian treeneihin. Lisäksi teen paljon henkilökohtaisia harjoituksia. Uskon että muutaman viikon päästä olen jälleen täydessä kunnossa. Olemme marraskuussa menossa Muwahid Sesayn ja HJK:n Kabba Samuran kanssa pelaamaan Sierra Leonen maaottelua Ghanaa vastaan. Se on kova peli ja silloin haluan olla parhaimmillani. Maaottelun jälkeen haluaisin jäädä hetkeksi Sierra Leoneen puolisoni kanssa. Takaisin Suomeen tulemme ennen vuodenvaihdetta, jolloin Atlantiksen pre-season jälleen alkaa.

070818 - Akatemialle karvas tappio
Ossi joutui antautumaan kerran Turussa. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kohtasi lauantaina Turussa TPS:n. Akatemia-beibit esittivät varsinkin avausjaksolla iloista hyökkäyspeliä, ja helsinkiläiset rakensivat pelissä toistakymmentä mainiota maalipaikkaa. Beibien taidot ja kovuus eivät kuitenkaan riittäneet turkulaisten maajoukkuemaalivahdin Lucas Hradeckyn yllättämiseen. TPS sen sijaan iski 82. minuutilla nopealla vastahyökkäyksellä, jonka päätteeksi Roope Riski ohjasi pallon Ossi Koskelan selän taakse. Kun jalkapallossa ei työvoittoja jaeta, pisteet jäivät Turkuun maalein 1-0 (0-0).

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi, Zakaria Kibona, Ojembe Olatuga (88. Olli Isosalo), Sampha Kamara, Micheal Ozor, Miikka Kärkkäinen, Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo (75. Antti Hakala) ja Xhevdet Gela.

070817 - Atlantikselle arvokas voitto
Nyman on iskenyt: 1-0. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis nappasi perjantaina arvokkaat sarjapisteet Ykkösessä, kun punapaidat kukistivat kotiareenallaan Pallokentällä Tampereen Pallo-Veikot lukemin 3-0 (1-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä. Isännät rakensivat muutaman mainion maalipaikan, mutta tulosta tuli vasta erikoistilanteesta. Jani Modig antoi 31. minuutilla kulman vasemmalta, ja Tomi Nyman puski pallon voimalla verkkoon. Näin tauolle tilanteessa 1-0.

Adam piti varmasti nollan. Kuva: Juhani Järvenpää.

Toisella jaksolla Ville Lyytikäinen lisäsi hyökkäysvoimaa juoksuttamalla kentälle Petteri Paajasen ja Obi Metzgerin. Petteri puski jo kertaalleen ylärimaan, ennen kuin Mika Helin huudatti kotiyleisöä viimeistelemällä 72. minuutilla Jani Modigin ja Fredrik Vikströmin esityöstä 2-0. Tämän jälkeen TPV haki raivoisasti kavennusta, mutta Adam Highfield piti näyttävillä torjunnoillaan Atlantis-maalin puhtaana. Loppulukemat viimeisteli 87. minuutilla kippari Teemu Kankkunen puskemalla Helinin vapaapotkusta pallon Kiljusen selän taakse.

Atlantiksen kokoonpano: Adam Highfield, Tomi Nyman, Teemu Kankkunen, Pasi Karppinen, Jani Modig (85. Zakaria Kibona), Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka (59. Petteri Paajanen), Mika Helin, Risto Salmi (74. Obi Metzger) ja Hassan Sesay.

070816 - Perjantaina vastassa TPV
TPV Atlantiksen taistelu Ykkösessä jatkuu perjantaina, kun Tampereen Pallo-Veikot saapuu helsinkiläisten vieraaksi Töölön Pallokentälle. Ottelu Bolliksen sametilla alkaa klo 18.30.

Kevätkierroksella joukkueet tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä. Silloin Tammelan muhkurainen nurmi karsi pelistä suurimmat hienoudet, mutta nyt olosuhteet tarjoavat mainiot puitteet hyvälle pelille.

TPV on sarjataulukossa kuudennella sijalla 23 pisteellä. Joukkueen nimekkäimmät pelaajat ovat kokenut toppari Janne Salli sekä maalitykki Mikko Mäkelä, mutta ryhmästä löytyy myös tukku muita pelimiehiä. Eräs mielenkiintoisimmista on nuori sierraleonelaislähtöinen keskikenttäpelaaja Mohamed Koroma.

Atlantiksella on ennen perjantain taistoa koossa 16 pistettä. Joukkue pääsee kotiareenalleen lähes parhaassa koostumuksessaan. Varmuudella sivussa on ainoastaan Joensuussa varoitustilin täyteen saanut Axel Orrström. JIPPO-pelissä tällin jalkaansa saaneen Adel Eidin pelikunto selviää valmistavissa harjoituksissa. Pitkäaikaispotilas Obi Metzger pelasi Joensuussa jo parikymmentä minuuttia ja esiintyy nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiareenallaan.

070813 - B-junnuille avaustappio Ykkösessä
Kallen kollit kärsivät sunnuntaina avaustappion Ykkösen syyskierroksella. Atlantiksen B-juniorit kärsivät ensimmäisen tappionsa Ykkösessä, kun paikalliskilpailija Viikingit haki sunnuntaina Talista pisteet maalein 2-4 (1-2). Atlantiksen maalit viimeistelivät Nicolas Hornborg ja Emerson Lopanda. Kallen kollien seuraava koitos on ensi sunnuntaina, kun punapaidat kohtaavat Laajasalossa HJK-juniorit.

070812 - Piste tuliaisina Joensuusta
Ride ampui Atlantiksen maalin Joensuussa. Kuva: Juhani Järvenpää. Jippo ja Atlantis kävivät sunnuntaina rajun taistelun Ykkösen sarjapisteistä Joensuun Keskuskentällä. Tiukka ja fyysinen vääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1 (1-1).

Jippo aloitti ottelun vahvasti, kun helsinkiläisten peli oli pitkän bussimatkan jäljiltä hieman hakusessa. Vähitellen Atlantis pääsi kuitenkin taistoon mukaan, ja 26. minuutilla Risto Salmi ohjasi Niko Kukan vaparin jälkitilanteesta pallon isäntien verkkoon. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin Jaakko Reposen raju pommi 22 metristä yllätti Unisa Banguran, ja tilanne oli tasan.

Toinen jakso mentiin pääosin Atlantiksen komennossa, mutta lisäosumia Joensuussa ei enää nähty. Helsinkiläisten raju taistelutahto lupaa kuitenkin hyvää tuleviin koitoksiin. Seuraava mahdollisuus pistetilin kasvattamiseen on ensi perjantaina, kun TPV saapuu vieraaksi Pallokentälle.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Adel Eid (41. Ojembe Olatuga), Teemu Kankkunen, Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Niko Kukka, Mika Helin, Axel Orrström, Petteri Paajanen (72. Obi Metzger) ja Risto Salmi.

070811 - Mika Helin ja Niko Kukka Atlantiksen riveihin
Kukkis jatkaa Atlantiksessa. FC Hongassa niukalle peliajalle jääneet Mika Helin ja Niko Kukka siirtyvät Atlantiksen riveihin. Ensi vaiheessa kaksikon laina kestää elokuun loppuun, minkä jälkeen päätetään loppukauden peleistä.

Niko Kukka (s. 1987) on tällä kaudella esiintynyt Atlantiksen paidassa jo neljässä Ykkösen ottelussa. Vasempana laitapuolustajana viihtyvä Kukkis oli Atlantiksen mukana viimeksi RoPS-ottelussa 22. heinäkuuta.

Mika Helin (s. 1978) puolestaan on kokenut pelimies, jonka meriittilistalta löytyy 77 liigaottelua. Vasenjalkainen Helkku on monipuolinen pelaaja, joka tuo tervetullutta kokemusta Atlantiksen nuoreen ryhmään.

070811 - Sunnuntaina Joensuuhun
JIPPO Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Joensuuhun, missä helsinkiläiset kohtaavat paikallisella Keskuskentällä Jipon klo 18.30.

Atlantiksen ja Jipon kohtaamiset ovat viime vuosina olleet erittäin tasaisia vääntöjä. Helsinkiläiset voittivat keväällä Bolliksella 1-0, ja Jippo hakee nyt varmasti revanssia kotiareenallaan. Joukkueen ovat myös sarjataulukossa lähekkäin toisiaan. Joensuulaisilla on ennen sunnuntaita koossa 13 pistettä ja helsinkiläisillä 15.

Jippo on selvinnyt kevätkierroksen loukkaantumissumastaan, ja nyt sivussa ovat enää ainoastaan pelikiellossa oleva puolustaja Mikko Määttänen sekä B-junioreista pelituntumaa hakeva Lauri Dalla Valle. Atlantikselta Joensuun reissulta puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilas Obi Metzger sekä viisaudenhammasleikkauksesta toipuva Pasi Karppinen.

070810 - Akatemia jatkoi maalijuhlia
Zaka osui MyPa:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia jatkoi maali-ilottelua A-nuorten SM-sarjassa, kun beibit kukistivat perjantaina Talissa MyPa:n lukemin 4-1 (3-0).

Atlantis sai peliin mainion alun, kun Miikka Kärkkäinen vapautti Zakaria Kibonan jo kolmannella minuutilla läpiajoon ja Zaka nosti pallon varmasti yli maalivahti Juha Revon. Ratkaisun makua koettiin 17. minuutilla, kun Repo sai komennuksen suihkuun torjuttuaan pallon käsillään rangaistusalueen ulkopuolella. Seuranneesta vapaapotkusta Zaka ampui tilaanteeksi jo 2-0. Vapari osui matkalla Daniel Hiilosvuohon, joten maali merkittiin Dudulle. Lisää seurasi 33. minuutilla Xhevdet Gelan viimeisteltyä Dudun esityöstä. Toisella jaksolla Sampha Kamara teki 59. minuutilla Dudun tarjoilusta tilanteeksi jo 4-0. MyPa:n kavennus nähtiin 83. minuutilla Jimbin ohjattua pallon omaan verkkoon.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi (62. Olli Isosalo), Zakaria Kibona (46. Ciro Francis), Ojembe Olatuga, Sampha Kamara, Micheal Ozor, Esa Vironen, Miikka Kärkkäinen, (86. Mikael Lahtinen), Daniel Hiilosvuo (89. Edgar Zindoga) ja Xhevdet Gela (68. Arber Istrefi).

070808 - Obi palasi harjoituksiin
Obi palasi joukkueharjoituksiin. Kuva: Juhani Järvenpää. Obi Metzger palasi alkuviikosta Atlantiksen harjoitusvahvuuteen. Reisivammasta toipuva hyökkääjä on viime viikot harjoitellut henkilökohtaisen kunto-ohjelman mukaan, mutta nyt mies liittyi jälleen joukkueharjoituksiin.

Atlantis-fysio Terhi Uusi-Luomalahti uskoo Obin palaavan pian myös pelaavaan kokoonpanoon. - Sunnuntain Jippo-peli tulee vielä liian aikaisin, mutta jos kaikki menee hyvin, seuraavat pelit saattavat olla jo mahdollisia.

070807 - Villen jäähyväissanat
Ville palaa Veikkausliigaan. Mikäli alkaa olla motivaatio-ongelmia, kannattaa jäädä pois. Mikäli harjoittelu ja pelaaminen ei maistu, on parempi jäädä kotiin. Tällöin ei ainakaan pilaa muiden tekemistä. Näin minä ajattelin viime syksynä ja jäin pois. Väsymys voi iskeä 22 vuoden pelaamisen jälkeen.

Jalkapallo on ihmeellistä ja toimiminen sen parissa kiehtovaa ja antoisaa. Jalkapallo herättää tunteita ylä- ja alamäessä. Se antaa sisältöä elämään. Uuden suunnan valitseminen ei aina suju mutkitta, eikä vierotusoireilta voine välttyä. Eilen Finnair Stadionilla vanhempi mieshenkilö tivasi minulta: "Ville sinähän lopetit!" Vastasin: "Niin lopetinkin, mutta aloitin uudelleen." Tiedän, että vetoja paluustani lyötiin ja keväällä sanoin vielä "ei koskaan enää".

Ikävä kuitenkin tuli, ikävä entiseen. Ensin Teemu Tainio sanoi minulle kahden kesken, että "Lele, sie et oo ennää se sama jätkä, jonka minä tunsin. Missä se Lele on? Miten sie voit lopettaa?" Sitten HJK:n 100-vuotisjuhlaottelussa ympärilläni istui vanhoja mestareita. Aulis Rytkönen istui vasemmalla puolellani ja Heikki Suhonen alapuolella. Vanhat jätkät, jotka vieläkin jaksoi käydä katsomassa ja olla innostuneita. Suhonen mietiskeli ääneen, kuinka minulla olisi vielä monta hyvää vuotta.

Tapasin Ville Lyytikäisen pitkästä aikaa Honka-United -pelissä Tapiolassa 4. toukokuuta. Katsomosta poistuessaan puoliajalla Ville täräytti minulle, että tule kaima Atlantikseen. Silloin ei vielä innostanut.

Olin palkannut itselleni kuntovalmentajan alkukeväästä, jotta pysyisin virkeänä ja edes jossain kunnossa. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut palata, vaan luoda sopiva suunnitelma kuntoilulle työn oheen. Tuo jäi kuitenkin kytemään mieleen, sillä Ville on suuri suomalainen jalkapallopersoona ja armottoman rehellinen.

Tiesin, että minusta ei saa mitään irti, jos on täysi tohveli. Mikäli halusin kuntoon, oli minua piiskattava. Totuus olikin juuri näin. En olisi voinut saada parempaa valmentajaa laittamaan itseäni kuntoon. Viimeinen silaus oli se, kun Lyytikäinen myöhemmin pyysi minua joukkueen kakkosvalmentajaksi. Valmentaminen kiinnostaa minua, ja en tiedä olisiko parempaa porkkanaa voinut keksiä. Tiesin lähtökohdat, tiesin mitä muut ajattelivat Ville ja Ville parivaljakosta. Me emme kuitenkaan liioin ole jääneet koskaan märehtimään, mitä muut meistä ajattelevat, kumpikaan. On vain joukkue ja se merkitsee. Valmennushomma kuitenkin jäi, kun minua ei ollut vaikea enää suostutella pelaamaan. Alku vaan oli aivan hirveä ja siinä Ville oli omimmillaan, kun jalka ei tahtonut nousta.

Joukkueessa minut otettiin vastaan erinomaisesti. Joitakin minulle ennestään tuttuja pelaajia joukkueesta myös löytyy. Työmoraali on ollut hyvä, ja mielestäni jengissä on sarjatilanteeseen nähden äärettömän hyvä henki. Harjoituksissa on vauhtia ja yritystä. Toivon ja uskon että nykyinen kurssi muuttuu. Sen on tapahduttava, kun tekee tuollaisella intensiteetillä töitä.

Haluankin kiittää Atlantista ja eritoten Markku Ritalaa uuden mahdollisuuden antamisesta ja joustavuudesta sekä Ville Lyytikäistä siitä, että onnistui raahaamaan minut takaisin kuntoon. On myös upeaa, että saan jatkaa treenaamista joukkueessa seuravaihdostani huolimatta. Jätkiä kiitän pitkämielisayydestä ja kannustamisesta. Tuon kuitenkin esille, että iltapäivällä on treenit, enkä halua joutua höynässä keskelle.

Faneille esitän pahoitteluni siitä, etten ehtinyt palvella teitä pidempään, eivätkä pallot menneet vielä maaliin.

Helsingissä 6.8.2007

Ville Lehtinen

070806 - Lehtinen palaa liigakentille
Ville palaa Veikkausliigaan. Hyökkääjäjärkäle Ville Lehtinen palaa loppukaudeksi Veikkausliigaan. Lehtinen nähtäneen liigaviheriöllä jo tulevana viikonloppuna. Siviilityöstään johtuen Ville harjoittelee kuitenkin jatkossakin Atlantiksen mukana.

070806 - B-junnut jatkoivat voitokkaasti
Miku raatoi keskikentällä. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen B-juniorit ottivat toisen voittonsa Ykkösessä, kun Kallen kollit kukistivat sunnuntaina FC Reippaan maalein 3-1 (1-0). Punapaidat avasivat maalitilin 39. minuutilla, kun Emerson Lopanda ampui Antti Hakalan esityöstä taukotilanteeksi 1-0. Lisää riemun aihetta saatiin toisella jaksolla, kun Antti viimeisteli itse 53. minuutilla ja toisen ottelunsa Atlantiksen paidassa pelannut Severi Murto 65. minuutilla. Reippaan kavennus 68. minuutilla ei paljon lahtelaisluotsi Tommi Kautosta lohduttanut.

070805 - KPV haki pisteet Bollikselta
Tiukkaa vääntöä Bolliksella. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantiksen tuska Ykkösessä jatkuu, kun KPV haki Pallokentältä pisteet maalein 1-2 (1-0). Tappion myötä helsinkiläiset juuttuivat tiukasti mukaan taisteluun sarjapaikasta.

Atlantis aloitti kotiareenallaan vahvasti. Isännät loivat tukun mukavia maalipaikkoja, ja 19. minuutilla Risto Salmi ohjasi Hassan Sesayn esityöstä pallon KPV:n verkkoon. Punapaitojen liike kuitenkin hiipui vähitellen, ja jakson loppua kohden vieraat pääsivät peliin yhä paremmin mukaan.

Toiselle jaksolle kokkolalaiset tulivat vahvasti. Ensin Hannu Ypyä ohjasi nousunsa päätteeksi pallon Unisa Banguran selän taakse 48. minuutilla. Vain neljä minuuttia myöhemmin Adel Eid kaatoi Arttu Seppälän rangaistusalueella, ja Niko Kalliokoski viimeisteli pilkulta tilanteeksi jo 1-2. Tämän jälkeen odotettiin kotijoukkueen rynnistystä, mutta punapaidoilta ei löytynyt enää voimia kääntää koitosta edukseen. Näin KPV vei mennessään täyden pistepotin, ja Atlantis puolestaan juuttui entistä tiukemmin sarjataulukon tyvipäähän.

Atlantiksen kokoonpano: Unisa Bangura, Tomi Nyman, Adel Eid (76. Daut Kuqi), Pasi Karppinen (83. Micheal Ozor), Jani Modig, Fredrik Vikström, Muwahid Sesay, Axel Orrström, Risto Salmi, Hassan Sesay ja Sampha Kamara (63. Benjamin Westö).

070804 - Akatemialla maalijuhlat Talissa
Daut osui kahdesti HJS:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää. Atlantis Akatemia kukisti lauantaina A-poikien SM-sarjassa sarjanousija HJS:n maalein 4-1 (1-0).

Atlantis sai otteluun mainion alun. Daniel Hiilosvuo vapautti Zakaria Kibonan läpiajoon jo 3. minuutilla, ja Zaka pisti pallon varmasti verkkoon. Punapaidoilla oli avausjaksolla runsaasti paikkoja lisäosumiin, mutta tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Toiselle jaksolle hämeenlinnalaiset tulivat terävästi. HJS painosti ensimmäiset 15 minuuttia vahvasti. Atlantiksen puolustus kuitenkin kesti, ja tämän jälkeen punapaitojen Kosovon osasto otti komennon kentällä. Daut Kuqi vimeisteli ensin 65. minuutilla Daniel Hiilosvuon esityöstä 2-0. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Daut ampui isäntien kolmannen osuman pilkulta, kun Zaka oli kaadettu rangaistusalueella. Xhevdet Gela tykitti 75. minuutilla Dautin esityöstä tilanteeksi jo 4-0. Vapaaksi unohdettu HJS:n Harri Suhonen pääsi 89. minuutilla puskemaan loppunumeroiksi 4-1.

Akatemian kokoonpano: Ossi Koskela, Max Thibault, Daut Kuqi, Zakaria Kibona (76. Mikael Lahtinen), Ojembe Olatuga, Sampha Kamara (46. Olli Isosalo, 90. Edgar Zindoga), Micheal Ozor (87. Arber Istrefi), Esa Vironen, Daniel Hiilosvuo, Ciro Francis (64. Miikka Kärkkäinen) ja Xhevdet Gela.

070803 - Sunnuntaina vastassa KPV
KPV Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa sunnuntaina kotiareenallaan Töölön Pallokentällä KPV:n. Taistelu Ykkösen sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

KPV lähti sarjaan yhtenä suurimmista nousijasuosikeista. Kausi ei kuitenkaan ole kulkenut aivan odotusten mukaisesti, ja nyt Hannu Tourun luotsaama kokkolalaismiehistö on 15 pisteellä tasaisessa keskikastissa. KPV:ltä on sunnuntaina varmuudella sivussa olkapäänsä loukannut maalivahti Antti Peltonen. Joukkueen tähtipelaaja Dawda Bah myytiin pari viikkoa sitten HJK:hon.

Atlantiksen pistepussi ei viime viikkoina ole juuri kasvanut. Helsinkiläiset ovat viidestä viimeisestä pelistä keränneet yhden ainoan pinnan. Myös punapaidoilla on nyt koossa 15 pistettä. Ville Lyytikäinen saa sunnuntaina mukaan Tornio-pelistä puuttuneet Pasi Karppisen ja Axel Orrströmin. Sen sijaan neljä ottelua Atlantiksen paidassa pelannut Niko Kukka on palannut Hongan riveihin.

070803 - A- ja B-junnuilla viikonloppuna kotipelit
Kallen kollit aloittivat voitokkaasti Ykkösessä. Atlantiksen A- ja B-junioreilla on tulevana viikonloppuna kotipelit Talissa. Akatemia-beibit kohtaavat lauantaina A-poikien SM-sarjassa sarjanousija HJS:n. Molemmat joukkueet ovat avauskierroksen jälkeen vielä pisteittä, joten kummatkin janoavat varmasti avausvoittoa. Ottelu alkaa Talin ykkösnurmella lauantaina klo 14.00.

Kallen kollit kohtaavat sunnuntaina klo 14.00 samoin Talin ykkösnurmella Lahden Reippaan. Molemmat joukkueet voittivat avauspelinsä B-poikien Ykkösessä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)